Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadion Łks-u Łódź
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
kroczek
Mam bardzo wielka prosbe,mógłbys zrobic stadion Zetki do pes5,mam nadzieje ze wystarczy tylko cos pozmienia.Bylbym bardzo wdzieczny.Pozdrawiam
Teofilowiak1908
spoko nie mam problemu z wersja do pes 5
---------------------------------------------------
Koncze juz nowa wersje stadionu ŁKS-u
przed swietami bedzie i Zawisza i ŁKS
T-Mac
ladnie ladnie czekam na download smile.gif
Teofilowiak1908
taka mala zapowiedz tongue.gif
IPB Image
IPB Image

byc moze uda sie tez importowac kibicow bo dorwalem inna wersje programu ktora sie nie zawiesza
Dawkii
wprost już niemoge się doczekać na te stadiony smile.gif
Teofilowiak1908
Gwidon ogromna prosba
mam juz wszytsko gotowe kibicow wrzucilem tak jak na tutourialu
I mam pytanie co zrobic z tymi plikami od kibicow Home- unnamed_10817 i away- unnamed_10813

gdzie je trzeb wrzucic ?
w stadium serwerze sa pliki jakies crowd h2.str itd a co z tymi plikami ?
Gwidon
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 21 2006, 23:35:20) [snapback]105647[/snapback]

Gwidon ogromna prosba
mam juz wszytsko gotowe kibicow wrzucilem tak jak na tutourialu
I mam pytanie co zrobic z tymi plikami od kibicow Home- unnamed_10817 i away- unnamed_10813

gdzie je trzeb wrzucic ?
w stadium serwerze sa pliki jakies crowd h2.str itd a co z tymi plikami ?

uwaga, porzucamy wszystko co wiemy na temat importowania stadionów do 0text i zmieniamy nazwy plików na Stadium server

unnamed_10810 ->crowd_a0.str
unnamed_10811 ->crowd_a1.str
unnamed_10812 ->crowd_a2.str
unnamed_10813 ->crowd_a3.str
unnamed_10814 ->crowd_h0.str
unnamed_10815 ->crowd_h1.str
unnamed_10816 ->crowd_h2.str
unnamed_10817 ->crowd_h3.str
unnamed_10818.bin -> stad1main.bin
unnamed_10819.bin -> stad2entrance.bin
unnamed_10820.bin -> stad3adboards.bin

tak na prawde tworzysz tylko pliki stad1main.bin (stadion), oraz crowd_a3 i crowd_h3 ( kibice na 3ch gwiazdkach - pełny stadion)
a potem kopiujesz kibiców do a1,a2 i h1,h2 ( dla 1 i 2ch gwiazdek też bedzie pelny stadion- chyba że chcesz 3 razy importowac coraz mniejszą liczbe kibiców)

pliki crowd_h0 i a0 najlepiej zabierz z jakiegoś stadium servera bo któras wersja miała bład w trybie muzeum ( białe prostokąty)

no i to w sumie wszystko
jak zrobiszz pliki crowd to wgrywasz je do 6 folderów pogodowych w swoim stadionie
tam samo z plikami entrance i adboards bo one sie nie zmieniają.
tylko stad1main.bin się zmienia bo zawsze trzeba wrzucic do folderu odpowiedni bin od odpowiedniej pogody
(1wszy bin - pierwsza pogoda, 2gi bin ze stadionem - 2ga pogoda itd)

mam nadzieje że używasz CROWD2BIN'a który ma poprawioną funkcję importowania flag (mam nadzieje że importujesz do plików crowd flagi!)
pozdrawiam
Gwidon

ps.2 stadiony całkiem ładne:)
Teofilowiak1908
Wielkie dzieki
chodzilo mnie tylko wlasnie to te 2 pliki od kibicow bo widzialem w folderzez ze stadionem pod stadium serwer ze wlasnie kibice sa w plikach h2.str i tak dalej i myslalem ze cos zle importowalem
a z tymi roznymi plikami stad1_main to juz sie polapalem zeby zmieniac texturki w tym picture decoder dla roznej pogody
Teofilowiak1908
no i lipa stadion sie wiesza kiedy wrzucam pliki z kibicami juz nie wiem czemu tak sie robi odechcialo mnie sie przez to :/

Gwidon
nie poddawaj się tak szybko, masz crowd2bin v3 , prawda?
i rozumiem że jednoczesnie wgrywałes kibiców i flagi :]
Teofilowiak1908
nie wiem jaka mam wersje narazie flag nei wgrywalem bo chcialem zobaczyc czy kibice beda dzialac
a zapowiadalo sie tak fajnie tongue.gif znalazlem wszytsko co potrzebne do ustawienia swiatla tak zeby padalo z jupiterow
Gwidon mogbys dac linka do tej najnowszej wersji ?
E 9
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 22 2006, 19:56:37) [snapback]105835[/snapback]

nie wiem jaka mam wersje narazie flag nei wgrywalem bo chcialem zobaczyc czy kibice beda dzialac
a zapowiadalo sie tak fajnie tongue.gif znalazlem wszytsko co potrzebne do ustawienia swiatla tak zeby padalo z jupiterow
Gwidon mogbys dac linka do tej najnowszej wersji ?

To super.Juz nie moge się doczekać tych twoich arenek wink.gif.I co uda ci się wgrac kibiców czy coś jest ciągle nie tak?

PS:JAk możesz to podaj mi swego gadulca na priv lub tu bo mam kilka spraw wink.gif.POzdro
PS2:Dzięki za gg.
Teofilowiak1908
Gwidon mam juz ta wersje ale w niej jest troche inaczej niz w tej poprzedniej i mam pare pytan:
kiedy uruchamiam ten plik wsadowy dla jakiejs czesci stadionu musze tam cos wpisac :increase the brightness in ?? jaka tu trzeba wpisac wartosc ?
nastepnie tworza mi sie pliki z ta sama nazwa co pliki oif tylko dodana do nazwy jest 2 np 2crwd_a1.oif i co mam z tym dalej zrobic ?
Teofilowiak1908
nie chyba dam sobie z tym spokoj bo juz mnie ch*j strzela program do importowania kibicow mi sie zawiesza i mam juz tego dosc :[
Zawiszak
sad.gif Szkoda by było kończyć na tym etapie ;(... Jednak i tak życze powodzenia! unsure.gif
tsw.michal
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 22 2006, 20:53:03) [snapback]105869[/snapback]

nie chyba dam sobie z tym spokoj bo juz mnie ch*j strzela program do importowania kibicow mi sie zawiesza i mam juz tego dosc :[

Napewno jest osoba która potrafi rozwiązać twój problem, tylko sęk w tym że nikt się nie kwapi, przeciesz juz nie jeden stadion wyszedl i bylo wszystko OK m.in. Korona Kielce, Legia Warszawa, Piast Gliwice, GKS Katowice, cracovia. Wszystke te stadiony bylu zrobione w 100% wiec próbuj pytaj się tyle osób się zajmuje stadionami ze napewno ktoś wie jak to zrobić, nie wierze ze Gwizdoń tego nie umie biggrin.gif Wesołych Świąt!
Teofilowiak1908
nie kazdemu chce sie tlumaczyc co i jak zrobic jeszcze jakby tak kazdemu z osobna to juz w ogole Gwidon by nic innego nie robil tylko pisal co jak ma zrobic
narazie msuze odpoczac bo juz mnie nudzi ta monotonia caly czas te samo moze miedzy swietami a nowym rokiem cos pokombinuje ale nie wiem co skoro to nie ode mnie zalezy ze program sie zawiesza :[
( a poradzilem sobie z wgrywanem swiatla tak by padalo z jupiterow )
Zawiszak
Teofilowiak1908 - Narazie się nie męcz! Pomęczysz się kiedy będziesz wiedział kiedy dasz rade! Żyj świętami, przecież to rodzinne święto smile.gif.

Pozdro i dzięki za to co zdołałeś zrobić, a poświęciłeś mi dużo czasu robiąc ten stadion wink.gif.

Pozdro i WESOŁYCH ŚWIĄT!!! smile.gif
Teofilowiak1908
spoko dam rade musze dac tongue.gif
dzieki za zyczenia i wzajemnie wesołych świąt

!!! TYCHY ZETKA ŁKS !!!
tsw.michal
To może Gwizdoń udostępni Ci program...? może zrobi Ci taką niespodzianke na święta biggrin.gif
E 9
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 19 2006, 14:27:39) [snapback]104864[/snapback]

taka mala zapowiedz tongue.gif
IPB Image
IPB Image

byc moze uda sie tez importowac kibicow bo dorwalem inna wersje programu ktora sie nie zawiesza

Zajebiste stadiony tylko jedno mnie zastanawia:Czy te drzewa w grze też będą na czarnym tle?????Przecież da się to wyciąć w photoshopie no nie?Chyba,że się myle to zwracam honor.Czekam na odp pozdrowka

Wesołych Świąt ;* tongue.gif
seen
łatwiej zrobic od razu zeby to bylo nie widoczne w WE PICTURE DECODER:D
Teofilowiak1908
nie nie beda na czarnym tle
tu sa dlatego na czarnym poniewaz pozniej w GGS zeruje widocznosc czarnego koloru i nie widac go na stadionie w pesie
E 9
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 25 2006, 21:53:11) [snapback]106925[/snapback]

nie nie beda na czarnym tle
tu sa dlatego na czarnym poniewaz pozniej w GGS zeruje widocznosc czarnego koloru i nie widac go na stadionie w pesie

Spoko zwracam honor miszczu wink.gif.Zajebiste stadiony już je chce sad.gif .Czekam na final z kibicami :]
Gwidon
masz wersję CROWDtoBIN 3rd tak ? skoro tak to musisz przy importowaniu miec 8 plików .oif ( 4 crwd i 4 flag) i wykonać polecenie all.bat czy jakos tak wink.gif
program się nie zawiesza wtedy bo sam go robiłem <faja>
Teofilowiak1908
dzieki zobacze jak dalej nie bedzie wychodzilo to wydam wersje bez kibicow
Zawiszak
Teofilowiak1908,

Jak chcesz to pozniej po mojej grze, moge ci pokazać co powinieneś poprawić w stadionie zety wink.gif. Bo już grałem i nawet fajnie się gra ale jest pare "ale". wink.gif

Pozdro
Teofilowiak1908
QUOTE(Zawiszak @ Dec 27 2006, 12:51:59) [snapback]107513[/snapback]

Teofilowiak1908,

Jak chcesz to pozniej po mojej grze, moge ci pokazać co powinieneś poprawić w stadionie zety wink.gif. Bo już grałem i nawet fajnie się gra ale jest pare "ale". wink.gif

Pozdro

Wersja ktora byla dana do sciagniecia byla mocno "probna" od tamtej pory WIELE sie zmienilo
ale mozesz napisac moze cos przeoczylem

GWIDON ogromna prosba !! unsure.gif niestety przy importowaniu caly czas wyskakuje mi blad aplikacji i mam tak prosbe: http://rapidshare.com/files/9136832/kibice.rar.html tutaj sa te pliki crowd i flag oif moglbys mi je przekonwertowac na te do stadium serwera ? bo ja juz naprawde nie wiem co jest nie tak chyba mam cos z windowsem nie wiem
(duzo roboty to dla Ciebie nie jest wystarczy tylko tymi plikami bat przekonwertowac odpowiednie czesci stadionu) bylbym bardzo wdzieczny biggrin.gif
Gwidon
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 27 2006, 14:09:35) [snapback]107548[/snapback]

Wersja ktora byla dana do sciagniecia byla mocno "probna" od tamtej pory WIELE sie zmienilo
ale mozesz napisac moze cos przeoczylem

GWIDON ogromna prosba !! unsure.gif niestety przy importowaniu caly czas wyskakuje mi blad aplikacji i mam tak prosbe: http://rapidshare.com/files/9136832/kibice.rar.html tutaj sa te pliki crowd i flag oif moglbys mi je przekonwertowac na te do stadium serwera ? bo ja juz naprawde nie wiem co jest nie tak chyba mam cos z windowsem nie wiem
(duzo roboty to dla Ciebie nie jest wystarczy tylko tymi plikami bat przekonwertowac odpowiednie czesci stadionu) bylbym bardzo wdzieczny biggrin.gif

http://www.megaupload.com/pl/?d=FBQY59SG
Teofilowiak1908
wielkie dzieki Gwidon
ale chyba popelnilem jakies bledy przy wstawianiu kibicow w rhino
gosice siedza na sektorze na ktorym w rzeczywistosci siedza kibice gospodarzy nie wiem czemu w stadium builder wybieralem kibicow gosci na innej trybunie
IPB Image
IPB Image
kolejny blad to polowa galery jest pusta blink.gif chyba zly kierunek ustawiony byl w rhino
IPB Image
najlepiej wyszlo to na trybunie
IPB Image

jutro poprawie i mam nadzieje ze nie bedzie juz problemow, ale znowu bede mial do Ciebie Gwidon porsbe o przekonwertowanie tak jak dzisiaj
E 9
ZAjebiscie to wyglada blink.gif .No to liczymy na Gwidona i wtedy jutro pogramy już sobie na Stadionie ŁKS-u.pozdrówka.
Gwidon
widze że Twój komputer ma jakieś problemy z obsługą StadiumBuildera, sprawdz czy nie bedzie lepiej jak ustawisz jezyk windowsa na brytyjski ( wg. opisu w help-faq od stadiumbuildera)
problem jest nastepujacy że niektóre meshe ("1wsza" w pliku oif) są uszkodzone, zobacz flagi , pewnie w każdej czesci stadionu jak i kibiców też znajdziesz ten sam problem wink.gif
lepiej to napraw bo syfnie w grze wyglada wink.gif
krolu
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 27 2006, 20:59:29) [snapback]107703[/snapback]

wielkie dzieki Gwidon
ale chyba popelnilem jakies bledy przy wstawianiu kibicow w rhino
gosice siedza na sektorze na ktorym w rzeczywistosci siedza kibice gospodarzy nie wiem czemu w stadium builder wybieralem kibicow gosci na innej trybunie
IPB Image
IPB Image
kolejny blad to polowa galery jest pusta blink.gif chyba zly kierunek ustawiony byl w rhino
IPB Image
najlepiej wyszlo to na trybunie
IPB Image

jutro poprawie i mam nadzieje ze nie bedzie juz problemow, ale znowu bede mial do Ciebie Gwidon porsbe o przekonwertowanie tak jak dzisiaj

heheh...dawno nie widziałem takich tłumów na trybunie tongue.gif tongue.gif .....
bardzo fajnie to wygląda, już nie moge się doczekać...
Teofilowiak1908
no komp mi cos szwankuje jutro pokombinuje
mowisz ze to zalatwi sprawe ? a jesli to co innego moze byc przyczyna tych bledow ?
i jeszcze odnoscnie kibicow w SB trybuna na ktorej siedza kibice gosci ( z rhino wynika ze jest to Lside ) w crowd bulider czy jak to sie tam zwie na tej trybunie wlasnie ustawiam kibicow "away" natomiast w grze wyszlo na odwrot i kibice gosci sa na trybunie Rside
czy to moze miec zwiazek z nazwami tych plikow bat ktorymi konwetuje sie pliki z kibciami w formacie oif do tych katalogow home i away ?
tzn: a1 odpowiada Rside ale tez chyba i kibica gosci (a1) natomiast Lside to h1 czyli tak jakby od kibicow gospodarzy
Dorin
Bardzo fajne stadiony.

A tak abstrachując od nich to szkoda że się nie da zmniejszyć tekstur kibiców bo są trochę nie proporcjonalni w stosunku do trybuny...ale to tak apropos.
Gwidon
QUOTE(Dorin @ Dec 27 2006, 23:57:35) [snapback]107827[/snapback]

Bardzo fajne stadiony.

A tak abstrachując od nich to szkoda że się nie da zmniejszyć tekstur kibiców bo są trochę nie proporcjonalni w stosunku do trybuny...ale to tak apropos.

da się wink.gif taką wybrał ich wysokośc no to już inna sprawa...

co do stadionu
kibice away są na Rside domyślnie
Teofilowiak1908
QUOTE(Gwidon @ Dec 28 2006, 00:05:02) [snapback]107831[/snapback]

da się wink.gif taką wybrał ich wysokośc no to już inna sprawa...
co do stadionu
kibice away są na Rside domyślnie

a czy zmieniajac nazwy Rside_crowd na Lside_crowd znaczy podmieniajac je da rade zrobic tak zeby kibice gosci byli na tej trybynue left side ? Nie chce zeby kibice gosci w grze siedzieli na luku pod zegarem bo lipnie to wyglada Gwidon mozesz powiedzeic jak to rozwiazac
kulig
ej i jk ze stadionem lks?? uda sie go zrobic??
DMaroco
Ja również bardzo czekam na ten stadionik. Jak postępy?
Chabel
I co jest z stadionem ? Został już wydany ?? a jak nie to wogóle ktoś nad nim pracuje ?
snake
Teofilowiak jest teraz zapracowany smile.gif Nie ma co praca w Rossmannie do najlżejszych nie należy biggrin.gif
Chabel
a mozna link do tego niedokonczonego co pól galery pustej ale zawsze jest:D ?
Teofilowiak1908
Dokladnie rossmann mnie rozjebal i nie mam czasu juz na nic innego tylko na tyranie w tej przejebanej robocie
ale gdzies na plycie mam jeszcze model z rihno i wszystkie textury wiec jesli ktos kto sie jeszcze zajmuje tworzeniem bylby zainteresowany to moge podeslac to
wersji do sciagniecia nie mam raczej ale poszukam i jak znajde to wrzuce
seen
Teofliowiak ja sie moge zając stadionem ŁKS-u. Teraz bede miał duuuużo wolnego biggrin.gif
Teofilowiak1908
seen po tym co zobaczylem w twoim stadionie Wisly- ja jebe chyba msuze sciagnac az pesa na Pc smile.gif
wieczorem wrzuce na jakis serwer pliki ze stadionem LKS-u
seen
Wisła jest juz ukonczona biggrin.gif Teraz Tmac doda tylko oswietlenie....... A co do ŁKS-u to postaram sie zeby wyszedł taki jak stadion Wisły, znaczy taki dokładny ;D
Bartezz
Nie moge sie doczekac, kiedy bede na nim gral mecze.
seen
I jak Teofilowiak z tym modelem?
Teofilowiak1908
http://rapidshare.com/files/35656256/__321_KS.rar.html
textury i 3 modele z rihno wybierz ktory ci pasuje
sorry ze dopiero teraz ale musialem isc odreagowac robote na bro smile.gif
ja ide spac a snake tyra w tym czasie tongue.gif
mam nadzieje ze uda ci sie odwzorowac nasze estadio de la gruz tak jak stadion Wisly
seen
Rozumiem Cie biggrin.gif Postaram sie zrobic z ŁKSem jak nalepiej biggrin.gif Zeby wyglądał jak w rzeczywistosci biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.