Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - Nasze Problemy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
lukas31k
Witam jestem nowy na tym forum i mam następujący problem. Mam oryginalną wersję pes-a 2010 niedawno zainstalowałem na komputerze windows 7 Home premium. kiedy chcę uruchomić grę z zainstalowanym kitsserverem (wersja 9.05) gra się nie uruchamia. Mogę ją uruchomić w trybie administracyjnym, ale wtedy gra się tnie. Gdy nie ma kitsservera gra chodzi normalnie. Gdy miałem windows Vista nie było takich problemów. Nie wiem co mam zrobić, do kogo się zwrócić. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł podaje swoje gg 10408681
Flisak
CYTAT(lukas31k @ Nov 16 2009, 17:20) *
Witam jestem nowy na tym forum i mam następujący problem. Mam oryginalną wersję pes-a 2010 niedawno zainstalowałem na komputerze windows 7 Home premium. kiedy chcę uruchomić grę z zainstalowanym kitsserverem (wersja 9.05) gra się nie uruchamia. Mogę ją uruchomić w trybie administracyjnym, ale wtedy gra się tnie. Gdy nie ma kitsservera gra chodzi normalnie. Gdy miałem windows Vista nie było takich problemów. Nie wiem co mam zrobić, do kogo się zwrócić. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł podaje swoje gg 10408681

podejrzewam że kitserver nie jest jeszcze kompatybilny z windows 7
krzychu92
A czy może ktoś rozwiązać mój problem z dźwiękiem? Otóż cały czas nie mam w grze dźwięku. Jedyny moment to gdy oglądam intro bo tak nie mam wcale żadnego dźwięku. Nie wiem o co chodzi bo pożyczyłem bratu Pesa i jemu działa normalnie i ma wszystkie dźwięki. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?
Karlik89
Dlaczego ani w edit ani w BaL nie moge zmienić butów (wogole ich nie ma w miejscu obrazka jest przekątna kreska ) ??
r.a.j.a.n
Pewnie dlatego, że masz zainstalowanego jakiegoś patcha (żaden nie jest jeszcze stabilny - więc po co się denerwować i je instalować). W trybie edit nie wiem, ale w trybie BaL zmieniałem buty niejednokrotnie.
NiKoN
wie ktos co u mnie jest nie tak z tym BAL??
Terry27
krzychu92 w opcjach ustaw dzwiek stereo, moze pomoże...
krzychu92
CYTAT(Terry27 @ Nov 19 2009, 15:41) *
krzychu92 w opcjach ustaw dzwiek stereo, moze pomoże...

Niestety zmieniałem to już chyba z 20 razy i niestety nic sad.gif
Terry27
A jaka masz karte dzwiekowa ? Ja mam SB Audigy 24b i wszystko jest w porządku...
R3D D3VIL
Mam następujący problem. Kiedy załączam settings.exe pojawia się klepsydra przez jakieś 0.5 sekundy i nic. Ściągałem już inne settingsy (odblokujące rozdziałkę 1980x1600), i nie pomaga. Zainstalowany też jest NET.framework 2.0. Proszę o pomoc. sad.gif
krzychu92
CYTAT(Terry27 @ Nov 19 2009, 18:10) *
A jaka masz karte dzwiekowa ? Ja mam SB Audigy 24b i wszystko jest w porządku...

SoundBlaster Live 9000. Stary już komp to i stara karta. Ale PESik dziala. Tylko bez dźwięku...
Terry27
Domyslam sie ze we wszystkich innych grac dzwiek dziala normalnie ?
Jaki masz system ? Moze karta nie jest kompatybilna z grą ? Jesli masz zintegrowana karte dzwiekową z plyta glowna, proponuje odinstalowac stery od tego Sound Blastera i sprawdzic czy dzwiek dziala na tej zintegrowanej (o ile takową posiadasz).
krzychu92
System Windows XP Home Edition SP2, karta nie jest zintegrowana. We wszystkich innuch grach dźwięk działa. W PES działa tylko w INTRO później już niestety nie. Dźwięk mam chyba we wszystkich filmikach wstawionych do gry (np. ten co rozpoczyna Master League czy BaL).
krzysiek90
ściągnełem ten o to patch :
http://rapidshare.com/files/302313290/Big_...1_By_SONNIE.rar
wszystko działa ok jeżeli chodzi o zmienione opcje itd ,Bundesliga zamiast Eredivision ,wszystkie drużyn mają swoje nowy stroje...
ale mam problem za to z grafiką,podczas grania gra mi się tnie,zacina ,jest to denerwujące nie jest raczej wina komputera no niedawno kupiłem sobie nowego kompa...
Jest na to jakaś rada ?? czy potrafi mi ktoś pomóc ??
prosze o napisanie do mnie na gg 7289023 lub tutaj na forum
Terry27
Krzychu, wiem ze ta karta nie jest zaintegrowana, ale chodzilo mi o to czy masz jakakolwiek inna zintegrowana z plyta, bo jesli tak to na niej moglbys sprawdzic czy dziala ci dzwiek w grze.
krzychu92
Właśnie nie mam... a szkoda.
Terry27
Moze sprobować popytac kolegow, czy nie moglby ci pozyczyc swojej karty dzwiekowej. To przeciez nic nie kosztuje. Wystarczy wyciagnac z kompa kolegi, wlozyc do swojego, instalka sterow i sie okaze... ja lepszego rozwiazania niestety nie znam.
Aurek
po wgraniu patcha 0.8 na treningu mam czarna pilke ? co zrobic zeby to zmienic ?
jklyszejko
Mam problem.Ściągnąłem patcha Tranceshine Patch 2010 Version 1.2 i mam problem z instalacją Kitservera.Mam system Windows Vista.Najpierw zainstalowałem patcha, póżniej folder konami wkleiłem do moich dokumentów jak prosili.Na wszelki wypadek ściągnąłem nawet najnowszego Directxa.Na końcu trzeba zainstalować Kitservera.Kiedy daje install to wyskakuje mi komunikat w j.ang że żadnych zmian nie wprowadziłem.Nie wiem co robię źle co mam robić.Ten patch dostępny jest http://forum.pesleague.pl/index.php/topic,62379.0.html. Błagam pomóżcie jest to świetny patch a mam problemy z nim.
as668
Gdzie jest turniej Konami w najnowszym Pesie? W 09 był w podmenu "League, Cup" a teraz go tam nie ma. Zaprosiłem wczoraj kumpli na turniej w pesa i zonk, bo za nic w świecie go nie mogliśmy znaleźć tongue.gif
r.a.j.a.n
as668, rozwiązanie dla Ciebie to tryb community
as668
W PES 09 ten turniej był normalnie dostępny do rozgrywki w podmenu "League, Cup". W 10 ten turniej jest, ale jest on tylko udostępniony do edycji w podmenu "Gallery" --> "Edit". Może mam jakąś skopaną wersję? Wszystkie inne turnieje są dostępne do rozgrywki, oprócz nieszczęsnego "Konami Cup".
lospawel17
A ja mam taki problem.
ML często mi sie zawieszało jak byłem w okienku transferów i zarządzania drużyną.
a teraz mam problem ze w połowie sezonu po meczu wywala mi pesa do windy ;/ pomożcie ;D
ciacho23
Czy ktoś ma problem z uruchomieniem gry po wgraniu PESEdit Patch 1.02??
przemek_psg
Witam, mam problem. Po zainstalowaniu patcha o nazwie Tranceshine 1.3 2010, podczas meczu gdy biorę replay to mam czarną murawę. Od czego to zależy? Czy da się to zmienić?
bart66
Mam problem i nie wiem co zrobić, powtarza się to samo w każdym pesie zaczynając od 2008 do 2010 chodzi mi o taki błąd

Wystąpił problem z aplikacją Pro Evolution Soccer 2010 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.

a raport o blędach wygląda tak C:\DOCUME~1\WIELKI~1\USTAWI~1\Temp\ef0_appcompat.txt czy to wida karty graficznej czy co ?? mam Geforca 8800 proszę o pomoc bo grać się nie da !!!!
Grzybu88
witam. mam problem z dodawaniem plikow przez game grafic studio. czesto zdaza mi sie ze jak chce podmienic pli to wyskakuje komunikat: file is too big. moza to jakos obejsc?
messi141414
ej no pomóżcie mi : )

Chciałem sie dowiedziec co sie dzieje?
gdy uruchamiam kompa i wlaczam pes 10 gram 1 meczyka i jest spoko,
ale jak gram 2 mecz wylacza mi sie komp!
Czy mógłbym wiedziec co musze zrobic aby pes dzialal poprawnie?

prosze o kontakt gg 12343623

prosze smile.gif
r.a.j.a.n
messi141414, czy to aby tylko problem PES'a?
messi141414
No a jak myslisz czego???
Z innymi grami mi sie tak nie robi...
r.a.j.a.n
skoro zadałem to pytanie to chyba wiadomo co myślę !!! sleep.gif
_TeO
Witam. PES2010 to mój pierwszy PES w jakiego mam zaszczyt grać, więc proszę o wyrozumiałość wink.gif
Jak lepiej biegać? Trzymając E na klawiaturze, czy wciskając co chwile?
zigy!
Witam mam pewien problemik z ową wersją PESA,otóż gierka niezbyt płynni chodzi nawet na najmniejszych ustawieniach 640 i detale low.Dzwiek jakby był taki opozniony gra momentami skacze i gra nie jest zbytnio przyjemna.Zapodaje swojego konfiga.PC
AMD Sempron 2800+
Radeon 3650 512mb
1 Gb Ram
Moze jest jakis patch ktory usprawni to wszystko czy moze moj staruszek juz po prostu nie wyrabia jest to normalne.
Z góry dzieki za jakas odpowiedz i rade
Pozdrawiam
kainan
Proszę pomóżcie!!!! gra instaluje mi sie bez problemów. wszystko jest ok do momentu włączenia samej gry. Zaraz po włączeniu pojawia sie czarny ekran z migającymi gwiazdkami i tak do za przeproszeniem "usranej śmierci" sad.gif nie wiem jak to ominąć proszę o jakieś pomysły (zaznaczam ze nie instalowalem zadnych pachtów i testowałem kilka różnych wersji cracka i nic nie pomogło)

Parametry mojego Lapka to core duo 2,16, 4 gb ramu ddr3, grafika gf 9600 Gs 512 ramu, system Vista.
Asiss7
Mam pytanie do kogos orientowanego jak grac w PES'a 2010 przez neta na piracie ? Da się w ogole ?

Prosilbym kogos o kontakt jesli bylby tak mily, gg: 8930216
r.a.j.a.n
Zadzwoń na infolinię 997 - tam wszystko Ci wyjaśnią.
prezes87
czy ktoś wie co się stało z Konami Cup w nowym pesie? Nie ma go czy jak, szukam i szukam bo chcę swój puchar stworzyć i nie mogę znaleźć.
r.a.j.a.n
A community Ci nie odpowiada? wink.gif
Możesz przecież tam stworzyć własną ligę lub puchar.
prezes87
dzięki, dopiero teraz znalazłem.
kainan
nikt nie zna odp na moj problem??????

proszę poradźcie coś!!!!
prezes87
najlepiej zrób screena bo nie mam pojęcia co to za ekran z migającymi gwiazdkami
kainan
to jest ten pierwszy ekran ktory pokazuje sie po włączeniu gry. czyli cały czarny a na dole po lewo sa te gwiazdki smile.gif czyli niby pokazuje ze ładuje sie gra (tak wnioskuje) ale nic wiecej sie nie dzieje.
prezes87
a te gwiazdki się ruszają? bo jeśli tak to znaczy że gra się ładuje. Jeśli nie - wiesza ci się komputer.

[Bug 20447] Pro evolution soccer 2010: crashes and hangs randomly: msg#04381
--- Comment #15 from David Shalmiev <vertigo.rus@xxxxxxxxx> 2009-10-27
11:54:31 ---
Runing the game as win98 application fixes this issue.
kainan
tak one sie ruszaja. ale zostawilem tak na 10 minut i dalej bylo tylko to okno i nic wiecej ;/ a przeciez niemozliwe zeby gra tak dlugo sie ładowała. nawet jak ustawilem ja na minimum wygmań to było to samo.
kainan
no widzę że nikt mi nie pomoże. szkoda.

może jakoś sam sobie poradzę w takim razie.
prezes87
przecież ci napisałem 2 dni temu!

[Bug 20447] Pro evolution soccer 2010: crashes and hangs randomly: msg#04381
--- Comment #15 from David Shalmiev <vertigo.rus@xxxxxxxxx> 2009-10-27
11:54:31 ---
Runing the game as win98 application fixes this issue.

uruchom pesa w trybie kompatybilności z win98. Prawym na skrót, właściwości i potem kompatybilność.
kainan
ok. tylko napisałeś to tak ze odczytałem to jako rozwiązanie do ocji kiedy te gwiazdki sie nie ruszają i komp sie zawiesza. ale dzieki za pomoc. pozniej sproboje i napisze jakie byly efekty.
Rokefeler19
witam.mam ogromny problem.koncze sezon zostalo mi doslownie kilka meczy.hmm z ciekawosci dzis wszedlem w system setting i wzialem dowload.sciagnelo mi sie cos.nagle wchodze w do gry i w lidze hiszpanskiej sa skopane zespoly.pojawily sie jakies nowe BOCA cos tam.kurde odinstalowalem gre i zainstalowalem od nowa.ale nie moge wczytac save.wyskakuje komunikat zebym sciagnal wlasnie cos z download bo save nie do tej wersji.czy jest jakis sposob na wczytanie tego?bardzo prosze o pomoc
prezes87
raz: instalowałeś jakieś oficjalne patche?
dwa: nie żadne "właśnie coś trzeba ściągnąć" tylko przepisz dokładnie co jest napisane albo wrzuć screena z tym komunikatem
Rokefeler19
QUOTE (prezes87 @ Dec 3 2009, 18:37) *
raz: instalowałeś jakieś oficjalne patche?
dwa: nie żadne "właśnie coś trzeba ściągnąć" tylko przepisz dokładnie co jest napisane albo wrzuć screena z tym komunikatem

no pisze ze do tej wersji nie pasuje.jakbym wszedl w system settings i downloads i sciagnal aktualizajce to by chodzil ale wtedy kluby w lidze hiszpanskiej sa skopane:( jak dobrze pamietam to 5 klubow zmienione jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.