Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy Z Ekstraklasa Patch V5.0
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES6 - Ekstraklasa Patch
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Orange_91
W tym temacie opisujemy wszelkie problemy natury technicznej. Czyli jakieś błędy z wychodzeniem do windowsa, problemy podczas gry itp. Wszelkie wypowiedzi nic nie wnoszące do tematu będą usuwane a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniem.
artysta germanista
No to ja pierwszy. Podmieniam opmow w dacie, włączam pesa i pod wóch screenach (polevo i ten z logo EP) nie mam intro tylko screen z napisem naciśnij dowolny klawisz. Wie ktoś czemu tak się dzieje?
Orange_91
CYTAT(19(M)50 @ Dec 20 2008, 12:34) *
No to ja pierwszy. Podmieniam opmow w dacie, włączam pesa i pod wóch screenach (polevo i ten z logo EP) nie mam intro tylko screen z napisem naciśnij dowolny klawisz. Wie ktoś czemu tak się dzieje?

Po uruchomieniu gry nie wciskaj żadnych klawiszy tylko spokojnie czekaj.
BioShock
Witam !

Mam pewien problem z kitserverem. Otóż wrzucam go do folderu z grą, wciskam setup i nie mogę wybrać pliku PES6.exe...

Zauważyłem również, że gra lubi się wysypać przy wyborze Arki Gdynia... Wyskakuje problem z aplikacją PES6.exe. Dodam tylko, że używam PES6.exe dołączonego do EP V5.
artysta germanista
CYTAT(Orange_91 @ Dec 20 2008, 12:41) *
Po uruchomieniu gry nie wciskaj żadnych klawiszy tylko spokojnie czekaj.

nic nie dało. Patch instaluje na czystego pesa. Może poczekac aż wszystko już będe miał?
Orange_91
CYTAT(19(M)50 @ Dec 20 2008, 13:29) *
nic nie dało. Patch instaluje na czystego pesa. Może poczekac aż wszystko już będe miał?

Nie to nie ma nic do rzeczy. Dziwna sprawa, a jak wrzucisz stare intro to Ci je odtwarza? Czy tylko z intrem z EPa masz problem?
artysta germanista
CYTAT(Orange_91 @ Dec 20 2008, 13:32) *
Nie to nie ma nic do rzeczy. Dziwna sprawa, a jak wrzucisz stare intro to Ci je odtwarza? Czy tylko z intrem z EPa masz problem?

nie zachowałem starego intro. Ale dobra wytrzymam bez tego filmiczku krótkiego poprostu chciałem raz zobaczyc jak wygląda tongue.gif
BioShock
CYTAT(BioShock @ Dec 20 2008, 13:06) *
Witam !

Mam pewien problem z kitserverem. Otóż wrzucam go do folderu z grą, wciskam setup i nie mogę wybrać pliku PES6.exe...

Zauważyłem również, że gra lubi się wysypać przy wyborze Arki Gdynia... Wyskakuje problem z aplikacją PES6.exe. Dodam tylko, że używam PES6.exe dołączonego do EP V5.

Z tym problemem poradziłem sobie... ale mam inny. Włączyłem sobię sezon ligowy Lechią. Pierwszy mecz miałem ze Śląskiem i w tym meczu przyśpiewki kibiców były normalne, ale już w 2 kolejce kiedy grałem z Jagiellonią miałem Hiszpańskie przyśpiewki... 3 mecz z Legią i również pojawiły się Hiszpańskie przyśpiewki...
Orange_91
CYTAT(BioShock @ Dec 20 2008, 14:41) *
Z tym problemem poradziłem sobie... ale mam inny. Włączyłem sobię sezon ligowy Lechią. Pierwszy mecz miałem ze Śląskiem i w tym meczu przyśpiewki kibiców były normalne, ale już w 2 kolejce kiedy grałem z Jagiellonią miałem Hiszpańskie przyśpiewki... 3 mecz z Legią i również pojawiły się Hiszpańskie przyśpiewki...

Grałeś zwykła ligę czy master ligę?? Jeśli to drugie to tutaj jest wszystko wyjaśnione.
BioShock
Zwykła liga
MAT92
Mam ogromny problem z patchem. Zainstalowałem wszystko jak należy, ale gdy włączam mecz albo edycję od razu wywala mnie z gry sad.gif Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że wersja patcha V4 chodziła mi bez najmniejszych problemów.
JustMe1987
Czy u was takze wystepuje problem z flaga arabii saudyjskiej ?

Jakies pomysly co moze byc przyczyna i jak to rozwiazac ?

Sam podejrzewam ze cos z przezroczystoscia jest nie tak...

EDIT

0_text jest z uploadu Torina na hostuje.net i w oryginale jest problem w pliku 536 i chyba 535 ze ta flaga jest zla..
karol1119
Mam problem, zrobilem wszystko jak nalezy podmienilem wszystkie te pliki na nowo zaisntalowaną gre, po czy m jak chce wejsc w pesa to otwiera mi sie czarne okno po czym zaraz wraca do windowsa , nie chce sie gra wlaczyc czemu tak??
maciag
CYTAT(Orange_91 @ Dec 20 2008, 14:43) *
Grałeś zwykła ligę czy master ligę?? Jeśli to drugie to tutaj jest wszystko wyjaśnione.

Ja mam to samo tyle że w meczu z Piastem Gliwice słysze Hiszpańśkie przyśpiewki... Np. dla Lecha czy Ruchu wisły bądź Legii są normalne przyśpiewki... Patcha napewno zainstalowałem poprawnie jc... Pozdro ;P
karol1119
Pomoże mi ktoś??? closedeyes.gif
No Swear
A ja chcialem sie zapytac jak gram zwykly mecz obojetnie kim to caly czas slysze chelasea mozna chociaz maly tutorial jak zlikiwdowac te przyspiewki bo to wnerwia ze zamiast przyspiewki widzewa jest chelsea biggrin.gif niechodzi mi o ML tylko o zwykle mecze da cos sie z tym zrobic ? proszę o pomoc
MAT92
Dokładnie mam taki sam problem co karol1119. Proszę o pomoc!
torin
CYTAT(JustMe1987 @ Dec 20 2008, 21:00) *
Czy u was takze wystepuje problem z flaga arabii saudyjskiej ?

Jakies pomysly co moze byc przyczyna i jak to rozwiazac ?

Sam podejrzewam ze cos z przezroczystoscia jest nie tak...

EDIT

0_text jest z uploadu Torina na hostuje.net i w oryginale jest problem w pliku 536 i chyba 535 ze ta flaga jest zla..

Ja nie widze problemu, flaga moze wyszla troche zbyt ciemna, ale jest taka jak powinna i przezroczystosc jest poprawnie ustawiona, nie szukasz czasem dziury w calym tongue.gif

Co do problemu "czarnego ekranu", coz ciezko cos powiedziec dry.gif
Moze tak, poprawnie powinna instalacja przebiegac tak:
1. Zastepuje wszystkie pliki *.afs (czyli 0_text itd)
2. Zastepujemy plik OF, opmov oraz PES6.exe
3. Kasujemy stary folder kitserver (jesli juz mamy) i wgrywamy nowy
4. Wchodzimy do folderu kitserver i dajemy setup.exe, jesli jest zainstalowany to dajemy uninstall i jeszcze raz install.

Jesli natomiast chodzi o przyspiewki...wgraliscie caly 0_sound i zastapiliscie plik exe, nie ma prawa byc problemu biggrin.gif
JuveR
Jak to przyjemnie że ja nie mam takich problemów biggrin.gif
Tylko mam takie pytanie. Pracowaliście coś więcej nad taktykami drużyn z innych lig? Bo np. Juve ma taktykę nieco zrypaną tongue.gif
Oczywiście już to zmieniłem,ale tak pytam z ciekawości.
karol1119
podmienilem wszystkie pliki tak jak nalzy i dalej to samo nie chce wejsc. Moze dlatego z enie mam kompletnego pliku afs 0_text. on zajmuje mi 363mb, a nie ponad 400 jak bylo wczesniej w standardzie. Juz sam nie wiem. Pomóżcie!
T-Mac
zle 0_text
pobierz jeszcze raz
MAT92
Ja mam wszystkie pliki kompletne, zainstalowałem tak jak opisał torin i dalej nie działa. Wersja V4 działała mi bez problemów sad.gif Może ktoś zna jeszcze inne rozwiązanie?
JuveR
Nie rozumiem. Przecież OE 5.0 "instaluje" się banalnie. Nie możliwe żeby po zwykłym kopiowaniu coś nie działało rolleyes.gif Albo jakiś plik źle się pobrał albo sam już nie wiem... tongue.gif
karol1119
CYTAT(T-Mac @ Dec 21 2008, 11:20) *
zle 0_text
pobierz jeszcze raz
wszystkie party o_text mam sciagnac jeszcze raz czy tylko 4 part?
karol1119
CYTAT(JuveR @ Dec 21 2008, 11:48) *
Nie rozumiem. Przecież OE 5.0 "instaluje" się banalnie. Nie możliwe żeby po zwykłym kopiowaniu coś nie działało rolleyes.gif Albo jakiś plik źle się pobrał albo sam już nie wiem... tongue.gif

a ja ciebie nie rozumiem. Ze tobie wszystko chodzi ok to nie znaczy ze juz wszystko jest takie banalne, jednak są sprawy ktore nie są banalne i nie kazdemu chodzi tak jak nalezy. W takim razie wytlumacz mi dokladniusio krok po kroczku co mam po kolei robic skoro to jest takie banalne.
lukasz44
Nie wiem czemu ale komentarz w grze jest całkiem zjechany,
maciag
CYTAT(torin @ Dec 21 2008, 09:53) *
Ja nie widze problemu, flaga moze wyszla troche zbyt ciemna, ale jest taka jak powinna i przezroczystosc jest poprawnie ustawiona, nie szukasz czasem dziury w calym tongue.gif

Co do problemu "czarnego ekranu", coz ciezko cos powiedziec dry.gif
Moze tak, poprawnie powinna instalacja przebiegac tak:
1. Zastepuje wszystkie pliki *.afs (czyli 0_text itd)
2. Zastepujemy plik OF, opmov oraz PES6.exe
3. Kasujemy stary folder kitserver (jesli juz mamy) i wgrywamy nowy
4. Wchodzimy do folderu kitserver i dajemy setup.exe, jesli jest zainstalowany to dajemy uninstall i jeszcze raz install.

Jesli natomiast chodzi o przyspiewki...wgraliscie caly 0_sound i zastapiliscie plik exe, nie ma prawa byc problemu biggrin.gif

Wgrałem całego patcha, ściągałem wszystko z jednego serwera i przyśpiewki są złe na 100% podczas meczu towarzyskiego gdy gram Lechią, Piastem albo inną słabo drużyną z polskiej ligi to słysze zagraniczne przyśpiewki... I nie wmawiajcie mi że coś źle zrobiłem bo wszystkie pliki podmieniłem tak jak powinienem. Lepiej to sprawdźcie dokładnie a nie nam wmawiacie że coś źle robimy
Pozdro ;P
JustMe1987
CYTAT(torin @ Dec 21 2008, 09:53) *

Torin no prosze Cie laugh.gif

Pryzynalbys sie ze ta flaga jest do kitu i rzucil tu update a nie mi tu o dziurach w calym piszesz tongue.gif

Jakbys sie czul jakbys dostal nasza flage z pasami szarym i rozowym ? Chyba tylko ja widze roznice miedzy czarnym a zielonym...
Tasiemiec
Witam, mam problem, bo wyłącza mi sie gra podczas wczytywania meczu, czarne tło i zawis albo poprostu pokazuje sie bład pes.exe "nie wysylaj " Da się na to coś poradzić ? Gra na początku włącza się bezproblemowo, wsyztko śmiga, ustalam sobie składy wszystko jest w najlepszym pozadeczku a pozniej taka nieciekawa sytuacjia. Bardzo prosze o pomoc. Z góry dziękuje, Tasiemiec
Tasiemiec
W 4.o poradzilem sobie z tym błędem tak, ze najpierw kitserwera instalowałem a pozniej dopiero crackowałem. Ale tu już ten myk nie przechodzi i jest duży problem, bo nie działa. Ktoś kumaty niech pomoże, please.
Pompey
masz za słabą karte graficzną i przez piłki ci nie działa mam ten sam problem musisz uruchamiać grę przez 3danalyze

CYTAT(MAT92 @ Dec 20 2008, 18:08) *
Mam ogromny problem z patchem. Zainstalowałem wszystko jak należy, ale gdy włączam mecz albo edycję od razu wywala mnie z gry sad.gif Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że wersja patcha V4 chodziła mi bez najmniejszych problemów.
Filippo123321
Czy tylko u mnie stadion Śląska jest zrypany? Przez trybuny normalnie drzewa prześwitują :/ tragicznie to wygląda...
JuveR
CYTAT(karol1119 @ Dec 21 2008, 11:11) *
a ja ciebie nie rozumiem. Ze tobie wszystko chodzi ok to nie znaczy ze juz wszystko jest takie banalne, jednak są sprawy ktore nie są banalne i nie kazdemu chodzi tak jak nalezy. W takim razie wytlumacz mi dokladniusio krok po kroczku co mam po kolei robic skoro to jest takie banalne.

Ja to pisałem do kolegi któremu patch w ogóle nie działa. Nigdzie nie napisałem że działają mi przyśpiewki ,bo tak nie jest.
Tasiemiec
CYTAT(Pompey @ Dec 21 2008, 13:13) *
masz za słabą karte graficzną i przez piłki ci nie działa mam ten sam problem musisz uruchamiać grę przez 3danalyze
a przez 3danalyze działą Ci wszystko ok ?
Kenny
Witam,przy wyborze skladu i formacji pojawia sie czarny ekjran i blad z nie wysylaj.

Co zrobić?
mazitbg
Witam wink.gif

Chciałbym zapytać, czy ktoś ma przyporządkowana listę stadionów z numerami do drużyn zagranicznych w pliku "map". Mam nadzieje, ze dobrze się wyraziłem, byłbym bardzo wdzięczny za takie coś wink.gif
Orange_91
CYTAT(mazitbg @ Dec 21 2008, 14:55) *
Witam wink.gif

Chciałbym zapytać, czy ktoś ma przyporządkowana listę stadionów z numerami do drużyn zagranicznych w pliku "map". Mam nadzieje, ze dobrze się wyraziłem, byłbym bardzo wdzięczny za takie coś wink.gif

To temat o problemach. dry.gif
Co do twojego pytania to chodzi Ci o to żeby ktoś tutaj wstawił swój map? To masz mój: http://www.sendspace.com/file/5ic12u
Co do stadionów to postaram się upnąć z mojego SS stadiony dla drużyn, które znajdują się w patchu, ale może to trochę potrwać bo mam upload rzędu 16kb/s. sad.gif
Kenny
Wie ktoś moze jak naprawić moj problem?
Pozdrawiam
macieq00092
Mam pytanie dotyczące pliku 0_text.afs
Wiec, który plik odpowiada za czcionkę napisów ....

Chcialbym zmienic czcinke z:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/034eab5fdd8b949e.html

..Na taką:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cdf9050ee9e98c9c.html

..Ale nie wiem który plik za to odpowiada... Pomoc !
don rxf
Ja mam problem z 0_text, ściągnąłem wszystkie party i jak wypakowuje to wyskakuje błąd :

Dodam jeszcze ze już 3 razy ściągałem wszystkie party i ciągle to samo, tylko raz wykakuje błąd wcześniej, raz później.
Bartolek91
nie wiecie czemu jak jestem w menu lub gram jakis mecz to muzyka/komentarz jest spoznione? ;/
No Swear
fajnie fajnie ale jak by mi ktos pomogl tez by bylo fajnie chodzi mi o to ze jak wezme zwykly mecz nie ML to caly czas slysze przyspiewki chelsea caly czas wiesz ze jest podobny temat ale mi chodzi o zwykly mecz i pozatym nieslysze innych przyspiewek tylko te chelsea i chelse bardzo prosil bym o pomoc w raze czego daje swoje gg 10075968
lukasz44
Ja znam odpowiedż na problem don rxf :

Zauważ że O_text part 1,2,3 powinien zajmować 96.680kb a 2 zajmuje 98.078 więc ściągnij go jeszcze raz i wszystko powinno być ok, part 4 też jest ok, ściągnij jeszcze raz 2 part.
Pozdro.

Kenny

Odpowie ktos na moj problem? :|
mazitbg
CYTAT(Orange_91 @ Dec 21 2008, 15:00) *
To temat o problemach. dry.gif
Co do twojego pytania to chodzi Ci o to żeby ktoś tutaj wstawił swój map? To masz mój: http://www.sendspace.com/file/5ic12u
Co do stadionów to postaram się upnąć z mojego SS stadiony dla drużyn, które znajdują się w patchu, ale może to trochę potrwać bo mam upload rzędu 16kb/s. sad.gif

Dzięki wielkie dokładnie o to mi chodziło wink.gif
lukasz44
Co do problemu Kennyego to powiedz jaki masz sprzęt , jaką kartę ?????
macieq00092

..Na taką:

Mani3k
CYTAT(macieq00092 @ Dec 21 2008, 16:30) *

..Na taką:

0_text -> plik unknow_00053.fnt

Pozdrawiam
No Swear
mogłby mi ktos pomoc ? ;/
JuveR
CYTAT(No Swear @ Dec 21 2008, 16:56) *
mogłby mi ktos pomoc ? ;/

Ale jak? W przypadku OE 5.0 tutaj nie ma prawa coś niedziałać. Ja pobrałem 0_sound dopiero przed chwileczką, wrzuciłem do folderu dat, włączyłem grę. Ustawiam mecz Wisła - Legia no i przyśpiewki są. Co ciekawe nawet kibice krzyczą "Wisłaaa! Wisłaaa!", a o Chelsea ani słowa tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.