Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pro Evolution Soccer 5 - propozycje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Regz
Też mi wielka rzecz....
Ja ostatnio sfaulowałem własnym bramkarzem napastnika przeciwnej drużyny podczas wychodzenia (wybijania) do dośrodkowania ;D Żeby było śmieszniej, stało sie to w polu bramkowym laugh.gif

Innym razem skosiłem napastika dobre 2m przed polem karnym-tak że nawet nie doleciał do pola- a sędzia przyznał "11" smile.gif

Myślę że każdy miał przynajmniej jedną taką sytuację....
Pablo_el
Opisales zupelnie inna sytacje - Konami ma duze problemy z liniami wink.gif Np bramka zaliczona mimo tego ze pilka nie przekroczyla pelnym obwodem linii koncowej wiec taki bug jest jak najbardziej prawdopodobny smile.gif
Pablo_el
@cpr

Opisales zupelnie inna sytacje - Konami ma duze problemy z liniami wink.gif Np bramka zaliczona mimo tego ze pilka nie przekroczyla pelnym obwodem linii koncowej wiec taki bug jest jak najbardziej prawdopodobny smile.gif
saper
Cytat
Cytat
po pierwsze kosy sa naprawde KONKRETNE i aniamcje upadkow tez biggrin.gif

o wslizgach to i owo wiem (mozecie spytac gutteda i shaia ;p)
tye w pes 4 sa beznadziejne...
jak juz pisalem wczesniej, animacje nie pokazuja sily, jaka drzemie w tym 'zagraniu'.
wslizg w pes 4 wyglada najczesciej, jak polozenie sie pod nogi biegnacemu przeciwnikowi, co jest absurdem zupelnym.

milym dodatkiem byloby wprowadzenie klawisza sluzacego jako pewien modyfikator w defensywie.
ilez to razy chcialoby sie chamskim zagraniem zatrzymac przeciwnika /siakis wslizg w kolana czy lokiec w nos/ a gra tego nam nie oferuje, przycisiecie owego przycisku + koolko oferowaloby ciekawe rozwiazania wink.gif

niewiem dokladnie ale maldini tak wslizgi robi tongue.gif leciutki i tylko piłke wyłuska.A wślizgi maja byc ostre po to są tongue.gif
saper
ja terz poprosze :wink:

[email protected]
MaKaO
Oglądałem to i niestety nie moge tego frapsem nagrać, bo u mnie nie ma śniegu... :?
_M4<!3K
Cytat
Oglądałem to i niestety nie moge tego frapsem nagrać, bo u mnie nie ma śniegu...  :?

Napewno oglądałeś wszystkie trzy (bo 4 to mòj save z ML) :?: Kurna no, taka brama zawodnikiem Chealse co to ją walnął i skozłowała na polu bramkowym, by pòźniej wpaść tuż przy słupku.Jak boga kocham, że mam tam śnieg :!:
Cholera, to co zrobić :?:
Regz
No to chociaż jakiegoś screena zapodaj.... smile.gif
DRJEFF
Raczej to nie był lag, bo przez caly mecz wogole lagow nie było. Pozatym u mnie obronca stal przy slupku... Dziwy! A co do śniegu, hmmm chcialbym to zobaczyć.
_M4<!3K
Cytat
No to chociaż jakiegoś screena zapodaj.... smile.gif

Spoko, tyle, że mam 14 lat i jestem ciotą kompletną w tych sprawach.Kurna, jakiego pogramu użyć, czy coś aby tego screena dać?
Prosze o pomoc, postaram się jeszcze zgrać frapsem, może mi wyjdzie laugh.gif Zobaczymy.
kemot
Przynajmniej chlopak szczery, temat rozmyty, ale co tam...
_M4<!3K
Wszystko OK, dzięki Kemot za słowa udzięki, lecz teraz mam już ten flimik, wyraźnie widać śnieg, wszystko super :!: Lecz mam problem co do serwera, gdzie mogę założyć w miarę prosto i szybko, a no i żeby był dość pojemny :?: Pozatym czym by można zkompresować 181mb plik, bo tyle mi wyszło z tego filmiku...

EDIT: jak ta sprawa śniegu zostanie rozwiązana i wszyscy obejrzą, wròcimy do prawidłowego tematu, tego tematu ;D dobra Kemot :?:
kosa
wejdź w PES > Options > Museum > Replays > weź tego swojego replaya uruchom i jak juz bedziesz na tej osniezonej murawie nacisnij PRINT SCREEN na klawiaturze > Wyjdz z gry > Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Paint (jezeli masz Win XP). Potem Edycja > Wklej nastepnie to zapisz (Plik > Zapisz jako...). Wchodzisz na swoje konto e - mai i dajesz WYŚLIJ WIADOMOŚ
_M4<!3K
Dobra mam 2 screeny z tej murawy.Oglądajcie je sobie...

http://img191.exs.cx/my.php?loc=img191&ima...jmurawy23hh.png
http://img191.exs.cx/my.php?loc=img191&ima...ejmurawy5hc.png

Pozatym mòwię poważnie, wogòle nie posiadam nawet programòw do edycji PES, nieznam się na tym.Śnieg co tutaj widzicie pojawił mi się "sam z siebie" kiedy wziąłem zwykły mecz między Chealse vs. Inter.
W razie czego mam jeszcze filmik z frapsa, lecz zajmuje on 126mb i niewiem jak mogę go zkompresować do mniejszej postaci...
DRJEFF
ja tez chce, ja tez chce [email protected] :-)
kosa
Cytat
Dobra mam 2 screeny z tej murawy.Oglądajcie je sobie...

http://img191.exs.cx/my.php?loc=img191&ima...jmurawy23hh.png
http://img191.exs.cx/my.php?loc=img191&ima...ejmurawy5hc.png

Pozatym mòwię poważnie, wogòle nie posiadam nawet programòw do edycji PES, nieznam się na tym.Śnieg co tutaj widzicie pojawił mi się "sam z siebie" kiedy wziąłem zwykły mecz między Chealse vs. Inter.
W razie czego mam jeszcze filmik z frapsa, lecz zajmuje on 126mb i niewiem jak mogę go zkompresować do mniejszej postaci...

Tutaj masz: http://board.issonline.pl/viewtopic.php?t=706
Zamień go na .avi programem Virtual Dub
MaKaO
Maciek, ja widziałem te replaye, tylko że u mnie śniegu nie było, a to wygląda jakby kolor trawy był poprostu biały... Szczerze mòwiąc to mi osobiście to się nie podoba i myśle, że to jest chyba bug jakiś, a nie fajny efekt (osobiste zdanie)...
kosa
moze to jest jakiś jednorazowy błąd gry :?: ba na tych screenach to wyglada jakos tak dziwnie
StraY
ja stawiam na błąd wink.gif śnieg jest wydeptany w tych miejscach co trawa, a podczas meczu świeży opad powininen być wink.gif KCET takie rzeczy chyba wie, więc tego raczej imho nie wrzucili wink.gif
saper
Cytat
To moze ja tak od serca (a moze od portfela ;-)
1) Mniejsze wymagania... i to w sumie by bylo na tyle. (-;
Faktem jest, ze bramkarze czasem denerwuja.

Co do samego pomyslu to mysle, ze po prostu nikt nie bierze go powaznie pod uwage. Pewnie podobnie jak Konami powaznie by nie wzielo tych pomyslow... a moze?!

z mniejszymi wymaganiamy troszke przesadziles............... :wink:

ja chce bardziej realisyczna gre ;D

a wymagania niegraja roli narazie moj komputer wytrzumuje :wink:
kemot
Screeny wygladaja jak z dodatkowych zimowych "bajerow" do Olympiastadion w Monachium, nie wiem po co ta dyskusja, samo z siebie w grze nie moglo sie zrobic... Poza tym dobrze StraY zauwazyl "wydeptane" okolice pola bramkowego, co bylo cecha tego dodatku...
Regz
No i wszystko jasne smile.gif
mihalo
Cytat
2. w WE2k2 sa slabsze strzaly - w PES4 czesto wpadaja z 40 metra
3. jest wystarczajaco duzo mozliwosci kombinowania - ludzie graja na dojscie bo to jest po prostu bardziej skuteczne bo wiekszosc ludzi nie umie sie przed tym bronic.
6. que? Chcesz zeby za ciebie komp celowal? pogielo? Ja jusz sie mauczylem strzelac -> 3 miechy grania dzien w dzien.
7. jak by byly szybsza byloby arcade - jak Ci za wolno graj na double speed wink.gif

Podsumowujac twoja wypowiedz - PES5 ma byc WE 2k2 z nowa grafa. Trzeba bylo od razu tak napisac wink.gif

No nie do końca, bo we2k2 to juz nieco archaizm jesli chodzi o możliwości, ale grywalnośc jest nadal bardzo wysoka.

Więc tak

2. strzały - spadają, ale być może przy celowaniu analogiem, bo często idą obok bramki, to takie prostackie strzały bez impetu (oglądałem całą jesienna lige mistrzòw to wiem jak to na meczu wygląda)

3. kombinowania jest, ale powinni ukrucić te dojścia, to tak jak z 2-1 w we2k2, poprostu pòjście na łatwizne i raczej nie da się tego wyeliminować.

6. celowanie - tutaj chodzi o uproszczenie przez konami, chcesz w bok to strzeli w bok, ale z odchyleniem 45 stopni, tak mniejwięcej to zaokrągliłem, a teraz szczegułowo.

Idziesz na bramkę na wprost, żeby w nią trafić musisz celowac na wprost bo z odległości około 20-30m cudem jest gdy ustawisz strzałki pod ukosem i wpadnie

Na prawdziwym meczu, panuje bardzo duża dowolność i strzały z bardzo dużej odległości często trafiają w bramkę np z rotacją odchodzącą w sam ròg.

Trochę się rozpisałem ale mniej więcej tak ja to odbieram, gdy nie grasz analogiem to dużo gorzej jest z precyzją (a ja nie gram zbyt często) Wolałbym już lekką przypadkowość kierunku niż stały punkt uderzenia. (i to miałem na mysli, pisząc, żeby poprawili automatykę celności)
kosa
Może tatuś mu zainstalował jakiś dodatek laugh.gif
pasiak KRK
to musiało być z tego dodatku do OlympiaStadion bo jak by to byl jakis bug to linie by byly białe a są identyczne jak w tym dodatku
_M4<!3K
Kurna mać...mòwię, że nie wgrywałem nic poza Option Filem, no kur** pierd**** mać.Przecież nawet brak był mojej ingerencji w tę gre.A option file był z wersji 1.75 (a nie 3.0, sorki).

Jeszcze raz powtarzam, że nie wgrywałem tego pojebanego stadionu ośnieżonego.Nie lubie takich rzeczy :!:
No słowo daję.
P.S.: "tatuś" nie mògł mi wgrać, bo nie siedzi przed kompem wogòle.
kosa
jak tak to zwracam honor
Pablo_el
Cytat
No nie do końca, bo we2k2 to juz nieco archaizm jesli chodzi o możliwości, ale grywalnośc jest nadal bardzo wysoka.

Więc tak

2. strzały - spadają, ale być może przy celowaniu analogiem, bo często idą obok bramki, to takie prostackie strzały bez impetu (oglądałem całą jesienna lige mistrzòw to wiem jak to na meczu wygląda)

3. kombinowania jest, ale powinni ukrucić te dojścia, to tak jak z 2-1 w we2k2, poprostu pòjście na łatwizne i raczej nie da się tego wyeliminować.

6. celowanie - tutaj chodzi o uproszczenie przez konami, chcesz w bok to strzeli w bok, ale z odchyleniem 45 stopni, tak mniejwięcej to zaokrągliłem, a teraz szczegułowo.

Idziesz na bramkę na wprost, żeby w nią trafić musisz celowac na wprost bo z odległości około 20-30m cudem jest gdy ustawisz strzałki pod ukosem i wpadnie

Na prawdziwym meczu, panuje bardzo duża dowolność i strzały z bardzo dużej odległości często trafiają w bramkę np z rotacją odchodzącą w sam ròg.  

Trochę się rozpisałem ale mniej więcej tak ja to odbieram, gdy nie grasz analogiem to dużo gorzej jest z precyzją (a ja nie gram zbyt często) Wolałbym już lekką przypadkowość kierunku niż stały punkt uderzenia. (i to miałem na mysli, pisząc, żeby poprawili automatykę celności)

jesli mi sie koncza mozliwosci konczy mi sie grywalnosc - zeby we2k2 nie bylo online (albo pes dostal prawidiwego online) bys powiedzial co innego wink.gif

2. Uwazam ze w WE8i strzaly sa prawie doskonale. Poprawy wymaga
- podkrecanie - statystyki nie maja takiego wplywu na parabole lotu jakbym chcial
- strzaly z pierwszej - zawodnik z shot tech 90 i power 7X strzela z pierwszej bomby z 30 metrow nie do obrony - troche glupie

3. obrona przed wyjsciami oraz 1-2 zostala poprawiona w WE8i chociaz jak jusz cie zawodnik wyminie i wezmie na plecy wlacza mu sie oslonka w dupie i nic bez faulu nie da sie zrobic - trzeba obiegac "naookolo" :/

6. to nie jest uproszczenie tylko skomplikowanie - i w koncu liczy sie celnosc. Zawodnik z 90 strzela wyraznie celniej (szczegiolnie widac przt strzalach z daleka) od zawodnika z 80 a nie jak w WE2k2 bardzo podobnie a nawet lepiej.

Wlasnie idac pod katem jest latwiej strzelic bramke bo wtedy idzie podkrecona - totalna nowosc w serii iss/we/pes biggrin.gif Tylko zawodnik musi miec dobra celnosc i przyzwoite podkrecanie - potestuj Tottiego wink.gif

Co do analoga to sie zgodze - wqrwia mnie te ze konami KAŻE mi grac analogiem jesli chce grac na wysokim poziomie sad.gif A ja tak kocham mojego malego szarego pada biggrin.gif
dzenda_dzenda
z podkrętami to czasami jest jakoś dziwnie bo zwykły strzał poprzez nabranie "paseczka" na minimum daje niezłego podktęra nawet jak strzał idzie te -naście cm. od bramki to wkręci się i GOL. A co do NOWOŚCI jaie ja chciałbym ujrzeć to...MOŻLIWOŚC symulowania foulu, tylko żeby to było przyzwoicie dopracowane (coś jak w TIF ktòrymśtam). Np wciskasz wszystkie triggery i ŁUP! pada Twòj piłkarz i...dostajesz żòłtą za symulowanie :wink: laugh.gif tongue.gif .
kemot
_M4<!3K zluzuj z cisnienia, widziales wogole ten dodatek sniezny? Nie musisz bo wyglada idebtycznie jak twoje screeny...
_M4<!3K
Cytat
_M4<!3K zluzuj z cisnienia, widziales wogole ten dodatek sniezny? Nie musisz bo wyglada idebtycznie jak twoje screeny...

Wiem, że moje screeny wyglądają jak wyglądają.Przepraszam za te wulgarne słowa, lecz mnie trochę poniosło ponieważ poważnie nic z dodatkòw typu zimowych nie wgrywałem.No, ale najlepiej zostawmy już ten cały śnieg w spokoju.

Wracając do tematu:
Ja natomiast chciałbym aby w PES5 dopracowali jeszcze lepiej publicznośc i "Motion Capture" czyli ruchy zawodnikòw.Fajnie także by było, gdyby dodali więcej takich zwodòw z prawdziwego zdarzenia.Pozatym mogliby dopracować system rzutòw wolnych (niewiem czemu, ale jakoś coś mi w nim nie pasuje) no i jeszcze gdyby postarali się o te licencje byłoby wspaniale :!:
Falcon
1.Mògłby też być klawisz odpowiedzialny za specjalne przyjęcie piłki(takie jak np.Riise w meczu z Leverkusen)
2.Aby zawodnik ktòry wraca na stadion klubu w ktòrym grał bym przywitany gwizdami lub brawami(Figo na Camp Nou,Rooney na Goodison Park)
3.Co sądzicie aby szło modernizować stadion(nowe trybuny,oświetlenie itp.)
Pablo_el
heeh ja mialem dzis te slynna murawe - niezle jaja ale grac sie nie da tongue.gif Mam Wolfa BTW wink.gif
matias
1. Jesli chcemy Puchar Uefa to tez muszą byc slabsze zespoly!!. To jest dla mnie duzy minus. Mozna bylo by dorzucic tez slabsze reprezentacje typu Lichtenstein, Andora. Wtedy gra nabrala by rumiencow, przynajmniej dla mnie. Niestety pod tym wzgledem kroluje FIFA 98, 02 :wink:
2. Regulacja tempa gry
3. Realistyczne przyspiewki kibicòw. Wogole DZWIEK. Bo to wyglada tak ze jest atak, pilka laduje w siatce i jest taki nagly nierealistyczny okrzyk, to ma byc stopniowane i w lepszej jakosci.... ale wymogi smile.gif
4. Na litość boską..... KIBICE mam juz dosc tych kolesi w plaszczach. Wiem ze za tym stoją duze wymagania sprzetowe no ale trudno.
=
Jednak najbardziej zalezy mi na punkcie nr.1
Pablo_el
1. jest np lotwa z repry oraz NEC z klubòw
2. byla i sie nie sprawdzila - wszysy grali na max albo sie klocili na jakiej szybkosci grac
3. od tego sa pacze smile.gif
4. mi sie podobaja kibole w Madden 2005 - mozna zrobic nawet swojego kibola biggrin.gif Taki patent bylby przekozacki
matias
1.No w Europie jest troche wiecej niz 1 slaby zespol smile.gif. Zresztą Nec to nie taki slaby zespol, a Łotwa przecierz grala w ME smile.gif Naprawde przydaly by się jakies słabsze ligi.
=
Ciekawe czy za brakiem slabych druzyn stoi Licensja czy lenistwo ludzi z Konami.
BartekRym
Wracając do tematu kiksòw to nie zgodzę się, żejest ich mało. Ja na przykład grając Realem z Arsenalem naciskałem Vieirę Ronaldo i on podał do bramkarza, ktòry najzwyczajniej w świecie minął się z piłką, ktòra wpadła do bramki(gra na 6*).

A co do oczekiwań względem PES5 to prosiłbym o:
1.Animacje wślizgòw oczywiście
2.Poprawa gry bramkarzy
3.I poprawienie wszystkich bugòw, ktòre nas (fanòw PESA) irytują.

Choć wiem, że spełnienie punktu 3 jest nierealne, ale może kiedys... bo przecież miło jest trochę pomarzyć
BartekRym
Aha jest jeszcze punkt 4...
OBRO
norek
popisc sobie mozemy a i tak panowie od konami zrobia po swojemu tongue.gif ale ostatnio spotkala mnie makabryczna rzecz :x zidane zostal skontuzjowany a dla tych co sie bardziej przyjza skontuzjowani gracze zazwyczaj siedza za linia i sie trzymaja za nogi...i w takim momenci wypuscilem na czysta pozycje owena...oczywiscie wszystko ok spalony..ale dla kogo? :? spalonego sedzia odgwizdal dla zidana ktory siedzial opatrywany za boiskiem..paranoja :x
adriano7w
W GRZE POWINNO BYC WIECEJ ZWODOW PILKARSKICH TAKICH JAK NP> RONALDINHO robi w reklamie nike i nne porostu jest ich zamalo albo przezucenie pilki pietka nad soba ;D
Shadow91
Siemka nie wiem czy juz była tak propozycja bo nie przeczytałem wszystki pomysłòw, ale mi strasznie brakuje w Pes-ie takiej kariery jak w FIFA 2005. Jeśli ktoś grał to wie o co mi chodzi a jeśli nie to wytłumacze tak mniejwięcej. Chodzi mi o to że w pesie gra sie o ranking i ciągle w lidze mistrzòw :evil: Tak jakby Konami nie mogło sie troche bardziej postarać i zrobić bardziej realistycznych rozgrywek :twisted: Chodzi w tym o to zeby było można sbie grać w własniej lidze, czyli jak gramy np. FC Barceloną to gramy w lidze hiszpanskiej o gdy zajmiemy miejsce w gòrnej tabeli to dostajeby sie do np. Ligi Mistrzòw ;D To właśnie chciałbym żeby było w pesie :roll:
snake
A ja bym chciał żeby PES4 było kopią we2k2 tylko z piękną grafiką, kto jest za ? Ale to przecież niemożliwe :?
saper
A ja bym chciał żeby PES4 było kopią we2k2 tylko z piękną grafiką, kto jest za ? Ale to przecież niemożliwe  :?

no BA

we2k2 ma super grywalnasc a pes4 super grafe połączyc i bedzie super gra biggrin.gif :wink: ;D
drako1
Pes 4 tez ma super grywalnosć.
O czym tu wogole mowic to jak porownać tort do g...na(pes4 do we2k2)
siano
to poroownanie chyba uczyni Cie frajerem tygodnia smile.gif
saper
Pes 4 tez ma super grywalnosć.
O czym tu wogole mowic to jak porownać tort do g...na(pes4 do we2k2)

Co ty masz do we2k2 :?:
kemot
drako1 = frajer
snake
to poroownanie chyba uczyni Cie frajerem tygodnia smile.gif

Frajerem roku.
StraY
drako1, a co ci się we2k2 nie podoba opròcz grafiki i tego, że dla początkujących jest trudniejsze? we2k2 to gra niemal doskonała, brakuje tam tylko vodki i dziwek tongue.gif
snake
....i dźwięku podczas gry smile.gif Ale ja już się przyzwycziłem. I nawet o nim zapomniałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.