perONE
Aug 26 2008, 11:45
Ja, czyli perONE, Damian oraz Badnewz postanowiliśmy założyć temat ds. sytuacji wewnętrznej na forum. Chodzi tutaj o przejawy agresji, chamstwa oraz jak to mówią o zbyt dużą ilość Dzieci NEO.
Sytuacja na forum powoli robi sie lekko mówiąc "nie smaczna". Naszym zdaniem jest za duża "samowolka", nie ma kontroli. Często fala krytyki spływa na makerów różnych dziedzin lub co gorzej, w ogóle brak słowa wsparcia czy pochwały. Wielu rezygnuje z wystawiania swoich prac na forum ponieważ nie chcą być krytykowani za ich bardziej lub mniej udana prace lub boja sie, ze ich praca pojdzie na marne. Pomyślmy jak temu zaradzić. Może wystąpić z prośbą do adminów o przyznanie 2-3 osobom roli moda.
Piszcie swoje spostrzezenia, jakieś ew. pomysły oraz co Waszym zdaniem należy usprawnić.
Mortin
Aug 26 2008, 11:51
adminow i modow jest chyba wystarczajaco duzo, zreszta sami zerknijcie w rubryke modow i adminow..mysle, ze problem w tym, ze jednak ciezko jest wszystko ogarnac. Na naszym forum jest pelno uzytkownikow, spora ilosc tematow i nieraz jest naprawde trudno wylapac wszystkich delikwentow. Dlatego tez kieruje goraca prosbe do wszystkich uzytkownikow, gdy widzicie,ze ktos lamie regulamin forum, obraza kogos itd zglaszajcie to adminom, modom poprzez PW albo funkcje raport, a napewno takich delikwentow bedziemy srogo karac.
Pozdrawiam
Damian.
Aug 26 2008, 11:55
Admini wg.mnie powinni dawać większe kary i być bardziej odpowiedzialni tzn. użytkownicy nie boją się adminów ,bo "co tam - 10% nic strasznego, usuną mi kiedyś".
Mortin: To trochę brzmi jak konfident

, ale nawet dobry pomysł
Mortin 2: Może i tak.
No to czekamy na "poprawę" użytkowników
perONE
Aug 26 2008, 11:55
Mortin a mozesz podać, ktory admin\mod na bieżąco jest na forum?
bo z tego co widze to tylko Ty, norek, kostek.
IMO nie chodzi o wieksze kary ale szybsze i natychmiastowe wyłapywanie złamania regulaminu.
BadNewz
Aug 26 2008, 12:00
Mam nadzieję, że teraz to wszystko już się zakończy. Mianowicie nie jest to zbyt miłe, kiedy codziennie widzi się wyzwiska na forum, to samo w profilu, a czasem nawet na gg. Nie wydaje mi się, że skrzywdziłem kogoś tak strasznie, że posówa się do takich środków... Tak samo to co miało miejsce wczoraj... Wydaje mi się, że wszyscy mają już tego dosyć i chcieliby, aby na forum powrócił dawny ład porządek oraz SZACUNEK jedynych do drugich. Ja oczywiście się pod tym wszystkim podpisuje i jeszcze raz (JA) apeluje o pokój.
Pozdrawiam.
Mortin
Aug 26 2008, 12:01
@ Damian.
to wolisz zeby byl syf na forum? juz wolalbym, zeby nazwali mnie konfidentem, ale zeby byl porzadek na forum, niz nie zglaszac nic i pozwalac zeby sie neony panoszyly...
@perONE
nasza trojka z tego co zauwazylem jest najczesciej na forum. Osobiscie zdarza mi sie wejsc nawet i 10 razy dziennie.
A co do kar, to sa one adekwatnie dawane do poziomu 'zaslug'. Drobne przewinienie to male procenty, cos wiekszego np obraza kogos, to juz spora ilosc ostrzezenia, w najgorszym wypadku ban
Pozdrawiam
artysta germanista
Aug 26 2008, 13:15
od pewnego czasu czuje na tym forum jakiś niesmak ;p. Nie mam jakoś ochoty oceniania dodatków do pesa wykonywanych przez innych userów, ani wypowiadania się nawet w tematach niezwiązanych z pesem. W sumie na forum nie mamy za duzo patchmakerów, oczywiscie po za takimi szanowanymi przezemnie osobistościami jak: Torin,GoFy,E9,Damianinho,Szolpas i wielu innych. Fajnie by bylo jakby w każdej dziedzinie dodatków był chociaż jeden dobry patchamker np. zeby ktoś robił takie dobre stadiony jak torin robi kitsy czy T-mac twarze

. Myśle też że opcja przydzielenia kilku osobom moda to dobre rozwiązanie (wiadomo ja sie nawet nie pucuje bo i tak mnie nikt tu w sumie nie lubi bo za duzo kłapie dziobem), ale osoby które często przebywają na forum i wnoszą coś ciekawego do dyskusji na to zasluguja. Mówie np. o perONE. A co do bluzgów to owszem każdemu sie zdaża (mi przede wszystkim

) ale jak wcześniej powiedzieliście jest tego tutaj za dużo.
kostek
Aug 26 2008, 13:29
Snok3r i Raffels także tu zaglądają. Sytuacja na forum staje się niesmaczna? Przy takiej liczbie użytkowników ciężko to wszystko ogarnąć bo i tak znajdzie się kilku debili.
CYTAT
Może wystąpić z prośbą do adminów o przyznanie 2-3 osobom roli moda.
Podaj jakieś konkretne osoby, które mają długi staż na scenie, są niekarane i aktywnie się udzielają?
Po drugie słomiany zapał danego delikwenta zapewne szybko minie... Tak samo jak u newsmenów. W ostatnim czasie około dziesięciu dostało prawa do pisania newsów, a ilu nowych pisze? Żaden.
Rozdać moda na prawo i lewo nie sztuka. A póki co nie widzę kogoś kto by się palił do tej funkcji i, co najważniejsze, posiadał odpowiednie predyspozycje.
/edit: Zapomniałem o Orange_91 - facet zna się na rzeczy. Tylko nie wiem czy by go interesowało moderowanie.
Mortin
Aug 26 2008, 13:35
CYTAT(kostek @ Aug 26 2008, 14:33)

Snok3r i Raffels także tu zaglądają. Sytuacja na forum staje się niesmaczna? Przy takiej liczbie użytkowników ciężko to wszystko ogarnąć bo i tak znajdzie się kilku debili.
Podaj jakieś konkretne osoby, które mają długi staż na scenie, są niekarane i aktywnie się udzielają?
Po drugie słomiany zapał danego delikwenta zapewne szybko minie... Tak samo jak u newsmenów. W ostatnim czasie około dziesięciu dostało prawa do pisania newsów, a ilu nowych pisze? Żaden.
Rozdać moda na prawo i lewo nie sztuka. A póki co nie widzę kogoś kto by się palił do tej funkcji i, co najważniejsze, posiadał odpowiednie predyspozycje.
/edit: Zapomniałem o Orange_91 - facet zna się na rzeczy. Tylko nie wiem czy by go interesowało moderowanie.
osobiscie mam na celowniku 2 osoby, ktore mysle, ze moglyby pomoc prowadzic forum. Wydaje mi sie, ze nadanie im praw moderatorskich byloby dobrym posunieciem.
perONE
Aug 26 2008, 13:36
Moze danie moda to sredni pomysl chociaz Orange moglby miec

Mortin dał dobry pomysl: naduzycia zglaszac na pw a reszta w rekach moda.
Jestem za Orange'em (Jak to sie odmienia?)
To co było wczoraj na forum to efekt długo trzymanego rozgoryczenia dwóch panów, którzy mają problem ze swoim ego i ze swoimi nerwami. Czemu ten wybuch? A temu, że poczuli sie tak jak inni userzy, kiedy zostali potraktowani %% lub banami. I tylko czekali aż BadNewz się wypowie w temacie, by móc na niego naskoczyć, zaraz po obelgach na modów i administratorów. Jednakże o tej wczorajszej żenadzie nie ma co myśleć, a już na pewno to nie może być powodem zmiany "życia" forumowego na gorsze. Tylko lekcją, jak z szanowanego peczmejkera (don) można stać się idiotą na własne życzenie.
ronaldo_9
Aug 26 2008, 14:21
CYTAT(BadNewz @ Aug 26 2008, 13:04)

Mam nadzieję, że teraz to wszystko już się zakończy. Mianowicie nie jest to zbyt miłe, kiedy codziennie widzi się wyzwiska na forum, to samo w profilu, a czasem nawet na gg. Nie wydaje mi się, że skrzywdziłem kogoś tak strasznie, że posówa się do takich środków... Tak samo to co miało miejsce wczoraj... Wydaje mi się, że wszyscy mają już tego dosyć i chcieliby, aby na forum powrócił dawny ład porządek oraz SZACUNEK jedynych do drugich. Ja oczywiście się pod tym wszystkim podpisuje i jeszcze raz (JA) apeluje o pokój.
Pozdrawiam.
Co BadNewz, znudziło Ci się już obrażanie? Dla mnie takim użytkownikiem do usunięcia jesteś ty.
Najpierw zaczepki na forum, potem dziecinne bluzgi na PW, to twój styl. Ostatnio nie śledzę forum ale z tego co napisałeś w końcu trafiła kosa na kamień i ktoś Ciebie obraził. Idea bardzo dobra, mam nadzieję że ktoś odpowiedni się tym zajmie.
BadNewz
Aug 26 2008, 14:32
CYTAT(ronaldo_9 @ Aug 26 2008, 15:25)

Co BadNewz, znudziło Ci się już obrażanie? Dla mnie takim użytkownikiem do usunięcia jesteś ty.
Najpierw zaczepki na forum, potem dziecinne bluzgi na PW, to twój styl. Ostatnio nie śledzę forum ale z tego co napisałeś w końcu trafiła kosa na kamień i ktoś Ciebie obraził. Idea bardzo dobra, mam nadzieję że ktoś odpowiedni się tym zajmie.

Tyczyło się to wszystkich

.
Teraz sami powiedzcie, jak na forum ma być porządek i spokój kiedy 'tacy' są i będą?
Z resztą chyba jednak nie jesteś do końca w temacie...
Pozdrawiam, peace.
ronaldo_9
Aug 26 2008, 14:38
Ja tam urazy do Ciebie nie trzymam, bo to raz ktoś przykozaczy na kompie, uważam tylko że nie ty powinieneś robić porządki.
Nawarzył piwa to niech teraz wypije.
Kubbas
Aug 26 2008, 15:04
CYTAT(kostek @ Aug 26 2008, 14:33)

W ostatnim czasie około dziesięciu dostało prawa do pisania newsów, a ilu nowych pisze? Żaden.
Tak jest w 70% przypadków, zazwyczaj zaczyna im się to nudzić itd, większość newsmanów ma słomiany zapał. A dziwi mnie to gdyż jest o czym pisać, zwłaszcza o dodatkach powstających tutaj.
ronaldo_9
Aug 26 2008, 15:09
CYTAT(KubbasOG @ Aug 26 2008, 16:08)

Tak jest w 70% przypadków, zazwyczaj zaczyna im się to nudzić itd, większość newsmanów ma słomiany zapał. A dziwi mnie to gdyż jest o czym pisać, zwłaszcza o dodatkach powstających tutaj.
Doświadczenia z nba-live.pl (byczek

)?
Kubbas
Aug 26 2008, 15:14
Nie. Z pro-evo.
CYTAT
Może wystąpić z prośbą do adminów o przyznanie 2-3 osobom roli moda.
Nie jest to zly pomysl, pod warunkiem, ze osoby te beda posiadac odpowiedni staz na forum, znajda troche czasu w ciagu dnia zeby posiedziec na forum, popatrzec co jest nie tak, beda odpowiedzialne. Czy tacy delikwenci straca swoj zapal po 2 czy 3 dniach ? Coz, byc modem na najwiekszym serwisie o kopankach od KONAMI to mysle jakis rodzaj zaszczytu, i chec pokazania, ze czlowiek odpowiedzialny za przyznanie Ci moda nie pomylil sie, bedzie wystarczajaco duza, aby jednak nie zawiesc Go i tego zapalu nie stracic.
Tyle ode mnie w kwestii przyznawania tej funkcji na forum,
co do atmosfery na forum, to ostatnio rzeczywiscie jest kwas, ahh az sie lezka w oku kreci jak sie wspomni jak tu bylo jeszcze dwa lata temu. ; ) Trzeba przywrocic stary lad, porzadek i dobra atmosfere.
Pozdrawiam.
dj_adriano
Aug 26 2008, 15:30
Od jakiegoś czasu jestem już tylko obserwatorem tego forum chociaż jestem tu prawie codziennie i tylko czekałem na taki topik bo tak jak niektórzy już nazwali sytuacja na forum zrobiła się nieciekawa i niektóre incydenty związane zwłaszcza z Badnewzem do którego ja osobiście nic nie mam odpychają mnie troche tak wiec trzeba coś z tym zrobić i myśle że to o co apelował już Mortin i Norek czyli "donoszenie" na innych może być rozwiązaniem ale i dodanie jeszcze jednego czy dwóch modów nie było by niczym złym ale to musiał by być ktoś kto siedział by troche na forum dobra to tyle mojego wykładu
CYTAT(dj_adriano @ Aug 26 2008, 16:34)

Od jakiegoś czasu jestem już tylko obserwatorem tego forum chociaż jestem tu prawie codziennie i tylko czekałem na taki topik bo tak jak niektórzy już nazwali sytuacja na forum zrobiła się nieciekawa i niektóre incydenty związane zwłaszcza z Badnewzem do którego ja osobiście nic nie mam odpychają mnie troche tak wiec trzeba coś z tym zrobić i myśle że to o co apelował już Mortin i Norek czyli "donoszenie" na innych może być rozwiązaniem ale i dodanie jeszcze jednego czy dwóch modów nie było by niczym złym ale to musiał by być ktoś kto siedział by troche na forum dobra to tyle mojego wykładu
Hmm donoszenie... nie nazwałbym tak tego. Co najwyżej dbanie o własne i innych dobro. Także wszelkie informacje na temat niestosownego zachowania któregoś z użytkownikiem wraz z uzasadnieniem najlepiej w postaci linku będą mile widziane w prywatnej skrzynce na forum. Pozdrawiam.
Sytuacja jest jaka jest. Moderatorów może i jest sporo, tylko ilu z nich codziennie zagląda na forum? Dodanie 2-3 na pewno by nie zaszkodziło
TEN temat na przykład przeszedł bez większego echa. Poza tym zawsze jest funkcja Raport

Tylko że gdy ja kliknąłem na ten przycisk to raport poszedł do użytkownika o niku MaTi a on mi odpisał że już nie jest dawno modem
Soncker
Aug 26 2008, 17:36
Dobrze że wspomniałeś o tym temacie tu powiedziałem mu prawde on mnie obrazil i sprawa poszla bez echa?
CYTAT(Juventino @ Aug 26 2008, 18:08)

Sytuacja jest jaka jest. Moderatorów może i jest sporo, tylko ilu z nich codziennie zagląda na forum? Dodanie 2-3 na pewno by nie zaszkodziło
TEN temat na przykład przeszedł bez większego echa. Poza tym zawsze jest funkcja Raport

Tylko że gdy ja kliknąłem na ten przycisk to raport poszedł do użytkownika o niku MaTi a on mi odpisał że już nie jest dawno modem

Nie raportuj. Pisz PW do mnie lub Mortina.
Wkrótce wszyscy na forum staną się Moderatorami

Mi to pasuje.
CYTAT(norek @ Aug 26 2008, 17:01)

Nie raportuj. Pisz PW do mnie lub Mortina.
A wiesz z PW troche wiekszy problem niz z raportem, ale nastepnym razem na pewno tak zrobie
CYTAT
Wkrótce wszyscy na forum staną się Moderatorami cool.gif Mi to pasuje.
Tylko kto wtedy bedzie karany :DDD
CYTAT
Ehh szkoda bo ja niestety zostałem ukarany za "offtopa"

Z udzielaniem to ostatnio slabo bo co chwile widze na forum tematy: POMOCY! nie dziala mi to czy tamto. Aż głowa boli

zart ofkoz
EDIT: @Jack: Takie rzeczy to tylko w Erze
Nikt, bo nie będzie powodu

Będzie panowała harmonia i dobrobyt.
dj_adriano
Aug 26 2008, 19:07
CYTAT(norek @ Aug 26 2008, 18:00)

Hmm donoszenie... nie nazwałbym tak tego. Co najwyżej dbanie o własne i innych dobro. Także wszelkie informacje na temat niestosownego zachowania któregoś z użytkownikiem wraz z uzasadnieniem najlepiej w postaci linku będą mile widziane w prywatnej skrzynce na forum. Pozdrawiam.
napisałem to w cudzysłowiu
Ostatnio atmosfera jest nieciekawa. Zauwazylem ze wszyscy wola pobierac dodatki niz je komentowac. Na forum jest coraz wiecej dzieci neo. Ostatnio tez sam troche odpierdalelem. Kiedys dostalem bana a nie wiem dlaczego mi norek go zdjal bo zasluzylem na niego
Mooner
Aug 26 2008, 22:59
O! Cieszę się, że coś ruszyło w tej sprawie. Nie sądziłem, że w ogóle jest to możliwe. ;]
A jednak.

Wszyscy widzimy jak wygląda forum i trzeba to naprawić, jak dla mnie praca modów pozostawia wiele do życzenia (niestety), a i nikt nie ma też ogromnych ambicji do rozmowy na inny temat niż pes.
Pewnie się myle, ale wydaje mi się, że stworzenie oddzielnego forum "Pes scena" stało się po części konkurencją dla forum głównego. Bardzo wielu wywiało właśnie tam. Gdy udzielałem się tutaj wcześniej tamtego forum jeszcze nie było, zdziwiłem sie, gdy wróciłem, po co dwa fora na iss, no ale cuż. Patrząc na dzisiejszą sytuację nie trudno wskazać kto z tej konfrontacji wyszedł cało.
Oj co widzę, że się naprawdę zrobił syf. W ciągu najbliższego miesiąca postaram się przebudować forum, wybierzemy też nowych moderatorów.
djclanv1r00z
Aug 26 2008, 23:46
Coś się zepsuło ... kiedyś byliście bardziej otwarci na nowych użytkowników ... teraz odrazu że to neowcy ... wiadomo że taki typ co ma 1 lub 2 posty i nawet dobrze nie przejrzy forum i walnie nowy temat o błachą sprawę ... to jest denerwujące ... wiem... ale jak nikt nie odpisze to on sobie nabija i tak w kółko ... a jak ktoś odpisze to odrazu że ON nabija sobie ... trzeba jakoś to rozdzielić ... jak jużkiedyś tam mówiłem "dzieci NEO" są na każdym forum... i z tym nic nie da się zrobić ... a że potrzebują pomocy to staramy im pomóc na tym forum swoimi wypowiedziami

tyle na ten temat

a co do admów i modów

to jeżeli chcecie żeby inni "donosili" tzn że nie dajecie rady w takim składzie :/ wychodzi na to że inni użytkownicy mają wyłapywać to co wy pominiście robić ... czyli z tych opowiastek " jak nic nie robiąc zrobić coś dla własnego dobrego samopoczucia" i nie męczyć się zabardzo przy tym

widze że to monotonna praca bo strasznie się ciężko tępi tych waszych "neowców" ale co zrobić ?? podjeliście się takiego zadania więc coś trzeba robić lepiej

jestem codzień na forum i dopiero ostatnio zauważyłem że coś głębiej przejeliście się tym problemem "agresji", wyzwisk i tym podobnym sprawą :/
więc wydaje mi się że naprawdę ktoś wam jest potrzebny do pomocy

to była moja szczera wypowiedź

pozdrawiam
P.S. przepraszam za błędy ale staram się ciągle pracować nad moją gramatyką
qazwsx
Aug 27 2008, 00:15
CYTAT(djclanv1r00z @ Aug 27 2008, 00:50)

to jeżeli chcecie żeby inni "donosili" tzn że nie dajecie rady w takim składzie :/ wychodzi na to że inni użytkownicy mają wyłapywać to co wy pominiście robić ... czyli z tych opowiastek " jak nic nie robiąc zrobić coś dla własnego dobrego samopoczucia" i nie męczyć się zabardzo przy tym

Niekoniecznie, bo codziennie pisana jest spora ilość postów więc siłą rzeczy nie da się wszystkiego wyłapać. Chyba, że ma się czas siedzieć na forum i czytać 70 tematów dziennie i czytać post za postem. Jeśli będę widział jakieś przewinienia to zgłoszę na PW, tak jak pisze norek.

więc wydaje mi się że naprawdę ktoś wam jest potrzebny do pomocy

Osobiście uważam, że jedna lub dwie osoby do pomocy nie zaszkodziłyby ( pod warunkiem, że owe osoby byłyby sumienne i miały trochę czasu do poświęcenia, wypadałoby mieć też trochę stażu na scenie IO ) Z chęcią pomógłbym ale od września nagminny brak czasu lub jego spore ograniczenie

P.S. przepraszam za błędy ale staram się ciągle pracować nad moją gramatyką

Na początku mojej "przygody"

z IO też sporo błędów popełniałem

Jak wiadomo, człowiek całe życie się uczy.
Stara atmosfera była wspaniała, zawsze dało się dogadać ze wszystkimi. Mało kto pamięta jeszcze czasy Wolf patchy do PES4 czy dzienne udzielanie się np. Kemota

Wszystkim dobyło trochę lat na karku
Teraz z przyjściem nowego PES'a narobiło się sporo nowych użytkowników - to tak samo jakby jakaś przeciętnie dobra drużyna wygrała LM i natychmiastowo otrzymała masę użytkowników na forum. Przyjście masy userów może spowodowane jest podejściem ea do fify w wersji na pc...
Ja bym powiedział że ten napływ "użytkowników" to przede wszystkim PES 2008 i next-gen. A jeszcze jak taki 10-latek zobaczył na okładce Ronaldo to już mu się w głowie poprzewracało

Tylko że gdy już zainstaluje gre to zauważy że nie ma licencji, albo że Ronaldinho czy inny gwiazdor nie ma aktualnej twarzy

Najbardziej zapamiętałem porównanie utraty ML do utraty dziecka... Oczywiście są też nowi użytkownicy, którzy potrafią się zachować na poziomie
Niestety problem, który opisujecie nie jest taki banalny do rozwiązania.
Nie jest łatwo wyważyć postawę pomiędzy dawnym zamordyzmem (gdzie usuwanie 400 kont w jeden wieczór za graficzne sygnatury nie było dla nikogo problemem) a obecnym napływem nowych juzerów.
No offence, ale obecni czternastolatkowie mają się nijak do czternastolatków sprzed pięciu lat. Obecnie króluje głupota, która niejednokrotnie ewoluuje do debilizmu.
Zrozumcie też nas. Nie ma opcji, aby ograniczać rejestracje. Nie możemy przecież każdemu juzerowi robić testu iq

Wyjścia pozostają dwa.
1. Dobieramy nowych moderatorów i grzecznie modujemy
2. Włączamy sianowy zamordyzm i traktujemy juzerów jak szmaty: pyskówka - ban; łamanie regulaminu - ban.
To Wasze forum, Wasz wybór
snok3r
Aug 27 2008, 09:33
CYTAT(Mooner @ Aug 27 2008, 00:03)

Wszyscy widzimy jak wygląda forum i trzeba to naprawić, jak dla mnie praca modów pozostawia wiele do życzenia (niestety), a i nikt nie ma też ogromnych ambicji do rozmowy na inny temat niż pes.
problem jest taki, ze wszystkim sie nie dogodzi. jeszcze neidawno powstawały tematy, ze na forum brakuje "luzu", że moderacja daje ostrzeżenia za byle co i nawet spokojnie podyskutować się nie da. teraz nagle okazało się, że "luz" też nie jest dobry bo się atmosfera zepsuła, bo się dzici na forum panoszą etc. etc.
Tak jak napisał siano: można wrócić do starego sposobu zarządzania forum tyle wiąże się to z wieloma banami i (przyanjmniej chwilową) rewolującją, która na pewno się nie spodoba wielu użytkownikom forum.
CYTAT(Mooner @ Aug 27 2008, 00:03)

Pewnie się myle, ale wydaje mi się, że stworzenie oddzielnego forum "Pes scena" stało się po części konkurencją dla forum głównego. Bardzo wielu wywiało właśnie tam.
pes scena w żadnym razie nie jest konkurencją dla io. jest to forum stworzony tylko i wyłącznie na potrzeby polskiej sceny pro evolution soccer i znajdujują się tam informacje/relacje/wyniki turniejów lanowych. zainteresowanie lanówkamina io jest żadne (co pokazują sporadycznie powstałe tu tematy dotyczące mp i niektórych turniejów). Co chwila pojawiaja sie pomysly polaczenia obu tych tworów jednak jest to trudne zarówno ze względów technicznych jak również specyficznej mentalności ludzi uważających sie za liderów sceny...
CYTAT(siano @ Aug 27 2008, 07:48)

Nie jest łatwo wyważyć postawę pomiędzy dawnym zamordyzmem (gdzie usuwanie 400 kont w jeden wieczór za graficzne sygnatury nie było dla nikogo problemem) a obecnym napływem nowych juzerów.
No offence, ale obecni czternastolatkowie mają się nijak do czternastolatków sprzed pięciu lat. Obecnie króluje głupota, która niejednokrotnie ewoluuje do debilizmu.
Zrozumcie też nas. Nie ma opcji, aby ograniczać rejestracje. Nie możemy przecież każdemu juzerowi robić testu iq

Wyjścia pozostają dwa.
2. Włączamy sianowy zamordyzm i traktujemy juzerów jak szmaty: pyskówka - ban; łamanie regulaminu - ban.To Wasze forum, Wasz wybór

A nie ma czegoś po środku?

Chociaż druga opcja mi nie przeszkadza, bo raczej staram się być kulturalnym
Najlepsze to by bylo obraza uzytkownika ban na stale. Za drobne uchybienia od regulaminu % w zaleznosci od tego czego sie dopuscil. I jeszcze proponowalbym zeby patchmakerzy mogli dodawac newsy wtedy moze by cos ruszylo
CYTAT(p@blo @ Aug 27 2008, 09:24)

Najlepsze to by bylo obraza uzytkownika ban na stale. Za drobne uchybienia od regulaminu % w zaleznosci od tego czego sie dopuscil. I jeszcze proponowalbym zeby patchmakerzy mogli dodawac newsy wtedy moze by cos ruszylo
Z dwoma pierwszymi zdaniami się zgodzę. Ale z tym ostatnio zdecydowanie nie. Lepiej niech newsy piszą osoby która się na tym znają
CYTAT(p@blo @ Aug 27 2008, 11:24)

I jeszcze proponowalbym zeby patchmakerzy mogli dodawac newsy wtedy moze by cos ruszylo
Może jako dział na forum? Patchmakerzy wrzucaliby niusy, newsmani by je dodawali.
Pro-Evo-S
Aug 27 2008, 11:50
CYTAT(siano @ Aug 27 2008, 12:06)

Może jako dział na forum? Patchmakerzy wrzucaliby niusy, newsmani by je dodawali.
To jest dobry pomysł. Patchmakerzy wrzucają swoje wypociny w temacie na forum, trochę go opisują co i jak, a newsmanni tam regularnie zaglądają i tworzą historyjkę newsową do dodatku i wpuszczają na stronkę główną.
Można wiedzieć ilu użytkowników ma obecnie posadę newsmana?
CYTAT(Pro-Evo-S @ Aug 27 2008, 12:54)

To jest dobry pomysł. Patchmakerzy wrzucają swoje wypociny w temacie na forum, trochę go opisują co i jak, a newsmanni tam regularnie zaglądają i tworzą historyjkę newsową do dodatku i wpuszczają na stronkę główną.
Można wiedzieć ilu użytkowników ma obecnie posadę newsmana?

koło 30 z czego żywych jest może 3.
Mortin
Aug 27 2008, 14:24
CYTAT(Juventino @ Aug 26 2008, 18:08)

CYTAT(Sonck @ Aug 26 2008, 18:40)

Dobrze że wspomniałeś o tym temacie tu powiedziałem mu prawde on mnie obrazil i sprawa poszla bez echa?
Sprawa wcale nie przeszla bez echa, gdyz tego samego dnia ten uzytkownik dostal ode mnie bana na 30 dni.. Stopien ostrzezenia nie jest widoczny dla innych uzytkownikow, wiec nie wiecie co sie dzieje, a ja nieraz nie pisze czy ktos dostal bana, czy nie, bo po co ?

hmm mysle, ze to jest dobry pomysl, napewno ulatwilby proces dodawania newsow, tylko czy to sie sprawdzi ?
Jak nie sprobujemy to sie nie dowiemy

pozdro
BadNewz
Aug 27 2008, 15:17
CYTAT(Mortin @ Aug 27 2008, 15:28)

Sprawa wcale nie przeszla bez echa, gdyz tego samego dnia ten uzytkownik dostal ode mnie bana na 30 dni.. Stopien ostrzezenia nie jest widoczny dla innych uzytkownikow, wiec nie wiecie co sie dzieje, a ja nieraz nie pisze czy ktos dostal bana, czy nie, bo po co ?
hmm mysle, ze to jest dobry pomysl, napewno ulatwilby proces dodawania newsow, tylko czy to sie sprawdzi ?
Jak nie sprobujemy to sie nie dowiemy
pozdro
Czyli, na przykład ktoś wydaje dużego bootpacka, daje do tego trochę literówki w swoim temacie, ktoś kto dodaje newsy (admin czy moderator) zagląda do temu, 'ocenia' i ewentualnie dodaje to jako newsa na główną?
W sumie ostatnio są newsy tylko dotyczące PESa 2008, jeszcze jakiś czas temu pojawiały się na przykład facepacki zarówno ze świata jak i z naszego forum, nie powiem, mnie jako komuś kto się trochę w to bawi bardzo to odpowiadało

.
brakuje starego, dobrego Kemota, nieprawdaż?
poustawialby Was wszystkich jak słoiki na półkach.
ze smutnym uśmiechem obserwuję co się tu wyprawia.i tęsknię za tamtymi czasami.
jakość przeszła w ilość.
pzdr
Kubbas
Aug 27 2008, 15:32

To jest świetny pomysł, bez zbędnego zamieszania każdy będzie mógł zaoferować newsmanom swój dodatek.
CYTAT(whan @ Aug 27 2008, 13:01)

koło 30 z czego żywych jest może 3.
Wypadałoby wywalić nieaktywnych
Mooner
Aug 27 2008, 16:02
CYTAT(Mortin @ Aug 27 2008, 15:28)

Stopien ostrzezenia nie jest widoczny dla innych uzytkownikow, wiec nie wiecie co sie dzieje, a ja nieraz nie pisze czy ktos dostal bana, czy nie, bo po co ?
A może by tak udostępnic wszystkim poziom ostrzeżeń? Wtedy może taki ktos przestrzegał by bardziej regulaminu chcąc mieć "czysty" pasek ostrzeżeń. (znajda sie tacy którym na tym zależy..

)
CYTAT(siano @ Aug 27 2008, 09:48)

Wyjścia pozostają dwa.
2. Włączamy sianowy zamordyzm i traktujemy juzerów jak szmaty: pyskówka - ban; łamanie regulaminu - ban.
To Wasze forum, Wasz wybór

Opcja NR2 podchodzi mi najbardziej. Ja jestem ZA.
CYTAT(norek @ Aug 27 2008, 16:18)

Opcja NR2 podchodzi mi najbardziej. Ja jestem ZA.
Jak już pisałem, ja też
Co do newsów to pomysł bardzo mi się podoba
El Guaje
Aug 27 2008, 16:20
Moim zdaniem przydałaby się selekcja tematów. Z tym też jest spory problem, bo każdy sobie zakłada temat o czym chce i pisze w nim co chce. Pamiętam temat jednego z użytkowników, [nie będe tu wymieniał nick'a, bo przecież nie o to tutaj chodzi żeby pokazywać palcem, chodzi o ogólne przykłady] któremu nagle się zachciało pytać każdego jaki jest jego ulubiony klub. Najgorsze w tym było to, że spytany o to, na co mu ten temat, odpowiedział, że jemu NA NIC. No to już jest naprawdę sytuacja w której najlepiej widać, że taka selekcja tematów by się przydała- każdy temat powinien być najpierw sprawdzony przed dodaniem. Wiem, byłoby to męczące, więc jestem też za dodaniem jak to już ktoś dobrze zauważył 2-3 Moderatorów by było łatwiej ogarnąć- sorry- ten syf. Jak dla mnie murowanym kandydatem byłby Orange_91, widać ,że ma chociaż trochę kultury, a i na forum zagląda z tego co wiem często. Pozostałe pomysły też są bardzo dobre. Brawa dla PerONE, Badnewza i Damiana za inicjatywę- wkońcu ktoś na poważnie się tym zajął.
Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.