Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadion Łks-u Łódź
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Teofilowiak1908
witam
z nudow wzialem sie za tworzenie stadionu mojej ukochanej druzyny biggrin.gif
oto efekty dotychczasowej pracy:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
potrzebuje pomocy przy robieniu trybun na łuku :/ bo jakos mnie nie wychodza zbyt dobrze nie zbyt okragle huh.gif i nie bardzo wiem jak zrobic maszty pod reflektory oraz tunele na glownej trybunie.
jesli ktos z osob tworzacych stadionu mogl by pomoc np Gwidon rolleyes.gif
krolu
Powiem Ci bracie , że Trybune odwzorowałeś zajebiście biggrin.gif biggrin.gif ...tez kiedyś próbowałem "skrobnąć' nasze Estadio ale coś mi nie szło, no i nie kumałem tutka , którego miałem...
Ale jak Ty skończysz stadionik to będziesz mistrzem biggrin.gif
Pozdrawiam i nie zniechęcaj sie zbyt szybko smile.gif ... VIVA ŁKS... cool.gif cool.gif cool.gif
Teofilowiak1908
dzieki krolu mam nadzieje ze uda mi sie zrobic stadion w calosci jednak bez pomocy osob ktore znaja sie na tym lepiej moze byc ciezko
nie posiadam textur i z tym jest najwiekszy problem sad.gif
ArekŁDZ
No faktycznie,niezle sie prezentuje smile.gif.Jak skończysz będzie elegancko smile.gif.
Pamiętaj tylko o tym nowym dachu na Trybce i krzesełkach na łuku bo te zdjęcia troche stare wink.gif.
Pozdro 1908!
Teofilowiak1908
jakos udalo mi sie zrobic trybune na łuku biggrin.gif
IPB Image

ale caly czas brak textur sad.gif
Gwidon mogbys podpowiedziec jak zrobiles jupitery takie jak na Legii?
krolu
http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=29689
tutaj masz kilka linków i porad...A tekstury to chyba mam na kompie, ale nie jestem pewny....jak coś znajde to zarzuce linkiem..

PS:Fajny łuk, ale "zegar" jest troche większy .....
Pozdrawiam
E 9
BArdzo ładnie się prezentuje jak narazie smile.gif.Tak sobie myśle że w PES 6 będziemy już mieli Polskie stadiony dla wszystkich drużyn.

PS:Ja też zrobiłem z ziomem stadion JAgi i tak samo problem z teksturami. sad.gif I tak sobie leży w kompie nie ruszany może ktoś chce spróbować go skończyć?POzdro

krolu
tutaj mam jeszcze blog Gwidona---> http://www.gamingaccess.com/forums/forumdisplay.php?f=203
znajdziesz tam tekstury nieba itp...
I jeszcze znalazłem coś ciekawego, co występuje na każdym stadionie Orange Ekstraklasy
---->IPB Image
(zaznaczone czerwoną ramka).
Teofilowiak1908
wszystkie potrzebne programy juz mam ale z texturami nadal problem sad.gif nie wiesz moze gdzie znajde textury schodkow krzeselek itp?
krolu
http://www.pes-x.de/forum/showthread.php?t=13521
jeszcze znalazłem ten link ale nie znam niemieckiego więc go nierozkminiłem...ide szukać dalej...

Edit:
albo te podstawowe tekstury (schody, ławeczki, krzesełka) można wyciągnąć z innych stadionów...zaraz pogrzebie w moim stadiumserverze...
Teofilowiak1908
IPB Image
IPB Image
to niemieckie forum mi nie dziala mimo zarejestrowania sie a pamietam ze byly tam textury krzeselek itp bo link do tej strony byl kiedys w temacie o budowaniu stadionow
krolu
no i znalazłem coś w stylu białych ławeczek(trybuna), czerwone i białe krzesełka i żółte schody...zaraz je zuploaduje....
Teofilowiak1908
IPB Image
poprawiona wersja trybuny
Teofilowiak1908
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
model w rhino ukonczony (oprocz jupiterow)
nadal nie mam textur tak wiec chwilowo praca staje w miejscu sad.gif
wszelkie linki do textur mile widziane smile.gif
Teofilowiak1908
QUOTE(krolu @ Nov 6 2006, 18:24:53) [snapback]96225[/snapback]

no i znalazłem coś w stylu białych ławeczek(trybuna), czerwone i białe krzesełka i żółte schody...zaraz je zuploaduje....

no to jak masz te textury?
Teofilowiak1908
IPB Image
IPB Image
krolu jak mozesz to zapodaj te textury laweczek na trybune
E 9
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Nov 9 2006, 20:26:00) [snapback]96737[/snapback]

IPB Image
IPB Image
krolu jak mozesz to zapodaj te textury laweczek na trybune

O będzie piękna arenka smile.gif.Brakuje tylko jakiegoś patcha z OE :].POzdro czekamy na dalsze efekty.
krolu
zarzuce za pare godzinek lub jutro, bo mam duzo, ale to bardzo duzo nauki...;/....czekaj cierpliwie..;P
pozdro...

PS:ładny łuk... biggrin.gif
Teofilowiak1908
IPB Image
krolu
tu masz cos takiego podobnego do ławeczek z trybuny....
IPB Image

a tu masz białe schodki...tez moze sie przydadzą...
IPB Image
kostek
Zapowiada się fenomenalnie ;DDDD
Teofilowiak1908
IPB Image
E 9
No pięknie smile.gif.Pracę idą pełną parą wiec może wydasz go w weekend co?NIenalegamy ale byłoby milo.POzdro i napisz co zamierzasz tongue.gif.

Ps:Wiesz jak impotować ?
krolu
fajnie,fajnie ale tylko na łuku i środkowy pas Galery są czerwone krzesełka....reszta jest biala...czyli nad wejściami na galere zmien krzesła na biale...
Teofilowiak1908
w weekend watpie (w sobote wyjazd do kielc biggrin.gif ) jak impotrowac mam pomoce w postaci video smile.gif zobaczymy jak to wyjdzie
a co do koloru krzeselek nie wiem za bardzo o co Ci chodzi krolu blink.gif nad wejsciem na galere krzeselka sa te same ktore montowane byly na luku

zdjecie trybki (dzieki za textury ławek)
IPB Image

schody cos sa niestety rozmazane po nalozeniu ich huh.gif
E 9
Najważniejsze żeby wyszedł jak najszybciej.JAk ci się uda w weekend to będzie wypas jak nie to moze być później biggrin.gif.Najważnijsze żeby wogóle wyszedł.POzdro.

PS:No troszq rozmazane te krzesełka.Ja kiedyś miałem ale gdzie to teraz mam to nie wiem huh.gif .POszukam.

Informuj jak tam prace.
Teofilowiak1908
no to trybuna do poprawki mad.gif
IPB Image
wszystko przez te tunele ale chyba juz wiem jak to ominac
zembi
faktycznie stadion zapowiada się fantastycznie!! powodzenia!
Teofilowiak1908
no udalo sie poprawic
IPB Image

ostatni post na dzisiaj
IPB Image

i jeszcze jedno
IPB Image
czy ktos potrafi zrobic tak by te krzeselka byly cale biale bez tego niebieskiego wzoru ?
akurat tak wielkosc jak tu pasowala by idealnie bo te poprzednie czerwone sa za male i wyglada jak by ich tam byly tysiące
E 9
Brawo wink.gif.A tak się zapytam będziesz robił otoczenie poza stadionem?

PS:MAsz w planach następny stadion?
kostek
Proszjaciebie:
IPB Image
Teofilowiak1908
dzieki kostek ale czy mozesz jeszcze zrobic czerwone te krzeselka?
bo mi cos nie wychodzi w photoshopie chociaz jeszcze wczoraj to umialem

EDIT: juz sobie poradzilem

IPB Image
ktos wie jak rozwiazac problem rozmazanych schodow?
tylko na galerze sa jakies rozmazane, w innych czesciach stadionu sa normalne jak widac na zdjeciu
krolu
nom coraz ładniejszy ten stadion smile.gif ...będziesz robił jakieś flagi na płotach??jak chcesz to moge poszukać bo widziałem pare dobrych zdjęć...a i mam jeszcze dobre zdjecie naszego "zegara"...za jakieś 2 godzinki wstawie wszystko co bede miał, bo teraz czekają mnie korki... dry.gif ...

PS:zdazyłem juz znaleść w/w zdjęcie "zagara"....

IPB Image

myśle że jest bardzo dobre i coś z niego wyciągniesz

Teofilowiak1908
no zegar mozesz zarzucic najlepiej zeby bylo zdjecie zrobione na wprost
aktualna fotka tongue.gif :
IPB Image

edit
najnowsza fotka
http://img168.imageshack.us/my.php?image=ksyx3.jpg
zostalo tlyko zrobic ogrodzenie i jupitery (ktorych raczej sam nie zrobie nie wiem jak)
zegar i reklamy na łukach
Gwidon
hej
ładny stadionik, swego czasu tez go zrobiłem do fify 2002 <lol>
popracuj troche nad łukami bo w rzeczywistości mają mniejszy kąt przez co u Ciebie najdalsze punkty są bardzo oddalone od murawy wink.gif
aha i te budynki gdzie siedzi prasa itp jakoś popracuj bo jeszcze ich nie oteksturowałes.
Teofilowiak1908
Gwidon a moglbys podpowiedziec jak zmniejszycz ten kat bo jeszcze nie do konca znam rhino i jego obsluge(szczegolową)
i nie wiem jak zrobic jupitery sad.gif
moglbys jakos nie wiem skopiowac z rhino albo jakos inaczej te jupitery ktore zrobiles na stadionie Legii ?

http://i14.tinypic.com/4fueh6s.jpg ktos potrafi wykonac texture takiego plotu?
i czy da sie zrobic takie barierki jak ta zaznaczona
krolu
jedno słowo:Zajebisty!!....a i mam jeszcze dla ciebie flagi na płot i zdjęcie jupiteru(może sie przyda)

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image
Teofilowiak1908
IPB Image
IPB Image
bierznie do strony setora gosci chyba sobie daruje bo jakos mi nie wychdzi a nie chce sie z tym juz bawic :/
jutro wyjazd wiec do niedzieli bedzie wygladalo tak jak na zdjeciach
jesli ktos potrafi zrobic texture takiego plotu jak dalem na zdjeciu to moze tu zarzucic smile.gif
Gwiodon jesli by mogl pomoc przy jupiterach
snake
Dobra sprawa. fajnie będzie zagrać na naszym estadio wink.gif
Teofilów B ŁKS!
Gwidon
zaraz

juz
http://rapidshare.com/files/2890063/tekstury.rar.html

tu masz jupitery i ogrodzenie ze stadionu Legii by Pyzel wink.gif

a pozatym to wyszło opkkolo 200 stadionów do PESa, przegladaj ich textury to napewno znajdziesz jakieś dla siebie które dobrze będzie użyć w tym LKSu wink.gif

Teofilowiak1908
dzieki Gwidon z jupitery
a co do textur to nie wem jak je wyciagnac z tych gotowych stadionow w GGS wszystkie pliki graficzne mam rozmazane

IPB Image
IPB Image

jeszcze gdyby ktos umial przerobic ten plot na kolor taki jak na zdjeciu kilka postow wyzej
IPB Image
E 9
No no narazie to pięknie wygląda.Kiedy masz zamiar go wydać?A i taie pytanie bedziesz najlejał teksturę zegara i reklar przy zegarze?No i czy bedzie otoczenie/ODp pozdro.
Teofilowiak1908
kiedy wydam nie mam pojecia chcialbym do konca tygodnia
ale musze sie jeszcze uporac z umieszczaniem kibicow i wszytskich textur np zeraga wlasnie, reklam i innych ktorych jeszcze nie umiescilem
krolu
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Nov 12 2006, 20:12:44) [snapback]97316[/snapback]

dzieki Gwidon z jupitery
a co do textur to nie wem jak je wyciagnac z tych gotowych stadionow w GGS wszystkie pliki graficzne mam rozmazane

IPB Image
jak wciśniesz ten przycisk to pliki graficzne już nie będą rozmazane...
a stadion ekstra.....na kiedy planujesz wstępna premiere?? biggrin.gif tongue.gif
Teofilowiak1908
Gwidon ostatnia prośba mogłbys podrzucic plot ze stadionu Cracovii? bo te ktore sa na stadionach w pesie jakso nie pasuja zbytnio a tamten jest dosc podobny do tego na ŁKS-e
Cały czas nie wiem czemu textury schodow na galerze sa jakeis rozmazane, sprawdzalem juz kilka textur za kazdym razem tak samo dry.gif

pytanie odnosnie band reklamowych dookoła plyty boiska: czy trzeba robic je w rhino czy robi sie je jakos inaczej np w stadium builder?
i co z oswietleniem ? widzialem na video Tutorialu ze w staduim builder jest jakas opcja tak jak ta od wrzucania kibicow ale w tej wersji ktora sciagnalem jej nie ma, moze ty masz juz nowsza wersje Gwidon cool.gif ?
I ostatnie potrzebny jest jeszcze jakis program Zmodeler czy jakos tak ma ktos moze ?

zdjecie bledu o ktorym mowa
IPB Image
Gwidon
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Nov 13 2006, 11:56:04) [snapback]97423[/snapback]

Gwidon ostatnia prośba mogłbys podrzucic plot ze stadionu Cracovii? bo te ktore sa na stadionach w pesie jakso nie pasuja zbytnio a tamten jest dosc podobny do tego na ŁKS-e
Cały czas nie wiem czemu textury schodow na galerze sa jakeis rozmazane, sprawdzalem juz kilka textur za kazdym razem tak samo dry.gif

pytanie odnosnie band reklamowych dookoła plyty boiska: czy trzeba robic je w rhino czy robi sie je jakos inaczej np w stadium builder?
i co z oswietleniem ? widzialem na video Tutorialu ze w staduim builder jest jakas opcja tak jak ta od wrzucania kibicow ale w tej wersji ktora sciagnalem jej nie ma, moze ty masz juz nowsza wersje Gwidon cool.gif ?
I ostatnie potrzebny jest jeszcze jakis program Zmodeler czy jakos tak ma ktos moze ?

zdjecie bledu o ktorym mowa
IPB Image

obróć mesh z schodami o 90* wink.gif

a co do płotka to bez przesady, wytnij sobie ta texturke z mojego stadionu wink.gif
Teofilowiak1908
nie czaje o co chodzi huh.gif
a co do textur to nadal problemy z plotem jakos nie moge wyciagnac go ze stadionu gotowego mad.gif
Teofilowiak1908
dobra juz zrozumialem biggrin.gif
IPB Image

takie pytanie czy jesli zrobilem texture plotu w photoshopie i jako tlo ustawilem przezroczyste to czy w grze nie bedzie widac tego bialego koloru ktory widac w rhino na plocie ?
E 9
Co to za czarna kreska ? dry.gif ? A po za tym masz zamiar zrobić otoczenie po za stadionem?Bo tak pusto to lipa unsure.gif .Pozdro
krolu
QUOTE(E 9 @ Nov 14 2006, 23:07:32) [snapback]97740[/snapback]

Co to za czarna kreska ? dry.gif ? A po za tym masz zamiar zrobić otoczenie po za stadionem?Bo tak pusto to lipa unsure.gif .Pozdro

zapewne jest to cień jednego z jupiterów....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.