Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - Nasze Problemy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
krzysco
hej! mam problem z gra w trybie Zostan Legenda... a mianowicie wgralem sobie patcha do gry i teraz mam nastepujace druzyny w grze z lig: angielskiej, francuskiej, wloskiej, niemieckiej, niemieckiej drugiej ligi, hiszpanskiej... Problem jest nastepujacy: gdy zaczynam gre w BaL do dyspozycji mam gra w 5 pierwszych ligach, nie mam ligi hiszpanskiej... :/ nie wiem czemu sad.gif bardzo prosze o pomoc... myslalem o usunieciu druzyn z drugiej ligi niemieckiej bo wydaje mi sie ze PES wybiera 5 pierwszych lig do trybu BaL ale nie wiem jak to zrobic... bardzo prosze o jakas porade
Sparks
Cześć, mój problem to strzelanie w głośnikach w telewizorze, PES wychodzi z laptopa przez HDMI (obraz i dźwięk) obraz się przycina lekko da sie grać pykanie znika jeśli przełącze głos na laptopa ale tak sie niewygodnie gra ^^ , mze ktoś miał podobny problem... laptop to lenovo y530,konfiguracja/ok, good,good,good
radar222
Ja mam problem z grą online.Po 20 minutach meczu wygrywam i wyskakuje mi okienko,że transfer jest słaby i mi się wyłącza!
Proszę o pomoc.
mati_910
witam. moj problem to automatycznie zaznaczony VSync w settings i nie wiem jak to odznaczyc bowiem odczuwalne jest to podczas gry i troche irytuje. Dla potwierdzenia dodaje screen. Z góry dzieki za pomoc. Dodam, ze na Viscie nie bylo tego problemu a po przeniesieniu sie na Windows 7 32-bit zaistnial choc nie wiem czy jest to zalezne od systemu.

AtteroDominatus
Cześć ! Spróbuj zmniejszyć częstotliwość odświeżania ekranu. U mnie to pomogło. Pozdrawiam smile.gif
mati_910
CYTAT(AtteroDominatus @ Jan 19 2010, 23:23) *
Cześć ! Spróbuj zmniejszyć częstotliwość odświeżania ekranu. U mnie to pomogło. Pozdrawiam smile.gif

zmniejszenie czestotliwosci nic nie pomaga sad.gif Tak w ogóle dlaczego te "Wait for Vsync" jest zaznaczone nie do zmienienia? na Viście dzialalo normalnie.
AtteroDominatus
CYTAT(mati_910 @ Jan 20 2010, 10:29) *
zmniejszenie czestotliwosci nic nie pomaga sad.gif Tak w ogóle dlaczego te "Wait for Vsync" jest zaznaczone nie do zmienienia? na Viście dzialalo normalnie.

Sprawdź jaka jest optymalna rozdzielczość dla Twojego monitora i postaraj się ustawić taką samą w grze. Odczytaj przy okazji najlepszą częstotliwość odświeżania ekranu (Hz). Próbowałeś w ogóle ustawić inna rozdzielczość ?
Jeśli powyższe nie dają żadnego rezultatu to proponowałbym wgrać najnowsze stery do karty graficznej plus aktualny directx.
PS. Jaką masz kartę graficzną ? Dokonywałeś samodzielnych ustawień ?
mati_910
CYTAT(AtteroDominatus @ Jan 21 2010, 00:29) *
Sprawdź jaka jest optymalna rozdzielczość dla Twojego monitora i postaraj się ustawić taką samą w grze. Odczytaj przy okazji najlepszą częstotliwość odświeżania ekranu (Mhz). Próbowałeś w ogóle ustawić inna rozdzielczość ?
Jeśli powyższe nie dają żadnego rezultatu to proponowałbym wgrać najnowsze stery do karty graficznej plus aktualny directx.
PS. Jaką masz kartę graficzną ? Dokonywałeś samodzielnych ustawień ?

Optymalna rozdzielczość dla mojego monitora to 1680x1050 (i taką mam ustawioną, choć próbowałem też na innych ale bez skutku) i odświeżanie dla mojego monitora to 60Mhz (w ustawieniach monitora mogę ustawić jeszcze 59Mhz ale nic to nie zmienia). Mam najnowsze sterowniki Nvidia 9-series (moja karta to Nvidia GeForce 9600GT). Mam aktualnie DirectX 9c. Sprobuje zainstalować DirectX 10 albo na 11, no i przeinstaluje sterowniki do karty graficznej. Zobaczymy, ale jeśli i to nic nie wniesie to już sie poddaję biggrin.gif

----
No i dupa blada ;p Nie pomogły ani najnowsze sterowniki, ani najnowszy DirectX11. Nie wiem co jeszcze...
MasterMind12
Witam !

Mam pytanie. Gram sobie w ML i czy mozna wpłynąć jakos na negocjacje (cena za zawodnika, jego pensja) ? Drażni mnie to bo nie moge nikogo kupić.
I 2 pytanie. Jak zmieniać zawodnikom pensje? Prosze o odp. z góry dzięki.
mati_910
Co do mojego problemu czy ktoś mógłby wysłać mi swój plik "settings.dat" (.../Dokumenty/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2010/settings.dat" z ODZNACZONYM "Wait for Vsync" ?? Będę bardzo wdzięczny.
browar1337
Witam moj problem jest nastepujacy:

kupilem sobie nowa klawiature (logitech k300) grajac w pes nie moge wcisnac 3 przyciskow jednoczesnie np. nie moge biegnac na skos do gory w prawo i dac podania na wyjscie ;/ HELP
AtteroDominatus
CYTAT(mati_910 @ Jan 21 2010, 19:25) *
Co do mojego problemu czy ktoś mógłby wysłać mi swój plik "settings.dat" (.../Dokumenty/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2010/settings.dat" z ODZNACZONYM "Wait for Vsync" ?? Będę bardzo wdzięczny.

Podaj mi swojego e-maila kolego wink.gif Swoją drogą ciekaw jestem, czy ten zabieg pomoże ?
mati_910
maila wysłałem Ci na PW. Również jestem ciekaw czy taka podmiana da oczekiwany rezultat.
Vpr
Mam mały problem w Master League. Sprowadziłem sobie w drugim sezonie dwóch młodych bardzo utalentowanych grajków - obydwaj z fantastycznymi statami jak na swój wiek. Nie chce mi się robić screenów, powiem tylko, że jeden zowie się Leonardo - GK, Brazylijczyk, OVR 80, a drugi Farina - AMF, Argentyńczyk, OVR 82. Problem polega na tym, że obaj mimo młodego wieku (19 lat) nie tylko się nie rozwijają, ale wręcz cofają się i to o wiele szybciej niż 30-latkowie. Dla przykładu drugi z nich, Farina, kiedy do mnie dołączył na samym początku okienka miał dribbling accuracy na poziomie 91, a teraz, po 3 meczach sezonu spadło już do 89. Oczywiście w dół lecą wszystkie staty, im ważniejsze dla danej pozycji, tym szybciej :/ Dlaczego tak się dzieje? Da się jakoś temu zaradzić, czy tak po prostu musi być, bo na początku byli tak mocni?

EDIT: Po zagraniu kolejnego meczu OVR pomocnika spadł już do 81, staty wciąż lecą.
browar1337
CYTAT(Vpr @ Jan 23 2010, 11:14) *
Mam mały problem w Master League. Sprowadziłem sobie w drugim sezonie dwóch młodych bardzo utalentowanych grajków - obydwaj z fantastycznymi statami jak na swój wiek. Nie chce mi się robić screenów, powiem tylko, że jeden zowie się Leonardo - GK, Brazylijczyk, OVR 80, a drugi Farina - AMF, Argentyńczyk, OVR 82. Problem polega na tym, że obaj mimo młodego wieku (19 lat) nie tylko się nie rozwijają, ale wręcz cofają się i to o wiele szybciej niż 30-latkowie. Dla przykładu drugi z nich, Farina, kiedy do mnie dołączył na samym początku okienka miał dribbling accuracy na poziomie 91, a teraz, po 3 meczach sezonu spadło już do 89. Oczywiście w dół lecą wszystkie staty, im ważniejsze dla danej pozycji, tym szybciej :/ Dlaczego tak się dzieje? Da się jakoś temu zaradzić, czy tak po prostu musi być, bo na początku byli tak mocni?

EDIT: Po zagraniu kolejnego meczu OVR pomocnika spadł już do 81, staty wciąż lecą.

a regulujesz kondycje?
Vpr
Nawet nie zauważyłem w tej części PESie tej opcji...
korbson
Mam taki problem,niestety walcze juz z nim pare ladnych chwil i nic nie moge wskorac. Mam nadzieje ze mozecie mi pomoc. Wchodzac w settings ustawiam swoje ustawienia. Chodzi dokładnie o ustawienie klawiszy na klawiaturze. Dokonuje zmian, niestety po wlaczeniu gra tak jakby ich nie akceptowala. (mozna poruszac sie tylko klawiszami takimi jak pierwotnie ustawione -default settings) . Wiec mimo iz zmiany w "settings" zostaly zaakceptowane, gra "nic sobie z tego nie robi". Mieliscie kiedys podobny problem? Licze na pomoc i serdecznie pozdrawiam!
Lord Pablo
CYTAT(korbson @ Jan 25 2010, 22:07) *
Mam taki problem,niestety walcze juz z nim pare ladnych chwil i nic nie moge wskorac. Mam nadzieje ze mozecie mi pomoc. Wchodzac w settings ustawiam swoje ustawienia. Chodzi dokładnie o ustawienie klawiszy na klawiaturze. Dokonuje zmian, niestety po wlaczeniu gra tak jakby ich nie akceptowala. (mozna poruszac sie tylko klawiszami takimi jak pierwotnie ustawione -default settings) . Wiec mimo iz zmiany w "settings" zostaly zaakceptowane, gra "nic sobie z tego nie robi". Mieliscie kiedys podobny problem? Licze na pomoc i serdecznie pozdrawiam!

Albo wychodzisz nie tym klawiszem co trzeba albo to wina Patcha który posiadasz, też sie spotkałem z patchem w którym mimo robienia zmian mi ich nie zapisywało. Zmieniłem Parch i problem znikł......
mati153
Mam poważny problem , wiem że był poruszany już wiele razy ale nic nie pomaga.
Pes po prostu mi tnie co jakiś czas, na pewno to nie wina sprzętu bo umiem odróżnić lagi od sprzętu. Siedzę już nad tym od kilku dni i nie mogę tego rozgryżć, proszę o rady.
mati_910
AtteroDominatus prześlesz mi ten pliczek settings ?
Snowboarder
Cześć Wszystkim!

Mam zagadkę, której nie potrafię rozwiązać.
Gram na PesEdit Patch 1.5, wszystko ładnie działa, oprócz band.
Na 6 stadionach cały czas wyświetlają się reklamy Konami, co zrobić żeby zmienić te reklamy?
W ostateczności próbowałem edytować drużyny i zmieniać domowe boiska, ale w trakcie gry okazuje się że stadion jest ten sam.

Jakieś pomysły?
kuper
Witam, po zainstalowaniu oryginalnego patcha od konami padla mi gra. Tzn da sie zainstalowac bez problemow ale jak biore play to w Deamon wyswietla sie okienko z informacja:" Conflict with Disc Emulator Software detected i nizej mam do wyboru dwie opcje (OK lub uruchom analize) w obu przypadkach jak wiadomo w niczym to nie pomaga. Do zainstalowania patcha gra dzialala bez problemu. Macie jakis sposob na usuniecie tego patcha abym mogl sprobowac uruchomic gre?
wrn24
Witam wszystkich
Na pierwszej stronie, ktoś opisał problem podobny do mojego, z tym że wyjaśnienia problemu przez niego nie rozumiem
Pes 2010 (po 2 tygodniach nie korzystania z kompa ) w trakcie meczu w menu na filmiku wstępnym, generalnie w całej aplikacji ''freezuje'' obraz na kilka sekund potem przyspiesza na chwile ''nadrabiając''wydarzenia boiskowe. Poza tym gra chodzi płynnie, zawsze tak działało tylko po feriach się zesrało
Procesor intel cor duo 3ghz
Grafika GeForce 9600GT
Ram 4ghz
dźwięk zintegrowany
sterowniki nvidia 195.62 i uaktualniony directx
dzieki za pomoc
Lucas503
Mam taki problem.Jak grać online na padzie?
tomaszek0402
CYTAT(Lucas503 @ Mar 5 2010, 14:25) *
Mam taki problem.Jak grać online na padzie?

Lucas503 normalnie- podlacz pada,online i graj (niezrozumiale pytanie zadales )
pazur#7
Witam!
Ściągnąłem Ekstraklasa Patch 2010 i normalnie podmieniłem pliki, wszystko działało i grało się super. Do pewnego czasu... W menu, system settings, kliknąłem "download" i pobrało mi się uaktualnienie oryginalne od PES.com czy coś w tym stylu. Później chciałem zagrać na patchu i nie było już normalnych lig, ekstraklasy, po prostu straciłem licencje na wszystko. Było jak w oryginalnym PES'ie. Odinstalowałem PES'a, patcha usunęłem. Potem zainstalowałem od nowa wszystko jak za pierwszym razem, ale za każdym razem jak włączałem EP 2010 to przy starcie Menu pokazywało się, że nowe rzeczy pobrano i znowu było jak w oryginalnym PES'ie, tylko było Menu i filmik i ikony lig jak w Patchu. Kombinowałem z 6-7 razy od nowa, lecz nic to nie daje, bardzo proszę o pomoc.
Moje gadu to 9456684. Pozdrawiam!
Twelvii
Witam mam takie pytanie.
Pare dni temu udało mi sie zainstalowac Patch Ekstraklasa 1.0.0 1.0.1 1.0.2 jak to zrobilem to sam nie wiem ale wszystko chodziło git byly kluby ekstraklasy herby i przyspiewki ale cos mnie podkusiło i w opcjach gry nacisnolem sobie download i wszystko wrócilo do poprzedniego stanu czyli do PES 10 i teraz juz od paru dni probbuje wgrac patcha ale jesyne co mi sie udało to to ze odpalam patch i jest menu ek jest liga ekstraklasa ale np zespoly w ek sa francuskie ale stroje polskie w other wszystkie zespoly tez sa orginalne, dodam tez ze robilem uninstali i nic nie dalo moze ktos pomoze bede wdzieczny
Twelvii
O widze ze mam ten sam problem co kolega wyzej wymysliles cos?
pazur#7
CYTAT(Twelvii @ Mar 13 2010, 14:19) *
O widze ze mam ten sam problem co kolega wyzej wymysliles cos?

Niestety nie... ; / Może ktoś nie długo Nam pomoże smile.gif Bo na razie lipa sad.gif
Veritas
Gdy wchodze w match lobby i chce wejsc do jakiegos pokoju pokazuje mi sie komunikat zebym ustawil download na automatyczny czy cos ale jak wchodze w system settings to nie widze nic oprocz dema do sciagniecia.Chce wejsc w match lobby bo jak biore quick match i chce grac honorowo to raz na 3 mecze trafia mi sie gosc z lagami i trace to co zarobilem w 2 poprzednich meczach -,- mial ktos cos takiego ? dzieki z gory
novastar
@up
Nie rozumiem w jaki sposób nie masz opcji download w system settings. Siedzi tam jak byk. Może jeszcze w wersji 1.0 to bym się zastanowił, ale skoro grałeś mecze online przez quick match to musisz mieć w tej chwili najnowszą dostępną wersję patcha.
Możesz zrobić screen shota z system settings.
Twelvii
Witam czy ktos pomoze w mojej sprawie czy kazdy umie pytac o ich sprawy i nikt nie pomoze ?
Veritas
Chodzi mi o to ze wchodze w match lobby -> match room -> no i jak juz widze pokoje to po prawej stronie jest czerwone kolko przekreslone i jak chce dolaczyc do gry to wyskakuje " download is no up to date"Go to system settings and set download to obtain the latest version"
pazur#7
Ludzie pomozecie z tym EP 2010 Patch, czy nie?! No prosze Was
radius_bo
Witam!

Mam problem z trybem Master League. Otoz, po zakonczeniu 2 sezonu gra zawiesza mi sie po oknie z komunikatem "Boca Junior has been crowneg Latin America Cup". Zaczynalem drugi raz ML i to samo sie powtorzylo. Drazniace jest to, bo juz ma sie rozwinieta druzyne i znowu od nowa trzeba zaczynac. Mam zainstalowanego kitservera 9.01 by Juice czy cos takiego. Odisntalowanie kitservera nie pomaga.

Prosze o pomoc, moze ktos sie spotkal z tym problemem. Moze moja instalka jest jakas trefna.
novastar
@Twelvii
Usuń jeszcze raz grę oraz cały folder konami w moich dokumentach.
Jeżeli grasz na necie to nie instaluj EP tylko sam oficjalny patch, a jeżeli chcesz EP to nie instalujesz oficjala.
Zapewne problem spowodowany jest tym iż EP nie współpracuje z najnowszym updatem konami.

@Veritas
Zainstaluj najnowszego oficjalnego update a później wejdz w system settings->download...

@radius_bo
Jakbyś poszukał na forum to dowiedziałbyś się, że jest to bardzo powszechny błąd i czy istnieje jego rozwiązanie.
Twelvii
dzieki za zainteresowanie ale juz tak robilem i nawet zmienialem instalacje docelowa i tez nic.Wiec problem caly czas aktualny
pazur#7
No ja to samo i nic...
Hm. Jezeli nikt nie pomoze to jestesmy skazanii na oficjalnego PES'a ; /
Twelvii
ja mysle jeszcze nad formatem,ale to koniecznosc ale co sie nie robi dla pes,jednak najbardziej mnie boli ze nikt nie potrafi pomoc
Veritas
[quote name='novastar' date='Mar 16 2010, 14:55' post='310702']

@Veritas
Zainstaluj najnowszego oficjalnego update a później wejdz w system settings->download...

A jak mam to zainstalowac ? gram na x boxie

novastar
@Twelvii
Za ściągnięty update który prawdopodobnie nie współdziała z EP odpowiedzialny jest plik dt0f.img który znajduje się w lokalizacji
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\download

@Veritas
W Xboxie nie ma tam żadnej możliwości update'owania gry/ściągania patchy ?
Twelvii
novastar Wielkie ale to ogromne dzieki dzieki twojej podpowiedzi moge juz normalnie grac!!
velux
Ściągnąlem Pes 2010 wersję Skullptura.Chciałbym sobie pograć na necie a do tego jest potrzebny patch,sciągnałem wersje 103 ,ale przy instalacji wywala błąd "Poprawka nie może być zainstalowana przez usługę Instalatora Windows,ponieważ uaktualniany program nie został odnaleziony lub poprawka uaktualniająca dotyczy innej wersji tego programu"i tak dalej....
Co mam zrobić żeby dało się zainstalować?
ciacho23
Raczej nie da się pograć przez neta na pirackiej kopii.
roberrcik
Witam,
mam pewien problem, który pojawił się u mnie niedawno.
Gram w Pro Evolution Soccer 2010 na PADZIE. Wszystko ładnie pięknie, gra gitara, lecz od 2 dni pad zaczął... "świrować".
Dodam, że pad wcześniej normalnie działał i nie było mowy o jakichś zawieszkach czy błędach opcji...
Ma takie jakby zawieszki, nie można czasami kliknąć "Analog" (nie zapala się światełko itd...), piłkarze na moment (przeze mnie sterowani) stoją w miejscu...
Najgorsze jest to że na lewym analogu, tym którym steruje zawodnikami, kiedy wykonam ruch coś jak to: \ piłkarz prostopadle podaje z czym się nigdy nie spotkałem ponieważ prostopadłe podanie mam pod nr. 1
lub (gdy jest wyłączony analog) \ to wybicie piłki. To bardzo ogranicza, szczególnie gdy chcę zejść w pole karne piłkarz zaczyna wykonywać jakieś dziwne, głupie ruchy...

Proszę o pomoc,
Z góry dziękuję i czekam na odpowiedź.
novastar
@velux
Już odp. w temacie który założyłeś

@roberrcik
Z tego co opisujesz to wnioskuję, że masz problemy z padem/przejściówka ps2->usb
Spróbuj pograć dłuższą chwile w inne gry i zobacz czy ten problem będzie też się powtarzał. Ja stawiam na przejściówkę (chociaż nie napisałeś czy używasz jej i w ogóle jakiego używasz pada).
roberrcik
Używam pada apollo, tak łączę się przez kabel usb, ale jeśli byłaby to zła przejściówka to raczej pad przestał by się świecić (gdy jest podłączony podświetla się na niebiesko), a mimo "zawieszek" pad dalej się świeci :/

aaaaa no i właśnie ee!! Ja gram na PC a nie na PS...
Twelvii
Witam mam znow problem po zapisaniu meczu chce wgrac sava a wywala mnie do windowsa moze jakas rada?
Twelvii
Tu kolega pisze ze ma ten sam problem ale nie znalazlem odpowiedzi

http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=17134
tomaszek0402
siemka panowie mam problem instalowalem jeszcze raz gre od nowa i nie moge teraz grac online wpisuje tak jak sie wczesniej rejestrowalem ID HASLO I KOD i wyskakuje jakis blad co moge z tym zrobic ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.