ja mam takie pytanie:
jak zaczynam Kariere to moge wybrać 4 ligi, przykładowo jak nie wybiore włoskiej to później nie znajduje mi ani jednego piłkarza z Seria A... da sie zrobić jakoś żeby można ich było kupić itp ??
EDIT: nieważne, nie dopatrzyłem sie. Problem w tym że w ML nie ma takich graczy jak np. Mario czy Pato
A ja mam inne zupelnie pytanie moze glupie ale przyznam zaczynam dopiero przygode z instalowaniem patchy ekstraklasy

jak zainstalowac stadiony ? :/
Orange_91
Mar 12 2009, 18:09
CYTAT(PiNko @ Mar 12 2009, 17:52)

A ja mam inne zupelnie pytanie moze glupie ale przyznam zaczynam dopiero przygode z instalowaniem patchy ekstraklasy

Folder stadiums wkleić do folderu GDB w Kitserverze.
CYTAT(PiNko @ Mar 12 2009, 17:52)

Kitserver -> folder GDB -> folder stadium stadiums. Nie zapomnij o pliku map do tego folderu.
dr_idea
Mar 16 2009, 17:45
Ja mam problem ze strojami treningowymi podczas ML. Mam coś takiego ->
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...1a79d58d09.html
Kamilbialego
Mar 17 2009, 19:58
Mi gra od czasu do czasu się sypie. Gram mecz, po ciężkiej walce wygrywam a tu bum wywala do systemu. mam aktualkę tego patcha.
pes6ziom
Mar 18 2009, 20:03
Ja mam problem z twarzami, dobrze są niektóre wgrane do odpowiednich zawodników, ale niektóre nie, np. wzamian za Boguskiego jest twarz Bartka Ławy. Może ktoś pomóc?
(PS. wgrywam do kitserver/GDB/faces i hair oddzielnie)
djclanv1r00z
Mar 18 2009, 20:07
CYTAT(pes6ziom @ Mar 18 2009, 20:07)

Ja mam problem z twarzami, dobrze są niektóre wgrane do odpowiednich zawodników, ale niektóre nie, np. wzamian za Boguskiego jest twarz Bartka Ławy. Może ktoś pomóc?
(PS. wgrywam do kitserver/GDB/faces i hair oddzielnie)
posprawdzaj dobrze wpisy w MAP-ie

bo mam ten kitserver i odrazu eleganco wszysto chodziło i chodzi

pozdro
reksio74
Mar 19 2009, 10:05
u mnie pat ch działa bez żadnych zastrzeżen ale mam pyanie -czy da się coś zrobic aby na stadionie piasta gliwice były widoczne bandy reklamowe?mam pare wersji tego stadionu i bandy reklamowe z osatniego update ale nie działaja.
Mam problem z Patchem Ekstraklasa V 5.0...wszystko cacy...odpalam mecz ok git i po rozegraniu (losowa sytuacja raz może być 15min raz 79min...itp) gra sie zawiesza. Co może być problemem. Nigdy nie miałem takiego problemu z pesem.
Jamnik
Mar 28 2009, 09:05
6ha - spróbuj detale
grafiki w Lodmixerze zmniejszyć
Panowie ja mam inny problem, po wrzuceniu dowolnego stadionu do kitservera, mecz nie chce mi się włączyć (ciemność widze). Są tylko 3 stadiony, który były jakby standardowo w KS. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ?
Edit: już sobie poradziłem
goldi07
Mar 29 2009, 12:12
mam ogromny problem,a mianowicie robię wszystko tak jak nalezy ale kitserver cały poprostu nie działa,pisze że został zainstalowany a mimo to nie ma nic ani butów ani stadionów nic kompletnie,robiłem kilka razy to i nie mam pojęcia dleczego to nie chodzi,byłbym wdzieczny za napisanie punkt po punkcie z najmniejszymi szczegółami jak to powinno wygladac i w jakiej kolejności,miałem wczesniejszą wersje przez dkz stidio i nie było żadnych problemów a tutaj nic nie działa.
Stuart17
Mar 29 2009, 12:16
a czy wszystko w GDB jest ok?? i czy masz wszystkie mapy jak nalezy??
goldi07
Mar 29 2009, 18:31
CYTAT(Stuart17 @ Mar 29 2009, 12:20)

a czy wszystko w GDB jest ok?? i czy masz wszystkie mapy jak nalezy??
wydaje mi się że tak jak daje instal bez problemu wchodzi,a mapy jak sprawdzałem PGM 1.7 to jest dobrze podporządkoane,tak jakby poprostu nie był widoczny cały kitserver bo jak wrzuciłem dzwięk,intro itp to jest tylko tak jakby gra nie widziała kitservera.
Gdzie w kitserverze w butach w pliku map, sa buty zawodnikow Floty Świnaujście???? Bo nigdzie nie widze, ze chce pozmieniac im buty
Orange_91
Apr 3 2009, 12:04
CYTAT(Zywy @ Apr 3 2009, 13:05)

Gdzie w kitserverze w butach w pliku map, sa buty zawodnikow Floty Świnaujście???? Bo nigdzie nie widze, ze chce pozmieniac im buty
Nie ma. W ostatnim updacie nie było bootservera, ale już w kolejnym będzie.
Dawid12
Apr 4 2009, 12:08
ja mam taki problem włączam grę wszystko wporządku daje rozpocznij mecz i wywala do windowsa
niemamnicka123
Apr 7 2009, 13:14
Mam problem, zainstalowałem patcha stąd:
http://board.issonline.pl/index.php?showto...t=0&start=0 i update stąd:
http://board.issonline.pl/index.php?showto...t=0&start=0 i wszystko hula, przyśpiewki dobre itp ale problem jest taki że nie mam prawdziwych zawodników! Ani jedno nazwisko i ani jedna twarz nie pasuje! (sprawdzałem w śląsku, lechu, legi i wiśle) nie ważne jaki tryb gry czy edycja jest tak samo. W ogóle sami obcokrajowcu w śląsku, grałem sobie i nie patrzyłem na twarze i nazwiska to się nie skapnąłem ale w końcu zauważam że na boisku jest dwóch czarnych zawodników! Popatrzyłem i jak mówiłem żadna twarz i żadne nazwisko nie jest dobre. Oto jak instalowałem patcha:
Pierw wypakowałem wszystko, nadpisałem pliki *afs i pes.exe, kitserver dałem do katalogu z pesem (w podkatalogu kitserver) i dałem tam do gdb/stadions stadiony następnie opmov zamieniłem, z update dałem adboards całe do stadionów w kitserverze, skopiowałem zawartoś kitservera do /grdb, otworzyłem plik *dkz, wyexportowałem all, otworzyłem pliki *afs po kolei z katalogu dat i w to zaimportowałem pliki który wcześniej z pliki *dkz wyexportowałem, następnie pes6.exe dałem do katalogu z pesem i konami-win32pes6op do moje dokumenty/pes6/konami/save/folder1/OF
Orange_91
Apr 7 2009, 13:16
CYTAT(niemamnicka123 @ Apr 7 2009, 14:18)

następnie pes6.exe dałem do katalogu z pesem i konami-win32pes6op do moje dokumenty/pes6/konami/save/folder1/OF
Plik KONAMI-WIN32PES6OPT wklejasz po prostu do folderu: \Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1. Nie trzeba poza tym tworzyć żadnego folderu o nazwie OF.
czerwo123
Apr 7 2009, 13:20
Witam
Mam problem ze składami co ściągnę jakiegoś ofa to chyba źle go instaluje.Dajcie mi proszę stronke z aktualnymi składami do ligi polskiej itp.
i powiedzcie jak i gdzie mam to wrzucic
Dzieki.
pzdr
niemamnicka123
Apr 8 2009, 13:19
teraz mam taki problem że gram ligę śląskiem ekstraklasę i przyśpiewki mam dane "gospodarz i gość" aby bardziej gospodarzy dopingowali i niestety zawsze mam te same przyśpiewki nie ważne jaka drużyna czy gość czy gospodarz! Już nawet nie jestem pewny czy to w ogóle przyśpiewki śląska bo nie da się zrozumieć więc może w ogóle po innym języku i nie śpiewali mi jeszcze nigdy kilku przyśpiewek które znam ani nawet "hej śląsk" nie krzyczeli!
niemamnicka123
Apr 8 2009, 16:21
a dodatku stadiony nie są takie w ekstraklasie jak powinny!
zawsze w 1. meczu mam normalne przyśpiewki a potem się zmieniają!
dr_idea
Apr 8 2009, 17:09
niemamnicka123
Apr 8 2009, 17:32
już ok z głosem, pomogło nowe 0 sounds a ze stadionami to mnie zwiodło to że nawet na stadionach z 1 rzędem jest kilka rzędów w górę lecz mam pytanie: czemu grają w tym patchu zagłębie i korona w ekstraklasie i jak mogę te drużyny z ekstraklasy usunąć?
niemamnicka123
Apr 8 2009, 19:47
cholera jasna znowu tak samo byłem przekonany że wtedy 2 mecze grałem ale jednak 1 i znowu jak zwykle w 2. meczu zaczynają się te głupie przyśpiewki zawsze takie same, już wiele osób tak miało (patrz posty wcześniejsze) a patchmakerzy nie odpowiadają! jestem pewien że dobrze zainstalowałem! poprostu po jednym meczu w lidze (lidze nie master lidze ty gnoju 2x wyżej) się zmieniają przyśpiewki.... to chyba kibice fc baselu sie tak drą na każdym spotkaniu naszej ligi bo krzyczą tam od czasu do czasu "FCB! FCB!" i jak znam tych kibiców to oni się tak drą jak albańcy jak byłem na meczu z nimi to się tak drzyli jakies 130min (przed meczem cały mecz i całą przerwę)
więc jak do cholery naprawić te przyśpiewki?!
i co do tego że wg patchmakera realniej jest jak cicho są te przyśpiewki... n/c jak kierujemy 11 zawodnikami to chyba logiczne że jesteśmy na stadionie a nie kur** przed telewizorem gdzie sciszają kibiców żeby komentatora słyszeć.... orange_91 chyba nigdy na meczu nie był i mówi że realniej jak cicho są przyśpiewki n/c
i jeszcze te zagłębie i korona w ekstraklasie...
Dawid12
Apr 10 2009, 12:30
CYTAT(Dawid12 @ Apr 4 2009, 13:12)

ja mam taki problem włączam grę wszystko wporządku daje rozpocznij mecz i wywala do windowsa
mi sie wydaje że to wina 0_text
piotrekosa
Apr 11 2009, 21:35
Witam!
Zainstalowałem patcha oraz najnowszy update wiosna 2009. Wszystko pięknie działa, jednak mam problem z przyśpiewkami. Gdy gram mecz towarzyski to przyśpiewki działają, każda drużyna ma swoją przyśpiewkę. Jednak kiedy gram LIGĘ POLSKĄ, to żadna z drużyn nie ma własnej przyśpiewki, tylko ciągle włączają się przyśpiewki uniwersalne, obojętnie dla jakiej drużyny... Jak można to zmienić? Wiem, że istnieje temat o dźwięku w patchu, jednak jest w nim wyjaśnione tylko to, jak zmienić przyśpiewki naszego zespołu w Master Ligue. Jeśli podobnie można rozwiązać mój problem, to proszę o wskazówki.

Z góry dzięki za pomoc!
czerwo123
Apr 14 2009, 17:40
Witam potrzebuje aktualnego ofa i jak go wgrac dzieki
Witam!
Mam problem:
Z trybunami...na powtórkach czy przed meczem wszystko jest ok, ale np na Old Trafford podczas meczu na trybunach wokół boiska są białe prostokąty...Z tego co pamiętam w czystej grze były same trybuny bez kibiców, ale teraz mam białe prostokąty. Narazie nie ściągnąłem stadionów do kitservera i ciekaw jestem czy w tamtych stadionach też tak będzie :f
Da się coś na to poradzić? Czy tylko u mnie tak jest?
perONE
Apr 14 2009, 18:06
CYTAT(czerwo123 @ Apr 14 2009, 18:44)

Witam potrzebuje aktualnego ofa i jak go wgrac dzieki
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=13995
FIFINHO9393
Apr 27 2009, 19:37
Witam!Mam pewien problem.Otóż jak gram w Ml po pewnym czasie wyskakuje mi Uszkodzone dane!!!I to dzieje sie juz kilka razy zarowno w wersj 4.0 jak i 5.0.Bardzo prosze o pomoc!
KubixDublin
May 2 2009, 07:31
Witam!
Otóż mam taki problem: Gdy gram Wisłą Kraków niektórzy zawodnicy są łysi. Mam folder hair i włosy dla danych zawodników ale nie wiem czemu tak się dzieje. Proszę o pomoc

.
Pozdro
[quote name='KubixDublin' date='May 2 2009, 08:35' post='281452']
Witam!
Otóż mam taki problem: Gdy gram Wisłą Kraków niektórzy zawodnicy są łysi. Mam folder hair i włosy dla danych zawodników ale nie wiem czemu tak się dzieje. Proszę o pomoc

.
Pozdro
[/quote
Ustaw sobie w kitserverze w pliku lodcfg wszystkie wartości na Very high-detail models. Uwaga, przy słąbszym kompie spowoduje to mniej płynną grę.
KemoT86
May 6 2009, 13:26
Ja mam taki mały problem , otóż zainstalowałem EP Wszystko działało ok następnie pobrałem EP Patch - Wiosna 09 i... gdy gram ligę polską mam przyśpiewki... Barcy albo jakiegoś włoskiego klubu (tyczy się każdej drużyny z ligi polskiej) Gram ligę.
CYTAT(KemoT86 @ May 6 2009, 14:30)

Ja mam taki mały problem , otóż zainstalowałem EP Wszystko działało ok następnie pobrałem EP Patch - Wiosna 09 i... gdy gram ligę polską mam przyśpiewki... Barcy albo jakiegoś włoskiego klubu (tyczy się każdej drużyny z ligi polskiej) Gram ligę.
Z tego co się orientuje przyśpiewki działają tylko w trybie meczu towarzyskiego, a w pozostałych trybach już nie, więc to może być powód, ale nie gwarantuje że mam rację.
Lotharius
May 31 2009, 06:31
CYTAT(Kenny @ Dec 21 2008, 18:54)

No,w master lidze narazie ten blad nie wyskakuje.Tylko że zagrałem pierwszy mecz to przyspiewki byly bardzo dobre.Gram 2 mecz z Odra to mam jakies hiszpanskie przyspiewki.Ocb?
Pozdrawiam
Również mam taki problem. Na forum nie znalazłem informacji, jak go naprawić. Bardzo proszę o pomoc
robertzzz
Jun 6 2009, 12:47
Witam,
To może teraz coś z innej beczki... Mam patcha już od dłuższego czasu, wszystko działa idealnie oprócz owych hiszpańskich przyśpiewek, ale zdążyłem się przyzwyczaić, to nie jest dla mnie problem. Ale nie o tym miałem pisać. Otóż gram dużo meczy towarzyskich z kolegami, i często gramy mecz Glasgow Rangers - Shakhtar Donieck. Podczas tego meczu, można usłyszeć świetną przyśpiewkę. Mniej więcej ją opiszę: bardzo dobra jakość dźwięku, długa i wolna, prawdopodobnie Rangersów, ale podczas meczu Shakhtar - FC Porto też ją było słychać. Chciałem ją sobie ściągnąć, wyciągnąć z gry, albo zdobyć w inny sposób, ale mi się do tej pory nie udało. Z resztą przeszukiwanie 0_sound w DkZ jest jak szukanie igły w stogu siana. Ma ktoś może tą przyśpiewke, albo wie jak się nazywa? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
@edit:Już znalazłem ową przyśpiewkę przeszukująć 0_sound programem Dkz Studio. Podaję ją niżej, gdyby ktoś ją chciał pobrać.
KLIK!
Robi1908
Jun 8 2009, 08:16
witam wszystkich
pobrałem tą grę wszytko ładnie pięknie ale nie wiem jak ją zainstalować bo jest coś takiego
instalacja
wypakuj,kopiuj,podmień
ale nie wiem gdzie to kopiować wypakować i podmienić czyli nie wiem jak to zainstalować
bym mógł prosić o dokładniejszą instrukcje jak to zainstalować PROSZĘ WAS o Pomoc
pozdro
CYTAT(Robi1908 @ Jun 8 2009, 09:20)

witam wszystkich
pobrałem tą grę wszytko ładnie pięknie ale nie wiem jak ją zainstalować bo jest coś takiego
instalacja
wypakuj,kopiuj,podmień
ale nie wiem gdzie to kopiować wypakować i podmienić czyli nie wiem jak to zainstalować
bym mógł prosić o dokładniejszą instrukcje jak to zainstalować PROSZĘ WAS o Pomoc
pozdro

Zgłoś się na gg to Ci napisze co i gdzie podmienić.
karol1119
Jun 13 2009, 20:51
witam mam problem, ze czesto gdy gram wywala mi z gry do windowsa.
damost4
Jun 14 2009, 22:41
Witam, mam taki problem, że gdy włączę pesa z OFem z Ekstraklasa Patch, to jest napisane wczytywanie pliku opcji, następnie Wczytano, a później jest czarny ekran:/ Jeżeli włączę tak samo tyle że, ze starym OFem, tylko z kitserverem to jest wszystko dobrze i się normalnie włącza. Jeżeli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to proszę o odpowiedź.
Raffels
Jun 24 2009, 18:32
Podbijam, mam podobny problem. Ofa wrzucalem na angielska wersje gry.
daniel95
Jul 22 2009, 22:16
Czy to ma jakis związek z Patchem, że gra chodzi mi tak : biegnę po lewej stronie boiska albo we własnym polu karnym wszystko idzie normalnie. Przerzut na prawo lub wrzutka w pole karne i... Gra zaczyna chodzić jak na zupełnie starym gracie a nie na dość nowym komputerze Acer z Vistą...
Czy to ma związek raczej z grafiką, czy z jakimiś ustawieniami systemowymi?Pomóżcie, please!
Marcio13
Jul 24 2009, 11:35
Witam. Ściągam patch Ekstraklasa V.5.0 i chciałbym od razu zaaplikować update Wiosna 09'. Dlatego muszę ściągać stary kitserver, czy wystarczy ten nowy?
Lerain
Jul 24 2009, 13:00
Tylko ten nowy.
CYTAT(Goal @ Aug 3 2009, 10:31)

Witam mam taki problem gdy właczam pesa to nie mam nowego intra tylko mam to stare z Adriano co mam zrobić ?

i jeszcze jedno jak gram spotkanie to nie mam tego. Canał + sport

czemu tak mam ?

Mógłbyś podać, w jakiej kolejności podmieniasz te pliki, bo mi wywala do windowsa, i jakbys podal rozmiary tych plikow, bylbym ci wdzieczny
Może mi ktos opdrzucic defaultowy plik 51 z 0_text'a?
Proszę, to chyba o ten plik chodziło, jeśli nie to jeszcze raz wrzucę odpowiedni..
http://www.sendspace.com/file/c07kjl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.