CYTAT(Aligator911 @ Sep 16 2008, 22:21)

przeglądnołem wszystkie posty i nic nie ma na ten temat więc mogę pytać

1) czy jest jakiś inny sposób oprócze odpowiedniego ustawienia piłkarza żeby srzelał nogą/głową? Bo w grze wiadomo że nie jest to idealnie dopracowane. Często piłkarz jest za polem karnym i zamiast strzelać z woleja, to strzela szczupakiem oraz wiele innych tego typu sytuacji.
2) czy podczas strzału (normalnie biegnąc) strzałki do przodu/tyłu (w kierunku bramki i w tył) coś zmieniają w strzale tak jak przy rzutach wolnych?
3) jak to wygląda z celnością dośrodkować spod lini bocznej? W poprzednich wersjach PESa każda z czterech strzałek określała oddzielną część pola karnego. W jakimś opisie do PESa2008 też tak pisało, ale jakoś to nie działa (w przeciwieństwie do PES2006). Zawsze jak dośrodkowuję piłka leci albo do bramkarza albo gdzieś na drugą stronę (przelatuje nad polem karnym). Zazwyczaj używam tego średniego dośrodkowania co się naciska dwa razy przycisk górnego podania ale przy dwuch pozostałych jest podobnie. Chyba że jest to gdzieś w opcjach do ustawienia i nie zauważyłem.
Pozdraiwam
dobre pytania

1) Mysle ze nic sie na to nie poradzi. Chociaz zauwazylem ze jak robie wrzutki
L1(zmiana zawodnika) + wypuszczenie to pilka idzie plaska i czesto (w zaleznosci od ustawienia zawodnika) uderza on z woleja albo przewrotka

2) Trzymac strzalke w przeciwnym kierunku niz bramka przy strzale chyba nigdy nie probowalem. Zalozmy ze atakujemy na prawa strone i pilke ma prawonozny zawodnik. Moja dobra rada jest taka ze nawet gdy biegniemy dosyc daleko od srodka bramki to i tak lepiej trzymac sam kursor w prawo( Tevez strzela czasem takie cuda

po dlugim w okno) niz kursor prawo+góra. W PES6 duzo mocniejszy strzal sie oddawalo gdy po napelnieniu paska mocy trzymalo sie przycisk wypuszczenia. W PES 2008 nie zauwazylem zeby to cos dawalo (albo niewiele) ale mimo to odruchowo czesto trzymam to wypuszczenie

3) Jezeli chcesz bardzo dokladna wrzutke zrobic to sprobuj
L1(zmiana zawodnika) + wrzutka.Pozdro!