Szarzan
Nov 19 2006, 15:01
Postanowiłem zrobić stadion Pogoni Szczecin. Jak narazie mam nie ukończoną do końca mała trybunę stadionu. Prosze o komentarze i opinie o stadionie, co zmienic a co moze zostac. Daje pierwszego screena.
Bartezz
Nov 19 2006, 15:12
No wreszcie, ktoś robi stadion pogoni.
Narazie nia ma co oceniać .
Mam nadziejez ze bedzie fajny.
ps.Pozdro
Szarzan
Nov 20 2006, 13:49
Kolejny screen stadionu, tym razem z łukiem za bramką.

Narazie skupiłem się na samym odwzorowaniu stadionu, a pozniej pozmieniam teksturki.
Piszcie co poprawić ! Wasz pomoc wpłynie na szybsze wydanie stadionu !

Czekam na komentarze.
Kolejny screen :
Coobrra
Nov 21 2006, 16:26
Też już od dłuższego czasu pracuje nad stadionem Pogoni.

To efekty mojej pracy
http://img386.imageshack.us/img386/4076/pogo324szczeeb4.jpgP.S. Jak chcesz moge Ci pomóc!
Szarzan
Nov 22 2006, 09:23
Stadion fajny, ale jak widzisz ja go sobie inaczej wyobrażam. Jak dałoby rade to podrzuc ten dach bo mi cos nie chce wyjsc. Nie opanowałem jeszcze do konca Rhino i ciezko mi jest je odwzorowac. Potrzebuje takze teksturki wiec jak by dało rade to wrzuc jakies na serwer. Pozdrawiam.
EDIT:

Ta wysoka długa trybuna to łuk ale zakręce go dopiero gdy dodam płot itp.
Z powodu braku textur prace nad stadionem staneły w miejscu

Mam pytanie do ludzi robiących stadiony. Czy trzeba robic meshe na bandy?
Szarzan
Nov 23 2006, 12:11
Na sam początek sorki, że post pod postem, ale chciałem żeby wszyscy zobaczyli

.
Nowy screen:

Tak jak już pisałem stadion bez textur płotów i jeszcze kilku innych. W najbliższym czasie pojawi sie nad jedna z trybun dach wykonany przez Coobrra.
Oceniac i komentowac !!
Kolejny Screen tym razem z dachem od Coobrra. Podziękowania dla niego. Być może już jutro( najpóźniej weekend) dodam płoty i wykończe łuk.

Prosze o kontakt na PW lub w temacie, ponieważ poszukuje osoby która przekonwertowalaby stadion do pes5 a pozniej do 6 za pomoca programu Gwidona. Nie wiem także czy na bandy trzeba robić samemu
meshe czy wytwarzaja sie one same oraz jak dodac kibiców. Jest także problem przy jupiterach. Pozdro.
Czy jak dodam textury np. barierek gdzie miedzy nimi jest białę pole to czy po wrzuceniu do gry beda przezroczyte ?
Coobrra
Nov 24 2006, 14:00
Stadion ogólnie elegancki

. Podoba mi się
(Szerszeń, a masz na teksturkach krzesełek napisane "Mks Pogoń Szczecin"?)
Szarzan
Nov 24 2006, 18:09
Nie, niestety nie mam. Dzisiaj bede zmienial troche wyglad trybun.
Edit:
Zmieniłem wygląd trybun oraz textury. Dodałem schody. Czekam na barierki i powoli bedzie można przygotowywać do wersji beta. Nie wiem jak zaimportować plik do gry wiec czekam na pomoc.
Screen
Szarzan
Nov 25 2006, 11:10
Nowe trybuny i barierki odgradzajace sektory.
Screen:

Jeszcze tylko zakręce łuk i bedzie można wydać wersje beta.
Gwidon wiem, że masz swoje stadiony ale mam do ciebie mała prosbe. Dałbyś rade przekonwertować do pes5 mój stadion ?? Próbowałem przekonwertować sam wg sposobu kostka ale nic mi nie wychodziło. Zrobiłem stadion Pogoni Szczecin. Jakbys mógł zobacz go tutaj mistrzu. Byłbym bardzo wdzieczny. Napisz co mam ci podesłać ewentualnie oraz ocen stadion okiem fachowca
. Pozdrawiam.P.S. Gdzie moge znalezc textury drzew, budek trenerskich, ochroniarzy, ogólnie mówiąc textur do wykończenia stadionu.
blondi1231
Nov 25 2006, 17:16
Bardzo ładny stadion
ale zapomniałeś o zegarze !!!

pzdr
Szarzan
Nov 25 2006, 17:42
Dzieki ze mi przypomniales. Zaraz zrobie. PoZdRo
Szeryf
Nov 25 2006, 17:46
QUOTE(blondi1231 @ Nov 25 2006, 18:17:03) [snapback]100134[/snapback]
Bardzo ładny stadion
ale zapomniałeś o zegarze !!!

pzdr
Pal licho sześć ten zegar (choć dobrze, żeby był). Jak na razie jest nieźle. Jest parę nieścisłości:
1.Maszty oświetleniowe nie są w tym miescu co trzeba
2.Brakuje przy pierwszym sektorze kawałka trybun
3.Kąt nachylenia trybun jest trochę za duży (szczególnie niska trybuna)
4.Brak topolek za łukiem

5.Przy "schodku" (przejście z trybuny wysokiej na niską) jest trójkątny kawałek bez krzesełek.
Tutaj jest trochę zdjęć, które mogą pomóc w tworzeniu stadionu (trochę już leciwe, ale co trzeba widać):
http://www.frank-jasperneite.de/jahr2004/PogBia080504.htm
Szarzan
Nov 25 2006, 18:33
Dzieki za cenne informacje, ale stadion nie jest jeszcze skonczony. Topolek nie mam, poniewaz nie mam tekstur. Przejscia z trybuny malej na duza jest ciezko odwzorowac i dlatego t otak wyglada.
blondi1231
Nov 25 2006, 18:52
[quote name='Szeryf' date='Nov 25 2006, 20:47:48' post='100145']
Pal licho sześć ten zegar (choć dobrze, żeby był). Jak na razie jest nieźle. Jest parę nieścisłości:
Co to za piekiełko bez zegara ??
Tak samo jak stadion pogoni bez piekiełka
Szarzan
Nov 26 2006, 06:37
Dzisiaj postaram sie dodac zegar i pozmieniac błedy. Mimo wszystko ciągle brak textur dlatego prace nad stadionem sa minimalne.
Edit:
W sumie to nie wydaje mi sie czy te trybuny maja złe nachylenie. Może dałem takiego screena gdzie to jest troche zniekształcone. Kąt jest zaznaczony jako żółty trójkąt.

Dodałem kawałek 1 sektora

Coobrra
Nov 26 2006, 07:43
Jakich tekstur Ci brakuje, napisz!
Postaram się zrobić potrzebne tekstury
Szarzan
Nov 26 2006, 09:30
No tak:
- wyżej wymienione topolki

- ochroniarze
- kibice
- tekstura budynku na małej trybunie (szary szescian na jednym ze screenów)
To by było na tyle a jak cos to dopisze.
Maximus_DM
Nov 26 2006, 12:07
może lepiej będzie jeśli połączycie oba projekty??
Szarzan
Nov 26 2006, 12:22
Będzie raczej cięzko ale mozesz napisac co ci sie podoba w projekcie Coobrra i ja postaram sie to zrobic.
Szarzan
Dec 7 2006, 09:28
Po dłuższej przerwie screeny. Niestey mam problem z połączeniem łuku z trybuna wysoką. Póki co oglądajcie i oceniajcie.

Szeryf
Dec 11 2006, 15:38
Wiadomość z ostatniej chwili. Na Twardowskiego będzie telebim. Według dyrektorki MOSRiR bardzo podobny do tego co jest na stadionie Górnika Łęczna. Koniecznie trzeba to uwzględnić w tworzonym stadionie
Szarzan
Dec 12 2006, 14:10
Czekam na jakies fotki owego telebimu. Jak bedzie jakies dobre to napewno dodam go. Jak narazie czekamy...

Dzisiaj wieczorem postaram sie połączyć wysoką trybunę z łukiem, dodam zegar(ale jeszcze ten stary) chyba ze ktos zarzuci fotka nowego telebima i ustawie jupitery. Nie wiem jak zrobic bramki o ile trzeba je zrobic. Póżniej poszukam kogoś kto mi przekonwertuje stadion, i wersja beta bez kibiców bedzie gotowa.
Hej jak tam prace ? Czekam z niecierpliwością i powodzenia !
jak leci ze stadionem pogoni??bo mam juz patcha orange ekstraklasa i lipne tam sa i poszukuje polskich stadionikow:)
Muttley7
Feb 8 2007, 16:34
wkoncu!blagam, koncz to szybko!
ave szerszeń!xD
Szarzan
Feb 8 2007, 16:38
Z tym konczeniem to... koniec bo juz nie mam tego co zrobiłem do tej pory. Z reszta malo bylo osob chcetnych w pomocy, tylko nieliczni dawali tekstury i pisali co poprawiac. Stadionu nie bedzie mimo dobrych checi jakie mialem.
Nie poddawaj sie! Zacznij od nowa ! im wiecej stadionów polsich tym lepiej! Ja Ci zaimportuje stadion jak cos. mozesz byc pewny
Szarzan
Feb 8 2007, 17:19
W sumie Rhino mam na dysku. Zaczac moge ale nic nie obiecuje. Seen i inni licze na wasza pomoc, jestem poczatkujacy. Pozdro.
P.S. Dobra wiadomosc mam te templaty co zrobilem doychczas ! Moze ktos go chce skonczyc ?
Napewno Ci pomoge

mozesz byc pewny
issonline
Feb 9 2007, 09:41
Witam... Skąd wziołeś teksturę na ławki?? Jak to zrobiłeś?? Da się zrobić swoją teksturkę, jeśli tak to jak??
Issonline

powinien dostac % za zaśmeicanie paru tematów głupimi postami
Szarzan
Feb 9 2007, 17:50
Do issonline: W dziale Stadiums Edit masz przypiety temat z texturami, mam je z tamtąd.
Pierwsze screeny z nowozaczętej budowy.
Screen 1 trybuna z dachem.

Screen 2, trybuna "mała"

Pytanie do seen`a. Jak zbuduje trybune na łuk to zakręcisz mi ja bo nigdy nie moge dobrze połączyc trybuny z dachem z łukiem.
Piszcie co poprawic.
Kolejne screeny. Poprawiłem trybune z dachem. Dodałem tez nowe Tekstury

Jasne ze "zakrece" . Mam nadzieje ze robisz wszystko z simple meshy
PS. Fajne tekstury
Szarzan
Feb 9 2007, 20:40
Simple mesh czyli ze sam zaznaczam małymi kwadracikami pole jakie chce robic tak ? ;p
dokladnie Tak! A jak chcesz skrecac jakas trybune to sproboj przez blending.Jak nie dasz rady to Ci pomoge
Szarzan
Feb 9 2007, 20:59
Próbowałem ale nie wychodzi

. Jeszcze jedno pytanie. Np. budki trenerskie, murawe, drzewa to mam wstawic ja czy to podczas importu ? Aha, nie wiem jeszcze jak ustawia sie swiatło z jupiterów
Wszystko oprocz murawy ustawiasz w rhino

Murawe juz w we picture do gotowego binu ak samo jak niebo
Szarzan
Feb 9 2007, 21:09
Dałbys rade zakrecic dzisiaj

? Dam ci template na priva.
P.S Seen napisz na GG 8235456

Kolejny Screen.
Dzis raczej nie. Jutro sie zrobi
Szarzan
Feb 9 2007, 22:34
Spoko

Ja jutro bede dopiero po południu wiec nie ma sie co spieszyc

. Napisz na GG bo mam jeszcze inne pytania
Muttley7
Feb 10 2007, 18:40
a ja jeszcze takie pytanko mam...bedzie dalo sie to wrzucic na pes 5?
Szarzan
Feb 10 2007, 20:15
Najprawdopodobniej wyjdzie jako wersja do PES 5 a kazdy kto bedzie chcial miec do PES 6 to sobie przemieni go programem Gwidona.
Szarzan
Feb 10 2007, 21:41
No no bardzo ladnie jak narazie.Z niecierpliwością czekam na final na kibicami
Szarzan
Feb 11 2007, 12:16
Screen nowego telebimu i gniazda.

Widze pełno komentarzy
Zajebiscie!! czekamy z niecierpliwoscia!
Szarzan
Feb 11 2007, 12:58
Kolejne screeny.

Jakby ktos miał dobre zdjecie tego co jest za płotem na trzecim screenie, tzn. boiska boczne itp. to niech da linki.
kostek
Feb 11 2007, 13:04
No na razie to całkiem fajnie wygląda. Następnym razem rób skriny jako 'render' czy jakoś tak.
Szarzan
Feb 12 2007, 11:53
Myśle, że do końca tego tygodnia powinna wyjść wersja beta bez kibiców. Stadion jest już gotowy do importu, chyba ,że popełniłem jakieś błędy przy budowaniu. Teraz troche cierpliwosci i bedziecie testwać.
Bartezz
Feb 12 2007, 19:57
Czekam na Final
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.