Przestawcie dźwięk na stereo
CYTAT(Plague @ Nov 1 2009, 13:26)

Przestawcie dźwięk na stereo
Dzięki za pomoc!
Czy jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy (i jeśli tak to jak) można jakoś wgrać patche do konsolowej wersji PES'a 2010 ?
pomian91
Nov 2 2009, 11:50
Mam taki problem. Nie działa mi drybling 360. Analogi napewno obsługują 16 kierunków bo w demie fify drybling 360 działał.
Jak to naprawić ?
wyłącz analoga na padzie, wtedy będziesz miał na gałce 16 kierunków ( więcej nie ma )
Witam chce sobie zainstalować Pesa 10 (demo) tego co jest w dziale Download na stronie Issonline i gdy chcę istalować to nie mogę nie wiem dla czego
Najpierw mi się pojawia tak normalnie wybierz folder potem naciskam Next a potem jest install i naciskam ale potem wybierz dysk albo C albo D i wybieram C
I naciskam OK ale znowu pojawia się wybierz folder i tak dalej pok-oleli co mam zrobić czy to jest taki problem bo mam mało na dysku ?
Lecho1523
Nov 2 2009, 16:44
Witam ! Jakieś 2 tyg temu zainstalowałem sobie Pesa 2010 i wszystko działało OK później zainstalowałem sobie patcha 0.4 i też wszystko działało ok grałem pewien czas i było fajnie i z braku czasu przestałem grać przez jakiś tydzień, dzisiaj postanowiłem sobie pograć, włączam gre i jest już logo KONAMI i po chwili wyskakuję błąd, myślę to nic takiego i włączam ponownie i znowu to samo i tak robiłem pare razy z restartowałem PC i dalej to samo odinstalowałem i zainstalowałem grę i ciągle to samo :/ Pomóżcie . Z góry dzięki
PS. Jak coś mogę wstawić screena błędu i raport
CYTAT(Lecho1523 @ Nov 2 2009, 16:48)

Witam ! Jakieś 2 tyg temu zainstalowałem sobie Pesa 2010 i wszystko działało OK później zainstalowałem sobie patcha 0.4 i też wszystko działało ok grałem pewien czas i było fajnie i z braku czasu przestałem grać przez jakiś tydzień, dzisiaj postanowiłem sobie pograć, włączam gre i jest już logo KONAMI i po chwili wyskakuję błąd, myślę to nic takiego i włączam ponownie i znowu to samo i tak robiłem pare razy z restartowałem PC i dalej to samo odinstalowałem i zainstalowałem grę i ciągle to samo :/ Pomóżcie . Z góry dzięki
PS. Jak coś mogę wstawić screena błędu i raport
nie no co ty nie musisz, przeciez to forum jasnowidzow i nostradamusów
Lecho1523
Nov 2 2009, 17:54
CYTAT(dzosz @ Nov 2 2009, 17:01)

nie no co ty nie musisz, przeciez to forum jasnowidzow i nostradamusów
Po prostu myślałem że ktoś może wiedzieć o co chodzi odrazu(bo np też mogło mu się to zdarzyć) oto screeny :
SCREENRAPORT BŁĘDU SCREEN
Prawdopodobnie masz problem z Windowsem, który możliwe zrobił ten patch... też tak miałem przy innych grach. Pozostaje zrobić szybkiego formata i nie instalować tego patcha, lub ściągnąć z innej strony.
Sarkass
Nov 4 2009, 11:20
ja mam problem z PES'em gdy gram w niego i gdzie kolwiek jestem w trybie ML BAL lub nawet przed meczem, to mnie często wywala do windowsa z błędem nie wysyłaj
Lecho1523
Nov 4 2009, 14:58
CYTAT(Sarkass @ Nov 4 2009, 11:24)

ja mam problem z PES'em gdy gram w niego i gdzie kolwiek jestem w trybie ML BAL lub nawet przed meczem, to mnie często wywala do windowsa z błędem nie wysyłaj
A cracka zrobiłeś ?
bartek1946
Nov 4 2009, 15:15
Ja mam pytanie jak można w tej grze podmieniać stroje ? w jakich plikach i w jaki sposób
Merfi99
Nov 4 2009, 15:52
Witam mam problem z grą PES 2010 a mianowicie gra wyłacza mi sie sama i wychodzi do windowsa. ta sama sytuacja byla w PES 2009 tyle ze tam robilo sie tto podczas meczu rowniez, natomiast w pes 2010 jak sie uda wlaczyc mecz to juz gra dziala. co moze byc tego powodem? moj sprzet to phenom x4 2 gb ramu, ati HD 4350 wic mysle z to nie wina sprzetu prosze o odpowiedz tutaj lub na gg: 1873624. z góry wielkie dzieki
bartek1946
Nov 4 2009, 15:58
jeśli masz jakiegoś patcha to mi się zdaje że masz podobny problem jak ja tutaj prawdopodobnie chodzi o stroje albo zadowników sprawdź sobie jakąś drużynę przy której cie wywala a później wejdź w edit players i sprawdź pokolei wszytskich zawodników tej drużyny jak przy jakimś cie będzie wywalać to go wyrzuć

a ze strojami to ściągnij sobie innego kitserwera
lipa_szef
Nov 4 2009, 17:57
Może nie jest to jakiś mega problem, ale jest. Mianowicie jaki macie sposób żeby ominąć zawodnika przeciwnika (CPU) już zbliżając się do jego pola karnego. I jak często używacie R2 (czyli guzik na padzie pod szybkim bieganiem). PEACE
Ronaldinho10
Nov 4 2009, 20:01
CYTAT(konrad15-91 @ Oct 27 2009, 17:10)

kursor nad moim zawodnikiem się telepie
Mam ten sam problem, po zainstalowaniu patcha 0.7 kursor nad zawodnikiem sie trzesie, przed instalacja patcha wszystko bylo ok.
Prosze o pomoc

, z gory THX
konrad15-91
Nov 5 2009, 13:50
wszystkim tym którym trzęsie sie kursor czy też gra zwalnia mimo iż powinna płynnie chodzić na HIGH proponuje odłączyć internet, najlepiej z kontaktu i tyle. u mnie trzęsło strasznie podczas meczu a mam sprzęt o wiele lepszy niż zalecane wymagania, odłączyłem liveboxa i wszystko działa, polecam!
novastar
Nov 6 2009, 10:27
CYTAT(lipa_szef @ Nov 4 2009, 18:01)

Może nie jest to jakiś mega problem, ale jest. Mianowicie jaki macie sposób żeby ominąć zawodnika przeciwnika (CPU) już zbliżając się do jego pola karnego. I jak często używacie R2 (czyli guzik na padzie pod szybkim bieganiem). PEACE

R2 + strzałki lub same strzałki na boki
Ja mam do niego praktycznie przyklejony paluch
maverickpol
Nov 6 2009, 12:01
A ja mam taki problem,w trakcie gry,zanim skończy się pierwsza połowa,wywala mnie do Windy z komunikatem o błędzie i problemami z plikiem
d3dx9_30.dll
Nie wiem co z tym zrobić,próbowałem już formata systemu,różnego typu DX instalowałem i sterowniki i problem cały czas pozostał,nawet wrzucałem ten plik do katalogu windowsa i nic...
miloszowen
Nov 6 2009, 12:27
mam problem z kontraktami w ML własnie skonczył sie czas przedłuzania kontrkatów i nie chciałem przedłuzyc kontraktu z lucasem dlatego nic nie robiłem a teraz sprawdziłem i lucas ma nowy kontrakt wie ktos czym to jest spowodowane?
bartas_x
Nov 6 2009, 16:48
mam taki problem: kiedy gram mecz ligowy w ML i nie trafie w bramke to wywala mnie do windows. Mam patcha 0.4.Czy chodzi moze o logo ligi ktore normalnie sie wtedy pokazjue?? Prosze o pomoc
GrubyBKS
Nov 8 2009, 12:17
Witam, mam problem ze skonfigurowaniem mojego pada. Obecnie wygląda to tak:
http://i38.tinypic.com/2cp2plz.jpghttp://i35.tinypic.com/x5cda0.jpghttp://i38.tinypic.com/2lve5wp.jpgProblem w tym, że prawym drążkiem analogowym zamiast tricków, wykonywane są ... podania. Jak ktoś może, niech poda mi najlepszą konfigurację pada

Z góry dzięki.
r.a.j.a.n
Nov 8 2009, 12:54
To nie problem, taka jest po prostu oryginalna konfiguracja.
Ale jak chcesz żeby robił tricki, to zbinduj do prawej gałki ruchy z krzyżaka.
Barley
Nov 10 2009, 16:27
Moze mi ktos powiedziec jaki jest powod katastrofalnej formy moich zawodnikow w trybie "Master League" ? Ciągle są to strzałki w dół (fioletowe) lub skośne (błękitne). Da się to jakoś trenować (jak w poprzednich wersjach) ?
kempool
Nov 10 2009, 20:15
wlaczam sobie dzis BaL a tutaj save data is corrupted :|
da sie to jakos naprawic?:(dodam ze jak ostatnio gralem w pesa to mi sie komp zawiesil
Słuchajcie... z tego co oczywiście wiadomo można edytowac kluby itd. Więc edytowałem tą która gram najczęściej: taktyka. lineup itp. Chodzi o to że przy grze Online ten edit nie śmiga i ustawienia od nowa :/ Edit nie działa w Online?
ComeBack
Nov 11 2009, 09:41
Ja mam problem ze strzelaniem rzutów karnych... wchodza tylko w srodek bramki, natomiast kazdy inny strzal jest przestzelony...jest jakas rada?
krzychu92
Nov 11 2009, 11:43
Ja mam taki problem, że zainstalowalem PESa wszystko śmiga jak należy, ale niestety nie mam W OGÓLE dźwięku...jedyny moment kiedy mam dźwięk to hymn ligi mistrzów przed meczem...ma ktoś jakąś rade?
bartas_x
Nov 11 2009, 16:20
CYTAT(Mr.G @ Nov 11 2009, 07:31)

Słuchajcie... z tego co oczywiście wiadomo można edytowac kluby itd. Więc edytowałem tą która gram najczęściej: taktyka. lineup itp. Chodzi o to że przy grze Online ten edit nie śmiga i ustawienia od nowa :/ Edit nie działa w Online?
Edit nie dziala w grze online
messi141414
Nov 12 2009, 19:30
siema!
Chciałem sie dowiedziec co sie dzieje?
gdy uruchamiam kompa i wlaczam pes 10 gram 1 meczyka i jest spoko,
ale jak gram 2 mecz wylacza mi sie komp!
Czy mógłbym wiedziec co musze zrobic aby pes dzialal poprawnie?
fanatykCK
Nov 13 2009, 16:56
mam PESa od kolegii
jak instaluje to mi się pokazuje błąd i pod koniec instalacji się wyłącza
prosze o kontakt na gg 9065959
.::NorD::.
Nov 13 2009, 18:11
Musisz wziąść kompa wyrzucić przez okno, pozbierać w całość, ponownie uruchomić i gra na pewno się zainstaluje
Witam

mam malutki problem. Otóż- włączam tryb gry BECOME A LEGEND. po utworzeniu zawodnika i wybraniu opcji gry wyrzuca mnie na pulpit i gra się wyłącza. Po włączeniu gry ponownie, znowu muszę tworzyć zawodnika i w kółko dzieje się to samo. W czym tkwi problem ? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
jurinho
Nov 13 2009, 19:53
A masz orginalnego PEESA?
nie mam, ale mój brat zainstalował z tego samego obrazu na swojego kompa i mu działa Become a Legend..
robien92
Nov 13 2009, 21:58
jak wybierac stadion w master lidze?
jurinho
Nov 13 2009, 22:18
Nie da sie wybrac stadionu w trybie Master Leauge.
A co do drugiego tematu:
Zmieniles rozdzielczosc na 1024/768?
nie moge zmienic na 1024/768. mam tylko 640x480 i 800x600
fanatykCK
Nov 14 2009, 09:19
prosze ten błąd tak wygląda :

błagam o pomoc
Jimmy Floyd
Nov 14 2009, 09:30
Witam. Mam zainstalowanego pes edit patcha 0.8.2 ten z 2 Bundesligą. W trybie Bal przy wyborze ligi w miejscu Primera Division jest właśnie 2 Bundesliga, jak można przywrócić pierwotne ustawienie? Można to jakoś edytować?
jurinho
Nov 14 2009, 10:03
Co do FANATYKA:
Problem z obrazem gry mozliwe ze jest uszkodzony albo zle sie rozpakowal.
A jak nie to cos z ustawieniami dostepu, tj sprawdz czy masz uprawnienia administratora ( w Viscie/7 czasami sa z tym jaja).
Co do NIKONA:
Sprawdz sterowniki, ostatnio mialem podobny problem.
pomian91
Nov 14 2009, 11:34
Mam pytanie. Da się zmienić rodzaje dośrodkowań?? W poprzednich edycjach było 5 rodzajów (można było je zminieć w System Settings-->> Button configuration) ale teraz nie ma tam jednego okienka
najnowsze sterowniki zainstalowane, pojawily sie inne rozdzielczosci (pomiedzy 640x480 a 800x600) ale nadal nie ma 1024x768... ;/
dodam też, że wszystkie inne tryby działają bez zarzutów, tylko z Become a Legend mam problem ..
Ja mam taki problem mianowicie: gdy instaluje patch 0.8 od PESedit lub jak zainstalowalem SuperPatchv1.5allinone niby wszystko jest okay ale wyskakuje ten komunikat o DirectX z(zainstalowany mam 9.0c) i jak chce sprawdzic czy sa druzyny bundesligi to sa tylko ze ani nie maja swoch strojow tylko np . ManU , nie maja herbow itp.
KitServer poprawnie zainstalowany.. nie iwem czy ja moze jakiegos cracka mam zlego albo wersje gry ...
zolikucjedydmasifszerz
Nov 15 2009, 10:19
Problem z grafiką tu sa zdjecia
http://i37.tinypic.com/14v1l5t.jpg http://i38.tinypic.com/2qwdf5y.jpg http://i36.tinypic.com/1zm15ar.jpgReinstall nie pomógł a tak jak w przypadku trzeciego zdjecia rozciaga tez stroje czasem nawet sędziego :/
Wiecie co to może być?
Aha i problem wynikł nagle wczesniej tego nie było a Pes śmigał na najwyższych ustawieniach, czasem problemy sie zmieniaja albo znikają przy Alt-Tabowaniu
Czy jest jakis sposób aby zawodnicy szybciej składali sie do strzałów ? bo to jest troche irytujące jak 30 min robią zamach i obrańca zdąży zablokowac.
cheesse23
Nov 15 2009, 18:18
Witam!Może wie ktoś jak edytować ligi w BAL tak jak to było w PES 09?Np. żeby Wisła była w lidze włoskiej.
Steady
Nov 16 2009, 12:27
Witam wszystkich.
Mam jedno pytanie. Korzystam z pada od xboxa i zastanawiam się w jaki sposób najwygodniej przypisać klawisze. W domyśle prawa gałka analogowa odpowiada za podania, krzyżak i lewa gałka za ruch zawodnika. Korzystacie z takiego układu? Czy może poruszacie zawodnikiem za pomocą dwóch gałek? Tylko co wtedy z krzyżakiem? Bez żadnej funkcji?
Witam mam problem nie grałem długo w PESa i na drugi dzien jak go włączyłem pojawia mi sie logo KONAMI a potem błąd i wychodzi z gry nie wiem co zrobic a mam zainstalowany patch 0.8
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.