CYTAT(soadzik @ Oct 3 2010, 16:46)

Powiem tak. Zagrałem jeden mecz... i niestety mnie odrzuca. Strasznie mało zwrotni są zawodnicy i wolni jak ślimaki. Argumenty typu że gram drużyną słabą do mnie nie przmówią bo gram Manchesterem United więc tam akurat ze zwrotnością i szybkością powinno być cacy. Troszkę to wygląda sztucznie wszystko. Podania, strzały, dośrodkowania, ogólnie dno. No i beznadziejna kamera. Nie da się jej zmienić tak by wyglądała tak jak w PESie 2010. Nie rozumiem po co twórcy na siłę ulepszają coś co już jest dobre. Jak mówi któreś tam prawo Murphy'ego : Im bardziej coś ulepszasz tym bardziej to spieprzysz. Tak też jest z kamerą która premiuje graczy używających do sterowania zawodnikiem gałki. Ja sam osobiście wolę krzyżak i tu na nim niestety pograć nie mogę. Nie będę promował Fify mimo że jestem wielkim fanem obu serii. Ostatnio wybierałem częściej PESa bo jest (był) poprostu o dwie klasy lepszy. Teraz porównując obie gry od których oczekiwałem jak zapowiadali twórcy fajerwerków, nie mogę powiedzieć o nich dobrego słowa. PES jest może minimalnie lepszy niż Fifka, która (pomimo nielicznych jednakże plusów) poprostu jest bo tak harmonogram prac panów z EA każe wydać po dziesiątce jedenastkę. Nie mam zbyt wiele miejsca na dysku ale mocno żałuję iż musiałem zastąpić PESa 2010, nowymi pozycjami panów z EA i z Konami, bo uważam że PES 2010>PES 2011>Fifa 11
PES 2010 lepszy od 2011 i Fify 11 leże i kwiczę hahaha
tooom19
Oct 3 2010, 17:28
Pi jednym meczu rzeczwiscie ma sie mieszane uczucia ale tak jest z PEsem że im więcej sie gra tym bardziej się podoba .
Xabierr
Oct 3 2010, 17:40
Rozegrałem 3 mecze w pełną wersję, dosłownie TRZY. Wyrzucam to ścierwo z komputera, wolę narazie grać w demo fify 11 na konsoli, i niedługo wybrać się do sklepu po pełną.
pes jest straszny, myślałem tak jak tooom że po paru meczach zacznie mnie wciągać i podobać. Było zupełnie odwrotnie. Ta gra ma ZERO realizmu. Nie ma przepychanek o piłke, nie ma walki, sztywne strzały gdzie co piąty ląduje na słupku albo poprzeczce.. wielki syf panow z konami
Pawsi13
Oct 3 2010, 17:46
Ja was naprawde nie rozumiem. Ja po zagraniu w pełną wersje jestem zachwycony. Bramkarze ni mieli u mnie żadnch bubli, piłka nie leci juz w ogole jak balon, system podan dopracowali do tego dodali nową animacje. Wszystko jest super!! Ide grać.
prezes87
Oct 3 2010, 18:02
Ja też własnie zagrałem ligę mistrzów realem, wygrałem w finale z Barcą 2:1 i jestem zachwycony tą grą

Wygląda cudnie, atmosferka też super. Jak bramkarz broni po mocnym strzale to na stadionie słychać głębokie "oooooch" Wypas jakich mało po prostu. A jesli ktos woli bardziej zręczniosćiówkę i narzeka że gra wolna to panowie z KONAMI byli tak mili że w opcjach jest cos takiego jak "Change Game Speed" i można wziąć +1 albo +2

:D:D Czekam na patch ekstraklasy z niecierpliwoscią, teraz idę grać dalej Polską bo fajny skład mają

:D
EDIT: mocne strzały robi się z lewym trigerem w tej wersji, już nie z trójkątem. Jak Alonso huknął z powietrza z 30m z Bayernem w ćwierćfinale to Jon Champion mało się nie zesrał

Butt się nie ruszył a pająki na okienku spierd...ły gdzie pieprz rosnie
soadzik
Oct 3 2010, 18:09
CYTAT(prezes87 @ Oct 3 2010, 19:06)

Ja też własnie zagrałem ligę mistrzów realem, wygrałem w finale z Barcą 2:1 i jestem zachwycony tą grą

Wygląda cudnie, atmosferka też super. Jak bramkarz broni po mocnym strzale to na stadionie słychać głębokie "oooooch" Wypas jakich mało po prostu. A jesli ktos woli bardziej zręczniosćiówkę i narzeka że gra wolna to panowie z KONAMI byli tak mili że w opcjach jest cos takiego jak "Change Game Speed" i można wziąć +1 albo +2

:D Czekam na patch ekstraklasy z niecierpliwoscią, teraz idę grać dalej Polską bo fajny skład mają

EDIT: mocne strzały robi się z lewym trigerem w tej wersji, już nie z trójkątem. Jak Alonso huknął z powietrza z 30m z Bayernem w ćwierćfinale to Jon Champion mało się nie zesrał

Butt się nie ruszył a pająki na okienku spierd...ły gdzie pieprz rosnie

Tu nie chodzi o to że gra za wolna, tylko że piłkarze są mało zwrotni i przeciwnik bardzo szybko odskakuje od obrońcy podczas gdy ten robi jakiś mało zgrabny zwrot. Tak samo z szybkością. Rooney przy rajdzie z piłką powinien odstawić pół obrony przeciętnego klubu za sobą a oni normalnie i bez wysiłku go doganiają i zabierają piłkę. I ktoś tu mówi o realiźmie? gdzie w tym logika i gdzie w tym sens? Jak napisałem w starym poście pozostaje kwestia kamery. Jest jakiś sposób by wyglądała ona tak jak w 2010? tj żeby nie zmieniała kąta pod bramkami? bo to naprawdę utrudnia rozgrywkę trudną już i tak.
prezes87
Oct 3 2010, 18:20
Powiedz mi czy w normalnym meczu Rooney po prostu bierze piłkę i zostawia pół obrony za sobą? Ja takich rzeczy opisywanych przez ciebie nie zauważyłem. Poza tym było to już omawiane chyba 100 razy. Zobacz jaką formę miał Rooney. Ustaw mu formę "czerwona strzałka" a przeciwnikom normalną to wtedy będzie im uciekał. Boże, to jest własnie realizm - raz koles ma super dzień i mu wszystko wychodzi, a innym razem jest bez formy. Ronaldo nie hasa tak w Realu teraz jak to robił w MU. Chcielibyscie tylko klepać te same akcje non stop, podawać do swojego ulubionego grajka i robić nim rajdy a tu dupa. Gra wymaga trochę myslenia. Jak u mnie Ronaldo czy Di Maria mieli super formę to wystarczyło dobre podanie w uliczkę Kaki i nikt mnie nie doganiał. Nie wiem jak wy gracie że was jakies leszcze na skrzydłach doganiają.
Windziak
Oct 3 2010, 18:25
Nie miałem jeszcze okazji zagrać ani w demko, ani w pełną wersję, powiedzcie proszę - jest jakiś polski klub?

Ja nadal jestem zatrzymany na poczciwej szóstce ale już niebawem pogram i w nową fifę i w nowego pesa
Pawsi13
Oct 3 2010, 18:49
Polskich klububów nie ma ale lada dzień wychodzi patch ekstraklasa
Jak nie ma jak jest: Klub Sportowy Szelawce 1872
Pawsi13
Oct 3 2010, 19:01
Tak? Widocznie nie zauważyłem

To jeszcze lepiej.
Pawsi13
Oct 3 2010, 19:25
Macie jakiś sposób aby włączyć AA w pes 2011?
topeczekk
Oct 3 2010, 19:40
powiem wam tak czytam i czytam i każdy ma inne wersje ...niech mi ktoś do uja powie w końcu jak to jest z tymi strzałami ...
Kwadrat = random strzał ?
Kwadrat + trójkąt = mocny ?
Kwadrat i L2 = ?
Kwadrat i R2 = ?
prezes87
Oct 3 2010, 19:45
Kwadrat i L2 - mocny strzał
Kwadrat i R2 - lob
Kwadrat - normalny strzał po ziemi zwykle
Kwadrat + trójkąt - nie działa
rafalon92
Oct 3 2010, 21:00
CYTAT(prezes87 @ Oct 3 2010, 20:49)

Kwadrat i L2 - mocny strzał
Kwadrat i R2 - lob
Kwadrat - normalny strzał po ziemi zwykle
Kwadrat + trójkąt - nie działa

Jeśli chodzi o kwadrat i R2 to nie masz racji jest to strzał techniczny, a lob to kwadrat i L1.
ludzie ...różnice full wersji w stosunku do Dema PES są wyraźnie widoczne - przede wszystkiem DWIE
1. NIe ma tak często fauli, co wpieniało w demie bo co chwila przerywał sedzia akcje
2. Strzały są już bardzo normalne, a nawet bardzo fajne - bez wciskania tego waszego śmiesznego trójkąta.
MINUSY PESA:
1, Become a Legend - no niech mi ktoś powie po kigo grzyba jest ten tryb??? Granie jednym zawodnikiem przy koszmarnej grze twojego kolegi "komputera'....czekanie na podanie to jest parodia. Mało tego...jak trener zdejmie cie z boiska to nie mozesz przewinąc do konca meczu ...2x przyspieszenie to jak z liścia w twarz....

2. Piłka czasami odbija sie od zawodników jak od zombiaków, stoją, gapią sie i dupa...od jednego i od drugiego i gdzies sobie piłka wypada.
3. Nowe menu zmiany zawodnika to koszmar - nie można podejrzec z lotu statystyk...przy Master League i porównywaniu zawodników i szukaniu talentów zamienników to masakra.
PLUSY:
1 .REWELACYJNA MUZA!!
2. Wygląd chłopków
3. Prowadzenie piłki - to trzymając RT - daje dużo możliwości dryblingowych i panowania nad piłką.
4. mozna wywinąć ciekawsze podania nie sprawiające wrazenia skryptowanych jak w fifie.
Nie chce mi sie porónywać z fifą - TO SĄ TOTALNIE INNE GRY - w każdą gra mi się dobrze - mam wrażenie jednak że w FIFE bez ustawień "assisted' nie da sie grać i wygrywać...albo ja nie potrafie

A kto grał w MASTER LEAGUE ONLINE????
nie wyobrazam sobie tego trybu online - znaczy sie zawodnicy mają setki swoich klonów?? czy to wszystko wymyslone chłopki? czy jak?
a jak tam lagi?
UnibaxToruńFan
Oct 3 2010, 21:40
Hej, Mogę prosić o link do programu ASF Explorer ?
Bo na Issonline w download go nie ma ;/
Aha no i jak w końcu jest z tymi strzałami z dystansu (mowa o padzie) ?
tooom19
Oct 3 2010, 21:42
Rwnież czekam na wrażenia z gry Online jeżeli ktos już grał to niech opisze co i jak . Premiera dopiero 6 pazdziernika , ale ponoć ktoś już grał online. KING IS BACK !!
rafalon92
Oct 3 2010, 22:00
CYTAT(Advisory @ Oct 3 2010, 22:44)

Hej, Mogę prosić o link do programu ASF Explorer ?
Bo na Issonline w download go nie ma ;/
Aha no i jak w końcu jest z tymi strzałami z dystansu (mowa o padzie) ?
TrzymajA strzały z dystansu najlepiej robić

+
topeczekk
Oct 4 2010, 00:30
Omg w końcu sam sprawdziłem na demie i na command list
Nie ma takiego czegoś do cholery jak kwadrat + trójkąt czy kwadrat i L2 ! Nie wiem skąd wzięły się wam te zmyślone strzały

wprowadzacie ludzi w błąd tylko niepotrzebnie
Kwadrat to strzał po prostu
Kwadrat nastepnie L1 = wysoki lob
Kwadrat nastepnie R1 = niski lobik ( pewnie w sytuacji sam na sam)
Kwadrat nastepnie R2 = strzał kontrolowany - techniczny strzał który niby można kontrolować strzałkami
I żeby było jasne nie żadne trzymać L1, R1 czy R2 i strzelać bo to nie wyjdzie. Robi się to tak, że najpierw się wciska strzał a potem tylne.
Strzały mocne są uwarunkowane tak jak to zawsze było od tego jak zawodnik jest ustawiony, czy jest rozpedzony i czy jest na wykroku czy bije spod nogi itp
Oczywiście inna bajka jest z wolnymi.
Dziękuje dobranoc.
no ludzie fantazjują - nie wiem też skąd się im ten trójkąt wziąl....to kurcze afera na miare "teorii spiskowej"
prezes87
Oct 4 2010, 08:45
CYTAT(Blasi @ Oct 4 2010, 09:17)

no ludzie fantazjują - nie wiem też skąd się im ten trójkąt wziąl....to kurcze afera na miare "teorii spiskowej"

Bo z trójkątem się strzelało w każdej poprzedniej wersji pesa. Od 2011 nastąpiła zmiana.
Ale żeby nie było, wolne się dalej strzela z trójkątem (mocny) albo z krzyżykiem (techniczny).
blondyn211
Oct 4 2010, 10:16
czy po zmodyfikowaniu tyvh plikow powinny byc puste te foldery w oatchu dto2,7 oc i 09
CYTAT(tooom19 @ Oct 3 2010, 22:46)

Rwnież czekam na wrażenia z gry Online jeżeli ktos już grał to niech opisze co i jak . Premiera dopiero 6 pazdziernika , ale ponoć ktoś już grał online. KING IS BACK !!
Od piątku rozegrałem około 50 spotkań online i nie miałem najmniejszych problemów z połączeniami (zero opóźnień itp.) Master League Online -piękna sprawa. Na początku mamy fikcyjnych zawodników ze skillem około 50-60. Za każdą wygraną dostajemy kasę (ok. 40 000 Euro) za którą możemy kupować nowych zawodników. Pomimo tego, że w wielu krajach nie było jeszcze premiery gry to mnóstwo ludzi jest do gry online. Oddzielny jest ranking indywidualnych spotkań oraz ranking ML.
blondyn211
Oct 4 2010, 10:27
aha i jeszce mam pytanie po wypakowaniu tego pathca mam 2 foldery w jednym sa pliki save exe program explorer i foldery img a w drugim mam tylko foldery img i z ktorego mam przekonwetoweac te pliki przez explorer z pierszego czy z tego drugiego
ciekawe, jak pes bedzie mial swoją premierę, i nagle 321478612378946124786 ludzi będzie miało na swoich kompach pesa i bedzie chcialo grać online, czy wtedy będzie sprawnie działał...
blondyn211
Oct 4 2010, 10:47
czy po tym zmodyfokowaniu jest potrzebna mpze latka od konami 1.1
sorry no ale weźcie wy kurde o patchowaniu gry pogadajcie sobie w innym temacie!
Eddie - a od kogo kupujemy tych piłkarzy??? wzajemnie od siebie czy z jakiejś "komputerowej" puli?
Każdy startuje z tym samym skłądem?
czy ranking jest jeden? jakaś tabela? coś na zasadzie ligi?
są jakieś turnieje w master league?
michau000
Oct 4 2010, 10:50
Co to za bzdury z tymi strzałami z trójkątem. Ani obecnie ani w poprzednich częściach naciśnięcie trójkąta przy strzale z dystansu NIC nie zmieniało. Szkoda, że obecnie na treningu nie ma już opcji "play again" (kolejne świetne rozwiązanie, które wycofali), bo byłoby łatwiej sprawdzić, ale tak czy inaczej żadnej istotnej różnicy nie widać. Raz piłka poleci tak a raz inaczej. Sądzę, że ten cały trójkąt to zwyczajny efekt placebo, a w rzeczywistości strzały niczym się nie różnią. Co do wolnych to sam już nie wiem. Wydaje mi się, że wystarczy R1+góra lub R2+dół.
blondyn211
Oct 4 2010, 10:53
chyba sonbie odpucze to gowniane przenosznie przez explorer widze las rak do pomocy co za badziewny program 3 raz juz musze odnalowywysac pesa bo nic nie trybi ta zmiana tych folderow
prezes87
Oct 4 2010, 10:54
ej wy tak wszyscy online na piratach gracie?

tylko czekać kiedy was namierzą

michau000 oczywiscie ze nacisniecie trojkata zaraz po kwadracie dawało i to dużo, leciała prawdziwa bomba. Jak się strzelało z dystansu to tylko tak i bramkarz szans nie miał jak ci dobrze naszło. Proponuję zagrać w pesa 100 meczy i opanować wszystko na tip top a potem się mądrzyć. Wolne się strzela z trójkątem (mocny) albo z krzyżykiem (techniczny).
prezes87
Oct 4 2010, 10:56
CYTAT(blondyn211 @ Oct 4 2010, 11:57)

chyba sonbie odpucze to gowniane przenosznie przez explorer widze las rak do pomocy co za badziewny program 3 raz juz musze odnalowywysac pesa bo nic nie trybi ta zmiana tych folderow
Wróce z wykładów koło 15 to wrzucę te pliki img zmodyfikowane to sobie tylko podmienisz. U mnie trybi elegancko

Ale nie dodawałem tego nowego stadionu, strojów sędziowskich i muzyki tak więc tylko 2 img są do podmiany i oczywiscie 'save' i plik exe. Koło 15 będę to wrzucę na rapida albo gdzies.
EDIT: razem ważą 800mb. Nie wiem czy wrzucę :/ Może podzielę na kilka czesci ale to wieczorem gdzies wrzucę wtedy.
UnibaxToruńFan
Oct 4 2010, 11:07
Ma ktoś może link do stronki na której powstaje patch z Ekstraklasą ?
Rasialdinho0
Oct 4 2010, 11:18
PES : na dlugie godziny do master league online
FIFA : na be a pro lub szybki mecz na amatorze na nastrzelanie duzo bramek
CYTAT(Blasi @ Oct 4 2010, 11:54)

sorry no ale weźcie wy kurde o patchowaniu gry pogadajcie sobie w innym temacie!
Eddie - a od kogo kupujemy tych piłkarzy??? wzajemnie od siebie czy z jakiejś "komputerowej" puli?
Z tego co zauważyłem to wszyscy maja na początku tych samych grajków, obojętnie czy wybierasz sobie barcelone, arsenal czy stworzony przez siebie team. Wygrywając mecz oprócz kasy zdobywamy punkty do rankingu. Poza tym w ranking ML pokazuje wartość zespołu w pieniążkach i jakieś tam inne informacje. Turnieje w ML są codzienne, przynajmniej w ten weekend tak było. W ML istnieje jeszcze cos takiego jak coach mode - czyli ustawiamy zespół i chłopaki sami graja a my oglądamy sobie meczyk. A zawodników nie kupujemy wzajemnie od siebie, tylko własnie z takiej "komputerowej puli". Wartość piłkarzy jak cały czas zmienia.
[quote name='prezes87' date='Oct 4 2010, 11:58' post='320820']
ej wy tak wszyscy online na piratach gracie?

tylko czekać kiedy was namierzą

A kto gra w online na piracie?? Premiera była przecież 30 września i można kupić w sieci oryginała.
a mnie sie wydaje że Rasialdinho jest infobotem
Rasialdinho0
Oct 4 2010, 11:34
CYTAT(Knl @ Oct 4 2010, 12:31)

Pilkarzy kupujemy tak jak w master league offline
Kazdy z tym samym skladem
ranking chyba jest jeden , jest 5 dywizji , kazda ma tabele
sa turnieje w master league , mozna zalozyc wlasny lub dolaczyc do tego co robi konami , puchar konami , uefa champions league etc
Kupno dziala na takiej zasadzie:
Zalozmy ze jest Rooney i jakis mlody niedoswiadczony zawodnik co ma 16 lat
50 osob kupilo Rooneya bo wiadomo ze jest dobry - jego cena rosnie. Czym wiecej osob kupuje jednego zawodnika tym on jest za kazdym razem drozszy do kupna.
Natomiast mlody co ma 16 lat jest tani bo go nikt nie kupuje. Jezeli mamy nosa to mozemy kupic gwiazde za grosze. Inni zobacza ze jest on dobry i tez zaczna go kupowac i cena jego wzrosnie. Po czasie mozemy go sprzedac za duze pieniadze , kasa nam sie zwroci a i zyskamy jeszcze 10 razy.
I za te pieniadze wtedy mozemy np kupic 4 dobrych pilkarzy , Ronaldinho Kaka etc

.
Oczywiscie co kazdy wirtualny sezon , dochodza nowi zawodnicy do odkrycia, wiec mozna kupowac dobrych znanych , albo ryzykowac i kupowac mlodych niedoswiadczonych w celu znalezienia gwiazdy

.
wypas!! nie kupuje lodówki w tym miesiącu!! - kupuje PESA!

a jak możemy wziąć udział w turnieju - przecież chętnych jest cała masa! jak wybierają uczestników?
Rasialdinho0
Oct 4 2010, 11:43
CYTAT(Blasi @ Oct 4 2010, 12:42)

a jak możemy wziąć udział w turnieju - przecież chętnych jest cała masa! jak wybierają uczestników?
tak jak do tej pory , trzeba czekac do otwarcia i odrazu cala masa ludzi sie zwala do turnieju

Przewaznie po minucie nie ma juz miejsc
michau000
Oct 4 2010, 12:26
Prezes. To, że po naciśnięciu trójkąta piłka leciała mocno nie znaczy jeszcze, że bez trójkąta nie leciałaby tak samo. Rozegrałem w PES dużo, dużo więcej niż 100 meczów, próbując po drodze różnych rozwiązań i testując takie zasłyszane rewelacje - efekt był żaden. Proponuję przy strzałach z dystansu drapać się po nosie, jeśli wyjdzie bomba nie do obrony, to znaczy że działa.
(Zaznaczam, że mówię tu o kilku ostatnich wersjach, przedtem o takich hitach jak strzał z trójkątem w ogóle nie słyszałem, co nie przeszkadzało w zdobywaniu pięknych bramek).
ja słyszałem, że trzeba puścić bąka trzymając Select przy dośrodkowaniach - wtedy leci dzida!
prezes87
Oct 4 2010, 14:27
CYTAT(michau000 @ Oct 4 2010, 13:30)

Prezes. To, że po naciśnięciu trójkąta piłka leciała mocno nie znaczy jeszcze, że bez trójkąta nie leciałaby tak samo. Rozegrałem w PES dużo, dużo więcej niż 100 meczów, próbując po drodze różnych rozwiązań i testując takie zasłyszane rewelacje - efekt był żaden. Proponuję przy strzałach z dystansu drapać się po nosie, jeśli wyjdzie bomba nie do obrony, to znaczy że działa.
(Zaznaczam, że mówię tu o kilku ostatnich wersjach, przedtem o takich hitach jak strzał z trójkątem w ogóle nie słyszałem, co nie przeszkadzało w zdobywaniu pięknych bramek).
No ja też własnie testowałem i piłka leci inaczej. To że ty tego nie widzisz to przykro mi. Nawet chyba w PES6 w "Command Settings" było cos takiego jak "Strong shot" i było pokazane kwadrat+trójkąt więc nie pitol że tego nie ma. Może to nie wychodzi przy każdym grajku albo ty po prostu źle robisz. Strzel sobie Seedorfem z 30m samym kwadratem a potem z trójkątem to zobaczysz różnicę. Masa ludzi o tym wie a ty jeden się obudziłes że cos takiego w ogole było.
tooom19
Oct 4 2010, 15:21
Czy mozna juz gdzies kupic Pesa ? Katowice i okolice . Chodzi o sklepy stacjonarne . Ostro sie napalilem na tryb online .
Bulldozer
Oct 4 2010, 16:19
prezes87
Oct 4 2010, 17:12
CYTAT(byq @ Oct 4 2010, 17:23)

Jaki tu był błąd bo nie kumam?
Bulldozer
Oct 4 2010, 18:27
Efekt przejścia z powtórki do gry był bardzo długi. Obejrzył całe zajście od 2:34
blondyn211
Oct 4 2010, 19:08
prezes o ktorej bys wstawil te 2 pliki od tego patcha
Pawsi13
Oct 4 2010, 19:18
Mi nie chce się zainstalować patch 1.01. Pisze coś że mam złą wersje gry. A posiadam wersje angielską.
U mnie to samo z patchem 1.01, nie znajduje plików gry więc odpuściłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.