Windziak
Dec 5 2008, 16:55
Wywiad z bohaterem meczu z Chelsea - PAWŁEM BROŻKIEM!AS: Od wczoraj, kiedy to strzeliłeś dwa gole wielkiej Chelsea jesteś na ustach całej Europy! Chyba wszystkie sportowe dzienniki podkreślają Twoją klasę i pastwią się nad słabą postawą Anglików. Jak Ty się do tego odnosisz?
Paweł Brożek: Piłka nożna to sport zespołowy. To, że wygraliśmy nie jest tylko moją zasługą. Nasza drużyna zagrała kapitalne spotkanie. Wszyscy zawodnicy byli potwornie zaangażowani, chyba nikt nigdy nie widział takiej Wisły! A jeśli już chodzi o samego mnie. Zrobiłem po prostu to, co do mnie należało, a zadaniem napastników jest zdobywanie bramek. 
AS: Myślisz jednak o odejściu zimą?
Paweł Brożek: W żadnym razie. Teraz NIE MAM PRAWA odejść! Wiem, że jestem ważną postacią tej drużyny, czuję się w Krakowie bardzo dobrze i na pewno chcę wypełnić swój kontrakt.
AS: Teraz, kiedy pobiliście wielką Chelsea wasze akcje na europejskim rynku wzrosły chyba o 300-400%. Czy nie boisz się, że ewentualne porażki w kolejnych meczach pokażą, że to był taki jednorazowy wyskok?
Paweł Brożek: Mnie jako profesjonaliście nie wolno dopuszczać do głowy myśli, że przegram następny mecz. Bez względu, czy gram z Barceloną czy z jakimś klubem ligowym, to staram się dać z siebie wszystko. Nasze akcje może i wzrosły, ale nadal jesteśmy tą samą poczciwą Wisłą.
AS: Widzisz szanse na awans do ćwierćfinału?
Paweł Brożek: Po takim meczu ciężko myśleć inaczej. Trzeba sobie jednak wylać wiadro zimnej wody na głowę i ostudzić ambicje. Mamy jeszcze 5 meczów przed sobą, z czego trzy to będą batalie na wyjazdach. Już za tydzień gramy przecież w Madrycie, a teraz w weekend ciężki mecz ligowy w Lubinie...
AS: Masz obawy przed tymi konfrontacjami?
Paweł Brożek: W żadnym razie. Nie wiem dlaczego Wy - dziennikarze próbujecie usłyszeć ode mnie informacje, że jestem albo zbyt pewny siebie, albo nie wierzę w sukces naszego klubu. Czujemy, że jesteśmy obecnie na fali wznoszącej i tego się należy trzymać. Na pewno porażka z jedną czy drugą drużyną nie załamie nas tak, że się nie będziemy potrafili podnieść.
AS: Dzięki za wywiad. Zdobywaj bramki w kolejnych meczach 
Paweł Brożek: Również dziękuję. Liczę na to! 
-
Se jeszcze taki wywiadzik skrobnąłem. Kolejne relacje jutro (11., 12. i 13. kolejka Ekstraklasy, rewanż w PP oraz 2.kolejka LM jutro)

Pzdr! ;]
Bardzo ładny blog, podoba mi się twój styl prowadzenia go, ciekawy w czytaniu. Pozdro
Windziak
Dec 7 2008, 14:13
Nie wpisałem wczoraj nic nowego niestety.. cóż, Mikołajki ;] no i pełno domowych obowiązków. Dziś wieczorkiem na pewno coś się pojawi. Pozdrawiam

Czytajcie i komentujcie
O... to ktoś jeszcze gra w PES'a 6 ? ^^
Choć właściciel tematu pisze ciekawie
ja gram

a w pes'a 2009 też
też zacznę swoją karierę tylko czekam aż wyjdzie PES 6.5 albo EP.5.0
Windziak
Dec 7 2008, 17:54
A co to wstyd w poczciwą 'szósteczkę' zagrać ? Przecież ogrom dodatków, patchy i innych pierdołek które wychodzą do PESa 6, pokazuje jak wielka liczba ludzi gra w PESa 6

Wg mnie to jest i tak najlepsza część serii.
Ale żeby nie odbiegać od tematu, bo to nie temat: CO LEPSZE: PES 6 czy 2009, to powiem, że wieczorem kolejne relacje
Windziak
Dec 7 2008, 18:24
ELIMINACJE MISTRZOSTW ŚWIATA ZAKOŃCZONE! POLACY JADĄ NA MUNDIAL!Zakończyły się eliminacje do Mistrzostw Świata 2010. W meczach barażowych awans zagwarantowały sobie: Polska, Rosja, Francja i Portugalia! Te 4 drużyny dołączyły do 9 zwycięzców grup, jakimi byli: Dania, Grecja, Czechy, Niemcy, Hiszpania, Anglia, Serbia, Irlandia i Holandia.
Pary barażowe tworzyły:
Polska - Turcja
Portugalia - Włochy
Szwajcaria - Francja
Rosja - Chorwacja
W pierwszym meczu Biało-Czerwoni na Stadionie Śląskim pokonali Turków 3:1. Bramki dla naszej drużyny zdobywali Paweł Brożek, Rafał Boguski i Rafał Murawski. Turcy odpowiedzieli trafieniem Tuncaya Sanli. W rewanżu padł remis 1:1. W Ankarze co prawda gospodarze przeważali niemal przez całe spotkanie, ale nie potrafili pokonać świetnie dysponowanego Boruca więcej niż raz. Znów bramkę dla Turcji zdobył Tuncay, a dla Polaków trafił Smolarek.
W drugim dwumeczu, chyba najciekawszym - pomiędzy Portugalią a Włochami doszło do wielkiej sensacji. Portugalczycy okazali się lepsi. W Lizbonie Cristiano Ronaldo był bohaterem spotkania. Jego hat-trick i brak odpowiedzi 'Makaronów' rozstrzygnęły ten baraż już po pierwszej jego części. W rewanżu nie padła żadna bramka! Lippi został zwolniony, a Włosi - obrońcy mistrzowskiego tytułu nie zagrają na Mundialu po raz pierwszy od 1958 roku!!!
W trzeciej batalii o Mundial grały przeciwko sobie Szwajcaria i Francja. Dwa razy lepsi byli Francuzi. W Zurychu było 2:0 dla Francji po dwóch trafieniach Henry'ego, zaś na Saint Denis Trójkolorowi wygrali 1:0. Tym razem strzelił Gomis.
W konfrontacji numer 4 Rosjanie dość nieoczekiwanie pokonali Chorwatów. W Moskwie na Łużnikach Rosjanie wygrali 2:1. Gole zdobywali Arshavin i Kerzhakov, z kolei dla Chorwatów trafił Kalinić. W rewanżu w Zagrzebiu, lepsi byli Chorwaci, którzy wygrali 3:2, ale wyjazdowe bramki przemówiły na korzyść Sbornej. Dla Chorwacji trafił Ivica Olić i Eduardo (dwukrotnie), z kolei dla Rosji - Arshavin (też dwukrotnie).
-
W bataliach poza Europą awans wywalczyły:
Ameryka Południowa: Argentyna, Brazylia, Paragwaj, Chile i Ekwador.
Ameryka Północna: USA, Meksyk, Kostaryka
Azja: Japonia, Korea Południowa, Iran, Arabia Saudyjska i Australia
Afryka: Kamerun, Nigeria, Wybrzeże Kości Słoniowej, Egipt, Tunezja i Ghana.
Mistrzostwa już w czerwcu 2010, a losowanie grup za kilka tygodni.----
Oczywiście, Mistrzostwa rozegram po tym sezonie

Grać będę 8 drużynami (którymi - jeszcze nie wiem?)

może macie jakieś propozycje kim poza Polską. ?
Zagraj Francją, Portugalią i jakimiś słabszymi może.
Windziak
Dec 7 2008, 22:16
KOSZYKI OGŁOSZONE!
Koszyk 1: Brazylia, Argentyna, Anglia, Meksyk, Egipt (gospodarz [zamiast RPA]), Niemcy, Hiszpania, Holandia
Koszyk 2: Portugalia, Grecja, Francja, USA, Paragwaj, Wybrzeże Kości Słoniowej, Dania, Czechy
Koszyk 3: Nigeria, Rosja, Polska, Korea, Japonia, Tunezja, Irlandia, Serbia
Koszyk 4: Turcja, Chile, Kostaryka, Ekwador, Arabia Saudyjska, Australia, Ghana, Kamerun==
podjąłem jednak decyzję, że zagram 12 drużynami - po 3 z każdego koszyka
Windziak
Dec 7 2008, 23:07
GRUPY MISTRZOSTW ŚWIATA ROZLOSOWANE!
W Kairze odbyło się losowanie grup Mistrzostw Świata w 2010 roku! Polacy trafili do grupy H, gdzie najgroźniejszym rywalem wydaje się być Holandia.
Skład wszystkich grup:
A: Egipt [gospodarz], Czechy, Irlandia, Chile
B: Meksyk, Grecja, Nigeria, Ekwador
C: Anglia, Portugalia, Korea, Australia
D: Argentyna, Francja, Serbia, Ghana
E: Brazylia, Wybrzeże Kości Słoniowej, Japonia, Turcja [gospodarz]
F: Niemcy, USA, Rosja, Kamerun
G: Hiszpania, Dania, Tunezja, Kostaryka
H: Holandia, Paragwaj, Polska, Arabia Saudyjska-
Jutro kolejne newsy
ALe lamerska grupa Polski

:D Jak nie wyjdą to Cię zabiję xD
Windziak
Dec 8 2008, 22:01
Lamerskie to są A i B, a najmocniejsze to chyba E i F.

No zobaczymy jak to będzie. Niestety ogrom pracy z angielskiego powoduje, że kolejne relacje pojawią się jutro około południa

pzdr!
Windziak
Dec 9 2008, 13:52
A w Madrycie...Po sensacyjnym zwycięstwie nad Chelsea Londyn w Krakowie, Biała Gwiazda udała się w daleką podróż do Madrytu, by na Vicente Calderon zmierzyć swe siły z tamtejszym Atletico. Faworytem spotkania oczywiście byli gospodarze. Nikt jednak w Hiszpanii już nie lekceważy Wiślaków, tym bardziej, że ewentualna porażka Atletico mogłaby wiązać się niemalże z utratą wszelkich szans na awans do ćwierćfinału Ligi Mistrzów.
Początek przypomniał całkowicie potyczkę Wisły z The Blues. 3.minuta, rozegranie Camacho - Simao. Portugalczyk strzela z dystansu i GOOOOOL!! 1:0! Fatalny start dla Białej Gwiazdy. Skorża próbuje zmotywować swoich graczy. Widać lekkie przygnębienie. Deja vu z Krakowa?
Atakuje nadal Atletico. 9' Camacho rozgrywa akcję z M.Rodriguezem, ten uderza, lecz niecelnie...
Nieśmiało próbuje Wisła. 15' Marek Gancarczyk do Pawła Brożka, ten strzela obok bramki. Kolejne minuty nie przynosiły zmiany wyniku. Dojrzalsi i lepsi wydawali się gracze gospodarzy. Ten stan rzeczy nie zmieniał się aż do 39.minuty meczu. Wtedy to, Janusz Gancarczyk przeprowadził kapitalną indywidualną akcję. Odważny rajd prawą stroną boiska, wtargnięcie w pole karne i wreszcie potężny strzał z ostrego kąta... GOOOOOOOOOL!! 1:1!! Piękna bramka dla Wisły! Leo Franco był bezradny!
Krakowianie nie zwalniają tempa. Czują swoją szansę na wywiezienie z Madrytu dobrego wyniku.
43' Baszczyński podaje na dobieg do Niedzielana. Nie doskakuje do niego żaden obrońca Atletico... "Wtorek" precyzyjnie strzela... GOOOOOOOOOOOOL!!!! 2:1 dla Wisły Kraków! Sensacja wisi w powietrzu!
120 sekund później bliski podwyższenia na 3:1 był ponownie Niedzielan, ale tym razem minimalnie się pomylił...
Do przerwy nieoczekiwanie Atletico przegrywa 1:2.
W drugiej części meczu obraz gry jakoś szczególnie nie uległ zmianie. Czas utrzymywania się przy piłce był niemal remisowy, piłka przebywała głównie w środkowej części boiska. Gospodarze próbowali atakować, ale naprawdę świetnie dysponowana była tego wieczoru defensywa Białej Gwiazdy.
57' Niewiele do dobicia graczy z Madrytu brakowało Pawłowi Brożkowi. Jego strzał minął celu o kilkanaście centymetrów.
W 77' trener Atletico decyduje się na zmianę. Za Drummonda wchodzi Luis Garcia. Zmianę przeprowadza też Maciej Skorża. Za zmęczonego Janka Gancarczyka na plac gry wchodzi Marcin Zając. I to właśnie Marcin stworzył najlepszą akcję w ostatnich minutach tej konfrontacji...
87' Świetny rajd Zająca, uderza z dystansu... niecelnie! Leo Franco miał dużo szczęścia!
Szybką zmianę robi jeszcze Atletico. Schodzi strzelec gola na 1:0 - Simao, za niego na boisku znajduje się Forlan.
Drużynie gospodarzy zabrakło już jednak czasu, aby coś zwojować w tym meczu. Wisła wygrywa drugi grupowy mecz i z sześcioma punktami lideruje w grupie C. W drugim meczu tejże grupy Chelsea pokonała Juventus również 2:1.
Niestety w innym kierunku niż krakowska Wisła podąża zespół Czarnych Koszul. Polonia przegrała swój drugi mecz. Tym razem poległa z Olympique Lyon 0:1.
Zdjęcia:

Atletico Madryt - Wisła Kraków 1:2 (1:2)
3' Simao (1:0)
39' J.Gancarczyk (1:1)
43' Niedzielan (1:2)
Grupa A (Polonia Warszawa):

Grupa B:

Grupa C (Wisła Kraków):

Grupa D:

Fajnie

powodzenia Polską

a Wiśle tego nie życzę ;p
Windziak
Dec 9 2008, 14:22
Windziak
Dec 9 2008, 14:47
Spoko

bez napinki ; D a co do meczyków fajnie Ci to idzie i licze na jedno potknięcie w 14 Kolejce.

pozdro ;]
Windziak
Dec 9 2008, 21:39
Bez punktów z Turynu...Niestety, Juventus okazał się pierwszą drużyną, która w tym sezonie pokonała Białą Gwiazdę. Mimo, że początek należał do Wisły, z każdą kolejną minutą przewaga Starej Damy rosła.
20' Fatalny błąd popełnił Poulsen. Brożek uciekł obrońcom Juve, ale jego strzał był niecelny...
26' Iaquinta głową - poprzeczka!
I to właściwie jeśli chodzi o pierwszą część meczu byłoby na tyle. Jedni i drudzy grali mało ambitnie, nieagresywnie. Spokój dominował po jednej i drugiej stronie. Mała liczba ataków powodowała, że po zakończeniu 1.połowy kibice wygwizdali piłkarzy Wisły i Juventusu.
W 2.części gry to Juventus był stroną dominującą.
57' Fatalny błąd Clebera i Pawełka. Brazylijczyk próbuje wślizgiem podać piłkę golkiperowi Wisły. Robi to tak nieudolnie, że futbolówkę przejmuje Iaquinta i pokonuje bez żadnych problemów Mariusza Pawełka, który wybiegł na 15 metr od bramki... 1:0 dla Juve!
Mecz ten okazał się fatalnym widowiskiem. Strzał, który przyniósł zwycięskiego gola Juventusowi był jedynym celnym strzałem Starej Damy w tym spotkaniu!! Statystyki pokazują, jak beznadziejny mecz obejrzeli kibice zgromadzeni w Turynie.
Przez tę porażkę, Wisła spadła na 3.miejsce w tabeli grupy C. W innym meczu tejże grupy Chelsea wygrała z Atletico Madryt 3:2. Swój pierwszy punkt zainkasowała Polonia Warszawa. Poloniści zremisowali z Fenerbahce Stambuł 1:1.
Juventus Turyn - Wisła Kraków 1:0 (0:0)
57' Iaquinta (1:0)-
zdjęcia + tabele jutro
Windziak
Dec 9 2008, 21:49
Baszczyński w Chorzowie?!
Wg władz Ruchu Chorzów, klub ten wyraził chęć zakupu Marcina Baszczyńskiego. Prawdopodobnie kwota odstępnego miałaby się wahać od 0,8 to 1 mln Euro. Dyrektor Sportowy Wisły Kraków na razie gasi prasowe doniesienia. "Jeśli chodzi o Marcina to nic nie jest jeszcze przesądzone. On sam chciałby zmienić klub, ale wolałby wyjechać zagranicę. Mogę jednak powiedzieć, że przyszły do klubu dwie inne ciekawe oferty w sprawie jednego z naszych pomocników i jednego napastnika. Nazwisk na razie nie zdradzę..."-
zapraszam do głosowania w nowej sondzie
PROSZĘ WYBRAĆ MAKSYMALNIE DWA NAZWISKA: JEDEN POMOCNIK + JEDEN NAPASTNIK
Windziak
Dec 10 2008, 19:44
Kiepski mecz w Warszawie...
W szlagierowym spotkaniu 14.kolejki polskiej Ekstraklasy Legia Warszawa zaledwie zremisowała z liderem - Wisłą Kraków 0:0. Kibice zgromadzeni przy ulicy Łazienkowskiej zobaczyli bezbarwne spotkanie, które przyniosło bardzo mało sportowych emocji. Trochę kontrowersji wzbudził swoimi decyzjami arbiter główny tego meczu - Hubert Siejewicz, który nie podyktował ewidentnego rzutu karnego dla Wisły w 31.minucie, by później odwdzięczyć się tym samym po drugiej stronie boiska w minucie 68.
Pierwsze dwadzieścia minut tego meczu to totalne piłkarskie dno! Dużo przepychanek w środku pola, żadnych składnych akcji ofensywnych. Bramkarze obu ekip nie mieli zbyt wiele pracy.
Dopiero właśnie w 20.minucie spotkania pierwszą dobrą akcję zaliczyli Wiślacy. Z dystansu uderzył bardzo mocno i nieprzyjemnie Marcin Zając, ale jego strzał wybronił Skaba.
Chwilę później, bliski szczęścia był Niedzielan, ale znów Skaba stanął na przeszkodzie Białej Gwiazdy.
31' Niezwykle kontrowersyjna sytuacja w polu karnym Legii. Przy piłce jest Grandin, ostrym wślizgiem wchodzi Rzeźniczak. Francuz upada na boisko i trzyma się za kostkę... Sędzia nie przerywa gry! Powtórki ewidentnie wykazały, że obrońca Legii faulował i że Wiśle należał się rzut karny! Fani przy Łazienkowskiej oczywiście uznali upadek Grandina za symulację i z trybun dało się słyszeć rasistowskie okrzyki... (Komisja Ligi rozważa ukaranie fanów Legii. W grę wchodzi zamknięcie stadionu na 2 mecze oraz kara finansowa w kwocie od 15 do 30 tysięcy złotych).
W pierwszej połowie nic już się nie wydarzyło. Ani jedni ani drudzy nie zagrażali bramkom rywali.
W drugiej części to Legia nadawała rytm grze. Wiślacy jakby oszczędzali siły przed meczem Ligi Mistrzów w Londynie z Chelsea. Nie mniej Biała Gwiazda również stworzyła dwie ciekawe akcje. W 54. minucie była jedna z nich. Grandin urwał się defensywie gospodarzy, ale strzelił prosto w Skabę...
Kilkaset sekund później do ataku wreszcie ruszyła eLka. Borysiuk uciekł obrońcom Wisły (56') ale jego strzał minął celu!
59' Fantastycznie uderza Iwański, ale równie kapitalnie na bramce spisał się Sergio Asenjo!
62' Kolejny atak gospodarzy. Rzeźniczak dośrodkowuje, głową strzela Grzelak... GOL? Nie... Minimalnie obok słupka!
68' Tym razem niezwykle kontrowersyjnie jest w polu karnym Wisły. Piłkę prowadzi Grzelak. Ostrym wślizgiem wchodzi Baszczyński... Karny? Nie! Sędzia każe grać dalej. Znów powtórka całkowicie obciąża arbitra głównego... Ewidentny rzut karny! Kibice w Warszawie skandują : "Do Wrocławia!" oraz "PZPN PZPN J***Ć J***Ć PZPN!"
Wisła chce jakoś odpowiedzieć na te ataki Legii. Świetnie w obronie grają jednak gospodarze.
W ostatnich minutach bliscy szczęścia byli Cantoro (84') i Grandin (89'). Doskonale tego wieczoru spisywał się jednak Skaba.
Legia Warszawa - Wisła Kraków 0:0
-
zdjęcia + statsy później.
lukasz44
Dec 10 2008, 19:47
Super prowadzona kariera
Ale szkoda że Legia nie wygrała, he he ...
Windziak
Dec 14 2008, 12:27
Troszkę ucichło, bo mam bardzo dużo nauki. Przez najbliższy tydzień - do czwartku na pewno nic się nie pojawi, bo nie mam czasu...

później jednak na pewno wszystko wróci do normy

pozdrawiam
MaTi10
Dec 14 2008, 17:12
Eh Legia miała wygrać

ciekawiej by było ; D
Windziak
Dec 19 2008, 19:22
Cholera

Wyszedł nowy patch...

I zastanawiam się nad szybkim dokończeniem (w kilku postach) tego sezonu i rozpoczęciem od Mistrzostw Świata. Zobaczę też jak będzie działał OF + inne duperelki z tym co mam obecnie w grze. Jeśli byłoby coś nie tak, to zacznę wszystko od nowa. PZDR!
Windziak
Dec 19 2008, 23:45
Bardzo mi miło, że temat (zarówno ten stary , jak i ten) zostały przypięte do WAŻNYCH

czuję się niezwykle zaszczycony tym faktem, dziękuję za docenienie mego trudu. Takie "nagrody" powodują zdecydowanie większą motywację do kolejnych wpisów i jeszcze cięższej pracy

Pozdrawiam i jutro kolejne wpisy
Windziak
Dec 22 2008, 12:49
Już myślałem, że pogubiłem wszystkie swoje notatki z zapiskami dotyczącymi kariery ale jednak "w przyrodzie nic nie ginie"...

--
vs. 
Po meczu z warszawską Legią, Biała Gwiazda udała się do Londynu na rewanżową potyczkę z Chelsea w 4.kolejce Ligi Mistrzów. Jak wszyscy zapewne doskonale pamiętają, w 1.kolejce, w Krakowie doszło do wielkiej niespodzianki. Wisła wówczas ograła The Blues 2:1. Tym razem podobna rzecz nie miała prawa się już stać. Szumne zapowiedzi Londyńczyków, jakoby Wisła miała zostać zgnieciona wydawały się całkiem możliwe, gdyż już od pierwszych minut do skomasowanego ataku ruszyli gracze gospodarzy.
2' Fatalny błąd Gustavo. Fabio Paim strzela minimalnie obok!
7' Lampard z dystansu - broni Sergio Asenjo!
W 13.minucie kontuzjowany Babel zostaje zmieniony przez Maloudę.
Kolejne fragmenty nie przynosiły żadnych ciekawych rozstrzygnięć. Po pierwszych minutach, gdy przeważała Chelsea, do głosu zaczęli dochodzić Wiślacy.
20' Małecki uderza z daleka... do szczęścia zabrakło niewiele!
29' Jedna z lepszych akcji Wisły w tej części gry. Niedzielan zgrywa z Małecki. Ten strzela... kapitalnie broni Petr Cech!
41' Szok na Stamford Bridge. Odważne wejście Marka Gancarczyka, dogranie do Małeckiego... GOOOOOOOL!!! 1:0!!! Cisza wśród kibiców Chelsea! Grupa 2,5 tysiąca fanów Białej Gwiazdy oszalała!
50' Jakby tego wszystkiego było mało, Wisła nadal nie zwalniała tempa. Janusz Gancarczyk zaczyna kolejną świetną akcję ofensywną gości. Zagrywa do Małeckiego... ten przechodzi Ricardo Carvalho, potężnie strzela... Broni Cech... ale dobija Niedzielan... GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!! 2:0!!! Dramat Chelsea! Czy będą się w stanie podnieść?
Z trybun niesie się: "Niepokonana Nasza Wisełka kochana!". Cisza w sektorach fanów The Blues.
W 64' dwie zmiany w Wiśle. Zając zastępuje Janka Gancarczyka, z kolei Singlar wchodzi za Kostarykanina - Juniora Diaza.
Minutę później Bridge zastępuje Ashley Cole'a.
Chelsea jakby lekko odmieniona. Atak za atakiem.
73' Drogba głową po dośrodkowaniu Fabio Paima... SŁUPEK!
75' Znów Drogba, ale świetnie Asenjo!
W 79' ostatnie zmiany w obu ekipach. Anelka zastępuje Paulo Ferreirę, a Łobodziński wchodzi za jednego z bohaterów tego wieczoru - Patryka Małeckiego.
82' Dwójkowa akcja Lampard - Anelka. Francuz strzela... Niecelnie!
85' Drogba wychodzi na pozycję sam na sam. Strzela.. fenomenalnie Asenjo!!
87' Kontra Wisły. Ucieka Marek Gancarczyk, środkiem biegnie Niedzielan. Gancarczyk zagrywa do "Wtorka", a ten pokonuje Cecha!!! 3:0!!!!!!! GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!! Wisła niszczy The Blues w Londynie! Sensacja!!!
Dzięki temu bezprecedensowemu zwycięstwu Wisła znów zasiada na fotelu lidera grupy C i jest o krok od gry w 1/4 finału LM!
Chelsea Londyn - Wisła Kraków 0:3 (0:1)
41' Małecki (0:1)
50' Niedzielan (0:2)
87' Niedzielan (0:3)ZDJĘCIA:

GRUPA A:

GRUPA B:

GRUPA C:

GRUPA D:

===
w rundzie rewanżowej będą się ukazywały relacje tylko najciekawszych i mających największe znaczenie meczów dla układu tabeli ligowej, czy rozgrywek pucharowych (14 relacji), ale wyniki + strzelcy bramek ze wszystkich spotkań

Czytajcie i komentujcie
Windziak
Dec 22 2008, 13:18
5 punktów przewagi..
Runda jesienna zakończona. W jej ostatniej kolejce, w jednym z najciekawiej zapowiadających się meczów, Lechia Gdańsk przegrała z Wisłą Kraków 0:2. Bramki dla Białej Gwiazdy zdobyli Patryk Małecki i Elliot Grandin.
Mecz na stadionie przy ul. Traugutta nie przyniósł jednak zbyt wielu emocji. Wisła od początku do końca kontrolowała przebieg gry, co ciekawe robiła to na tyle dobrze, że gospodarze nie oddali ANI JEDNEGO strzału w tym meczu.
Już w 4' Małecki świetnym strzałem z dystansu pokonał Mateusza Bąka i było 1:0.
Wynik ten utrzymywał się aż do 59.minuty. Do tego czasu Wisła nie stwarzała sobie dogodnych okazji do podwyższenia.
59' Rajd J.Gancarczyka, półgórny pass do Grandina, ten głową strąca piłkę i 2:0!
W samej końcówce - 83.minucie, bliski szczęścia był jeszcze Marek Zieńczuk, ale piłka po jego uderzeniu z rzutu wolnego minęła bramkę Lechii.
W innych spotkaniach, najgroźniejszy rywal Wisły - Zagłębie Lubin zremisowało 1:1 z Polonią Warszawa, a Legia Warszawa pokonała 2:1 Odrę Wodzisław.
Wisła kończy pierwszą część sezonu z pięciopunktową przewagą nad Zagłębiem, i dziewięciopunktową nad Legią. Tabelę zamyka Odra Wodzisław z 7 punktami, a tuż przed nią są ŁKS - 11 pkt, Śląsk Wrocław - 12 pkt i Jagiellonia Białystok również 12 pkt.
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 0:2 (0:1)
4' Małecki (0:1)
59' Graindin (0:2)
ZDJĘCIA:

POZOSTAŁE WYNIKI:

TABELA NA PÓŁMETKU SEZONU:

LISTA STRZELCÓW:

LISTA ASYST:
Windziak
Dec 22 2008, 13:52
W ostatnim meczu piłkarskiego roku 2009, w Gliwicach, tamtejszy Piast podejmował Wisłę Kraków w ramach ćwierćfinału Pucharu Polski. Zdecydowanym faworytem tego spotkania była Wisła i choć wydawało się, że obejdzie się bez większych emocji, to wynik był dość zaskakujący.
Zaczęło się zgodnie z planem. Wisła zdobyła bramkę już w 2.minucie, po doskonałej akcji Brożka, Małeckiego i Sobolewskiego. Potężnie uderzył ten ostatni i golkiper Piasta mógł wyjąć piłkę z siatki.
Chwilę później podwyższyć mógł Głowacki. Odważne wejście i mocny strzał, ale futbolówka minęła światło bramki.
Wisła nie zwalniała tempa.
11' Bliski szczęście Paweł Brożek... Gospodarzy ratuje boczna siatka.
26' Akcja Sobolewski - Małecki... Patryk strzela.. obok!
Gracze Marka Wleciałowskiego wzięli się do roboty. Niesieni dopingiem swoich fanów postanowili spróbować zrobić niespodziankę.
40' Świetne wejście Prędoty w pole karne... strzał... POPRZECZKA! O wielkim szczęściu może mówić Wisła!
53' Prędota dośrodkowuje, Folc strzela... GOOOOL! 1:1!! Cebanu wyjmuje piłkę z bramki...
65' Próbują Wiślacy. Gancarczyk do Brożka... ten niestety niecelnie..
68' Doskonale Folc... strzela... minimalnie pudłuje!
71' Znów Folc... tym razem piłka po jego strzale zatrzymuje się na poprzeczce!
Do końca meczu wynik nie uległ już zmianie. Piast nieoczekiwanie zremisował z Wisłą 1:1.
Puchar Polski 1/4 finału:
Piast Gliwice - Wisła Kraków 1:1 (0:1)
2' Sobolewski (0:1)
53' Folc (1:1)-==
wszelkie zdjęcia oraz doniesienia transferowe z zimowego okienka nieco później..
Windziak
Dec 22 2008, 14:18
Zimowe okienko transferowe w Wiśle...
Trzech odeszło, trzech przyszło. Tak najkrócej można określić wydarzenia transferowe zimą w drużynie Mistrza Polski.
Jednym z tych, który rozstał się z drużyną Białej Gwiazdy był filar defensywy - Marcin Baszczyński. Doniesienia ze strony Ruchu Chorzów sprzed kilku tygodni o zainteresowaniu tym zawodnikiem sprawdziły się. "Baszczu" odszedł do "Niebieskich" za 800 tys. Euro.
Pierwszym wzmocnieniem drużyny Wisły okazał się Adrian Paluchowski, który dotychczas grał w Zniczu Pruszków. Kosztował on Białą Gwiazdę aż 1 milion Euro, ale ma być prawdziwym asem ataku.
Kolejnym, który postanowił rozstać się z Wisłą jest Mauro Cantoro. Jego nowy klub to Odra Wodzisław, która zaoferowała niemałe pieniądze, bo aż 300 tys. Euro. W kontekście obecnie słabej formy Argentyńczyka ciężko było Wiśle nie skorzystać z tak wysokiej marży oferowanej przez ostatnią drużynę Ekstraklasy.
Największą niespodzianką jest jednak odejście Andrzeja Niedzielana. Nowym klubem popularnego "Wtorka" zostało Dynamo Kijów. Ukraińcy zaproponowali za Andrzeja aż 1,2 mln Euro. Włodarze Wisły długo się zastanawiali nad sprzedaniem tego zawodnika, ale ostatecznie zdecydowali się na ten dziwny ruch.
Zapewne powodem decyzji o sprzedaży Niedzielana był zakup Artura Wichniarka. Jest to wielki powrót po 10 latach do polskiej Ekstraklasy! Gracz Arminii kosztował Wisłę 1,3 mln Euro.
No i prawdziwy hit tego okienka transferowego w Polsce. Ofensywę Wisły wzmocnił Łukasz Garguła. Po długich negocjacjach Bełchatowianie ustąpili. Zawodnik GKS-u kosztował aż 2,5 mln Euro.
Sylwetki nowych zawodników Wisły Kraków:ADRIAN PALUCHOWSKI
Data urodzenia: 19.08.1987
Wzrost: 180 cm
Waga: 75 kg
Pozycja: Napastnik
ARTUR WICHNIAREK
Data urodzenia 28.02.1977
Wzrost: 183 cm
Waga: 79 kg
Pozycja: Napastnik
ŁUKASZ GARGUŁA
Data urodzenia: 25.02.1981
Wzrost: 177 cm
Waga: 71 kg
Pozycja: Pomocnik
No i oczywiście zapraszam do głosowania w nowej sondzie
Windziak
Dec 22 2008, 23:13
w wolnych chwilach między gotowaniem a sprzątaniem głosujcie, czytajcie, komentujcie

jutro kolejne newsy
Windziak
Dec 23 2008, 19:34
Windziak
Dec 24 2008, 00:42
Wisła nadal liderem w swojej grupie... Ale awans wcale niepewny!
vs. 
5 kolejka fazy grupowej Ligi Mistrzów przyniosła fanom Białej Gwiazdy wiele emocji. Mecz z Atletico miał zagwarantować awans do kolejnej rundy. Wynikiem, który gwarantował ten sukces było zwycięstwo, a który dawał niemal 100% pewność awansu był remis.
Początek należał do gospodarzy. W 4.minucie bliski pokonania Leo Franco był Boguski, ale niestety minimalnie się pomylił. Co ciekawe była to jedyna godna uwagi ofensywna akcja w tej części meczu.
Druga połowa zaczęła się kapitalnie dla przyjezdnych. W 47' szybkie rozegranie między Ishmaelem Millerem a Forlanem... Urugwajczyk strzela i GOOOL! 1:0!!
Jako, że obraz gry się nie zmieniał i Wisła nie była w stanie zagrozić bramce Atletico, Maciej Skorża desygnował do boju Piotra Brożka, w zamian za Singlara (58').
64' Świetną akcję lewą stroną boiska przeprowadził Junior Diaz. Długi rajd zakończony strzałem obronionym przez Leo Franco i dobitką, po której piłka uderzyła w boczną siatkę...
W 70' zmiany dokonał trener Atletico - za Seitaridisa wszedł Ujfalusi. Również Skorża postanowił zagrać bardziej ofensywnie. Konrada Gołosia zastąpił Łukasz Garguła.
72' Szybko następuje efekt zmian w ekipie gospodarzy. Rzut wolny dla Wisły. Garguła krótko rozgrywa z Marcelo, ten widzi niepilnowanego Pawła Brożka i podaje mu piłkę... Brożek strzela... GOOOOOOOOOOL!!!! Szał na Stadionie Miejskim im.Henryka Reymana! Wisła o krok od ćwierćfinału Ligi Mistrzów!
77' Wiślacy starają się objąć prowadzenie. Znów rzut wolny. Garguła strzela... Niecelnie!
83' Dobre wejście Boguskiego. Niestety zakończone fatalnym strzałem... wciąż 1:1...
85' I kapitalna akcja Atletico... Simao dośrodkowuje... głową Ishmael Miller... BRAMKAA!! 1:2... Cisza na Reymonta... Wiślacy łapią się za głowy...
Wynik niestety nie uległ już zmianie...
W doliczonym czasie gry, Piotr Brożek dostał czerwoną kartkę za faul na Raulu Garcii.
Po meczu Maciej Skorża powiedział: "Zagraliśmy dziś niezły mecz. Mieliśmy swoje okazje, lecz ich nie potrafiliśmy wykorzystać. Wg tabeli jesteśmy jednak nadal na 1.miejscu. Nie możemy sobie niestety pozwolić już na 2-3 bramkową porażkę z Juve. Trzeba będzie się dodatkowo zmotywować, bo utrata awansu w ostatniej kolejce to byłaby katastrofa... Tym bardziej, że mamy za sobą kapitalne mecze... Taka szansa może się już długo nie przytrafić. Ale bądźmy dobrej myśli..."
Paweł Brożek również nie krył rozgoryczenia i żalu, że Wisła straciła cenne punkty w ostatnich minutach meczu... "Szkoda, tyle można powiedzieć. Byliśmy bardzo blisko i co prawda nadal jesteśmy, ale mecz z Juventusem będzie pod ogromną presją, której można było uniknąć."
Wisła Kraków - Atletico Madryt 1:2 (0:0)
47' Forlan (0:1)
72' Paweł Brożek (1:1)
85' Ishmael Miller (1:2)
ZDJĘCIA:

GRUPA A:

GRUPA B:

GRUPA C:

GRUPA D:

Wszystko dobrze, ale jakieś zdjątka by się zdały...
Windziak
Dec 24 2008, 13:12
Zdjątka dodane

Jeśli mnie coś nie zatrzyma dzisiaj na zbyt dlugo przy wigilijnym stole, to pewnie wieczorkiem przed/po Pasterce proszę zajrzeć , bo pojawią się kolejne wpisy
Windziak
Dec 25 2008, 12:48
Nieoczekiwany remis w Gdyni... Czerwony Cleber!
18.mecz ligowy przyniósł Białej Gwieździe punktowe straty na wyjazdowym meczu w Gdyni. Krakowianie byli faworytem tego spotkania, jednak nie potrafili pokonać dobrze grających gospodarzy. Świetnie spotkanie w barwach Arki rozegrał bramkarz Radosław Kuć, który kilkukrotnie uratował swój zespół przed utratą bramki. Bramkę dla Arki zdobył w 45.minucie Marcin Chmiest. Dobry strzał oddał Niciński, Pawełek wybronił, a niefrasobliwość defensorów Wisły: Juniora Diaza i Arka Głowackiego wykorzystawł właśnie Chmiest i na przerwę gospodarze schodzili w dużo lepszych humorach.
Druga część meczu to huraganowe ataki Białej Gwiazdy. Próbowali Maldonado, Zieńczuk, Małecki czy Łobodziński, lecz piłka po ich strzałach albo mijała gdyńską bramkę, albo świetnie bronił Radek Kuć.
W 61.minucie głupi faul popełnił Cleber i dostał czerwoną kartkę. Wisła musiała od tej pory radzić sobie w 10.
Arka nie atakowała. Przewagę nadal miała Wisła ale nie potrafiła jej udokumentować zdobyciem gola.
Aż do 82.minuty. Zieńczuk zagrywa do Małeckiego. Ten mocno strzela, ale kapitalnie spisuje się Kuć... Dobija Artur Wichniarek i GOOOOOOL!!! 1:1!!!
Trzeba przyznać, że z przebiegu gry Wisła zasłużyła na więcej niż jeden punkt, ale kto wie, czy ten remis to nie będzie jakiś przełomowy moment w tym sezonie?
Zagłębie Lubin i Legia wygrały swoje mecze i zmniejszyły dystans do Wisły o dwa punkty.
Windziak
Dec 25 2008, 14:28
Dramatyczne spotkanie w Lidze Mistrzów...
vs. 
W pierwszym meczu tych ekip na Stadio Delle Alpi lepszy okazał się Juventus. Turyńczycy wygrali wówczas 1:0, a gola na wagę 3 pkt zdobył Iaquinta. Przed ostatnią kolejką spotkań tabela grupy C wyglądała tak:

Juventus potrzebował więc 3-bramkowego zwycięstwa żeby awansować do kolejnej rundy, bądź liczyć na dobre rozstrzygnięcia w batalii pomiędzy Chelsea a Atletico.
Obaj szkoleniowcy desygnowali na boisko najmocniejsze składy, jakie mogli wystawić tego wieczoru.
Początek meczu był dość zacięty. Żadna z drużyn nie potrafiła uzyskać wyraźnej przewagi.
W 13.minucie żółty kartonik ujrzał Marek Gancarczyk.
15' Dobry atak gości. Sissoko pędzi lewą stroną boiska i dośrodkowuje. Głową mocno strzela Iaquinta... PONAD BRAMKĄ! O sporym szczęściu może mówić Sergio Asenjo!
Dziesięć minut później niezłą okazję do pokonania Gianluigi Buffona miał Garguła. Jego mocny strzał świetnie jednak wybronił "Gigi"!
29' Pierwsza wymuszona zmiana. Pavel Nedved zastępuje kontuzjowanego Salihamidzicia.
31' Kolejna żółta kartka dla zawodnika Wisły - tym razem jest nim Marcelo.
43' Wisła w osłabieniu! Głupi faul Marka Gancarczyka. Sędzia nie ma wątpliwości. Pokazuje drugą żółtą kartkę, a w konsekwencji czerwoną skrzydłowemu Białej Gwiazdy i Wisła musi od tej pory radzić sobie w 10! Fatalna informacja...
Pierwsza połowa kończy się bezbramkowym, korzystnym dla Wisły remisem.
Na drugą część meczu Wiślacy wychodzą jakby bardziej zmotywowani.
60' Dobry strzał Łukasza Garguły... Minimalnie ponad!
65' Dwójkowa akcja Małecki - Grandin. Francuz strzela... fenomenalnie Buffon!
68' Tym razem próbuje Juve, a konkretnie Amauri... Bardzo dobrze broni Asenjo!
72' Żółta kartka dla Garguły. Emocje udzielają się wszystkim.
Spora liczba zmian. W Wiśle podwójna: wchodzą Paluchowski i Gołoś, schodzą: Janusz Gancarczyk i Patryk Małecki. W Juventusie z kolei na boisku za Grygerę pojawia się Zebina
75' Rzut wolny dla gospodarzy. Dośrodkowuje Sobolewski, głową strzela Gołoś... Broni Buffon!!!
81' Żółty kartonik otrzymuje Paluchowski.
83' Kluczowy moment dla losów tego spotkania. Strzela Amauri... kapitalnie broni Asenjo... błąd popełnia niestety Gustavo... piłkę ma Iaquinta... strzał... GOOOOOL!!! 1:0 dla Juve...!! Czy Wisła zagra w kolejnej rundzie?
84' Zmiana w Juve. Camoranesi zastępuje Nikolę Gulana.
Doliczony czas gry. Gustavo fauluje Camoranesiego by przerwać akcję Juve. Żółta kartka!
Juve wznawia grę... Ostatni gwizdek... Koniec meczu!
W tej chwili trzeba czekać na informację z meczu Chelsea- Atletico. Tabela wygląda tak:
1) Wisła Kraków 9 pkt 8-6
2) Chelsea Londyn 9 pkt 9-8
3) Juventus Turyn 9 pkt 7-8
4) Atletico Madryt 6 pkt 8-10
co oznacza, że Juve jest za Wisłą...!!! I oznacza to również, że nawet wygrana Atletico nie wyeliminuje już Wisły! WISŁA W ĆWIERĆFINALE LIGI MISTRZÓW! Radość na trybunach!
Jest też informacja z meczu Chelsea - Atletico. Chelsea wygrała 2:1 i zajęła 1.miejsce w grupie C. Wisła z 9 punktami i lepszym bilansem bramek gra w kolejnej rundzie!
WISŁA KRAKÓW - JUVENTUS TURYN 0:1 (0:0)83' Iaquinta (0:1)
TABELA GRUPY C:

GRUPA A:
GRUPA B:
GRUPA D:
NAJLEPSI STRZELCY:

NAJLEPSI ASYSTENCI:
Jedno jest pewne. Rywalem Wisły Kraków w ćwierćfinale Ligi Mistrzów będzie REAL MADRYT.
Windziak
Dec 25 2008, 14:36
Pozostałe zdjęcia + nowe newsy
JUTRO wieczorem (chyba), gdyż dzisiaj wyjeżdżam

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania i czytania.
zapraszam również do głosowania w
NOWEJ SONDZIE
Windziak
Dec 26 2008, 23:11
MaTi10
Dec 27 2008, 19:22
Fajnie Windziak

, czekam na Champions League ; D
Filippo123321
Dec 27 2008, 20:35
Hehe, herb Groclinu, jakas aluzja? :E
Windziak
Dec 28 2008, 00:33
Nie, nie aluzja, po prostu na starym patchu z nowym ofem to było

Od nowego sezonu już bedzie wszystko OK. Sorka ale dzisiaj sie nic nie pojawiło bo imprezowałem xD

postaram sie w niedzielne przedpoludnie nadrobic

buzka
wanted92
Dec 28 2008, 05:01
jedna z najlepszych karier jakie czytałem , jak na razie bardzo ciekawie to wygląda

będę śledził dalsze losy Wisły Kraków
Pzdr.
Windziak
Dec 28 2008, 18:05
Pogrom w Zabrzu!
Po ligowym zwycięstwie nad Polonią Warszawa, drużyna Wisły Kraków udała się do Zabrza na pierwsze półfinałowe spotkanie Pucharu Polski.
Zabrzanie w poprzednich meczach okazali się lepsi od Odry Wodzisław i dość nieoczekiwanie od Legii Warszawa.
Wiślacy po drodze pokonali ŁKS Łódź i Piasta Gliwice.
SKŁADY OBU DRUŻYN:
Pierwsze minuty wyraźnie dla gospodarzy. Widać, że Wisła jakby lekko zdezorientowana. Górnicy bardziej zdyscyplinowani w ofensywie.
9' Martinez strzela z rzutu wolnego... POPRZECZKA!
Kilka chwil później pierwszą skuteczną akcję przeprowadzają goście.
13' Zieńczuk zagrywa do Wichniarka. Ten potężnie strzela... 1:0!!!
19' Gołoś strzela z dystansu! Fantastycznie Vaclavik.
32' Zieńczuk próbuje swoich sił... Niecelnie...
39' Akcja Górnika. Wodecki podaje do Zahorskiego. Uderza obok...
41' Szybka akcja Wisły na jeden kontakt. Jirsak zagrywa do Wichniarka, ten do Zieńczuka, a Zieńczuk podaje do Paluchowskiego... GOOOOL!!! 2:0!!!
Druga połowa wyraźnie wyrównana. Jedni i drudzy nie kwapili się do ataków. Wiało nudą.
Dopiero pod koniec meczu do ataku rzucili się Górnicy, bo widniejący na tablicy wynik nie napawał optymizmem przed rewanżem.
77' Danch wchodzi w pole karne. Zagrywa do Wodeckiego... strzał.. świetnie Cebanu! Dobitka Wodeckiego... ponad bramką!
Znów atakuje Wisła.
79' Zieńczuk uderza z rzutu wolnego. Niecelnie.
84' Paluchowski dostaje piłkę od Gołosia, kręci obrońcami Górnika, strzela... 3:0!!! Zabrzanie na kolanach! Z trybun słychać: "Po co wy gracie, jak wy ambicji nie macie?"
86' Paluchowski sprytnym podaniem uwalnia Wichniarka. Ten ucieka McEvelyn'owi... Sam na sam... Strzał... GOOOL! 4:0!!! Dwumecz chyba rozstrzygnięty...
90' Okazja do dobicia Górnika. Paluchowski jednak pudłuje.
Ostatni gwizdek sędziego, koniec meczu.
ZDJĘCIA:

Górnik Zabrze - Wisła Kraków 0:4 (0:2)
13' Wichniarek (0:1)
41' Paluchowski (0:2)
84' Paluchowski (0:3)
86' Wichniarek (0:4)
Windziak
Dec 28 2008, 18:20
Bolesna porażka z chorzowskim Ruchem.Wisła Kraków uległa Ruchowi Chorzów przed własną publicznością 0:1.
Zwycięskiego gola zdobył dla "Niebieskich" Martin Fabus w 60.minucie.
Przez cały mecz przewagę miała Wisła, co pokazały pomeczowe statystyki. Aż 14 oddanych strzałów przy 6, które były na koncie Ruchu mówią same za siebie. Dość powiedzieć, że Ruch oddał w tym meczu tylko jeden celny strzał, strzał dający 3 punkty.
Wiślacy zakończyli mecz w 9. Boisko przed czasem opuścili Cleber (88' - za drugą żółtą kartkę), i Marcelo (90+4') za brutalny faul na Fabusu wychodzącym sam na sam.
Trzeba jednak dodać, że Krakowianie grali w rezerwowym składzie, gdyż mają przed sobą ćwierćfinałowy mecz Ligi Mistrzów z Realem Madryt.
Była to pierwsza porażka Wisły w lidze w tym sezonie.
Przewaga w tabeli jednak wiele się nie zmniejszyła, ponieważ Zagłębie Lubin również przegrało 0:1, tyle, że z Wisłą Płock. Z kolei Legia zaledwie zremisowała w Łodzi z ŁKS-em 1:1. Dzięki temu remisowi, Legia awansowała na 2.miejsce.
Wisła Kraków - Ruch Chorzów 0:1 (0:0)
60' Martin Fabus (0:1)
ZDJĘCIA:

POZOSTAŁE WYNIKI:

TABELA PO 20.KOLEJKACH:

Windziak
Dec 29 2008, 00:27

Real Madryt - Wisła Kraków, starcie pierwsze - zapowiedź.
vs. 
Real Madryt był zdecydowanym faworytem tego dwumeczu. "Królewscy" nie przegrali w swojej grupie ani jednego meczu i zakończyli w niej rozgrywki na 1.miejscu. Wisła zgromadziła na swoim koncie 9 pkt i ustępowała jedynie londyńskiej Chelsea.
Na przedmeczowej konferencji prasowej obaj szkoleniowcy zapowiadali, że ich drużyny są dobrze przygotowane do spotkania i walka będzie toczyć się o każdą piłkę. Doszło też do lekkiego spięcia między panami Ramosem a Skorżą.
vs. 
"Nie wyobrażam sobie, że możemy dzisiaj przegrać! Ba! Musimy wygrać!! Nie ma innej możliwości. Owszem, czujemy wielki respekt przed rywalem z Krakowa. Wiemy, że dokonali już wielkich rzeczy w tej edycji Champions League. Gramy jednak na własnym terenie. Nie możemy zawieść kibiców. Mam do dyspozycji najsilniejszych graczy. Wydaje się być niemożliwe, abyśmy mogli dzisiaj źle wypaść." - mówił Juande Ramos.
"Tak samo odgrażał się Scolari. Chelsea może i wygrała grupę, ale od nas dwukrotnie dość solidnie oberwali, szczególnie w Londynie. Uważałbym Panie Ramos z tą pewnością siebie. Moich graczy stać na naprawdę wiele. Udowodniliśmy to już nie raz i nie raz jeszcze udowodnimy!" - ripostował trener Skorża.
"Sądzę jednak Panie Sko.. Skor.. Skorza (?) , że wasz potencjał jest nie na tyle duży, by nam poważnie zagrozić. Oczywiście wszystko zweryfikuje boisko..." - kontynuował trener "Królewskich".
"Spokojnie. Niech się Pan tak nie gorączkuje. Moich chłopców naprawdę nie trzeba motywować dodatkową walizką pieniędzy. Wiedzą, czym pachnie sukces w Lidze Mistrzów. Bez obaw, poradzimy sobie." - kontrował Maciej Skorża.
Przewidywane składy obydwu drużyn:

Windziak
Dec 29 2008, 14:22
Ciekawa batalia w Madrycie!
vs. 
Spotkanie na Santiago Bernabeu rozpoczęło się punktualnie o 20.45.
Początek dość spokojny. Ani jedni ani drudzy nie forsowali tempa.
W 9.minucie ostry faul Pawła Brożka na Cannavaro. "Broziu" ukarany żółtą kartką, a Cannavaro zniesiony z boiska na noszach.
Włoski defensor wraca jednak po chwili na boisko. Zdaje się, że to nic poważnego.
18' Pierwsza groźna akcja Wisły. Brożek ucieka Cannavaro, oddaje mocny strzał... piłka trafia w spojenie słupka z poprzeczką! Wielkie szczęście Realu!
Trener Juande Ramos podejmuje decyzję o zmianie. Zdejmuje kontuzjowanego Cannavaro, wchodzi Gabriel Heinze.
23' Brzydki faul Mamadou Diarry na Jirsaku. Sędzia daje żółtą kartkę.
Wisła dość odważnie atakuje. Widać, że piłkarze Białej Gwiazdy nie boją się ponoszonego ryzyka.
39' Jedna z pierwszych ofensywnych akcji graczy Realu. Van Nistelrooy ucieka obrońcom Wisły. Wychodzi na pozycję sam na sam... Z bramki wybiega Asenjo i wybija piłkę Holendrowi spod nóg na aut!
Druga część meczu zaczyna się świetnie dla gospodarzy.
52' Van Nistelrooy ucieka, wpada w pole karne... z bramki wychodzi Asenjo... Holender dośrodkowuje... głową Saviola... POPRZECZKA... dobija jednak szczupakiem Guti... GOOOOOOOOOL!!! 1:0...!!! Wielka niesubordynacja defensorów Wisły Kraków przepłacona stratą bramki...
Skorża motywuje swoich zawodników.
Biała Gwiazda rzuca się do ataku i szybko przynosi to efekt!
58' Jirsak dokładnie podaje do Pawła Brożka, ten strzela z kilku metrów... Casillas broni, ale piłka wtacza się do bramki pod nogami Ikera... GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! 1:1!!!! 2,5 tysiąca fanów Wisły zgromadzonych na Santiago Bernabeu skanduje "Paweł Brożek!", a bramka zostaje zaliczona... Ikerowi Casillasowi...
Gospodarzy ten wynik nie satysfakcjonuje. Chcą odpowiedzieć.
67' Guti mocno z dystansu... Bez większych problemów Asenjo!
71' Jirsak świetnie wykłada Małeckiemu... ten fatalnie pudłuje!
Do końca meczu wynik nie uległ już zmianie.
W 88.minucie Paluchowski zmienił Pawła Brożka, ale jego wejście na boisko nie wniosło już nic ciekawego.
Windziak
Dec 29 2008, 14:44
Proszę o jakieś komentarzyczki :]
Podobuje się?
No ciekawy mecz

Ogolnie bardzo sie podoba
Karierka jak kiedyś swietnie się rozwija, nie zwalniasz tempa

btw. chyba razem z milerinho bedziemy musieli sie na ciebie obrazić, czemu nie używasz naszych editów i grasz na stadionach z badziewnymi murawami itp. itd? ;DD
pzdR
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.