Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powerpatch - Uwagi I Komentarze...
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > Nasze produkcje
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
saviolka
QUOTE(szczypior @ Apr 13 2006, 11:58:49) [snapback]62073[/snapback]

a jak tak z innej beczki.....mam nadzieje ze mi pomozecie......sciagnałem wszystkie czesci patcha ale jak chce wypakowac to mi nagle wyskakuje okno i pisze nieoczekiwany koniec archiwum.....a rozpakowywuje w winrarze...?????pomozcie prosze...bo chce pograc na tym superpatchu:D:D:D

pewnie któras część nie ściągła się do końca .. więc sciągnij jeszcze raz..
szyma
QUOTE(saviolka @ Apr 13 2006, 13:51:47) [snapback]62072[/snapback]

wgraj lodmixera do folderu z grą... to ci znajdzie wtedy Pes5.exe i powinno dzialac smile.gif

Wgralem ale nic nie pomoglo odpalilem bez lodmixera i dziala tylko teraz mam taki problem mam radeona 9200se 128,Smprona 2800,Ram-512 i ustawiam na najmniejsza rozdzielczosc ,najslabsza grafe a i tak lekko sie przycina co prawda nie przeszkadza to az tak bardzo ale kiedys w Pesa5 gralem na rozdzielczosci 800x600 i sredniej grafie i chodzilo plynnie co mam zrobic ??
Simon
zrob formata ;D

A tak przy okazji dodam ze powodem czarnych kartek sa stroje sedziow. cos jest w nich spiepszone. wystarczy podmienic stroj czarny zielony i ten pierwszy zolty na jakis inny ktory jest w tym patchu.
stroje sedziow zaczynaja sie gdzies w okolicach unknown_380
norek
QUOTE(Simon @ Apr 13 2006, 14:32:49) [snapback]62083[/snapback]

zrob formata ;D
A tak przy okazji dodam ze powodem czarnych kartek sa stroje sedziow. cos jest w nich spiepszone. wystarczy podmienic stroj czarny zielony i ten pierwszy zolty na jakis inny ktory jest w tym patchu.
stroje sedziow zaczynaja sie gdzies w okolicach unknown_380

czarne kartki oczywisce w update zostana poprawione i nie bedzie powyzszego bledu...
rangiz
Jeszcze jedna uwaga -na przykład Seedorf-wgrałem u mnie patcha,myslalem,ze cos skopalem,Seedorf jest lysiejacy,ide do kumpla co wgral Wasz PP i ma Seedorfa z wlosami... Davidsa-dlugimi,oba patche zaaplikowane poprawnie,z tym ze moj na czysto a jego na superpatch i w obu przypadkach sa bledy fryzur.
BartekFCI
Nie wiem czy mam taki problem jak wy ale jest jeden problem... Gram Mistrzostwa Europy i podczas 2 meczu grupowego wychodzi mi z gry... huh.gif
szyma
A ja znalazlem taki blad gralem ML gralem mecz z Gironde Bordo(nie wiem jak sie pisze) na stadionie Schalke i w gornej czesci murawy od srodka pola az do bramki jest niby ta sama murawa ten sam wzor tylko taka jasna jakby slonce na nia swiecilo moze to slonce ale wolalem do zglosic zebyscie to sprawdzili pzdr
hamer_sopot
Miałem to samo tylko inny mecfz. Wydaje mi się , że miało to być imitacją słońca biggrin.gif
dr_idea
QUOTE(szyma2 @ Apr 13 2006, 20:04:41) [snapback]62125[/snapback]

A ja znalazlem taki blad gralem ML gralem mecz z Gironde Bordo(nie wiem jak sie pisze) na stadionie Schalke i w gornej czesci murawy od srodka pola az do bramki jest niby ta sama murawa ten sam wzor tylko taka jasna jakby slonce na nia swiecilo moze to slonce ale wolalem do zglosic zebyscie to sprawdzili pzdr

Właśnie, też sie zastanawiałem. smile.gif Veltins Arena jeśli dobrze pamiętam ma taki jasny prostokąt na murawie. Podobne to do słońca, bo pewnie tak miało być, ale coś nie wyszło. Poprawcie to. tongue.gif
Kriss91
Nie wiem jak wy, ale moim zdaniem twarz Crespo'a jest kiepska. Grałem sobie meczyk Argentyną i gdyby nie było napisane, że to Crespo to bym nie poznał. Prosiłbym o przemyślenie nad zmianą tej twarzy. Ponadto Owen powinien mieć chyba dłuższe włosy. A po dłuższym przemyśleniu nad bootpackiem to może by tak dać Nike Legend srebrne zamiast czarnych, ale wtedy nie byłoby butów "neutralnych".
Simon
a tak wogole kiedy mamy sie spodziewac update? w nastepnym tygodniu juz bedzie?
albin99
QUOTE(dr_idea @ Apr 13 2006, 18:08:55) [snapback]62128[/snapback]

Właśnie, też sie zastanawiałem. smile.gif Veltins Arena jeśli dobrze pamiętam ma taki jasny prostokąt na murawie. Podobne to do słońca, bo pewnie tak miało być, ale coś nie wyszło. Poprawcie to. tongue.gif

jest tak ale to słońce jak sei nie myle i to mi sie podoba gra jest bardziej realistyczna a swieci trylko tam bo dach jest i tam gdzie ciemno jest to dach zasłania biggrin.gif tak mi sie wydaje
BartekFCI
Hahahhaha ale ktos sobie jajka zrobił Totti ma twarz Psa biggrin.gif

To już jest przesada laugh.gif

Nie wiem czy ja mam jakiegos Buga czy cos... cool.gif
Kriss91
Chyba jednak bug. Zainstalowałeś PP na czysto?? Wgrałeś OFa??
szyma
QUOTE(albin99 @ Apr 13 2006, 21:42:25) [snapback]62153[/snapback]

jest tak ale to słońce jak sei nie myle i to mi sie podoba gra jest bardziej realistyczna a swieci trylko tam bo dach jest i tam gdzie ciemno jest to dach zasłania biggrin.gif tak mi sie wydaje

No tyle to wiem ale to tak troche dziwnie wyglada juz lepiej jakby to bylo na calej dlugosci boiska bo tak to troche wyglada jakby byl to blad murawy ale w koncu to nie ja jestem specjalista w tej dziedzinie wiec jak dadza tak bede gral ogolnie to patch zajeb.... a i jeszcze jedno nie ktorzy mowia ze im stroje znikaja albo jak po strzelonej bramce pokazuja cieszacych sie kibicow to nie maja dobrych strojow u mnie zadnych z tych bledow nie ma ale jest kilka twarzy ktore mozna bylo by zmienic bo sa lepsze zrobione np.Eto szczezy zeby nie za fajnie to wyglada jak sie cieszy po golu zeby mu widac i otwiera buzke wrzuc moze Norka bo jego jest zajebisty albo RVN moze lepiej wrzucic tego nowego od Norka,nie wspominajac o bramkarzu Porto Baia jest wogole nie edytowany a ktos nie pamietam kto go zrobil swietnego i mial sie znajdywac w tym patch chyba ze w update bedzie ,kolejan twarz to Govou Norek zrobil zdecydowanie lepszego,Tiago lepiej zrobil go Bartosz05 i jeszcze zrobil swietnego O'Shea ,Rooney ujdzei choc brdziej podobal mi sie Norka ,Lampard dobry ale norka lepszy no i jest jeszcze kilka takich ale nie chce mi sie juz wymieniac mam nadzieje ze chociaz czesc twarzy ktore wymienilem postaracie sie wrzucic a tak ogolnie to patch zajebioza najbardziej podoba mi sie mordka C.Ronaldo jest świetna pzdr dla tworcow tego patcha swietna robota

Hahahhaha ale ktos sobie jajka zrobił Totti ma twarz Psa

To już jest przesada

Nie wiem czy ja mam jakiegos Buga czy cos...

U mnie Totti jest normalny i dosc fajnie wyglada
lash
QUOTE(szyma2 @ Apr 13 2006, 13:31:54) [snapback]62068[/snapback]

A ja mam taki problem wszystko idze dobrze az do momentu zalaczenie lodmixera wlaczam go i nie moge nic ustwiac sa poprostu nie dostepne (nie mozna ich wciasnac) zauwazylem ze na turtialu pisze na gorze
EXE info:PES5 PC
a u mnie pisze cos takiego
EXE info:Unable to find or read the file
o co chodzi niech mi ktos pomoze

pewnie nie masz zainstalowanego pes5, tylko skopiowanego i brakuje wpisow w rejestrze, bo lodmixer czyta sciezke do pes5.exe pewnie z rejestru

przeinstaluj pesa i wgraj patrza w/g tutka rolleyes.gif
Adi
Siema wszystkim jak wiadomo ściagłem PowerPatcha i jestem mile zaskoczony, wspaniała robota wszystko jest wypasione. Czekałem na tego patcha juz dłuższy czas bo miałem zamiar zacząć grać na nim w ML, moj problem tyczy sie własnie ML kiedy włańczan żeby juz grac mecz wchodzi normalnie do ustawienia formacji i wtedy gra mi sie zawiesza, ( w opcji mecz towarzyski wszystko działa ) ustawiam spotkanie przechodzi do formacji i nic sie na zawiesza, ale dlaczego tak się dzieje w ML ??? POMOCY!!! próbowałem juz z savami myslałem że to od tego, przeinstalowałem PESA na nowo i wgrałem patcha na czystego PESA i nic nie pomogło, Byłem tak szcześliwy że wreszcie zagram Master Lige na nowym patchu aż do tej chwili kiedy mi sie zawiesiło byłem załamany PROSZE O POMOC !!! i pozdro dla wszystkich.
BartekFCI
Oki już po problemie z Francesco ale Patch poprostu Bajer!! Muzyka daje aż kopa tej grze wypas!! Panowie więcej takich produkcji może Idea Ekstraklasa tongue.gif

Nie no utrapienie!!

Pomocy!!

Gram sobie Uefa European Cup i 2 mecz grupowy wychodzi mi z gry wypisując ze jest bład i czy wysyłac raport.. o CO BIEGA!!??
Brave
Napiszecie napewno, że narzekam, ale może pomyślelibyście o takich "personach non gratach" które chciałyby sobie pograć na "tym patchu" a jednocześnie móc bez problemu grać na Room'ach w PES 5 Online. Chodzi mi o to, żebyście może spakowali OptionFile'a z kitserverem ze strojami + ew. stadionami ( o ile te nie koliduja ) bo kitserver i zwykly OF napewno nie. Wtedy duża część osób mogłaby takiej okrojonej wersji używać mając Legię, Wisłę i statusy zaprojektowane przez Was ze strojami i grać np. Master League w singlu a wchodząc w Network, grać bez problemu z każdym kto ma podstawową wersję PES 5 - tak aby to nie kolidowalo.... Taka ot skromna prośba :>

Tak czy siak... GJ panowie !!
T-Mac
w update damy org database a edytowana oddzielnie ze jak ktos by chcial grac online to musi sobie je importnac smile.gif bo to wlasnie edytowane database jest przyczyna wyrzygania sie gry ;/ wiec skladziki beda na of
pozdro
Bo0os
Troche już czasu minęło od czasu premiery a ja nadal męcze sie nad pobraniem plików.Gdy ściągłem part1. i po wypakowaniu, pokazała sie tabelka z komunikatem "Potrzebny jest następny wolumin" i przeglądaj.Niby sie rozpakowało, folder zajmuje 162 MB, chyba dobrze... Ten następny wolumin czyli part2. w trakcie wypakowywania wywala mase komunikatów diagnostycznych.Podobnie jest z part3;4 i 5.Z kolei jak chciałbym ściągnąc z Landhell server to wyskauje BLAD:

" BLAD:

Wystapil nastepujacy blad.

Przykro nam, na dzisiaj juz wiecej danych z tego serwera nie mozna sciagnac. Zapraszamy Jutro."

Prosze pomocy smile.gif T-Mac ty sie znasz :|
Kriss91
Czy możecie dać jakieś inne, lepsze kitsy Chelsea?? Chodzi mi o to, żeby były jakieś żywsze kolorki.

Czy dodacie do kitservera koszulki na sezon 2006/07??
T-Mac
BoOos sciagnij wszystkie pliki wrzuc w jedno miejsce i wypakuj pierwszy a reszta juz sama sie wraz z nim wypakuje

Kriss91 zywsze kolorki hehe beda takie same jak w podstawowej wersji PP
nie damy kitsow na nastepny sezon
coley
mistrzostwa afryki nie dziabią jak włąnczam formacje przed pierwszym meczem gra wywala do windowsa
za każdym razem tak jest
albin99
a mnie w mastel lig wywala do windy i ca teraz bedzie to poprawione
T-Mac
QUOTE(T-Mac @ Apr 14 2006, 10:48:08) [snapback]62203[/snapback]

w update damy org database a edytowana oddzielnie ze jak ktos by chcial grac online to musi sobie je importnac smile.gif bo to wlasnie edytowane database jest przyczyna wyrzygania sie gry ;/ wiec skladziki beda na of
pozdro

sam siebie cytuje
czytac ludzie czytac
Kriss91
Czy w updatcie będzie nowy kitserver z możliwością wyboru stroju bramkarza?? I mały offtopic: czy wiecie coś o możliwości wgrania dużej ilości piłek do nowych kitserverów (które mają dopiero wyjść).

PS Zróbcie coś z tymi pixelowatymi strojami (tylko nie piszcie żebym zwiększył poziom detali na very high, bo moja super karta-MX440 tego nie wytrzyma). Kombinowałem i robiłem mecze różnych drużyn, żeby sprawdzić, które kitsy źle działają a potem kitsy wszystkich drużyn były pixelowate!! Pewnie mija to po ponownym włączeniu gry, ale...

POZDRO
lenczyk22
Dla mnie PowerPatch jest najlepszym patchem jakiego instalowałem na Pesa.
Mam jedną prośbę dało by radę w update dać option file z kasą do Pes Shop ale żeby nic nie było odkryte ??
Widziałem gdzieś takiego ofa ale jak wklejam do save to mam nieaktualne składy niestety.
arm
Moglibyście dodać wyjazdowy strój Valencii w niebiesko-czerwone pasy?
Mendus
niestety ja sobie nie pogralem sad.gif zainstalowalem na 100% poprawie wedlug tutrioala na czysciutkiego pesa5. ustawilem na mecz lyon-milan a tam pilkarze maja rece sztywne wyciagniete do tylu:o bramkarz takze i tak bronil :/ na poczatku smiesznie to wygladalo no ale.. zalaczylem drugi raz gre i po ustawieniu meczu borussia-ajax zaczela mi sie psuc grafika tzn jakies rozne rzeczy sie rozmazywalo i nie bylo nic widac, ustawilem na drugi mecz i zacielo sie w formacjach i musialem resetnac kompa, potem juz nie moglem wlaczyc pesa. komp bez wirusow karta to gf2mx400, w lod mixerze wszystko na very low a jak zainstalowalem patcha musialem otwierac przez 3danalyze z ustawieniami 'emulate hw tnl caps' i 'force sw tnl'. no szkoda sciagalem to 3 dni nie odchodzac od kompa transfer mialem 3 kb/s sad.gif nie wiem chyba bede musial poczekac na latke? jakby ktos mial jakis pomysl to moge znowu sprobowac spatchowac pesa ale prosze o jakies konkrety dzieki i szkoda ze nie zasmakowalem tego powerpatcha:((( pozdro
Wiciu
QUOTE(arm @ Apr 15 2006, 08:19:41) [snapback]62371[/snapback]

Moglibyście dodać wyjazdowy strój Valencii w niebiesko-czerwone pasy?

Witam.Mam problem.Po zainstalowaniu superpatcha wszystko jest ok,ale kiedy wyłącze i włącze gre znikają mi niektóre opcje.Np.inne zespoły zamiat legi i wisły,brak nowych stadionow.Co może byc tego przyczyną.Proszę o odpowiedź
Mendus
eeeh nie moge wytrzymac bez waszego PowerPatcha smile.gif zainstalowalem znow, tym razem w lodmixerze ustawilem na samo LOW i rece sa dalej jakie sa ;-)

oto screen:
IPB Image

prosze naprawcie to w przyszlej latce, bede czekal cierpliwie tongue.gif pozdrawiam
T-Mac
QUOTE(Mendus @ Apr 15 2006, 02:17:57) [snapback]62397[/snapback]

eeeh nie moge wytrzymac bez waszego PowerPatcha smile.gif zainstalowalem znow, tym razem w lodmixerze ustawilem na samo LOW i rece sa dalej jakie sa ;-)

oto screen:
IPB Image

prosze naprawcie to w przyszlej latce, bede czekal cierpliwie tongue.gif pozdrawiam

e to nie ustawiaj lodmixera wogole daj na poczatkowe ustawienia i bedziesz mial lapy
ja tez sobie ustawilem na nizsze opcje i zawodnicy biegali jak pingwiny smile.gif
wylacz lodmixera albo zwieksz w nim parametry

UPDATE WYJDZIE W SRODE
dawdi17
No proszę konkretna data. Dziękujemy za rozwianie wątpliwości. No i ja nie byłbym sobą gdybym nie zadał pytania (/rebusa/zagadki słownej/rozsypanki wyrazowej biggrin.gif) Otóz pytanie do redaktora naczelnego brzmi: mówiłeś o wielki T-Mac'u, że problemem wyrzygania (jakie niekonwencjonalne podejście do sprawy) jest edytowany database. W takim razie pytam się czy to też jest probleme wyrzygania (naprawdę oryginalne słówko biggrin.gif) sie gry w Master Ligue? Bo być może poprostu wystarczy bym sięgnął po database z DVD. Jeśli tak to powedzcie proszę jak mam to zrobić (mam już 2011 rok i szkoda by mi było to zaprzepaścić, kosmiczne staty Robinho i Jurado smile.gif)
szczypior
heheh a ja znowu z innej beczki tongue.gif .....mozecie podac tytuły i auotrow piosenek w pesie....chyba ze gdzies jest juz napisane to podajcie tylko linka....z gory dzieki....
Mendus
T-Mac - rzeczywiscie jak ustawilem na Very-High bylo CUDOWNIE, tzn. gra wygladala cudownie ale strasznie zmulala sad.gif Ustawilem na high i tez nie zaciekawie:/ Moze da rade przez cos innego otworzyc niz 3DAnalyze? Jak gram na medium wszystko wyglada jak kwadraty z painta ohmy.gif Pieprzona stara grafika :/
grzesio1712
QUOTE(szczypior @ Apr 15 2006, 07:12:19) [snapback]62414[/snapback]

heheh a ja znowu z innej beczki tongue.gif .....mozecie podac tytuły i auotrow piosenek w pesie....chyba ze gdzies jest juz napisane to podajcie tylko linka....z gory dzieki....

szczypior masz to napisane w readme patcha
Mystiq
A czy w updacie poprawicie stroje legi warszawa bo teraz ma rezerwowe w kolorze czerwonym a nie zielone.
Lukaa
Czemu gdy wypakowywuje przez Winrara powerpatcha to pisze mi ze POWERPATCH.dkz jest uszkodzony i mi go nie wypakuje próbowałem juz innych programów do wypakowania i nic ...sad.gif((prosze POMÓZCIE
T-Mac
QUOTE(Lukaa @ Apr 15 2006, 13:08:00) [snapback]62475[/snapback]

Czemu gdy wypakowywuje przez Winrara powerpatcha to pisze mi ze POWERPATCH.dkz jest uszkodzony i mi go nie wypakuje próbowałem juz innych programów do wypakowania i nic ...sad.gif((prosze POMÓZCIE

ktoras z czesci Ci sie nie sciagnela do konca
zobacz na ktorym parcie ci wywala blad i proponuje go zassac ponownie ;0
rav
Mendus - jaką masz kartę graficzną?
szyma
QUOTE(rav16 @ Apr 15 2006, 15:11:49) [snapback]62480[/snapback]

Mendus - jaką masz kartę graficzną?

komp bez wirusow karta to gf2mx400, w lod mixerze wszystko na very low a jak zainstalowalem patcha musialem otwierac przez 3danalyze z ustawieniami 'emulate hw tnl caps' i 'force sw tnl'.

Musiales przeoczyc wink.gif
Mendus
GeForce 2 MX400 32mb

gram sobie gram na powerpatchu i natrafilem na buga smile.gif mianowicie zagralem sobie master league zespolem borussia dortmund i w meczu z fsv mainz 05 goscie sa nadzy i moj bramkarz tez. poprawia sie to tylko gdy wykonuja jakis staly element gry, tj. rzuty rozne, rzuty wolne itd. a tak to jest wszystko zajebiscie smile.gif

edit:
teraz dzieje mi sie tak w kazdym meczu :/ hujowo sie tak gra
Teco
Postanowiłem zrobić(poprawić)stroje sedziów
http://rapidshare.de/files/18069919/Stroje.rar.html
Nie wiem czy mogę ale zajmuję się tym na codzień więc zrobiłem.
Zawsze moge pomóc Wam w Update.Jeśli tylko chcecie.
billy
i jeszce jedna uwaga do stadionow, skoro mamy loadmixera to wiekszoac z nas grajac wmaster ligu ustawaia pogodena losowa dzieki czemu dosyc czestojest snieg, i własnie chodzi o to ze ja jest snieg na boisku to w wiekszosci boisk sa tez wtedy niestety biale linie oznaczajace biosko, pole karne i ich nie widac wypadaloby to poprawic aby byly czerwone tak jak np. na stadionie herthy w supepatchu i w rzeczywistosci przeciez tez tak jest, i siatki na bramkach tez trzebaby pokolorowac
melman
ja znalazlem tylko jeden blad, nie od-razu zmienily mi sei nazwy druzyn na te prawdziwe, wystarczylo jednak zmienic skrot a pelna poprawna nazwa druzyny wskakiwala sama,

juz myslalem ze nie ma takiego czegos a jednak, moze na przykladzie vieiry ma swoja twarz oryginalna, ale w grze ustawiona jest normalna, importujac nowe mordke wydaje nam sie ze zamieniajac twarz vieiry nic sie nie stanie a tu jednak dupa, vieira ma twarz np. olisadebe

a tak przy okazji jest moze taki editoptionfile jak do PES4 z podgladem na twarz zawodnika??
@-d(^_^)b-@
o ile się da należałoby zmienić informacje które są wyświetlane o danym stadionie podczas jego wyboru(santaigo- azja blink.gif ), jak już jest wisła i legia to twarze przydały by się lepsze zwłaszcza tych ostatnich(szykuje nam się nowy mistrz) np. włodarczyk, ogólnie to jest super, o przyśpiewkach juz było wcześniej wspominane cool.gif ,ale chyba nikt nie pochwalił genialnych polskich które kibice skandują podczas meczu wisły albo legi... biggrin.gif
zachary
mam jedno pytanie, czy w tym patchu sa hymny juve? jesli tak, to cos ich nie slychac biggrin.gif
T-Mac
QUOTE(zachary @ Apr 16 2006, 01:06:55) [snapback]62566[/snapback]

mam jedno pytanie, czy w tym patchu sa hymny juve? jesli tak, to cos ich nie slychac biggrin.gif

to kup sobie glosniki bedziesz slyszal
litosci
mefi
Patch jest super ale mam taki problem : jak gram konami cup ... i mam mecz benfici u siebie to gra sie zawiesza za kazdym razem ... inne mecze dzialaja normalnie ... w towarzyskim tez... ale w pucharze benfica zawsze zawiesza ... a Patcha mam zainstalowanego napewno dobrze ;] jakies sugestie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.