czari93
Mar 22 2010, 18:43
Witam
Mam taki dziwny problem z PESem.
Mam za sobą gdzieś niewiele ponad 10 meczów w lidze (Primera Division) i gdy sa wybierane sklady wyskakuje komunikat:
Wystąpił problem z aplikacją Pro Evolution Soccer 2010 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.
Już raz miałem prawie identyczną sytuację też grałem ligę i też po 10 meczach się taki komunikat włączał
Nie da się już grać tej ligi po za każdym razem wyskakuje ten komunikat.
Grając mecz towarzyski wszystko jest ok tak więc wina jest chyba z samym plikiem.
Bardzo proszę o pomoc!!
Vespa64
Mar 22 2010, 20:51
Mam patcha Ekstraklasy. Wszystko działa piękne, elegancko. Ale jak wychodzę z gry to się wiesza. Tzn. jest czarny ekran i nic się nie dzieję, windows się nie pokazuje.
Wie ktoś może co jest przyczyną?
Twelvii
Mar 23 2010, 17:33
Witam mam znow problem po zapisaniu meczu chce wgrac sava a wywala mnie do windowsa moze jakas rada?
czopo09
Mar 25 2010, 17:42
Witam. Gdy wczytuje save'a z master league mam takie cos:

Proszę o pomoc instalowałem frameworka na nowo jakieś c++ i nie wiem co może być przyczyną...nawet aola instalowałem bo gdzieś pisało.
Twelvii
Mar 27 2010, 12:03
Hmm Pomoze ktos??
Twelvii
Mar 29 2010, 20:29
Witam. Gdy wczytuje save'a z master league wywala do win HELP
Prosze o pomoc !
Jak prosic o pilke w trybie become the legend
Bo podaja mi tylko jak im sie wystawie
Na PC
Twelvii
Apr 2 2010, 18:36
Witam znalazlem lekarstwo na bolacy nas problem z save otorz trzeba zainstalowac wszyskie fixy z tej strony
http://pes-mod.cba.pl/news.php?rowstart=0 ja ju to zrobilem i wszystko dziala super pozdrawiam i zycze powodzenia
Witam! Mam dość nietypowy problem. Otóż gram sobie elegancko w PES-a 2010 z zainstalowanym Tranceshine Patch 1.4.. Ogólnie to w gram w samo BaL. Ale do sedna: otóż dzisiaj gra zaczęła mi się dziwnie zacinać. Ot tak - z dnia na dzień. W ustawieniach gry nie było nic zmieniane, tak samo w ustawieniach samego komputera. Próbowałem rzeczy aby usunąć przyczynę - od odklikiwania jakiś tam opcji w Settings po reinstalacje gry. Nic z tego, gra jak gubi klatki tak gubi. Z góry dziękuje za pomoc
CYTAT(czopo09 @ Mar 25 2010, 17:46)

Witam. Gdy wczytuje save'a z master league mam takie cos:

Proszę o pomoc instalowałem frameworka na nowo jakieś c++ i nie wiem co może być przyczyną...nawet aola instalowałem bo gdzieś pisało.
Mam ten sam problem... Zainstalowałem patche od KONAMI... Gram na PESEdit patch... Pomóżcie
wujekPL
Apr 11 2010, 18:14
witam ja mam inny problem. mianowicie zainstalowałem sobie windowsa 7 home premium (32bit) a następnie zainstalowałem pes'a 2010 oczywiście oryginał i nie mogę ustawić rozdzielczości. na xp na jaką rozdzielczość bym nie ustawił w trybie 4:3 było na full screen a windzie 7 kazda rozdzielczośc ucina mi ekran np. 1024:768 (4:3) zawęża mi obraz i mam dwa czarne paski po boku ekranu. w innych rozdzielczościach paski pojawiają sie np u dołu i góry lub obraz jes dookoła w czarnej ramce...:/ jeśli ktoś zna rozwiązanie problemu proszę o pomoc !!! dla pomocy to moja konfiguracja laptopa:
acer aspire 7730g
geforce 9600M gt 1024 mb Cuda
3gb ram ddr2
Intel core 2 duo T6400 2.00GHz
mam najnowsze stery do wszystkiego..
pomocy!!!
wujekPL
Apr 12 2010, 13:48
ok rozwiązałem ten problem z czarnymi pasami ;] otóż należy zrobić następująco:
1.wejść w panel sterowania karty graficznej ( w moim przypadku panel sterowania Nvidia)
2. wejść w zakładkę " wyświetlanie" a następnie "zmień skalowanie monitora płaskiego" (lub: "Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu")
3. i tam zaznaczyć odpowiednią opcję skalowania, która w przypadku mojego laptopa powinna być : :Używaj skalowania Nvidia"
u mnie to załatwiło problem :] czytałem gdzieś indziej że niektórym pomagało zaznaczenie :Użyj wbudowanego skalowania monitora" ale to ktoś pisął chyba o stacjonarce. bynajmniej pogrzebanie w tych ustawieniach powinno pomóc z problemem ;]
Mateusz643
Apr 17 2010, 20:29
Witam. Podczas gry w PES 2010 w trybie Become a Legend gdy chce rozegrać kolejny mecz wywala mnie do Windowsa <wysyłaj> <nie wysyłaj>. Dodam że gram na Ekstraklasa patch 2010. Za każdym razem gdy tworzę kolejny save jest to samo. Z góry dziękuje.
galareta321
Apr 18 2010, 12:23
WITAM!!!Jak jakis dodatek mi nie dzialal i usunolem wszystkie pliki pes-a i chcialem znowugo zainstalowac to i wyskakuje okienko z trescia Error 1309.Error reading from file :C:\Documents and Settings\...\Pulpit\progam files\KONAMI\Pro Evolution...2010\img\dt01.img. Verify that the file exists and that you can access it. I nie wiem co robic jak ja nie mam takiego pliku prosze o pomoc bo nie wiem co robic z gory dzieki.Jesli wystapil juz gdzies taki sam problem prosze o przekierowanie mnie do danego watku.
skotar(L)
Apr 20 2010, 21:01
Mam pewien poblem, mianowicie podczas gry w PESa 10 restartuje mi sie komputer. Co moze byc przyczyna??
tomaloo
Apr 28 2010, 10:22
Posiadam oryginalną grę PES2010, w którą pogrywam od pół roku. Do dzisiaj nie było z nią żadnych problemów. Dziś przy próbie włączenia komputer się zawiesił jeszcze przed uruchomieniem gry. Po prostu klikam w skrót i zwiecha. Wchodzę przez mój komputer na dvd z grą i odpalam - zwiecha..
Komputer mam mocny, 4 rdzenie, 4gb ramu i grafa VAPOR-X SAPPHIRE RADEON HD4870 2048MB . Zaznaczam, że wcześniej nie było takiego problemu, i bezproblemowo można było grę włączyć.
Grę przeinstalowałem i dalej jest to samo. Gdy włączam np. Wolfensteina to gra chodzi bez problemu, więc nie powinien to być problem z zasilaczem.Testowałem też NFS:shift i wszystko chodzi świetnie. Temperatury grafy i procka mam takie jak zawsze i wszystko na kompie działa jak działało poza tą grą.
Jedno co mi przychodzi do głowy co zmieniałem, to za namową kolegi w msconfigu zaznaczyłem opcję, żeby przy rozruchu mój Windows7 korzystał z 4 rdzeni. Natomiast później to odznaczyłem. To nie powinno mieć,żadnego związku ale piszę, bo to była jedyna zmiana w systemie przed pojawieniem się problemu.
tomaloo
Apr 28 2010, 10:25
Przegrzana karta graficzna, sprawdz czy nie jest brudna, albo wiatrak zatkany.. moze tez byc za slaba? Wczesniej bylo ok?
CYTAT(skotar(L) @ Apr 20 2010, 22:05)

Mam pewien poblem, mianowicie podczas gry w PESa 10 restartuje mi sie komputer. Co moze byc przyczyna??
Witam mam taki problem, że mnie wyrzuca z gry gdy tworzę zawodnika w trybie Become a Legend, jest tak zawsze. Wszystkie inne tryby mi działają. Próbowałem przeinstalować Pes'a, nie dawało to sukcesów. Proszę o pomoc.
CYTAT(Kosaa @ Apr 30 2010, 13:27)

Witam mam taki problem, że mnie wyrzuca z gry gdy tworzę zawodnika w trybie Become a Legend, jest tak zawsze. Wszystkie inne tryby mi działają. Próbowałem przeinstalować Pes'a, nie dawało to sukcesów. Proszę o pomoc.
A masz oryginał czy crack?
CYTAT(N1KL @ Apr 30 2010, 14:30)

A masz oryginał czy crack?
ściągałem pesa. Czytałem na innych forach, że to nie zależy od tego czy jest orginał czy nie.
CYTAT(Kosaa @ Apr 30 2010, 18:25)

ściągałem pesa. Czytałem na innych forach, że to nie zależy od tego czy jest orginał czy nie.
Moim zdaniem to wina cracka, możliwe, że jakiś plik był uszkodzony i dlatego masz kłopoty z BaL, proponuje żebyś ściągnoł jeszcze raz, a najlepiej kupił oryginał
PS. Ja za to mam problem z kitserverem. Przy instalowaniu w polu pes2010.exe pisze taka komenda : Unrecognized EXE-file : kitserver cannot work with it. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś poradził jak usunąć ten problem
Pozdrawiam
CYTAT(N1KL @ May 1 2010, 13:21)

Moim zdaniem to wina cracka, możliwe, że jakiś plik był uszkodzony i dlatego masz kłopoty z BaL, proponuje żebyś ściągnoł jeszcze raz
Zrobiłem jak napisał, lecz ciągle nie działa, trudno. Może ktoś inny mi pomoże.
19ElNino20
May 6 2010, 20:11
Miałem zainstalowany Ekstraklasa Patch 10. Ostatnio grałem 2 dni temu, nic na kompie nie zmieniałem nie osuwałem zadnych plikow i dzisiaj nagle wchodze do PES a tam czysta wersja tylko ekran gdzie pisze"nacisnij dowolny klawisz" jest z Ekstraklasa Patch. Wgl nie wiem o co moze chodzic:/ w Moich Dokumentach tez nic nie robiłem. Wie ktos o co kaman?
tomaloo
May 17 2010, 15:54
Jak przy rzucie wolnym i rozegrać piłkę z najbliższym zawodnikiem? Po wciśnięciu R1+R2 jak zagrywam podaniem to podaje mi daleko po ziemi w pole karne zamiast do zawodnika który stoi ze mną przy piłce. Jak zagrać bezpośrednio do niego?
RedEvil
May 18 2010, 11:28
CYTAT(tomaloo @ May 17 2010, 15:58)

Jak przy rzucie wolnym i rozegrać piłkę z najbliższym zawodnikiem? Po wciśnięciu R1+R2 jak zagrywam podaniem to podaje mi daleko po ziemi w pole karne zamiast do zawodnika który stoi ze mną przy piłce. Jak zagrać bezpośrednio do niego?
Nie ten dział, ale już odpowiem, to jest L1+ X , gdzie X na padzie jak wiadomo jest podaniem.
Ja mam 1,9ghz Semprona(socket A) podkręconego, 1,5gb ram i radeon 3650 512mb ddr2. I gra się fatalnie, w configu kitservera zmieniłem prędkość to już lepiej wygląda. Ale PES9 na takiej konfiguracju to juz spokojnie na rozdziałce wide z medium/high działało o niebo lepiej. Oczywiście najlepiej kupic nowy komp, ale nie każdy ma kasę na takie wydatki...
wydaje mi się że gdyby to jeszcze procek z SSE2(P4, Athlon64) byłaby lepsza gra- mam na myśli minimum, a nie jakieś 2core+
AZJA1994
May 19 2010, 14:15
Mam taki problem:
Podmieniłem sobie drużynę na własną,po edytowałem zarodnikowy i na ostatnim dopiero zauważyłem, że są Turkami i nie można tego zmienić.Poradzicie jak zrobić by stali się Polakami.
esco1705
May 19 2010, 19:45
witam, kupilem dzisiaj PES'a 2010 i mam problem. Otoz, zainstalowalem gre, chcialem ja wlaczyc, jednak wyskakuje blad ( raport o bledach...) posiadam procesor AMD Athlon 64 Processor 3500+ x 1 (2.42Ghz) i mam 1 GB ramu. W zakladce specifications, w settings, obok nazwy mojego procka pisze bad, kolo ramu rowniez, jednak obok gpu i vram jest ok. Czy moj procesor nie jest wystarczajacy? Poza tym jesli chodzi o ram, pes 2010 wymaga 1 gb ramu, ja mam tyle, wiec nie wiem czemu jest zle. Prosze o odpowiedz. Z gory dziekujue i pozdrawiam.
klima010
May 22 2010, 12:09
Mam problem przy włączaniu pes2010 gdy klikam na ikonke exe wyskakuje mi to
http://img13.imageshack.us/img13/8535/bladbi.png
CYTAT(klima010 @ May 22 2010, 13:13)

Mam problem przy włączaniu pes2010 gdy klikam na ikonke exe wyskakuje mi to
http://img13.imageshack.us/img13/8535/bladbi.pngProponuj podmienić cracka. Ja natomiast mam inny problem. Przy włączaniu pes'a i wejście w ML i rozegrani jakiegoś meczu, gra, mi się zawiesza i wywala do pulpitu. Mam zainstalowany PESEdit.com Patch 3.0. Byłbym wdzięczny za rozwiązaniu tego problemu
Merfi99
Jun 14 2010, 17:59
problemy:
1. wgrywajac ekstraklasa patch wg wskazowek nie dziala mi po malej modyfikacji jest ok ale nie da sie ustawic zeby mozna bylo grac na 2 padem
2. gra wylacza sie miedzy meczami procek 4 rdzenie phenom ati hd 3800 2gb ramu
3. ustawiajac kalwisze ne moge ustawic zeby podanie po ziemi bylo s tylk ocaly czas x
odpowiedz na pw prosze albo gg 1873624
poncek
Jun 16 2010, 11:15
Witam. Mam następujący problem. Podczas wgrywania "OFa" do Pesa wyskakuje mi następujący błąd:
http://img35.imageshack.us/i/aaaaaamtz.jpg/Problem kilka razy już się powtarza. Może ma ktoś jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?
michal1994
Jun 23 2010, 21:07
mam taki problem ze po kilku/kilkudziesieciu minutach gry zawiesza mi gra [pojawiaja sie takie czerwone kropki na ekranie] i jedyna opcja jest res kompa. komp spelnia wymagania gry. moze wie ktos jak to rozwiazac? z gory dzieki : >
Kdragon88
Jun 24 2010, 12:56
MAM pytanie nie wie ktoś jak zagrac swoja druzyna z master league w trybie online bo widzialem ze da sie poniektórzy maja rooneya w barcelonie ville itp.. HELP
Witam!
To mój pierwszy post na forum i oczywiście post, który dotyczy problemu. Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomożecie mi. Jeśli już jest temat dotyczący tego problemu to proszę o podanie linka

Chodzi o zapis gry ML i jego edycję. W ML pojawiają się coraz to nowi zawodnicy. Niestety, ale większość z nich ma czarne buty. Niby nic wielkiego, ale jakoś nie lubię tego widoku. Poza tym jest sens zmieniać na inne buty, gdyż mają one różne właściwości. Czy da się w jakiś sposób zedytować tych nowo przychodzących zawodników?
No to tak mam taki problem ponieważ chodzą mi wszystkie tryby oprócz tego. Wchodzę w niego tworze zawodnika i potem zostaje ta ostatnia zakładka naciskasz dalej i przechodzisz do trybu i jak nacisnę to wywala mnie do pulpitu i ten bład nie wysyłaj.
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i graczem PES 2010. Obecnie nie posiadam oryginalnej wersji PES'a, gram na piracie.
Moim problemem jest to, że nie moge grać na internecie, wyskakuje komunikat " invalid player data found ".
Przeszukałem forum to i inne strony - nic nie znalazłem.
Nie wiem czy problemem jest nieoryginalna kopia, czy coś robię źlę..?
Mam Konami ID i Game ID, w grze wpisuje wszystko dokladnie, ale pojawia się owy błąd. Mógłby mi ktoś pomóc?
CYTAT(filar @ Jul 4 2010, 21:31)

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i graczem PES 2010. Obecnie nie posiadam oryginalnej wersji PES'a, gram na piracie.
Moim problemem jest to, że nie moge grać na internecie, wyskakuje komunikat " invalid player data found ".
Przeszukałem forum to i inne strony - nic nie znalazłem.
Nie wiem czy problemem jest nieoryginalna kopia, czy coś robię źlę..?
Mam Konami ID i Game ID, w grze wpisuje wszystko dokladnie, ale pojawia się owy błąd. Mógłby mi ktoś pomóc?
Prowokacja? Proszę bardzo...
Drogi użytkowniku 'filar'. Twym nieskazitelnym problemem jest... brak jakichkolwiek środków myślących w mózgownicy.
Pierwszy sposób: Aby ten problem naprawić należy jak najszybciej wykopać grób i wskoczyć do niego wraz z piracką wersją gry. Aby tego było mało wyłącz wszystkie korki w domu/mieszkaniu, by policja nie mogła namierzyć twojej rodziny za posiadanie nielegalnej kopii gry.
Drugi sposób: Kup legalną wersję gry "Pro Evolution Soccer 2010"Pozdrawiam.
CYTAT(d-note @ Jul 4 2010, 20:39)

Prowokacja? Proszę bardzo...
Drogi użytkowniku 'filar'. Twym nieskazitelnym problemem jest... brak jakichkolwiek środków myślących w mózgownicy.
Pierwszy sposób: Aby ten problem naprawić należy jak najszybciej wykopać grób i wskoczyć do niego wraz z piracką wersją gry. Aby tego było mało wyłącz wszystkie korki w domu/mieszkaniu, by policja nie mogła namierzyć twojej rodziny za posiadanie nielegalnej kopii gry.
Drugi sposób: Kup legalną wersję gry "Pro Evolution Soccer 2010"
Pozdrawiam.
Tak się składa, że za obrazę drugiej osoby można odpowiadać sądowo.
Używanie nieoryginalnych kopii jest dozwolone w celach użytkowych, własnych. Nie wolno ich rozprowadzać.
Zanim coś napiszesz pomyśl i poczytaj paragrafy prawne, pozdrawiam.
Witam. Mam następujący problem:
Kiedy ściągam z internetu nowe aktualizacje do składów, w grze zamiast np. J. Hernandeza w Man Utd pojawia się Dummy. Wiem że to ma być on, ponieważ w PES Editor wybierając MU do edycji, na liście zawodników widnieje jako J. Hernandez. To samo dzieje się z innymi piłkarzami. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem i od czego to może być uzależnione że tak się dzieje?
Pozdrawiam
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość usunięcia 2 Ligi w ML, ponieważ irytujące jest to gdy do SerieA wchodzi np. Newcastle czy zespoły z innych lig.
Proszę o szybką odpowiedź.
ricken18
Aug 19 2010, 10:54
Otóż sprawa dotyczy trybu Master League.
Gdy kończę sezon swoją drużyną, zacina mi się gra i znika okienko.
Problem rozwiązałby dowolny Użytkownik, który ma PES2010 bez łatek od Konami. O ile mi wiadomo Patche z Bundesligą lub Ekstraklasą już mogą być.
Otóż drogi Użytkowniku, pożyczyłbym Ci mój plik ML, wcisnąłbyś "next", "save" a potem mi odesłał?
Link do pliku jest tu:
http://www.przeklej.pl/plik/pes2010-ml14-bin-0020sn9a11dc , nazywa się on 'PES2010_ML10', wystarczy skopiować zawartość do
Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\save i już można uruchomić grę.
Bardzo, bardzo, BARDZO proszę o pomoc.
ricken18
mata-on
Aug 19 2010, 11:33
Mam pytanie, czy rozwiązał już ktoś problem tego przyspieszania co jakiś czas w meczu??
Mój config:
-monitor iiyama prolite E2209HDS
-Pamięć A-Data VITESTA 2 X 2GB DDR3 Extreme Edition Dual Kit
-napęd LG GH22LS50RBB
-dysk Western Digital 1TB Caviar Black 7200 64MB SATA III
-procesor AMD Phenom II X2 555 Black Edition AM3, 3,2Ghz
-karta graficzna Gigabyte Radeon HD5850 OC 1024MB DDR5
-płyta główna Gigabyte GA-870AUD3
-Zasilacz Be Quiet! PURE POWER L7-530W (BN106)
-Obudowa Aerocool Vx-R
jackob_
Aug 22 2010, 18:14
Witam mam pewien problem z instalacją najnowszego kitservera do PES'a 10. A mianowicie.. Zrobiłem wszystko jak było napisane tutaj na stronie, ściągnąłem, podmieniłem folder save w dokumentach, skopiowałem folder kitserver do katalogu z grą. Gdy próbuję uruchomić setup.exe na dolę widzę informację: Unknown EXE-file: this does not look like a supported game EXE. Dodam że mam zainstalowaną najnowszą wersję gry (uaktualniałem w System Settings-Download). Bardzo proszę o pomoc. Czy jest jakaś szansa że będę mógł się cieszyć z ogromu dodatków do tej wspaniałej gry??
MakkayPES
Aug 29 2010, 13:41
panowie pomocy;] chcialem online w pesa zagrac i lipka..sciagam tego patcha 1.03 jak sie logowalem to mi wyskoczylo ze bym pogral a tam mi wyskakuje blad i lipa;/ pomoze ktos? dkladniej;poprawka nie moze byc zainstalwoana przez instalatora windows ponieawz uaktalniany program nie moze zostac znaleziony lub poprawka dotyczy inna wersje tego programu..nie wiem jaka ja mam wersje i z jakiej musze to uaktualnci pomoze ktos pls:P
KaMaro
Aug 31 2010, 17:50
Witam:)
Mam problem, a raczej pytanie...ukazuje się ono na screenach:

Czy mogę wiedzieć dlaczego poziom umiejętności moich niektórych piłkarzy ciągle spada?
Czym to jest spowodowane, lvl'e trenerów też są na screenach
Są to osoby z szkółki młodzików, większość kupionych z innych zespołów.
ricken18
Aug 31 2010, 20:30
CYTAT(KaMaro)
Czy mogę wiedzieć dlaczego poziom umiejętności moich niektórych piłkarzy ciągle spada?
Też tak mam. Przypuszczam, że jest to spowodowane formą zawodnika na dany sezon i jego zadowoleniem z pozycji w klubie. Jeśli ktoś zna inną możliwość, to piszcie.
Niektórzy zawodnicy w grze mają 25 lat (lub mniej) i spadkową tendencję formy, a inni 33 lata (chyba najczęściej bramkarze), którzy cały sezon mają super formę (pomarańczowa i czerwona strzałka), a niektóre skille nawet im nieco rosną.
rafios
Aug 31 2010, 21:58
spadaja mu, bo:
1. malo gra
2. gra na zlej pozycji
3. ma taki slaby potencjal ze od razu jest zajebisty i potem juz tylko stacza sie w dol
4. mozliwe tez ze z niezadowolenia w klubie, ale to sie bierze glownie z pkt 1. i 2.
hmm, chyba odp. 3 jest najbardziej prawdopodobna. Grają oni cały czas(nie, nie są przemęczeni) więc, 1 odpada, na złej pozycji też nie grają. Jest może gdzieś coś więcej napisane o tym potencjale?
zdzisiekzdzisiu
Sep 19 2010, 13:35
Zainstalowałem patcha Ekstraklasa 1.0.0 , 1.0.1 i niestety po włączeniu meczu zaczyna mi zacinać... Czy mozecie mi powiedzieć co zrobić , aby mecz mi się nie zacinał ? Dziękuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.