Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 6.5 - Coming soon.
board.issonline.pl > Edit Mode: P-E Patching > P-E Patching > PES 6.5 v5 > Dyskusja
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
kajoj20
GooFy, szubi-bubi dobrze zapytał wink.gif tak jak brzmi tytuł tematu na Evo-Web: ''Tools SB Selector v.5.0.1 + Team Server (UNLIMITED Teams in PES6!!!)''
http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php...ght=team+server

wink.gif Świetna robota panowie tak w ogóle smile.gif
GooFy
Tak, już jakiś czas temu wyszedł ten "server", mysłałem, że Szubi pomylił się, bo nie dawno ukazał się projekt teamservera do Pesa12. Ten do 6, nie działa tak łatwo, wymaga tworzenia kilku ofów, i nie jest to poprostu dodawanie nowych lig w ekranie wyboru czy master league. Nie użyjemy tego także dlatego, że chyba lepiej mieć mniej lig, ale bardziej dopracowanych, niż dużo niedorobionych.
ronaldo_9
Też uważam że inne ligi są zbędne. Angielska, hiszpańska, niemiecka i nasza polska to podstawa. Włoska i francuska nie zawadzi. No i oczywiście żeby Liga Mistrzów i Europejska były jak najbardziej kompletne. Więcej do szczęścia nie trzeba. Nie utrudniajcie sobie chłopaki pracy, planów nie zmieniajcie bo plan macie dobry.
Życzę powodzenia w finalizacji patcha a fanom życzę wytrwałości w oczekiwaniu na patcha. Ja na razie zajmuję się NBA 2K12 więc na pewno wytrwam w spokoju. biggrin.gif
__SaNd1__
Wlasnie dolaczam sie do poprzedniego postu lepjej wszystko dopracowac na 100 % - zeby byly wszystkie stroje aktualne,face,hairs i wszystko kompletnie niz potym czekac na update - y wiec spokojnie dopracujcie moda i potem go wydajcje my poczekamy na koncowy efekt z cierpliwoscia rolleyes.gif pozdrawiam smile.gif
GooFy
Lista utworów które znajdą się w patchu:

Gorillaz - Some Kind Of Nature
Yann Tiersen - J'y Sios Jamais Alle
Plastilina Mosh - Let You Know
Metronomy - On The Motorway
James Brown - Super Bad
Raymond Lefèvre – Générique
The Good The Bad And The Queen - Three Changes
Rude Boy Rock - Fifa 99
Russian Futurists - Precious Metals
Paul Mccartney - Sing The Changes
George Baker - Little Green Bag
Delphic - Clarion Call
The White Stripes - Girl, You Have No Faith in Medicine
Stealers Wheel - Stuck In The Middle With You
Ben Charest - Belleville Rendez-Vous
The Roots - In The Music
U2 - Vertigo
Gorillaz - Pirate Jet
Metronomy - The Bay
Cee Lo Green - Satisfied
Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston
Fenech Soler - Demons
The White Stripes - Seven Nation Army
The Beatles - Get Back
Calvin Harris - Acceptable In The 80's
Elvis Presley - Blue Suede Shoes
Bran Van 3000 - Go Shopping
Big Boi - Shutterbugg
Apollo 440 - Stop The Rock
Gorillaz - Doncamatic
B@rt
Mmmm... super soundtrack. Przy Seven nation army mecze siatkówki kojarzą smile.gif Nic tylko czekać.
ronaldo_9
Fan "Wściekłych Psów"? Dla mnie spoko.
Trzeba było dać "Like a Virgin", może ktoś by wytłumaczył o czym to jest. biggrin.gif
GooFy
Jasne, że fan biggrin.gif. Film jak i soundtrack kapitalne. A właśnie, chętnie wysłucham wszystkich propozycji, bo można wrzucić jeszcze kilka utworów do np edit mode czy online. Proszę jednak o rozwagę, nie chcę tu widzieć postów typu "o prosze, prosze, wrzuć tą super nutkę electro, ona jest taka superasta, że membrany w głośnikach pękają" biggrin.gif
Galaktyczny
Avicii "Fade Into Darkness"
Avicii - Levels
Armin van Buuren feat. Laura V - Drowning (Avicii Remix)
Allure feat. Christian Burns - On The Wire
David Guetta feat Usher - Without You

Myślę , że membrany nie będą pękać. Spokojne nuty smile.gif
czubinho
Proponuję:
Aerosmith- "Walk this Way" or "Jaded"
Guns N' Roses- Sweet Child O' Mine
GooFy
Sweet Child rządzi, już wcześniej miałem dodać, ale wypadło z główki biggrin.gif
czubinho
Jako fan Aerosmith zgłaszam się z uprzejmą prośbą o dodanie jakiegoś kawałka tej świetnej ekipy z Bostonu wink.gif
WKS
CYTAT(czubinho @ Oct 21 2011, 14:36) *
Proponuję:

Guns N' Roses- Sweet Child O' Mine

<33333333333333333 Dokladnie biggrin.gif dołożyłbym jeszcze Guns N' Roses - Yesterdays smile.gif
ronaldo_9
A ja proponuję żeby tak doświadczeni userzy nie zaczynali spamować takimi postami w stylu "Chcę to!" Chyba zgodzimy się że w takim patchu ważniejsza jest grafika i OF.Po tylu latach w temacie chyba już każdy potrafi zamienić sobie piosenki.
GooFy
Patch jest tworzony dla Was a muzyka umila grę wink.gif. Czasem trzeba się trochę rozluźnić i napisać kilka postów "chcę to" biggrin.gif.
czubinho
CYTAT(GooFy @ Oct 20 2011, 23:40) *
A właśnie, chętnie wysłucham wszystkich propozycji, bo można wrzucić jeszcze kilka utworów do np edit mode czy online.

Jeżeli Goofy napisał, że jest otwarty na propozycje to czemu nie mielibyśmy podsuwać swoich ulubionych kawałków?
Jason Bourne
Sorry za to co napisze, ale to apel do twórców patcha....
Panowie zamiast zastanawiać się czy wrzucić Queen, Guns'ow, Roling Stonsów, Lady Gage czy Britney, poświęćcie ten czas na stworzenie i wydanie patcha. Czekamy sporo na to i to jest śmieszne, kiedy piszecie jaką nutę wrzucić etc. proponowałbym zamknąć temat i tyle. Prośby o muzykę były na samym początku, teraz powinien być hard working.
PS tylko nie piszcie, że jestem kolejnym idiotą i nie szanuje pracy innych. Wiem, że robicie to dla Nas i dla siebie, dlatego zajmijcie się merytorycznymi kwestiami i dopieszczeniem tego patcha, a nie takimi bzdurami jak dodatkowe 3, 4 utwory. Szanuję Waszą pracę i każdy dzień bez wydania patcha jest stracony
pzdr
lukasz44
CYTAT(semanya19 @ Oct 21 2011, 18:52) *
Panowie zamiast zastanawiać się czy wrzucić Queen, Guns'ow, Roling Stonsów, Lady Gage czy Britney, poświęćcie ten czas na stworzenie i wydanie patcha. Czekamy sporo na to i to jest śmieszne, kiedy piszecie jaką nutę wrzucić etc. proponowałbym zamknąć temat i tyle. Prośby o muzykę były na samym początku, teraz powinien być hard working.
PS tylko nie piszcie, że jestem kolejnym idiotą i nie szanuje pracy innych. Wiem, że robicie to dla Nas i dla siebie, dlatego zajmijcie się merytorycznymi kwestiami i dopieszczeniem tego patcha, a nie takimi bzdurami jak dodatkowe 3, 4 utwory. Szanuję Waszą pracę i każdy dzień bez wydania patcha jest stracony
pzdr

Według mnie kwestia soundtracka to jest właśnie dopieszczanie patcha aby był jak najlepszy...
Każdy w zespole ma swoje zadania, a że GooFy większość swojej roboty już wykonał (grafika, kitsy, etc.) więc może się zająć teraz właśnie tym.

Jeżeli chodzi o 'hard working' to mogę Cię zapewnić że każdy robi swoje, of dokańczamy we dwóch z
T-Mac a że nie możemy 24h dziennie na to poświęcić to wszystko się przedłuża smile.gif

Pracę są na finiszu, więc zluzujmy smile.gif

Parę screenów odemnie:
Jason Bourne
dzięki lukasz44 smile.gif
Jeśli tak to wygląda to rozumiem całą sytuację smile.gif
Lukasz rozumiem, każdy ma swoje życie a taka robota to w wolnych chwilach, ale dzięki za to że przedstawiłeś jasno jak to wygląda.
Pozdrawiam smile.gif
PS Robicie twarze, czy zapożyczacie od innych facemakerów?
Można prosić o foto Kaki i statsy?
GooFy
CYTAT(semanya19 @ Oct 21 2011, 18:52) *
pzdr

Lol, chyba coś Ci się pomyliło. Nie chciałbym sciągać patcha, którego tworzenie rozpoczęło się od muzyki. Tak muzyka ma umilać grę i zajmujemy się nią na końcu, kiedy już trzon jest gotowy. Łukasz powiedział już, że zrobiłem praktycznie całość swojej roboty i zajmuję się teraz bajerkami. Na końcu dodam, że możemy robić sobie co nam się podoba i rozmawiać w tym temacie o czym nam się podoba. Pozwól, że to my zdecydujemy czy chcemy zamykać temat czy dyskutować o tym w co ubrała się Edyta Górniak wink.gif. Eh, chciałem rozładować atmosferę, sprawdzić gusta userów, a nóż widelec coś fajnego bym wrzucił, ale nie, zawsze znajdzie się ktoś kto obrzudzi błotem, żeby się wyróżnić.
__SaNd1__
Wszystko wyglada swietnie napewno wroce do 6 - tki bo nowy PES nie jest tak dobry jak PES 6.5 swietna robota chlopaki smile.gif rolleyes.gif
gapa
a mozna sie spodziewac wczesniejszego wydania samego rostera ? zeby moc sobie robic juz transfery. a patcha byscie juz dopracowywali.
Jason Bourne
Goffy
Nie wyróżnić, a zwrócić uwagę, że ważniejszy jest sam patch a nie oprawa muzyczna. Nie mam 16 lat żeby zwracać w taki sposób na siebie uwagę. To jest najdłużej tworzony patch, więc panowie liczymy na jakieś wielkie boom
GooFy
Wporzo, ale powtażam po raz kolejny, oprawę muzyczną dopracowuję, bo mam na to czas i to też ważne. I możesz napisać, że warto się skoncentrować na innych aspektach, nie używając tonu "płacę, żądam", bo my nic nie musimy. Rozumiem, że czekanie na patcha w niewiedzy nie jest przyjemne, ale mogę tylko przeprosić, za przyczyny niezależne od nas i prosić o wytrwałość, naprawdę chcemy jak najlepiej.
CKM KING
Super, po screenach widać że statystyki są OK to znaczy nie przesadzone, bo według mnie gra na mocno podkręconych statach zmienia grę. Panowie nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wielu ludzi czeka na tego patcha, czekamy cierpliwie bo domyślam się ile pracy to kosztuje. Pozdrawiam, miłej pracy
Jason Bourne
Goffy
Szanuję Waszą pracę, domyślam się jaka to czasochłonna robota. Po prostu tak to odebrałem, że zajmujecie się czym się da byle tylko przedłużać wydanie i piszecie tego typu rzeczy( o muzyce), aby "coś" pisać do nas odbiorców. Wy nic nie musicie, a możecie. Wiem to dlatego nie piszę postów typu " Kiedy patch, co tak długo" etc. Czekamy długo na tego patcha, grałem na wielu patchach i tylko jak na razie 1 mnie wciągnął na dłużej. Co Wam jeszcze zostało do zrobienia?
kostek250
Czy moglibyście wypisać listę wszystkich zespołów jakie będą występować w patchu ,ale nie musicie bo może jeszcze będziecie coś zmieniać.Bo jestem ciekaw jakie są w tych dwóch ligach fifa
GooFy
CYTAT(semanya19 @ Oct 22 2011, 01:27) *
Goffy
Szanuję Waszą pracę, domyślam się jaka to czasochłonna robota. Po prostu tak to odebrałem, że zajmujecie się czym się da byle tylko przedłużać wydanie i piszecie tego typu rzeczy( o muzyce), aby "coś" pisać do nas odbiorców. Wy nic nie musicie, a możecie. Wiem to dlatego nie piszę postów typu " Kiedy patch, co tak długo" etc. Czekamy długo na tego patcha, grałem na wielu patchach i tylko jak na razie 1 mnie wciągnął na dłużej. Co Wam jeszcze zostało do zrobienia?

Do zrobienia został już praktycznie tylko of - a jest to ligue 1, serie a i trochę othersów.
Kempu
A będziecie to już wrzucać w częściach? Chodzi mi o to, czy np. teraz już wrzucicie jakąś cześć co jest gotowa, potem reszte czy coś w tym stylu, chodzi mi o to, że jak ktoś ma problemy z szybkim ściągnięciem to akurat między tymi częściami da rade sobie to spokojnie zassaćsmile.gif
niCejOke
kurde ja z moim netem zanim to zassam to tydzien minie biggrin.gif
skotar(L)
Mnie interesuje jedna rzecz, czy dacie radę wydać patcha na długi weekend 29-1.11 ? Bo przy słabszym necie w tyle dni wolnych zdołałbym ściągnąć patcha. A i czy w składzie Realu znalazło się miejsce dla piłkarza o nazwisku Alvaro Morata, bo miał on pełnić "teoretycznie" rolę trzeciego napastnika.

edit. Właśnie na jednym ze screenów widać że w składzie wśród napastników jest zarówno Morata jak i Joselu, więc te drugie pytanie nie jest już aktualne.
lukasz44
CYTAT(skotar(L) @ Oct 23 2011, 14:10) *
Mnie interesuje jedna rzecz, czy dacie radę wydać patcha na długi weekend 29-1.11 ? Bo przy słabszym necie w tyle dni wolnych zdołałbym ściągnąć patcha. A i czy w składzie Realu znalazło się miejsce dla piłkarza o nazwisku Alvaro Morata, bo miał on pełnić "teoretycznie" rolę trzeciego napastnika.

Myślę że się wyrobimy do tego czasu smile.gif

Tak, Morata oczywiście będzie. Dorobiłem nawet kilku chłopaków z Castilli : Jese, Jesus Fernandez, Casado, Joselu, Juanfran smile.gif
WKS
CYTAT(lukasz44 @ Oct 23 2011, 14:13) *
Myślę że się wyrobimy do tego czasu smile.gif

Tak, Morata oczywiście będzie. Dorobiłem nawet kilku chłopaków z Castilli : Jese, Jesus Fernandez, Casado, Joselu, Juanfran smile.gif

Jak to dobrze, że jednym z Twórców patcha jest fan Realu biggrin.gif.

Ja mam za to inne ale troche noobskie pytanie ;d. Czy reprezentacje bedą miały składy akutalne na ostatni mecz eliminacji czy raczej na "Euro" . W sensie, że Carvalho jest np wykluczony z repry to on będzie gdzieś w rezerwach czy faktycznie zostanie wyrzucony całkowicie ?

czubinho
CYTAT(lukasz44 @ Oct 23 2011, 14:13) *

Co do młodych talentów to mam pytanie czy Obi, Caldirola i Bianchetti są w kadrze Interu wink.gif ?
adriano91
Aż się zaloguje

Podwyższycie trudność gry ? Np w statystykach ?

A i zmienicie grawitacje ? Żeby te strzały nie były zawieszone tylko bardziej płaskie ?
Kamiloxx
Jak wszyscy, to i ja. Mógłbym prosić kadrę Cracovii i w miarę statystyki? Mógłbym podpowiedzieć jbc. ^^
lukasz44
CYTAT(czubinho @ Oct 23 2011, 14:50) *
Co do młodych talentów to mam pytanie czy Obi, Caldirola i Bianchetti są w kadrze Interu wink.gif ?

Jak znajdziemy dla nich staty to będą smile.gif Serie A jeszcze nie jest zrobiona smile.gif

CYTAT(adriano91 @ Oct 23 2011, 15:07) *
Aż się zaloguje

Podwyższycie trudność gry ? Np w statystykach ?

A i zmienicie grawitacje ? Żeby te strzały nie były zawieszone tylko bardziej płaskie ?

Statystki są zrównoważone tak jak na PSD.

Co do drugiego pytania to chyba jeszcze nikt nie zmienił 'grawitacji' więc i my Ameryki nie odkryjemy...

CYTAT(Kamiloxx @ Oct 23 2011, 16:55) *
Jak wszyscy, to i ja. Mógłbym prosić kadrę Cracovii i w miarę statystyki? Mógłbym podpowiedzieć jbc. ^^

Nie przesadzajmy, daliśmy już dużo screenów, starczy narazie wink.gif
adriano91
Był patch w którym na 100 % piłka nie poruszała się tak jak w oryginale
Orange_91
CYTAT(adriano91 @ Oct 23 2011, 18:46) *
Był patch w którym na 100 % piłka nie poruszała się tak jak w oryginale

O ile pamiętam nie był to patch, tylko program, w którym mogłeś sobie ustawić fizykę piłki. Jak on działał. to nie wiem bo nie testowałem go w ogóle z tego co pamiętam. Nazwy również nie pamiętam, ale możliwe, że można go znaleźć na forum w starszych tematach. Na Evo-Web będzie na pewno.
Chomas!
Jak już tak rzucamy propozycjami, to:
Red Hot Chili Peppers - Can't Stop? tongue.gif
GooFy
www.lastfm.pl/user/goofypl/

Jestem maniakiem Red Hotsów, na co wskazuje mój profil, ale nie wiem czy taka muzyka pasuje do patcha. W sumie do online, czemu nie.
kopacz_pesfan
Witam, dzisiaj na nowo zainstalowałem czystego pesa 6 bez żadnych patchów i tu mam pytanie czy to mi wystarczy aby zainstalować na to PES6.5 czy muszę coś jeszcze ściągać?
GooFy
Tak czysty PES6 i PES6.5 wystarczą.
Witu
Według mnie do online można wrzucić kawałek Świętej Pamięci Michaela Jacksona Black Or White, a jeżeli chodzi o nowsze kawałki to mam takie propozycje Flo Rida - Good Feeling ( chociaż nie wiem czy to pasuje ) Sunrise Avenue - Hollywood Hills, Afromental - Radio Song, Rollin with you
czubinho
Dziakson może być. Ale te nowsze utwory to można sobie odpuścić, zawsze możesz włączyć sobie Vivę podczas gry, a starszych, lepszych piosenek nie puszczają w zwykłych teleodbiornikach. wink.gif
skotar(L)
CYTAT(lukasz44 @ Oct 23 2011, 12:13) *

Jak dla mnie to raczej częściej w składzie meczowym (oczywiście ostatecznie i tak nie grają w meczu) są Alex i Nacho, więc mogłeś ich wstawić zamiast Juanfrana czy Casada. Oczywiście cieszę się że dzięki fanowi Realu ujrzymy w grze młodych wychowanków tego klubu, bo jak zapewne każdy wie zbyt wielu ich nie ma w pierwszej drużynie przez politykę transferową pana Pereza.
Witu
CYTAT(czubinho @ Oct 24 2011, 19:12) *
Dziakson może być. Ale te nowsze utwory to można sobie odpuścić, zawsze możesz włączyć sobie Vivę podczas gry, a starszych, lepszych piosenek nie puszczają w zwykłych teleodbiornikach. wink.gif

W sumie racja lepiej puścić sobie Vive albo Eskę podczas gry jak komuś nie będzie podobać muzyka w grze a do gry najlepiej dać starsze utwory takich artystów jak Jackson.
gapa
Afromental - Radio Song, Rollin with you -sietna propozycja. fajnie by bylo jakby lecialo to w tle przy ustalaniu skladow.
T-Mac
wiele osob i rozne gusta muzyczne
nikomu nie dogodzisz
ja bym wolal Slipkonot, ale po co ? odpalam moj fon zakladam sluchawki na uszy i ich mam a tu co bedzie to bedzie i koniec
Galaktyczny
Zawsze można sobie samemu wgrać do PES'a to co nam się podoba to żaden problem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.