artysta germanista
Sep 28 2008, 11:56
CYTAT(who_me @ Sep 28 2008, 11:05)

Czy ja napisalem ,ze ludzie ktorzy graja jeszcze w starsze czesci pes'a sa tacy albo tacy ? wyrazilem swoja opinie na temat tej gry i tyle. Pomysl zanim zaczniesz sie czepiac slowek ....caly urok internetu :].
kogo tutaj obchodzi pesfaces?
bartek-brt
Sep 28 2008, 12:19
CYTAT(potter @ Sep 28 2008, 10:23)

Wez bartek skoncz wszedzie weszyc podstep
Napisałem jednego posta na którego chciałem dostac odpowieź i jej nadal nie dostałem...
CYTAT(bartek-brt @ Sep 27 2008, 16:58)

Na jakiej podstawie usuneliście % badnewsowi??
Baaa na jakiej podstawie nie usuneliście % Donowi lub Szolpasowi??
Może dlatego że sie dobrze zachowywał ? hahahaha brawo! usuwać procki po miesiącu jak niektorzy mają tyle samo po roku....
co jak co bartek-brt ma rację

swoją drogą z przykrością stwierdzam, że robi się 2ugie pro-evo.pl;/
Pro-Evo-S
Sep 28 2008, 12:27
ja tutaj w ogóle nie czuję obecności adminów i modów. Dlatego robi się tutaj taki bałagan...
Damian.
Sep 28 2008, 12:37
CYTAT(Pro-Evo-S @ Sep 28 2008, 13:31)

ja tutaj w ogóle nie czuję obecności adminów i modów. Dlatego robi się tutaj taki bałagan...
Bez przesady

Jest sporo adminów, ostatnio doszli Tomak i Orange i coś tam robią, chociaż praca niektórych jest kontrowersyjna (np. z usunieciem % chociaz nie wiadomo kto to)
CYTAT(Pelas @ Sep 28 2008, 13:28)

co jak co bartek-brt ma rację

swoją drogą z przykrością stwierdzam, że robi się 2ugie pro-evo.pl;/
Fakt, że mamy powtórkę z rozrywki typu "pro-evo2" jest spowodowany tym, że mamy na forum coraz więcej młodych użytkowników, którzy zanim przeczytają chociaż część regulaminu to robią syf na prawo i lewo. Druga sprawa, więkrzość adminów i moderatorów nie ma czasu by przesiadywać na forum całymi dniami i kontrolować co się dzieje przez cały czas, są to dorośli ludzie, mają swoje prywatne życie, pracę, studia i inne ważniejsze sprawy. Zadaniem zwykłego użytkownika forum jest kontrolowanie samego siebie. O to w tym wszystkim chodzi. Jeśli sami siebie nie będziemy kontrolować, tylko zgłaszać modom złe zachowanie innych userów, to nic nie zdziałamy. Syf na forum będzie się pogłębiał przez naszą głupotę. Tyle na ten temat. Radzę wam panowie opanujcie się i przemyślcie parę spraw.
Kubbas
Sep 28 2008, 13:31
CYTAT(who_me @ Sep 28 2008, 08:18)

Edit - no ok ;] Moze ktos jescze bedzie w to gra ,ale w wiekszosci beda to ludzie ze slabymi kompami bo co innego moze trzymac przy nie oszukujmy sie takim crap'ie jakim byl pes6 ?
CYTAT(who_me @ Sep 28 2008, 10:05)

Czy ja napisalem ,ze ludzie ktorzy graja jeszcze w starsze czesci pes'a sa tacy albo tacy ? wyrazilem swoja opinie na temat tej gry i tyle. Pomysl zanim zaczniesz sie czepiac slowek ....caly urok internetu :].
W poprzednim poście wyogólniłeś grupę graczy, grających w PES'a 6, dobrze wiedząc, że większość z nich może grać na High w PES'a 08. Robisz to wszędzie na końcu dokładając swoje, niektórym takie stwierdzenie może się
nie podobać.
Mogę powiedzieć to samo o graczach PES'a 08, że są zaślepieni grafiką i nie widzą zjebanego gameplayu. Powiedz mi czy jest Ci przyjemnie to słyszeć i czy takie zdania mają sens?
Mortin
Sep 28 2008, 13:46
w sprawie odbanowania dona i szolpasa, to watpie zeby to szybko nastapilo.. musza najpierw ochlonac bo ludzie nie zmieniaja sie w ciagu 2 tygodni.. paput juz nigdy nie zostanie odbanowany, dostal dozywotniego bana, po tych glupich wystepkach i zakladaniu beznadziejnych kont ...
admini sa i czuwaja.. wydaje sie wam, ze nie czytaja tematow itd.. a to nie prawda, po prostu nie ujawniaja sie jesli jest to niepotrzebne
bartek-brt
Sep 28 2008, 14:13
Po czym wnosisz że Don i Szolpas sie nie zmienili?
A po czym wnosisz ze badnews sie zmienił? chyba nie po tym:

jest to jedna z nielicznych wypowiedzi tego pana
jakby twój komentarz tak wyśmiał to na pewno bys to olał co??!!
Mortin
Sep 28 2008, 14:24
CYTAT(bartek-brt @ Sep 28 2008, 15:17)

moim zdaniem powinienes troche wrzucic na luz, bo takie spinanie sie nie doprowadzi do niczego innego jak do kolejnych banow... najlepiej nie reaguj na to co badnewz pisze i na odwrot.. sytuacja jest jaka jest i jeszcze troche, a bedzie wprowadzony reżim siana.. czyli za byle glupote ban.. wiec sami decydujcie o swoim losie..
pozdrawiam
Dawać Siana:)
IMO przydałoby się stare ISSOnline...gdzie za przekleństwo w poście dostawało się procenty;D
artysta germanista
Sep 28 2008, 14:39
popieram Pelasa chociaż zdarza mi się tu bluzgac bardzo często bo w niektórych sytuacjach poprostu nie da sie wytrzymac bez rzucenia kilku "K***w" "H***w", ale jakbym dostawał za to % to bym się nauczył, że nie wolno
Kilka osób już popierało "sianowski reżim" (w tym również i ja

)...
Tak więc do dzieła
.:KUNA:.
Sep 28 2008, 15:30
Hi,
nie było mnie tu bardzo dawno (stary nick igor14), ale widzę, że dużo się zmieniło, pamiętam, jak napisałem offtopa i już leciało 20 procent, to mnie nauczyło dyscypliny, powinien wrócić reżim
who_me
Sep 28 2008, 16:05
CYTAT(bartek-brt @ Sep 28 2008, 14:17)

Ja tu nie trzymam nikogo strony tylko wydalo mi sie smieszne ,ze ktos dal inicjatywe odbanowania ich.Wspominam sytuacje (dona i Szolpas ) sprzed dwoch tygodni wiec jak ktos moze przez ten czas przejsc metamorfoze ?

I nie gadamy tu tylko i IO tylko o kulturze i o tym co moga wniesc pewne osoby na forum.
El Guaje
Sep 28 2008, 16:48
Ojj przydałby się Sianowy reżim, przydał.
Ciekawa sytuacja, Don, Szolpas i Paput dostali bana; nie, nie mówie że niesłusznie, dziwi mnie fakt, że bana nie zarobił BadNewz. Pierwsza wyżej wymieniona trójka owszem, wyzywała od za przeproszeniem badgejów BadNewsa, ale BadNewz też jest niezłe ziółko i musze przyznać- do perfekcji opanował prowokację. Moim zdaniem zasłużył na dwutygodniówkę banową [minimum], ale jednak nie używał takich słów jak choćby Szolpas typu upierd**iłbym cię jakbym cię tylko spotkał etc.; Don też taki święty nie jest jednak od niego troche kultury się można spodziewać po 'powrocie', o ile nie bedzie żadnych głupich prowokacji. O Papucie nie bede wspominał bo każdy pamieta co on wyczyniał.
SIANOWY REŻIM.? Nie miałbym nic przeciwko, trzeba stronę ratować od dzieci neo [nic osobistego, nie miałem nikogo na myśli].
Pozdrawiam, może warto jednak spróbować reżimu...? Admini decydujcie.
perONE
Sep 28 2008, 18:18
CYTAT(BoBaN @ Sep 28 2008, 13:49)

Fakt, że mamy powtórkę z rozrywki typu "pro-evo2" jest spowodowany tym, że mamy na forum coraz więcej młodych użytkowników, którzy zanim przeczytają chociaż część regulaminu to robią syf na prawo i lewo.
Z tym się zgadzam. Przykładowo: user Zidane2008 założył około 4 tematów w przeciągu 2 dni zamiast zawrzeć wszystkie prośby w jednym lub co lepsze, napisać w tematach do tego przeznaczonych.
Druga sprawa to poszukiwania pierdół do PES'a. przykład: "poszukuje Stadionu Ajaxu z białymi siatkami i belkami w bramce". No błagam, komu potrzebne takie drobiazgi
MaTi10
Sep 28 2008, 19:09
Ja jestem za reżimem Siana,bo zrobił się tu syf a mamy Panowie potrancjał
Dobra, tak więc przetrwają tylko nieliczni. Ja już zaczynam ( ; Nie pisać więc głupot i trzymać się regulaminu, w innym wypadku będzie nieprzyjemnie.
Czyli pozostał Nam jedynie problem nowych użytkowników i ich niezwykle "błyskotliwych" tematów

Może jakieś ograniczenia czy coś przez np. pierwszy miesiąc? Na początku myślałem o jakichś ograniczeniach odnośnie ilości zakładanych tematów, ale to raczej niewykonalne. A po za tym wtedy "nowi" zaczęliby offtopować, chcąc jak najszybciej uzyskać odpowiedź
Albo najlepiej to każdy będzie musiał zdać u Siana egzamin ze znajomości regulaminu
CYTAT(JuveR @ Sep 28 2008, 20:49)

Czyli pozostał Nam jedynie problem nowych użytkowników i ich niezwykle "błyskotliwych" tematów

Może jakieś ograniczenia czy coś przez np. pierwszy miesiąc? Na początku myślałem o jakichś ograniczeniach odnośnie ilości zakładanych tematów, ale to raczej niewykonalne. A po za tym wtedy "nowi" zaczęliby offtopować, chcąc jak najszybciej uzyskać odpowiedź
Albo najlepiej to każdy będzie musiał zdać u Siana egzamin ze znajomości regulaminu

Tego sie nie da powstrzymac. Nowi beda offtopowac i zakładac bezsensowne tematy, bo maja w dupie procenty skoro moga soebie załozyc zaraz nowe konto. Z dozywotnim banem dla Paputa to chyba zart. Przeciez kazdy powinien otrzymac 2 szanse. Skoro inni dostali...
snok3r
Sep 28 2008, 21:54
do tej pory w zasadzie nie usuwalo sie % i nie rozumiem czemu niektorym moderatorom ten styl zarzadzania forum nagle zaczal przeszkadzac. sprawa badnewza to tylko wypadek przy pracy (w tym momencie nawet nie chce mi sie sprawdzac czyj to byl pomysl). osoby o podobnym do niego "poczuciu humoru" (don, szolpas) tez raczej szybko na forum nie zaistnieja.
CYTAT(szejk @ Sep 28 2008, 22:09)

Z dozywotnim banem dla Paputa to chyba zart. Przeciez kazdy powinien otrzymac 2 szanse. Skoro inni dostali...
zycie nie jest sprawiedliwe...im szybciej to zaakceptujesz tym ci bedzie w zyciu latwiej.
kasztan
Sep 29 2008, 17:56
SIEMA nie było mnie na forum około roku i widze OGROMNE zmiany myślę, że teraz już będe wpadał na forum częściej.pozdro
Mani3k
Sep 29 2008, 18:53
Ze swojej strony chcę tylko dodać iż wszyscy sa przeze mnie traktowani równo na forum, nie ma znaczenia czy dobry znajomy po fachu czy nie... % BadNewza to nie moja sprawka, zeby co niektórzy nie mysleli, że... "to pewnie Maniek, bo on jest niedługo modem, jest facemakerem to na pewno on zdjął % BadNewzowi zeby mógł pokazywać prace" nie chcę sie usprawiedliwiać, chce zeby byla jasność. Po drugie, również jestem za tym, aby nie usuwać % delikwentom, każdy sam odpowiada za swoje czyny, wie, który punkt regulaminu nagiął, za co został ukarany. 100% skala kar jest wystarczająco wysoka, przekroczyłeś ją?
MIEJ PRETENSJE TYLKO I WYŁĄCZNIE DO SIEBIE.
Pozdrawiam
CYTAT
zycie nie jest sprawiedliwe...im szybciej to zaakceptujesz tym ci bedzie w zyciu latwiej.
Dobrze prawisz bracie... Na tej i na wypowidzieci Mańka kończymy głupie sierdu-pierdu i bierzemy się do roboty...Bo sami odpowiadamy za wizerunek forum...Jak coś widzisz upomnij,jak trzeba-opierdol(lub zgłoś modowi ;P,żeby nie było, że napinka ;] ) i z czasem będzie lepiej...MUSI BYĆ!

TYLE Z MOJEJ STRONY
Czytając wypowiedzi typu:
- Paput i Don Rxf muszą wrócić
Odnoszę wrażenie, iż poszczególne osoby nie myślą o porządku i ładzie; myślą o dodatkach [w tym wypadku o twarzach].
Krótka piłka:
"Złe zachowanie - wydalenie z forum"
Bądźmy konsekwentni.
who_me
Sep 29 2008, 19:56
Upominanie przez zwyklego usera nie jest dobrym sposobem bo chloptas sprowadz cie do swojego poziomu i klotnia gotowa.
Raport do moda i niech on sie tym zajmie.
Tomi84
Sep 30 2008, 11:05
QUOTE(Tomak @ Sep 28 2008, 21:00)

Dobra, tak więc przetrwają tylko nieliczni. Ja już zaczynam ( ; Nie pisać więc głupot i trzymać się regulaminu, w innym wypadku będzie nieprzyjemnie.
I prawidłowo. Jako, że interesuje się także hokejem w wydaniu NHL odwiedzam czasami forum www.nhl.com.pl. Tam nawet za nabluzganie w poście leci ban i tak powinno być. Ja u siebie w lidze, też zacząłem banować za bluzgi bo po pewnym czasie po niektórych meczach zaczęła się robić taka makakofonia, że wstyd było to komuś pokazać. Nie robię z siebie świętego bo sam jestem chłopakiem wychowanym w blokach a na podrówku wiadomo jakiego języka się człowiek uczy, ale na publicznym forum jeśli człowiek wykaże chociaż trochę chęci i samozaparcia to można się powstrzymać i zastępować bluzgi innymi sformułowaniami.
Druga rzecz, której znieść nie mogę to to co w wielu przypadkach wyczyniają nowi userzy, o czym wspomniał już PerONE. Ja rozumiem, że w większości są to osoby młode, ale na Boga - bycie młodym nie zwalnia z logicznego myślenia. Jeśli ktoś decyduję się na założenie konta i czynne uczestnictwo w życiu forum to tym samym godzi się na przestrzeganie panujących tu reguł. A jak widzę posty, np w moim temacie z folderem GDB, który uploadowałem prośbę o wrzucenie kliku stadionów z mojej paczki, w sytuacji kiedy Orange_91 tworzy specjalny temat ze wszystkim dostępnymi stadionami do PES6, to sorry ale ręce mi opadają. Jak ktoś jest leniwy i nie chce mu się nawet samemu poświęcić chwili czasu na przejrzenie forum, tylko woli bezsensownie zaśmiecać tematy to trzeba takie zachowania piętnować i nagradzać %, 3-4 razy i delikwent się nauczy, a jak się nie nauczy to ban. I tyle, nie ma co się pieścić bo w końcu to jakby nie patrzeć najlepsze forum na Polskiej scenie ISS i musi trzymać poziom. Reżim siana - jak najbardziej popieram.
QUOTE(szejk @ Sep 28 2008, 22:09)

Tego sie nie da powstrzymac. Nowi beda offtopowac i zakładac bezsensowne tematy, bo maja w dupie procenty skoro moga soebie załozyc zaraz nowe konto.
To ban na IP w takim przypadku.
Co do sytuacji z BedNewzem i Szolpasem, to uważam, że i jeden i drugi nie jest tutaj bez winy i karanie tylko Szolpasa, jest dla mnie lekko dziwne.
Szkoda tylko, że takie sytuacje (chodzi mi o te ich kłótnie) mają miejsce bo cierpi na tym scena, bo nie ulega wątpliwości, że zarówno jeden, jak i drugi to w tej chwili jedni z najlepszych facemakerów.
pozdrawiam
kostek
Sep 30 2008, 12:19
Tomi84 dobrze prawi.
Ale cała ta dyskusja na temat sytuacji na forum jest trochę pozbawiona sensu.
Przecież to nie my, moderatorzy, tworzymy atmosferę, której według user'ów od jakiegoś czasu brakuje.
Sami musicie się kontrolować, logicznie myśleć i zachowywać w sposób adekwatny do miejsca, jakim jest publiczne forum.
Nowi (napływ 13-latków...) będą teraz dobitnej informowani o swoich 'wykroczeniach' co myślę, że pozytywnie odbije się na przejrzystości forum, które przez nich było dość często zaśmiecane. Ale takich można jeszcze zrozumieć mimo, że nie raz trafia mnie kurwica jak piąty raz pisze jakiemuś CrIstiAnO96, że jest już temat do szukania strojów, a ten dalej zakłada nowe tematy w stylu: "Dajcie Nowe Stroje ManU!!!!!! POMOCY!!!!!111" No ale wiadomo, trzeba się przystosować i w ogóle. Raz dostanie 20%, drugi raz... Może za trzecim się nauczy.
Druga kwestia... Jeżeli ktoś taki jak np. DonRxf, którego wcześniej miałem za normalnego nastolatka i user'a, zachowuje się jak debil, nie potrafi ustąpić w jakimś tam śmiesznym sporze to na pewno zostanie ukarany bardziej surowo niż taki CrIstiAnO96, który na forum jest 2 dni.
Tak więc prosta sprawa:
Kontrolujcie się sami, w razie śmiecenia na forum możecie wysyłać raporty i będzie ok.
To wy poprzez swoje zachowanie i kulturę słowa tworzycie atmosferę na tym forum.
kozteg.
shady199o
Sep 30 2008, 16:39
Dla mnie te forum spada na psy naprawde czasem az zal... mody uwazaja sie za bogów ze za byle co leca %% dajac przykład tomak dał kolesiowi % na wstepie choc był to jego pierwszy post bo załozył w złym miejscu temat rozumiem dac % komus kto jest od dłuzszego czasu na forum/;/;/ przez takich kretynów jak on coraz mniej ludzi bedzie sie tu rejestrowac... taksamo jak mi zablokował stare konto za to ze napisałem zeby wyluzował i nie dawał mu odrazu % bo jest nowy... no i mnie wk**** tym i mu napisałem co o tym mysle... to jescze bezczelnie napisał znaj laske pana ze pozwalam ci odpisac jeszcze ...no to odpisałem

sam sie prosił o riposte i po chwili co?????????
KONTO ZABLOKOWANE mody sa po tozeby pilnowac porzadku a nie po to zeby jescze podpuszczac..zablokował konto i poczuł sie lepszy??
Wróciłeś, znowu szczekasz, znowu nie umiesz się normalnie wysłowić...
Gdybym nie dał procentów, to tak samo jakby pozwolić na takie samo zachowanie w przyszłości. Przeczytaj sobie posty napisane trochę wcześniej, może coś zrozumiesz. Cóż, forum schodzi na psy? No to po co jeszcze tu wchodzisz, skoro tak Ci tu źle? Tekstu "pierdolę cię" nie odpuściłbym nawet, gdybym był zwykłym użytkownikiem. Jak ktoś mi pluje na twarz to nie mam zamiaru udawać, że pada deszcz. Jak na razie to jedynym kretynem tutaj jesteś Ty kolego. Moderatorzy są po to, żeby pilnować porządku i to właśnie robią. Ty widać masz jakiś kompleks, skoro Ci nic nie pasuje.
Jamnik
Sep 30 2008, 16:59
CYTAT(shady199o @ Sep 30 2008, 17:43)

Dla mnie te forum spada na psy naprawde czasem az zal... mody uwazaja sie za bogów ze za byle co leca %% dajac przykład tomak dał kolesiowi % na wstepie choc był to jego pierwszy post bo załozył w złym miejscu temat rozumiem dac % komus kto jest od dłuzszego czasu na forum/;/;/ przez takich kretynów jak on coraz mniej ludzi bedzie sie tu rejestrowac... taksamo jak mi zablokował stare konto za to ze napisałem zeby wyluzował i nie dawał mu odrazu % bo jest nowy... no i mnie wk**** tym i mu napisałem co o tym mysle... to jescze bezczelnie napisał znaj laske pana ze pozwalam ci odpisac jeszcze ...no to odpisałem

KONTO ZABLOKOWANE mody sa po tozeby pilnowac porzadku a nie po to zeby jescze podpuszczac..zablokował konto i poczuł sie lepszy??
Uważam że faktycznie troszkę rygorystycznie Tomak pracuje, ale cóż - taki jego styl i myślę, że w ten sposób może utemperować troche młodych, bo bałagan sie robi. Z drugiej jednak strony w ten sposób może wielu się zniechęcić. No ale chyba lepszy jeden co się nauczy, niż 10 co rozwalają forum. Bo Ci nowi nie dostają procentów typu 50 czy 70 %. tylko 10% - od 10% nic im sie nie stanie, a nauczyć sie mogą poprawnego zachowania. Poza tym %% można zlikwidować (sam tego doświadczyłem). A co do opinii że modowie / admini zachowują się jak nagorliwi policjanci czy jacyś inni stróże prawa - takie ich zadanie, im z pewnością nie zależy na banowaniu czy dawaniu procentów, bo tak im sie podoba. Z całą pewnością chcą poprawić atmosfere forum -
http://zdrowo.info.pl/forum/ a że czasami w sposób ostry - no cóż czasami tak trzeba. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam
EDIT: Literówka
snok3r
Sep 30 2008, 17:02
CYTAT(shady199o @ Sep 30 2008, 17:43)

po pierwsze: naucz sie pisac po polsku poprawnie.
po drugie: nie naduzywaj w swoich postach emotek oraz znakow alfanumerycznych.
po trzecie: nie ma tu zadnych kretynow.
po czwarte: wystarczy jeden znak zapytania na koncu zdania.
po piate: procenty za pierwszy post to sprawa calkiem czesta - jak ktos nie umie czytac/pisac to jego sprawa.
po szoste: tak, kazdy moderator czuje sie lepszy po zablokowaniu jakiegos konta.
po siodme: widze, ze lekcja poszla w las...
bartek-brt
Sep 30 2008, 17:09
coś w tym jest...nie wnikam za co ja dostałem ostatnio:P
Ktos tam pisał wcześniej ze to nie sprawiedliwe że Szolpas ma bana a badnews nie. Cos w tym jest:P Nie sądze zeby gorsza osoba była ta co odpowiada niż ta co prowokuje. Dajmy na to taką sytuacje: włamuje sie ktos do domu, rani was nożem a wy w obronie własnej go zabijacie. Kto tu jest ten gorszy? A teraz sytuacja z forum: badnews sie ciągle czepia o jakies "basedy" włosów które nie są wcale "basedami" a szolpoas lub ktos inny kto sie czuje urazony i delikatnie mówiąc podwqrwiony odpowiada bluzgami...
prawda jest taka ze na forum nie jestem od samego początku i siedze głównie w fejsach wiec nie wiem jakie noooby są w dziale z kitsami ale nie przypominam sobie sytuacji zeby z jakims użytkownikiem był taki problem jaki jest teraz. Nawet katalończyk czy manufans byli przez jakis czas i sie uspokoili.
A dodam jeszcze ze na samym początku jak badnews byłzwykłym szarym użytkownikiem to nie przypominam sobie zeby ktoś go nie lubił...baaa calaby z donem mówią same za siebie...szolpas, ja, tez sie z nim "zadawalismy" ale nagle zaczął kozaczyć o czym swiadczy ban na evo-web.
the end:P
Mani3k
Sep 30 2008, 18:40
CYTAT(bartek-brt @ Sep 30 2008, 18:13)

coś w tym jest...nie wnikam za co ja dostałem ostatnio:P
Ktos tam pisał wcześniej ze to nie sprawiedliwe że Szolpas ma bana a badnews nie. Cos w tym jest:P Nie sądze zeby gorsza osoba była ta co odpowiada niż ta co prowokuje. Dajmy na to taką sytuacje: włamuje sie ktos do domu, rani was nożem a wy w obronie własnej go zabijacie. Kto tu jest ten gorszy? A teraz sytuacja z forum: badnews sie ciągle czepia o jakies "basedy" włosów które nie są wcale "basedami" a szolpoas lub ktos inny kto sie czuje urazony i delikatnie mówiąc podwqrwiony odpowiada bluzgami...
prawda jest taka ze na forum nie jestem od samego początku i siedze głównie w fejsach wiec nie wiem jakie noooby są w dziale z kitsami ale nie przypominam sobie sytuacji zeby z jakims użytkownikiem był taki problem jaki jest teraz. Nawet katalończyk czy manufans byli przez jakis czas i sie uspokoili.
A dodam jeszcze ze na samym początku jak badnews byłzwykłym szarym użytkownikiem to nie przypominam sobie zeby ktoś go nie lubił...baaa calaby z donem mówią same za siebie...szolpas, ja, tez sie z nim "zadawalismy" ale nagle zaczął kozaczyć o czym swiadczy ban na evo-web.
the end:P
Uważam, że ta osoba, która zdjęła bana BadNewz'owi powinna w tej sytuacji uczynić to z Szolpasem i Donem... cała trójka się awanturowała, skoro ten 1 dostał szansę, to 2 i 3 również powinni. Nie popieram takiego działania na przyszłość, mówię tutaj o tym konkretnym przypadku, ale dalej popieram zdanie snok3r'a mianowicie "brak możliwości likwidacji %".
Bye
Mortin
Sep 30 2008, 18:43
CYTAT(Mani3k @ Sep 30 2008, 19:44)

Uważam, że ta osoba, która zdjęła bana BadNewz'owi powinna w tej sytuacji uczynić to z Szolpasem i Donem... cała trójka się awanturowała, skoro ten 1 dostał szansę, to 2 i 3 również powinni. Nie popieram takiego działania na przyszłość, mówię tutaj o tym konkretnym przypadku, ale dalej popieram zdanie snok3r'a mianowicie "brak możliwości likwidacji %".
Bye
badnewz dostal bana ostrzegawczego na tydzien, ktory sam zniknal ..
don i szolpas dostawali po 2 bany ostrzegawcze
raz na tydzien, drugie na miesiac co nie poskutkowalo
pozdro
CYTAT(Jamnik @ Sep 30 2008, 16:03)

Uważam że faktycznie troszkę rygorystycznie Tomak pracuje, ale cóż - taki jego styl i myślę, że w ten sposób może utemperować troche młodych, bo bałagan sie robi. Z drugiej jednak strony w ten sposób może wielu się zniechęcić. No ale chyba lepszy jeden co się nauczy, niż 10 co rozwalają forum. Bo Ci nowi nie dostają procentów typu 50 czy 70 %. tylko 10% - od 10% nic im sie nie stanie, a nauczyć sie mogą poprawnego zachowania. Poza tym %% można zlikwidować (sam tego doświadczyłem). A co do opinii że modowie / admini zachowują się jak nagorliwi policjanci czy jacyś inni stróże prawa - takie ich zadanie, im z pewnością nie zależy na banowaniu czy dawaniu procentów, bo tak im sie podoba. Z całą pewnością chcą poprawić atmosfere forum - a że czasami w sposób ostry - no cóż czasami tak trzeba. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam
EDIT: Literówka
A ja się pytam po raz kolejny: JAK?
Bo mnie strasznie w oczy rażą moje 20% procent
mandriva
Sep 30 2008, 19:46
IMO mod/admin powinien dawać % w ostateczności i powiedzmy, że nowy user ma jakby okres ochronny. Rozumiem, że modzi chcą się pokazać z jak najlepszej strony, ale co za dużo to nie zdrowo ;]
Tomak - te % dla świeżaka mogłeś odpuścić i dać mu tylko słownego warna.Czasami działacie zbyt pochopnie. Co do banów dla Dona i szolpasa - może faworyzujecie Bada
Kubbas
Sep 30 2008, 20:19
Tomak jak na razie dobrze się spisuję, nie wiem o co macie do niego pretensje. Koleś złamał regulamin a Tomak jako mod miał prawo wybrać formę ostrzeżenia.
Tomi84
Sep 30 2008, 20:57
Panowie, lepiej żeby Tomak (a także inni modowie) był ostry niż żeby za bardzo pobłażał - przynajmniej takie jest moje zdanie. Może dzięki temu następni zastanowią się dwa razy za nim coś zrobią lub napiszą. Zobaczycie, że na dłuższą metę jest to dobre rozwiązanie i na pewno nie zaszkodzi temu forum. Postów takich jak ten forumowicza o nicku "shady199o" nawet nie komentujcie bo nie ma co tracić czasu na osoby, które w czasie lekcji języka polskiego w szkole były najwyraźniej gdzie indziej.
pozdrawiam.
snok3r
Sep 30 2008, 22:48
CYTAT(mandriva @ Sep 30 2008, 20:50)

Tomak - te % dla świeżaka mogłeś odpuścić i dać mu tylko słownego warna.Czasami działacie zbyt pochopnie. Co do banów dla Dona i szolpasa - może faworyzujecie Bada

jak juz pisalem badnewz tez dostal bana (co zreszta mozna zobaczyc...).
jak ktos jeszcze raz napisze cos o niesprawiedliwosci sytuacji szolpas/don - badnewz skonczy jak wyzej wymienieni. tyle w tym temacie.
btw. widze, ze kolejna osoba nie moze sobie odpuscic mimo bana...kolejne konto czarka zablokowane.
co do nowych uzytkownikow: ogolne zasady, takie jak poprawna polszczyzna, odpowiednie nazywanie tematow, nie obrazanie innych etc. obowiazuja na kazdym forum dyskusyjnym dlatego ich lamanie jest kare niezaleznie od ilosci postow - to tak jakby ktos zwyzywal barmana w knajpie i tlumaczyl sie, ze nie wiedzial, ze tak nie mozna bo nie byl tu nigdy wczesniej...jakies podstawy kultury osobistej i ogolnej netykiety trzeba zachowac...
CYTAT(JuveR @ Sep 30 2008, 20:23)

A ja się pytam po raz kolejny: JAK?
Bo mnie strasznie w oczy rażą moje 20% procent

to teraz masz juz 30 zeby nie razilo...
CYTAT(snok3r @ Sep 30 2008, 22:52)

to teraz masz juz 30 zeby nie razilo...
To dajcie mi odrazu bana

juz sie nawet nie mozna o nic zapytac?
Aha zapomniałbym podziękować
bartek-brt
Oct 4 2008, 11:45
pfff o co qrva chodzi? za co szolpas dostał bana na IP?!?!?!?!?!?!?!
rozumiem że admini starają sie żeby te forum spadlo totalnie na psy...a psami jesteście WY!
Cyrk sie robi totalnie!
BadNewz mial juz konto odblokowane a to nagle znowu bana dostal. Kto daje i odbiera ten...
A tera i szolpas i bartek. Sorka ale jak dla mnie to bardzo zle i dziwne decyzje.
A na tym forum traci bo to bardzo dobrzy fejsmakarzy a nie jak 70% uzytkowników pijawy które ciagle czegos chca. I tylko kurwa nabijaja swoje tempe posty. "Kiedy patch?" "Kiedy patch?" "Kiedy patch?"
A wiec ludzie którzy poswiecaja swój czas by cos zrobic powinni byc traktowanie inaczej.
Widze ,ze koledzy wyzej nie potrafia nadal pojac pewnych rzeczy.
Jakich rzeczy?
Nalezy chronic takich ludzi jak szolpas badnewz i bartek to co bylo kiedys to minelo. Badnewz i szolpas sie poprawili a szolpas przeprosil za swoje zachowanie.
CYTAT(szejk @ Oct 4 2008, 18:29)

Jakich rzeczy?
Nalezy chronic takich ludzi jak szolpas badnewz i bartek to co bylo kiedys to minelo. Badnewz i szolpas sie poprawili a szolpas przeprosil za swoje zachowanie.
A ci znowu swoje :/
Poprawili sie ? Masz zaswiadczenie od psychologa ?
CYTAT(szejk @ Oct 4 2008, 19:20)

A wiec ludzie którzy poswiecaja swój czas by cos zrobic powinni byc traktowanie inaczej.
Nie. Regulamin jest dla wszystkich jednakowy. Jak to sobie wyobrazasz? Szolpas robi swietne mordy to moze innych uzytkownikow obrazac, a XYZ mord nie robi to dajcie mu bana bo to "dziecko neo"?
CYTAT(szejk @ Oct 4 2008, 19:29)

Niestety to nie przedszkole i "przepraszam" nie zawsze wystarczy. trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje decyzje i umiec ponosic ich konsekwencje.
Na jakiej zasadzie rozdawane są rangi "patchmaker" ?
CYTAT(Kubbas @ Oct 4 2008, 21:26)

Na jakiej zasadzie rozdawane są rangi "patchmaker" ?
robisz jakis dodatek do pesa dosyc dlugo, dostaje range patchmakera
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.