Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stuff By Kriss91
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Kriss91
Vadim-nie chodziło mi o te piłki od Mossy, tylko Damneda+kilka moich (nie mojej roboty, żeby nie było biggrin.gif ). A samą paczkę już uploaduję.

Edit:
http://rapidshare.de/files/26604054/balls.rar.html
kostek
Czy jest mozliwe stworzenie ballpacka, który nie będzie przyczyną wywalania do windowsa przy wczytywaniu meczu? Słyszałem tez, ze jest jakis program, który usuwa ten błąd (mam GF4). pzdr,
kostek
Kriss91
WERSJA DŁUGA biggrin.gif :
Jest możliwe. Bo na naszych "super kartach" gra się sypie gdy model lub textura (chyba tylko model) przekracza określony limit rozmiaru. Dlatego, żeby znaleźć działającą piłke na MX trzeba znalleźć balla na odpowiednim modelu (najlepiej a'la PS2) i odpowieniej działającej na mdl texturze. Już kiedyś zrobiłem ballpack dla MX'ów z tym, że tamte gały już się trochę zestarzały. Damned zrobił ostatnio nowy model, dla PC i PS2 z takim samym układem łat, lecz model dla PC przekracza limit rozmiaru. Gdyby ktoś kto się zna na oEditcie itp. (np. Gwidon) przekonwertował model PS2, tak żeby działał na PC. Mógłbym wydać ballpack z najnowszymi ballami.

WERSJA KRÓTKA: Da się. Cyknijcie do Gwidona, żeby przekonwertował nowy model piłki Damneda z PS2 na PC. tongue.gif

PS. Jedyny program, który daje możliwość uruchomienia lepszych piłek na MX'ach to 3D Analyzer.
kostek
mozesz dac linka do tych starych gał? moze akurat coś znajde.
Kriss91
http://rapidshare.de/files/16459428/BALLPA..._KRISS.zip.html
Jak chcesz mogę ci dać jeszcze texturę nowej Pumy, lecz jest ona nieco niedopracowana.
pitneverdie
A jest szansa, że jakies piłki pójdą pod GeForce 2 Ti Ultra??
Kriss91
Jeżeli nie chodzą ci normalne piłki, to spróbuj sprawdzić ten link co dałem.
pitneverdie
"Normalne"? Jesli chodzi Ci o oryginalne piłki z PES'a to działają. Te twoje nie chodzą, ani żadne inne. sad.gif
A może ja coś robie źle? Wszystko robie według przpisu na pro-evo
Kriss91
Chodziło mi o normalne piłki, na modelu ball-revolution (w texturze widoczne są wszystkie 32 panele). Jeśli ci nie chodzą, żadne piłki to uruchamiaj grę przez 3D Analyzer i wgraj ballpack z ostatniego linka. Wtedy już powinno na bank działać.
pitneverdie
Działa, włączyłem force small texture 32x32 i działa. Nie wiem czy bez tego tez działa. DZIĘKI!

Męczyłem się z tymi piłkami aż od PES3.
Kriss91
W 3d analyzer'ze ustaw opcje Force SW TnL i Emulate HW TnL Caps. To powinno wystarczyć.
PiTi
(chodzi mi o ten najnowszy patch czyli orange ekstraklasa)
witam wszystkich fanow naszej ulubionej gry,
otoz jestem nieszczesnym posiadaczem karty nvidia Geforce 4 --->MX<--- 440

jak wiadomo wywala do windy ale slyszalem ze moj poprzednik czyli Kriss robi dobre ballpacki dla tych kart

ale podmienilem ten pierwszy ballpack (bez uzywania 3d analyzera) wlacza sie ale pilki sa uwaga uwaga "niewidzialne"

wiec prosil bym o taki sklad do orange ekstraklasa patch (bez uzywania 3d analyzera bo mi wystarcza takie):

(oczywiscie bym prosil o spakowanie tych dwoch folderów e_text i 0_text i wyslanie na np. rapid share i wklejenie tego linku do postu w tym temacie)

team geist jesli sie da to z finalu MŚ a jesli sie nie da to moze byc ta zwykla, roteiro srebrna, addidas Finale orange i tan z LM, ta centaur czy jakos tak i reszte to total 90 (jakie wybierzesz takie dobre beda)

wielkie dzieki

pozdrawiam

piti
Kriss91
Ja nie przerabiam, ani nie mam specjalnych programów do robienia ballpacków dla MX'ów. Potrzebuję odpowiedniego modelu i textury. Niestety praktycznie nie ma w sieci jakichś w miarę nowych piłek dla słabszych kart.
PiTi-spróbuj ballpacka z ostatniego linku (na końcu 3ciej strony). Jeśli dobrze wgrasz-będzie chodziło.
PiTi
a moglbys mi skomponowac takie tylko ze w najlepszej jakosci??
Kriss91
Musiałbym robić od nowa textury piłek. A zresztą nie wiem czy później by gra działała posiadaczom MX'ów.
PiTi
ja odpalam przez analyzera i chodzi tylko ze marze o tych ze pilkach
Kriss91
Jeżeli masz GeForce'a MX 440 ściągnij paczkę do piłek do kitservera. Powinna być na 3ciej stronie.
PiTi
sciagnelem wkleilem i co? ja widze 9 starych pilek
Kriss91
Piłki z kitservera zmieniasz klawiszami V i B. Oczywiście potrzebny jest jeszcze w miarę nowy kitserver.
PiTi
ale kiedy to zmieniam??
Kriss91
W wyborze strojów. Ludzie może byście się tak nauczyli czytać magiczne pliki readme itp. biggrin.gif To nie boli.
PiTi
wyobraz sobie ze czegos takiego do czegos takiego nie mialem ale wielkie dzieki za wszystko bo w koncu dzieki mnie nabiles kilka postow smile.gifsmile.gifsmile.gif

pozdro 4@LL
Vadim06
QUOTE(PiTi @ Jul 28 2006, 16:47:03) [snapback]81146[/snapback]

wyobraz sobie ze czegos takiego do czegos takiego nie mialem ale wielkie dzieki za wszystko bo w koncu dzieki mnie nabiles kilka postow smile.gifsmile.gifsmile.gif
pozdro 4@LL

Nom, nabijanie postów na tym forum to na prawde najważniejsza rzecz.. ja bym mu na Twoim miejscu dziękował Kriss laugh.gif
Kriss91
Owszem, dziękuję, dziękuję PiTi. Nie wiem tylko, czy zauważyłeś, jaka jest moja data wstąpienia na forum issonline oraz ile mam postów biggrin.gif Dla dodania szczegółu powiem, że na forum issonline wchodzę po kilka razy dziennie.

PS. Tak szczerze to ilość postów mi zwisa i powiewa tongue.gif Gdybym stracił je nie zmartwiłbym się zbytnio.

PS2. Vadim-jest dużo osób, dla których nabicie sobie z 40 postów na dzień to cel życiowy biggrin.gif
krzysiu
jak zainstalować te ostatnie piłki co dałeś kriss ggs bo ja mam gf 2mx
Kriss91
Złożyłem paczkę piłek do kitservera dla posiadaczy gorszych kart. Tłumaczyć chyba nie muszę jak je wgrać. smile.gif
http://rapidshare.de/files/27932221/balls.rar.html
Sorra, że ich tak mało, ale nie narzekam na zbyt wolnego czasu. Jeżeli będe miał więcej "free time'u" biggrin.gif , zamieszcze w paczce więcej piłek. Mam nadzieję, że paczka się przyda. biggrin.gif

PS.W paczce w większości są piłki z poprzedniego ballpacka dla MX'ów, więc proszę nie męczyć mnie textami typu: "ee tam, stare te piłki. Po co wogóle skadałeś tą paczkę".
Simon
ee tam, stare te piłki. Po co wogóle skadałeś tą paczkę?smile.gif
a tak na serio to dla niektorych ta paczka moze byc bardzo potrzebna moze nawet niezbedna. spoko pomysl
krzysiu
mam pytanie jak się zmienia piłki w pesie 5 w kitserverze??
arm
Hej Kriss 91!
Mam do Ciebie pytanie. Używam Ballservera autorstwa DAMneda i gdy wrzucam tam sam inne piłki maja one w grze pomieszane "łatki".
Dlaczego tak się dzieje?
rav
Heh, sytuacja jakbyś wgrał teksturę np. od Adidas Finale na model Nike T90. Może same tekstury są w tym kitserverze Twoim?
krzysiu
ponawiam swoje pytanie : Jak przełączać piłki do GF MX bo u mnie się nie chcą nawet jak używam dobrych klawiszy do tego??
Kriss91
Arm rav16 ma rację. Wybrałeś zły model do piłki.
Gienia
Wgrałem sobie paczke z tymi 231 piłkami, ale na kitserverze 5.2.3 nie działają mi, bo wywala mnie do windowsa. Jednak w rzutach karnych działają mi huh.gif
Moja karta graficzna to: NVIDIA GeForce3 Ti 200 64MB

Czemu mi nie działa??
PiTi
bo karta cieniutka nie to ze geforce 3 to jeszcze model cienki i jeszcze malutko pamieci
Tomek1902
Kriss91 sklej mi PROSZE pilki.

Tu masz link: http://rapidshare.de/files/29999838/Ballpa...ek1902.rar.html
Gienia
QUOTE(PiTi @ Aug 13 2006, 14:35:50) [snapback]84143[/snapback]

bo karta cieniutka nie to ze geforce 3 to jeszcze model cienki i jeszcze malutko pamieci

A jaką karte mi polecasz, bo mam spore środki finansowe smile.gif A sie nie znam na tych sprawach i nie wiem jaką wybrać. Poleć mi coś
rav
QUOTE(PiTi @ Aug 13 2006, 16:35:50) [snapback]84143[/snapback]

Ta, chciałbyś. To nie wina karty, na Titaniumku piłki nie mają prawa nie chodzić, coś musiałeś, adam_gienia, zjebać tongue.gif
krzysiu
mam pytanie czy wie ktoś jak się robi te piłki na MX??
Kriss91
Dawno nic nie pisałem w tym temacie biggrin.gif Ale cóż. Pewnie posiadaczy dobrych kart nie będzie to nawet obchodzić, lecz właścicieli "starożytnych" kart klasy GeForce MX wielce to ucieszy. O co chodzi?? Mianowicie, odkryłem wreszcie model piłki, na który dość długo czekałem. A co z tego wynika?? Już niedługo opublikuję paczkę piłek do kitservera dla posiadaczy starszych kart. W ballpacku będą praktycznie wszystkie piłki o takim rozłożeniu łat:
http://imageshack.us/?x=my6&myref=http...740&page=33
Sądzę, że jest na co czekać biggrin.gif

PS. Wiadomość pewna na 80%
PS2. Piłki będą w rozmiarze 256x256.
PS3. Jak się podoba mój nowy avatarek?? biggrin.gif
Matesao
Możesz wrzucić gdzie indziej tę fotkę, bo coś nie działa... Z góry dzięki... I życzę powodzenia w tworzeniu piłek... smile.gif TYCH SPECJALNYCH piłek wink.gif
Kriss91
Zgodnie z obietnicą stworzyłem paczkę piłek do ballservera dla gorszych kart (lepszych inaczej biggrin.gif zgodnie z zasadami tolerancji biggrin.gif ). Paczka posiada piłki takie jak:
-Adidas Teamgeist (kilka wersji kolorystycznych)
-Adidas +F50.6 (kilka wersji)
-Adidas Fevernova
-Nike Mercurial (wiele wersji)
-Nike Aerow II (kilka wersji)
-Derbystar Brilliant Eredvise i Plain
-Umbro (Centaurus i reszta)

Niestety piłki nie mają perfekcyjnej jakości, lecz powinny zadowolić wszystkich. Dla osób posiadających mało RAMu, paczka ta będzie bardzo przydatna, gdyż 3D Analyzer (konieczny do odpalenia lepszych piłek na gorszych kartach) zżera dość dużo pamięci.

ZAPRASZAM DO ŚCIĄGANIA

BALLSERVER BY KRISS91 v.2.0
Matesao
Dziękuję pięknie smile.gif Piłki bardzo fajnie się prezentują smile.gif Będziesz może w przyszłości tworzył więcej? biggrin.gif Byłoby miło smile.gif

Pozdrawiam smile.gif
Kriss91
BALLSERVER 2.5 by Kriss91
Nowe piłki:
-zmiana textur Adidas Teamgeist
-Adidas Roteiro
-Adidas Finale Paris
-Adidas Finale CL 06/07
-Umbro X-450 England
-Puma v.1.06

Dla ułatwienia dam gotowy folder balls. Wystarczy skasować stary i wgrać nowy.

PZDR
sedes
QUOTE(Kriss91 @ Nov 22 2006, 16:01:28) [snapback]99406[/snapback]

BALLSERVER 2.5 by Kriss91
Nowe piłki:
-zmiana textur Adidas Teamgeist
-Adidas Roteiro
-Adidas Finale Paris
-Adidas Finale CL 06/07
-Umbro X-450 England
-Puma v.1.06

Dla ułatwienia dam gotowy folder balls. Wystarczy skasować stary i wgrać nowy.
PZDR

Kriss a mógłbyś zrobić kilka wersji piłek Nike total 90(to są te stare piłki)
Kriss91
Hehe. Ja nie robię piłek tylko ballpacki. Tu masz te piłki z mojego starszego ballservera:
http://files.filefront.com//;6227959;;/
W środku folderu masz także odpowiedni model, lecz wpisami w map.txt będziesz się musiał zająć sam tongue.gif
sedes
dzięki
sedes
QUOTE(sedes @ Nov 22 2006, 19:11:03) [snapback]99462[/snapback]

dzięki

Kriss ale ten model piłki nie odpowiada tym teksturką!Łatki są żle poukładane na piłce!
Kriss91
Widocznie źle wpisałeś ustawienia w map, bo zaręczam, że model jest dobry. Na jego podastawie wydałem pierwszy ballserver. Model musisz wkleić do folderu mdl w folderze balls.
sedes
[quote name='Kriss91' date='Nov 22 2006, 19:37:20' post='99481']
Widocznie źle wpisałeś ustawienia w map, bo zaręczam, że model jest dobry. Na jego podastawie wydałem pierwszy ballserver. Model musisz wkleić do folderu mdl w folderze balls.

wpisałem wszystko tak jak powinno być i nadal mam żle poukładane łatki
Kriss91
Model wklej do folderu mdl (nie zmieniaj nazwy modelu). Textury piłek wklej do folderu NIKE. Następnie dodaj te wpisy do pliku map:
"Nike Total 90 Blue","mdl.bin","NIKE/texture_b.png"
"Nike Total 90 Orange","mdl.bin","NIKE/texture_o.png"
"Nike Total 90 Red","mdl.bin","NIKE/texture_r.png"
"Nike Total 90 Yellow","mdl.bin","NIKE/texture_y.png"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.