Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pro Evolution Soccer 2008 [demo] - Opinie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
matthew
Po rozegraniu paru meczyków w demie PES2008 mogę powiedzieć, że jest naprawdę bardzo dobrze. A biorąc
pod uwagę to, że jest to tylko demo, w wersji finalnej zostanie poprawione parę rzeczy i już wtedy będzie naprawdę świetnie.
A więc kolejna batalia FIFA08 - PES2008 zwycięża PES. Przynajmniej dla mnie wink.gif
rahh
buha a dla kogo jest lepsza fifa?
wczoraj odpalilem fife 08 pelną i tylko sie wqw** bo darmo sciagalem 1 dzien... co to za szajs, wszystko na full, max rozdzielczosc, detale a i tak wyglada jak syf. Nie mowie juz o komediowym gameplaju.
Juz bym wolal rok grać w demo pesa niz w fife pełną...
Milerinho
Cytat(rahh @ Sep 28 2007, 10:32:58) [snapback]187392[/snapback]
buha a dla kogo jest lepsza fifa?
wczoraj odpalilem fife 08 pelną i tylko sie wqw** bo darmo sciagalem 1 dzien... co to za szajs, wszystko na full, max rozdzielczosc, detale a i tak wyglada jak syf. Nie mowie juz o komediowym gameplaju.
Juz bym wolal rok grać w demo pesa niz w fife pełną...

ja mowilem ze niezle fifa wygląda na XboXsie smile.gif
Levuss
Qrcze moja grafika jest w naprawie i na razie(przez minimum miesiąc) będę latał na Radku 9600PRO.Proc AMD Barton 3200, 1GB ramu.Czy na tej grafice mam szanse pograć w gierkę na rozdzielce 800x600 i średnich detalach?? ma ktoś podobny sprzęt?
hala16
dzisiaj zainstalowałem nową odsłonę kopanki od Konami, gra wygląda nieżle, gameplay stoi na wysokim poziomie, jedyne co mnie denerwuje to fizyka piłki, która przypomina tę z fify i niczym nie przypomina tej z PESa 6, piłka wydaje sie bardzo cieżka, ciężko jest przenieść gre z jednej strony na drugą, co było mocną stroną pesa 6, wyczytałem na forum że jest to wersja beta i do czasu premiery może się wiele zmienić, mam nadzieje że pełna wersja bedzie miała lepszą fizykę piłki, podobną do swojej poprzedniczki z 6. Ogólnie jestem zaskoczony grą komputera, który ciągnie na bramke i szuka różnych sposobów do strzelania goli, szykują sie bardzo ciekawe pojedynki z komputerem i oczywiście z ludźmi przez online.W konfrontacji fify z pesem, oczywiście góra nadal jest pes, dla mnie fifa skończyła się na numerku 2000.
baski18
Dziwne dla mnie właśnie w tej odsłonie świetnie przerzuca się ciężar gry na drugą stronę ... Piłka nie leci tam gdzie ona chce tylko tam gdzie chce, aby leciała gracz.
michup
Levuss pograsz bez problemu na 1024 i mediumkach. Tak mi się wydaje.
Venomik
QUOTE(baski18 @ Sep 28 2007, 13:55:36) [snapback]187418[/snapback]
Dziwne dla mnie właśnie w tej odsłonie świetnie przerzuca się ciężar gry na drugą stronę ... Piłka nie leci tam gdzie ona chce tylko tam gdzie chce, aby leciała gracz.

zgadzam sie calkowicie...wkoncu w tej czesci mozna zarabczascie przenosic ciezar gry...pilka w koncu leci tam gdzie my chcemy i czesciej daje sie ja przyjac naszemu pilkarzowi...nie to co we wczesnioejszych wersjach pesa...tego wlasnie mi brakowalo:D
RedEvil
No mi sie nawet podoba, choć na high nie pogram bo na nowego kompa na razie nie stać zbytnio.
Od razu dla mnie minus, brak ustawień indywidualnych, jest zmiana formacji, taktyki ale gdzie indywidualne?
Bez dawania ustawień takich to nici z jakichkolwiek formacji, po drugie co Ci bramkarze robią ?? Istne amatorstwo, już mi tyle bramek zajechali że brak mi było słów n/c ( jedna z akcji: piłka z dystansu uderzona przez kompa leci w prost bramkarza a ten wystawiając ręce wbija do bramki, albo wyjście do dośrodkowania i się mija z piłką). 80% fauli to kartki - przesada. Komp trochę poprawiony na Top Player, ale dalej można go spokojnie ogrywać, denerwuje mnie te złe przyjęcia piłek, jakieś mozolne bieganie, dziwnie się poruszają oO, na low details brak kibiców? przesada, a najbardziej dziwi żeby w piłkę pograć trzeba mieć PS 3.0, moze dali nowe cienie odbijające się na murawę od zawodników podczas meczów - dla mnie to glupota i tak to nie jest taka next gen grafa jak niby zapowiadali.

edit.
Cytat
zgadzam sie calkowicie...wkoncu w tej czesci mozna zarabczascie przenosic ciezar gry...pilka w koncu leci tam gdzie my chcemy i czesciej daje sie ja przyjac naszemu pilkarzowi...nie to co we wczesnioejszych wersjach pesa...tego wlasnie mi brakowalo:D

Tylko trzeba obeznać siłę podania bo ta jednak teraz jest inna - to tylko według mnie.
Simon
czy mozna ustawic tutaj 2 kontrolery? jesli tak to jak. chcialbym zagrac na 2 graczy
.:KUNA:.
wszystko super tylko tak dziwnie biegaja zacinaja sie;]
baski18
Masz słaby sprzęt to Ci tak biegają smile.gif
mic_TS
jak sie robi zeby wymusic faul ? naciskam R1+L1+L2 i nic. Przy R1+L1+R2 tez sad.gif musi byc blisko przeciwnik ?
Tomak
Ja wciskam na raz r1.gif l1.gif l2.gif w dowolnym miejscu na boisku...

Kilka słów na gorąco:

fajne strzały
podania
wygląd józków

na minus dla mnie

za szybkie tempo
fatalne animacje biegu
bramkarze

Ogólnie jednak jestem zadowolony biggrin.gif
rangiz
Ci zawodnicy biegają jakby mieli motorki w d.... wink.gif

To chyba największy minus nowej wersji no i nie podoba mi się przybliżona kamera. Poczekam z dalszą opinią do października.
Kurt C.
P.S. - Mam jeden jedyny problem...w rozdziałce 1024x768 16:9 mam dziwną jakby przezroczystą kreskę na monitorze. Owa kreska lekko rozmazuje miejsce, gdzie się znajduje. Wiem, że brzmi to jakby wziął to z kosmosu, ale tak po prostu się dzieje. Nie jest to wada monitora. Karty graficznej też raczej nie wink.gif. Bo w Pesie 6 normalnie nic takiego nie występuje. Ani w żadnej innej grze. Macie jakieś propozycje ? Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Mam to samo GF 7900 GTO... naprawde nie da sie nic zrobić?
mic_TS
Naciskam Q+E+C (standardowe ustawienia) i zadnej jaskolki sad.gif
rangiz
QUOTE(Kurt C. @ Sep 28 2007, 17:45:02) [snapback]187518[/snapback]
P.S. - Mam jeden jedyny problem...w rozdziałce 1024x768 16:9 mam dziwną jakby przezroczystą kreskę na monitorze. Owa kreska lekko rozmazuje miejsce, gdzie się znajduje. Wiem, że brzmi to jakby wziął to z kosmosu, ale tak po prostu się dzieje. Nie jest to wada monitora. Karty graficznej też raczej nie wink.gif. Bo w Pesie 6 normalnie nic takiego nie występuje. Ani w żadnej innej grze. Macie jakieś propozycje ? Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Mam to samo GF 7900 GTO... naprawde nie da sie nic zrobić?

Czy piszesz o takim pasku przechodzącym w dół ekranu co chwila?
Bo0os
Cytat(Tomak @ Sep 28 2007, 15:36:53) [snapback]187516[/snapback]
za szybkie tempo
fatalne animacje biegu
bramkarze
Ogólnie jednak jestem zadowolony biggrin.gif

Fatalne interwencje.Piłka przelatuje im albo pod pachą, albo obok ręki, pod nogą.Często równiez wbijąją sobie samobóje z dośrodkowania lub podan przeciwnika.Fatalnie wyszło to panom z KONAMI, bardzo fatalnie.
Kurt C.
Cytat
Czy piszesz o takim pasku przechodzącym w dół ekranu co chwila?

TAK.
rangiz
Mam to samo, na każdym kompie to już widziałem.
grzesio1712
jeśli chodzi o jaskółki to najpierw trzeba wcisnąć L2 (domyślnie Z na klawie) i trzymając L2 © nacisnąć na raz R1 (Q) i L1 (E) i pada tongue.gif mi tylko raz udało sie wymusić i to bramkarzem tongue.gif
Scooby-Doo
Te kreski ja miałem w PES 6 jak nie ustawiłem odświeżania ekranu na 75 Hz. Na początku teraz jak grałem w PES'a 2008 też to miałem ale po tym jak ustawiłem Wait for Vsync już chyba sie nie pojawia ta kreska.
Phantom
Podzielę sie z wami pewnym spostrzeżeniem smile.gif
Otóż, gram na Medium w 1024x768. Zacząłem się bawić ustawieniami karty, detalami, rozdzielczością.
Ustawiłem detale na LOW i rozdzielczość na 1280x1024. Mecz na 10 minut, poziom Top Player. Ja Portugalią z Francją i...
Komputer z godnego przeciwnika zrobił się po prostu nędzny ( słaby). Miałem dużą przewagę, wygrałem 3:0, lecz mogłem więcej.
Na MEDIUM, 1024x768 komp jest już dużo lepszy. Dziwne...

_________

Jeśli macie problemy z kreską to:
Start>>Uruchom>>dxdiag>>Więcej pomocy>>zastąp i tam wpisujecie w wartość zastępczą odświeżanie monitora.
SyNowizna
strzeliliscie moze jakas taka petarde w okieneczko czy cos?? bo ja jakos nie moge; zawsze mi leci taka po ziemi raczej :|
Dreed
staty zawodnikow sa nie bardzo co do powera to raz, 2 demko jest z targow z tymi samymi bledami, 3 nie mozna grac na 2 sad.gif, 4 strrzelilem przewrota czego nie mialem frapsa on sad.gif

QUOTE(Phantom @ Sep 29 2007, 02:04:50) [snapback]187683[/snapback]
Podzielę sie z wami pewnym spostrzeżeniem smile.gif
Otóż, gram na Medium w 1024x768. Zacząłem się bawić ustawieniami karty, detalami, rozdzielczością.
Ustawiłem detale na LOW i rozdzielczość na 1280x1024. Mecz na 10 minut, poziom Top Player. Ja Portugalią z Francją i...
Komputer z godnego przeciwnika zrobił się po prostu nędzny ( słaby). Miałem dużą przewagę, wygrałem 3:0, lecz mogłem więcej.
Na MEDIUM, 1024x768 komp jest już dużo lepszy. Dziwne...

_________

Jeśli macie problemy z kreską to:
Start>>Uruchom>>dxdiag>>Więcej pomocy>>zastąp i tam wpisujecie w wartość zastępczą odświeżanie monitora.

Powod jest prosty, gra na low ci lepiej chodzi i kompa jakos wyrabiasz.. poza tym FRIENDLY mecze nigdy nie byly przesadzone z trudnoscia, prawdziwy poziom pokazywal sie na pucharach i master lidze wiec nie dziwie sie ze tak ci wyszlo, poza tym mowie im lepiej gra chodzi tym lepiej sie gra to normlane.

----

Inna sprawa dla tych co nie wiedza:P

Dodatki w meczach:
Brazylia vs Argentyna mamy entrance scene,
Francja vs Turcja, w przypadku remisu sa karne
Brazylia vs Hiszpania sa pokazywane scenki ze zmianami..

Mam nadzieje ze dobrze pamietam, jak ktos cos innego wyjazy to mowic ale chyba nie ma co wiece szukac bo nie ma nic dodatkowego smile.gif

-----

QUOTE(Bo0os @ Sep 28 2007, 17:54:08) [snapback]187522[/snapback]
Fatalne interwencje.Piłka przelatuje im albo pod pachą, albo obok ręki, pod nogą.Często równiez wbijąją sobie samobóje z dośrodkowania lub podan przeciwnika.Fatalnie wyszło to panom z KONAMI, bardzo fatalnie.

Nie wiem na jakim poziomie grasz ... nigdy nie zdazyla mi sie opisywana przez ciebie styuacja, samobuj byl jedne na wszystkie mecze jak gosciu zablokowal plaskie dosrodkowanie wslizgiem i wbil do bramy, oczywiscie ze zdazy sie ze po rekach pojdzie pilka i strzelony zostanie gol, ale takich sytuacji nie mialem na poziomie Top Player, bramkarz albo wylapywal albo wybilaj w wiekszosci na boki zadko do przodu - to dobrze bardzo.
Przyklad strzalu gdzie bramka wpadla po rekach bramkarza zlapanego na wykroku.
http://www.youtube.com/watch?v=nHaYRuFI6GU

Jesli interwencje sa dla ciebie slabe to ja nie wiem :
http://www.youtube.com/watch?v=Smg3yOEWAm4

Jesli ktos ma klopoty ze strzlami - duuuzo zalezy od pozycji, powera i dlugosci trzymania kierunku -- prosze jaki ladny gol biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=2j8z_ZnczdQ

Udane wymuszenie faulu:
http://www.youtube.com/watch?v=IsOkSN9zHAo

Nawt ladne gole, ale chyba nie ma Top Player, nawet na pewno nie sadzac po tym co robia obroncy na tym movie a co robia jak ja gram na Top smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=AS9OkXrLAZc
grzesio1712
Jeśli chodzi o bramkarzy to bronią wspaniale, nie wiem jak oni to robią, ale przechodzą samych siebie, niektóre piłki są niemożliwe do wyjęcia...
A co do karnych, to u mnie są po każdym remisowym meczu tongue.gif
PS. bardzo ładna bramka Henry'ego
Scooby-Doo
Bo karne są chyba z jakimś programem od wydłużania czasu. Tego od Juce ale nie mam 100% pewnosci tongue.gif
qazwsx
Cytat(Scooby-Doo @ Sep 29 2007, 08:51:02) [snapback]187697[/snapback]
Bo karne są chyba z jakimś programem od wydłużania czasu. Tego od Juce ale nie mam 100% pewnosci tongue.gif

Dokładnie, karne są od programu Juce, też go używam wink.gif
coley
bramkarze robią straszne przypały i to nie ma co
często wypaczają wynik meczu głupimi błędami
szczególnie Ricardo wiedzie prym w takich sytuacjach
praktycznie w 1 na 2 mecze w którym bierze udział Portugalia on musi wpuscic jakas szmate
kilka przykładów:
- rzut wolny, dośrodkowanie Vieiry praktycznie z połowy piłka przechodzi koło Ricardo
- dośrodkowanie zero zagrożenie ze strony napastników Ricardo ładuje piłke do własnej bramki
- lekki strzał sprzed pola karnego a on zamiast łapac piłke próbuje jakis cudów nogami i ładuje piłke do bramki
dry.gif
grzesio1712
Cytat(coley @ Sep 29 2007, 07:16:58) [snapback]187707[/snapback]
bramkarze robią straszne przypały i to nie ma co
często wypaczają wynik meczu głupimi błędami
szczególnie Ricardo wiedzie prym w takich sytuacjach
praktycznie w 1 na 2 mecze w którym bierze udział Portugalia on musi wpuscic jakas szmate
kilka przykładów:
- rzut wolny, dośrodkowanie Vieiry praktycznie z połowy piłka przechodzi koło Ricardo
- dośrodkowanie zero zagrożenie ze strony napastników Ricardo ładuje piłke do własnej bramki
- lekki strzał sprzed pola karnego a on zamiast łapac piłke próbuje jakis cudów nogami i ładuje piłke do bramki
dry.gif

coley, ale Ricardo taki jest w rzeczywistości tongue.gif
mi jeszcze sie nie zdarzył jakiś rażący błąd bramkarza tongue.gif
zyga
Wam tez sie czasami wlacza enterance scene? ;d
hala16
Piłka podczas przerzutu, np: obrońcą chce przerzucic na drugą stronę do i drugiego obroncy, to piłka leci jak jakiś pocisk, kreci się, piłka nie ma odpowiedniej wysokosci i rotacji tak jak było w 6.Denerwuje mnie tylko to, ale wiem że to tylko kwestia przyzwyczajenie i mam nadzieje że choć troche zostanie to poprawione w pełnej wersji, również gra bramkarza pozostawia wiele do życzenie, zbyt często puszczają głupie szmaty, czy to pod rękami, pod pachą.
Ramzik
Jeśli bramkarze tacy są w rzeczywistości to w czym problem? Dajmy na przykład Ricardo, przecież on naprawdę wpuszcza szmaty jakich mało wink.gif Jak grałem Portugalią to też parę razy mnie wnerwił jakiś głupi błąd Ricardo tongue.gif
.:KUNA:.
Ja mialem raz entrance scenke a raz nawet konkurs rzutow karny;]
Bo0os
Cytat(grzesio1712 @ Sep 29 2007, 07:27:27) [snapback]187711[/snapback]
coley, ale Ricardo taki jest w rzeczywistości tongue.gif
mi jeszcze sie nie zdarzył jakiś rażący błąd bramkarza tongue.gif

W takim razie powinien byc w tym jakis umiar, ale jesli co mocniejsszy strzal to pilka przelatuje obok to czuc wtopą...
rahh
gracie na 3 poziomie i sie dziwicie że bramkarz puszcza szmaty wink.gif
Bo0os
Cytat(rahh @ Sep 29 2007, 08:10:12) [snapback]187734[/snapback]
gracie na 3 poziomie i sie dziwicie że bramkarz puszcza szmaty wink.gif

Top Player wink.gif
grzesio1712
no to ja nie wiem od czego to zależy, u mnie bramkarze grają znakomicie, zarówno mój jak i przeciwnika
who_me
Cytat(grzesio1712 @ Sep 29 2007, 08:38:49) [snapback]187757[/snapback]
no to ja nie wiem od czego to zależy, u mnie bramkarze grają znakomicie, zarówno mój jak i przeciwnika

Zagraj 50 meczy to zmienisz zdanie.Ai kompa jest naprawde wysokie, a swadczyc moga o tym dwie wysokie wygrane w ciagu jednego dnia (ja)spain-argentina(cpu) 1-4 ,,, (ja)spain-turkey(cpu) 1-5 biggrin.gif:D
grzesio1712
powiadasz 50 meczy? cały czas gram w to demko póki mam jeszcze wakacje tongue.gif i raz mi sie zdarzył błąd bramkarza, wkręcałem z rożnego Luis'em Garcia i bramkarz sam sobie wbił do bramki (podobną bramkę strzelił Żurawski w meczu z Irlandią w eliminacjach MŚ 2006)
Hawok
- grafa lepsza niz w poprzedniku o wiele biggrin.gif nareszcie coś porządnego
- parady bramkarzy - majstersztyk
- wolne sie fajnie strzela
- animacja pilkarzy tez fajna
ogolnie gierka wymiata! polecam:)

a co do bramkarzy to juz zagrałem z ponad 30 meczy i na razie tylko z 3-4 błędy Gk miałem ;-)

fajną bramke strzeliłem biggrin.gif leci piłka z rzutu roznego ładnie mój zawodnik przyjmuje na klate i BUm z woleja tongue.gif i kanał bramkarz puscił ^^
Jacmen
Nie wiem co jest z tym Ricardo ale on u mnie też wpuszcza szmaty. Może Japończycy wkurzyli sie na niego i dali mu umiejętność wpuszczania szmat niewiadomo wink.gif
who_me
Cytat(Hawok @ Sep 29 2007, 09:20:50) [snapback]187769[/snapback]
- grafa lepsza niz w poprzedniku o wiele biggrin.gif nareszcie coś porządnego
- parady bramkarzy - majstersztyk
- wolne sie fajnie strzela
- animacja pilkarzy tez fajna
ogolnie gierka wymiata! polecam:)

a co do bramkarzy to juz zagrałem z ponad 30 meczy i na razie tylko z 3-4 błędy Gk miałem ;-)

fajną bramke strzeliłem biggrin.gif leci piłka z rzutu roznego ładnie mój zawodnik przyjmuje na klate i BUm z woleja tongue.gif i kanał bramkarz puscił ^^

Ej, no bez jaj prosze
szyma
Zagrałem ok. 15 meczów i teraz mogę powiedzieć coś więcej, a więc tak:

- piłkarze biegają jakby byli sparaliżowani
- dobre strzały i podania
- kamera czasem nie nadąża
- brakarze wpuszczają szmaty, Ricardo to totalna ciota, najbardziej utkwiła mi w pamięci jego interwencja kiedy to miałem rzut wolny z ok. 35 metrów jak nie lepiej, strzelam Villa a co robi Ricardo ? piłke która leciało prosto w niego odbija przed siebie wprost pod nogi mojego napastnika jak się to skończyło chyba mówić nie musze
- przy karnych jest fatalna kamera
- sędzia co chwila wyciąga kartki

Ogólnie rzecz biorąc nieco się zawiodłem, najgorzej jest z poruszaniem się piłkarzy... mam nadzieje ze poprawią sporo do wersji finalnej.
Igła
Grajac trzeci mecz (powoli przyzwyczajajac sie do nowego gameplaya ) na ustawieniach Top player i czasie 25 min w połowie pierwszej połowy ,wynik to 7-5.Akcja skrzydłem to 70%powodzenia!!! Takie rzeczy to tylko w FIFIE. Mam nadzieje ze demo pierwotnie przystosowane do czasu 5 min ,na innych ustawieniach tak reaguje .Gdyby nie to ,byłbym zachwycony.Wiec trzeba poczekac na sama gre i wtedy sie okaże.

who_me
Jak sie gra np argentyna vs reserwy brazyli (komp nie zmienia skladu przed meczem + gra nawet z szara forma) to moze i 70% ci wyjdzie ,ale i tak jak przypomne sobie 6stke i odbijanie sie obroncow od skrzydlowych to 2008 jest pod tym wzgledem niemal doskonala.
Crawler_
Narzekacie na AI a tak naprawdę dla początkujących graczy jest ono w sam raz. Np. ja, mimo, że dużo grałem w poprzednie części na 4 poziomie dostaję baty biggrin.gif . Moim zdaniem powinni zrobić jakiś odjechany 7 czy tam któryś poziom trudności, taki, żebyście przegrywali na nim 10-0 rolleyes.gif . Moim zdaniem Pes znów jest lepszy od Fify...

Jestem Crawler'em, jednakże zmuszony byłem założyć nowe konto, gdyż na tamtym nie działało odzyskanie hasła.
Hawok
no ja już po tylu rozegranych meczach się przyzwyczaiłem do AI Kompa i jest ono dla mnie już zas słabe... wygrywam już teraz kazdy mecz
Phantom
Cytat(Dreed @ Sep 29 2007, 04:10:20) [snapback]187687[/snapback]
Powod jest prosty, gra na low ci lepiej chodzi i kompa jakos wyrabiasz.. poza tym FRIENDLY mecze nigdy nie byly przesadzone z trudnoscia, prawdziwy poziom pokazywal sie na pucharach i master lidze wiec nie dziwie sie ze tak ci wyszlo, poza tym mowie im lepiej gra chodzi tym lepiej sie gra to normlane.

Powód nie jest prosty. Gra na MEDIUM 1024x768 jest płynniejsza niż LOW 1280x1024. I tu nie chodzi o moją grę, tylko o komputer. Po prostu gra jak na poziomie AMATOR...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.