Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy Z Ekstraklasa Patch V5.0
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES6 - Ekstraklasa Patch
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
lukasz44
CYTAT(Picassa @ Jan 16 2009, 12:22) *
A ja mam prośbę do twórców patcha żeby przerobili 0_text.afs tak aby działał na słabszych kartach typu MX. Albo chociaż żeby mi podali które pliki odpowiadają za piłki, czcionkę i za flagi polskich drużyn to sam przerobie(i może wrzucę na jakiś serwer wink.gif .

Ja też mam MX, usunąłem tylko folder balls z kitservera i wgrałem piłki pod MX, reszta chodzi cudnie i według mnie nie trzeba zmieniać, wystarczy wymienić piłki, pozdro tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Picassa
CYTAT(lukasz44 @ Jan 16 2009, 13:08) *
Ja też mam MX, usunąłem tylko folder balls z kitservera i wgrałem piłki pod MX, reszta chodzi cudnie i według mnie nie trzeba zmieniać, wystarczy wymienić piłki, pozdro tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Ale piłki wgrałeś do kitserwera czy coś z tym plikiem(proszę o instrukcje)
p.s. w patchu 4.0 tez jak nie działało to usunąłem balls z ks to działało ale w 5.0 nie sad.gif
lukasz44
CYTAT(Picassa @ Jan 16 2009, 13:25) *
Ale piłki wgrałeś do kitserwera czy coś z tym plikiem(proszę o instrukcje)
p.s. w patchu 4.0 tez jak nie działało to usunąłem balls z ks to działało ale w 5.0 nie sad.gif

Tylko zmianiam piłki w kitserverze, nie trzeba w O_text, powinno chodzić dobrze, pozdro tongue.gif tongue.gif tongue.gif
torin
CYTAT(wisnia656 @ Jan 15 2009, 19:43) *
A ja mam pytanie czy mozna jakos zrobic aby było głosnie słychac przyspiewki bo w opcjach mozna zmienic głosnośc komentarza muzyki i efektów dzwiekowych odpiszcie kto s czy da cos z tym rade

Nie da sie zwiekszyc glosnosci przyspiewek w grze, owszem mozna wyciagnac poszczegolne dzwieki i jakims softwarem podniesc amplitude. Wg mnie ich glosnosc jest odpowiednia, tzn. realistyczna, nie moga sie one przebijac na pierwszy plan dzwiekow. To jednak subiektywna ocena autora biggrin.gif

Co do problemow ze starszymi kartami graficznymi (np. GeForce MX), nie sadze aby tu problem tkwil w pliku 0_text. Owszem jesli chodzi o pilki, to nie sa one zebrane z mysla a tej grafie. W przypadku starszych komputerow zaleca sie zastosowanie programu 3DAnalyzer, ktory powinien rozwiazac zaistniale problemy przez pewne ograniczenia efektow graficznych.
Picassa
Dobra uporałem się z problemem na MX.
Tak jak wcześniej pisałem usunięcie/zamiana piłek w kitserwerze nic nie dała.
Więc przerobiłem plik 0_text.afs i dałem tam piłki z patch v4 (pierwsze 37 plików w 0_text w Game Graphic studio)
I teraz wszystko działa jak należy.
Jeżeli ktos będzie chciał mogę dać na serwer ten plik(już nie ma problemów z logami ani czczcionką smile.gif

Tutaj daje patch .dkz dla użytkowników MX'ów(dla tych co mają taki sam problem co ja) Pobierz(patchujemy plik 0_text.afs)
Pamiętać o zrobieniu kopi bo to jest mój pierwszy patch i nie wiem czy go dobrze zrobiłem (u mnie działał xD)
Patch zamienia jedynie piłki na standardowe. Czcionka z nowego patcha jest i loga się zgadzają.
pez
ja tez mam problem z nowym patchem co prawda niewielki ale psuje troche klimat. Wszystko dziala cacy i patch naprawde jest kozak (wielkia piona dla autorów) ale mam stare menu po wlączeniu gry (nie to ze screenów) oraz brak nazwisk piłkarzy podczas meczu na dole ekranu (czarne tło zamiast nazwiska piłkarza będącego przy piłca bądż przełączanego) hmm pomoże ktoś?
pez
mailem błędnie ściągnięty p_text.
Juz wszystko smiga, patch zajebisty naprawde:)
pzdr
krzych1921
Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić by na meczach zespołów z Bundesligi widniały flagi zespołów z .. Ligi Niemieckiej.. bo zamiast nich.. mam Tzw."Charytatywne"..Dzięki za Odpowiedz
mcmattt25
Witamm mam taki problem bo czesto wywala mnie do windowsa w czasie gry np. gram sezon i gram 5 meczy i przed 6 mnie wywala , albo czasem po 2 juz a niekiedy po 10 i cokolwiek bym gral ( czy puchar czy lige ) zawsze po ktorys tam meczu mnie wywali ;/ co moze byc przyczyna ?
lukasz44
CYTAT(mcmattt25 @ Feb 1 2009, 09:58) *
Witamm mam taki problem bo czesto wywala mnie do windowsa w czasie gry np. gram sezon i gram 5 meczy i przed 6 mnie wywala , albo czasem po 2 juz a niekiedy po 10 i cokolwiek bym gral ( czy puchar czy lige ) zawsze po ktorys tam meczu mnie wywali ;/ co moze byc przyczyna ?

Ja miałem coś takiego w v.4, gdy wywalało mnie to zmieniłem drużynom stroje na inne i to pomagało nie wiem czemu ale pomagało i już, pozdro tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Tawarisz
Ja w zasadzie mam opinie i pytanie. Po pierwsze u zawodnikow Korony Kielce nie ma nazwisk na koszulkach i nie da sie tego zmienic - przynajmniej ja nie umiem. Zastanawiam sie czy tj błąd czy po prostu u mnie cos nie dziala prawidlowo. Po drugie mam pytanei czy da sie przywrocic klasycznych zawodnikow typu Pele, Maradona czy Boniek na wgranym OE5?
__SaNd1__
Czesc mam pytanie jak poprawic logo Saudytskjej Arabij bo w menu jest czarne a musi byc zielone dzieki za odpowiedz smile.gif
Wislak1312
cześ chcialem zapytac kiedy bedzie aktualizacja składów czy trzeba długo czekać czy mam sobie sam rejestrowac piłkarzy? biggrin.gif
perONE
Poczytałbyś to byś wiedział.
junk
mam taki problem, zainstalowałem PES-a wgrałem wsjo pokolei, i nie do końca wszystko jest dobrze, przy wyborze stroi przed meczem mam jakieś defaultowe stroje, a podczas gry jak gram są ok, i twarze też są inne, co dziwne wcześniej wgrywałem juz tego patcha i nie mialem problemu, musialem przenistalowac system i cosik nie tak jest.. ktoś wie co zrobiłem źle?
mazitbg
Nie wiedziałem za bardzo gdzie ot napisać, jak coś to przenieście wink.gif

Mianowicie, mając zainstalowanego patcha, jak jest z grą online, czy będą występować tam oryginalne zespoły, czy te zmodyfikowane z patcha? Mam nadzieje, że dobrze się wyraziłem, dzięki za odpowiedź wink.gif
JustMe1987
CYTAT(mazitbg @ Feb 7 2009, 19:03) *
Nie wiedziałem za bardzo gdzie ot napisać, jak coś to przenieście wink.gif

Mianowicie, mając zainstalowanego patcha, jak jest z grą online, czy będą występować tam oryginalne zespoły, czy te zmodyfikowane z patcha? Mam nadzieje, że dobrze się wyraziłem, dzięki za odpowiedź wink.gif

Na obecna chwile nie mozna grac online ale jesli przywrocona zostanie ta mozliwosc to bedziesz mogl grac na specjalnym pliku (roosterze) ktory sobie wgrasz. Z tego co sie orientuje to nie mozna zmieniac bylo bazy graczy w trybie online. Jedyne co bylo mozliwe to ich transferowanie. Zatem zeby byla jasnosc - baza graczy online pewnie bedzie defaultowa a jedynie aktualne beda ich przynaleznosci do poszczegolnych klubow.

EDIT

Zapraszam na gadu to Ci wszystko wyklaruje zeby nie robic tu smietnika wink.gif
mazitbg
CYTAT(JustMe1987 @ Feb 7 2009, 19:33) *
Na obecna chwile nie mozna grac online ale jesli przywrocona zostanie ta mozliwosc to bedziesz mogl grac na specjalnym pliku (roosterze) ktory sobie wgrasz. Z tego co sie orientuje to nie mozna zmieniac bylo bazy graczy w trybie online. Jedyne co bylo mozliwe to ich transferowanie. Zatem zeby byla jasnosc - baza graczy online pewnie bedzie defaultowa a jedynie aktualne beda ich przynaleznosci do poszczegolnych klubow.

Właśnie się zarejestrowałem, próbuje wbić... i rzeczywiście nie da rady, wyskakuje "połączenie z serwerem zostało zresetowane" Mam rozumieć, że pozostaje mi czekanie, aż tryb online znowu będzie dostępny, można się jakoś dowiedzieć, kiedy to będzie i czy w ogóle? Aha i skąd można pobrać ten plik (rooster) ? Troszkę jestem zawiedziony, ale cóż zrobić...
arq
a ja mam taki problem ze pilkarze maja za nisko fryzury i przeswituja przez nie ich glowy xD. a tak przy okazji to strasznie slaba jakosc twarzy
lukasz44
W kitserverze ustaw sobie wszystko na very high i będziesz miał jak tak ci żle, a co do jakości twarzy to według mnie przesadzasz, pozdro
MATT2012
A ja mam problem z filtrem w pesie :/ straszne pasy jak gram:( gdzie mogę to zmeinić?? gram na rozdzielczosci 1280-1024 czyli taka sama na jakiej mam pulpit ustawiony a odswierzanie monitora 60 Hz . Mój komp to 2gb ramu , karta GF 8500 512 mb procek core duo 2 ghz.Z góry dzieki za pomoc
shympek
Mam problem z przyśpiewkami Wisły Kraków. W szybkim meczu działają, ale w karierze jest "HSV" Hamburga i inne...
Orange_91
CYTAT(shympek @ Feb 10 2009, 19:04) *
Mam problem z przyśpiewkami Wisły Kraków. W szybkim meczu działają, ale w karierze jest "HSV" Hamburga i inne...

Wystarczyło poszukać. dry.gif http://board.issonline.pl/index.php?showto...t=0&start=0
Lechhu91
W pewnych momentach znikaja mi napisy obramowania :/ jak mozna to naprawic? Pozdro
CzApA
Mam prośbę... przypadkowo zepsułem staty Henry'ego z Barcy klikając na domyślne... czy mógłby ktoś wrzucic staty Henry'ego z tego Of'a z OE 5 ??

Z góry dziękuję
Orange_91
CYTAT(CzApA @ Feb 22 2009, 23:15) *
Mam prośbę... przypadkowo zepsułem staty Henry'ego z Barcy klikając na domyślne... czy mógłby ktoś wrzucic staty Henry'ego z tego Of'a z OE 5 ??

Z góry dziękuję

http://pesstatsdatabase.com/thierry-henry-t45.html
Lechhu91
A co do mojego problemu z znikajacym radarem, nazwiskami pilkarzy, wynikiem:/ jak to mozna naprawic? Z gory dzieki
barozo
Przepraszam ale nie moge tego tutaj nigdzie znaleźć... mam taki problem ze niby wszystko działa poprawnie i grafika jest z oe intro ale wszystkie zespoły Orange Ekstraklasy mają składy ligi chyba holenderskiej :| i niestety nie mam pojęcia jak mam temu zaradzić . Z góry sory za zawracanie gitary i prosze o pomoc. Pzdrawiam
Orange_91
CYTAT(barozo @ Feb 28 2009, 18:24) *
Przepraszam ale nie moge tego tutaj nigdzie znaleźć... mam taki problem ze niby wszystko działa poprawnie i grafika jest z oe intro ale wszystkie zespoły Orange Ekstraklasy mają składy ligi chyba holenderskiej :| i niestety nie mam pojęcia jak mam temu zaradzić . Z góry sory za zawracanie gitary i prosze o pomoc. Pzdrawiam

Plik KONAMI-WIN32PES6OPT wklej do folderu: Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1
goldi07
Hejka mam problem a mianowicie czy tego patha instaluje się przez DKZ Studio bo w którymś temacie jest napisane że wystarczy podmienic i juz,coś nie chciałem wiezyć ale tak zrobiłem częśc się zmieniła to znaczy herby,itro wyglad transfery ale kilka rzeczy mi nie pozmieniało tz. twarze piłki i stadiony nie chcę tu za bardzo zaśmiecac więc prosze o szybka odpowiedz,jesli przez DKZ to nie ma sprawy już tovrobiłem i sobie poradzę ale jeśli nie to prosiłbym o jakieś streszczenie co i jak z góry dzieki.
frodo998
CYTAT(goldi07 @ Mar 2 2009, 15:54) *
Hejka mam problem a mianowicie czy tego patha instaluje się przez DKZ Studio bo w którymś temacie jest napisane że wystarczy podmienic i juz,coś nie chciałem wiezyć ale tak zrobiłem częśc się zmieniła to znaczy herby,itro wyglad transfery ale kilka rzeczy mi nie pozmieniało tz. twarze piłki i stadiony nie chcę tu za bardzo zaśmiecac więc prosze o szybka odpowiedz,jesli przez DKZ to nie ma sprawy już tovrobiłem i sobie poradzę ale jeśli nie to prosiłbym o jakieś streszczenie co i jak z góry dzieki.
wystarczy podmienić pliki w dat, wrzucić of'a, zainstalować kitserver, oczywiście również exe i wsio wink.gif
Zresztą w temacie z downloadem jest jasna instrukcja:
Instalacja
wypakuj, kopiuj i podmien wink.gif
For3st06
Mam problem ;/ sciagam 0_sound z hosruje i blad mi wyskakuje przy wypakowywaniu ;/ co mam zrobic zeby sciaganac wreszcie to 0_sound ;/
goldi07
CYTAT(frodo998 @ Mar 2 2009, 16:07) *
wystarczy podmienić pliki w dat, wrzucić of'a, zainstalować kitserver, oczywiście również exe i wsio wink.gif
Zresztą w temacie z downloadem jest jasna instrukcja:
Instalacja
wypakuj, kopiuj i podmien wink.gif

aha więc tak wszystko ok wrzuciłem elegancko nie ma problemu,przyśpiewki itp,problem z kitserverem a mianowicie jak wrzucam "setup to jest zablokowany install,nie mozna wcisnąć go wie ktoś jak to ominąć??
frodo998
CYTAT(goldi07 @ Mar 2 2009, 18:07) *
aha więc tak wszystko ok wrzuciłem elegancko nie ma problemu,przyśpiewki itp,problem z kitserverem a mianowicie jak wrzucam "setup to jest zablokowany install,nie mozna wcisnąć go wie ktoś jak to ominąć??
remove-->ok następnie wskaż exe i install-->ok, będzie grało, no i w lodcfg ustaw sobie jakość smile.gif
goldi07
CYTAT(frodo998 @ Mar 2 2009, 18:14) *
remove-->ok następnie wskaż exe i install-->ok, będzie grało, no i w lodcfg ustaw sobie jakość smile.gif

ale to właśnie chodzi że remove też jest zablokowane,jeszcze raz zrobiłem od nowa ale to samo,zainstalowałem podmieniłem w odpowiedniej kolejności wypakowałem kitserver i dalej to samo instal oraz remove jest zablokowane tylko help jest włączony
frodo998
CYTAT(goldi07 @ Mar 2 2009, 22:00) *
ale to właśnie chodzi że remove też jest zablokowane,jeszcze raz zrobiłem od nowa ale to samo,zainstalowałem podmieniłem w odpowiedniej kolejności wypakowałem kitserver i dalej to samo instal oraz remove jest zablokowane tylko help jest włączony
a wrzuciłeś kitserver do folderu z zainstalowanym pesem???
goldi07
CYTAT(frodo998 @ Mar 2 2009, 22:27) *
a wrzuciłeś kitserver do folderu z zainstalowanym pesem???

tak wrzuciłem do tego samego folderu,nie mam pojęcia co źle robię,sprzęt mam dobry więc nie ma problemu,kilka razy czytałem w jakiej kolejności gdzie wrzucac i nic:/ bede próbował dalej,jak ktoś wpadnie na jakiś pomysł to naiszcie,jutro przejdę się do kumpla i zobacze czy to tylko u mnie jest problem.
Wislak1312
Masz cos takiego?
CYTAT(goldi07 @ Mar 2 2009, 22:00) *
frodo998
z tego co znalazłem w necie dzieje się tak z kitserverem jeżeli nie jest w tym samym folderze co plik exe gry... radzę "pogooglować" smile.gif nigdy się nie spotkałem z czymś takim a kitservera używam od czasu się jego pojawienia do pesów biggrin.gif
Wislak1312
Czyli przkładowo cos takiego... tongue.gif

E:\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver i później SETUP smile.gif
frodo998
CYTAT(goldi07 @ Mar 2 2009, 22:32) *
tak wrzuciłem do tego samego folderu,nie mam pojęcia co źle robię,sprzęt mam dobry więc nie ma problemu,kilka razy czytałem w jakiej kolejności gdzie wrzucac i nic:/ bede próbował dalej,jak ktoś wpadnie na jakiś pomysł to naiszcie,jutro przejdę się do kumpla i zobacze czy to tylko u mnie jest problem.
jeżeli nadal będziesz miał problem sciągnij sam kitserver ----> http://download.issonline.pl/index.php?act=view&id=715 i wrzuć tam cały folder GDB z tego, który masz obecnie oczywiście w folderze pes'a tam gdzie exe. Powodzenia
goldi07
CYTAT(Wislak1312 @ Mar 3 2009, 10:42) *
Masz cos takiego?

podobne tylko że u mnie remove też jest zablokowane.
kerad
Kiedy można się spodziewać aktualnego OFa? chyba że już gdzieś tu jest a go nie widzę..
Sam jakieś transfery zrobiłem ale to jednak nie to co gotowy, zaktualizowany OF tongue.gif

czekam na odp.
lukasz44
Chłopie poszukaj trochę ,przecież zarówno T-Mac i Orange pisali że OF wyjdzie z dodatkami w najbliższych trzech dniach bo mają problemy ... ehhh
Wislak1312
CYTAT(goldi07 @ Mar 3 2009, 12:36) *
podobne tylko że u mnie remove też jest zablokowane.

A próbowałeś tak jak radził frodo998??
Wislak1312
A jakby to nie pomogło to znalazłem jeszcze wczesniejszy temat na forum:

http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=6524

Zobacz moze to pomoże... smile.gif
beton1986
Mam problem z dzwiekiem, wszystko jes ogólnie ok ale nie ma dzwieku uderzanej piłki oraz nieraz komentarz sie spóznia:( POMOCY!!!!!!!!
goldi07
CYTAT(frodo998 @ Mar 3 2009, 10:58) *
jeżeli nadal będziesz miał problem sciągnij sam kitserver ----> http://download.issonline.pl/index.php?act=view&id=715 i wrzuć tam cały folder GDB z tego, który masz obecnie oczywiście w folderze pes'a tam gdzie exe. Powodzenia

Pomogło częściowo, przyśpiewki elegancko buty twarze tez dobrze,problem został niewielki ze stadionami a mianowicie są ale nie są przyporządkowane do odpowiednich druzyn:/
frodo998
CYTAT(goldi07 @ Mar 4 2009, 17:20) *
Pomogło częściowo, przyśpiewki elegancko buty twarze tez dobrze,problem został niewielki ze stadionami a mianowicie są ale nie są przyporządkowane do odpowiednich druzyn:/
czyli wszystko ok. Za stadiony, a właściwie ich przyporządkowanie odpowiada plik map wink.gif albo sam zrób np w programie GDB Manager albo pozostaje przed meczem page up i "9" lub "0" biggrin.gif
goldi07
CYTAT(frodo998 @ Mar 4 2009, 19:43) *
czyli wszystko ok. Za stadiony, a właściwie ich przyporządkowanie odpowiada plik map wink.gif albo sam zrób np w programie GDB Manager albo pozostaje przed meczem page up i "9" lub "0" biggrin.gif

czyli nie wszystko jest dobrze skoro mi stadiony źle przyporządkowuje,czy mógłby ktoś z tym pomóc??
próbowałem przez GDB Manager ale nie wiem co mam zmienić bo otwiera mi się tylko folder "uni" może ktoś mi pomóc z tym programem??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.