Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powerpatch - Uwagi I Komentarze...
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > Nasze produkcje
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
drako1
QUOTE(T-Mac @ Apr 10 2006, 01:19:01) [snapback]61437[/snapback]

ludzie zinstalujcie poprawnie patcha

a nie czemu ja mam messiego z morda albeldy, bo zle zainstalowales i tyle

W single jest OK natomiast przez net jest mordka albeldy.Jest to spowodowane tym ze gram na database z Super Patcha.czy jest na to jakas rada????To samo jest z innymi twarzami np Ronaldo sad.gif
T-Mac
QUOTE(drako1 @ Apr 11 2006, 16:51:40) [snapback]61728[/snapback]

W single jest OK natomiast przez net jest mordka albeldy.Jest to spowodowane tym ze gram na database z Super Patcha.czy jest na to jakas rada????To samo jest z innymi twarzami np Ronaldo sad.gif

ooooooooooo matko litosci, tak przez to ze grasz na date base SP jak na to wpadles ??
jeszcze jedna podobna sytuacja a bede dawal bana za zawracanie dupy
Wojtas
Ja mam zupełnie inny problem. Niestety nie wszystkie nowe rzeczy są wgrane. Mam nowe tła, muzykę, czy nazwy drużyn. Jednak nazwiska, twarze i wiele innych rzeczy mam takie same jak na czystym PESie. Nie wiecie może co jest tego powodem? Taki sam problem miałem przy innym patchu.

Instaluję patcha identycznie jak na tutorialu. Pomoże mi ktoś?
lukaperry
Boże a OF-a wgrałeś??!!
To musi być tym spowodowane
Waldi
Path jest bardzo dobry ale jest pewien problem moze to szczegol ale jest kiedy gram ML to jak wlanczam mecz i wybieram stroje to nie widze miniaturki stroju swojego zespolu.
Wojtas
QUOTE(lukaperry @ Apr 11 2006, 18:54:58) [snapback]61751[/snapback]

Boże a OF-a wgrałeś??!!
To musi być tym spowodowane

A jednak nie. Wgrywałem OF.
fantomas
a ja mam coś takiego że przy wyborze stroji nie mam tych miniaturek stroji co sa w powerpatchu tylko takie zwykłe proste co były przy PES5 normalnym nie spatchowanym ...wiecie o jakie miniaturki chodzi takie przy wyborze:)
a najdziwniejsze jest to że przed tym jak 'zrobiłem wszytsko' przez dkz studio to one były jak tylko zainstalowałem same stroje i option file...musze od nowa wszytsko czy jak?
nie wkurwiajcie się smile.gif
T-Mac
kitserver zainstaluj
Kriss91
Musisz uruchomić Install w Setup.exe w folderze z kitserverem, który wgrałeś do katalogu głównego. Ale napisałem biggrin.gif
lash
QUOTE(lash @ Apr 10 2006, 01:03:06) [snapback]61435[/snapback]

IPB Image

a co to biggrin.gif

zeby nie bylo, patch zaaplikowany poprawnie tongue.gif

EDIT:

dziwne, bo jak sprawdzam go po raz drugi, to juz tak nie jest :|

a, i dajcie wlosy henry'emu :]

prosze o wybaczenie,z e cytuje samego siebie, ale nikt nie odpowiedzial na moje pytanie, co to jest na zdjeciu :|

powtarzam, ze zainstalowalem wsyztko poprawnie, zaczynajac od dkz idac przez OF i konczac na kitserverze
T-Mac
hehe matrix dziwne bo ja nigdy z takim czyms sie nie styknolem i nie wiem jaka jest na to rada
krisu
QUOTE(lash @ Apr 11 2006, 20:28:31) [snapback]61775[/snapback]

prosze o wybaczenie,z e cytuje samego siebie, ale nikt nie odpowiedzial na moje pytanie, co to jest na zdjeciu :|

powtarzam, ze zainstalowalem wsyztko poprawnie, zaczynajac od dkz idac przez OF i konczac na kitserverze

zmień może coś w Load mixerze na poczatku u mnie byl podobny problem z Maldinim który wyglądał jak by mu usta zaszyli , coś jak w Matrixe z Neo tongue.gif (zmieniłem opcje w load mixerze i wszystkie mordy wyglądają ok)
daunwid
Jęśli by mozna w update zmienic kolory siatek na Stamford Bridge i Veltins Arena na kolor czarny. Mozna??
piwlak
Patch jest genialny!! smile.gif
Lecz jak dla mnie to jest kilka rzeczy ktore moznaby dopracowac:
1.Wiem że o przyspiewkach byla mowa,ale tez o tym chce wspomniec
2.Kilka twarzy jest niepodobnych: Prso,Crouch,Rasiak:P I kilku z polskiej repry:D,FAbregas-troszke:),Fred,Boukhari,Mitea,Stekelenburg:P - nie zebym sie czepial:) BO reszta twarzy to mistrzostwo świata
3.Statystyki mozna by podkrecic tak jak bylo mowione:Ronaldingho,Juninho,FAbregas,Huntelaar,Essien,Fred,Lehmaan-Koniecznie!!
4.Widze ze zrobiliscie G.Lato-szkoda tylko ze jest murzynem:)
5.Z izraelem dobry pomysl biggrin.gif
6.Zamiast Klasycznej Anglii moglibyscie zrobic Polske
7.Nowy bootpack-wrzuccie F50+smile.gif
8.Brakuje pileczki Nike Arrow -tej zoltej
9.Czarna dziura zamiast kawalku trybuny na Santiago
TAk jak mowie nie zebym sie czepial ale chce zyby ten patch byl jak najlepszy bo wiekszosc to moglbym sam poprawic m.in statystyki ale wypisuje poprostu co wg. mnie mozna by poprawic

Muza jest super,stadiony genialne,sklady aktualne,twarzyczki ZNAKOMITE biggrin.gif

Naj;epszy patch do PES'a!!
Mam nadzieje ze uwzglednicie moje poprawki;)
GRATULUJE!!

Edytka mowi ze mozna by do Kolumbii zrobic Guarina-wielki talent Kolumbijskiej pilki:)
lash
ale wlasnie chodzi o to, ze to sie tylko jak na razie 1 raz pojawilo, [ale jednak pojawilo] i nie wiem skad to sie niby wzielo :|

a lodmixer raczej odpada, mam takiego kompa, ze pes5 plynnie chodzilby nawet na detalach very very very high details wink.gif

i ponawiam prosbe o wlosy [krotkie bo krotkie, ale jednak] dla henry'ego, bo z daleka wyglada na łysego i z biska rowniez, co mija sie z prawda wink.gif
Pshemo
U mnie wszystko smiga bez zarzutow tylko niektorym pilkarzom takim jak C.Ronaldo czy Pouleta znjkaja wlosy. Co robic?
T-Mac
w update bede kitsy adidasa z numerkami na prawej stronie

IPB Image
lukaperry
Jeśli tak wam sie chce przyspiewek to w tym nowym patchu z pro-evo.pl sa przyspiewki. Zapewne nie polskiej reprezentacji ale zawsze to cos. Dzisiaj po szkole przetestuje je to sie podziele wrazeniami.
A wasz patch zajebisty, poprawcie to co wam juz mówili i tyle mi nic wiecej nie przeszkadza. Pozdro
Mani3k
QUOTE(Pshemo @ Apr 11 2006, 21:23:12) [snapback]61806[/snapback]

U mnie wszystko smiga bez zarzutow tylko niektorym pilkarzom takim jak C.Ronaldo czy Pouleta znjkaja wlosy. Co robic?

LOD Mixer i ustaw detale na Very High [1-5] i SAVE...
Inaczej się nie da.
zyciu
Włączyłem meczyk Barca- San Sebastian i miałem mały problemik. Koszulki zniknęły zawodnikom i gra wyszła do windy:/ na razie zdarzylo mi sie tak tylko przy tym meczu. fajnie by bylo jakby ktos zwrocil uwage na to:) PEACE FOR ALL:) Powerpatch i tak wymiata:)
T-Mac
to juz bylo maglowane parenascie razy smile.gif blad zostanie usuniety w update
Kriss91
A będzie model koszulki PUMY z numerkiem po prawej stronie?? Niestety nie da się dać tego samego modelu co w Adidasie bo np. w koszulce Polski numer nachodziłby na logo PZPN. Pozdro
coley
ogólnie patch bardzo dobry ale najbardziej denerwują mnie znikające koszulki tuż po rozpoczęciu meczu trzeba przed każdym meczem save puścić bo sie mylic będą
P.S. kiedy można sie spodziewać update??? blink.gif
Kriss91
Nie wiem jak inni ale ja Cię po prostu Coley nie rozumiem biggrin.gif
Mortin
panowie ja mam nastepujacy problem, nie moge sciagnac powerpatcha, bo na filefront wyskakuje mi taki blad
Invalid Key or in use or Missing File

Your download key for the requested file is invalid. Download keys are only valid for 48 hours. Once your download is complete, the key is no longer valid. Keys are also only valid for the original server.

Additionally this error may be caused because the file was not found on the server.

If you need help starting your download, please contact FileFront support.
a na landhellu przekroczony limit na dzisiaj....
rozwiazcie ten problem z filefrontem jezeli jest to z wami zwiazane, a jezeli ze mna to juz moj problem tongue.gif
pozdro
norek
QUOTE(Kriss91 @ Apr 12 2006, 18:30:21) [snapback]61923[/snapback]

A będzie model koszulki PUMY z numerkiem po prawej stronie?? Niestety nie da się dać tego samego modelu co w Adidasie bo np. w koszulce Polski numer nachodziłby na logo PZPN. Pozdro

stroje pumy maja numer centralnie na srodku...
___
teraz tak calkiem z innej beczki...
Bylo duzo zastrzezen odnosnie bootpacka. Jak mozna bylo sie spodziewac w update pojawi sie nowy.
Firmy nie zmienia sie, jednak zmianie ulegna modele butow. Mam takie jedno drobne pytanie do wszystkich.
Lepiej aby w bootpacku byly Nike Air Legend czarne czy biale ze zlotym znaczkiem ( sa to buty w ktorych gra np Ronaldinho,Klose).
Poprawiony bootpack bedzie prezentowal sie nastepujaco.
1.Nike air legend (biale lub czarne...zalezy to od was)
2.Nike total 90 czerwono biale
3.Nike mercurial Vapor biale
4.Adidas tunit biale
5.Adidas Predator czarne
6.Adidas Predator biale
7.Puma czerwone ( w takich co gra miedzyinnymi Etoo)
8.Lotto bialo zlote (najnowszy model tej firmy)
9.Umbro X boot biale (takie w ktorych gra Frankowski, Owen)
10.Reebok bialo-czerwone
11.Uhlsport
12.Adidas F50
Waldi
A ja mam jeszcze taki problem ze np C.Ronaldo i Casillas np jak i ch widac z daleka to maja takie wygolone kolko na glowie jak jacys mnisi a jak sie zblizy kamere to jest normalnie.
Kriss91
Oto dowód, że koszulki PUMY mają numery po prawej stronie biggrin.gif :
http://cache.gettyimages.com/xc/57204845.j...CC9BBE68DBCE853
http://cache.gettyimages.com/xc/56837320.j...DFC2281E4E4D809
http://cache.gettyimages.com/xc/56837312.j...37DB611D96A324D
http://cache.gettyimages.com/xc/56837302.j...E59AB046148A7A6
Ale faktycznie czasami koszulki PUMY mają numer na środku:
http://cache.gettyimages.com/xc/56985820.j...FA130EDC54BA71A
Albo czasami nie mają wogóle numeru.

Co do bootpacka to chyba lepiej dać czarne Legendy choć przydałyby się także białe biggrin.gif Stąd też moja prośba:
Czy możecie dać jakiś dobry edytowalny bootpack??

A ja mam jeszcze taki problem ze np C.Ronaldo i Casillas np jak i ch widac z daleka to maja takie wygolone kolko na glowie jak jacys mnisi a jak sie zblizy kamere to jest normalnie.

Musisz ustawić w LOD MIXERZE wszystkie opcje na Very High (czy jakoś tak). Zresztą masz nawet w tutorialu, że tak musi być.
coley
QUOTE(Kriss91 @ Apr 12 2006, 19:15:27) [snapback]61929[/snapback]

Nie wiem jak inni ale ja Cię po prostu Coley nie rozumiem biggrin.gif

co tu trudnego do zrozumienia włanczam mecz a tam zamiast normalnych stroi mam jakieś rozpikselowane kolorowe guwna
tyle
Capitan Tsubasa
QUOTE(norek @ Apr 12 2006, 19:35:50) [snapback]61936[/snapback]

(...)Lepiej aby w bootpacku byly Nike Air Legend czarne czy biale ze zlotym znaczkiem(...)

Czarne !!!
Kriss91
Dajcie żółtą piłeczkę Nike'a zamiast biało-niebieskiej i biało-czerwoną zamiast LFP(-będzie po prostu bardziej uniwersalnie). Poza tym dajcie lepsze tekstury balli. Weźcie te z wevolution.org. Wydaje mi się, że ten Teamgeist, który podałem (chyba na pierwszej stronie tematu) będzie lepszy od tego, który Wy daliście (tzn. za bardzo jest napaćkane tych kresek itp.-wiem, że autor chciał uzyskać efekt 4 paneli, ale kiepsko to wygląda, a tekstura, którą ja podałem jest po prostu bardziej estetyczna).
Simon
Ja na razie zobaczylem dwa bledy ktore mnie wkurzaja:
-zamiast czerwonej kartki czanra (u mnie tak jest zawsze) jaki plik odpowiada za kartki? moze ktos wie?)
-na radarze mam calkiem inne kolory niz kolory strojow. kitservera zainstalowalem normalnie tak jak w tutku

a poza tym patch zajefajny. tylko prosze zeby ktos naprawil te kartki bo mnie szlag trafia jak widze sedziego ktory wyskakuje jak gumka z majtek z czarna kartka omg dry.gif
Kriss91
Kolory na radarze nie mają praktycznie nic wspólnego z Kitserverem. Są dwa powody innych kolorów na radarze:
-stroje w edit mode mają inne kolor od prawdziwych
-gdy obie drużyny mają podobne kolory koszulek gra zmienia kolor na radarze jednej z drużyn
Simon
Tak. Patrzylem w edit mode i kolory koszulek real sa tam jasno-niebieskie takie jak na raddarze.

Pisze jeszcze tylko z tymi czarnymi kartkami bo poza tym wszystko u mnie dziala bezblednie. Santiago bernabeu jest swietne (kibice w powtorkach maja normale koszulki) muzyka swietna pilki swietne bootpack sobie zrobilem sam tylko te kartki mnie doprowadzaja do szalu. poza tymi czarnymi kartkami ;DD to patch jest najlepszy jaki do tej pory wyszedl do wsyzstkich wersji pesa
s1ntex`
QUOTE(norek @ Apr 12 2006, 19:35:50) [snapback]61936[/snapback]

Bylo duzo zastrzezen odnosnie bootpacka. Jak mozna bylo sie spodziewac w update pojawi sie nowy.
Firmy nie zmienia sie, jednak zmianie ulegna modele butow. Mam takie jedno drobne pytanie do wszystkich.
Lepiej aby w bootpacku byly Nike Air Legend czarne czy biale ze zlotym znaczkiem ( sa to buty w ktorych gra np Ronaldinho,Klose).
4.Adidas tunit biale
5.Adidas Predator czarne
6.Adidas Predator biale
10.Reebok bialo-czerwone
11.Uhlsport
12.Adidas F50

Mi to tam bez różnicy, nie zwracam duzej uwagi na buty.. (;
abus
jak chcesz inne kolory na radarze to podczas meczu daj pauze i poszukaj w jakiejś opcji (nie pamiętam w której)
dawdi17
Hej T-Mac co z tym Santiago? Mówiłeś, że update może wyjść za jakiś tydzień po opublikowaniu PowerPatch i mówiłeś też może o tym iż sam stadion może wyjść wcześniej. Czekam i czekam tym bardziej iż na dobrą sprawę nie mogę grać w ML, ponieważ na swoim OF grałem już w 2011 roku w ML. Po zainstalowaniu PowerPatch'a (wiem, że sugerowaliście zaczęcie od nowa ML) save mi działał i zagrałem chyba 5 meczów.
Ale nadszedł feralny mecz z Benficą i klops. Gra się zawiesza po wejściu do FORMATION SETTINGS i konieczny reset kompa. Dlatego wstrzymuję się z graniem w ML, bo po opublikowaniu waszego update z nowym OF znowu problem może się powtórzyć i nie będę miał poprawionych statystyk piłkarzy (w sensie umiejętności. No i w starym ML miałem ustawiony stadion Realu jako Estadio da Dragao (wcześniej Saitama Stadium) i też to nie jest fajne (wiem, że da się to ustawić w LODMixerze, ale wtedy ustawiony stadion działa cały czas, a nie tylko w meczach w których nasz zespół występuje w roli gospodarza). Aha w MATCH sprawdziłem i Benfica dobrze gra (w sensie żadnej zwiechy). Więc proszę o update albo chociaż o stadion (wiecie święta, więcej czasu na granie).
T-Mac
stadion zaraz postaram sie zapodac a na calosc update bedzie trzeba jeszcze troszke poczekac duzo nam nie zostalo wiec cierpliwosci

EDIT
obiecany stadion

http://rapidshare.de/files/17877638/santia...rnabeu.rar.html
Simon
wiem ze kolory na radarze zmienia sie w screen settings ale przeciez do cholery jak mozna co mecz zmieniac kolory na radzarze. chcialbym aby w updacie bylo9 to poprawione. nie moze ktos wydac takiej malej latki z czerwona kartka?
Mariusz12
Ja tam wole poczekac na pełną łate... a nie po kolei ssac małe łatki na czarne kartki i stadiony ...
Nie da rady wgrac piłek ktore zostaly wrzucone na stronke w newsach ? jesli nie to trudno bardzo bym chcial zeby były w tej nowej łatce najbardziej mnie interesują piłki T90 Nike te białe z roznymi kolorami kółek na około piłek tylko nie klubowe ... te drugie ... No i najbardziej jestem ciekaw nowych statystyk w łatce tak jak wszyscy chcieli na lepsze... Juninho , Iniesta , Ronaldinho . No i uwzglednione bledy innych uzytkownikow ktorzy pisali ...

Pozdro i czekamy na Update
arm
___
4.Adidas tunit biale
5.Adidas Predator czarne
6.Adidas Predator biale
10.Reebok bialo-czerwone
11.Uhlsport
12.Adidas F50

Niech zostana czarne.
Zamiast 3 ostatnich wrzućcie Adidas World Cup, Nike Air Legend srebrno-czarne i nowe Mizuno w których gra Szewa a które zrobił juz Capela, ewentualnie niebieskie Adidas Tunit lub niebieskie Adidas Predator Absolute.

A czy moglibyscie zamienic np. Besiktasu lub Djurgardenu na FC Basel???
Jeśli teraz jest już na to za późno to moze w następnym updatecie dodacie Basel. Lubię ten zespół i jak żywo mam w pamięci ich świetne mecze w Lidze Mistrzów.

I moglibyście zmienic twarz Szewie bo wg mnie wyglada jak napuchnięty. Bodaj Devoutie zrobil niezłego Szewe.
Simon
znalazlem powody trzech bugow

po pierwsze czarna kartke maja tylko sedziowie ktorzy maja czarny stroj

kibice na trybunach maja koszulki spiepszone wtedy jak zmienimy w edit mode 'strip'

aby na radarze miec poprawne kolory trzeba w edit mode smienic kolory 'stripow' smile.gif
dawdi17
Ściągnąłem ten satdiom i spostrzegłem się, że to pokolorowana Mestalla z SuperPatch'a. Skonfrontowałem oba stadiony i wybrałem rozklejony-hexeditem zrobiony biggrin.gif. Jest bardziej przypominający oryginał (co jest zrozumiałe) no i kibice maskują trochę te dziury. No więc dziękuję T-Mac za spełnienie mojej prośby i proszę nie gniewaj się na mnie, że nie skorzystałem z niej. Wiem, że nadużywam waszą cierpliwość, ale moży by ktoś (jeśli oczywiście wam się będzie chciało) wrzucić na murawę napis BENQ-SIEMENS zamiast SIEMENS no i bandy zamienić z CL na bardziej przypominające te z SB (miedzy innymi reklama PES'a5). Aha jeszcze mała sugestia: zmieńcie może kolor włosów Sergio Ramosa na bardziej rude. Dobra nie zawracam wam już dupy. THX.
Simon
nie zmieniajcie muzyki w menu i wogole nigdzie!!!!!!
zmiencie tylko przyespiewki i odglosy stadionu. ale muzyka jest swietna!
nie ruszajcie jej
plisss
Mariusz12
Muza jest wporzo nie trzeba zmieniac nie zawracajcie se tym glowy a pozatym łatwo jest ją zmienic wink.gif inne rzeczy sa wazniejsze . Pozdro
tsuyoshi
QUOTE(daunwid @ Apr 11 2006, 20:50:05) [snapback]61779[/snapback]

Jęśli by mozna w update zmienic kolory siatek na Stamford Bridge i Veltins Arena na kolor czarny. Mozna??

Beda takie wlasnie je robie a co do ewentualnego poprawiania innych stadionow to pisac PM.
Simon
na santiago bernabeu napis 'siemens' jest troche za bardzo 'ściśnięty'. powinien byc troche szerszy
szyma
A ja mam taki problem wszystko idze dobrze az do momentu zalaczenie lodmixera wlaczam go i nie moge nic ustwiac sa poprostu nie dostepne (nie mozna ich wciasnac) zauwazylem ze na turtialu pisze na gorze
EXE info:PES5 PC
a u mnie pisze cos takiego
EXE info:Unable to find or read the file
o co chodzi niech mi ktos pomoze
saviolka
QUOTE(szyma2 @ Apr 13 2006, 11:31:54) [snapback]62068[/snapback]

A ja mam taki problem wszystko idze dobrze az do momentu zalaczenie lodmixera wlaczam go i nie moge nic ustwiac sa poprostu nie dostepne (nie mozna ich wciasnac) zauwazylem ze na turtialu pisze na gorze
EXE info:PES5 PC
a u mnie pisze cos takiego
EXE info:Unable to find or read the file
o co chodzi niech mi ktos pomoze

wgraj lodmixera do folderu z grą... to ci znajdzie wtedy Pes5.exe i powinno dzialac smile.gif
szczypior
a jak tak z innej beczki.....mam nadzieje ze mi pomozecie......sciagnałem wszystkie czesci patcha ale jak chce wypakowac to mi nagle wyskakuje okno i pisze nieoczekiwany koniec archiwum.....a rozpakowywuje w winrarze...?????pomozcie prosze...bo chce pograc na tym superpatchu:D:D:D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.