Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FIFA 11 - rozmowy
board.issonline.pl > Inne > Gry
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Chomas!
http://www.fifa.com/interactiveworldcup/index.html
tutaj biggrin.gif
Scena w tym przypadku jest rozproszona. Na wielu stronach (np. efifa.pl) znajdziesz turnieje.
Nie mów ze scena nie istnieje, tylko dlatego że inaczej wygląda.
Orange_91
Skończcie już tą dyskusję nie na temat. tongue.gif Kto normalny chciałby grać w FIFE 09 na PC, a tym bardziej ściągać jakiekolwiek dodatki do niej? smile.gif
Chomas!
CYTAT(Orange_91 @ Sep 12 2010, 16:55) *
Skończcie już tą dyskusję nie na temat. tongue.gif Kto normalny chciałby grać w FIFE 09 na PC, a tym bardziej ściągać jakiekolwiek dodatki do niej? smile.gif

Jak długo jestem na scenie, to dużo osób się znajdzie. I to normalni ludzie biggrin.gif
Orange_91
Tych filmików jeszcze chyba nie było:

http://www.youtube.com/watch?v=4OmsdiAkyIM...player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=LaOHtb8BTYo...feature=channel

Moim zdaniem te filmiki nieudane, gość strasznie cisnął na "lamę" i chyba grał na amatorze bo widać było straszną przewagę graczy Realu nad Chelsea, bo nawet mimo gry w 10 moim zdaniem ta różnica nie powinna być tak wielka na wyższych poziomach gry.
unikat
dlaczego tylko w 09 zawodnicy wychodzili z tunelu ;/ ??
naSs_no1
hmm... dobre pytanie ;> choć dla mnie mogą wychodzić nawet z biedronki, byleby gameplay był dobry ^^
zastanawia mnie jedna zasadnicza rzecz... czy drybling będzie tak rozwinięty jak w wersji konsolowej???
unikat
za pewne nie ; ]

ale to razi w oczy że oni z boiska wychodzą ..
szołpas
CYTAT(naSs_no1 @ Sep 14 2010, 09:14) *
hmm... dobre pytanie ;> choć dla mnie mogą wychodzić nawet z biedronki, byleby gameplay był dobry ^^
zastanawia mnie jedna zasadnicza rzecz... czy drybling będzie tak rozwinięty jak w wersji konsolowej???

tak
Orange_91
Nowy gameplay z konkursem rzutów karnych: http://www.youtube.com/watch?v=Xc2avatchgY...feature=channel

Jakie są wasze odczucia po obejrzeniu tych wszystkich gameplayów? Mi osobiście gra na tych filmikach bardzo się podoba i prezentuje się zdecydowanie lepiej od PESa. Może twarze niektórych graczy nie są zbyt podobne i sylwetki piłkarzy są dość podobne i nie bardzo da się odróżnić najlepszych piłkarza po sylwetce, ale może to tylko takie moje odczucie. Teraz pozostaje czekać na demo.
Roger
FIFA 11 na PC naprawdę prezentuje się super, po obejrzeniu tych filmików, stwierdzam, jak podobnie kolega wyżej, że w tym roku FIFA przebije PES'a na PC, jeśli panowie z KONAMI nie wezmą się solidnie do pracy, to z roku na rok będzie coraz gorzej ...

Co do FIFY napewno więcej będziemy wiedzieli jutro, kiedy wyjdzie demo, większość z nas zagra i oceni, jak to wygląda wink.gif
Bakel
CYTAT(Roger @ Sep 14 2010, 18:49) *
Co do FIFY napewno więcej będziemy wiedzieli jutro, kiedy wyjdzie demo, większość z nas zagra i oceni, jak to wygląda wink.gif

PESa możemy jutro ocenić. Demo FIFY wychodzi w czwartek.
Chomas!
CYTAT(Bakel @ Sep 14 2010, 18:56) *
PESa możemy jutro ocenić. Demo FIFY wychodzi w czwartek.

Info z przed tygodnia: Demo FIFY 11 wychodzi w ten sam dzień co PESa. Tylko ze o 22 dla PC
Roger
CYTAT(Chomas! @ Sep 14 2010, 20:26) *
Info z przed tygodnia: Demo FIFY 11 wychodzi w ten sam dzień co PESa. Tylko ze o 22 dla PC

Dokładnie ... więc kto będzie chciał, pobierze jutro, lub w czwartek, pozdro ;)
unikat
Demo Fify i Pesa już jutro na Xbox live!!

po tym filmiku rzucają się w oczy rzeczy których nie ma na PC
mało korków, twarze takie dziwne, pewnie mniej będzie to bajery takie ; )
nie można się cieszyć po bramce
no i bardziej rozwinięte są karne na konsole chociażby w WC 2010
simian raticus
Demka zadecydują co kupić! PES czy Fife!
unikat
właśnie przed chwilą zagrałem mecz w Fife 11 na Xboxa 360
i co mogę powiedzieć ; )
bomba ;D

Intro, arena już było widać że gówna nie będzie i nie było biggrin.gif
odpalam mecz Real : Barcelona i piłkarze wychodzą z szatni + sędziowie wielki plus za prezentacje
dobra pierwsze podanie i widać nowe ruchy graczy inna kontrole piłki, nowe lepsze wślizgi te ostrzejsze z wyprostowaną nogą są gwizdane, lepsze upadki graczy po wślizgu.
Co dobre można zauważyć że konsola robi triki i to niezłe, można lepiej środkowych pomocników wykorzystać, inaczej rzuca się piłki już nie tak łatwo. Przyjąłem piłkę Ronaldo przed polem karnym i z mierzonym strzałem strzeliłem gola od słupka i patrze inny lepszy bardziej agresywny bieg po strzeleniu gola, chciałem wykonać cieszynkę z Fify 10, a tu nowa cieszynka nagle wskakuje Alonso na Ronaldo przelatuje przez niego i razem się cieszą fajnie jest to zrobione ; ) Potem jeszcze Villa mi strzelił w poprzeczkę ale udało mi się wygrać pierwszy mecz wink.gif
+ na karnym da się pośliznąć jak w WC.

pierwszym meczem mogę ocenić ze gra jest genialna wink.gif

idę dać dalej i sprawdzić Pesa pozdro
Robcio
Demo Fify 11 na PC smile.gif

http://bit.ly/a6hTLf
Bakel
CYTAT(Robcio @ Sep 15 2010, 17:58) *
Demo Fify 11 na PC smile.gif

http://bit.ly/a6hTLf

Piwo!
ojejku
Coż mogę powiedzieć ?

Fifa 11 na pc-ta niszczy PES-a 11 i poprzednie wersje. To jest nie ta liga. Z przykrością stwierdzam (a może i nie bo w końcu trzeba się radować porządną gałą) PES nie istnieje.
Orange_91
Panowie jak ktoś pobierze demo na PC to napiszcie jakieś swoje wrażenie z gry, jakąś minirecenzję. tongue.gif Ja niestety nie pobiorę dema bo nowy sprzęt będę mieć dopiero gdzieś na początku października i jak już to raczej zagram w pełną wersję. unsure.gif
ojejku
Ale tego się opisać nie da! Jak nie grałeś na konsole to dostaniesz szoku i zobaczysz w jakim ciemnogrodzie żyłeś z pesem!

Kolizje są genialne! Animacje to mistrzostwo świata! Fizyka piłki cudowna! Grafika piękna! Rzuty wolne można na fifnaście kombinacji rozgrywać (coś pięknego)! Zwody są genialnie i zarazem w cale nie łatwo jest je wykonać i obejść przeciwnika! Podania są wyśmienite, idą dokładnie w tym kierunku gdzie chcieliście kopnąć, czy to do bliższego czy dalszego zawodnika (co w cale nie znaczy, że je łatwo wykonywać)! PES w każdym tym aspekcie jest 100 lat za murzynami. To są fakty. Koniecznie musi Wam gra chodzić "ultra płynnie", aby docenić to wszystko.
bober
On brzmi jak psychofan nie sugeruj się nim rolleyes.gif ale gra dobra oczywiście ale żeby powiedzieć która lepsza czekam na pełne wersje na razie na równi oby dwie gry jeśli się zapomni o bugach w pesie.
Ciacho
czy taki psychofan ? od dawien dawna gram w pesa ale ta fifa bije większość pesów na łeb (nie licząc grafiki która mi akurat różnicy nie robi), jedynie żałuje że nie można póki co grać dłużej niż 3 min połówkę, coś wyżej niż amator i że nie mam analogów więc nie mogę w 100% wykorzystać możliwości. Fifa zrobiła na mnie ogromne wrażenie, jedynie brakuje mi przy walce bark w bark takiego wybrania piłki wślizgiem jak w pesie, ale może po prostu jeszcze mi się to nie udało, a i btw albo ja jestem taki słaby albo po prostu bez analogu nie potrafię wykonać żadnego tricku jakieś porady? I jeszcze jedno da się jakoś ogarnąć na zwykłych "strzałkach" grę, jeżeli wszystko jest ustawione na ręcznie ?
ojejku
Nie jestem psychofanem smile.gif Moje serce (i staż) jest za peesem, ale samo serce nie wystarczy. Fakt jest taki, że pees nie istnieje. Co z tego, że animacje są lepsze niż w pes2010 ? co z tego, że niektóre rzeczy poprawili ? Przy fifie to wszystko jest tak blade, że nawet nie ma co dyskutować. Fani pes6 i starszych odsłon (aż do starusienkiego we2002) będą wniebowzięci grając w fife11.
michaX
Podczas instalacji wyskakuje mi:

Mamy Windows Vista 64bit. Wie ktoś co na to poradzić?

Raffels
Oto kto dostapil zaszczytu posiadania wlasnej facjaty w pipie.
biggrin.gif
psmaras
CYTAT(ojejku @ Sep 15 2010, 19:46) *
Fani pes6 i starszych odsłon (aż do starusienkiego we2002) będą wniebowzięci grając w fife11.

Chyba jednak nie. Fifa do 3 lat praktycznie sie nie zmienia. Nawet menu jest co roku to samo...
Raffels
Dobrej grze to i niewiele zmian potrzeba.
filipinaikos
Wyłączcie asystenta strzałów to wtedy dopiero bramkę ciężko strzelić (pełna kontrola nad piłką) smile.gif Oczywiście na plus
Oran
Jak zmienić rozdziałke w demie? Bez sensu... Mam chyba 1024 rozdzielczość, albo mniejszą, piksele wielkości arbuzów.

Z tego co zauważyłem to... STRASZNIE SZYBKA ROZGRYWKA, jak w pesie na +2, albo i szybciej nawet - ale nie grałem nawet pełnego meczu przez tą durną rozdzielczość.

ps. Ofkors na pc wersja ;]

EDIT: Gamoń ze mnie, jest tu coś jak pesowe settings - fifasetup sie zwie i jest w takim wlasnie folderze <głąb>
filipinaikos
W ustawieniach zmienisz także szybkość rozgrywki.
Mirage
O wrażeniach z Pecetowej wersji dema Fify11 napisałem już w temacie o...demie PESa, porównując je niejako. Tutaj napisze tylko ze jestem pod gigantycznym wrażeniem (nie mialem okazji grac w poprzednie Fify na PS3 albo Xboxa).

Przy okazji pytanie - czy pojawi się jakiś mod, który pozwoli wydłużyć czas gry, albo zmienić poziom trudności? Bo na amatorze to jest żal troche...całe boisko nieatakowanym da się przebiec :/
mogwil
tak jak sie spodziewalem (w sumie nie tylko ja) fifa w tym roku miazdzy pes pod kazdym wzgledem mowie o wersji pc , czy u kazdego ta fifa tnie ?
filipinaikos
CPU: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5000+ x 2 (2.60Ghz)
RAM:2.0 GB
GPU:NVIDIA GeForce GTS 250 1gb

Wszystko działa ładnie, płynnie
naczelnik5
CYTAT(Mirage @ Sep 15 2010, 21:32) *
O wrażeniach z Pecetowej wersji dema Fify11 napisałem już w temacie o...demie PESa, porównując je niejako. Tutaj napisze tylko ze jestem pod gigantycznym wrażeniem (nie mialem okazji grac w poprzednie Fify na PS3 albo Xboxa).

Przy okazji pytanie - czy pojawi się jakiś mod, który pozwoli wydłużyć czas gry, albo zmienić poziom trudności? Bo na amatorze to jest żal troche...całe boisko nieatakowanym da się przebiec :/

z tego co wiem to do kazdego dema fiify wychodzily mody odblokowujace rozne rzeczy i dodajacy nowe teamy wiec pewnie na dniach cos sie pojawi , demko wlasnie zasysam , w demo pesa juz troszke gralem wiec bede mial porownanie , ciekawe jak bedzie fifka smigac bo demowka pesa smiga bez zarzutu na leciwym athlonie x2 4000+ i 2gb ram i hd 3850 :>
Rasialdinho0
Fifa w tym roku wygrywa z pesem.

Pes 11 jest pesem 2010 praktycznie , nawet te same bugi sa, te same przenikanie zawodnikow a o bramkazach nie wspomne.

Fifa 11 jest fifa 10 world cup z konsoli i to wystarcza zeby byc lepsza od pesa w tym roku.

Szkoda tylko, ze fifa 11 na PC ma tylko 5 vs 5 multiplayer a konsolowa fifa ma 11 vs 11.

a i nie moge grac padem w fifie jak narazie

mam taki blad przy konfiguracji , jakby ktos go tez mial , i go naprawil to niech napisze tu.
Rasialdinho0
CYTAT(filipinaikos @ Sep 15 2010, 20:47) *
CPU: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5000+ x 2 (2.60Ghz)
RAM:2.0 GB
GPU:NVIDIA GeForce GTS 250 1gb

Wszystko działa ładnie, płynnie

athlon 64 x2 4200+ 2.4ghz

2gb ram

radeon 4670 512mb

win xp sp3

i tez wszystko pieknie
Oran
Nie wiem w sumie, ale chyba TAK, FIFA JEST LEPSZA OD PESa. Graficznie to niebo a ziemia (in plus pes 2011) ale reszta... Jedynie ten nowy sposob odbierania piłki w pesie dzieli i rządzi (<- + x2.gif ).

CYTAT(Rasialdinho0 @ Sep 15 2010, 23:10) *
a i nie moge grac padem w fifie jak narazie

mam taki blad przy konfiguracji , jakby ktos go tez mial , i go naprawil to niech napisze tu.

Ja też mam jakiś błąd ale na win 7 i raporty i w ogóle wsio powyłaczane mam, więc nie wiem co to za błąd ale... Tylko i wyłacznie jak strzałkę w lewo ustawiam tam wyskakuje, po prostu go nie ustawiłem i gram sobie.
Rasialdinho0
ja mam tak samo ze strzalka w lewo , ale nawet jak jej nie ustawie to gra mi sypie po loading ekranie
Kubbas
Też macie jakiś błąd z pakietem podczas instalacji? unsure.gif
filipinaikos
CYTAT(Kubbas @ Sep 15 2010, 22:44) *

Mam win Xp sp3 i nie miałem żadnego błędu. Kiedyś instalowałem różne pakiety by zainstalować C++ i może dlatego poszło bez problemowo.
cylon
Mialem ten sam problem. Co ciekawe sciagniecie dema z innego serwisu pomoglo.
CYTAT(Kubbas @ Sep 15 2010, 23:44) *
xsas7
Hm, ja mam z kolei inny problem z grafiką.
Gdy ustawię jakość renderowania na średnią lub wysoką to powstaje coś takiego:

A tak poza tym, to się trochę tnie (zwłaszcza gdy jest więcej graczy na ekranie)

Pentium Dual Core 3.2 GHz x2
Geforce 9600 GT 1GB (najnowsze sterowniki v. 258.96)
2GB RAM
XP SP3

Dodatkowo po strzeleniu bramki piłkarz staje się "zombie" i truchta w kierunku bramy.

Ma ktoś podobne problemy? i ew. wie jak je rozwiązać?
lukaperry
Co do grafiki to spróbuj starszych sterowników, u mnie pomogło bo też się grafa sypała.
A co do zombi to po strzeleniu gola Ty sterujesz zawodnikiem i tym jak ma sie cieszyć więc jeśli nic nie naciskasz po prostu wbiega on w bramkę lub biegnie przed siebie.
Można wiele fajnych "cieszynek" zrobić.
Ogólnie gra się bardzo pozytywnie smile.gif
T-Mac
na taka gierke czekalem smile.gif
szkoda ze taki niski poziom trudnosci dali w demie
Draki
QUOTE (Rasialdinho0 @ Sep 15 2010, 23:15) *
athlon 64 x2 4200+ 2.4ghz

2gb ram

radeon 4670 512mb

win xp sp3

i tez wszystko pieknie

a ja znowu mam
athlon 64 x2 5600+ 2.91ghz
3.5gb ram
gf 9800+ 512mb
i strasznie mi tnie, obojetnie na jakich ustawieniach, no moze na najnizszych detalach i rozdzialce wmiare plynnie chodzi;/
saluch
ta fifa jest mega słabo zoptymalizowana, miejmy nadzieję że w pełnej wersji się to poprawi
xsas7
CYTAT(lukaperry @ Sep 16 2010, 06:55) *
Co do grafiki to spróbuj starszych sterowników, u mnie pomogło bo też się grafa sypała.
A co do zombi to po strzeleniu gola Ty sterujesz zawodnikiem i tym jak ma sie cieszyć więc jeśli nic nie naciskasz po prostu wbiega on w bramkę lub biegnie przed siebie.
Można wiele fajnych "cieszynek" zrobić.
Ogólnie gra się bardzo pozytywnie smile.gif

Hm, chyba nie będę wgrywał starych sterów dla jednego Dema wink.gif
Poczekam na pełną wersję i mam nadzieję, ze problemy będą rozwiazane.

A co do tych "zombie" to nie wiedziałem, że w taki sposób to działa i jeśli chodzi o te "cieszynki", to robi się je w jakiś szczególny sposób (które przyciski?)

thx
Cooltys
CYTAT(xsas7 @ Sep 15 2010, 23:13) *
Hm, ja mam z kolei inny problem z grafiką.
Gdy ustawię jakość renderowania na średnią lub wysoką to powstaje coś takiego:
(...)

Miałem to samo smile.gif Najnowsze stery do grafiki pomogły:) Dodatkowo wszystkim tym którym fifa przeskakuje radzę zmienic priorytet w menadżerze zadań na "normalny" smile.gif

PS: Gra jest super. Mimo, że różni się od konsolowej to wypada baardzo dobrze w moich oczach smile.gif We Are 11 =)
KaroLus
CYTAT(T-Mac @ Sep 16 2010, 10:15) *
na taka gierke czekalem smile.gif
szkoda ze taki niski poziom trudnosci dali w demie

http://rapidshare.com/files/419338562/rna.ini

Podobno wydłuża połowę do 6 min i zmienia poziom na semi pro. Nie testowałem.

Plik należy wrzucić do FIFA11DEMO/GAME
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.