CYTAT(szubi-bubi @ Aug 17 2011, 14:52)

To sorry nie bylo pytania

a co do mojej emoty to miala byc pytajaca mimika twarzy

i jeszcze pytanie... Będą stroje w edit mode?
Stroje w edit będą jak najbardziej.
A czcionka w lidze europejskiej jak i w ekstraklasie nie pasuje, ale niestety nic nie poradzę ;f. Nie można zmienić koloru czcionki gdyż jest on przypisany defaultowo do każdego trybu.
Galaktyczny
Aug 17 2011, 15:43
Goofy teraz score są good
CYTAT(lukasz44 @ Aug 17 2011, 14:53)

Takiej przyśpiewki w chantsach MUTD nie mamy także spokojnie. W innych ekipach też ich raczej nie ma, i w większość są drużynowe.

To był tylko przykład, chodzi mi ogólnikowo że dziwnie się gra z chantami o piłkarzach, często występuje taka sytuacja, że chant leci w tle o jakimś zawodniku a jego nie ma na boisku/ławce/składzie/drużynie
O! A mam takie pytanko jeszcze

Stadiony z Ojro 2012 to wszystkie będą czy tylko te co wyszły dotychczas?
damiank9
Aug 18 2011, 22:20
ja mam pytanie czy będą twarze sędziów wstawione ?
bo na evoweb kiedyś znalazłem twarze sędziów i wpisane ID gdzie znajdują się dokładnie.
Stadiony z Euro będą te które wyszły, nie mamy niestety w ekipie stadiummakera. Co do twarzy sędziów, przymieżaliśmy się w v3 i v4, ale były różne problemy, ze zmianą narodowości, fryzury i w końcu z crashowaniem gry. Zobaczymy jak to będzie tym razem.
A tekstury kibiców będą te stare ,klasyczne czy są jakieś nowe?
kostek250
Aug 22 2011, 14:27
mógłbyś dodać sccreny nowych zawodników np. Milika ,Toneva i odpowiedzieć na pytanie kurka
Oferuję swoją pomoc w tworzeniu patcha
Prawdopodobnie wrzucimy nowych kibiców, Skriny graczy wrzucimy razem z innymi, nie ma sensu teraz wrzucać tylko dwóch zawodników.
@Abu17
Bardzo chętnie, ale w czym mógłbyś mianowicie pomóc?
Jeszcze takie pytanko - w ML jakie będą scoreboardy? I pytanie o kitsy - czy każdy klub będzie miał zestaw kitsów liga - LM - LE (3 rodzaje jednego stroju) czy też będzie podzielone, że zespoły które biorą udział w tegorocznej edycji np. LM mają zestawy ligowe i LM? Lepszy (mimo że "cięższy") byłby wariant nr. 1.
Scoreboardy oczywiście będą w master league. Mixy na LM i EL będą miały drużyny biorące w nich udział. Pierwszy wariant jest bezsensowny, pominę już fakt, że nie wiadomo co zrobić z takimi drużynami jak Liverpool (nie wiadomo czy będą grać w EL, CL czy może nigdzie), to w dodatku jakoś nie widzę, dla przykładu takiego Podbeskidzia w CL.
Weź pod uwagę kwestię ML, w której dzieją się niekiedy cuda. Można objąć w ML Podbeskidzie i dojść z nim na sam szczyt, o to mi chodzi

I czytaj ze zrozumieniem - nie zadałem pytania czy będą scoreboardy w ML ale
jakie będą

Najlepiej gdybyś ss pokazał z nimi
__SaNd1__
Aug 23 2011, 12:26
CYTAT(.GooFy @ Aug 23 2011, 10:12)

Scoreboardy oczywiście będą w master league. Mixy na LM i EL będą miały drużyny biorące w nich udział. Pierwszy wariant jest bezsensowny, pominę już fakt, że nie wiadomo co zrobić z takimi drużynami jak Liverpool (nie wiadomo czy będą grać w EL, CL czy może nigdzie), to w dodatku jakoś nie widzę, dla przykładu takiego Podbeskidzia w CL.
No i bardzo dobrze - bo realnie tylko te zespoly ktore graja w LM i LE musza miec mixy - a to czy tam Podbeszkidzie w ML bedzie gral w LM albo LE jest bez zadnego sensu dobra decyzja!
CYTAT(__SaNd1__ @ Aug 23 2011, 13:30)

No i bardzo dobrze - bo realnie tylko te zespoly ktore graja w LM i LE musza miec mixy - a to czy tam Podbeszkidzie w ML bedzie gral w LM albo LE jest bez zadnego sensu dobra decyzja!

Dokładnie tak samo uważam. Tylko zrobić Lecha,Legie i Wisłe i tyle

.
CYTAT(Qrk @ Aug 23 2011, 13:25)

Weź pod uwagę kwestię ML, w której dzieją się niekiedy cuda. Można objąć w ML Podbeskidzie i dojść z nim na sam szczyt, o to mi chodzi

I czytaj ze zrozumieniem - nie zadałem pytania czy będą scoreboardy w ML ale
jakie będą

Najlepiej gdybyś ss pokazał z nimi

Więc jak dojdziesz Podbeskidziem na szczyt, to nie będzie problemem dodać sobie overlay ligi mistrzów przez gdb managera. Więcej skrinów wkrótce.
Macheda
Aug 23 2011, 19:30
mam takie pytanie czy w trybie ligowym tez bedzie mozna trafic do LM lub LE ?
Edi092
Aug 23 2011, 21:36
czy znajdzie się miejsce w patchu dla Anzhi Makhachkala ?
CYTAT(Macheda @ Aug 23 2011, 20:34)

mam takie pytanie czy w trybie ligowym tez bedzie mozna trafic do LM lub LE ?

W tym dziale jest już podobny temat. Nie mamy możliwości ingerowania w silnik i kod gry. Chyba, że coś źle pojąłem i pytasz czy będzie można zacząć CL bez grania Master League, owszem, będzie można.
CYTAT(Edi092 @ Aug 23 2011, 22:40)

czy znajdzie się miejsce w patchu dla Anzhi Makhachkala ?

Are you fucking kidding me?
Edi092
Aug 23 2011, 22:24
ciekawe transfery zrobili,myślałem że uda się gdzieś wcisnąć ich,ale dzięki za szybką odpowiedź
Nie dodajemy drużyn, tylko dlatego, że kupiły wygasłe gwiazdy a do tej pory były w Europie anonimowe.
__SaNd1__
Aug 24 2011, 13:33
Czy beda wszystkie zespoly ktore biora udzial w Lidze Mistrzow w tym sezonie i moze ktorych co beda w Lidze Europy ?
Stuart mówił ze na 90% Druzyny się już nie zmienią.
__SaNd1__
Aug 24 2011, 21:22
CYTAT(WKSRKS @ Aug 24 2011, 21:25)

My nawet nie wiemy ktore sa te druzyny w Othersami - wiec mam nadzjeje ze beda zespoly jak FC BATE Borisov ktory za 4 rok(2 w LE,2 w LM) bedzie gral w pucharach - i po drugi raz w Lidze Mistrzow!
Goofy mówił ze niedługo bd new screeny to sie dowiemy. Ważne, że ekstraklasa będzie i tak nie będe grał połowa tych zespołów ;d wiec mi tam to rybka.
kostek250
Aug 25 2011, 20:37
mógłbym prosić o dodanie prze autorów patcha ,miernika postępu nad patchem najlepiej w procentach i co jest robione
Stuart17
Aug 25 2011, 21:07
CYTAT(WKSRKS @ Aug 24 2011, 20:25)

A nawet 99%.

CYTAT
mógłbym prosić o dodanie prze autorów patcha ,miernika postępu nad patchem najlepiej w procentach i co jest robione
Nie mógłbyś.
Chociaż Spartak to moglibyśmy wywalić

.
__SaNd1__
Aug 25 2011, 22:08
CYTAT(.GooFy @ Aug 26 2011, 00:02)

Chociaż Spartak to moglibyśmy wywalić

.
Dajcie FC BATE Borisov za nimi

P.S. Dosyc duzo sensacii w LE - zespoly jak Sevilla sa out - nie beda miec owerleje na LE tak ? P.S. 2 -> Czy bedzie nowa pilka Ligi Europejskiej ? --->
http://store.picbg.net/pubpic/B2/FF/a1db19e7d284b2ff.jpg
szymon792
Aug 26 2011, 15:16
po losowaniu grup LE wypada zapytac ,czy w patchu znajdzie się msc dla grupowych rywali Wisły i Legii?
czubinho
Aug 27 2011, 15:48
Szykuje się świetny patch, nie mogę się doczekać.
Nie mogę oderwać wzroku od scoreboardu T-Mobile Ekstraklasy, świetny jest. Szacun
kaszi777
Aug 30 2011, 15:28
siema!
ja mam pytanie odnosnie tych druzyn.
piszecie ze na 99% nie bedzie zmian, tylko zmian w stosunku do czego? bo w poprzednim patchu jest sagres a teraz polska liga.
beda wszystkie druzyny co graja w LM i LE czy jak? ktos juz pytal ale nie widzialem odpowiedzi. teraz legia i wisla w LE i fajnie by bylo zagrac z druzynami ktore wylosowaly.
Nie czytasz uważnie, najpierw podaliśmy listę drużyn zmienionych względem starej wersji patcha a potem powiedzieliśmy, że ta lista nie zmieni się na 99%. Drużyny w others dobieraliśmy patrząc na dawne i obecne sukcesy drużyny, oraz na jej potencjał. Nie chcieliśmy robić drużyn jednosezonowych, dla których ciężko dobrać staty a kitsów i twarzy brak. Twente, PSV, Fulham juz mamy. Odense BK zapewne zniknie z piłkarskiej mapy Europy po tym sezonie, Hapoel to samo, na bardzo upartego można dać Rapid Bukareszt, ale trzeba będzie pomyśleć, czy lepszą alternatywą nie jest Bate Borysów.
__SaNd1__
Aug 30 2011, 18:17
CYTAT(.GooFy @ Aug 30 2011, 18:25)

Nie czytasz uważnie, najpierw podaliśmy listę drużyn zmienionych względem starej wersji patcha a potem powiedzieliśmy, że ta lista nie zmieni się na 99%. Drużyny w others dobieraliśmy patrząc na dawne i obecne sukcesy drużyny, oraz na jej potencjał. Nie chcieliśmy robić drużyn jednosezonowych, dla których ciężko dobrać staty a kitsów i twarzy brak. Twente, PSV, Fulham juz mamy. Odense BK zapewne zniknie z piłkarskiej mapy Europy po tym sezonie, Hapoel to samo, na bardzo upartego można dać Rapid Bukareszt, ale trzeba będzie pomyśleć, czy lepszą alternatywą nie jest Bate Borysów.
Z dwie rekami za to oczywiscie ze Bate Borysów jest o wiele lepsza alternatywa - ale i tak jak przemyslalem to co bedzie to bedzie wazne ze bedzie wspanialy patch z liga polska

Moze jakiesz screeny nowe tak na smaczek ?

EDIT: master070788 - OK

EDIT2: Jezeli bedzie FC BATE Borisov - to prawdziwe logo klubu z gwiazdka ->

EDIT3: Dimitar Berbatov zakonczyl gre w reprezentacij Bulgarii 2009 roku - juz NIE gra w naszej reprezentacii !
master070788
Aug 30 2011, 20:57
Dajcie chłopakom spokojnie pracować, przyjdzie czas będą nowe screeny... !
Galaktyczny
Aug 30 2011, 23:40
CYTAT(master070788 @ Aug 30 2011, 22:01)

Dajcie chłopakom spokojnie pracować, przyjdzie czas będą nowe screeny... !
Dokładnie! Ja jestem pewien ,że Patch będzie pierwsza klasa bo byle kto go nie tworzy.
Pozdro dla wszystkich nie cierpliwych oczekujacych na patch
michael4321
Aug 31 2011, 08:24
Dobre info ktore juz widzialem na evoweb.
Panowie, powiem krotko dzieki 6.5v4 w ogole wszedlem w manie pesa6 takze dodatkowo jestem sympatykiem tego patcha.
Mysle ze nie powinniscie miec problemow z punktu widzenia edycji.
Kwestia zeby pozostal ten klimat z v4 czyli nasz polski klimat - scoreboardy np polsatu/tvp i kom.szpakowskiego - te elementy zadecydowaly o tym ze ten patch byl wyjatkowy, szczegolnie dla polskich fanow.
Oczekuje... !
PS: Mam pytanie do Twórców, takie ogólne, ciekawi mnie: robiąc patcha na jakiej zasadzie ustawiacie statystyki graczy. Przy edycji pojawiają się nowe teamy, gracze - jak np. w v4 robiliście statystyki każdego gracza? Przecież to jest potężna liczba i każdego musicie analizować jaki ma np shooting czy dobrze gra w obronie itd? Jak to powstaje? Sam troche edytowałem patcha od strony grficznej ale zawsze mnie interesowało jak to jest od strony statystyk graczy.
kaszi777
Aug 31 2011, 12:15
CYTAT(.GooFy @ Aug 30 2011, 17:25)

aha, no dzieki za info i oczywiscie czekam na patch z niecierpliwoscia

kawal dobrej roboty panowie.
danimarshal
Sep 1 2011, 19:42
blizszy lub dalszy termin wydania? przepraszam ze pytam ale poprostu nie moge sie juz doczekac.
CYTAT(michael4321 @ Aug 31 2011, 09:28)

PS: Mam pytanie do Twórców, takie ogólne, ciekawi mnie: robiąc patcha na jakiej zasadzie ustawiacie statystyki graczy. Przy edycji pojawiają się nowe teamy, gracze - jak np. w v4 robiliście statystyki każdego gracza? Przecież to jest potężna liczba i każdego musicie analizować jaki ma np shooting czy dobrze gra w obronie itd? Jak to powstaje? Sam troche edytowałem patcha od strony grficznej ale zawsze mnie interesowało jak to jest od strony statystyk graczy.
Dla wielu graczy staty są stworzone przez społeczność internetową, PSD. Dla brakujących jest podobnie jak mówisz. Tony materiałów, skrótów meczowych, meczów dla każdego gracza i dokładna analiza. Dlatego też tak długo trwa tworzenie patcha.
skotar(L)
Sep 3 2011, 14:55
Witam. Mam pytanie do twórców. Rozumiem, że składy będą aktualne na 1 września? Ponieważ czytałem że mają być aktualne na dzień wyjścia patcha. Aha i jeszcze jedno. W jakim stopniu będą odwzorowane te składy? Tylko najważniejsze transfery czołowych drużyn czy raczej jak najdokładniejsze zmiany nawet w najsłabszych drużynach ujrzymy?
Wszystkie transfery jakie tylko zostały wykonane. Wszystkie drużyny aktualne na dzień zamknięcia okienka transferowego.
Sgallardo
Sep 5 2011, 21:10
hi ı was really like pes6.5 v4 .I'm really excite for v5 when it will full ready ?
Witam mam pytanie do osób tworzących tego patcha czy stroje Polskich klubów będą aktualne na ten sezon?
Twórcą Patcha to ja nie jestem ale skoro transfery bedą aktualne to myśle, że stroje także

. Widziałem tam stroje bodajże Legii w temacie Goofy'ego co jest chyba dobrym dowodem na to

.
No mam nadzieje, bo na rosterze Łukasza nie było dobrych stroi ŁKS-u a zależy mi na nich żeby były:) Dlatego się pytam.
Część będzie aktualnych, część z tego sezonu. Niestety, ale jedynym kitsmakerem w ekipie jestem ja i nie wiem jak bardzo bym chciał, to nie wyrobię się ze zrobieniem wszystkich kitsów do premiery. (Co sugerować może, że to już niedługo...) Prócz tego oczywiście mam też wiele, wiele, wiele, wiele innych obowiązków.
@Sgallardo
Who knows... Week or few I think.
__SaNd1__
Sep 7 2011, 13:30
CYTAT(.GooFy @ Sep 7 2011, 01:28)

Część będzie aktualnych, część z tego sezonu. Niestety, ale jedynym kitsmakerem w ekipie jestem ja i nie wiem jak bardzo bym chciał, to nie wyrobię się ze zrobieniem wszystkich kitsów do premiery. (Co sugerować może, że to już niedługo...) Prócz tego oczywiście mam też wiele, wiele, wiele, wiele innych obowiązków.
@Sgallardo
Wielka szkoda bedzie jak wszystkie zespoly nie beda mieli aktualnych strojow z sponsorami na nowy sezon
zibii75
Sep 7 2011, 17:37
CYTAT(.GooFy @ Sep 7 2011, 00:28)

@Sgallardo
]Przecież zawsze można uaktualnić w czasie sezonu,będziesz miał czas to wstawisz nowe i tyle nie każdy ma czas tylko na przyjemności są tez obowiązki
Tak, już teraz powiedzieć mogę, że będą ukazywać się update'y kitservera po wydaniu patcha.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.