Jeśli masz jakiś problem z najnowszym PESem, pisz tutaj. Pisz z sensem i bądź cierpliwy.
pawlo922
Oct 24 2009, 17:58
Po 3-4 meczach gry w Pes2010 gdy wcisnę klawisze(klawiatura) od poruszania(gór, dół itp) to piłkarz zaczyna walić piłkę jakby wcisnął klawisz odpowiedzialny od strzału. W demie miałem tak samo.
Mam problem z pełną wersją ;p. Gra dosyć często zawiesza się na kilka sekund, zarówno na boisku podczas meczu/treningu, jak i w menu formacji. Na przykład zawodnik odbiera piłkę - gra 'freezuje', a po odwieszeniu się w expresowym tempie zawodnik wykonuje polecenia które 'dostał' podczas zawiechy

Nie pomagają opcje vsync/frameskipping, aspect ratio itd. Dzieje się tak zarówno z wgranym patchem pesedit, kitserverem jak i bez ;P
W poprzednich wersjach nie było takiego problemu, mój konfig - r4850 (catalysty 9.9, ustawiony domyślnie), c2d e8400, 4gb kingstony, więc nie jest to wina "słabego" sprzętu. Tak dla info, bo przyczyn może być wiele

mam soundblastera xfi, ale nie sądzę żeby problemem był tu crystalizer czy eax
eehh, chyba przerzucę się na nba2k

//edit: problem chyba rozwiązany ;p prawdopodobnie było to jednak spowodowane ustawieniami proporcji monitora w catalystach, po tym jak kiedyś mi zaczął świrować. Wystarczy przywrócić domyślne opcje
no i nie sądzę, żeby powodował to zegar systemowy przestawiony o miesiąc do przodu o_O
Zainstalowalem Pes 2010 pirata , odpalam gre i czarny obraz nic sie nie dzieje . Moze ma ktos to samo i sobie z tym poradzil ?
rosiaktotti
Oct 25 2009, 13:52
non55 Zbanuj się :> Piracie..
Bodzioszenko
Oct 25 2009, 14:36
A ja mam takie pytanie co oznaczają te cyferki przy nazwisku piłkarza i jak go zmienie na inna pozycje to się zmniejsza liczba albo zwiększa np.c.ronaldo walne go na prawy atak ma 94 wezme na środek pomocy i ma 47.
r.a.j.a.n
Oct 25 2009, 14:40
W zasadzie to sam sobie odpowiedziałeś - to jest wartość piłkarza na pozycji na której się aktualnie znajduje, Chyba CR nie bardzo pasuje na środku pomocy, więc i ma taką wartość.
Bodzioszenko
Oct 25 2009, 14:58
Istnieje już jakiś program do edytowania drużyn?...chodzi mi o przeprowadzanie transferów?
Zainstalowalem pesa i sciagnalem tego patcha PESedit 2010 0.4, no i niby go zainstalowalem, a przy wlaczaniu gry wyskakuje blad 'Uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo sie, poniewaz nie znaleziono d3dx_37.dll . Ponowne zainstalowanie aplikacjii moze naprawic ten problem' . no i gra wlacza sie, a gra pozostaje jak byla, jakbym wogolnie nie instalowal tego patcha . co zrobic ? :<
To jest biblioteka od Directa, więc ponowne zainstalowanie najnowszego DirectaX może rozwiązać problem
TheSpecialOne
Oct 25 2009, 18:46
Ja mam taki problem, mianowicie kiedy zainstalowałem patcha 0.4 to dziwne rzeczy dzieją się z grą, podczas grania BAL lub Ligi wyskakuje raport błędów. Poza tym pojawiły się również bugi graficzne, niektórzy zawodnicy dziwnie wyglądają, a na koszulkach mają coś takiego:
http://img229.imageshack.us/img229/5715/bugq.jpgNie jestem pewny czy to jest wina tego patcha, ale wcześniej tego typu błędów nie miałem. Chciałbym jeszcze zauważyć, że bawiłem się kitserverem, a dokładniej kątem nachylenia kamery.
lolek725
Oct 25 2009, 21:52
TheSpecialOne też mi się tak robi a nic nie wgrywałem...
Mateush90
Oct 25 2009, 21:59
Cześć, mam problem z najnowszym Pesem, mianowicie po uruchomieniu gry pojawia się czarny ekran no i niestety nic więcej się nie dzieje, nawet tych gwiazdek na dole nie ma. Przeszukałem już sporą część googli ale niestety nie trafiłem na żadne sensowne rozwiązanie, próbowałem nowych sterów, cracków a nawet jakiegoś śmiesznego przenoszenia folderu z grą w inne miejsce

Jak ktoś zna rozwiązanie tego problemu to byłbym bardzo wdzięczny bo delikatnie mówiąc mam ciśnienie na tego Pesa (demówka mi chodziła). Mój sprzęt to: Intel Core 2 Duo CPU E4500 2.20GHz x 2 , 2 Giga Ramu i karta NVIDIA GeForce 8600 GT.
Ps. to jest oryginał
dr_idea
Oct 25 2009, 22:16
Witam. Mam następujący problem. Przeinstalowałem Vistę (tam wszystko było ok) na Windowsa 7, odpaliłem PESa z patchem EDIT 0.4 i mam czarne paski na górze i na dole ->
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e47a5318c0d278c.html . Bawiłem się różnymi rozdzielczościami, ale nic nie pomogło. Zauważylem jednak, że jak odznaczy się opcję LB to pasów nie ma, ale po restarcie gry jest nadal to samo. Ma ktoś jakiś pomysł, czy muszę odznaczać tę opcję przy każdym uruchomienu? Screen z settings ->
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ed2a3888949107e.html .
CYTAT(dr_idea @ Oct 25 2009, 22:20)

Witam. Mam następujący problem. Przeinstalowałem Vistę (tam wszystko było ok) na Windowsa 7, odpaliłem PESa z patchem EDIT 0.4 i mam czarne paski na górze i na dole ->
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e47a5318c0d278c.html . Bawiłem się różnymi rozdzielczościami, ale nic nie pomogło. Zauważylem jednak, że jak odznaczy się opcję LB to pasów nie ma, ale po restarcie gry jest nadal to samo. Ma ktoś jakiś pomysł, czy muszę odznaczać tę opcję przy każdym uruchomienu? Screen z settings ->
u mnie zapamiętuje ustawienia, masz zaznaczone w kitserverze (configu) enable aspect ratio correction?
messjash
Oct 26 2009, 09:34
CYTAT(dr_idea @ Oct 25 2009, 22:20)

Ja tak miałem w demie że za każdym razem jak wchodziłe w settings to mi się samo LB zaznacza. Ale jak już odznaczyłem raz i nie wchodziłem w settings to pasów nie było. Raczej nie powinieneś za każdym razem wchodzić i tego ustawiac. Musisz trochę pokombinować.
mogwil
Oct 26 2009, 10:23
CYTAT(dr_idea @ Oct 25 2009, 23:20)

zmien rozdzielczosc na 1280x720 ja tez tak mialem

pomoglo
Witam,
Mam problem z patchem PESEdit.com 0.4. Mianowicie w trakcie meszu w niektórych momentach przy naciskaniu 'ESC' gra przestaje działać. Pojawia się komunikat, że aplikacja przestała działać. Mój system to Vista.
dr_idea
Oct 26 2009, 14:00
CYTAT(mogwil @ Oct 26 2009, 12:27)

zmien rozdzielczosc na 1280x720 ja tez tak mialem

pomoglo
Na screenie widac, ze mam taka ;(
Nie pomoglo : (
CYTAT(golex @ Oct 25 2009, 17:50)

To jest biblioteka od Directa, więc ponowne zainstalowanie najnowszego DirectaX może rozwiązać problem
zauwazylem sporego buga/błąd/czy jak to nazwac w trybie champions league
otoz w fazie pucharowej tegoz turnieju moi rywale graja kazdy mecz rezerwowym skladem O.o
w 1/8 finalu z milanem przeciw mnie nie wystapil ani jeden(!) zawodnik z czolowej jedenastki mimo iz wszyscy byli w pelni zdrowi...
naprawde dziwna sytuacja, w 1/4 z fiorentina to samo
Marsin
Oct 26 2009, 18:59
Mój problem polega na wyłączaniu się gry podczas rozgrywki Master League. Grę mam oryginalną, więc lekko mnie to dziwi... czy może być to spowodowane tym, że wgrałem patcha 0.4?
konrad15-91
Oct 27 2009, 16:06
witam mam następujący problem. gdy rozgrywam mecz to nagle cały obraz się trzęsie.. kursor nad moim zawodnikiem się telepie, po pewnym czasie to ustaje i wraca. gram na najwyższych detalach ale niestety na niższych i najniższych jest tak samo. mój sprzęt to: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ x 2 (2.70Gh), 3.0 GB Ram, NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB . sterowniki do karty mam najnowsze.. proszę pomóżcie bo gra traci cały urok..
KaroLus
Oct 27 2009, 16:48
Witam Panowie, otóż problem jest następujący...
Gram z dwoma kumplami stworzoną przez nas ligę w Community (OFFLINE). Każdy z nas ma swój inny pad, no ale niestety pady czasami są tak przypisane, że nie można zagrać SWOIM, a przy wyborze stron również nie ma możliwości zamiany....
Czy istnieje jakiś sposób na obejście tego, aby każdy pad był przypisany do danego playera?
Uszanowanie
Z poważaniem
messjash
Oct 27 2009, 17:08
KaroLus miałem podobny problem w 2009 i nie znalazłem rozwiązania. A wiem dobrze jaka to słaba opcja przejmować po kimś zapoconego i klejącego pada
Proszę o pomoc ! Zainstalowałem PES'a a następnie patcha 0.3 . Uruchamiając PES'a pojawia się okno z komunikatem: " Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_37.dll. " Gdy kliknę "OK" uruchamia sie PES. Chciałem sprawdzić czy stroje są wgrane, lecz nie były. Co mam robić? Proszę o pomoc! (jeśli można by było to proszę o wysłanie odpowiedzi na gg 1100178) Dziękuję
CYTAT(Tieri @ Oct 27 2009, 19:23)

Proszę o pomoc ! Zainstalowałem PES'a a następnie patcha 0.3 . Uruchamiając PES'a pojawia się okno z komunikatem: " Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_37.dll. " Gdy kliknę "OK" uruchamia sie PES. Chciałem sprawdzić czy stroje są wgrane, lecz nie były. Co mam robić? Proszę o pomoc! (jeśli można by było to proszę o wysłanie odpowiedzi na gg 1100178) Dziękuję

wpisz nazwę tego pliku w google , sćiągnij i wrzuć do jakiegoś tam folderu , już nie pamiętam jakiego . Gdzieś na forum o tym było na google też będzie ;]
mój problem :
Wszystko jest dobrze , aż do pewnego momentu , w którym nagle wszystko przyśpiesza ok.5 krotnie i tylko wciśnięcie stopu zachamowuje ten dziwny błąd .Ktoś ma taki problem ? Wie jak go naprawić ?
Dodam , że mam włączone Use Frame Skipping bo gdy wyłączam tą opcje to gra działa normalnie ale w trakcie meczu zacina się obraz , podczas gdy z dzwiękiem nie ma problemu .
pozdRawiam
zduniec
Oct 29 2009, 17:13
Witam,
Ja z kolei mam taki problem z nowym PES-em. Polega on na tym że podczas meczu cały czas jest wciśnięta strzałka do przodu i pierwszego playera. Nieważne czy podłączony jest pad na drugiego playera, czy na pierwszego playera czy gram na klawiaturze z odłączonym padem, zawsze jest to samo. Ni jak nie mogę sobie z tym poradzić.
Pozdro i dzięki za pomoc
olivier
Oct 29 2009, 17:18
CYTAT(konrad15-91 @ Oct 27 2009, 16:10)

witam mam następujący problem. gdy rozgrywam mecz to nagle cały obraz się trzęsie.. kursor nad moim zawodnikiem się telepie, po pewnym czasie to ustaje i wraca. gram na najwyższych detalach ale niestety na niższych i najniższych jest tak samo. mój sprzęt to: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ x 2 (2.70Gh), 3.0 GB Ram, NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB . sterowniki do karty mam najnowsze.. proszę pomóżcie bo gra traci cały urok..

Również mam ten problem, może ktoś pomóc ?
ftomekk
Oct 29 2009, 17:26
U mnie pomogło przestawienie w panelu Nvidi prerenderowane klatki z 3 na 2 i ustawienie obrazu na połowe miedzy jakoscia a wydajnoscia.
batman
Oct 29 2009, 17:27
Ja mam następujący problem. Co prawda zdarza się on rzadko bo rzadko ale jednak, w dodatku jest bardzo irytujący. Przykładowo przeglądam sobie menu np. Master League, przechodzę np w trening i w momencie zmiany screena, czy obrazu (ciężko to nazwać) gra się wiesza. Muzyka ładnie gra, tylko że nic się nie wyświetla, jest tylko standardowe tło. Gra nie reaguje na nic i tylko można ją zminimalizować i zamknąć. W dodatku sprzęt w pełni spełnia wymagania gry więc tutaj nie szukałbym źródła problemu
olivier
Oct 29 2009, 17:33
CYTAT(ftomekk @ Oct 29 2009, 17:30)

U mnie pomogło przestawienie w panelu Nvidi prerenderowane klatki z 3 na 2 i ustawienie obrazu na połowe miedzy jakoscia a wydajnoscia.
Niestety nie pomogło, dalej to samo. Na Medium i Low również przycina.
oki200x
Oct 29 2009, 19:58
Mam Windowsa 7 32-bit. Podczas uruchamiania gry zatrzymuje się na gwiazdkach i stoi. Nie pomaga wyłączenie filmiku w settings.exe. Nie patchowany. Prosze o pomoc.
d-note
Oct 29 2009, 20:08
CYTAT(batman @ Oct 29 2009, 17:31)

Ja mam następujący problem. Co prawda zdarza się on rzadko bo rzadko ale jednak, w dodatku jest bardzo irytujący. Przykładowo przeglądam sobie menu np. Master League, przechodzę np w trening i w momencie zmiany screena, czy obrazu (ciężko to nazwać) gra się wiesza. Muzyka ładnie gra, tylko że nic się nie wyświetla, jest tylko standardowe tło. Gra nie reaguje na nic i tylko można ją zminimalizować i zamknąć. W dodatku sprzęt w pełni spełnia wymagania gry więc tutaj nie szukałbym źródła problemu

Mam ten sam problem. Jest on chyba powiązany z kitserverem.

Jeśli wie ktoś jak go rozwiązać to proszę o pomoc, gdyż czasem wkurzające jest to, że po rozegranym meczu wiesza się gra i nic się nie da zrobić... zostaje zagranie meczu od nowa i save'owanie gry non stop. Takie sytuacje się zdarzają zresztą także w innych opcjach menu Master League.
konrad15-91
Oct 29 2009, 20:17
CYTAT(d-note @ Oct 29 2009, 20:12)

Mam ten sam problem. Jest on chyba powiązany z kitserverem.

Jeśli wie ktoś jak go rozwiązać to proszę o pomoc, gdyż czasem wkurzające jest to, że po rozegranym meczu wiesza się gra i nic się nie da zrobić... zostaje zagranie meczu od nowa i save'owanie gry non stop. Takie sytuacje się zdarzają zresztą także w innych opcjach menu Master League.
jest to problem kitservera, wyłączcie to i zobaczycie że nic się nie wiesza.. trzeba czekać na poprawnego kitservera bo wiadomo, że te są na szybko ale i tak szacunek za tą pracę..
usuń starego kita i zainstaluj najnowszego, no i oczywiscie patch 0.6 - mi pomogło
oki200x
Oct 29 2009, 20:49
ponawiam prosbe
CYTAT(oki200x @ Oct 29 2009, 21:02)

Mam Windowsa 7 32-bit. Podczas uruchamiania gry zatrzymuje się na gwiazdkach i stoi. Nie pomaga wyłączenie filmiku w settings.exe. Nie patchowany. Prosze o pomoc.
u mnie pojawiła się koperta w górnym prawym rogu jako by oznaczało że mam nową nieodebraną wiadomość, problem w tym że takowej nie mam

miał ktos podoba sytuacje?
Dla tych co mają problemy ze zwiechami w ML to jedynym rozwiązaniem jest włączenie Auto-Save. Mam nadzieje, że Konami wyda jakiegoś patch poprawiającego to.
ScarFace
Oct 30 2009, 15:42
Otóż mój problem polega na tym że gdy ustawie rozdzielczości na full hd czyli 1920x1080 to mam taki sam obraz jak w 1680x1050 czyli taki rozmazany (oczywiście mam monitor full HD) prosiłbym o jakieś sugestie wobec tego
Witam!
U mnie w grze nie działa komentarz, a w opcjach wszystko jest włączone. Muzyka w grze jest.
I dlaczego nie ma wersji francuskiej, włoskiej, niemieckiej i hiszpańskiej?
novastar
Oct 31 2009, 15:46
1.Możesz masz pirata ripa ?

Jeżeli nie to popróbuj coś pozmieniać w opcjach sound w settings.
2. Ponieważ wyszły 2 różne wersje PESa z różnymi wersjami językowymi
MULTI5-1: ENGLISH/DUTCH/GREEK/RUSSIAN/SWEDISH
MULTI5-2: GERMAN/FRENCH/SPANISH/ITALIAN/PORTUGUES
siwypfk
Oct 31 2009, 17:17
Witam
Mam problem odnosnie patcha 1.03 z liga premier L. patch mi dziala nie ma problemu tylko po właczeniu gdy chce wejsc w online podaje ze moja wersja nie jest kompatybilna .. i musze zainstalowac odnowa patch KONAMI 1.01 wtedy online smiga ale nie mam znowu stroi premier league, w dodatku dotychczasowe(oryginalne z gry) stroje np arsenalu nie sa juz stojami z gdy ani z patcha, sa to jakies stroje PES czerwono białe i kazda druzyna którą dotyczył patch ma taki sam stroj... po zainstalowaniu spowrotem patcha 1.03 wszystko w porzo ale nie działa online.. kolo sie zamyka.
Miał ktos tak??
CYTAT(novastar @ Oct 31 2009, 14:50)

1.Możesz masz pirata ripa ?

Jeżeli nie to popróbuj coś pozmieniać w opcjach sound w settings.
2. Ponieważ wyszły 2 różne wersje PESa z różnymi wersjami językowymi
MULTI5-1: ENGLISH/DUTCH/GREEK/RUSSIAN/SWEDISH
MULTI5-2: GERMAN/FRENCH/SPANISH/ITALIAN/PORTUGUES
Jeszcze mnie stać na to żeby sobie oryginalną grę kupić i nie muszę piracić...
W opcjach wszystko jest włączone tak więc nie ma tam co zmieniać...
Jakieś inne propozycje?
maraglear
Oct 31 2009, 20:26
CYTAT
jak ustawie poziom superstar tym programikiem a potem wczytam save w ml to to bedzie dzialac? bo ja zadnej roznicy nie widze po odpaleniu tego superstar level:S
ponawiam moje pytanie w tym temacie
.::NorD::.
Oct 31 2009, 20:42
Dlaczego po wgraniu najnowszych sterów nvidi 191.07 i najnowszego directx 9c august gra gorzej chodzi tzn tnie co jakiś czas ???
Ps. zauważył ktoś może, że tempo gry nie jest stałe, są mecze gdzie piłkarze przebierają bardzo szybko nogami i takie gdzie gra wydaje się być płynniejsza, wolniej biegają, wolniej piłka leci . Od czego to zależy.
Pierwsza bardzo dziwna sprawa to gdy daję dwukrotne przyśpieszenie meczu w Becom a Legend nic się nie dzieje. Czas leci z taką samą prędkością jak leciał. Ponadto nie słyszę dźwięków kopnięć, gwizdka i strzałów w słupek, poprzeczkę. Dodam, że w opcjach mam to włączone.
r.a.j.a.n
Nov 1 2009, 10:10
CYTAT(ufo19 @ Nov 1 2009, 08:44)

Pierwsza bardzo dziwna sprawa to gdy daję dwukrotne przyśpieszenie meczu w Becom a Legend nic się nie dzieje. Czas leci z taką samą prędkością jak leciał. Ponadto nie słyszę dźwięków kopnięć, gwizdka i strzałów w słupek, poprzeczkę. Dodam, że w opcjach mam to włączone.
ufo19, zadałeś te pytanie już w temacie
Kilka pytań-problemów
Mam następujący problem. Komentarz mi wogóle nie działa mam wszystko w settings ustawione. Mam niezpiraconą normalną wersję. Jak to naprawić ?
F.C. Barcelona
Nov 1 2009, 13:53
CYTAT(Ogon @ Nov 1 2009, 14:30)

Mam następujący problem. Komentarz mi wogóle nie działa mam wszystko w settings ustawione. Mam niezpiraconą normalną wersję. Jak to naprawić ?
przyłączam sie do prośby
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.