Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powerpatch Wydany!!!
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > Nasze produkcje
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
przeszczepus
siemanko smile.gif mam problem z instalacja power patcha... mianowicie instrukcja jest w jez. angielskim i za cholere jej nie kumam sad.gif czy ktos moglby mi podeslac instr. w jez. polskim lub chociaz wytlumaczyc co, gdzie i jak??

Roy
QUOTE(przeszczepus @ Jun 5 2006, 13:33:40) [snapback]71115[/snapback]

siemanko smile.gif mam problem z instalacja power patcha... mianowicie instrukcja jest w jez. angielskim i za cholere jej nie kumam sad.gif czy ktos moglby mi podeslac instr. w jez. polskim lub chociaz wytlumaczyc co, gdzie i jak??

Przecież wraz z Power Patchem (po rozpakowaniu) masz tutorial,który w bardzo obrazowy sposób wszystko wyjaśnia.Nie wiem z czym można mieć problem blink.gif ?GOOD LUCK smile.gif
przeszczepus
QUOTE(Roy @ Jun 5 2006, 13:40:42) [snapback]71116[/snapback]

Przecież wraz z Power Patchem (po rozpakowaniu) masz tutorial,który w bardzo obrazowy sposób wszystko wyjaśnia.Nie wiem z czym można mieć problem blink.gif ?GOOD LUCK smile.gif

no dobra jest tutorial, ale to nie zmienia faktu ze nie moge se poradzic

np. step 1 trzeba zmienic nazwy plikow w folderze dat, a potem jest taki dopisek "now copy all original files from dvd to the /dat folder.

to znaczy ze mam zrobic kopie tych powyzszych plikow jeszcze przed zmiana nazwy a potem je skopiowac czy jak??
Roy
QUOTE(przeszczepus @ Jun 5 2006, 13:51:08) [snapback]71117[/snapback]

no dobra jest tutorial, ale to nie zmienia faktu ze nie moge se poradzic

np. step 1 trzeba zmienic nazwy plikow w folderze dat, a potem jest taki dopisek "now copy all original files from dvd to the /dat folder.

to znaczy ze mam zrobic kopie tych powyzszych plikow jeszcze przed zmiana nazwy a potem je skopiowac czy jak??

Jakie nazwy ??! Nic nie trzeba zmieniać.
1)Musisz mieć DKzStudio.
2)Otwierasz POWERPATCH-plik (gdy masz zainstalowane Dkz).
3)Wciskasz "APPLY PATCH IN FOLDER" i wskazujesz mu folder gdzie masz PES5/dat i czekasz.
4)Podmieniasz e_text.afs z folderu z grą na tego z patcha.
5)Podminiasz plik PES5.exe.
6)Zgrywasz folder1 do MOJE DOKUMENTY/KONAMI/Pro Evolution Soccer 5/save (zastępujesz).
7)Zgrywasz KITSERWERA do katalogu z grą, otwierasz folder KITSERWERA,dajesz setup i install.
8)Przegrywasz loadmixera i ustawiasz parametry grafiki wg upodobań (lub mocy komputera),polecam 3 pierwsze opcje na VERY HIGH a pozostale na HIGH.
I to jest wszystko...zresztą nie wiem po co to pisać jak wszystko przedstawia tutorial. dry.gif Powodzenia.
przeszczepus
ok dzieki za wyjasnienie... teraz napewno sobie poradze smile.gif

nie jestem zbyt cierpliwym czlowiekiem wiec wlaczylem gre nie zwazajac na to, ze nie dokonczylem wszystkiego...

okazalo sie ze musialem zastapic pes5.exe ta z patcha na zwyklego cracka, ale to mnie wcale nie zrazilo tongue.gif
gra dziala poprawnie razem z patchem.. hgw jak ja to zrobilem biggrin.gif

(niech mi ktos teraz powie czemu mi sie nie chce rozpakowac Super Patch 2.0 part 2 (blad archiwum czy cos takiego oraz jak zrobic shop unlock)
przeszczepus
teraz sie dopiero skumalem ze nie mam PP tylko jakies kiczowate ( tongue.gif ) SP huh.gif

moglby ktos na rapidshare wrzucic PP 1 bo na FF przewaznie po 20% mi sie zacina...

moze znajdzie sie jakas dobra dusza ktora pomoze zagubionemu graczowi? smile.gif
draggon
mam pare pytan i mam nadzieje ze udzielicie mi odpowiedzi:).Na poczatku chce pogratulowac patcha.Wlasnie go sciagam z file fronta.Mam pytanie czy reprezenatacja Polski jest zmieniona czytalem wiekszosc tematu i znalazlem face Szymkowiaka.Sa koszulki repry??I gdzie w PES5 jest option file w jakim folderze bo w PES4 bylo w save/folder1/ a tutaj nie mam tego folderu.Nigdy jeszcze nie instalowalem patcha wiec mam pytanie czy jest jais instruktarz do powerpatcha jak go zainstalowac z gory dzieki za odpowiedzi
BoBaN
QUOTE(draggon @ Jun 14 2006, 17:53:07) [snapback]72596[/snapback]

mam pare pytan i mam nadzieje ze udzielicie mi odpowiedzi:).Na poczatku chce pogratulowac patcha.Wlasnie go sciagam z file fronta.Mam pytanie czy reprezenatacja Polski jest zmieniona czytalem wiekszosc tematu i znalazlem face Szymkowiaka.Sa koszulki repry??I gdzie w PES5 jest option file w jakim folderze bo w PES4 bylo w save/folder1/ a tutaj nie mam tego folderu.Nigdy jeszcze nie instalowalem patcha wiec mam pytanie czy jest jais instruktarz do powerpatcha jak go zainstalowac z gory dzieki za odpowiedzi

http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=3763&st=0 wszystko masz tutaj! Pierwsza strona postu!
Pozdro!
AS Roma!
A ja mam problem. Zainstalowałem PP i wszystkie update do niego. Wszystko działa. Nie wywala podczas gry do windowsa, ale jak gram w ML i po kilku meczach jakie zagrałem podczas wybierania składu do meczu PES mi się tak jakby zawiesza. Muzyka chodzi, ale nie moge cofnąć i nic. Co zrobić aby działało ? Podczas ustalania składu podczas meczu towarzyskiego nie mam takiego problemu.
T-Mac
szczerze to i mi sie tak przytrafialo
nie mam pojecia dlaczego jedyna rada to ustalic sklad jeszcze w menu ML a pozniej jak juz jestesmy w formation przed meczem to nie grzebac tylko dac szybko do przodu
AS Roma!
No tak tylko w menu ustalamy skład na stałe, a przed meczem na konkretny mecz. I jak zmieniam cały skład na rezerwowy żeby odpoczeli podstawowi zawodnicy to w nastepnym mecuz musze od nowa ustalac sklad i to jest troche uciazliwe.
grzesio1712
Jest na to sposób. U mnie tez tak było, że musiałem ustawiać formacje w menu głównym ML. Jest to wina Faceservera w nowym kitserverze. Wystarczy sciągnąć program z konkurencyjnej stronki pro-evo tongue.gif Kitserver Option i w nim wyłączyć Faceservera, u mnie podziałało.
rosenkranc
QUOTE(grzesio1712 @ Jun 17 2006, 21:02:54) [snapback]73193[/snapback]

Jest na to sposób. U mnie tez tak było, że musiałem ustawiać formacje w menu głównym ML. Jest to wina Faceservera w nowym kitserverze. Wystarczy sciągnąć program z konkurencyjnej stronki pro-evo tongue.gif Kitserver Option i w nim wyłączyć Faceservera, u mnie podziałało.

u mnie nie działa, nawet jak dezaktywuję kitserver, dalej się wiesza sad.gif
AS Roma!
Ja poprostu kilka meczów ominąłem zmiane formacji przed meczem i ustąpił problem.
rosenkranc
tak, tylko po restarcie to samo... ale można przecierpieć, jak się już wie, co robić wink.gif
draggon
Mam problem.Zainstalowalem powerpatcha jak w tutrioalu i jak wlanczam gre to na poczatku wchodzi normalnie powerpatch pisze itd. ale gdy juz ma wejsc prawie do menu(tam jest beckcham i ghenry chyba i posrodku opisze pes 5) to mam czarny obraz.Mozecie mi cos poradzic? juz dziala:)

Mam inny problem:) mam nadzieje ze mi pomozecie a mianowicie gdy wybieram opcje edit to wyrzuca mnie do windowsa tak samo mam jak wlanczam mecz co zrobic ?? z gory dzieki za odpowiedz
Smagi
Mam pytanie posiadam WE9LE, i mam w związku tym pytanie czy da sie jakoś przerobić PowerPatch żeby mozna go było zaimportować pod WE9LE, albo czy ktoś mógłby go przerobić dla potrzeb właścicieli WE9LE
rosenkranc
QUOTE(draggon @ Jun 19 2006, 12:06:22) [snapback]73358[/snapback]

Mam problem.Zainstalowalem powerpatcha jak w tutrioalu i jak wlanczam gre to na poczatku wchodzi normalnie powerpatch pisze itd. ale gdy juz ma wejsc prawie do menu(tam jest beckcham i ghenry chyba i posrodku opisze pes 5) to mam czarny obraz.Mozecie mi cos poradzic? juz dziala:)
Mam inny problem:) mam nadzieje ze mi pomozecie a mianowicie gdy wybieram opcje edit to wyrzuca mnie do windowsa tak samo mam jak wlanczam mecz co zrobic ?? z gory dzieki za odpowiedz

to już tu było pisane setki razy...wystarczy się troszeczkę wysilić, a znajdziesz... powodzenia
draggon
zainstalowalem nowe pilki i dalej mi wychodzi nie wiem czego:( pomozcie prosze skad sciagnac ballpack do GF4MX bo na stronce nie ma ???
Lukassch
Witam,

właśnie zainstalowałem Power Patcha. Poprawka naprawdę wypasiona, wszystki piękne :] Aczkolwiek zauważyłem dwa błędy:

1.Gdy sędzia pokazuje czerwoną kartkę kartka jest czarna smile.gif

2. Komentator się czasami powtarza - grając Mistrzostwa Świata Wybrzeżem Kości Słoniowej komentator po dwa razy wymawiał nazwisko zawodnika ( nawet gdy ten nie znajdował się już przy piłce) oraz ogólnie powtarzały się jego teksty, np. "bramkarz wybił piłkę na rzut rożny" usłyszałem po raz drugi gdy owy rzut już dawno został wykonany wink.gif

Może poprawiliście to w Patchu 2.0, 2.1 lub 2.5? Jeśli nie to czy rzucicie na to okiem przy okazji robienia wersji 3.0 ?

Oprócz tych rzeczy wszystko cacy, jest świetnie biggrin.gif
T-Mac
zainstaluj poprawki
Smagi
QUOTE(Smagi @ Jun 19 2006, 18:44:03) [snapback]73450[/snapback]

Mam pytanie posiadam WE9LE, i mam w związku tym pytanie czy da sie jakoś przerobić PowerPatch żeby mozna go było zaimportować pod WE9LE, albo czy ktoś mógłby go przerobić dla potrzeb właścicieli WE9LE

Ponawiam pytanie...
herus
Siema.. ja mam taka malo prośbę..
Czy moglby ktos w 1 poscie dal linki do kazdej wersji PP bo szukam i nie moge znalezc i wogole taki maly balagan w tym temacie.. pzdr.
lukasso
http://board.issonline.pl/index.php?act=Search&f=16
tu bez problemu znajdziesz wszystko
poprostu wpisz Powerpatch
i pokaz wyniki jako posty
smile.gif
Luke the Great
Mam pytanie: Czy w wersji 3,0 Power Parcha będą z aktualizowane składy np. Szewchenko w Chaelse???

Mam też kilka pomysłów do power patcha mam nadzieje, że je wykorzystacie:
1. Dodajcie ligę Polską, a jak nie to wszystkie zespoły z ligi Polskiej!!!
2. Aktualne składy.
3. Jak się da to stroje na sezon 06/07 (chociaż to bardzo trudne)
4. Więcej stadionów
5. Muzyka np. You`ll newer walk alone miało lecieć w credit!! A mi nie leci. Inne piosenki/muzyki też mi nie działają!!! Może ktoś wie co jest tego przyczyną!!!
6. Więcej piłek!!
7. Nowe przyśpiewki dla kibiców szczególnie dla wzorowych fanów Angli, FC LIVERPOOLU i POLSKI!!!!!
8. Spróbowali byście zrobić orginalne puchary np. Champions League i Mistrzostw świata
9. Więcej klubów!!!! I rzeczy z nimi związane!!
10. Pomysły i nowości z Fify 06
11. Hymny narodowe państw przed meczem!!!
12. Hymny klubów przed meczem!!!
13. Taniec bramkarza (dudek dance przy karnych)

CO sądzicie o tych pomysłach?? I czy redakcja/moderatorzy jakieś wykorzystali lub będą chcieli wykorzystać??
Palerinho
QUOTE(Luke the Great @ Jul 7 2006, 20:57:23) [snapback]76847[/snapback]

Mam pytanie: Czy w wersji 3,0 Power Parcha będą z aktualizowane składy np. Szewchenko w Chaelse???

2. Aktualne składy.
4. Więcej stadionów
5. Muzyka np. You`ll newer walk alone miało lecieć w credit!! A mi nie leci. Inne piosenki/muzyki też mi nie działają!!! Może ktoś wie co jest tego przyczyną!!!
6. Więcej piłek!!
7. Nowe przyśpiewki dla kibiców szczególnie dla wzorowych fanów Angli, FC LIVERPOOLU i POLSKI!!!!!
8. Spróbowali byście zrobić orginalne puchary np. Champions League i Mistrzostw świata

CO sądzicie o tych pomysłach?? I czy redakcja/moderatorzy jakieś wykorzystali lub będą chcieli wykorzystać??

Ja proponuję napisać nową grę tongue.gif I proponuję także możliwość grania na żywo na stadionie w grze tongue.gif Tzn. przyjeżdzamy na stadion w PES5 i gramy z Zidanem i innymi graczami tongue.gif
grzesio1712
Luke the Great część twoich pomysłów jest niewykonalna, a Palerinho dobrze napisał:
1. Robi sie Orange Ekstraklasa Patch na bazie Power Patcha.
2. O to sie nie bój, będą aktualne składy (póki co można sobie zrobić to w Edit Mode).
3. Jeszcze za wcześnie, żeby mieć wszystkie stroje na sezon 06/07.
4. Od tego jest Stadium Server.
5. Pewnie źle zainstalowałeś, bo u mnie normalnie działają wszystkie.
6. Od tego jest Ballserver.
7. Liverpool nie ma swojego slota dźwiękowego, a przyśpiewki dla reprezentacji Polski już są.
8. Z tego co mi wiadomo bardzo trudne do wykonania.
9. Nie da sie zwiększyć ilości klubów choćby nie wiem co.
10. FIFA! blink.gif Odważny jesteś pisząc to tutaj tongue.gif
11. Nie da sie dla każdego państwa odzielnie inną melodie przed meczem (może być tylko jedna).
12. Patrz punkt 11.
13. Yyyy, tego tym bardziej sie nie da (odsyłam do Fi... yyy do gry pod punktem 10. tongue.gif )

Pomysły są jak najbardziej fajne, ale... niewykonalne. Pozdro dla Ciebie
Mooner
no już o to to juz trzeb aprosić bezpośrednio KONAMI.. laugh.gif
kostek
QUOTE(Luke the Great @ Jul 7 2006, 18:57:23) [snapback]76847[/snapback]

2. Aktualne składy.
4. Więcej stadionów
6. Więcej piłek!!

myślałem, ze padne jak to czytałem ;D punkty od 10 do 13 wymiatają ;D
sory za OT
T-Mac
14. oraz wysylka patcha za pomoca kuriera - DARMOWO

tak jak punkt 14 tak i wiekszosc tych glupot co napisales jest nie do wykonania, a szczegolnie punkt 10
ludzie zastanowcie sie co wy piszecie
zembi
tak jest. punkty 1- - 13 to poprostu poezja:] moze jeszcze nowy gameplay:>??
artur2500
Mam pytanko czy któryś z twórców patcha lub jego pomocników nie podjąłby sie zrobienia takiego stadionu hali na którym nie byłoby autów i rogów, piłka by sie odbijała??.( o ile wogóle takie coś można zrobić)
T-Mac
jest to niemozliwe
grzesio1712
QUOTE(T-Mac @ Jul 9 2006, 09:55:48) [snapback]77137[/snapback]

jest to niemozliwe

nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne tongue.gif
daunwid
Siemka chłopaki

Powerpatch jest wyrąbisty, ale oczywiscie mile wydziany byłby update z nowym kiteserverem i option file(zreszta wy najlepiej wiecie co on winien zawierac)

Do czego zmierzam.

Taki update pewnie wiele bedzie ważył

Czy oprócz umieszczania jego części na serwerach jest możliwość umieszczenia całego w pliku torrent, który zdobywa coraz większą popularność?
T-Mac
torrent tez bedzie smile.gif
co bedzie zawieral update 3.0
wszystko co do tej pory bylo w poprawkach PP
aktualne sklady 06/07
nowe kitsy 06/07
jak najwiecej twarz/wlosow dobrej jakosci w faceserverze
jak najwiecej stadionow w stadiumserverze
nowe menu
NOWE DRUZYNY te co pospadaly do 2ligi beda zastapione beniaminkami
jak jeszcze mi sie cos przypomnie to napisze smile.gif

grzesio1712 takie teksty to nie na naszym forum
jeszcze raz a cie ukaram 10% kary
Arlen
Mam tylko 1 małe pytanko tongue.gif Kiedy zostanie wydany ??;]
szynszyl1988
Mógłby ktoś wrzucić na rapida powerpatcha? Niestety linki z iss już padły :/
maciek_pl
najlepiej torrent i taki co ma .exe, że instaluje się jako cześć gry smile.gif da radę??
Orange_91
Cytat(maciek_pl @ Apr 2 2008, 14:46:09) *
najlepiej torrent i taki co ma .exe, że instaluje się jako cześć gry smile.gif da radę??

Po pierwsze usuń sygnaturke. Po drugie widzisz datę ostatniego postu? Po 3 PP był do PES 5.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.