..::STING::..
May 5 2007, 23:28
Ja mam taki problem ,że wybija mnie z gry usunołem piłki z kitservera i działa .... co jest grane ... ? gdzie coś ustawić zeby to śmigało jak należy ... może jakaś paczka innych piłek byle by ich bylo dużo
pozdrawiam
zrob na nowo poprostu

co za problem miec 2 wersje gry .. 1 tylko OE druga swoje dodatki i online
zrob kopie tej wersji co masz i OFa... zgraj to sobie gdzies na pulpit czy na dysk
potem daj unistall pes, dalej instalujesz na nowo gre z jezykami angielskim (na nim działa wiekszosc patchy) i polskim
instalujesz OEpatch z dkz, potem wgrywasz kitservera od OE i zamieniasz EXE... załanczasz gre i tworzy sie czysty OF..podmieniasz go nowym z OE i instalujesz kitserver...
teraz tylko podmieniasz pliki :
e_text.afs i jesli chcesz to 0_sound.afs w folderze data OE ...pliki bierzesz z dawnej wersji pesa (kopiuj nie przenies)
dalej robisz kopie plikow p_text i 0_text od OE i po prostu podmieniasz je w zależnosci od wybranej wersji gry...
u mnie mam 2 wersje gry z różnymi logami, muzyką itp ...nic sie nie miesza, tylko trzeba poswiecic ok. 5minut przed każdą grą ..no chyba, że gramy w tą wersje co ostatnio.... troche skomplikowanie to objasniłem, ale mam nadzieje, ze komus to pomorze ;] jak cos to pytac
..::STING::..
May 5 2007, 23:47
Ty to pisałeś do mnie...?
Ja mam problem z piłkami i coś mi sie zda że to przez GeForce

mam racje ... prosze o odpowiedz jakiegoś majstra
Cytat(..::STING::.. @ May 5 2007, 22:51:20) [snapback]145090[/snapback]
Ty to pisałeś do mnie...?
Ja mam problem z piłkami i coś mi sie zda że to przez GeForce

mam racje ... prosze o odpowiedz jakiegoś majstra

Jeśli masz GeForca z serii MX to powodem wywalania z gry są piłki
A co do postu thmc88 to chyba pomylił tematy

PS> Ktoś robił paczkę piłek pod GeForca MX
kaszi777
May 6 2007, 08:03
takie pytanie Patch dziala z wersja polska czy angielska? bo sa pliki o_text i p_text wiec nie wiem?
Cytat(kaszi777 @ May 6 2007, 07:07:57) [snapback]145097[/snapback]
takie pytanie Patch dziala z wersja polska czy angielska? bo sa pliki o_text i p_text wiec nie wiem?
O ile wiem to działa na polskiej wersji, bo p_text to są właśnie teksty polskie, a 0_text to raczej pliki z twarzami, piłkami itd..

Ale mogę się mylić bo nie instalowałem na angielskiej wersji
nowy xD
May 6 2007, 08:43
siema jestem nowy i mam taki problem w grze wszystko jest dobrze moge robic wszystko w edycji i wszedzie a jak chce zagrac mecz i jestem juz tam gdzie ustawiasz sklad i cisne na przejdz do meczu to wychodzi mi z gry i nie mam polskich stadionow ani nowych stroi a przycisk INSTALL w kitserverze nie dziala tzn.klikam i nic sie nie dzieje
kaszi777
May 6 2007, 09:05
Cytat(JuveR @ May 6 2007, 10:12:16) [snapback]145098[/snapback]
O ile wiem to działa na polskiej wersji, bo p_text to są właśnie teksty polskie, a 0_text to raczej pliki z twarzami, piłkami itd..

Ale mogę się mylić bo nie instalowałem na angielskiej wersji

a ty instalowales na polska wersje i ci smiga ladnie?
Ja mam takie pytanie do twórców patcha. Który plik odpowiada za scoreboard canal+ sport i master legaue bo chciałem miec canal+ w ML. Pozdro
nowy xD
May 6 2007, 10:33
siema jestem nowy i mam taki problem w grze wszystko jest dobrze moge robic wszystko w edycji i wszedzie a jak chce zagrac mecz i jestem juz tam gdzie ustawiasz sklad i cisne na przejdz do meczu to wychodzi mi z gry i nie mam polskich stadionow ani nowych stroi a przycisk INSTALL w kitserverze nie dziala tzn.klikam i nic sie nie dzieje sad.gif
sory ze pisze znow ale nikt nie odpisuje
krzysiu
May 6 2007, 10:36
mam pytanie otóż czy gra może nie działać (czyt.patch)przez to że nie mam stadionów.??Bo mam problem zamieniłem sobie piłki bo mam geforce i buty a wszystko dobrze zainstalowałem na czystą grę i włączam grę i wyskakuje że wczytuje plik opcji i nagle czarny ekran to jest z waszym ofem a z moim starym ofem wsyzstko działa tylko że nie można zobaczyć edycji??o co chodzi pomocy
Nafciarz
May 6 2007, 13:02
A jesli wgram plik 0_Sound do P_Sound to stanie sie cos?
the-bhoys
May 6 2007, 13:41
A ja mam takie pytanie. Czy mogę wgrać patcha w innej kolejności, najpierw kitserver + OF + PES6.exe, a potem pliki DkZ? Czy kolejność musi być zgodna z instrukcją?
Dominoz
May 6 2007, 13:42
A co to za różnica jak wgrywasz...?
KitServer to zupełnie inna rzecz i nie ma znaczenia kiedy wgrywasz co...
the-bhoys
May 6 2007, 13:45
Cytat(Dominoz @ May 6 2007, 14:46:40) [snapback]145242[/snapback]
A co to za różnica jak wgrywasz...?
KitServer to zupełnie inna rzecz i nie ma znaczenia kiedy wgrywasz co...
Aha, dzięki
Damian.
May 6 2007, 13:53
Czemu ja gram OE to scoreboardy są białe. Wgrywaem wszystko dobrze. Próbowałem 2 razy i nic. Pomóżcie
Zamienialem pes6.exe
zainstalowałem kitserver
wwaliłem ofa
zainstalowaęłm oe_patch.dkz
Dominoz
May 6 2007, 13:57
Cytat(Damianinho @ May 6 2007, 14:57:15) [snapback]145247[/snapback]
Czemu ja gram OE to scoreboardy są białe. Wgrywaem wszystko dobrze. Próbowałem 2 razy i nic. Pomóżcie
Musiało coś sie skopać przy wgrywaniu dkz...
Zainstaluj se ręcznie jakieś scoreboardy- weź jakieś chociażby z www.issonline.pl
Timak a co jest z tymi przyśpiewkami w ML. Czy da się to jakoś ustawić czy nie da się już tego ruszyć ??
Kubus91
May 6 2007, 14:02
Dlaczego jak gram kariere Legią to mam przyśpiewki innych drużyn a takze dlaczego nie ma twarzy Grzelaka mimo iz w edit mode i w innych trybach jest? W towarzyskich meczach jest wszystko ok.
Wszystko wgralem poprawnie razem z .exe
Dominoz
May 6 2007, 14:03
Bo w karierze zawsze będą pomieszane przyśpiewki-taki jest już PES...
Kubus91
May 6 2007, 14:05
Cytat(Dominoz @ May 6 2007, 15:07:28) [snapback]145257[/snapback]
Bo w karierze zawsze będą pomieszane przyśpiewki-taki jest już PES...
A face Grzelaka?
No dobra pomieszane ale czy da sie to jakoś poprawić czy nie bo np. Jak gram Widzewem przeciwko odrze to odry przyśpiewki są tylko moich nie ma.
Orange_91
May 6 2007, 14:11
Cytat(Rovix @ May 6 2007, 15:09:07) [snapback]145260[/snapback]
No dobra pomieszane ale czy da sie to jakoś poprawić czy nie bo np. Jak gram Widzewem przeciwko odrze to odry przyśpiewki są tylko moich nie ma.
Wgraj przyspiewki widzewa za nr 310,311,312,313,314
Danke zaraz sprawdzimy czy bedzie chodzic
7Pavel7
May 6 2007, 14:30
ja juz niemoge prosze napiscie mi co mam zrobic zeby mi dzialay stadiony (wszystko pozostale jest OK) a i jak w menu biore Page Up to sa wszystkie rzeczy ale tak jakby ich niemozna bylo zmieniac tylko nazwa Kits jest na bialo i mozna zmieniac pozostale sa na baialo-szaro i nic sie nieda zmienic i pisze przy nich CHOICE. pomocy !!!
Dominoz
May 6 2007, 14:34
A przekopiowałes folder ze stadionami bezpośrednio z tego,co wypakowałeś do KitServera?
jak tak,to zobacz, czy jak wejdziesz w ten folder masz od razu stadiony,czy jeszcze jeden folder, w którym dopiero sa stadiony...Może to jest przyczyną
Damian.
May 6 2007, 15:07
Cytat(Dominoz @ May 6 2007, 15:01:56) [snapback]145251[/snapback]
Musiało coś sie skopać przy wgrywaniu dkz...
Zainstaluj se ręcznie jakieś scoreboardy- weź jakieś chociażby z www.issonline.pl

Poprostu niezainstalowałem pokolei. Trzeba instalowac pokolei wtedy niebedzie zadnych problemow. Super patch. Fajny dopimg: Olleoe
a u mnie jak robie wszystko ok czyli apply patch to folder "dat" pojawia się takie coś

, pokazuje się jeszcze w innych plikach m.in p_text , za kazdym razem musze sam wskazywac , i jak robiłem tak 1 raz to niby bylo wszystko ok , ale jak włączylem gre to menu bylo zwykle i reszta tez , oprocz nazw klubow w Eredivisie ...
Damian.
May 6 2007, 16:00
Mi też się to poajiwło , nacisnalem yes i tak w kazdym wskazujac te foldery w dat.
no ja też tak za 1 razem dawałem ale pozniej jak wlaczylem gre to jedyna ingerencja patcha to byly druzyny polskie w EREDIVISIE nic wiecej
Dominoz
May 6 2007, 16:11
No i dobrze,ze sie tak pojawia...
Wchodzicie w PES'a do folderu,wskazujecie akurat w tym przypadku 0_sound i juz...Co to za filozofia?
i niestety zrobiłem jak kazaliscie i dalej to samo , nie ma zadnego nowego menu nic , jakby czysty pes , a robilem zgodnie z instrukcją
Damian.
May 6 2007, 16:25
geforc chodzi ci ze polskie tamy mialy koszulki eredivisie? jak tak to tak ma byc
tylko sklady i flagi na stadionach są z patcha nic wiecej ... :/
Damian.
May 6 2007, 17:20
Wywal ca?ego pesa ??cznie z ofem i zainstaluj wszystko POKOLEI tak jak w poradniku Timaka.
2 razy wywalalem wszystko OF tez WSZYSTKO i to samo
ComeBack
May 6 2007, 17:55
Wgralem patcha z instrukcja i wszystko dziala menusy dobre przyspiewki sa kitsy dzialaja nawet jest nazwa ligi Orange ekstraklasa ale jak wejde do srodka to sa kluby holenderskie i loga holenderskie i pilkaze tez holenderscy...;| tak jak by polskiej ligi nie bylo? wiecie co jest?
POZDRAWIAM;)
ciapeczek666
May 6 2007, 18:54
Cytat(Rovix @ May 6 2007, 14:09:07) [snapback]145260[/snapback]
Możecie opisać co jak i czym trzeba podmienić??
QUOTE(ComeBack @ May 6 2007, 18:59:24) [snapback]145406[/snapback]
Wgralem patcha z instrukcja i wszystko dziala menusy dobre przyspiewki sa kitsy dzialaja nawet jest nazwa ligi Orange ekstraklasa ale jak wejde do srodka to sa kluby holenderskie i loga holenderskie i pilkaze tez holenderscy...;| tak jak by polskiej ligi nie bylo? wiecie co jest?
POZDRAWIAM;)
pewnie nie podmienles save'a
u mnie jest tak, ze jak podmienie offa, to gra sie nie che opalic, tzn "loadinguje" sie a potem jest juz tylko czarne tło
bez offa, gra chodzi
czy moze byc to spowodowane, ze wgralem p.text na e.text??
Damian.
May 6 2007, 20:09
raczej tak . Wgraj o_text na o_text , p_text na p_text itd.
Cytat(melman @ May 6 2007, 19:55:31) [snapback]145462[/snapback]
u mnie jest tak, ze jak podmienie offa, to gra sie nie che opalic, tzn "loadinguje" sie a potem jest juz tylko czarne tło
bez offa, gra chodzi
czy moze byc to spowodowane, ze wgralem p.text na e.text??
A w folderze masz tylko tego jednego of'a? Chodzi mi o to czy nie masz np. jakiegos innego ze zmieniona nazwa?
strasznie amatorsko zrobiony ten patch , ja juz wgrywalem pelno patchy do pes4 , 5 , 6 nawet te z instrukcją po angielsku a tutaj ehh lipa zrobiona na szybko i do tego nikt nie pomaga jak ktos ma problem , fuszerka odwalona (tylko nie piszcie zebym zrobil lepszy bo nie umiem , jak wy umiecie i sie podejmujecie to trzeba sie jakos z tego wywiazac)
QUOTE(torin @ May 6 2007, 21:17:50) [snapback]145477[/snapback]
A w folderze masz tylko tego jednego of'a? Chodzi mi o to czy nie masz np. jakiegos innego ze zmieniona nazwa?
ta, zainsatlowalem na siweza kopie gry, a nie moge wgrac p.text na p.text, bo nie mam pesa po polsku
ps. moze ktos by udostepnil offa, bo moze ja mam jakiegos uszkodzonego albo cus
Szymanzo
May 7 2007, 09:10
chłopie a w czym ty masz problem, masz temat "jak poprawnie zainstalowac patch" i wszystko jasne, a napisane jest jak dla downów

... a patch jest elegancko zrobiony i moim zdaniem najlepszy jak do tej pory
Vamikeeper
May 7 2007, 10:50
Ja zainstalowałem, wszystko super, tylko mecze mi się cinają troszkę... Czy jest na to jakis sposób? Czy 3D Analyze pomoże? Jeśli tak to przy jakich ustawieniach? Proszę o pomoc bo po przejrzeniu EDIT MODE uważam że patch jest naprawdę super i chciałbym sobie przypykać na nim

Z góry dzięki, pozdro
Cytat
chłopie a w czym ty masz problem, masz temat "jak poprawnie zainstalowac patch" i wszystko jasne, a napisane jest jak dla downów blink.gif ... a patch jest elegancko zrobiony i moim zdaniem najlepszy jak do tej pory
poczytaj moje posty od początku to będziesz wiedziec w czym problem
Siema. Ja mam pytanko... nie gram w gry maniakalnie i nic niegdy nie wgrywalem do gier (zadnych patchy ani nic). Jak juz to siedze w Photoshopie:p
sciagam to dkz ale ono jest w czesciach... w instrukcji na poczatku tematu byla mowa o jednym pliku dkz (ja mam 8) podobnie z kitserverem. Jak to zrobic... (wiem ze lamerskie pytanie ale wybaczcie mi:P) Dzieki za pomoc z gory
Cytat(geforc @ May 7 2007, 09:42:38) [snapback]145559[/snapback]
strasznie amatorsko zrobiony ten patch , ja juz wgrywalem pelno patchy do pes4 , 5 , 6 nawet te z instrukcją po angielsku a tutaj ehh lipa zrobiona na szybko i do tego nikt nie pomaga jak ktos ma problem , fuszerka odwalona (tylko nie piszcie zebym zrobil lepszy bo nie umiem , jak wy umiecie i sie podejmujecie to trzeba sie jakos z tego wywiazac)
no tak mam siedziec przez 24/24 h i odpisywac na posty typu nie dzialaja mi stroje
jak taki jestes bonzo i WIELE PATCHY wgrywales to se kur... siedz i odpisuj a nie denerwujesz ludzi
dalismy patcha dalismy instrukcje to czego kur.. jeszcze chcesz do domu mam ci przyjechac i zainstalowac patcha
robilem patcha do 3, 4, 5, 6 oraz wiele do we2002 i nigdy to nie byla amatorska praca
Orange_91
May 7 2007, 12:03
Cytat(geforc @ May 7 2007, 09:42:38) [snapback]145559[/snapback]
strasznie amatorsko zrobiony ten patch , ja juz wgrywalem pelno patchy do pes4 , 5 , 6 nawet te z instrukcj? po angielsku a tutaj ehh lipa zrobiona na szybko i do tego nikt nie pomaga jak ktos ma problem , fuszerka odwalona (tylko nie piszcie zebym zrobil lepszy bo nie umiem , jak wy umiecie i sie podejmujecie to trzeba sie jakos z tego wywiazac)
No to szkoda kolego chyba nie pograsz sobie na tym patchu bo to jak widac amatorszczyzna. Autorzy odwalili lipe ze taki spec od wgrywania dodatkow jak ty nie moze sobie poradzic to skandal. Radze ci ten patch nie dla ciebie taki shit lepiej wgraj sobie Super Patcha on jest przynajmniej profesjonalnie zrobiony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.