prezes87
Dec 3 2009, 18:04
no to ściągnij tego patcha jeszcze raz i potem ściągnij z issonline.pl poprawiony option file i będziesz miał normalne drużyny
Rokefeler19
Dec 3 2009, 19:33
a skad dokladnie pobrac tego OF?
prezes87
Dec 3 2009, 20:59
http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1258747987to jest razem OF z kitserverem, jakby ci nie odpowiadał to przeszukaj dział download issonline.pl
Rokefeler19
Dec 4 2009, 06:39
niestety probowalem wczesniej i nic z tego.dalej sa pomieszane druzyny:czy ktos wogole aktualizowal gre w ten sposob?czy macie wszystkie kluby normalne w lidze hiszpanskiej?
damian489
Dec 4 2009, 12:03
CYTAT(foamy @ Oct 25 2009, 10:15)

Mam problem z pełną wersją ;p. Gra dosyć często zawiesza się na kilka sekund, zarówno na boisku podczas meczu/treningu, jak i w menu formacji. Na przykład zawodnik odbiera piłkę - gra 'freezuje', a po odwieszeniu się w expresowym tempie zawodnik wykonuje polecenia które 'dostał' podczas zawiechy

Nie pomagają opcje vsync/frameskipping, aspect ratio itd. Dzieje się tak zarówno z wgranym patchem pesedit, kitserverem jak i bez ;P
W poprzednich wersjach nie było takiego problemu, mój konfig - r4850 (catalysty 9.9, ustawiony domyślnie), c2d e8400, 4gb kingstony, więc nie jest to wina "słabego" sprzętu. Tak dla info, bo przyczyn może być wiele

mam soundblastera xfi, ale nie sądzę żeby problemem był tu crystalizer czy eax
eehh, chyba przerzucę się na nba2k

//edit: problem chyba rozwiązany ;p prawdopodobnie było to jednak spowodowane ustawieniami proporcji monitora w catalystach, po tym jak kiedyś mi zaczął świrować. Wystarczy przywrócić domyślne opcje
no i nie sądzę, żeby powodował to zegar systemowy przestawiony o miesiąc do przodu o_O
u mnie jest to samo...

u mnie gra zacina sie podczas meczu (gra chodzi plynnie a nagle zawiesi sie na kilka sekund) a w menu niekiedy glos....

mój sprzet to amd athlon x2 64 2gb ram ati radeon x1250
majkouaj
Dec 4 2009, 13:00
Chciałbym zagrac z kumplami sezon na jednym komputerze. Przez słowo "sezon" rozumiem ligę, puchar krajowy i LM. Niestety, kiedy wybieram więcej niż jednego użytkownika, automatycznie puchar i LM są wyłączane, przez co cała akcja traci sens. Czy da się to jakoś obejśc? Może coś zmienic w kitserverze?
a ja swój poprzemi problem rozwiazalem ale pojawil sie następny

mianowicie jak proboje właczyc mecz to wywala mnie do windowsa. na treningu moge sobie spokojnie grac ale jakikolwiek inny mecz i jest klapa bo cały czas wyrzuca. robilo tak nawet jak nie mialem zadnego pachta wgranego.
Prosze pomozcie.
dawid111
Dec 6 2009, 19:53
kainan mam do Ciebie pytanie.
mam taki sam problem jak ty wcześniej a ty napisałeś,że już go rozwiązałeś.czy mógłbyś powiedzieć mi jak to zrobiłeś?
wiesz rozwiazałem go przez przypadek. okazało sie ze to był błąd wersji ktora posiadałem. od kolegi dostałem inna i juz dziala tylko ze wywala mnie jak włączma mecz ;/
andrzejl07
Dec 7 2009, 17:32
hej, mam zainstalowanego windowsa 7 64bit i zainstalowałem PESEdit.com 2010 Patch 1.1 ale mi nie dziala w grze i jest tak jak w oryginale a patch jest poprawnie zainstalowany i kitserver, ktoś wie dlaczego? wcześniej na XP wszystko chodziło bez zarzutu
Simonowicz
Dec 8 2009, 18:50
Właściwie to nie wiem czy to odpowiedni temat, ale mam jedno pytanie.
Gram Master Ligę i właśnie skończyłem pierwszy sezon Manchesterem United, po drodze triumfując na wszystkich możliwych polach (Liga, Puchar, LM). Dysponując z tego względu niebagatelnym budżetem transferowym postanowiłem nieco przebudować zespół. Najbardziej dokuczał mi Berbatow, zdecydowanie nie mój typ piłkarza, granie nim drażniło mnie strasznie, dlatego z radością przyjąłem ofertę od Barcelony opiewającą na 56 mln. Parę tygodni minęło, a mnie w jego miejsce nie udało się pozyskać żadnego zawodnika. Zostało mi 8 dni meczowych do początku sezonu, dlatego jestem trochę przestraszony tym, że nie uda mi się kupić dobrego piłkarza. I tu moje pytanie. Czy w PES 2010 poza wysłaniem skauta na negocjacje można mieć na to jakiś wpływ? Jestem trochę wkurzony, bo nie mówię już o tym, że nie chcą do mnie przyjść takie tuzy jak Villa, Torres, Benzema, Amauri, czy Ibrahimović - bo to o nich postanowiłem na początku zabiegać. Do mojej drużyny podobnie nie chcą przyjść Hulk, Varela, Melo czy Bastos. Czy ja robię coś źle?
Kolejne pytanie jeszcze przy okazji - czy jest coś takiego jak Development Sheet z poprzednich wersji?
Z góry dziękuję
pep1910
Dec 9 2009, 18:03
Mam problem z zainstalowaniem pesa 2010, a minowicie : w momencie gdy włacza sie instalacja wyskakuje mi takie cos "Error 1500. Another instalation is in progress. You must complete that instalation before continuing this one ", a nic innego mi sie nie instaluje. Prosze o szybką odpowiedz ;]
prezes87
Dec 10 2009, 09:04
CYTAT(Simonowicz @ Dec 8 2009, 20:54)

Właściwie to nie wiem czy to odpowiedni temat, ale mam jedno pytanie.
Gram Master Ligę i właśnie skończyłem pierwszy sezon Manchesterem United, po drodze triumfując na wszystkich możliwych polach (Liga, Puchar, LM). Dysponując z tego względu niebagatelnym budżetem transferowym postanowiłem nieco przebudować zespół. Najbardziej dokuczał mi Berbatow, zdecydowanie nie mój typ piłkarza, granie nim drażniło mnie strasznie, dlatego z radością przyjąłem ofertę od Barcelony opiewającą na 56 mln. Parę tygodni minęło, a mnie w jego miejsce nie udało się pozyskać żadnego zawodnika. Zostało mi 8 dni meczowych do początku sezonu, dlatego jestem trochę przestraszony tym, że nie uda mi się kupić dobrego piłkarza. I tu moje pytanie. Czy w PES 2010 poza wysłaniem skauta na negocjacje można mieć na to jakiś wpływ? Jestem trochę wkurzony, bo nie mówię już o tym, że nie chcą do mnie przyjść takie tuzy jak Villa, Torres, Benzema, Amauri, czy Ibrahimović - bo to o nich postanowiłem na początku zabiegać. Do mojej drużyny podobnie nie chcą przyjść Hulk, Varela, Melo czy Bastos. Czy ja robię coś źle?
Kolejne pytanie jeszcze przy okazji - czy jest coś takiego jak Development Sheet z poprzednich wersji?
Z góry dziękuję
upragdnij sobie skauta w operating expenses na max. level 5 i spróbuj wyszukiwać zawodników po "openess to negotiation".
pfkompany
Dec 11 2009, 15:42
Witam,mam pytanie dotyczące ustawień grafiki do wydajności PES 10. Otóż gra mi przycina. System jest wolny od wirów,specyfikacja kompa to -
Dual Core 2,4
4gb Ram
Geforce 9600
Komp wydaje się więc spokojnie spełniać wymagania,grę widziałem śmigającą lepiej na starszych sprzętach ,a u mnie przycina. W configu w folderze z grą nie zmieniałem nic,w kitserverze( patch PESedit) również nic.Rodzielczość nie zmieniana,dopasowana przez sama grę,liczba klatek 3,odświeżanie 75MHZ. Gra nie tnie podczas edycji oraz wyborach w Menu,nie tnie też podczas treningu,problem zaczyna się w meczu. Pozdrawiam
Julkos
Dec 11 2009, 16:53
Mam taki problem. Zaczelem grac Master League i nie moge znalezc zawodnikow bez klubu. Jak daje na negocjacje i wyszukaj po narodowosci, albo po nazwisku, to za chiny ludowe nie moge znalezc kilku pilkarzy takich jak np. Lahm, Klose, Ribery, Robert Lewandowski. Co jest? Nie wiecie moze czego tak jest i jak to rozwiazac?
prezes87
Dec 11 2009, 19:14
CYTAT(pfkompany @ Dec 11 2009, 17:46)

Witam,mam pytanie dotyczące ustawień grafiki do wydajności PES 10. Otóż gra mi przycina. System jest wolny od wirów,specyfikacja kompa to -
Dual Core 2,4
4gb Ram
Geforce 9600
Komp wydaje się więc spokojnie spełniać wymagania,grę widziałem śmigającą lepiej na starszych sprzętach ,a u mnie przycina. W configu w folderze z grą nie zmieniałem nic,w kitserverze( patch PESedit) również nic.Rodzielczość nie zmieniana,dopasowana przez sama grę,liczba klatek 3,odświeżanie 75MHZ. Gra nie tnie podczas edycji oraz wyborach w Menu,nie tnie też podczas treningu,problem zaczyna się w meczu. Pozdrawiam
to może przestaw w settingsach grafikę na LOW i sprawdź czy też muli co?
poza tym w settingsach zaznacz "wait for vsync" i "use frame skipping"
oposq3
Dec 11 2009, 22:36
wejdz w panel sterowania potem otwórz NVIDIA Physx-zarządzanie ustawieniami 3D-ustawienia program dodaj Pes2010.exe i zmien Maksymalna liczba wstępnie renderowany daj na 3 i zastosuj
Terry27
Dec 12 2009, 17:57
Mam pytanie take nietypowe. Mianowicie czy mozna grac online we dwoch w jednej druzynie na jednym komputerze ?
youngboo
Dec 12 2009, 20:05
siema pany. mam taki problemos, a mianowicie patch 0.9 ściągnałem go sobie ładne, przeczytałem instrukcje, zajebiście wszystko zainstalowałem tego patcha i pizda, że sie tak wyraże, nic... może to dlatego że instrukcja była po angielsku...

ogarnia ktos ten temat ?
kubinho1032
Dec 13 2009, 11:38
Siemacie.
Mam taki problem.. Gram sobie elegancko w Pesa i w pewnym momencie gry slyszę dźwięk "zacięcia" tzn bardzo szybkie powtarzanie jednego momentu. Po chwili gra wraca do normalności, ale troche się boję, bo już kiedyś tak mialem z komputerem i po pewnym czasie siadla plyta glowna.
Wiecie może o co chodzi? ;>
Z góry Thx i Pzdr !
Saper336
Dec 14 2009, 20:33
Witam wszystkich

Chciałem zapytać jak to jest z prawą gałką analogową w grze padem na PC. Zamiast obracać się zawodnik uderza w piłkę po użyciu tego analoga. Da się to jakoś zmienić w ustawieniach?
Z góry dzięki za informacje.
Lonely
Dec 15 2009, 18:58
siema. Gram w Pes-a po raz pierwszy i mam pewien problem.... gdy gram w "zostań legendą" chcę wybrać ligę Hiszpanska ale zamiast tej ligi mam tylko logo a drużyny są z 2 ligi niemeckiej... Jak to zmienić ? i chciałbym też inne ligi np holenderską ale nie wiem jak to zrobić...
z góry dzięki
asffaf
Dec 15 2009, 22:16
Czy macie problemy z dźwiękiem w Pro ? Jak gram to raz przestaje mi jeden głośnik działać, raz jest cisza i słychać tylko komentatora a potem wszystko wraca do normy. Karta SB Live 5.1 i głośniki 5.1. W czym problem ?
marek199118
Dec 17 2009, 00:27
Witam !!!
Mam taki problem sciagnalem pesa zainstalowalem go craca skopiowalem wszystko ladnie pieknie sie wlancza .... ale gdy jest menu dzwiek tzn muzyka w menu sie powtarza i przycina a gdy rozgrywam mecz komentator tez sie przycina i powtarza co mam zrobic Pomozcie!!!!
frizbi
Dec 18 2009, 09:35
Mam problem.Mam oryginalnego PESa dotychczas dzialalo wszystko ok.Podczas wczorajszego uruchomienia gry wyskakuje komunikat: "Please instert original CD/DVD". Kilka razy odinstalowywalem i od nowa i nadal to samo.Co zrobic?
czarus32
Dec 20 2009, 14:36
Witam!!!! czy wie ktoś czy istnieje Money Trainer do ML odp.
Witam
(Gram na PS2)
W Master League powołałem sobie młody skład po 17 lat mają (Skupimy się przy zawodniku Giersen), po meczu patrze jak mu statystyki do góry się podniosły, a ku mojemu zdziwieniu spadły na dół, nie mam pojęcia dlaczego, jest nowym zawodnikiem i młodym statystyki powinny iść do góry zwłaszcza że jeszcze źle meczu nie rozegrał. Możecie mnie nakierować w czym tkwi problem? Bo nie mam szans na samym początku kupić lepszych zawodników, bo mam dopiero popularność D, a zawodników młodych lubię sobie trenować

.
Pozdrawiam
witam
mam problem z pesem 2010, otóż mam windowsa 7 pro, po włączeniu pesa i wybraniu np mecz towarzyski następuje crash -program pes 2010 przestał działać
moja konfiguracja:
intel quad 2,66 ghz
4 gb ram
geforce 9500 gt
zmieniałem sterowniki grafy, directx i nie ma efektu, wcześniej miałem windows xp i pes śmigał
znalazłem rozwiązanie po 3 dniach, wystarczyło wyłączyć ochronę w czasie rzeczywistym Windows Defender
ile trzeba miec ramu zeby bylo tak optimum bo ja mam 1gb i wydaje mi sie ze gra moglaby lepiej chodzic chociaz gra sie dosyc dobrze ale chce dokupic tylko nie wiem ile ?
P.S. teraz taki maly offtop bo mam jeszcze pytanie jak w fifie 10 albo 09 grac na 2 kontrolery bo w pesie elegancko wszystko a w fifie nie wiem jak to wlonczyc
dani34
Dec 23 2009, 00:20
Witam. Mam problem z loadem,że jak chcem sobie zaloadwoać swojego save'a to jedynie ustawienia formacji mam poprawne a zawodników zawsze musze zmieniac ręcznie jeszcze raz.I tak co mecz.Niemówiąc już o tym że niepamieta ustawienia jesli sie gra ten sam mecz.Czy rozwiązał juz ktoś ten problem??
Oczywiście niemam wgranych żadnych patchy,jedynie konami patch wsyztskie 3.
prezes87
Dec 23 2009, 11:53
CYTAT(NeoNH @ Dec 23 2009, 00:30)

ile trzeba miec ramu zeby bylo tak optimum bo ja mam 1gb i wydaje mi sie ze gra moglaby lepiej chodzic chociaz gra sie dosyc dobrze ale chce dokupic tylko nie wiem ile ?
P.S. teraz taki maly offtop bo mam jeszcze pytanie jak w fifie 10 albo 09 grac na 2 kontrolery bo w pesie elegancko wszystko a w fifie nie wiem jak to wlonczyc
mi śmiga na 2gb. Poza tym teraz święta itp to lepiej dołożyć trochę i kupić lepszą kartę graficzną niż ładować w 1gb ramu.
KKSFan
Dec 23 2009, 14:20
Już znalazłem przyczynę błędu. Przepraszam za nabicie posta. Pozdrawiam!
Trusiek
Dec 23 2009, 16:37
Witam!
Mam problem, mianowicie po zainstalowaniu pesa staram się Go odpalić, włączam Go , pojawia się czarny ekran a po chwili wyrzuca mnie do windowsa z komunikatem "Wystąpił problem z aplikacją Pes 2010 (...) i zostanie ona zamknięta" . Ktoś wie w czym może leżeć problem?
pozdrawiam
CYTAT(prezes87 @ Dec 23 2009, 11:57)

mi śmiga na 2gb. Poza tym teraz święta itp to lepiej dołożyć trochę i kupić lepszą kartę graficzną niż ładować w 1gb ramu.
mo wlasnie nie bo mam geforca 9600gt wiec z grafika jest dobrze ale procec amd 3500+( taktowanie 2.2) wiec to nie grafika tylko procek i pamiec ale procka napewno nie kupie teraz a na ram to moge sobie pozwolic
lampard0
Dec 23 2009, 20:55
mam pewien problem z pes 2010. Mianowicie po zainstalowaniu patcha(PESEdit.com.2010.Patch.0.8.all-in-one) nie mogę normalnie odpalić pesa i wyskakuje mi okienko, że (Pro Evolution Soccer 2010 przestał działać). Natomiast gdy odinstaluje patcha to wszystko normalnie chodzi po staremu tylko, że bez dodatków w postaci patcha. Dodam, że patch jest zainstalowany poprawnie.
Proszę o radę jak mogę rozwiązać ten problem
Ja mam pytanie odnośnie narodowości piłkarzy. Gram w wersje na xboxa i chciałem zmienić narodowość ludovicowi Obraniakowi, ale nigdzie nie ma do tego opcji. Czy jest możliwe, że coś przeoczyłem, czy po prostu w tym pesie tego nie ma? Jeśli takie pytanie było w tym temacie to przepraszam bardzo i proszę o ukierunkowanie mnie
bartek1946
Dec 25 2009, 18:19
Mam problem ze scoreboardami jak je dokładnie zainstalować?,wrgałem jedne to mam białe tło zamiast wyników i czasu,ktoś wie o co może chodzić?
Witam i proszę o pomoc !
Mam problemu z pesem a mianowicie gra wiesza mi sie w ok 70 min gry po 5 min .. Nie jest przyczyną komputer , któy jest mocny (2x 3,0 procesor, 2 GB ramu, 8600 GTS GeForce) czym moze byc spowodowane ?
W online tez mi sie wiesza... Proszę o pomoc !
juventino
Jan 2 2010, 21:49
czy w pes2010 w ML mozna grac tymi defaultowymi pilkarzami jak castolo, miananda itd w podstawowym skladzie?
wybieram gre Wisla i mam normalnych pilarzy, a tych defaultowych w youth academy? mam rozumiec, ze w tej czesci juz gra sie normalnymi? jak tak, to beznadziejnie, bo bedzie za latwo :/
Terry27
Jan 2 2010, 23:03
mcl nie da rady, Konami dalo ciala
niestety recznie zmienic mu tego nie mozesz
pozostaje poczekac na nastepny patch od konami ktory to poprawi
w sumie wyszly juz 3 patche i nic sie w tej kwestii nie zmienilo (żal sciska..)
pozostaje ci stworzyc w edit mode Obraniaka i wtedy mozesz mu nadac narodowosc i powoloac do kadry Polski
umiejetnosci i inne atrybuty mozesz po prostu przepisac od tego oryginalnego
r.a.j.a.n
Jan 2 2010, 23:31
no niby powstały trzy ale trzeci ma numerek 1.03, trochę mu do 1.1 brakuje...
Tomek775
Jan 10 2010, 19:11
Cześć mam strasznie głupi problem...wygrałem w karierze puchar angli i mi pisze ze mogę używać klasycznych zawodników i żebym zobaczył do pokoju rekordów tylko niewiem gdzie on jest...;/ może to frajerski problem ale prosze o odpowiedź...bo ten komunikat wyskakuje po każdym meczy w ML ;/
Terry27
Jan 10 2010, 20:01
Gallery/Track Record i tam musisz przewinac kilka stron...
Tomek775
Jan 10 2010, 21:24
Nic nie daje dodam że posiadam patcha Master Rafaela i jak przewine do ostatniej strony to nie mam wogóle zawodników klasycznych ;d
Terry27
Jan 11 2010, 09:39
Na ostatniej stronie w Gallery/track record musisz miec. Wiesz w ogole o czym ja mowie ? Bo skoro masz spolszczenie to niestety nie wiem jak wyglada to u ciebie. Spolszczenie to jeden plik. Podmien ten plik na oryginalny wejdz do gry i wtedy zobacz. Spolszczenie sobie skopiujesz pozniej...
elotto
Jan 11 2010, 18:31
witam
mam problem z master league. Mianowicie gdy gralem kariere MU i wlasnie konczyl mi sie sezon 2014/2015. Gdy bylem w ostatnim tygodniu czerwca i probowalem przejsc dalej do lipca to PES sie zawieszal tzn. bylo widoczne tylko tlo jakie jest w ML i nic sie nie dalo zrobic. Gralem wtedy na PESEdit patchu 1.1. Nastepna kariere gralem zaczalem na patchu SM 3.9 takze MU i w 2013/2014 to samo sie pojawilo. Tym razem zachowalem sobie jednak save ze stycznia tego sezonu i jeszcze raz chcialem sprawdzic czy to sie powtorzy, niestety ten problem wystapil znowu. Wiem ze pewien uzytkownik mial taki sam problem tylko ze on gral Wisla K na Translatica patchu i w 2012 r. Pomozcie !!!
radar222
Jan 11 2010, 18:43
Chodzi mi o grę online.Po 20 minutach meczu wyskakuje mi że mam coś nie tak z serwerem.
Pomocy!!
florentino
Jan 12 2010, 20:47
mam ten sam problem co elotto, ludzie pomóżcie

nie wiem czemu, ale po tym jak powinien wyskoczyć nowy sezon widnieję taki obrazek i nic się nie da zrobić
elotto
Jan 13 2010, 13:29
w tym sezonie w ktorym wyskoczyl mam ten problem zrobilem sobie save w styczniu. Wrocilem do niego zeby sprawdzic czy i w tym save jest blad, przesymulowalem wszystkie mecze az do poczatku czerwca(pozostaje wtedy 3 mecze do rozegrania) i tam zapisalem. Kilka razy jak testowalem ten save zdarzylo mi sie przejs dalej do lipca ale nie wiem co za tym stoi
florentino
Jan 13 2010, 15:26
nikt nie pomoże

??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.