skotar(L)
Sep 12 2011, 15:05
Możesz podzielić się informacją co zostało jeszcze do zrobienia, bądź pokazać jakieś nowe screeny ? Czy do premiery już nie dostaniemy nic poza linkami do ściągnięcia patcha ?
nooo i czy mozna wiedziec ile mniej wiecej zostalo czasu do premiery ?
Nie można wiedzieć ile zostało do zrobienia, dokładnej daty nie znamy nawet my. Może tydzień, może miesiąc.
michael4321
Sep 13 2011, 12:54
A ja mam info z najwyzszej pulki, pewnie tworcy pes6.5v5 tez juz wiedza (Kubbas na pewno ;p ).
Pare dni temu swiatlo dzienne ujrzal programik do zoomowania kamery w pes6.
Pisze o tym dlatego bo to dla mnie jako starego gracza totalna rewolucja, punkt zwrotny w historii naszego pes6.
Na pewno program zostanie wykorzystany przez tworcow takze v5, bo kompletnie zmienia to gre.
Jak tak dalej pojdzie mozemy ujrzec nastepne narzedzia, widze ze edycja kodu gry dopiero sie zaczyna, ostre czasy przed nami

)))))))))))
Jedno jest pewne PES6 nie ma szans umrzec i nie ma szans zeby nowe pesy czy fify go zastapily.
CYTAT(michael4321 @ Sep 13 2011, 13:58)

A ja mam info z najwyzszej pulki, pewnie tworcy pes6.5v5 tez juz wiedza (Kubbas na pewno ;p ).
Pare dni temu swiatlo dzienne ujrzal programik do zoomowania kamery w pes6.
Pisze o tym dlatego bo to dla mnie jako starego gracza totalna rewolucja, punkt zwrotny w historii naszego pes6.
Na pewno program zostanie wykorzystany przez tworcow takze v5, bo kompletnie zmienia to gre.
Jak tak dalej pojdzie mozemy ujrzec nastepne narzedzia, widze ze edycja kodu gry dopiero sie zaczyna, ostre czasy przed nami

)))))))))))
Jedno jest pewne PES6 nie ma szans umrzec i nie ma szans zeby nowe pesy czy fify go zastapily.
Prawda to, że edycja poszła w górę i już mówi się, że PES6 wchodzi w nową generację. Patchmaking dynamicznie się rozwija i to, że Issonline patchmakersko i społecznie praktycznie nie żyje, nie oznacza, że PES6 się zestarzał. Spójżmy na taką grę Winning Eleven 2002. Osiągnęła już status kultowej a graczy wciąż przybywa. PES6 dla mnie stał się już takim samym symbolem jak WE02 i bez obaw, nigdy nie umrze. Damy linka do programiku co by każdy sobie kamerę dostosować mógł.
skotar(L)
Sep 14 2011, 17:06
Moje pytanie dotyczyło tego czy jeszcze pokazane zostaną przed premierą nowe screeny, więc jak ?
Niedługo pojawią się jeszcze nowe skriny.
danimarshal
Sep 15 2011, 21:51
Czy baza twarzy graczy bedzie poszezona o nowe nabytki polskich klubow oraz mlodych zawodnikow?
Pisałem już, że składy wszystkich drużyn będą akutalne na dzień wydania patcha.
Chłopie czytaj ze zrozumieniem, pytał o twarze a nie o baze danych.
Sorry, my bad. Przy setnym pytaniu na PW i w temacie wyłączyłem szare komórki. Twarze będą te, które wydali facemakerzy, niestety prócz drobnej pomocy Timaka, nie mamy w ekipie facemakera, który tworzy tylko dla nas.
Nakamura
Sep 17 2011, 12:57
To już pewne ze w stawce polskich drużyn będzie GKS Bogdanka Łęczna? Cieszy mnie to, tylko czy będzie zrobiony stadion w Łęcznej? Nie orientuję sie, czy ktoś już taki wykonał.
Aha, mogę pomóc przy ustalaniu parametrów umiejętności piłkarzy Łęcznej. Znam ich wszystkich, jestem stałym bywalcem, dziennikarzem.
Pzdr.
skotar(L)
Sep 18 2011, 12:23
Parametry umiejętności zapewne będą brane z odpowiednich stron. Właśnie co do umiejętności. Będą zmienione parametry ?
CYTAT(Nakamura @ Sep 17 2011, 14:01)

To już pewne ze w stawce polskich drużyn będzie GKS Bogdanka Łęczna? Cieszy mnie to, tylko czy będzie zrobiony stadion w Łęcznej? Nie orientuję sie, czy ktoś już taki wykonał.
Aha, mogę pomóc przy ustalaniu parametrów umiejętności piłkarzy Łęcznej. Znam ich wszystkich, jestem stałym bywalcem, dziennikarzem.
Pzdr.
Tak, to już pewne, że w patchu znajdzie się Bogdanka. Pomocy raczej nie trzeba, ale gdybyśmy mieli jakiś problem, na pewno się zgłosimy. Nie zajmuję się zbieraniem stadionów, ale o ile mi wiadomo to nie wyszedł żaden stadion Górnika. ; /
CYTAT(skotar(L) @ Sep 18 2011, 13:27)

Parametry umiejętności zapewne będą brane z odpowiednich stron. Właśnie co do umiejętności. Będą zmienione parametry ?
W jakim sensie, czy będą zmienione te standardowe z Pesa ? To chyba oczywiste, że tak. Czy może pytasz o to, czy będziemy zmieniać parametry ze stron jak np. PSD pod naszego patcha. Otóż tak, w mniejszym, lub większym stopniu statsy będą dostosowane pod naszego patcha.
Konrad340
Sep 25 2011, 14:57
http://imageshack.us/photo/my-images/155/p...81114521698.jpgTo moglibyście zmienić, bo wygląda jak z Pegazusa. Nie odzwierciedla tego, że gra jest odświeżona i może spokojnie rywalizować z produkcjami, które dopiero wyszły na rynek.
mozna wiedziec w jakim stopniu % zaawansowane sa prace ?
CYTAT(Konrad340 @ Sep 25 2011, 16:01)

http://imageshack.us/photo/my-images/155/p...81114521698.jpgTo moglibyście zmienić, bo wygląda jak z Pegazusa. Nie odzwierciedla tego, że gra jest odświeżona i może spokojnie rywalizować z produkcjami, które dopiero wyszły na rynek.
Chyba nie widziałeś gry z Pegazusa.

Tak wyglądały wtedy menusy.
Wszystkie menusy są w takiej stylistyce, ekipie się podoba więc nic nie zmieniamy.
CYTAT(gapa @ Sep 25 2011, 18:02)

mozna wiedziec w jakim stopniu % zaawansowane sa prace ?
Nie udzielamy takich informacji, ale samo rozpoczęcie zapisów do ligi sugerować może, że już niedługo premiera.
Konrad340
Sep 25 2011, 22:35
Tak, nie widziałem gry z Pegazusa i użyłem takiego argumentu <facepalm>. Chodzi o to, że poziom tej grafiki to lata świetlne w tył, ale jak chcecie.
//Edit: Tak myślę, że rysowałeś e boisko pixel po pixelu.
Eh... Facepalm to mi się ciśnie. To jest stylizacja, myślisz, że siedziałem jak "lata świetlne temu" i rysowałem to boisko pixel po pixelu ? Nie. Jest to zdjęcie stylizowane na śnieżenie, ziarnistość czy jak kto woli grain.
skotar(L)
Sep 27 2011, 13:52
Premiera to bardziej kwestia kilku czy kilkunastu dni ? Bo z wcześniejszego postu wnioskuję że inna opcja nie jest rozpatrywana.
Szczerze mówiac dla mnie mogą byc i standardowe menusy z pesa... nie obchodzi mnie to zbytnio wazne aby były składy,stadiony,twarze itp ; D. A walczenie o menusy - o coś w czym i tak nie spedzicie zajebiscie duzo godzin (jak na boiskach wirtualnych ;>) to mysle iz jest to zbedne co tam bd .
lukasz44
Sep 27 2011, 15:08
Miałem okazje przyjrzeć się tym menuskom z bliższej odległości niż tylko screeny i mogę powiedzieć że wyglądają naprawdę bardzo fajnie. Także zluzujcie z tekstami że są jak z pegazus...
No menuski spoko... co wy się tak czepiacie tego Pegazusa? Ja tam się cieszę, że przeżyłem (choć końcówkę) pegazusomani
Premiera to miejmy nadzieje kwestia tygodnia-dwóch, nie jest to żadna zapowiedź. Mieliśmy problemy techniczne, ale już wszystko gra i jesteśmy na drodze do wydania patcha. Proszę więc o jeszcze troche cierpliwości, chyba lepiej dostać dopracowanego patcha, nieco później, niż potem narzekać na błędy. Niedługo pojawią się jakieś screenshoty.
adziksts
Sep 28 2011, 18:29
Powrócę jeszcze do stadionu Górnika Łęczna. Taki stadion jak najbardziej powstał. Mam go nawet na dysku.
Jamnik
Sep 29 2011, 08:04
Goofy jak możesz powiedz, czy konieczne do kompatybilności patcha będzie ściąganie stadionów, czy obędzie się (bo jednak stadiony zajmują duuuuuużo miejsca) ?
Nie, sciąganie stadionów nie będzie konieczne
przemosekk
Sep 30 2011, 17:51
a ile gb będzie zawierał łącznie patch (dokładnie chodzi mi o komentarz szpakowskiego i stadiony oraz stroje). Czy będą Wszystkie twarze zawodników w patchu. Czy tylko niektóre będą aktualne?? Z góry dziękuję
Całość patcha powinna zajmować około 6-7 gb. Twarze będą dla tych graczy, dla których zostały wykonane przez facemakerów.
przemosekk
Sep 30 2011, 19:19
Dziękuję za odpowiedź GooFY
skotar(L)
Oct 1 2011, 18:41
To skoro aż tyle ważył będzie ten patch to mam nadzieję że dla graczy z wolniejszym internetem także dostosujecie się i podzielicie patch na więcej części o mniejszej wadze.
kostek250
Oct 8 2011, 14:45
jak tam prace nad patchem bo cicho w tym poście
Ja też czekam, kiedy jakieś newsy?
@skotar(L)
Wrzucimy osobno 0_text, P_text, Kitserver itd. Podzielone na party w granicach 100-200 mb.
@kostek250, @Kempu
Cicho ? No dobrze, możemy pisać, tylko co ? UWAGA NEWS ! "DZISIAJ UKOŃCZONA ZOSTAŁA DRUŻYNA WIDZEWA ŁÓDŹ."
Patch jest w trakcie tworzenia, nie ma o czym pisać. To już końcówka, ale ja z Łukaszem mamy teraz zawał w szkole a Timak który nam pomaga ma pracę. Patch wyjść musi, prędzej czy później.
Galaktyczny
Oct 9 2011, 21:43
Do świąt Bożego Narodzenia się wyrobią

Jak ma być wszystko na cacy to im dłużej tym chyba lepiej. Nie dostaniemy byle czego
patryk1997
Oct 9 2011, 22:32
Daacie na tnttorent.info albo wogóle torrent
kostek250
Oct 10 2011, 19:22
Cześc .czy mogłbym pomuc w patchu jakieś proste rzeczy np transfery jutro i pojutrze będe mial prwdopodobnie wolne calydzien a w następne popoludnia wiec jestem chętny do pomocy
+20% Proponuję się zaopatrzyć w słownik ortograficzny i zacząć pisać starannie.//Orange_91
kiedy mozna sie spodziewac jakichs screnow z gry ?
zibii75
Oct 15 2011, 18:05
CYTAT(gapa @ Oct 14 2011, 09:04)

kiedy mozna sie spodziewac jakichs screnow z gry ?
Kiedy można się spodaziwać patch-a ???
kostek250
Oct 16 2011, 07:42
Wszystko ładnie się zapowiada
Galaktyczny
Oct 16 2011, 09:00
Czekamy!!!
Edi092
Oct 16 2011, 09:33
czekam z wielką niecierpliwością
danimarshal
Oct 16 2011, 09:36
już nie mogę się doczekać

jest pięknie:)
Kamiloxx
Oct 16 2011, 15:14
Super. A można zapodać coś Cracovii?
__SaNd1__
Oct 17 2011, 17:55
Wszystko wyglada swietnie jak tam ze strojami czy beda aktualne wszystkie na 100 % ?
Jeśli się nie mylę to Goofy wcześniej pisał, że nie wyrobi się ze wszystkimi, ale patrząc na screeny można się domyślić, że będą overlaye T-Mobile Ekstraklasy

Kurde coś miałem napisać, ale zapomniałem... aaa już wiem. Nie wiem czy dobry temat, ale czy to co na Evo - Web jest ten program Team server to chodzi o to, że można mieć nieograniczoną ilość drużyn? Bo jeśli tak to co zrobicie w v 6?
Jest projekt team servera, ale do PES12

. Pisałem, że się nie wyrobię, bo patch miał wyjść o wiele wcześniej. Małymi kroczkami kompletuję kitsy ekstraklasy, jeśli nie skończę przed premierą - spoko, będziemy wydawać updaty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.