Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kits By Kriss91
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Kits Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Kriss91
Postanowiłem, że założę własny temat z kitsami na issonline. Wydaje mi się, że moje kitsy osiągnęły już poziom większy od tzw. "Szmatexu" biggrin.gif

Moja najnowsza praca: Francja Home. Template robiony przeze mnie na podstawie templatu (a raczej stroju) Spark'a w rozmiarze 512x256. Please o ocenki, commenty i ewentualne porady. Z góry THX!!

http://img291.imageshack.us/img291/6893/francehomeyr9.png
Bartezz
Strój Pierwsza klasa biggrin.gif
Można Robić zamówienia.
Riki101
Strój wygląda ekstra pokaż jak się w grze prezentuje smile.gif
prutek
Jeżeli coś można wtrącić, to popraw opaske kapitana (bo jakaś dzika nie wiem biggrin.gif) i znaczek adasia na spodenkach bo jakis krzywy, no i to byloby na tyle biggrin.gif
Kriss91
Muszę co nieco pokombinować z opacity w GGS. Niedługo pokażę jakieś screeny biggrin.gif

THX wielkie za commnty!!
Mortin
no fajnie sie prezentuje ten stroj francji, jednak czekam na screeny z gry, bo na podstawie tych drugich mozna cos powiedziec na temat stroju
Vadim06
Strój udany, bardzo się ładnie prezentuje..

BTW - Nie lepiej by było, gdybyś coś polskiego skrobnął ?
Kriss91
W stroju tym jest kilka szczegółów, które musiałem poprawić (szczerze mówiąc to nie wiem jak do niektórych błędów doszło. Chyba wina textury użytej do templatu). Screeny dam już niedługo.

PS. Strój jednak wymaga ciut większej przeróbki. dry.gif
kluivert777
Siema Kriss91 smile.gif
Ten kit Francji jest świetny biggrin.gif
A zrobisz też kitsy Barcelony(bo po twoim avantarze widać że kibicujesz Blaugranie )
Jeśli je zrobisz to mam nadziejeże będą równie świetne a nieżeli kit Francji cool.gif
kostek
no wielkei brawa wink.gif oby kolejny dobry kitsmaker na forum. Czekamy na kolejne prace.
Kriss91
Niestety textura stroju użyta do zrobienia templatu, a w następstwie do stroju jest źle skonstuowana sad.gif W niektórych miejscach, koszulka przesunięta jest o kilka pixeli sad.gif . I ile jeszcze paski Adidasa na rękawach można przyjąć z przymrużeniem oka, to getry z kawałkiem kołnierza ( dry.gif ) już raczej nie. Więc kits powinien być raczej traktowany jakościowo ( mad.gif ). Chociaż jeszcze popróbuję z nim bo szkoda mi go i czasu straconego (mam nadzieję, że nie) na kitsie oraz templacie.

Narazie raczej nie będę pokazywał swoich prac z braku czasu oraz robienia z pro-evo polskiej ligi. Wielkie THX za komentarze.
Vadim06
QUOTE(Kriss91 @ Jul 28 2006, 09:28:01) [snapback]81039[/snapback]

Narazie raczej nie będę pokazywał swoich prac z braku czasu oraz robienia z pro-evo polskiej ligi. Wielkie THX za komentarze.

Jest sens robić Polską Ligę z pro-evo ?? Mnie się wydaje, ze nie wink.gif

P.S No sens.. Pokazałeś jedną prace i już nie masz czasu na pozostałe ?
Kriss91
Vadim: z każdą minutą jest właśnie coraz mniejszy sens robienia patcha, więc chcemy jak najszybciej zrobić go, bo trochę szkoda pracy włożonej w niego. A mam też inne zajęcia od siedzenia przed kompem nieprawdaż??

A teraz Francja dry.gif Pokombinowałem trochę itd. itp. i wyszło mi co nieco bardziej sensownego biggrin.gif Otóż potwierdziły się moje podejrzenia i wina leżała po stronie textury użytej do zrobienia templatu. Zeskalowałem co nieco, i wreszcie kits chodzi normalnie biggrin.gif . Oto screeny:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
A tutaj poprawiony strój:
FRANCE HOME
I alpha do niego. Po ściągnięciu wklejcie ją do folderu ze strojem i zmieńcie alph'ie nazwę na all-alpha
all-alpha

Chociaż kits stracił nieco na swojej jakości to i tak sądzę, że jest i tak dobrze, że wszystko się trzyma kawałka. biggrin.gif
Proszę o komentarze i swoje sugestie.

PS. Sorra, że dałem strój na Rapida, ale wielkość kitsa była zbyt duża, żeby go dać na imageshack.
Vadim06
QUOTE(Kriss91 @ Jul 28 2006, 10:46:05) [snapback]81060[/snapback]

Vadim: z każdą minutą jest właśnie coraz mniejszy sens robienia patcha, więc chcemy jak najszybciej zrobić go, bo trochę szkoda czasu w niego włożonego. A mam też inne zajęcia od siedzenia przed kompem nieprawdaż??

No tak, ale przecież nie dawno wyszła liga Polska stworzona przez tutejszą grupę Issonline, więc wątpie aby patch stworzony przez pro-evo.pl odniósł większy sukces smile.gif Chyba, że naprawde zaskoczycie fanów i stworzycie kapitalną dopicowaną na maxa LP..W co raczej wątpie..

A stroje Francjii prezentują się dobrze, chodź nie podoba mi się kołnierzyk...

Lepiej gdybyś tworzył stroje w normalnym rozmiarze. Nie było by żadnych problemów dotyczących wgrania etc.

Dalej jestem za tym, abyś coś Polskiego wyskrobał smile.gif
Kriss91
Kołnierz jest winą alph'y. Znalazłem ją na jakimś forum biggrin.gif W najbliższym czasie zrobię własną alphę i kołnierz powinien się wtedy lepiej prezentować.

A stroju jakiej drużyny być oczekiwał vadim??
Nie rozumiem w sumie problemu z wgrywaniem. Lepsza jakość kitsu+więcej szczegółów dzięki rozmiarowi. Paleta nie jest indexowana, więc kolorki są o wiele lepsze smile.gif Wystarczy skopiować dwa pliki do folderu i jest smile.gif

PS. Jeśli macie najnowszego kitserver'a i chcecie korzystać z kitsów w większej rozdzielczości, otwórzcie plik kload z folderu z kitserverem. Zmieńcie wpis:
#DLL.2 = "kitserver\kserv-HD.dll" #kitserver-HighDefinition
na:
DLL.2 = "kitserver\kserv-HD.dll" #kitserver-HighDefinition

i skasujcie wpis:
DLL.2 = "kitserver\kserv.dll" #kitserver
lub zmieńcie na:
#DLL.2 = "kitserver\kserv.dll" #kitserver

PZDR, czekam na więcej commentów i sugestii smile.gif
Vadim06
QUOTE(Kriss91 @ Jul 28 2006, 11:08:21) [snapback]81070[/snapback]

Kołnierz jest winą alph'y. Znalazłem ją na jakimś forum biggrin.gif W najbliższym czasie zrobię własną alphę i kołnierz powinien się wtedy lepiej prezentować.

A stroju jakiej drużyny być oczekiwał vadim??
Nie rozumiem w sumie problemu z wgrywaniem. Lepsza jakość kitsu+więcej szczegółów dzięki rozmiarowi. Paleta nie jest indexowana, więc kolorki są o wiele lepsze smile.gif Wystarczy skopiować dwa pliki do folderu i jest smile.gif

PS. Jeśli macie najnowszego kitserver'a i chcecie korzystać z kitsów w większej rozdzielczości, otwórzcie plik kload z folderu z kitserverem. Zmieńcie wpis:
#DLL.2 = "kitserver\kserv-HD.dll" #kitserver-HighDefinition
na:
DLL.2 = "kitserver\kserv-HD.dll" #kitserver-HighDefinition

i skasujcie wpis:
DLL.2 = "kitserver\kserv.dll" #kitserver
lub zmieńcie na:
#DLL.2 = "kitserver\kserv.dll" #kitserver

PZDR, czekam na więcej commentów i sugestii smile.gif

Coś Polskiego by się przydało.. Tzn stroję Polskich Drużyn, oczywiście na sezon 06/07 sam torin będzie musiał długo pracowac, aby wykonać wszystkie stroje...Widze, ze sie nauczyleś dośc solidnie tworzyć kitsy, więc pomoc z Twojej strony była by mile widziana. Jeżeli jest taka możliwośc to stroje w najwyższej rozdzielczości też wchodziły by w gre:) Stroje reprezentacjii Francji były już tworzone wiele razy, więc raczej nie ma sensu tworzyć kolejnych kompletów:)
Kriss91
Wiem Vadim, że stroje Francji były wałkowane wiele razy, ale coś mnie naszło, żeby stworzyć kits Adidasa w dużej rozdzielczości. A jeśli chodzi o pomoc Torinowi w polskiej lidze:
1. Nie wiem czy by się zgodził.
2. Zobowiązałem się pomóc pro-evo w robieniu patcha, więc chociażby ze względu na sprawy honorowe biggrin.gif nie mogę narazie po prostu się od chłopaków z forum pro-evo odłączyć.
THX za ocenę moich kitsów tongue.gif Vadim
Mortin
nie wiem jak wam, ale mi ten kits sie podoba... I wg mnie nie ma sensu w pracowaniu z grupa z pro-evo, gdyz szybko ta praca znudzi sie tym dzieciom i cala robota pojdzie na marne ... lepiej porozmawiaj z torinem i zacznijcie robic stroje we 2 wtedy bedzie jemu lzej i wiecej lepszych stroi dostaniemy w nasze rece biggrin.gif
pozdrawiam
Vadim06
QUOTE(Mortin @ Jul 28 2006, 12:00:03) [snapback]81082[/snapback]

nie wiem jak wam, ale mi ten kits sie podoba... I wg mnie nie ma sensu w pracowaniu z grupa z pro-evo, gdyz szybko ta praca znudzi sie tym dzieciom i cala robota pojdzie na marne ... lepiej porozmawiaj z torinem i zacznijcie robic stroje we 2 wtedy bedzie jemu lzej i wiecej lepszych stroi dostaniemy w nasze rece biggrin.gif
pozdrawiam

No właśnie o tym pisałem. Taka pomoc napewno się przyda Torinowi i być może update OE wyjdzie wcześniej niż planowano smile.gif Trzeba tylko chęci no i sporego poświęcania na tworzenie takowych kitsów:))

Więc jak możesz Kriss to próboj tworzyć kitsy z Polskim akcentem smile.gif
Kriss91
Zobowiązałem się pomóc pro-evo w robieniu patcha, więc chociażby ze względu na sprawy honorowe biggrin.gif nie mogę narazie po prostu się od chłopaków z forum pro-evo odłączyć.

Musielibyście to uzgodnić z Orange'em91. Narazie robię kitsy dla pro-evo, więc raczej przed ukończeniem patcha wam nie pomogę. wink.gif
Vadim06
QUOTE(Kriss91 @ Jul 28 2006, 12:13:36) [snapback]81086[/snapback]

Musielibyście to uzgodnić z Orange'em91. Narazie robię kitsy dla pro-evo, więc raczej przed ukończeniem patcha wam nie pomogę. wink.gif

Chłopie marnujesz sie..Masz wspaniałe umiejętności, technike wszystko. Oferujemy Ci znacznie lepszy kontrakt..Dołożymy solidną sumę jezeli trzeba...Pomyśl o tym.. dry.gif
Kriss91
Hehe przemyślę tą ofertę transferu tongue.gif
Iraola 3
OOO VADIM przesiadles sie na kokurencje i zapraszasz do pomocy.bo cie wywalili z PRO-EVO za lenistow HAHAHAHAHA
torin
Skoro tyle tutaj o mnie, wiec uznalem za stosowne sie wtracic tongue.gif
Po pierwsze: @Kriss91 stroj Francji calkiem fajny. Kilka moich wskazowek:
- robiac szablon nie obrysowuj kazdego elementu (czyt. paski adidasa), pamietaj ze te linie maja odzwierciedlac, powiedzmy szwy i zagiecia na stroju
- staraj sie dodac jakies efekty na wszelkie loga i pozostale elementy
Po drugie:co do waszej dyskusji, rzeczywiscie pomoc by sie przydala. Ale wg mnie opcja ze strojami HQ odpada. A czemu? Juz po wydaniu patcha pare osob ma problemy z plynnascia gry, poza tym z tymi kitsami jest jednak duzy problem jesli chodzi o dopasowanie wszelkich elementow zwiazanych z template, kanalem alpha itd. Mysle ze jest to nowinka ktora raczej sie nie przyjmie. Z reszta jak to ostatnio uslyszalem od kel'a "Prawdziwe umiejetnosci kitmakerskie, widac wlasnie na starym stylu kitsow..."
Osobiscie jak juz pisalem nie bede raczej robil strojow HQ, bo po prostu moj komp z nimi nie wyrabia wink.gif
Po trzecie: Update do OE. Z tego co do tej pory zdazylem sie zorientowac to nalezy wykonac stroje dla zespolow:Arka(komplet), Cracovia(bez gk), Leczna(komplet), Groclin(gk), Lech(komplet), Legia(komplet), Widzew(komplet), Wisla(komplet). Troche tego jest, ale dla 3 teamow mam juz komplety gotowe.
Tyle z mojej strony. Pozdrawiam.
P.S. @Kriss91 nie przestawaj publikowac kitsow, trenuj, trenuj...
Vadim06
QUOTE(Iraola 3 @ Jul 28 2006, 12:37:42) [snapback]81093[/snapback]

OOO VADIM przesiadles sie na kokurencje i zapraszasz do pomocy.bo cie wywalili z PRO-EVO za lenistow HAHAHAHAHA

Złe źródła masz synq:) Sam zrezygnowałem z pracy na pro-evo ... Ale z przyczyn jakich ? Tobie się tłumaczyć nie musze:)

A po drugie.. To że się udzielam na tym forum to nie oznacza, ze się "przesiadłem" na konkurecyjną stronę;|

@BTW. To jest właśnie minus strojów o najwyższej rozdzielczości...Strasznie zamlują gre te strone na zasadzie HQ ... A szkoda.. By naprawde takowy strój prezentuje się wybornie..

@ torin - Dla Wisły trzeba komplet ? Przecież już robiłeś strój domowy tego zespółu, więc raczej ponowne stworzenie kitsu HOME jest zbędne ?
Kriss91
Dzięki za poprzednie commenty oraz twoje rady Torin biggrin.gif Do niektórych się zastosowałem, do niektórych mniej (chociaż nadal sądzę że obrysowane paski Adidasa wyglądają lepiej tongue.gif ) i wykonałem kits mojego ulubionego klubu (chyba nietrudno się domyśleć smile.gif )-BARCELONY. Chociaż sam kits w realu nie jest za ciekawy to sądzę, że udało mi się go trochę ożywić biggrin.gif Jak zawsze proszę o commenty biggrin.gif Z góry THX.
IPB Image

PS. Alphę zrobię jutro, co wiąże się z ewentualnymi screenami z gry.
BiG
Bardzo mi się podoba ten strój!Szczególnie logo które jest jakby naszywane
biggrin.gif
Riki101
Niezły strój Barcy smile.gif ale ma kilka niedociągniec: może i znawcą nie jestem ale odrazu rzuca się w oczy, że powinieneś coś zrobic z herbem Barcy bo niezbyt on wygląda (pokombinuj coś z kryciem) .A i jeszcze jedno co tam robi ta reklama betandwin? blink.gif Tam nie ma reklam rolleyes.gif
grzesio1712
Strój Barcy ładny, ale już dawno jest wiadomo, że sponsorem nie bedzie BetAndWin. Druga sprawa to taka, że kołnierzyk jest dwu kolorowy tongue.gif niebiesko-czerwony, a z tego co tu widze jest niebieski. Ogólem rzecz biorąc strój ładnie wykonany
BiG
Na stronie Barcy ostatnio pisało że BetAnd Win jest już sponsorem Barcy i właśnie że z tych pieniędzy byly częsciowo pokryte koszty transferów Zambrotty i Thurama!
Kriss91
grzesio1712-kołnierzyk jest niebieski gdyż jak się przyjrzysz taki musi być. Na kitsie jest kawałek kołnierza w kolorze niebieskim, więc dziwnie by wyglądało gdyby, dolna cześć kołnierza była w całości niebieska, a górna czerwono niebieska.
Riki101-nie za bardzo wiem, o co ci chodzi z tym emblematem Barcy. Zrobiłem go tak, żeby wyglądał na naszywkę, i dorobiłem mu lekki efekt wypukłości. Mi się wydaję, że wygląda OK wink.gif Jeśli chcesz wersję stroju bez loga BeTandWin to powiedz.

THX za poprzednie i oczekuję następnych commentów.

PS. Dzisiaj zarzucę jakimiś screenami z gry.
grzesio1712
Nie zrozumiałes mnie, kolnierzyk powinien być niebiesko - czerwony w sensie, że niebieski kolor jest z lewej strony, a czerwony z prawej: http://img145.imageshack.us/my.php?image=p...46980425yg5.jpg

Jeśli chodzi o emblemat to jest zrobiony super. Jeśli byś mógł to wykonaj strój bez sponsora. Pozdrawiam
Kriss91
Obiecane screeny:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
oraz alfa dla chętnych stroju w swojej grze biggrin.gif :
all-alpha
Z tym kołnierzem grzesio, to się jeszcze pomyśli smile.gif A jeśli chodzi o strój bez sponsora to dam go w najbliższym czasie. Please o ocenki.

PZDR
Mortin
wszystko wporzadku z tym strojem, bardzo mi sie podoba, ale jednak usun reklame betandwin... od dawna juz wiadomo, ze Barça nie bedzie miala sponsora na koszulce biggrin.gif a jak juz to ma byc nim UNESCO, ale to tez nie jest pewne..
pozdro
Kriss91
A tu wersja stroju dla maniaków tongue.gif niezależności Barcy. biggrin.gif
IPB Image
Mortin
no i o wiele lepiej sie teraz prezentuje biggrin.gif tongue.gif
EDIT
moze daj pare screenow z gry tego stroju ?
Kriss91
Dałem już screeny stroju z logiem BeTandWin. Ale jeśli chcesz screeny tej wersji stroju to ukażą się niebawem biggrin.gif
.::Diego::.
QUOTE(Kriss91 @ Jul 29 2006, 09:02:56) [snapback]81269[/snapback]

A tu wersja stroju dla maniaków tongue.gif niezależności Barcy. biggrin.gif
IPB Image

Bardzo dobry strój, ale tych barcy to od cholery już jest smile.gif
Vadim06
No bardzo dobry strój Barcy .. Chodź tak jak poprzedni użytkownik komentujący ten kits wspomniał, kitsy Barcelony to już taki podgrzewany naleśnik na tym samym oleju ..

Ja bym chętnie obejrzał stroje Polskich drużyn w takiej rozdziałce..Stroje, których raczej jeszcze nigdy nie oglądaliśmy huh.gif Oczywiscie na sezon 06/07 ..Całkiem inaczej na taki kits by się patrzyło smile.gif

Pozdrawiam
Kriss91
Może na następny ogień pójdzie Wisła tongue.gif albo Legia.
A w sumie czemu się tu dziwić: kibiców Barcy jest dużo=kitsmakerów robiących kitsy dumy Katalonii też jest dużo.

PZDR
Kriss91
Widzę, że kilka osób chciało strój jakiejś drużyny z Orange. A więc oto jeden z kitsów (mojego autorstwa) do polskiej ligi robionej przez forum pro-evo. Jak zawsze please o commenty i ocenki. Z góry THX
IPB Image
E 9
Fajny tylko wez daj normalny obraz bo tego chyba nie da sie wrzucic do gry. Jak dla mnie 9/10.
Kriss91
Wszelkie stroje do polskiej ligi robię na wyłączność dla pro-evo. Chcesz kitsy?? Czekaj na patcha.
coley
strój legi wyjebany w kosmos !!!
zresztą jak większosc twoick kitsów biggrin.gif
pozdro
micu0890
zrob koszulki KKS Lech Poznan domowe
Kriss91
Już zrobiłem Lecha. Ale to już ostatni kits, który pokazuję. Na więcej będziecie musieli niestety poczekać do premiery patcha.
IPB Image
Kamerun
I tak nikt pewnie tego patcha z pro-evo nie sciagnie. Napewno lepszy jest OE patch.

A co do stroju to jakies logo lecha cieniutkie.
Kriss91
Jest cienkie, bo takie musi być. Gdybym dał szersze w grze byłoby rozciągnięte i spłaszczone. Powiedz mi z jakiego powodu ludzie podchodzą z takim dystansem do patchy autorstwa forumowiczów z pro-evo. Przecież też musimy włożyć w patcha dużo pracy. Owszem udał się bardzo patch chłopakom z issonline, ale to nieznaczy, że nie staramy się, aby nasz efekt końcowy był również dobry.
lukasz0
Kriss91 - szacuneczek za stroj KKS... a moglbys go mi udostepnic, bez tego napisu "Lech Home 06/07 by Kriss91" ??
Kriss91
Niestety lukasz. Tak jak wcześniej. Kitsy bedą po wyjściu patcha. Ale thx za zainteresowanie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.