Mam mały problem, otóż nie mam nowego wyglądu gry jest tylko ten stary z czystego Pes'a. Może ktoś pomoże, z góry dzięki.
[quote name='alvaro' date='Dec 23 2008, 15:02' post='262569']
plik nr 8 ma zły volumin, ściągałeś go z tego samego źródła co inne?
plik nr 12 jest uszkodzony
Ściągałem z tego samego źródła. A skąd ściągnąć całe 0_sound ?
lukasz44
Dec 23 2008, 15:36
Ja ściągnąłem z rapidshare i wszystko jest ok. polecam , pozdro
HALA MADRID .
lukasz44
Dec 23 2008, 20:42
Mam problem proszę o pomoc mój sprzęt to geforce mx440, 512 ram,
komentarz jest u mnie opóżniony i nie wiem co robić może zmiana ustawień w mixerze coś da ,
prosz o pomoc.
Co robię źle, że mi kibice podczas meczu Real-Barca śpiewają "Wisłaaaa, legiaaa i inne polskie przyśpiewki"
Wywaliłem PESa ale save'a zostawiam (replay'e);po ponownej instalacji podmieniam DAT i wrzucam kitserver;no i OFa podmieniam
No i w grze mam nie te przyśpiewki co trzeba !!

Przeinstalowałem już 2razy i nic :/ O co chodzi?!
krzych1921
Dec 23 2008, 21:25
Mam problem z DKZ ponieważ gdy go włączam to pojawia się Takowy problem otóż napisane jest po Hiszpańsku:"Memoria inuscifent" a póżniej pojawia się "El programa no puede iniciar".. możecie mi poradzić co z tym muszę zrobic??
CYTAT(lukasz44 @ Dec 23 2008, 20:46)

Mam problem proszę o pomoc mój sprzęt to geforce mx440, 512 ram,
komentarz jest u mnie opóżniony i nie wiem co robić może zmiana ustawień w mixerze coś da ,
prosz o pomoc.
No grafa slaba niestety, ustawienia w kitserverze niewiele tu pomoga, mysle ze komp nie wyrabia z przetwarzaniem grafiki i dzwieku jednoczesnie. Zawsze komentarz mozna wylaczyc, ale przeciez nie o to chodzi

Proponuje uruchamiac PES'a przez analyzer i tam sie pobawic.
CYTAT(EjPii @ Dec 23 2008, 21:27)

Co robię źle, że mi kibice podczas meczu Real-Barca śpiewają "Wisłaaaa, legiaaa i inne polskie przyśpiewki"
Wywaliłem PESa ale save'a zostawiam (replay'e);po ponownej instalacji podmieniam DAT i wrzucam kitserver;no i OFa podmieniam
No i w grze mam nie te przyśpiewki co trzeba !!

Przeinstalowałem już 2razy i nic :/ O co chodzi?!
Pewnie chodzi o plik exe, ktorego nie podmieniles, a w ktorym zapisane jest przyporzadkowanie przyspiewek z 0_sound dla danej druzyny.
@torin DZIĘKI

Już chodzi. Nie podmieniłem exe bo od kolegi, który ściągał tego patcha miałem jakiegoś innego exe(cracka).
Krzyma
Dec 23 2008, 23:46
Wyrzuca mnie do Windowsa kiedy chce uruchomić mecz co robić ??
pewnie przez piłki bo masz GeForce z seri MX a na tych kartach nie pograsz sobie na piłkach nowych musisz grac na standardowych z czystego pesa ludzie wystarczy poszukac
Ktoś mógłby wrzucić te stare piłki z pes 6 bo mam geforce mx?
Krzyma
Dec 24 2008, 12:07
Wyrzucilem piłki z kitservera został sam folder "balls" a w nim plik map.txt i dalej wyrzuca co robic ?? Dajcie jakaś instrukcje, wszystkie patche mi chodziły a z tym jakies problemy.
mietek_
Dec 25 2008, 12:24
Sciaglem O_text z jednego serwera wypakowuje mi go ale jak wlaczam mecz lub edycje to mnie wywala do windowsa.Co mam zrobic??
co z tego ze usunoles z Balls jak masz w O_text piłki jeszcze z patcha........
karol1119
Dec 25 2008, 19:16
wolnym czasem bede robil mapa ze wszystkimi stadionami do druzyn w pesie. Jak zrobie to wrzuce go tu na forum albo jak cos to psac na pw.
djclanv1r00z
Dec 25 2008, 19:51
CYTAT(mietek_ @ Dec 25 2008, 12:28)

Sciaglem O_text z jednego serwera wypakowuje mi go ale jak wlaczam mecz lub edycje to mnie wywala do windowsa.Co mam zrobic??
wrzuciłem cały działający 0_text do tematu z innymi linkami od Ekstraklasa Patch . Może to Tobie i innym użytkownikom pomoże co mają problemy z 0_text

pozdro
zgredzik90
Dec 26 2008, 09:17
mam kłopot jak gram normalny mecz to jest ok sa kibice a jak gram w karierze to trybuny puste wszystko pusto cicho bez przyspiewek
artysta germanista
Dec 26 2008, 11:04
CYTAT(zgredzik90 @ Dec 26 2008, 09:21)

mam kłopot jak gram normalny mecz to jest ok sa kibice a jak gram w karierze to trybuny puste wszystko pusto cicho bez przyspiewek
w lodmixerze ustaw wszystko na full detale, a w ML nie będzie przyśpiewek dopóki sobie ich sam nie wgrasz
KOD
Lista przyśpiewek w ML(za nie należy wrzucić przyśpiewki drużyny która gramy w ML.)
310-314
340-349
a tu zeby nie wydłużac mojego posta masz liste slotów dla drużyn czyli numery plików które najpierw musisz wyeksportowac przez DKZ STUDIO a potem zamienic pod te numery co wyżej dałem
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=9591
osek23
Dec 26 2008, 21:38
mam problem z instalacja plikow w DAT wiem ze przez pilk DKZ studio ale nie pamietam jak to sie robi moze ktos pomoc???
perONE
Dec 26 2008, 21:40
Ale te pliki (o_text etc.) podmienia się tylko z tymi w dat. Nic więcej.
Kalmar
Dec 26 2008, 23:00
J mam pewien problem. Otóż gram na stadionie Śląska Wrocław i kibiców jest 2 razy za dużo. Nadmiar kibiców siedzi w powietrzu ponad stadionem. Co do stadionu ŁKS-u na miejscach dla kibiców pojawiąją się szare kwadraty. HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kalmar
Dec 27 2008, 16:08
Dzięki za pomoc ;/
lukasz44
Dec 27 2008, 16:20
CYTAT(Kalmar @ Dec 27 2008, 16:12)

Dzięki za pomoc ;/
A może spróbuj w kitserverze w lodcfg ustawić ile widzów ma być dla gości i gospodarzy i zobacz czy wtedy też tak będzie
pozdro,
Kalmar
Dec 27 2008, 16:32
Nawet jeśli to pomoże na stadionie Śląska, to co ze stadionem ŁKS??
Do stadionu ślaksa to jest błąd stadionu wiec kitserver zbytnio nie pomorze A do łks u mnie działa dobrze
swiatek
Jan 4 2009, 10:09
mam pytanie. czy jak mam kitser od oe v4.0 i jak sciagne tylko map.text od patcha v5.0 to bedza dzialaly stroje? a jek bedzie to w ktorej czesci jest map.text?
lechita1986
Jan 4 2009, 15:28
mam problem nie mam zawsze polskich okrzyków jak gram mecze w lidze...czasami sa jakies chyba hiszpanskie co mam zrobić,nie chodzi mi o master lig tylko o zwyklą lige prosze o pomoc pozdrawiam
CYTAT(lechita1986 @ Jan 4 2009, 15:32)

mam problem nie mam zawsze polskich okrzyków jak gram mecze w lidze...czasami sa jakies chyba hiszpanskie co mam zrobić,nie chodzi mi o master lig tylko o zwyklą lige prosze o pomoc pozdrawiam
chodzi tu o częstotliwość śpiewu kibiców jeśli częstotliwość obu zespołów ustawiona jest na 0 to wtedy słyszymy przyśpiewki neutralne w tym przypadku Hiszpańskie, więc najlepiej nie robić częstotliwości na random tylko w jednej z drużyn ustawić ją 1,2 lub 3 gwiazdki i powinno wszystko grać...
Pozdro
P.S. Tak na przyszłość przeszukuj tematy bo już o tym pisałem
krzychuqn
Jan 4 2009, 20:49
ja mam problem w Master Lig cały czas nie zaleznie gdzie gram to tylko slysze kibiców moich a nie slysze drorzyn przeciwnych pomocy ustawialem jak nalezy tak jak orange mówił POMOCY!!!!!
karwocha
Jan 4 2009, 21:07
A ja mam takie małe problemiki:
1. Często w pes'a gram sobie w tryb "Losowo Wybrany Mecz" i podczas grania w niego gram na stadionach tych podstawowych, które były w grze, a chcę na stadionach z KS, nie wiecie jak to zmienić? Na OE Patch'u v. 4.0 grałem na stadionach z KS, czy tu też jest taka możliwość?
2. W tym samym trybie również mam problem z piłkami, zawsze losuje się 1 piłka na całą grę, chodzi mi o to, że jak rozegram np. 5 meczy z rzędu w tym trybie to ciągle będzie ta sama gała, chyba że wyłączę grę i włączę jeszcze raz, oczywiście tu nie da się wybrać piłki przed meczem (tak samo jak stadionu), w OE Patch'u zawsze losowały się inne piłki. Może ktoś pomóc?
lukasz44
Jan 6 2009, 10:14
siwers99
Jan 6 2009, 18:49
Gram na orange patchu, mam pytanie dlaczego Joveticowi z Fiorentiny nie da sie przypisać twarzy?? sciągam z pesfaces przypisuje w mapie i nie działa probóje przez player gdb manager i wyskakuje błąd "an error occured while importing file File not imported " próbowałem ta twarz przypisać innemu zawodnikowi i dlaczego sie nie da na tego akurat??
JustMe1987
Jan 6 2009, 19:31
Trzym pomagierze
zloty71
Jan 6 2009, 19:41
Moze mi ktos powiedziec co robie nie tak. Sciagnalem calego patcha. Po kopiowalem wszystko do katalogu dat, zainstalowalem kitservera, podmienilem plik exe. wlaczam gre intro juz mam inne, narazie wszystko ok. wlacza mi sie menu i jest to stare. Pozniej chce wybrac polska lige a tu stare godla klubow ale nazwy juz zmienione, przyspiewki tez sie nie zmienily i oczywiscie komentarz tez nie. Moze mi ktos pomoc.
JustMe1987
Jan 6 2009, 19:52
CYTAT(zloty71 @ Jan 6 2009, 19:45)

Moze mi ktos powiedziec co robie nie tak. Sciagnalem calego patcha. Po kopiowalem wszystko do katalogu dat, zainstalowalem kitservera, podmienilem plik exe. wlaczam gre intro juz mam inne, narazie wszystko ok. wlacza mi sie menu i jest to stare. Pozniej chce wybrac polska lige a tu stare godla klubow ale nazwy juz zmienione, przyspiewki tez sie nie zmienily i oczywiscie komentarz tez nie. Moze mi ktos pomoc.
Drogi Zlociotki
pierw podmien sobie pliki z patcha do dat
potem wrzuc kitserver z zawartoscia do katalogu z gra
nastepnie exe
na koncu daj instal
poustawiaj sobie lod-a
i ciesze sie gra
karol1119
Jan 6 2009, 20:20
Witam!
Mam taki problem ze czesto podczas gry podczas meczu resetuje mi sie komp. Zdaza nie raz mi sie to ze 2 razy w ciagu pol godz. Potem gdy uruchamia sie system wyskakuje komunikat ze system odzyskal sprawnosc po powaznym bledzie. i teraz pytanie czy Wy tez tak nie raz macie? czy tylko u mnie jest taki problem???
JustMe1987
Jan 6 2009, 20:27
CYTAT(karol1119 @ Jan 6 2009, 20:24)

Witam!
Mam taki problem ze czesto podczas gry podczas meczu resetuje mi sie komp. Zdaza nie raz mi sie to ze 2 razy w ciagu pol godz. Potem gdy uruchamia sie system wyskakuje komunikat ze system odzyskal sprawnosc po powaznym bledzie. i teraz pytanie czy Wy tez tak nie raz macie? czy tylko u mnie jest taki problem???
Ja tak nie mam. Co do Twojej lipy to wydaje mi sie ze problem moze lezec w sprzecie gdyz patch podnosi wymagania gry i to w znaczacym stopniu. Komp moze resetowac sie z powodu karty graficznej ktora sie przegrzewa (badz innego podzespolu) w ten sposob ratujac bebechy przed spaleniem. Moge Ci doradzic obnizenie ustawien w lod-zie lub granie na samym dat,of bez kitservera

PS Jesli problemem nie jest przestarzaly sprzet to jest to moze wina "Twojego egzemplarza gry"
karol1119
Jan 6 2009, 20:31
CYTAT(JustMe1987 @ Jan 6 2009, 20:31)

Ja tak nie mam. Co do Twojej lipy to wydaje mi sie ze problem moze lezec w sprzecie gdyz patch podnosi wymagania gry i to w znaczacym stopniu. Komp moze resetowac sie z powodu karty graficznej ktora sie przegrzewa (badz innego podzespolu) w ten sposob ratujac bebechy przed spaleniem. Moge Ci doradzic obnizenie ustawien w lod-zie lub granie na samym dat,of bez kitservera
PS Jesli problemem nie jest przestarzaly sprzet to jest to moze wina "Twojego egzemplarza gry"
no komp nie jest najnowszy ma 4,5 roku. Karte graficzna mam Radeon 9200 128mb wiem ze nie jest za dobra no ale co zrobic.
JustMe1987
Jan 6 2009, 20:56
CYTAT(karol1119 @ Jan 6 2009, 20:35)

no komp nie jest najnowszy ma 4,5 roku. Karte graficzna mam Radeon 9200 128mb wiem ze nie jest za dobra no ale co zrobic.
Tobie i wszystkim innym z lekko muzealnymi blaszakami polecam poszukac programu Prio i poczytac troche o odchudzaniu menadzera urzadzen. Dzieki temu programowi bylem w stanie urochomic PES6 na kilku naprawde mocno zabytkowych konfiguracjach badz tez poprzez ten progs uzyksac lepsza plynnosc w grze. Nadaje sie on takze do przekierowania zasobow naszej maszyny na to zadanie na ktorym najbardziej nam zalezy. Ja osobiscie zszedlem do liczby 17. procesow (priorytetem bylo granie w PES z wylaczniem wszystkiego co zbedne na tamta chwila -nawet antywirusa i neta) Wcisnijscie ctr alt delete i zobaczcie ile macie procesow wlaczonych? Jesli macie powyzej 30. to zdecydowanie obciazacie niepotrzebnie waszego kompa a wasza gra ma przez to

Zatem powalczcie troche a wtedy lapki beda sie mniej grzaly, gry beda mniej ciely, programy beda sprawniej pracowac itd.
Powyzsza rada jest dla posiadaczy sytemu xp (sam sprawdzalem ten program tylko na tym systemie) a viste bardzo pozdrawiam bo tam srednia procesow po instalce wszystkiego notowalem na poziomie 50+
karol1119
Jan 7 2009, 11:23
CYTAT(JustMe1987 @ Jan 6 2009, 21:00)

Tobie i wszystkim innym z lekko muzealnymi blaszakami polecam poszukac programu Prio i poczytac troche o odchudzaniu menadzera urzadzen. Dzieki temu programowi bylem w stanie urochomic PES6 na kilku naprawde mocno zabytkowych konfiguracjach badz tez poprzez ten progs uzyksac lepsza plynnosc w grze. Nadaje sie on takze do przekierowania zasobow naszej maszyny na to zadanie na ktorym najbardziej nam zalezy. Ja osobiscie zszedlem do liczby 17. procesow (priorytetem bylo granie w PES z wylaczniem wszystkiego co zbedne na tamta chwila -nawet antywirusa i neta) Wcisnijscie ctr alt delete i zobaczcie ile macie procesow wlaczonych? Jesli macie powyzej 30. to zdecydowanie obciazacie niepotrzebnie waszego kompa a wasza gra ma przez to

Zatem powalczcie troche a wtedy lapki beda sie mniej grzaly, gry beda mniej ciely, programy beda sprawniej pracowac itd.
Powyzsza rada jest dla posiadaczy sytemu xp (sam sprawdzalem ten program tylko na tym systemie) a viste bardzo pozdrawiam bo tam srednia procesow po instalce wszystkiego notowalem na poziomie 50+

dzieki za rade. Ja przewaznie mam uruchomionych ok 30 procesow. Gdy gram w Pesa to zawsze rozlaczam sie z netem i wylaczam kasperskiego.
klawad13
Jan 10 2009, 10:40
Mam problem z plikiem Option File. Nie działa mi przez niego gra. Kopiowałem go do Moje dokumenty/KONAMI/Pro Evolution Soccer 6/save/folder1. Włączam grę i pokazuje mi się ładowanie z poprzedniego OF i później pokazuje sie czarny ekran i nic nie można zrobić. Dodam że każdy inny OF chodzi. Oprócz OF pobrałem także 0_text i PES6.exe i p_text. Proszę o pomoc.
A masz pobrany caly patch? Pozdrawiam
klawad13
Jan 10 2009, 16:10
Bez pliku O_sound i P_sound i kitservera
CYTAT(Kenny @ Jan 10 2009, 14:20)

A masz pobrany caly patch? Pozdrawiam
Hmm.Może spróboj nie kopiowac pes6.exe.Pozdrawiam
klawad13
Jan 11 2009, 12:59
Wcześniej to już próbowałem, ale też nie działało
CYTAT(Kenny @ Jan 10 2009, 17:28)

Hmm.Może spróboj nie kopiowac pes6.exe.Pozdrawiam
Picassa
Jan 14 2009, 17:45
Mój sposób na rozwiązanie problemu z wyłączaniem się gry podczas ładowania meczu i edycji:
Należy usunąć folder balls z kitserwera
Należy (pobrać) podmienić plik 0_text.afs z patcha v 4.0
Minusem tego rozwiątania jest to że nie ma czcionki z nowego patcha i loga niektórych drużyn się nie zgadzają (ale gra działa).
klawad13
Jan 15 2009, 16:39
CYTAT(Picassa @ Jan 14 2009, 17:49)

Mój sposób na rozwiązanie problemu z wyłączaniem się gry podczas ładowania meczu i edycji:
Należy usunąć folder balls z kitserwera
Należy (pobrać) podmienić plik 0_text.afs z patcha v 4.0
Minusem tego rozwiątania jest to że nie ma czcionki z nowego patcha i loga niektórych drużyn się nie zgadzają (ale gra działa).

Wielkie dzięki. Pomogło mi to bardzo.
wisnia656
Jan 15 2009, 19:39
A ja mam pytanie czy mozna jakos zrobic aby było głosnie słychac przyspiewki bo w opcjach mozna zmienic głosnośc komentarza muzyki i efektów dzwiekowych odpiszcie kto s czy da cos z tym rade
Picassa
Jan 16 2009, 12:18
A ja mam prośbę do twórców patcha żeby przerobili 0_text.afs tak aby działał na słabszych kartach typu MX. Albo chociaż żeby mi podali które pliki odpowiadają za piłki, czcionkę i za flagi polskich drużyn to sam przerobie(i może wrzucę na jakiś serwer

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.