Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pro Evolution Soccer 2008 [demo] - Opinie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
MakssPl
Bez kitu.. wkurzają te błędy bramkarzy... Ricardo to największa szmata!!
Bo0os
chyba cos jest sparprane przy rzutach roznych, juz pare razy pilka idealnie leciala na glowe niekrytego zawodnika a ten nawet jej nie musnoł... poprostu jakby tej pilki nie widzial.W szostce takich problemow nie bylo ;/

a co jeszcze odkrylem na PLUS to zwalnianie i przyspieszanie tempa na powtorce moja prawą gałeczką pada wink.gif)

PS juz pare razy udalo mi sie zasymulowac faul.Wazne jest aby nasz pilkarz bym bardzo blisko rywala bo gdy dzieli ich troszke wieksza odleglosc sedzia natychmiast odgwuzduje symulowanie.

pozdro
who_me
Najciekawsze jest to ,ze komp symulowal u mnie juz piec razy w ciagu ostatnich 8 meczy laugh.gif
SlaY3R
Siemka to moj 1 post wiec chcialbym sie przywitac ... Helloł : )
Mi cos ten pesik nie podchodzi, nie chce narzekac... ale jest taki pusty, bramki padaja tak byle jak ;/ nie ma radosci ze strzelonego gola tak wszystko od niechcenia... zobaczymy jak bedze full czy cos sie zmieni.
piterek303
To tez mój pierwszy post wiec sie witam...

Panowie nie wiem jak możecie porównywać pesika do fify...zagrałem dzisiaj w tą 08 i porostu myślałem ze puszcze pawia, nie porównujcie gier które są z różnych gatunków: fifa to gra arcadowa a pesik to symulator piłki nożej.

Co do samego Pesa 2008 to jest on na pewno inny od swoich poprzedników i trzeba sie przyzwyczaić, mi osobiście sie podoba, świetne akcje można klepać, jedyne co mi sie nie podoba to dźwięki kopania piłki i te rożne inne odgłosy oraz te bramki w sensie przedmiotu, są mało naturalne, ale może w full coś sie zmieni, już nie moge sie doczekać...no i oczywiście grafa wymiata....
seba200
Sorki ale nie moge zdzierzyc tego gledzenia, ze nowy PES 2008 jest szybszy od 06 - gdzie sie pytam i w ktorym momencie - dla mnie wrecz przeciwnie jest wywazony i wolniejszy od 06, nawet bieganie z L1 jest mega wolne - smieszne komentarze. Nowy pes podobny do czego??? - do fify?? - BUHAHAHA. Do zobaczenia na online party i tak wszyscy kupia bo gra jest jedyna w swoim rodzaju i nie ma lepszej na rynku.
rangiz
Gra jest za szybka, no chyba, że na starym sprzęcie zwalnia wink.gif
jacekz40
mad.gif A ja wiem jedno całe te pisanie o demo nie ma sensu, co roku ta sama historia, to piękne, to do kitu a całą prawdę pokaże pełna wersja gry.
Phantom
Powiem tak. Od początku nowy PES bardzo mi się spodobał, ale jak zagrałem w końcu na dwóch- to jest porażka. Szybkie bieganie i jazda do przodu. Piłki nie da się zabrać a jak już to tylko faulem. Grałem z moim młodszym bratem i po prostu biegnie z piłką przez całe boisko środkowym obrońcą G. Milito, potem wszerz mojego pola karnego a ja mogę go jedynie sfaulować. Już nie mówię o Krystynce, bo jest po prostu Bogiem. Jak tak będzie w Full wersji to trzeba będzie napadziorom speedy zmniejszyć o 10.
Kempu
Statystyki to inna sprawa, jak wyszedł PEs 6 to też było że 5 lepsza, że to, że tamto, a potem PES6 się przyjął i wszyscy, no prawie mowili że lepszy od 5, teraz też tak będzie, chodź trochę ten PES 2008 taki odbiega, dużo triców się wykonuje takich niepotrzebnych, np. te nawroty z piłką.
A symulowanie, co wy od niego chcecie, zasymulować jest cholernie trudno, i raz się nie uda, żółta kartka, i drugi raz już trochę strach symulowac tym samym zawodnikiem, przynajmniej tak będzie w on-line bo towarzyskie to zabawa, no nie, a omputer też nie lepszy, u mnie ostatnio Henry dostał czerwoną za symulowanie a czasami jest faul a sędzie daje kartki napastnikom. Przynajmniej u mnie, zresztą bylo powiedziane że demo to jeszcze wczesne demo, i dużo się zmienilo a będzie pewnie jeszcze więcej zmian...
capone
Odnośnie PES-a chciałem zapytać jak się strzela bomby z dalszej odległości , jakaś kombinacja klawiszy do tego jest czy co ? laugh.gif
Mortin
ja mam pytanie z innej beczki, czy ktos z was ma problem z dzwiekiem w grze?
ja np slysze muzyke w menu, i tylko niektorze odglosy kibicow, jak spiewaja przyspiewki
ale nie slysze odglosow pilki, gwizdka sedziego, ani ogolnej wrzawy na trybunach..
niby to nic takiego, ale troche irytuje, szczegolnie ze nawet format nie pomogl
pozdro
Phantom
Cytat(Kempu @ Oct 3 2007, 11:45:14) [snapback]188715[/snapback]
Statystyki to inna sprawa, jak wyszedł PEs 6 to też było że 5 lepsza, że to, że tamto, a potem PES6 się przyjął i wszyscy, no prawie mowili że lepszy od 5, teraz też tak będzie, chodź trochę ten PES 2008 taki odbiega, dużo triców się wykonuje takich niepotrzebnych, np. te nawroty z piłką.
A symulowanie, co wy od niego chcecie, zasymulować jest cholernie trudno, i raz się nie uda, żółta kartka, i drugi raz już trochę strach symulowac tym samym zawodnikiem, przynajmniej tak będzie w on-line bo towarzyskie to zabawa, no nie, a omputer też nie lepszy, u mnie ostatnio Henry dostał czerwoną za symulowanie a czasami jest faul a sędzie daje kartki napastnikom. Przynajmniej u mnie, zresztą bylo powiedziane że demo to jeszcze wczesne demo, i dużo się zmienilo a będzie pewnie jeszcze więcej zmian...

Ale jak wyszedł PES 6 to bardzo mi się nie podobał. Chciałem wracać do 5-tki, ale po rozegraniu kilkudziesięciu meczów spodobał mi się i o 5-tce w ogóle zapomniałem.
Z Demem 2008 jest inaczej. Od samego początku bardzo mi się spodobał. Jednak po zagraniu z "żywym przeciwnikiem" mój zapał jednak ostygł. Wyszły błędy w grywalności tj. że obrona nie istnieje przy szybkim zawodniku. Gdyby nie to, to gra byłaby rewelacyjna.
SyNowizna
Cytat(Phantom @ Oct 3 2007, 15:32:39) [snapback]188735[/snapback]
Ale jak wyszedł PES 6 to bardzo mi się nie podobał. Chciałem wracać do 5-tki, ale po rozegraniu kilkudziesięciu meczów spodobał mi się i o 5-tce w ogóle zapomniałem.
Z Demem 2008 jest inaczej. Od samego początku bardzo mi się spodobał. Jednak po zagraniu z "żywym przeciwnikiem" mój zapał jednak ostygł. Wyszły błędy w grywalności tj. że obrona nie istnieje przy szybkim zawodniku. Gdyby nie to, to gra byłaby rewelacyjna.

jak jesteś cienki, albo Twój brat, to czemu sie dziwisz? ;PP
StraY
nie wiem czy ktos o tym wspominal, ale

1] komputer prowadzac przytrzymuje pilke... w moim meczu raz stanal w 85' plecami do boiska przy samej lini bocznej i stal dopoki nie zaczalem atakowac ostro ... na plus to zalicze wink.gif

2] messi[i mu podobni] nawet na najwyzszym poziomie jest nie do zatrzymania, jak wyglada sprawa z zywym przeciwnikiem - nie wiem

3] jaskolka we wlasnym polu karnym to tragedia. bramkarz jakby nigdy nic lapie pilke ktora zawodnik z jego druzyny kontrolowal az do upadku...

4] podania jakies niedokladne chyba...

5] co za debil wymyslil konwersje z X-a? :|
D4vID
Cytat(Mortin @ Oct 3 2007, 14:58:17) [snapback]188722[/snapback]
ja mam pytanie z innej beczki, czy ktos z was ma problem z dzwiekiem w grze?
ja np slysze muzyke w menu, i tylko niektorze odglosy kibicow, jak spiewaja przyspiewki
ale nie slysze odglosow pilki, gwizdka sedziego, ani ogolnej wrzawy na trybunach..
niby to nic takiego, ale troche irytuje, szczegolnie ze nawet format nie pomogl
pozdro

Moja sytuacja jest troche lepsza otóż:
-nie slysze muzyki podczas powtorek w przerwie i po meczu
-nie slysze odbic od slupkow i poprzeczek (niejestem pewien ale ich chyba w ogole niema tej odslonie pesa)
-i po wgraniu patcha do demowki z przyspiewkami (jest gdzies na forum) nic sie nie zmienilo jesli chodzi o odglosy kibcow - jest tak jak bez patcha
.:KUNA:.
Mortin moze nie ma dzwiekow gwizda;/plz odpowiedzcie bo ja tez nie mam;/
SyNowizna
Cytat(..::Igor::.. @ Oct 3 2007, 16:46:02) [snapback]188757[/snapback]
Mortin moze nie ma dzwiekow gwizda;/plz odpowiedzcie bo ja tez nie mam;/

wszystkie dzwieki sa
to co trza zrobic by byly plz pomozcie;/
Orange_91
Cytat(..::Igor::.. @ Oct 3 2007, 17:25:01) [snapback]188769[/snapback]
to co trza zrobic by byly plz pomozcie;/

Moze sprawdz w ustawieniach dzwieku moze tam masz cos namieszane.

A tak przy okazji to wyraze swoja opinie na temat dema PES 2008.
Niedawno udalo mi sie je wreszcie sciagnac (jakies 2 dni temu) i po dlugiej i bardoz dziwnej instalacji swoja droga co za debil to wymyslil ze gra przed instalacja tworzy jeszcze jakies obrazy itp. Ciekawe jak to bedzie z pelna wersja gdzie bedzie potrzeba do zainstalowanie gry 16 GB wolnego miejsca na dysku z systemowym. Wlanczam gre oczywiscie musze zadowolic sie detalami tylko na low i rozdzielczoscia 1280x1024 bo na Athlonie 2600, Geforcie FX 5500 i 1280 ram bardziej nie moge zaszalec nawet na medium 640x480. I pogralem te pare meczy i szczerze to gra mi sie srednio spodobala. Myslalem ze PES 4 byl bardzo szybki ale to co jest teraz to po prostu jak wyscigi F1 zawodnicy przebiegaja spod wlasnej bramki pod bramke przeciwnika w pare sekund. Strasznie latwo sie drybluje i tak samo z poziomem trudnosci ktory jest nizszy niz w poprzednich czesciach. Bramkarze zachowuja sie fatalnie puszczaja straszne szmaty itp. Jest tez problem z kamera ktora wogole nie nadaza za pilka ale to byc moze bedzie poprawione w wersji full wraz z nowymi kamerami. We wczesniejszych wersjach pasek strzalu i wrzutek naplanial sie troche za szybko a teraz dla odmiany jak dla mnie napelnia sie odrobine za wolno ale chociaz poprawione zostaly strzaly z wolnego i wreszcie mozna strzelic bramke. Dzwieki sa straszne gwizdek i odglosy kopniecia pilki sa naprawde slabe. To chyba tyle jesli mam oceniac oceniac gre to nie podoba mi sie zbytnio ale moze jak dluzej pogram to jakos nabiore do niej przekonania.
Hawok
mnie wkurzają spalone... za dużo ich jest nawet komputer potrafi być 4-5 razy na spalonym w ciągu 1 meczu tongue.gif ...... tak jak ja
W grze dzwiek mam wszystko na max;/Mortin a ty sobie jakosc poradziles??
Bartolomeus
Cytat(Orange_91 @ Oct 3 2007, 20:44:39) [snapback]188824[/snapback]
Moze sprawdz w ustawieniach dzwieku moze tam masz cos namieszane.

A tak przy okazji to wyraze swoja opinie na temat dema PES 2008.
Niedawno udalo mi sie je wreszcie sciagnac (jakies 2 dni temu) i po dlugiej i bardoz dziwnej instalacji swoja droga co za debil to wymyslil ze gra przed instalacja tworzy jeszcze jakies obrazy itp. Ciekawe jak to bedzie z pelna wersja gdzie bedzie potrzeba do zainstalowanie gry 16 GB wolnego miejsca na dysku z systemowym. Wlanczam gre oczywiscie musze zadowolic sie detalami tylko na low i rozdzielczoscia 1280x1024 bo na Athlonie 2600, Geforcie FX 5500 i 1280 ram bardziej nie moge zaszalec nawet na medium 640x480. I pogralem te pare meczy i szczerze to gra mi sie srednio spodobala. Myslalem ze PES 4 byl bardzo szybki ale to co jest teraz to po prostu jak wyscigi F1 zawodnicy przebiegaja spod wlasnej bramki pod bramke przeciwnika w pare sekund. Strasznie latwo sie drybluje i tak samo z poziomem trudnosci ktory jest nizszy niz w poprzednich czesciach. Bramkarze zachowuja sie fatalnie puszczaja straszne szmaty itp. Jest tez problem z kamera ktora wogole nie nadaza za pilka ale to byc moze bedzie poprawione w wersji full wraz z nowymi kamerami. We wczesniejszych wersjach pasek strzalu i wrzutek naplanial sie troche za szybko a teraz dla odmiany jak dla mnie napelnia sie odrobine za wolno ale chociaz poprawione zostaly strzaly z wolnego i wreszcie mozna strzelic bramke. Dzwieki sa straszne gwizdek i odglosy kopniecia pilki sa naprawde slabe. To chyba tyle jesli mam oceniac oceniac gre to nie podoba mi sie zbytnio ale moze jak dluzej pogram to jakos nabiore do niej przekonania.

Miałem napisać to co ty,ale ja jestem pewien że te problemy zostana usuniete bo to przecierz tylko wczesne DEMO
Dreed
QUOTE(capone @ Oct 3 2007, 12:16:31) [snapback]188717[/snapback]
Odnośnie PES-a chciałem zapytać jak się strzela bomby z dalszej odległości , jakaś kombinacja klawiszy do tego jest czy co ? laugh.gif

Nie chce filozofowac, ani prorokowac bo jeszcze dokladnie nie testowalem, ale dochodze z meczu na mecz do:
pasek mocy podzielony na 2 czesci iii jakby od drugiej polowy tego paska zaczynaja sie mocne strzaly, jednak dalej wszystko zalezy od pozycji i kierunkow, wiem jedno juz kilka ladnych bombek strzelilem, musze sobie Frapsa wlanczac bo zapominam to cos sie ponagrywa biggrin.gif
Phantom
@Orange_91
Nienadążanie kamery jest tylko na LOW. Na medium jest wszystko ok i też jest chyba troszkę wolniejsza, ale i tak szybka.
Resztę opinii o grze mam podobną. Wystarczy trzymać szybkie bieganie i obrońcy są jak wryci w ziemię a większość prób odebrania piłki kończy się faulem. Myślałem, że pod tym względem będzie lepiej jak w PES 6, choćby tak jak w PES 5, ale jest jeszcze gorzej. Tzn. mniejsza skuteczność gry w obronie. Napastnicy, w szczególności szybcy nie dają szans obrońcą.
Widać, że KONAMI stawia na atak, widowiskowość ( porównania do fify jak najbardziej zasadne...)...
Zostaje stary, dobry WE2002 biggrin.gif
crash5
A jak myślicie wyjdzie Pes 2008 po Polsku na PS3? r1.gif triangle.gif circle.gif square.gif
Levuss
QUOTE(crash5 @ Oct 4 2007, 09:37:48) [snapback]188864[/snapback]
A jak myślicie wyjdzie Pes 2008 po Polsku na PS3? r1.gif triangle.gif circle.gif square.gif

pewnie tak polska wersja ma wyjsc na x-boxa260,pc i chyba Wii.Na ps2 nie będzie pl launguage ale, na ps3 na pewno.

Grajac w demo wszystko jest fajnie.Gra mi się podoba bardziej niż Fifa2008(mam pełną wersje i jest taka sobie).W pes wkurza mnie fakt mocnego lania z dystansu.To co w 6-tce było moim ulubionym zagraniem czyli petarda za pola karnego tutaj tak nie wychodzi.Strzeliłem już bramkę z przewrotki, krzyżaka i nożyc.Niestety dopiero teraz pomyślałem by ściągnąć Frapsa i nagrywać replaye, jak strzelę jakaś ładna bramkę to ją pokaże.
Orange_91
Cytat(Bartolomeus @ Oct 3 2007, 23:50:04) [snapback]188857[/snapback]
Miałem napisać to co ty,ale ja jestem pewien że te problemy zostana usuniete bo to przecierz tylko wczesne DEMO

Niby wczesne ale i tak co mozna zmienic do wersji finalnej jak sie wypuszcza demo to juz z prawie ukonczonej gry i mozna naprawde niewiele zmienic
Bartolomeus
ja jednak mysle że wersja Final zmieni sie bardzo bo jeśli zawodnicy tak będa biegac to chyba zagram w Fife dry.gif
grzesio1712
pojmijcie to w końcu, że to demo jest z sierpnia... więc niby czemu mieliby zwlekać z wydaniem finalnej wersji aż do października... ano dlatego, że jest to beta i posiada w sobie bardzo dużo niedociągnięć
Orange_91
Cytat(grzesio1712 @ Oct 4 2007, 15:19:21) [snapback]188886[/snapback]
pojmijcie to w końcu, że to demo jest z sierpnia... więc niby czemu mieliby zwlekać z wydaniem finalnej wersji aż do października... ano dlatego, że jest to beta i posiada w sobie bardzo dużo niedociągnięć

I co niby w 2 miesiace zlikowidowaliby te niedociagniecia jesli nie zrobili tego od premiery PESa 6??? Bardzo w to watpie na 2 miesiace przed premiera gra jest juz prawie gotowa i robi sie w niej jakies kosmetyczne zmiany.
who_me
Ludzie beta to beta i tyle ph34r.gif ostatnio w Birmingham odbyly sie pokazy finalnej ver pesa2008 i jak mozna dowiedziec sie od administratora forum evo-web to ver finalna jest sporo wolniejsza od dema na x360 i pc + kilka bledow zostalo zlikwidowanych .Jakie? Niedlugo ma ukazac sie lista zmian i tylko tyle wiem.
A moze mi ktos dac screena z ustawien dzwieku bu u mnie nie ma plz;[
Damian.

"Adam Małysz"
Wislak
Cytat(..::Igor::.. @ Oct 4 2007, 19:04:23) [snapback]188926[/snapback]
A moze mi ktos dac screena z ustawien dzwieku bu u mnie nie ma plz;[

Stomil_Olsztyn
Mam pytanko moglby ktos wrzucic jakies swoje fajne screeny z demka..?
Czyw szyscscy co sciagneli z 4players maja glos gwizdkow??
Hawok
ja mam gwizdki
hala16
Gdy zainstalowałem demko nowego pesa, od razu w opcjach ustawiłem low, gra wydawała sie niezła tylko piłka była nieco ciężka, ale gameplay stał na wysokim poziomie. Dzisiaj w opcjach zmieniłem na medium i tu zaskoczenie!!!gra była inna, szybsza, łatwiejsza, ale fizyka piłki była poprawiona, a jak wcisnąłem esc to widać było ławkę rezerwowych, gdzie na low nie było jej, łatwiej się gra w obronie na medium, gra jest o wiele szybsza, jak zostanie gameplay z low a fizyka z medium to gra będzie idealna, przynajmniej dla mnie, nie mogłem sprawdzić co bedzie jak ustawie high bo moja karta graficzna nie spełniała wymogów.Czy u was jest tak samo, czy o jakiś błąd gry, wiem że w pełnej wersji zostanie to poprawione, ale to było bardzo ciekawe w jednym demie są dwie różne gry z nieco innym gameplayem, teraz trzeba czekać na pełną i zacząć zbierać pieniądze na ulepszenie komputera rolleyes.gif
Phantom
@hala16
Jak sie bawiłem ustawieniami Z LOW i MEDIUM i różnymi rozdzielczościami to też miałem niezłe cyrki. Inaczej się grało a czasem na Top Palyer komputer grał jakby na Amator... smile.gif
Nie sądzę żeby w finalnej wersji tego nie poprawiono.
had2
W porównaniu FIFY 08 do PESA 2008, to FIFA jest taka sama jak poprzednia a PES z nowym silnikiem graficznym, nową grywalnością itp.
gemini4all
Mogę was tylko poinformować że gdy gra się na gorszej grafice to gra ma dużo więcej błędów, bramkarze są jakby głupsi, są dziwne animacje kolizji, nie mówiąc już o częstym gubieniu piłki i o tym że odbija się od nóg zawodnika. Tak to wyglądało gdy grałem w pracy (gorsza grafika). Natomiast gdy uruchomiłem grę w domu na lepszym sprzęcie, z maks detali to błędy zniknęły jak ręką odjął. Nie gubią piłki, bramkarze lepiej reagują. Nie wiem o co chodzi, ale serio w lepszej grafice nie ma tyle kiksów itd... Mam tylko nadzieję że w finalnej wersji poprawią trochę niektóre zagrania, oraz błędy o których już była mowa w tym temacie...
Orange_91
Cytat(gemini4all @ Oct 5 2007, 11:09:21) [snapback]189016[/snapback]
Mogę was tylko poinformować że gdy gra się na gorszej grafice to gra ma dużo więcej błędów, bramkarze są jakby głupsi, są dziwne animacje kolizji, nie mówiąc już o częstym gubieniu piłki i o tym że odbija się od nóg zawodnika. Tak to wyglądało gdy grałem w pracy (gorsza grafika). Natomiast gdy uruchomiłem grę w domu na lepszym sprzęcie, z maks detali to błędy zniknęły jak ręką odjął. Nie gubią piłki, bramkarze lepiej reagują. Nie wiem o co chodzi, ale serio w lepszej grafice nie ma tyle kiksów itd... Mam tylko nadzieję że w finalnej wersji poprawią trochę niektóre zagrania, oraz błędy o których już była mowa w tym temacie...

Nie wiem co grafika ma do gameplayu blink.gif . Ale jesli to co piszesz jest prawda chociaz wydaje sie to bardzo nieprawdziwe to taka firma jak KONAMI nie powinna robic tak smiesznych bledow.
Mortin
nie mam pojecia, dziwny blad z tym dzwiekiem jest, bo nie mam, ani gwizdkow, ani poprzeczek, ani tez odglosow meczowych tj. pokrzykiwanie zawodnikow... nie wiedzialem w ogole ze takie dzwieki sa w demie, poki nie poszedlem do sasiada i u niego nie zagralem
moze ktos cos czytal na ten temat i wie jak sobie z tym poradzic?
Martinst90
Dawno temu wszystko było prostsze. Kupował człowiek magazyn o grach, czytał po kilka (nawet kilkanaście) razy wszystkie teksty i cieszył się tym cały miesiąc. Ale potem nadeszły czasy serwisów internetowych, które postanowiły skutecznie walczyć z tradycjonalistami. Pracujący w nich redaktorzy wiedzieli, że mogą opublikować tekst kiedy tylko chcą; nikt ich specjalnie nie poganiał, bo i tak sporo materiałów pojawiało się na witrynach szybciej (szczególnie newsy), niż w tradycyjnych papierowych czasopismach branżowych. Dzięki rozwojowi internetu portale ciągle zyskiwały, a magazynom ubywało klientów, a co za tym idzie - pieniędzy. Wydawcy, by się ratować, pozyskiwali gry do recenzji nawet o kilka miesięcy wcześniej, żeby tylko zdążyć z tekstem na premierę danego tytułu. Jednakże czasem w rachubę wchodziło ocenianie wersji testowej/bety, bo innej nie miało się pod ręką. Byleby tylko wyrobić się przed ostatecznym terminem...

Nie, nie zamierzam się tutaj bawić w analityka i przewidywać kierunek rozwoju dziennikarstwa zajmującego się rozrywką elektroniczną. Chcę jedynie nakreślić pewien obraz, który powinien pomóc zrozumieć poniższy tekst.

Jakiś czas temu (prawdopodobnie na przełomie sierpnia i września) Konami rozesłało do redakcji magazynów i portali traktujących o grach nowego PES-a 2008. Redaktorzy czasopism, niewiele namyślając się, na podstawie posiadanego egzemplarza gry napisali recenzje i je opublikowali. Dla przykładu taki francuski JOYPAD wystawił wersji na PlayStation 3 ocenę 7/10. Trochę niska, nie? Inne recenzje nie były aż tak krytyczne, ale też nie wysokie do czego nas przyzwyczajono w ostatnich latach.

Konami straszliwie się zdenerwowało, bowiem - jak się okazało - rozsyłana wersja była testowa, dostępna jedynie dla wstępnego zaprezentowania gry, a nie przeznaczona do recenzji - a przynajmniej tak to miało wyglądać według firmy. Gra z pewnością nie była wtedy ukończona, czyli prezentowała ostatecznej jakości. Nie byłbym nawet pewien, czy coś szczególnie poprawiono w stosunku do dema, w które mamy (średnią, ale jak kto woli) przyjemność zagrać. W sumie nie wiadomo, czy w tej chwili gra osiągnęła status "gold", czyli jest ukończona. Być może nie...

W tej branży już tak jest, że oceny w pismach mają wpływ na liczbę sprzedanych egzemplarzy. Nikt nie chce stracić pieniędzy - i producent, i wydawca czasopisma.

Zastanawiające jest to, że wszyscy mogą publikować screeny, filmy i recenzje PES-a 2008 tej testowej wersji. Konami nie pomyślało o jakiejś umowie NDA?

CZYTAC DOKLADNIE I NIE KRYTYKOWAC PESA;/;/;/
Mortin a skad sciagales;]?TEz myslalem , ze w demku nie ma odglosow;]
Bo0os

Rumun z czapką rulez wink.gif
Martinst90
Pekne porownanie, fifa to syf, zawodnicy wygladaja jak plastusie!!!
Bo0os
Jednak warto nadmienic ze wersja FIFy na PC rożni sie kolosalnie od tej na xboxa.Jednak grafika choc piękna, nie oddaje klimatu meczu. Nie wiem jak tam jest z grywalnoscią.. ktoś wie??
zyga
Kolosalnie? Pewnie chodzi o grafike biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.