Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Projekt Orange Ekstraklasa - Pes5
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES5 - Orange Ekstraklasa Patch
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
T-Mac
yo
Ci co potrafia robic mordy a nie brakuje ich smile.gif niech porobia kogos z polskiej ligi bo malo tych mordek ma walczu (sam bym sie za to zabral ale brak czasu)
z gory dzieki smile.gif
bobex77
ja moge sprubowac zrobic np twarze legii warszawa
edit: a takie jak np moj rzezniczak by sie nadawały?
walczu
To zrob jak mozesz i zobaczymy co Ci wyjdzie. Timak juz zrobil kilku Legionistow.
lookass
W takim razie ja zabrałem się za robienie mordek piłarzy z Polski jeśli mi jakaś wyjdzie to mogę ofiarować do patcha smile.gif Chcecie Julcimara ? biggrin.gif

JULCIMAR DA SOUZA (Pogoń Szczecin)

IPB Image
piotrek3
Moze przyda sie do patcha:) Przeszukalem cale forum oraz dodalem pare strojow i flag od siebie i zlozylem w calosc (niektorych stroji sa po 2, 3 wersje). Jest tam 65 plikow (stroje i flagi).

Stroje i flagi

W drugim pliku sa twarze zawodnikow z Orange Ekstraklasy a dokladniej z Wisly K. , Groclinu, Legii oraz Korony (rowniez zebrane z forum).

Twarze
lookass
Ucichło bo jest zapewne w trakcie tworzenia i nie ma co pokazywać na razie smile.gif
walczu
Przeciez nie bedziemy pokazywac screenow po dodaniu kazdej flagi, kazdego stroju, kazdego menusa itd... Patch jest caly czas w trakcie tworzenia. Ja dzisiaj nic nie robie bo jestem w grodzisku, ale zapewniam, że inni mocno pracują smile.gif
Kropa
Mam małe pytanko:Czy w patchu będą jakieś polskie stadiony??Widziałem na forum serwisu pro-evo wykonany stadion Lecha Poznań,więc może da się wykonać jakieś inne polskie obiekty.
walczu
Niestety tak jak mogliscie przeczytac w topicu Gwidona, nie da sie zakonwertowac nowo stworzonego modelu 3d do pesa. Da sie tylko edytowac w hexie. Ja sie przyznaje, ze tego nie umiem wiec stadionow nie bedzie.
Rof
Jestem tu pierwszy raz więc witam Wszystkich i mam pytanie czy w patchu znajdą się jakieś swojskie polskie kawałki muzyczne? jeśli chodzi o menu to proponuje wrzucić Nosowska Rojek Grabaz - Prosta Rzecz to napewno doda klimatu naszej ekstraklasy biggrin.gif
qazwsx
Dobry pomysl tylko nieumie tego znalesc. jesli to masz do daj mi znac na priva. A masz moze mezo & liber - mistrzostwo ?? Albo cos podobnego ?? A moze ktos by mogl dostarczyc filmik jakis z bramkami najlepszymi z orange ekstraklasy to bym sie postaral o intro ??
Gwidon
QUOTE(walczu @ Mar 12 2006, 08:55:48) [snapback]56279[/snapback]

Niestety tak jak mogliscie przeczytac w topicu Gwidona, nie da sie zakonwertowac nowo stworzonego modelu 3d do pesa. Da sie tylko edytowac w hexie. Ja sie przyznaje, ze tego nie umiem wiec stadionow nie bedzie.

może poprostu się myliłem tongue.gif
_mAsteR_
chlopaki tylko nie takie utwory(mezo&liber) blink.gif troche powagi smile.gif z tym filmikiem to jest dobry pomysl wink.gif
dawdi17
Myślę, że utwory HipHopowe trochę nie pasują do klimatu tej gry. W patchu do PES'a 4 była oprawa dźwiękowa (nie cała, ale większość) tego typu i nie pasowało (przynajmniej mi) za bardzo. Proponuję coś ostrzejszego i dynamiczniejszego (tylko nic piłkarskiego i w dodatku polskiego nie przychodzi mi do głowy). Myślę jednak, że jako "ojcowie" tego patcha chcecie jak najlepiej i dobrze będiecie wiedzieli jaki "kształt" nadać temu tworowi. Panowie, życzę powodzenia.

ps. a może w tym intrze nie byłoby lepiej zrobić jakiejś efektownej kompilacji bramek z PES'a 5 zdobytych przez graczy grających polskimi zespołami?
qazwsx
to co uważacie za bardziej dynamiczne ?? cos ala Sash albo Tiesto ?? Czy takie rockowe jak kasabian, rasmus itd ??
jesli ktos ma jakis film z bramkami z orange ekstraklasy to prosze o zwrocenie sie na moj priv !!
Nelson
Może Mezo-Futbol tongue.gif.... Proponuje Right Thurr; Ole,ole,ole ; i może Mundialeiro... ja bym polecił te pioseneczki do Patcha

Pozdro
kostek
jest kilka utworów związanych z piłką...ja bym np chętnie usłyszał w menu wyboru składu utówr który jest podczas reklam w przerwie meczów LM. Mianowicie chodzi o reklame PS2 jak te ludzie wchodza tak na siebie biggrin.gif wiecie chyba ocb? a kilka innych utworów tez by sie znalazło napewno smile.gif bo bez sensu robic oprawe muzyczna w jednym klimacie (np metal) bo wtedy jedni beda zadowoleni a drudzy nie. pzdr i powodzenia jeszcze raz przy patchu smile.gif
qazwsx
QUOTE(kostek @ Mar 12 2006, 17:22:55) [snapback]56389[/snapback]

jest kilka utworów związanych z piłką...ja bym np chętnie usłyszał w menu wyboru składu utówr który jest podczas reklam w przerwie meczów LM. Mianowicie chodzi o reklame PS2 jak te ludzie wchodza tak na siebie biggrin.gif wiecie chyba ocb? a kilka innych utworów tez by sie znalazło napewno smile.gif bo bez sensu robic oprawe muzyczna w jednym klimacie (np metal) bo wtedy jedni beda zadowoleni a drudzy nie. pzdr i powodzenia jeszcze raz przy patchu smile.gif

Dzieki, Chodzilo ci o shirley temple - get on board ?? Pomysle biggrin.gif
Muzyka napewno niebedzie w jednym klimacie !! Dzieki za podawanie tytulow !! jak cos znacie jeszcze ciegawego i wartego wrzucenia do patcha to prosze o wypisywanie !!
Nelson
Proponuje rzecz jasna jak się wygra puchar lub coś "we are the champions"... no i fajny by był "Mundialeiro"... A i może główny kawałek z fIfy 2002... z filmiku... Mam nadzieję,że ktoś kojarzy....

Pozdro
qazwsx
Nelson jak chcesz polecac to pisz tytuły wink.gif a moze to cos z tego ??
"Never Gonna Come Back Down (Hybrid’s Echoplex Dub)" - BT
"Energy Flow" - Vitae
"First Snow" - Issi Noho
"Tenshi," - Gouryella
"Overdrive" - Sandy v Housetrap
"Stop and Panic" - Cirrus
"Repeat the Sequence" - The Edison Factor
"Das Glockenspiel" - Schiller
"The Bells" - Terpsichord
"Revolution" - R4

Albo z tych :
->click here<-
Naimad
Utworki "sportowe":
Stadion Polska - Polska Ja i Ty
Three Lions 98 - Football is coming home
Vangelis conquest of paradise ( swietny klimatyczny utwor)
Golden Life - Futbolówka
E-type - campione (dobre na wygranie pucharu, wzamian za "we are the champions" - to jest w wiekszosci patchy wykorzystane)

Co do filmikow z naszej Extraklasy - z bramkami moze byc ciezko - ale moze byscie pomysleli o wstawieniu rowniez opraw meczowych - tego mam na peczki smile.gif

PS. (L)ider biggrin.gif
kicza
Tu macie 3 piosenki piłkarskie.
Megadriano
Może puścilibyście wersje beta tego patcha
Kropa
walczu,mam małe pytanko-Na jakim etapie tworzenia patcha jesteście??Macie już stroje,składy itp??
rav
A może jako muzyczkę dać oficjalną piosenkę Orange Ekstraklasy?
Nie wiem jak to się zwie, ale leciało na TVN w programie Orange Ekstraklasa tongue.gif
=@CiChY@=
Nosowska Rojek Grabaz - Prosta Rzecz
rafalkul9
Tylko nie ta Nosowska, ta piosenka jest tragiczna.
Czy koniecznie musi byc jakas polska piosenka? Wazne zeby cos fajnego gralo.
Dorin
mi tam sie podoba ten hymn ekstraklasy smile.gif
baski18
Ja proponuje tak jak bylo do PES3 (chyba) U2 - Beautiful Day, to pasowalo nie ziemsko... takze kawalek z fify 98 byl fajny zespol Blur kawalek Blur i jedna z liczb niestety nie pamietam jaka sad.gif Hymn ekstraklasy jest badziewiem smile.gif nie chemy tego !!

I prosze bez hip-hopu ... tym bardziej hip-hopolo.

Pozdro
Megadriano
Kiedy planujecie wydać tego patcha. Czy macie już jakąś datę wstępną?
kemsi
Megadriano - brawo dla ciebie, jesteś genialny i z chęci napisałbym tu kilka ciekawych słów pod twoim adresem, ale powiem ci jedna, fajnie, że przeczytałeś wszystkie posty z tego topicu, bo wtedy byś wiedział, że jeszcze nie wiadomo kiedy wyjdzie patch i narazie, żadnej daty praemiry. A tak poza tym, nie pytajcie się ile jest zrobione, bo to możecie przeczytać na poprzednich stronach. Oni też mają swoje życie i nie pracują cały czas nad tym patchem. Tyle ode mnie. Pozdro,powodzenia w pracy na patchem wink.gif

A żeby nie było, że robie OT to taka jedna rada, jako podkłąd muzyczny możecie dać jakąś fajną muzyczkę, ale bez wokalu. Myślę, że dobry będzie np. DJ Tiesto. Nie dawajcie hiphopu ani metalu lub nic takiego, bo jednym podpasuje innym nie i poprostu w menu jak często sięgra to szybko to mogłoby się znudzić. A już tu nawet bez takich propozycji Mezo&Liber, po to poziom adekwatny to wyników polskich klubów w europejskich pucharach tongue.gif.
walczu
QUOTE(kemsi @ Mar 13 2006, 16:21:23) [snapback]56592[/snapback]

Megadriano - brawo dla ciebie, jesteś genialny i z chęci napisałbym tu kilka ciekawych słów pod twoim adresem, ale powiem ci jedna, fajnie, że przeczytałeś wszystkie posty z tego topicu, bo wtedy byś wiedział, że jeszcze nie wiadomo kiedy wyjdzie patch i narazie, żadnej daty praemiry. A tak poza tym, nie pytajcie się ile jest zrobione, bo to możecie przeczytać na poprzednich stronach. Oni też mają swoje życie i nie pracują cały czas nad tym patchem. Tyle ode mnie. Pozdro,powodzenia w pracy na patchem wink.gif

Nareszcie jeden mądry się znalazł. I jeszcze jednego nie napisał - proszę do mnie na gg nie pisać "kiedy ukaże się patch bo j/w kolega napisał jeszcze nie wiadomo...
ekrek4
Nie ma się co dziwić, że ludzie pytają kiedy wyjdzie. Proprostu doczekać się nie mogą smile.gif
Sam sprawdziłem już dwa patche z orange ekstraklasą i były amatorskie, nie ma o czym rozmawiać. A na screen'ach z tego patcha widać, że będzie super cool.gif
kemsi
No tak, dużo osób czeka na ten patch, ale o ich nie usprawiedliwia. Jak się interesują tak tym patchem to albo mogą pomóc albo nie przeszkadzać. To trugie to wystarczy nie zadawać głupich pytań, mogli by przeczytać te 5 stron tematu i by wiedzieli co i jak.

A na screen'ach z tego patcha widać, że będzie super

Takie wypowiedzi to są dopiero ciekawe. Wiesz ja nigdy niczego, gier itp. nie oceniam po screenach, bo np. s grami to było wiele przypadków, że na screenach jest super fajnie itp. ale było brak grywalności. Przytoczęci przykład serii FIFA, która powiedzmy sobie szczerze, że na screenach wygląda całkiem ładnie i już maniacy fify się podniecają jaka to ta gra nie będzie, ale gra wychodzi i co? Gra nie potrafi wciągnąć wielu osób pomimo, iż według niekórych ma te świetne licencję na kluby. Przykładów lepszych jest masa, ale to tak w kwestii wyjaśnienia wink.gif Wiem, że nie chodziło ci tylko o to, że po scrrenach widać, że patch będzie napewno super, ale musiałem to napisać w kwestii do innych użytkowników, którzy tak często właśnie oceniają gry.

P.S Sorry za offtopic smile.gif
ekrek4
Dla mnie w takim patchu najważniejsze są: stroje, loga, składy. Dwa pierwsze można ocenić po screenach a ostatnie (z poprzednich postów) wiadomo, że będą aktualne.
kemsi
Wiem, no może trochę zasurowo to oceniłem, ale ogólnie chodziło mi, że nie lubie jak coś ocenia juz coś przed wyjściem po screenach/wyglądzie. Bo wiadomo jak coś jeszcze nie wyszło to nie wiadomo co z tego będzie, chociaż życze wam powodzenia. Miałem przyjemność już grać w ligę polską do PES 3 oraz 4 robioną przez ekipę IO. To były naprawdę świetne patche. Miejmy nadzieję, że ten też będzie równie dobry jak tamte smile.gif
_DEVIL_
Jezeli chodzi o muzyke moge zazucic na serwa pare piosenek o tematyce pilkarskiej ! troche tego mam juz!, m.in. Nosowska prosta rzecz, Hymn ligi mistrzów, hymn Premiership ( to by pasowalo do wyjscia pilkarzy przed meczem, sam tak mam w pesie!, mam cos jeszcze z hymnow klubowych, wiec jezeli cos chcecie to moge zazucic! pozdro smile.gif
ekrek4
A co z klubowymi przyśpiewkami?
Nie wiem czy tak można, ale jakby był z tym problem to Legi i Wisły są w e_sound jednego patcha huh.gif
Iraola 3
ekrek 4 slyszales o czyms takim jak prawa autorskie.
T-Mac
QUOTE(ekrek4 @ Mar 14 2006, 08:50:29) [snapback]56713[/snapback]

A co z klubowymi przyśpiewkami?
Nie wiem czy tak można, ale jakby był z tym problem to Legi i Wisły są w e_sound jednego patcha huh.gif

jednego patcha czyli naszego smile.gif
walczu jak ich nie posiadasz to sie zglos zapodam Ci je
walczu
Tylko jest podobno problem z wgraniem przyśpiewek za ligę holenderską
driver25
QUOTE(walczu @ Mar 4 2006, 21:06:31) [snapback]55153[/snapback]

Znalazłem gościa który zrobi statsy. To znacznie przyspieszy wyjście patcha. Jeszcze raz prosze o podawanie jedenastek swoich ulubionych klubów, tylko żebym nie miał samych składów legii i wisły.

Zajebiście ,że ktoś w końcu normalny to robi. Oto Portowcy 2006.03.10.:

1). Elton Aparecido de Sousa napastnik 19 lat

2. Jose Roberto Lucini "ze roberto" pr.obrońca 23 l.

3. Sergio Dos Santos "batata" d.pomocnik 26 l.

4. Wagner Pires de Almeida "Wagner" śr. napastnik 28 l.

5 Fabio Costa de Brito pomocnik 26 l.

6 Alexandre da Silva Mariano "Amaral" def.pomocmik 33 l.

7 Cleisson Edson Assuncao "Cleisson" of.pomocnik 33 l.

8. Matheus Bianchim Hansen "Matheus" pr.obrońca 28 l.

9.Daniel Lopez Cruz "Daniel" lewy pomocnik 24 l.

10. Rafał Grzelak lewy/Sr. pomocnik 23 l.

11. Julcimar de Sousa "Julcimar" (kapitan) śr. obrońca 26 l.

12. Mourilo Rufino Barbosa "Lilo" pomocnik 26 l.

13. Jose Cristiano de Sousa "Junior" pr./ofens. pomocnik 26 l.

14. Luis Tavares "Mineiro" pr.pomocnik/obrońca 23 l.

15.Vanderlei Goncalves Barbosa"Batata II" śr.obrońca/def.pomocnik 28 l.

16.Przemysłąw Kaźmierczak śr.pomocnik/śr.napastnik 23 l.

17.Valdir Teodoro "Valdir) pr.obrońca 28 l.

18.Edi Carlos Dias Marcal Andradina"Edi" lew./pr. napastnik/pomocnik 31 l.

19.Anderson Soares da Silva"Neneca" Bramkarz 26 l.

William Cesar Roque Ferreira "William" napastnik 28 l.

Szczegóły takie jak wzrost/waga i mniej więcej umiejętności i wygląd jeszcze Ci dorzucę,chyba nie muszę ci podawać narodowości?;P
Hayalet
Statsy można przekonwertować z football managera na tej stronce
walczu
Statsy są już zrobione. W najbliższy weekend gutted jeszcze poprawi statystyki.
ekrek4
Czy ten patch będzie kompletny w nazwy, transfery... nie związane z orange ekstraklasą? tzn. czy będzie konieczne nakładanie go na superpatch?
PS. tak na marginesie czy ktoś może w 3ech słowach wyjaśnić różnice między PES 5, a WE9.
walczu
QUOTE(ekrek4 @ Mar 14 2006, 15:23:57) [snapback]56755[/snapback]

Czy ten patch będzie kompletny w nazwy, transfery... nie związane z orange ekstraklasą? tzn. czy będzie konieczne nakładanie go na superpatch?
PS. tak na marginesie czy ktoś może w 3ech słowach wyjaśnić różnice między PES 5, a WE9.

Patch będzie kompletny sam w sobie i będzie działał bez superpatcha, jednakże jak ktoś zainstaluje go na superpatcha również będzie działał.
Dorin
ja mam pytanie czy ten patch bedzie normanie działał w czymś takim jak Master League gdzie można będzie robić transfery itd...
_mAsteR_
dorin albo nie umiesz czytac albo masz problemy ze wzrokiem... mad.gif poczytaj troche ten tema (6 stron) a duzo sie dowiesz! pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na premierowe wydanie smile.gif
Iraola 3
Fajnie ze pogon ma 20 zawodnikow nie zapomniales o jakichs.
walczu
Składy są zrobione takie jak w skarbie kibica z przeglądu sportowego + Ci co ich nie było, bądź przyszło później.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.