Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadiums By Szerszeń.
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Szarzan
Postanowiłem zrobić stadion Pogoni Szczecin. Jak narazie mam nie ukończoną do końca mała trybunę stadionu. Prosze o komentarze i opinie o stadionie, co zmienic a co moze zostac. Daje pierwszego screena.

Bartezz
No wreszcie, ktoś robi stadion pogoni.
Narazie nia ma co oceniać .
Mam nadziejez ze bedzie fajny.

ps.Pozdro
Szarzan
Kolejny screen stadionu, tym razem z łukiem za bramką.

IPB Image

Narazie skupiłem się na samym odwzorowaniu stadionu, a pozniej pozmieniam teksturki.

Piszcie co poprawić ! Wasz pomoc wpłynie na szybsze wydanie stadionu ! wink.gif

Czekam na komentarze.

Kolejny screen :

IPB Image
Coobrra
Też już od dłuższego czasu pracuje nad stadionem Pogoni. tongue.gif To efekty mojej pracy smile.gif

http://img386.imageshack.us/img386/4076/pogo324szczeeb4.jpg

P.S. Jak chcesz moge Ci pomóc!
Szarzan
Stadion fajny, ale jak widzisz ja go sobie inaczej wyobrażam. Jak dałoby rade to podrzuc ten dach bo mi cos nie chce wyjsc. Nie opanowałem jeszcze do konca Rhino i ciezko mi jest je odwzorowac. Potrzebuje takze teksturki wiec jak by dało rade to wrzuc jakies na serwer. Pozdrawiam.

EDIT:

IPB Image

Ta wysoka długa trybuna to łuk ale zakręce go dopiero gdy dodam płot itp.

Z powodu braku textur prace nad stadionem staneły w miejscu sad.gif

Mam pytanie do ludzi robiących stadiony. Czy trzeba robic meshe na bandy?
Szarzan
Na sam początek sorki, że post pod postem, ale chciałem żeby wszyscy zobaczyli wink.gif.

Nowy screen:

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Tak jak już pisałem stadion bez textur płotów i jeszcze kilku innych. W najbliższym czasie pojawi sie nad jedna z trybun dach wykonany przez Coobrra.

Oceniac i komentowac !!

Kolejny Screen tym razem z dachem od Coobrra. Podziękowania dla niego. Być może już jutro( najpóźniej weekend) dodam płoty i wykończe łuk.

IPB Image

IPB Image

Prosze o kontakt na PW lub w temacie, ponieważ poszukuje osoby która przekonwertowalaby stadion do pes5 a pozniej do 6 za pomoca programu Gwidona. Nie wiem także czy na bandy trzeba robić samemu
meshe czy wytwarzaja sie one same oraz jak dodac kibiców. Jest także problem przy jupiterach. Pozdro.

Czy jak dodam textury np. barierek gdzie miedzy nimi jest białę pole to czy po wrzuceniu do gry beda przezroczyte ?
Coobrra
Stadion ogólnie elegancki wink.gif. Podoba mi się tongue.gif

(Szerszeń, a masz na teksturkach krzesełek napisane "Mks Pogoń Szczecin"?)

Szarzan
Nie, niestety nie mam. Dzisiaj bede zmienial troche wyglad trybun.

Edit:

Zmieniłem wygląd trybun oraz textury. Dodałem schody. Czekam na barierki i powoli bedzie można przygotowywać do wersji beta. Nie wiem jak zaimportować plik do gry wiec czekam na pomoc.

Screen

IPB Image

Szarzan
Nowe trybuny i barierki odgradzajace sektory.

Screen:

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Jeszcze tylko zakręce łuk i bedzie można wydać wersje beta.

Gwidon wiem, że masz swoje stadiony ale mam do ciebie mała prosbe. Dałbyś rade przekonwertować do pes5 mój stadion ?? Próbowałem przekonwertować sam wg sposobu kostka ale nic mi nie wychodziło. Zrobiłem stadion Pogoni Szczecin. Jakbys mógł zobacz go tutaj mistrzu. Byłbym bardzo wdzieczny. Napisz co mam ci podesłać ewentualnie oraz ocen stadion okiem fachowca wink.gif. Pozdrawiam.

P.S. Gdzie moge znalezc textury drzew, budek trenerskich, ochroniarzy, ogólnie mówiąc textur do wykończenia stadionu.
blondi1231
Bardzo ładny stadion
ale zapomniałeś o zegarze !!! biggrin.gif
pzdr
Szarzan
Dzieki ze mi przypomniales. Zaraz zrobie. PoZdRo biggrin.gif
Szeryf
QUOTE(blondi1231 @ Nov 25 2006, 18:17:03) [snapback]100134[/snapback]

Bardzo ładny stadion
ale zapomniałeś o zegarze !!! biggrin.gif
pzdr

Pal licho sześć ten zegar (choć dobrze, żeby był). Jak na razie jest nieźle. Jest parę nieścisłości:
1.Maszty oświetleniowe nie są w tym miescu co trzeba
2.Brakuje przy pierwszym sektorze kawałka trybun
3.Kąt nachylenia trybun jest trochę za duży (szczególnie niska trybuna)
4.Brak topolek za łukiem smile.gif
5.Przy "schodku" (przejście z trybuny wysokiej na niską) jest trójkątny kawałek bez krzesełek.

Tutaj jest trochę zdjęć, które mogą pomóc w tworzeniu stadionu (trochę już leciwe, ale co trzeba widać):
http://www.frank-jasperneite.de/jahr2004/PogBia080504.htm
Szarzan
Dzieki za cenne informacje, ale stadion nie jest jeszcze skonczony. Topolek nie mam, poniewaz nie mam tekstur. Przejscia z trybuny malej na duza jest ciezko odwzorowac i dlatego t otak wyglada.
blondi1231
[quote name='Szeryf' date='Nov 25 2006, 20:47:48' post='100145']
Pal licho sześć ten zegar (choć dobrze, żeby był). Jak na razie jest nieźle. Jest parę nieścisłości:

Co to za piekiełko bez zegara ??
Tak samo jak stadion pogoni bez piekiełka biggrin.gif smile.gif tongue.gif
Szarzan
Dzisiaj postaram sie dodac zegar i pozmieniac błedy. Mimo wszystko ciągle brak textur dlatego prace nad stadionem sa minimalne.

Edit:
W sumie to nie wydaje mi sie czy te trybuny maja złe nachylenie. Może dałem takiego screena gdzie to jest troche zniekształcone. Kąt jest zaznaczony jako żółty trójkąt.

IPB Image

Dodałem kawałek 1 sektora tongue.gif
IPB Image
Coobrra
Jakich tekstur Ci brakuje, napisz!
Postaram się zrobić potrzebne tekstury smile.gif
Szarzan
No tak:

- wyżej wymienione topolki tongue.gif
- ochroniarze
- kibice
- tekstura budynku na małej trybunie (szary szescian na jednym ze screenów)

To by było na tyle a jak cos to dopisze.
Maximus_DM
może lepiej będzie jeśli połączycie oba projekty??
Szarzan
Będzie raczej cięzko ale mozesz napisac co ci sie podoba w projekcie Coobrra i ja postaram sie to zrobic.
Szarzan
Po dłuższej przerwie screeny. Niestey mam problem z połączeniem łuku z trybuna wysoką. Póki co oglądajcie i oceniajcie.

IPB Image

IPB Image
Szeryf
Wiadomość z ostatniej chwili. Na Twardowskiego będzie telebim. Według dyrektorki MOSRiR bardzo podobny do tego co jest na stadionie Górnika Łęczna. Koniecznie trzeba to uwzględnić w tworzonym stadionie smile.gif
Szarzan
Czekam na jakies fotki owego telebimu. Jak bedzie jakies dobre to napewno dodam go. Jak narazie czekamy... tongue.gif

Dzisiaj wieczorem postaram sie połączyć wysoką trybunę z łukiem, dodam zegar(ale jeszcze ten stary) chyba ze ktos zarzuci fotka nowego telebima i ustawie jupitery. Nie wiem jak zrobic bramki o ile trzeba je zrobic. Póżniej poszukam kogoś kto mi przekonwertuje stadion, i wersja beta bez kibiców bedzie gotowa. wink.gif
Enzo
Hej jak tam prace ? Czekam z niecierpliwością i powodzenia ! smile.gif
kulig
jak leci ze stadionem pogoni??bo mam juz patcha orange ekstraklasa i lipne tam sa i poszukuje polskich stadionikow:)
Muttley7
wkoncu!blagam, koncz to szybko!
ave szerszeń!xD
Szarzan
Z tym konczeniem to... koniec bo juz nie mam tego co zrobiłem do tej pory. Z reszta malo bylo osob chcetnych w pomocy, tylko nieliczni dawali tekstury i pisali co poprawiac. Stadionu nie bedzie mimo dobrych checi jakie mialem.
seen
Nie poddawaj sie! Zacznij od nowa ! im wiecej stadionów polsich tym lepiej! Ja Ci zaimportuje stadion jak cos. mozesz byc pewny tongue.gif
Szarzan
W sumie Rhino mam na dysku. Zaczac moge ale nic nie obiecuje. Seen i inni licze na wasza pomoc, jestem poczatkujacy. Pozdro.

P.S. Dobra wiadomosc mam te templaty co zrobilem doychczas ! Moze ktos go chce skonczyc ?
seen
Napewno Ci pomoge biggrin.gif mozesz byc pewny biggrin.gif
issonline
Witam... Skąd wziołeś teksturę na ławki?? Jak to zrobiłeś?? Da się zrobić swoją teksturkę, jeśli tak to jak??
seen
Issonline mad.gif powinien dostac % za zaśmeicanie paru tematów głupimi postami mad.gif
Szarzan
Do issonline: W dziale Stadiums Edit masz przypiety temat z texturami, mam je z tamtąd.

Pierwsze screeny z nowozaczętej budowy.

Screen 1 trybuna z dachem.

IPB Image

Screen 2, trybuna "mała"

IPB Image

Pytanie do seen`a. Jak zbuduje trybune na łuk to zakręcisz mi ja bo nigdy nie moge dobrze połączyc trybuny z dachem z łukiem.

Piszcie co poprawic.

Kolejne screeny. Poprawiłem trybune z dachem. Dodałem tez nowe Tekstury tongue.gif

IPB Image

IPB Image
seen
Jasne ze "zakrece" . Mam nadzieje ze robisz wszystko z simple meshy biggrin.gif
PS. Fajne tekstury biggrin.gif
Szarzan
Simple mesh czyli ze sam zaznaczam małymi kwadracikami pole jakie chce robic tak ? ;p
seen
dokladnie Tak! A jak chcesz skrecac jakas trybune to sproboj przez blending.Jak nie dasz rady to Ci pomoge biggrin.gif
Szarzan
Próbowałem ale nie wychodzi tongue.gif. Jeszcze jedno pytanie. Np. budki trenerskie, murawe, drzewa to mam wstawic ja czy to podczas importu ? Aha, nie wiem jeszcze jak ustawia sie swiatło z jupiterów tongue.gif

seen
Wszystko oprocz murawy ustawiasz w rhino biggrin.gif Murawe juz w we picture do gotowego binu ak samo jak niebo biggrin.gif
Szarzan
Dałbys rade zakrecic dzisiaj tongue.gif ? Dam ci template na priva.

P.S Seen napisz na GG 8235456 tongue.gif

Kolejny Screen.

IPB Image
seen
Dzis raczej nie. Jutro sie zrobi tongue.gif
Szarzan
Spoko tongue.gif Ja jutro bede dopiero po południu wiec nie ma sie co spieszyc wink.gif. Napisz na GG bo mam jeszcze inne pytania
Muttley7
a ja jeszcze takie pytanko mam...bedzie dalo sie to wrzucic na pes 5?
Szarzan
Najprawdopodobniej wyjdzie jako wersja do PES 5 a kazdy kto bedzie chcial miec do PES 6 to sobie przemieni go programem Gwidona.
Szarzan
Nowe SCREENy ! Bóg zapłać dla seen`a za zakrecenie trybuny biggrin.gif

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Jakby ktos miał dobre zdjecie nowego telebimu to poprosze o linka smile.gif
E 9
No no bardzo ladnie jak narazie.Z niecierpliwością czekam na final na kibicami biggrin.gif rolleyes.gif
Szarzan
Screen nowego telebimu i gniazda.

IPB Image

Widze pełno komentarzy dry.gif
seen
Zajebiscie!! czekamy z niecierpliwoscia!
Szarzan
Kolejne screeny.

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Jakby ktos miał dobre zdjecie tego co jest za płotem na trzecim screenie, tzn. boiska boczne itp. to niech da linki.
kostek
No na razie to całkiem fajnie wygląda. Następnym razem rób skriny jako 'render' czy jakoś tak.
Szarzan
Myśle, że do końca tego tygodnia powinna wyjść wersja beta bez kibiców. Stadion jest już gotowy do importu, chyba ,że popełniłem jakieś błędy przy budowaniu. Teraz troche cierpliwosci i bedziecie testwać. wink.gif
Bartezz
Czekam na Final
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.