Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FIFA 11 - rozmowy
board.issonline.pl > Inne > Gry
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Rasialdinho0
jakie sa tryby online na pcta?
JTK
Po rozegraniu około 30-40 spotkań (z czego 35% ucieczka przeciwnika) padły dosłownie trzy gole po strzel główką. Sprawa górnych piłek, strzałów z główki to drugi wielki mankament po ping-pongu, dodatkowo wcale nie jest łatwo podać daleką piłkę po ziemi, albo leci do najbliższego lub zawodnika w środku pola, ale o inne rozwiązanie strasznie trudno. Sprawiedliwa ocena tej gry to 7/10, a po dobrym wrażeniu z dema to już jest tylko tendencja spadkowa im więcej się gra i naprawdę nie rozumiem jak można uważać za króla grę, która pod względem rozgrywania narzuca styl krótkich podań, dryblingu,podań na wybieg (czasem mam wrażenie efektu "przekupionego defendera", który potrafi złamać linię na kilka metrów), oferując osobom preferującym rozciąganie, dużą ilość dośrodkowań i grę na wysokich napastników tylko namiastkę czegoś co dla części drużyn jest podstawową strategią gry.

Ps.
Niestety w FIFIE GK też robi babole, ale innego typu, dziś biegnąc do bezpańskiej wolnej piłki zablokował się na obrońcy dry.gif
szołpas
CYTAT(JTK @ Oct 3 2010, 15:18) *
Po rozegraniu około 30-40 spotkań (z czego 35% ucieczka przeciwnika) padły dosłownie trzy gole po strzel główką. Sprawa górnych piłek, strzałów z główki to drugi wielki mankament po ping-pongu, dodatkowo wcale nie jest łatwo podać daleką piłkę po ziemi, albo leci do najbliższego lub zawodnika w środku pola, ale o inne rozwiązanie strasznie trudno. Sprawiedliwa ocena tej gry to 7/10, a po dobrym wrażeniu z dema to już jest tylko tendencja spadkowa im więcej się gra i naprawdę nie rozumiem jak można uważać za króla grę, która pod względem rozgrywania narzuca styl krótkich podań, dryblingu,podań na wybieg, oferując osobom preferującym rozciąganie, dużą ilość dośrodkowań i grę na wysokich napastników tylko namiastkę czegoś co dla części drużyn jest podstawową strategią gry.

Ps.
Niestety w FIFIE GK też robi babole, ale innego typu, dziś biegnąc do bezpańskiej wolnej piłki zablokował się na obrońcy dry.gif

jak nieumiesz podac dlugiej pilki to przejdz na poziom amator moze xD?
wg. mnie fifa bije pesa na ryj, niestety...
ps.ide zagrac xd
JTK
CYTAT(szołpas @ Oct 3 2010, 14:51) *
jak nieumiesz podac dlugiej pilki to przejdz na poziom amator moze xD?
wg. mnie fifa bije pesa na ryj, niestety...
ps.ide zagrac xd

Widzisz specjalisto większe szanse ma się na "manualu" i nie jest to zależne od poziomu trudności rolleyes.gif

Gratuluje szybkiego zakupu PESa i błyskawicznej oceny online, bo wcale łatwe to nie jest biggrin.gif
Dreed
w realu też GK robi babole.. zomg.. no toś wyskoczył .. to co bramkarz ma być perfekcyjny w każdym zagraniu... tylko nie mów, bo się zablokował na obrońcy, a co nie było wielu przypadków gdzie bramkarz wpadał na obrońce, czy obrońca na bramkarza i była dziwna sytuacja... znajdziesz w necie pełno kiksów i innych śmiesznych zagrań... takie życie.

to, że nie udają ci się długie podania nie znaczy, że gra cokolwiek komukolwiek coś narzuca, ja osobiście nie mam problemów by z wysokości własnej obrony uruchomić liniowego na połowie przeciwnika i ruszyć z szybką akcją, mało tego mówisz o grze rozciągliwej i dośrodkowaniach a tak na prawdę ile ćwiczyłeś taką grę, bo z tego co się orientuje umiejętności i przyzwyczajenia z fifa10 można sobie wsadzić w buty a kto stara się grać ala fifa10 klnie na czym świat stoi bo nic mu nie wychodzi.

Mówisz, że gra narzuca krótkie podania i drybling, to Ci powiem, że od kilku dni zmuszony jestem grać na klawiaturze, przez co np. uniemożliwioną mam grę dryblingiem a nawet na krótko się ciężko gra, bo jak tu dryblować bez niczego ;] ... gole zdobywam z szybkich akcji, długich podań dośrodkowań i stałych fragmentów gry... klnę na klawiaturę bo ma tylko 4 kierunki przez co strzały jak i podania mam ograniczone, nie mogę zagrać dokładnie tam gdzie chcę.... ale nie mogę pod żadnym kątem przyznać Ci racji o narzucaniu przez grę konkretnego stylu gry.

Już wspominałem to wcześniej, jeśli nie udaje Ci się zagrywać w jakiś sposób, nie możesz dopasować taktyki do swojego wyćwiczonego trybu gry danym teamem, nie oznacza to, że gra coś Ci narzuca, ja uczę się w dalszym ciągu, wiele muszę jeszcze dopracować, ale już widzę efekty swoich starań i mój styl gry (podobny do twojego) zaczyna nabierać kolorów i chociaż więcej przegrywam niż wygrywam, to widzę swój postęp w konstruowaniu akcji.
JTK
CYTAT(Dreed @ Oct 3 2010, 17:10) *
w realu też GK robi babole.. zomg.. no toś wyskoczył .. to co bramkarz ma być perfekcyjny w każdym zagraniu... tylko nie mów, bo się zablokował na obrońcy, a co nie było wielu przypadków gdzie bramkarz wpadał na obrońce, czy obrońca na bramkarza i była dziwna sytuacja... znajdziesz w necie pełno kiksów i innych śmiesznych zagrań... takie życie.

to, że nie udają ci się długie podania nie znaczy, że gra cokolwiek komukolwiek coś narzuca, ja osobiście nie mam problemów by z wysokości własnej obrony uruchomić liniowego na połowie przeciwnika i ruszyć z szybką akcją, mało tego mówisz o grze rozciągliwej i dośrodkowaniach a tak na prawdę ile ćwiczyłeś taką grę, bo z tego co się orientuje umiejętności i przyzwyczajenia z fifa10 można sobie wsadzić w buty a kto stara się grać ala fifa10 klnie na czym świat stoi bo nic mu nie wychodzi.

Mówisz, że gra narzuca krótkie podania i drybling, to Ci powiem, że od kilku dni zmuszony jestem grać na klawiaturze, przez co np. uniemożliwioną mam grę dryblingiem a nawet na krótko się ciężko gra, bo jak tu dryblować bez niczego ;] ... gole zdobywam z szybkich akcji, długich podań dośrodkowań i stałych fragmentów gry... klnę na klawiaturę bo ma tylko 4 kierunki przez co strzały jak i podania mam ograniczone, nie mogę zagrać dokładnie tam gdzie chcę.... ale nie mogę pod żadnym kątem przyznać Ci racji o narzucaniu przez grę konkretnego stylu gry.

Już wspominałem to wcześniej, jeśli nie udaje Ci się zagrywać w jakiś sposób, nie możesz dopasować taktyki do swojego wyćwiczonego trybu gry danym teamem, nie oznacza to, że gra coś Ci narzuca, ja uczę się w dalszym ciągu, wiele muszę jeszcze dopracować, ale już widzę efekty swoich starań i mój styl gry (podobny do twojego) zaczyna nabierać kolorów i chociaż więcej przegrywam niż wygrywam, to widzę swój postęp w konstruowaniu akcji.

Rozumiem, że byłeś i widziałeś, a ja myślałem, że ubaw miały tylko dwie osoby online (wiesz jeżeli przez dłuższą chwile GK biegnie w miejscu do piłki turlającej się 2m od niego to chyba warto to odnotować tongue.gif). Wiem, wiem, ping-pong to wytwór ludzkiej wyobraźni(skąd te masowe skargi o to rolleyes.gif) , a ta znikoma ilość goli online głową to po prostu pech wszytskich z którymi grałem i mój (kij z moimi umiejętnościami miałem bardzo długą przerwę i pierwszy kontakt z NG, więc jestem zielony, ale oponenci byli różni, od amatorów po lepszych, a goli "z głową" online przybywało jak zysków w budżecie Tuska (dosłownie trzy do tej pory).

Wiesz w PES2010 nikt również tobie nic nie narzucał, tylko co z tego jak 90% graczy grało R1+cyborg spłycając grę do trzymania jednego klawisza wink.gif

Ps.
Nigdzie nie napisałem, że się nie da strzelać goli z stałych fragmentów, dośrodkowań itd. Zaznaczyłem o dysproporcji w sposobie ich zdobywania.
hala16
Zagrałem dzisiaj kilka meczy w nową fifę, od razu ustawiłem na poziom legendarny, żeby sprawdzić poziom trudności i móc lepiej opisać tą grę. Zagrałem kilka spotkań między Barceloną i Realem, czas meczu 10 minut połowa. Oceniam tylko gameplay. Chodzi o wersje na PC
Plusy:
+ next gen
+ bardzo ciekawe animacje, bardzo duża ich ilość.
+ poziom legendary wymaga szybkich podań, ja preferuje ten styl gry
+ bardzo dobry system kolizji
Minusy:
- mam wrażenie jakby zawodnicy ślizgali sie po powierzchni boiska
- wręcz niemożliwe jest strzelenie bramki po dośrodkowaniach i po rzutach rożnych
- dośrodkowania wyglądają komicznie, bardzo mały realizm tego elementu,
- często ma się wrażenie tzw. ping ponga, podania są za dokładne
- po 3 meczach miałem opracowany schemat na strzelenie bramki, który jest bardzo prosty, klep, klep, podanie do Villy, który jest na 11 metrze, szybka zmiana ustawienia zawodnika i pewny gol.
- najbardziej śmiesznym elementem rozgrywki jest zbyt duża różnica pomiędzy szybkościami zawodnika z piłką i tego bez piłki. W zasadzie niemożliwe jest dogonienie zawodnika z piłką gdy jest 1m za nami, ma się wrażenie że piłka powoduje że zawodnik dostaje jakiegoś niezrozumiałego doładowania i nie przeszkadza zawodnikowi ani troche. Jest to bardzo frustrujące i mało realistyczne.

To moje pierwsze spostrzeżenia po rozegraniu kilku spotkań, nie grałem w demo, po opiniach na temat gry podziewałem sie prawdziwych fajerwerków a jestem zawiedziony.
Blasi
no i cóż - jestem po 2 dniach ciorania w FIFE i PESA.

FIFA jest może i cool - ale po pewnym czasie działa schematami.
Sposób na grę jest dość prosty - PODANIA PODANIA PODANIA - najlepiej z LB "one-two".
W końcu podajemy komus w polu karnym - jeden zwód w lewo czy prawo i strzał - po kilku próbach bramka pada. (gram na "word class" - nie wiem czy legendary cos zmieni w tej kwesti)

Oczywiście - tak gra się na ustawieniach "ASSISTED"
Ale niech mi ktos wytłumaczy - po co mam zmieniać sobie na semi lub manual skoro łatwiej strzela się na assisted????
To tak jakbym celowo dla utrudnienia trzymał pada językiem.

A ja nie bede trzymał PADA językiem skoro wyszscy dzierzą go w dłoniach! smile.gif
Co mi daje podawanie manual skoro wyprowadzenie akcji staje się bardziej niedokłądne i przez to trudniejsze?
Co mi to daje? Większe możliwości rozgrywania akcji???? Gówno prawda - piłka po prostu nie dochodzi idealnie do nogi i trzeba do niej podbiec.
W fifie piłkarze przyjmują piłkę momentalnie się odwracając - więc podawanie na dobieg wielkiego sensu nie ma.

Ja rozumiem zmiane na manual jeśli to ma sprawić że po nauczeniu się tego będę miał większą kontrolę i władzę i możliwości - ale to jest nieprawda - nie mam większej kontroli - a wzrost możliwośći zauważalny jest tylko przy dośrodkowaniach manual - bo dośrodkowanie assisted jest cholernie schematyczne.

Nie wierze, że są tu tacy wyjadacze, że potrafią idealnie o 32 stopnie wychylić gałke, nacisną 46% mocy guzika i przeniosą to podanie idealnie na boisko. Co pad to inna gałka, a wychylanie ich z dokładnością nawet do 5 stopni jest zwyczajnie niemożliwe.

Dlatego właśnie PES jest "lepszy" od FIFY - z prostego wzlędu - ZASADY SĄ PRZEJRZYSTE - każdy ma ten problem - jak w życiu.

Albo kurde gramy manual albo assisted!! rozgrywka online gdzie ludzie sobie wybierają co jak ma sterować mija się z jakąkolwiek celowością sprawiedliwości i radochy.
A gra z komputerem na ustawieniach manual....... - ktoś tak gra??? nie irytuje sie? i wygrywa na wysokim poziomie trudności?

Poza tym mam wrażenie że FIFA jest za szybka - gra w środku pola ogranicza się do odbierajnia sobie wzajemnie piłki co pół sekundy aż któryś popełni bląd...i akcje rozgrywa się nie w wyniku własnego planowania a szybkiego błędu przeciwnika w środku pola - to jest moment - potem 3 podania i gol.

Gra się w FiFE póki co fajnie - ale coś sie boje, że sie znudzi szybciej.
chmura
CYTAT(JTK @ Oct 3 2010, 14:18) *
Po rozegraniu około 30-40 spotkań (z czego 35% ucieczka przeciwnika) padły dosłownie trzy gole po strzel główką. Sprawa górnych piłek, strzałów z główki to drugi wielki mankament po ping-pongu, dodatkowo wcale nie jest łatwo podać daleką piłkę po ziemi, albo leci do najbliższego lub zawodnika w środku pola, ale o inne rozwiązanie strasznie trudno. Sprawiedliwa ocena tej gry to 7/10, a po dobrym wrażeniu z dema to już jest tylko tendencja spadkowa im więcej się gra i naprawdę nie rozumiem jak można uważać za króla grę, która pod względem rozgrywania narzuca styl krótkich podań, dryblingu,podań na wybieg (czasem mam wrażenie efektu "przekupionego defendera", który potrafi złamać linię na kilka metrów), oferując osobom preferującym rozciąganie, dużą ilość dośrodkowań i grę na wysokich napastników tylko namiastkę czegoś co dla części drużyn jest podstawową strategią gry.

Ps.

Wyglada na to, ze gralismy w inna gre. Jesli chodzi o dlugie pilki, to mozna je grac i gorne na dobieg sa calkiem mile i skuteczne. Po dosrodkowaniach kilka goli strzelilem, przeciwnicy rowniez, z rzutow roznych tez. Pytanie jakie sie nasuwa w tej sytuacji, to ile % w rzeczywistej pilce goli pada strzlonych glowa po dosrodkowaniach i ile po rzutach roznych. Uwazam, ze ten element zostal niezle zbalansowany w Fifie.
Kolejna sprawa pingpong... mniejszy niz w peesie 2010. Nie wszystko dochodzi, sa pomylki, trzeba wskazywac kierunek. Nie wiem na jakich ustawieniach gram, na poczatku wybralem, ze jestem srednio ogarniety. Piszesz o narzucaniu stylu a)krotkich podan dryblingu i podan na dobieg. W sumie to juz 3 style smile.gif
Gram tylko online, i naprawde dobrze to wyglada. Nie ma wielu hokejowych wynikow, nie ma lagow, jest gra cialem. Mozna zarowno dryblowac jak i zagrac dosrodkowanie, mozna calkiem skutecznie grac w obronie mozna zagrac krotka gre. Na moje oko troche zbyt skuteczne sa podania na dobieg z tzw trojkata, ale pewnie kwestia nauczenia sie obrony przeciw nim. fify od jakichs 5 lat nie dotykalem, ale skoro wyszla dobra gra, to nie boje sie tego przyznac. Na dzien dzisiejszy zjada pesa 2010 na sniadanie. A jak znam zycie to w pes 2011 znow online beda lagi, znow wszyscy beda brali brazylie (a w fifie mozna zdefiniowac ile gwiazdek moga miec zespoly ktorymi gramy i za granie mniejsza iloscia gwiazdek dostajemy wiecej pointsow). Jesli pes 2011 okaze sie dobry, to z pewnoscia go kupie i bede bardzo zadowolony, ale ost kilka czesci online bylo niegrywalne :/. Zycze sobie i Wam by w tym roku bylo inaczej. jesli nie to jest bardzo dobra Fifa 11, wiec plakal nie bede smile.gif
JTK
CYTAT(chmura @ Oct 5 2010, 02:36) *
Wyglada na to, ze gralismy w inna gre. Jesli chodzi o dlugie pilki, to mozna je grac i gorne na dobieg sa calkiem mile i skuteczne. Po dosrodkowaniach kilka goli strzelilem, przeciwnicy rowniez, z rzutow roznych tez. Pytanie jakie sie nasuwa w tej sytuacji, to ile % w rzeczywistej pilce goli pada strzlonych glowa po dosrodkowaniach i ile po rzutach roznych. Uwazam, ze ten element zostal niezle zbalansowany w Fifie.
Kolejna sprawa pingpong... mniejszy niz w peesie 2010. Nie wszystko dochodzi, sa pomylki, trzeba wskazywac kierunek. Nie wiem na jakich ustawieniach gram, na poczatku wybralem, ze jestem srednio ogarniety. Piszesz o narzucaniu stylu a)krotkich podan dryblingu i podan na dobieg. W sumie to juz 3 style smile.gif
Gram tylko online, i naprawde dobrze to wyglada. Nie ma wielu hokejowych wynikow, nie ma lagow, jest gra cialem. Mozna zarowno dryblowac jak i zagrac dosrodkowanie, mozna calkiem skutecznie grac w obronie mozna zagrac krotka gre. Na moje oko troche zbyt skuteczne sa podania na dobieg z tzw trojkata, ale pewnie kwestia nauczenia sie obrony przeciw nim. fify od jakichs 5 lat nie dotykalem, ale skoro wyszla dobra gra, to nie boje sie tego przyznac. Na dzien dzisiejszy zjada pesa 2010 na sniadanie. A jak znam zycie to w pes 2011 znow online beda lagi, znow wszyscy beda brali brazylie (a w fifie mozna zdefiniowac ile gwiazdek moga miec zespoly ktorymi gramy i za granie mniejsza iloscia gwiazdek dostajemy wiecej pointsow). Jesli pes 2011 okaze sie dobry, to z pewnoscia go kupie i bede bardzo zadowolony, ale ost kilka czesci online bylo niegrywalne :/. Zycze sobie i Wam by w tym roku bylo inaczej. jesli nie to jest bardzo dobra Fifa 11, wiec plakal nie bede smile.gif

Kto powiedział, że to jest zła gra? mellow.gif Problem w tym, że dużo FB zapomniało powiedzieć o wadach przez które ta gra nie jest kultową i tak jak PES potrafi denerwować. Co do strzałów głową to dysproporcja jest ogromna względem "na wybieg" i gole po główce to kosmetyczny dodatek.

Lagi też się zdarzają, bo jest to zależne od jakości łączy właścicieli gry, a pinpong jest bardziej upierdliwy w F11 niż w PES 2010, bo niezależnie jak jesteś obrócony względem kierunku podania i tak jest linijka, żeby "skiepścić" podanie naprawdę trzeba się starać (w 2010 trzeba jednak było trzymać się pewnych "zasad dobrego podania"), a o tym że EA NG jest lepsze od PES6-2010 to oczywistość, ale raczej nie trudno zrobić coś lepszego od tych gier skoro stare WE2K2 na PSX spokojnie ścina je z nóg wink.gif

Ps.
Mówiłem o długich, ale po ziemi rolleyes.gif
Bakel
CYTAT(JTK @ Oct 5 2010, 08:33) *
Kto powiedział, że to jest zła gra? mellow.gif Problem w tym, że dużo FB zapomniało powiedzieć o wadach przez które ta gra nie jest kultową i tak jak PES potrafi denerwować. Co do strzałów głową to dysproporcja jest ogromna względem "na wybieg" i gole po główce to kosmetyczny dodatek.

Lagi też się zdarzają, bo jest to zależne od jakości łączy właścicieli gry, a pinpong jest bardziej upierdliwy w F11 niż w PES 2010, bo niezależnie jak jesteś obrócony względem kierunku podania i tak jest linijka, żeby "skiepścić" podanie naprawdę trzeba się starać (w 2010 trzeba jednak było trzymać się pewnych "zasad dobrego podania"), a o tym że EA NG jest lepsze od PES6-2010 to oczywistość, ale raczej nie trudno zrobić coś lepszego od tych gier skoro stare WE2K2 na PSX spokojnie ścina je z nóg wink.gif

Ps.
Mówiłem o długich, ale po ziemi rolleyes.gif

Oceniasz FIFĘ na 7? Biorąc pod uwagę 4-letnią posuchę na rynku PC i poziom rozgrywki jaki prezentuje nie wyobrażam sobie ocenienia jej na niżej niż 8/10. Gra nie jest idealna, posiada kilka irytujących bugów, ale czy WE2k2 ich nie ma?:> Akurat Ty Jacku powinieneś pamiętać o przesadzonej przewadze atakującego gracza przy główkach, o tym, że atakując na PRAWĄ stronę boiska główkę w środku pola wygrywa się w 80% przypadków, bramkarze lubią sobie wypluć piłkę po strzale z ostrego kąta, a strzelenie gola z wolnego z 40 metrów jest stosunkowo prostym zadaniem. Gameplay jest fantastyczny i pozwala na rozegranie akcji na setki różnych sposobów. Niemniej jednak, cieszę się, że FIFA NG pojawiła się na PC. Na miano gry kultowej może nie zasłuży, jak już wspominałeś, ale godny konkurent dla PESa na pewno przyda się na rynku PC.
JTK
CYTAT(Bakel @ Oct 5 2010, 10:24) *
Oceniasz FIFĘ na 7? Biorąc pod uwagę 4-letnią posuchę na rynku PC i poziom rozgrywki jaki prezentuje nie wyobrażam sobie ocenienia jej na niżej niż 8/10. Gra nie jest idealna, posiada kilka irytujących bugów, ale czy WE2k2 ich nie ma?:> Akurat Ty Jacku powinieneś pamiętać o przesadzonej przewadze atakującego gracza przy główkach, o tym, że atakując na PRAWĄ stronę boiska główkę w środku pola wygrywa się w 80% przypadków, bramkarze lubią sobie wypluć piłkę po strzale z ostrego kąta, a strzelenie gola z wolnego z 40 metrów jest stosunkowo prostym zadaniem. Gameplay jest fantastyczny i pozwala na rozegranie akcji na setki różnych sposobów. Niemniej jednak, cieszę się, że FIFA NG pojawiła się na PC. Na miano gry kultowej może nie zasłuży, jak już wspominałeś, ale godny konkurent dla PESa na pewno przyda się na rynku PC.

Może dlatego, że przez tyle lat czytało się masę tekstów o wielkości i doskonałości oraz jak to dla jednej gry warto kupić PS3/x360, a po uruchomieniu z czasem okazuje się zwyczajnie dobra, ale nie wartą takich inwestycji.
7/10 to dobra ocena, a aktualizując listę PC z dzisiejszą datą to PES 2010 spada na notę 5/10. Z resztą w sieci są recenzje dające wersji konsolowej 7.5;8.

Ps.
WE2k2 miało jedną wielką wadę 1-2 i pomniejsze, ale nie było takich dysproporcji w zdobywaniu goli (nie tylko w nim), a w F11 do tej pory nie przegrałem/wygrałem meczu przez "gole głową", co jest dużą wadą (nawet nie widziałem soczystego strzału z nabiegu :/).
who_me
Widze ze gry glowa nie potrawili w wersji pc biggrin.gif cale Ea . Zeby to byla kalka fify10 z konsol to ok ale zostalo 99% tych samych bledow z zeszlorocznej fify sad.gif . Na cale szczescie na konsolach to poprawili.
Co do ping ponga to moze warto grac z ludzmi ktorych sie choc troche zna i nastawiac na manual(minimalna szansa napingponga) albo chociaz na semi ? wink.gif
JTK
CYTAT(who_me @ Oct 5 2010, 14:10) *
Widze ze gry glowa nie potrawili w wersji pc biggrin.gif cale Ea . Zeby to byla kalka fify10 z konsol to ok ale zostalo 99% tych samych bledow z zeszlorocznej fify sad.gif . Na cale szczescie na konsolach to poprawili.
Co do ping ponga to moze warto grac z ludzmi ktorych sie choc troche zna i nastawiac na manual(minimalna szansa napingponga) albo chociaz na semi ? wink.gif

Strzały na manualu są zabawne, a podania ok, tyle, że nie mam czasu i ochoty szukać przeciwników z tym ustawieniem, bo są marginesem osób grających w F11. Panowie z EA jak za rok zrobią z siebie Konami od PES6-2010 to zapomną o paragonie w moich rękach za produkt. Swoją drogą system podań zafundowany w nowym PESie dużo bardziej mi się podoba (demo).
unikat
uwierz że warto kupić konsole i nie bawić się raz w słabe gierki, dwa w wymagania itp

dla mnie Fifa jest elegancka grą na konsole i gra mi się w nią jak w Pesa 6 (względem zainteresowania i fajnym gamplayem)
pograłem w demko Pesa i co bramkarze masakrycznie denerwują , skąd oni te bramki wzieli ?

dla mnie Pes 08,09,10,11 to nie te same Pesy.
gra się w nie o wiele gorzej .
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 5 2010, 22:46) *
uwierz że warto kupić konsole i nie bawić się raz w słabe gierki, dwa w wymagania itp

dla mnie Fifa jest elegancka grą na konsole i gra mi się w nią jak w Pesa 6 (względem zainteresowania i fajnym gamplayem)
pograłem w demko Pesa i co bramkarze masakrycznie denerwują , skąd oni te bramki wzieli ?

dla mnie Pes 08,09,10,11 to nie te same Pesy.
gra się w nie o wiele gorzej .

Przepraszam cię bardzo, co rok Fifa NG była zachwalana pod niebiosa przez takie osoby jak ty, a okazało, że należy na takie głosy jak twój typu: "reszta=słabe gierki" przymykać mocno oczy i dzielić przez dwa dry.gif Gdybym miał teraz z tą wiedzą decydować o zakupie gry, prawdopodobnie czekał bym spokojnie na spadek ceny, a co tu dopiero mówić o wydawaniu w okolicach 1300/1400zł na konsole closedeyes.gif Dla mnie? Oczywiście, że nie warto. Za rok będę dużo większym sceptykiem i pozwolę sobie sprawdzić pełny produkt u znajomych.

Na zakończenie trzy punkty za i przeciw:

+animacje
+detekcja kolizji
+GK popełniający znacznie mniej wpadek od konkurencji (demo)

-pinpong
-dośrodkowania, gra głową
-grafika

PS
PES6 to arcade więc dziwną notę wystawiasz F11 tongue.gif
Kubbas
Możesz uzasadnić dlaczego twoim zdaniem PES6 to arcade?

pzdr
portier
CYTAT(portier @ Sep 29 2010, 18:41) *
Sa sklady aktualne w pelnej wersji? Bo w PESie nie ma z tego co widze.

?
naczelnik5
Panowie , mam pytanie w Manager Mode jak zlozyc oferte wybranemu zawodnikowi ?? bo z tego co widze to da sie tylko tym co sa na listach transferowych albo znalezieni przez scoutow a ja np chcialmbym poprzegladac jakies druzyny i wybranemu przezemnie grajkowu zlozyc oferte ale nie wiem jka to sie robi tongue.gif z gory dzieki za odpowiedz
unikat
700 zł i masz konsole, więc nie 1300 zł
ty chyba gry w życiu arcade nie widziałeś

nie dyskutuje z tobą bo nie mam ochoty.
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 7 2010, 22:12) *
700 zł i masz konsole, więc nie 1300 zł
ty chyba gry w życiu arcade nie widziałeś

nie dyskutuje z tobą bo nie mam ochoty.

Nie musisz, "ceneo z Krakowa" podyskutuje z tobą:
X360 Slim 250GB: 979zł albo Xbox Arcade: 675zł+HD 250GB 349zł (powodzenia z żywotnością konsoli bez twardego dysku, bo nie znam ani jednej osoby, która by na to poszła).
Fifa 11:178zł
Online nie możesz, bo łamiesz licencję, a dla zachodnich sąsiadów 12m abo +-160zł, a pewnie będziesz grał co edycję, więc x3/4 lata.
Drugi pad: 158zł

Oczywiście możesz coś taniej kombinować, a z używkami jest ryzyko. Nie wmówisz mi aby władować takie środki dla jednej dobrej gry było sensowne.
unikat
Kupiłem Xboxa Elite Jasper 120GB za 600 zł z dwoma padami .
jak się chce to się może
mcraczek
Wspomniano tutaj o ustawieniu jakiś manualnych podań czy coś w tym stylu. Gdzie i jak można takowe ustawić?
Derinho
wejdz w settings>controller i bedzie wypisane shot, long passes, passes i cos takiego, nie do konca pamietam ale z boku tego bedzie wypisane: assisted, semi albo manual... manual jest juz dla hardcorow biggrin.gif ustaw strzaly na manual jak grasz z kumplem a bedziecie mieli ubaw po pachy xD
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 7 2010, 23:08) *
Kupiłem Xboxa Elite Jasper 120GB za 600 zł z dwoma padami .
jak się chce to się może

Podaj linka do sklepu, bo karton z rocznym abo z grą Fifa11 na pewno znajdzie wielu zwolenników. Za tę cenę biorę z miejsca.

Ps.
Ja kupiłem PS3 w pakiecie z GT5 za 200zł, bo jak się chce to można smile.gif
Rozumiem, że online i Fifę również masz używki*, a może pirat z bananem offline.
portier
Nie wiem jak mam mojego pada ustawic zeby dalo sie tricki zrobic. To co biegam mi sie daje na prawa galke i strzalki co uniemozliwia tricki. Jak zmienie w opcjach zeby na prawej tego nie bylo to automatic strzalki tez nie dzialaja. Nie ogarniam tego. Bez trickow troche lipa, bo nawet przekladanki w meczu nie zrobie na r2 czy cos.
Pomoze ktos?

Gra fajna. Dosc trudna. Męcze sie na przedostatnim poziomie i to mocno
unikat
CYTAT(JTK @ Oct 8 2010, 00:58) *
Podaj linka do sklepu, bo karton z rocznym abo z grą Fifa11 na pewno znajdzie wielu zwolenników. Za tę cenę biorę z miejsca.

Ps.
Ja kupiłem PS3 w pakiecie z GT5 za 200zł, bo jak się chce to można smile.gif
Rozumiem, że online i Fifę również masz używki*, a może pirat z bananem offline.

Nie chce mi się z tobą dyskutować .
jak trafi się na okazje to można kupić tanio dobrej jakości
nie mam bana .

trochę wyluzuj, bo spinasz się niepotrzebnie .
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 8 2010, 19:50) *
Nie chce mi się z tobą dyskutować .
jak trafi się na okazje to można kupić tanio dobrej jakości
nie mam bana .

trochę wyluzuj, bo spinasz się niepotrzebnie .

Rozbawiło smile.gif

Daj namiary na tą osobę z taką dystrybucją, a fife kupie sobie sam biggrin.gif
Tak na serio, nie ma to jak polecać komuś zakup dezela, sprawdź sobie po forach jakie wynalazki na aukcjach lądują. Powodzenia smile.gif

Ps.
To w końcu udowodnij nam jak grać w Fife 11 za te 700zł, bo jak na razie sam zakup starego trupa wyszedł cię o stówkę mniej, a może EA dało ci grę za darmo, a MS wieczny Live za free laugh.gif
unikat
hahahaha ;D

900 zł - 300 zł = 600 zł więc zaoszczędziłem 300 zł , wyjdź na dwór i pójdź do szkoły, a nie tylko siedzisz przed monitorem na forum.
chcesz graj sobie na swoim PC, ja wolałem zainwestować w konsole niż ulepszać kompa zrozum kretynie, nie wydałem 600 zł żeby sobie w samą Fife pograł .

bez odbioru .
Dreed
Rzepa7 ale zrozum, że nie każdy lubi konsole, dla mnie konsola byłaby po to by grać tylko w tym momencie w FIFE, na PC zajmuję się o wiele więcej innymi rzeczami, jest to dla mnie główne narzędzie pracy jak i rozrywki, wolę wywalić 700zł by dopakować blaszaka niż wydawać na konsolę która będzie się tylko kurzyć, ani w dobre MMO nie można pograć ani konkretnie popracować, dla konsoli przydałaby się plazma 47-50cali by się cieszyć ładnym widoczkiem, ale też nie mam zamiaru inwestować w TV którego w ogóle nie posiadam.. mam monitor 26" i na nim oglądam TV, pracuję i gram, jak wspomniałem dla mnie osobiście konsola to zbędne urządzenie w domu.

Dla Ciebie konsola to centrum gier i na niej grasz, dla innych niekoniecznie, więc nie ubliżaj innym od "kretynów".
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 9 2010, 11:04) *
hahahaha ;D

900 zł - 300 zł = 600 zł więc zaoszczędziłem 300 zł , wyjdź na dwór i pójdź do szkoły, a nie tylko siedzisz przed monitorem na forum.
chcesz graj sobie na swoim PC, ja wolałem zainwestować w konsole niż ulepszać kompa zrozum kretynie, nie wydałem 600 zł żeby sobie w samą Fife pograł .

bez odbioru .

Do konsol nic nie mam, sam jestem właścicielem PS2, ale kitów jak to w dobrym stanie za 600zł NG można kupić nawet wrogom nie wciskam ( nie mówię, że nie zdarzają się jakieś okazje, natomiast skala ryzyka jest bardzo duża, więc odnoszenie się do tego jako pewne miejsce zakupu jest zwyczajnie śmieszne).
Zacząłeś, że od 700zł masz konsolę (wersja arc. slim w KRK 730zł), tak, ale jest to pół prawda, bo nic nikomu nie wspomniałeś o dodatkowych wydatkach jak twardy dysk, usługa Live oraz sama gra (opcjonalnie drugi pad), a licząc, że zabawę online będziesz prowadził dwa lub trzy lata to policz sobie sam jakie koszty będą, zamiast żenująco zasłaniać się argumentem "od kretynów", czy odwoływać jak dziecko do systemu edukacji. Proszę podaj linki do produktów, bo jak na razie obracamy się w twojej fantastyce. Pozatym skąd u ciebie taka złość że posuwasz się do obelg tylko dlatego, że ktoś uważa zakup konsoli i F11 za niewart swojej ceny?

Dreed konsola pod duże TV nie sprawdza się najlepiej ze względu na przeskalowania, a natywne rozdzielczości potrafią być nawet poniżej 720p, zresztą Fifa 11 w 1080p z AA nie wygląda lekko mówiąc dobrze. Tutaj stan faktyczny: http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241
Do tego nakłada się niski frame rate w dużej ilości gier co jak dla mnie jest męczarnią.
unikat
konsola standardowo (700 zł) + fifa 11 (obecnie 140 zł) + roczny gold (150zł) = 990 zł czyli 1000 zł liczmy
żeby pograć sobie w Fife czy Pesa trzeba wyłożyć na blaszaka z 1500 zł
więc różnica jest i w grze i w cenie .

no trochę nie potrzebnie się złoszczę, ale jak kto woli ; )
w sumie najlepiej przerobić, dokupić 2 pada i grać sobie w domu ze znajomymi wink.gif
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 9 2010, 16:26) *
konsola standardowo (700 zł) + fifa 11 (obecnie 140 zł) + roczny gold (150zł) = 990 zł czyli 1000 zł liczmy
żeby pograć sobie w Fife czy Pesa trzeba wyłożyć na blaszaka z 1500 zł
więc różnica jest i w grze i w cenie .

no trochę nie potrzebnie się złoszczę, ale jak kto woli ; )
w sumie najlepiej przerobić, dokupić 2 pada i grać sobie w domu ze znajomymi wink.gif

Dodać należy, że pogorszony komfort i żywotność bez hd (dla mnie twardy dysk w NG to konieczność).

Ktoś strzelił gola po rożnym? Do tej pory nie straciłem i nie strzeliłem huh.gif
unikat
dysk miałem od razu 120 GB wink.gif

no ciężko jest strzelić, ale ja strzeliłem kilka i straciłem też kilka ; )
ale ciężko jest.
dikhet
Mam pytanie czy da rade ustawić rozdzialke 1920-1080?
demiano7
POMOCY

Mam problem wink.gif Otóż gdy chcę ustawić podania na manual wchodzę w ustawienia to wyskakuje mi komunikat "potwierdz wybor opcji menu za pomoca kontrolera, ktory chcesz skonfigurowac" ... Chciąłbym zaznaczyć do tego że gram na klawiaturze. Pomożecie? wink.gif
Bakel
CYTAT(JTK @ Oct 9 2010, 16:49) *
Dodać należy, że pogorszony komfort i żywotność bez hd (dla mnie twardy dysk w NG to konieczność).

Ktoś strzelił gola po rożnym? Do tej pory nie straciłem i nie strzeliłem huh.gif

Pewnie, nawet kilkanaście. Trzeba naciągnąć z 80% paska siły i dość mocno kręcić.
JTK
CYTAT(Bakel @ Oct 14 2010, 20:47) *
Pewnie, nawet kilkanaście. Trzeba naciągnąć z 80% paska siły i dość mocno kręcić.

Fifę już odłożyłem i do tej pory nie straciłem/nie strzeliłem.

Ps.
Jest tylko jeden magiczny sposób ? (jak WE 2k2 na krótki) smile.gif

Ps2

Cena rocznej subskrypcji Gold została ustalona na poziomie 249 zł. Powodzenia Rzepa7, bo przez dwa lata wydasz jak za własną konsolę biggrin.gif
unikat
Nie gram online zainwestowałem w przeróbke ; )
i gram w co chce ; d
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 18 2010, 16:47) *
Nie gram online zainwestowałem w przeróbke ; )
i gram w co chce ; d

To dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd, kupiłeś banana za 600zł.
W tym momencie koniec dyskusji, bo o czym gadać z kimś kto w ogóle nie ma pojęcia o trybie online (sic!).
unikat
Grałem 2 miechy przez sieć i mi się znudziło, gdyż wolałem singla przechodzić, a czasu na grę wiele nie mam .

Nie podłączam już konsoli pod neta bo nie mam po co .
a jakbym chciał wrócić to bym sobie reflasha zrobił ; )
więc wszystko pod kontrolą ;]
JTK
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 19 2010, 13:22) *
Grałem 2 miechy przez sieć i mi się znudziło, gdyż wolałem singla przechodzić, a czasu na grę wiele nie mam .

Nie podłączam już konsoli pod neta bo nie mam po co .
a jakbym chciał wrócić to bym sobie reflasha zrobił ; )
więc wszystko pod kontrolą ;]

Ps
Szczypiesz się o drobne, a wyskoczyłeś 180zł aby 2 miechy online pograć na piracie, chyba się zaplątałeś laugh.gif
unikat
CYTAT(JTK @ Oct 19 2010, 23:19) *
Ps
Szczypiesz się o drobne, a wyskoczyłeś 180zł aby 2 miechy online pograć na piracie, chyba się zaplątałeś laugh.gif

jakie 180 zł ??

miałem 3 goldy darmowe i 2 wykorzystałem, 3 już mi się nawet nie chciało zakładać wolałem przerobić ; )

Simon
kiedy wyjdzie jakis update skladow od ea? i skad bedzie mozna go pobrac?
Chomas!
CYTAT(Simon @ Oct 30 2010, 00:32) *
kiedy wyjdzie jakis update skladow od ea? i skad bedzie mozna go pobrac?

Aktualizacje składów są do pobrania w grze sieciowej, więc nie wiem o co halo.
szejk
wie ktoś jak bardzo aktualny jest komentarz? bo takie gwiazdy jak  Dzeko, Balloteli czy Diaby nie sa wogóle uwzglednione w komentarzu.

I troche to wkurzajace jest dry.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.