Cytat
No nie do końca, bo we2k2 to juz nieco archaizm jesli chodzi o możliwości, ale grywalnośc jest nadal bardzo wysoka.
Więc tak
2. strzały - spadają, ale być może przy celowaniu analogiem, bo często idą obok bramki, to takie prostackie strzały bez impetu (oglądałem całą jesienna lige mistrzòw to wiem jak to na meczu wygląda)
3. kombinowania jest, ale powinni ukrucić te dojścia, to tak jak z 2-1 w we2k2, poprostu pòjście na łatwizne i raczej nie da się tego wyeliminować.
6. celowanie - tutaj chodzi o uproszczenie przez konami, chcesz w bok to strzeli w bok, ale z odchyleniem 45 stopni, tak mniejwięcej to zaokrągliłem, a teraz szczegułowo.
Idziesz na bramkę na wprost, żeby w nią trafić musisz celowac na wprost bo z odległości około 20-30m cudem jest gdy ustawisz strzałki pod ukosem i wpadnie
Na prawdziwym meczu, panuje bardzo duża dowolność i strzały z bardzo dużej odległości często trafiają w bramkę np z rotacją odchodzącą w sam ròg.
Trochę się rozpisałem ale mniej więcej tak ja to odbieram, gdy nie grasz analogiem to dużo gorzej jest z precyzją (a ja nie gram zbyt często) Wolałbym już lekką przypadkowość kierunku niż stały punkt uderzenia. (i to miałem na mysli, pisząc, żeby poprawili automatykę celności)
jesli mi sie koncza mozliwosci konczy mi sie grywalnosc - zeby we2k2 nie bylo online (albo pes dostal prawidiwego online) bys powiedzial co innego
2. Uwazam ze w WE8i strzaly sa prawie doskonale. Poprawy wymaga
- podkrecanie - statystyki nie maja takiego wplywu na parabole lotu jakbym chcial
- strzaly z pierwszej - zawodnik z shot tech 90 i power 7X strzela z pierwszej bomby z 30 metrow nie do obrony - troche glupie
3. obrona przed wyjsciami oraz 1-2 zostala poprawiona w WE8i chociaz jak jusz cie zawodnik wyminie i wezmie na plecy wlacza mu sie oslonka w dupie i nic bez faulu nie da sie zrobic - trzeba obiegac "naookolo" :/
6. to nie jest uproszczenie tylko skomplikowanie - i w koncu liczy sie celnosc. Zawodnik z 90 strzela wyraznie celniej (szczegiolnie widac przt strzalach z daleka) od zawodnika z 80 a nie jak w WE2k2 bardzo podobnie a nawet lepiej.
Wlasnie idac pod katem jest latwiej strzelic bramke bo wtedy idzie podkrecona - totalna nowosc w serii iss/we/pes

Tylko zawodnik musi miec dobra celnosc i przyzwoite podkrecanie - potestuj Tottiego
Co do analoga to sie zgodze - wqrwia mnie te ze konami KAŻE mi grac analogiem jesli chce grac na wysokim poziomie

A ja tak kocham mojego malego szarego pada