Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sztuczki, Tricki & Zagrania Techniczne W Pesie 2008
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Juniorzwl
Witam   biggrin.gif

Wydaje mi sie ze nauczylem sie "no look pass" laugh.gif  

napisze instrukcje jakby ktos potrzebowal:

idziemy np. ronaldinhem samą strzalką nastepnie wciskamy "C" tak aby zatrzymal sie w miejscu, puszczając "c" nastepnie wciskamy lekko podanie w moim przypadku jest to "s" i w momecie podania zawodnik odchyla glowe w zupelnie inna strone niz podaje. Nie zawsze to wychodzi najlepej troche pocwiczyc smile.gif

Mozna tez wykonac to nie zatrzymujac sie, tylko idac strzalka, tzrymajac nadal strzalke wcisnac jednoczesnie"C" tak aby szedl w bardzo wolnym tepie z pilka i nastepnie leciutko podac wink.gif

mi narazie udalo sie tylko ronaldinho oaz cristiano ronaldo

jesli ktos skorzysta z mojego poradnika i bedzie cwiczyl to niech napisze czy mu wychodzi pozdro!:)

michas164
przepraszam bardzo ale jak ssie symuluje??smile.gif
skotar(L)
Właśnie jak sie wywalic w polu karnym i czjak strzelac po ziemi podczas akcji i z wolnego ?
adashko
CYTAT
jak sie wywalic w polu karnym

CYTAT
jak ssie symuluje??

Wciskamy L1+L2+R1 w tym samym momencie, aczkolwiek wymusić nie jest łatwo, trzeba dobrze wyczekać moment 'styku' z rywalem i wtedy próbować happy.gif .
Lutek
Dzis na http://fifaeaso.pl/forum/index.php?ap=93 TURNIEJ SPONSOROWANY ( Torba + Smycz UEFA EURO 2008
Kowal11
Wyszło mi kilka razy NoLookPass biggrin.gif:D Jak będę miał dostęp do neta na moim kompie to dam film.
Kowalek
No Look pas to normalka.Samo wychodzi. Wykonuje:Ronaldinho Gaucho
Juniorzwl
i cristiano ronaldo wink.gif
bolsez
witam mam takie pytanie czy jest jakiś SKUTECZNY sposób żeby trafiać do bramki z rzutów wolnych ?? wiem że Strzał + strzalka do gry to mocny strzal a na dol to taki lekki ale to nic nie daje

mozecie przetluamczyc jak strzelać takie wolne

http://pl.youtube.com/watch?v=kWEmPCGfbSo&...feature=related
pietja
co to ma niby znaczyc ze to 'nic' nie daje?? co, wydaje ci sie ze wklepiesz jakas tam kombinacje klawiszy i zawsze bedziesz bramki z wolnych trafial? zobacz sobie na mecz normalny ile tam % wolnych sie na bramke zamienia. a zreszta to czy naprawde wydaje ci sie ze na tym calym forum nikt jeszcze nie poruszyl tak oczywistego tematu jakim sa rzuty wolne?? po prostu cofnij sie o pare stron w tym temacie, poszukaj w przegladarce, nie wiem. przeciez nikt tu specjalnie dla ciebie nie bedzie calego filmiku tlumaczyl bo po pierwsze nie ma w nim nic nadzwyczajnego, po drugie nie jest tam uzyte zadne slownictwo zaawansowane. uczcie sie anglika dzieciaki bo wstyd!

peace...
pietja
ugh, no dobra, rano troche w humorze nie bylem dry.gif ten filmik to jakies gowno, bramkarz ma chyba z 50 keeper skills ustawione ze to wszystko wpuszcza, koles po prostu strzela w daleki rog ze strzalka w gore, to wszystko... (no i ma jeszcze drugiego ustawionego na l1+r1, po odp. stronie) w sumie z bliska to calkiem spoko sposob, ale dobry bramkarz broni 90% takich strzalow, no, chyba ze strzelasz z praktycznie samego srodka, zaraz przy linii pola karnego. cofnij sobie o jedna strone ten temat i zjedz na dol, tam skrobnalem cos tam o sposobie wykonywania wolnych ktory daje duzo wieksza satysfakcje jesli sie uda niz ten...
perONE
Ja mam pytanie. Moze już było, ale z pes2008 nie miałem doczynienia. Czy w tej grze jest możliwe strzelenie pliki ala Quaresma?

link: here
Credt
CYTAT(perONE @ Aug 31 2008, 19:26) *
Ja mam pytanie. Moze już było, ale z pes2008 nie miałem doczynienia. Czy w tej grze jest możliwe strzelenie pliki ala Quaresma?

link: here

Chodzi Ci o strzelanie zewnętrzną częścią stopy? Owszem, jest taka możliwość. W trybie Edit w "zakładce" Special Ability musisz zaznaczyć punkt Outside of the boot. smile.gif
Jeśli masz na myśli taką rotację, to już zależy od wskaźnika Swerve biggrin.gif
pietja
hehe, dokladnie, i wlasnie dlatego Quaresma ma na tym forum ze statsami co kiedys podawalem (http://z4.invisionfree.com/PES_Player_Database/) ustawionego Swerve'a na 95 happy.gif
Shared
Szukałem na temat wykonywania rzutów wolnych w takim stylu jaki prezentuje komputer. Piłka niemal zawsze przechodzi nad murem, a gdy wykonuje rzut wolny jakiś specjalista typu Nakamura, Pirlo, no to jest pewna bramka ... Moje pytanie brzmi jak taki strzał z wolnego wykonać? Tutaj screen jak mam ustawione klawisze:

Pozdrawiam

Kettger
CYTAT(pietja @ Aug 31 2008, 20:13) *
hehe, dokladnie, i wlasnie dlatego Quaresma ma na tym forum ze statsami co kiedys podawalem (http://z4.invisionfree.com/PES_Player_Database/) ustawionego Swerve'a na 95 happy.gif

Co dokładnie daje ten "Swerve" ?
Beto
CYTAT(Kettger @ Sep 2 2008, 13:29) *
Co dokładnie daje ten "Swerve" ?

Swerve to podkręcanie.
Aligator911
przeglądnołem wszystkie posty i nic nie ma na ten temat więc mogę pytać tongue.gif
1) czy jest jakiś inny sposób oprócze odpowiedniego ustawienia piłkarza żeby srzelał nogą/głową? Bo w grze wiadomo że nie jest to idealnie dopracowane. Często piłkarz jest za polem karnym i zamiast strzelać z woleja, to strzela szczupakiem oraz wiele innych tego typu sytuacji.
2) czy podczas strzału (normalnie biegnąc) strzałki do przodu/tyłu (w kierunku bramki i w tył) coś zmieniają w strzale tak jak przy rzutach wolnych?
3) jak to wygląda z celnością dośrodkować spod lini bocznej? W poprzednich wersjach PESa każda z czterech strzałek określała oddzielną część pola karnego. W jakimś opisie do PESa2008 też tak pisało, ale jakoś to nie działa (w przeciwieństwie do PES2006). Zawsze jak dośrodkowuję piłka leci albo do bramkarza albo gdzieś na drugą stronę (przelatuje nad polem karnym). Zazwyczaj używam tego średniego dośrodkowania co się naciska dwa razy przycisk górnego podania ale przy dwuch pozostałych jest podobnie. Chyba że jest to gdzieś w opcjach do ustawienia i nie zauważyłem.
Pozdraiwam
falcon87pl
CYTAT(Shared @ Sep 1 2008, 21:09) *
Szukałem na temat wykonywania rzutów wolnych w takim stylu jaki prezentuje komputer. Piłka niemal zawsze przechodzi nad murem, a gdy wykonuje rzut wolny jakiś specjalista typu Nakamura, Pirlo, no to jest pewna bramka ... Moje pytanie brzmi jak taki strzał z wolnego wykonać? Tutaj screen jak mam ustawione klawisze:

Pozdrawiam

http://pl.youtube.com/watch?v=imzn-7TkGXA

Instrukcja obslugi

1) Obejrzeć tutoriala
2) Włączyć trening
3) Próbować aż do skutku
4) Cieszyć sie miną opadającej szczęki kumpla po tym jak nie robi Ci roznicy czy strzelasz z 18 czy 28 m.

Po tutorialu spedzilem lacznie moze 3-4 godz na treningu w przeciagu 2 dni. Na dzien dzisiejszy kumple sie smieja ze nie nalezy mnie faulowac blizej niz 35 m do bramki biggrin.gif oczywiscie pilka nie wpada do siatki co drugi raz, ale samo to ze jest strzal w swiatlo bramki juz stwarza zagrozenie. Wyczucie ma bardzo duze znaczenie ale nie piszcie ze tylko to decyduje o dobrze wykonanym rzucie wolnym. Pozdro!

P.S: W PES 2008 nie jest specjalnie skuteczny ten strzal z najblizszej odleglosci "wrzutką"... albo ja nie umiem go wykonac.
falcon87pl
CYTAT(Aligator911 @ Sep 16 2008, 22:21) *
przeglądnołem wszystkie posty i nic nie ma na ten temat więc mogę pytać tongue.gif
1) czy jest jakiś inny sposób oprócze odpowiedniego ustawienia piłkarza żeby srzelał nogą/głową? Bo w grze wiadomo że nie jest to idealnie dopracowane. Często piłkarz jest za polem karnym i zamiast strzelać z woleja, to strzela szczupakiem oraz wiele innych tego typu sytuacji.
2) czy podczas strzału (normalnie biegnąc) strzałki do przodu/tyłu (w kierunku bramki i w tył) coś zmieniają w strzale tak jak przy rzutach wolnych?
3) jak to wygląda z celnością dośrodkować spod lini bocznej? W poprzednich wersjach PESa każda z czterech strzałek określała oddzielną część pola karnego. W jakimś opisie do PESa2008 też tak pisało, ale jakoś to nie działa (w przeciwieństwie do PES2006). Zawsze jak dośrodkowuję piłka leci albo do bramkarza albo gdzieś na drugą stronę (przelatuje nad polem karnym). Zazwyczaj używam tego średniego dośrodkowania co się naciska dwa razy przycisk górnego podania ale przy dwuch pozostałych jest podobnie. Chyba że jest to gdzieś w opcjach do ustawienia i nie zauważyłem.
Pozdraiwam

dobre pytania biggrin.gif

1) Mysle ze nic sie na to nie poradzi. Chociaz zauwazylem ze jak robie wrzutki L1(zmiana zawodnika) + wypuszczenie to pilka idzie plaska i czesto (w zaleznosci od ustawienia zawodnika) uderza on z woleja albo przewrotka smile.gif

2) Trzymac strzalke w przeciwnym kierunku niz bramka przy strzale chyba nigdy nie probowalem. Zalozmy ze atakujemy na prawa strone i pilke ma prawonozny zawodnik. Moja dobra rada jest taka ze nawet gdy biegniemy dosyc daleko od srodka bramki to i tak lepiej trzymac sam kursor w prawo( Tevez strzela czasem takie cuda biggrin.gif po dlugim w okno) niz kursor prawo+góra. W PES6 duzo mocniejszy strzal sie oddawalo gdy po napelnieniu paska mocy trzymalo sie przycisk wypuszczenia. W PES 2008 nie zauwazylem zeby to cos dawalo (albo niewiele) ale mimo to odruchowo czesto trzymam to wypuszczenie smile.gif

3) Jezeli chcesz bardzo dokladna wrzutke zrobic to sprobuj L1(zmiana zawodnika) + wrzutka.

Pozdro!
pietja
1. timing, timing, timing... (tzn. wciskasz guzik kiedy pilka jest przy samej nodze, a nie wczesniej)

2. nic nie zmieniaja...

3. w 08 jak dla mnie to jesli wrzutka, to najczesniej L1 + triangle.gif ... (szczegolnie jesli chodzi ci o woleje happy.gif ). odnoszac sie do twojego pytania, to tak, strzalki cos daja czasami, np. jesli na wysokosci dlugiego slupka znajduje sie dwoch twoich zawodnikow to wcisniecie raz circle.gif i strzalki w tyl (teoretycznie) spowoduje podanie pilki do tego bardziej z tylu. pisze teoretycznie, bo ogolnie wrzutki sa w tej czesci mocno niecelne, szczegolnie jesli robimy ja kims z powiedzmy <80 LPA i to jeszcze 'gorsza' noga... a jesli chcesz sie pobawic w zmiane type'ow to znajdziesz to w menu 'button configuration'
RaaDeeK
szybkie pytanie.... jak z wolnego podać do tyłu???
pietja
CYTAT(RaaDeeK @ Sep 19 2008, 11:50) *
szybkie pytanie.... jak z wolnego podać do tyłu???

manual passem...
Aligator911
1) Z tymi strzałami to faktycznie, zawsze dużo wcześniej naciskałem przycisk strzału. Teraz popróbuję wcześniej (żeby zawodnik nie miał już możliwości uderzyć głową). Chociaż czasem tak się nie da - parę gdy bramkarz odbił piłkę, próbując ją dobić (była gdzieś na wysokości klatki piersiowej/brzucha i był ostry kąt), to piłkarz itak ją udrzał głową, mimo że to było nierealne żeby ją głową skierować do bramki. Co innego gdyby uderzał nogą. Właśnie w takich sytuacjach brakuje mi możliwości wyboru czym ma uderzyć w piłkę sad.gif
3) Z tymi dośrodkowaniami i strzałkami to miałem na myśli to:

W poradnikach do pesa podają że tak można dośrodkowywać, ale w wersj 2008 (tak jak potwierdzacie) to nie działa. Jest to dużym utrudnieniem dla pomysłowego rozgrywania akcji, ale co zrobić... sad.gif
jajko432
mam pytanie ,gdy komp ma wolnego z 16-23 metrów do bramki prawie zawsze jest gol jak temu zapobiec? mam na bramce Buffona a na ławie Kuszczaka a naprzykład gdy ja wykonuje to rzadko strzelam gole..
RaaDeeK
na mistrzu komputer ma takiego chita ze strzela z wolnych ktore sa przed polem karnym smile.gif jak nie chcesz zeby tak oszukiwal to zmniejsz poziom trudnosci smile.gif
Tari
proste: przerywac akcje kompa juz przy linii srodkowej boiska a jak dotrze blizej pola karnego to nic nie robic tylko biegac swoim zawodnikiem za zawodnikiem kompa i go naciskac...komp sie gubi,duzo podaje i w koncu traci pilke ;P w poprzednim sezonie mialem takie problemy, w nowym (3 czy 4 sezonie) gralem juz z 10 spotkan ligowych i do tej pory komp nie mial zadnego wolnego tak 15-20 m i do tego 1 gol ogolnie stracony ;P wiem ze to zaden konkretny sposob nie jest ale zawsze cos biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.