Cytat(sZ0lpAs @ Oct 25 2007, 22:03:40) [snapback]192800[/snapback]
Jak zrobić szybkie wznowienie gry po faulu bo jest pełno okazji...
Nie zawsze można. W wielu przypadkach to sędzia nakazuje rozpoczęcie gry po gwizdku. Zauważ iż po faulu - w przypadku braku nakazu gry - zawodnik podbiega do piłki, kładzie ja rękami na ziemi. Ty w tym momencie możesz wcisnąć podanie. Jeśli tego nie zrobisz gra rozpocznie się w sposób standardowy.
Cytat(lukaszek239 @ Oct 26 2007, 08:10:21) [snapback]192828[/snapback]
Kiedy są te wywiady, dziennikarze przed meczem czy po meczu czy w jakimś trybie gry?
Cała ta historia z wywiadami to wymysł graczy. Wywiady to nic innego, jak zdjęcia zamieszczane w środku tygodnia Master League (po zakończeniu meczu, negocjacji, etc.)
Cytat(lukaszek239 @ Oct 26 2007, 20:37:19) [snapback]193030[/snapback]
A jakie są rodzaje uderzeń.
Tak, jak w poprzedniej wersji to od podającego zależy, tj. lotu skierowanej przez niego piłki w jaki sposób napastnik ją uderzy, i czy uderzy. Nie zauważyłem, aby programiści zaszczycili nas nowym "uderzeniem".
Pozdrawiam,
Miłej gry.
Martinst90
Nov 2 2007, 10:10
Witam, mam do was pytanie. W grze jest opcja aby obroncy oraz bramkarz wbiegli na pole karne w czzasie rzutu rozneego. Jak to zrobic??

Prosze o odpowiedz i dziekuje
Set Formation -> Setplay settings -> Player to go up
Siema all xD Dawno mnie nie bylo ;]
Szybkie pytanie
Czy jest sposob aby inni zawodnicy niz domyslni (C.Ronaldo,Henry,Ronaldinho etc) potrafili zrobic Flip Flapa albo,a w zasadzie przedewszystkim Heel Cuta ? Bo rabone wystarczy zmniejszyc czestotliwosc slabszej nogi.. A tego to w ni huga nie wiem xD
Cytat(palx @ Nov 3 2007, 20:12:44)

Siema all xD Dawno mnie nie bylo ;]
Szybkie pytanie
Czy jest sposob aby inni zawodnicy niz domyslni (C.Ronaldo,Henry,Ronaldinho etc) potrafili zrobic Flip Flapa albo,a w zasadzie przedewszystkim Heel Cuta ? Bo rabone wystarczy zmniejszyc czestotliwosc slabszej nogi.. A tego to w ni huga nie wiem xD
nie niema sposobu

a ja mam pytanie moze ktos mi napisac kto prucz CR7, Nuno gomesa, Henrego umie cut back'a??
.:KUNA:.
Nov 3 2007, 21:01
Gruby Ronaldo na przyklad;]
Maxowanie statow tez nic nie daje z tego co widze ;/
Nie ma zadnych edytorow,nawet HEXowych ? ;/
Dzieki za odp
maciekptasior
Nov 3 2007, 22:51
a jak podczas wybijania piatki zrobic tak zeby bramkarz nie podawal pilki tylko z nia wybiegl ? mialem taka sytuacje nie wiem jak to komputer zrobil ale jakos musialo wyjsc
kamilczak92
Nov 4 2007, 10:07
Drogba jeszcze umie
Stój z piłką trzymająć R2 i możliwie szybko dół góra

fajnie się daje Ole:D
Ej sory ale czy wychodzi wam ten trick Hell Flick Bo mi jakos nie zabardzo i nie wiem dlaczego moze ktos moze mi cos poradzic:)
Cyganos
Nov 4 2007, 14:09
Cytat(bobik6 @ Nov 4 2007, 14:04:49)

Ej sory ale czy wychodzi wam ten trick Hell Flick Bo mi jakos nie zabardzo i nie wiem dlaczego moze ktos moze mi cos poradzic:)
Ten trick wychodzi tylko okreslonym pilkarzom jak C.Ronaldo, Henry
JA wiem ze okreslonym pilkarzom to wycchodzi ale ja nimi nie moge tego zrobic.Biegne normalnie i wcciskam R1 i strzalke w gore albo w dol i nic tylko biegnie po przekatnej:(
Mam jeszcze jedno bo ktos napisal jak zrobic zeby wybrani zawodnicy np obroncy szli na rzut rozny czy to prawda ze tak sie da jak tak to co musze zrobic...
miggoni
Nov 4 2007, 16:22
Jest problem z nurkowaniem. Fakt jest faktem, że na klawiaturze (przynajmniej u mnie i u wielu z was) wykonać się tego nie da! Jeśli wam nie wychodzi na klawiaturze to się nawet nie męczcie bo na padzie próbowałem i wystarczyło lekko nacisnąć te przyciski i odrazu "gleba", więc jeśli będzie ktoś miał namiary na jakiegoś patcha, który to naprawia to prosze o namiary.
kamilczak92
Nov 4 2007, 19:06
U mnie bylo tak samo ale jak zamienilem przycisk Z na X to dziala
miggoni
Nov 4 2007, 19:27
Ciekawie brzmi... to jest możliwe i zaraz przetestuje.
Ja mam ustawione tak, że normalnie symuluję. Ustawiłem sobie przyciski E, lewy Shift i lewy Alt
miggoni
Nov 4 2007, 20:17
U mnie opcja ze zmianą Z na X nie przyniosła skutków...
Na forum znalazłem temat Mexx`a który napisał że udało mu się to zrobić (chociaż nie wychodziło), ale musiał zmienić przycisk Z na R. Zrobiłem to samo i szafa gra. To zależy od klawiatury. ( ja mam zwykłą klawe za 20 zł to się nie dziwie

)
miggoni
Nov 4 2007, 20:29
Cytat(KKSFan @ Nov 2 2007, 12:44:04)

Set Formation -> Setplay settings -> Player to go up

Bobik czytaj wszystko... kilka postów wyżej miałeś to dokładnie opisane a wyręczył Cię KKSFan. Możesz ustawić max 3 graczy.
No wlasnie w tym problem że ja to przeczytałem tylko znaleść tego nie moge poprostu tego nie widze
miggoni
Nov 4 2007, 21:04
Powoli.
Np. Przed meczem towarzyskim (żadna Master League ani żadna liga) ukazuje się taktyka. Tam poprostu wchodzisz w "Setplay settings" a potem na samym dole powinno być pole "Player to go up" i po sprawie.
MakssPl
Nov 5 2007, 07:47
Elo!

tak u mnie pomogło i się przyzwyczaiłem już i nawet w PES 6 online używam R zamiast Z...
Tomek23
Nov 7 2007, 12:41
Cytat(maciekptasior @ Nov 3 2007, 21:55:50)

a jak podczas wybijania piatki zrobic tak zeby bramkarz nie podawal pilki tylko z nia wybiegl ? mialem taka sytuacje nie wiem jak to komputer zrobil ale jakos musialo wyjsc
polecilbym poczytac troche zasady pilki noznej.. podczas wykonywania pilki zawodnik nie moze prowadzic pilki, musi ja wybic poza pole karne i nie mozna tego robic na kilka razy

jezeli podczas wybijania pilki z piatki pilka nie opusci pola karnego a dotknie ja inny zawodnik to piatke trzeba powtorzyc.
sytuacja o ktorej piszesz miala miejsce pewnie gdy bramkarz mial pilke w rekach, wtedy moze ja sobie prowadzic, ale jak juz opusci na ziemie to nie moze jej ponownie lapac (poprawcie mnie jak sie myle)
michalind
Nov 8 2007, 17:02
Cytat(Tomek23 @ Nov 7 2007, 13:45:07)

sytuacja o ktorej piszesz miala miejsce pewnie gdy bramkarz mial pilke w rekach, wtedy moze ja sobie prowadzic, ale jak juz opusci na ziemie to nie moze jej ponownie lapac (poprawcie mnie jak sie myle)
Nie mylisz się.
A ja mam jedno pytanie o pewien trik - otóż jak zrobić, aby.. bramkarz wypuścił sobie piłkę?
A mi się dzisiaj przydażyła fajna sytuacja. Przegrywałęm 2-1 za chwile koniec meczu przeciwnik podbieg w narożnik boiska i zaczął zastawiać piłkę. Naprawde fajnie to wyglądało.
P.S piłke wypuszcza się którymś z bocznych przycisków na padzie.
Żeby wupuścić sobie piłke bramkarzem wystarczy nacisnąć przyśpieszenie.........
michalind
Nov 8 2007, 20:00
Cytat(bobik6 @ Nov 8 2007, 20:01:00)

Żeby wupuścić sobie piłke bramkarzem wystarczy nacisnąć przyśpieszenie.........
Faktycznie! Dzięki.. a próbowałem jakichś kombinacji klawiszy, eh ;D
MakssPl
Nov 11 2007, 17:00
Cytat(kksm @ Nov 8 2007, 17:20:01)

A mi się dzisiaj przydażyła fajna sytuacja. Przegrywałęm 2-1 za chwile koniec meczu przeciwnik podbieg w narożnik boiska i zaczął zastawiać piłkę. Naprawde fajnie to wyglądało.
P.S piłke wypuszcza się którymś z bocznych przycisków na padzie.
Też to miałem... wkurzające, ale pokazuje AI w dobrym świetle!
u mnie symulacje robi się na Q+E+Z moze popróbojcie kombinacje klawiszy takich jak Q E Z C poniewaz tam sa zazwyczaj poustawiane R1 R2 L1 i L2 moze pomoze
szołpas
Nov 16 2007, 10:31
jak zrobić roulete ? probowałem robić ale nic

mam wszsytko ustawione jak w pesie 6, a tam umiałem to zrobic.
Scrapek
Nov 23 2007, 18:16
Jak rzucić taką leciutką mocno lobowaną piłkę z rzutu wolnego z 18-19 metra, jaką komp zawsze strzela bramki (co imo jest mocno przesadzone). Wedle instrukcji najsłabszy strzał wykonuje się jeśli dobrze rozumiem tak: trzymająć strzałkę w dół nacisnąć klawisz strzału (żeby przerzucić mur tym strzałem optymalna wydaje się siła zaraz przed połową paska), a następnie puścić strzałkę i nacisnąć przycisk krótkiego podania. Jednakże strzał taki wychodzi zdecydowanie mocniejszy i wyższy od wykonywanego przez AI i aby był skuteczny trzeba strzelać z jakiegoś 20-22 metra, a i tak wtedy ledwo wpada pod poprzeczkę (nie mówiąc już o tym, że mimo identycznie ustawionej siły itd. uzyskanie regularności takiej jak AI jest chyba niemożliwe). Istnieje jakiś jeszcze lżejszy strzał z wolnego? A będac już w tym temacie to czy istnieje jakaś sztuczka pozwalająca uchronić się przed komputerem strzelającym identyczne gole z wolnych w to samo miejsce bramki (próbowałem tam ustawiać obrońcę ale nie jestem w stanie go zmusić do jakiegokolwiek ruchu do piłki)?
Dawidi
Nov 25 2007, 08:10
gdy wciskasz

nie puszczaj strzałki w dół. Czyli wciskasz po kolei:
strzałka w dół

(naciągasz pasek)
puszczasz

i wciskasz
i trzymasz te klawisze aż zawodnik nie kopnie piłki.
od czego zalezy czy sedzia nabierze sie na wymuszenie faulu czy nie? bo ja juz wiele razy prubuje i za kazdym razem nie daje sie nabrac ;p same zoltka dostaje... to zalezy od zawonika tez? ja sie przewracam jak gosciu biegnie zaraz za mna a sedzia jest daleko za moimi plecami i nic
Dominoz
Nov 28 2007, 12:16
Ja mam takie pytanie: jak dobrze strzelić z rzutu wolnego nad murem, żeby piłka leciała w światło?
Jeszcze nie strzeliłem gola z rzutu wolnego...A w PES6 prawie zawsze była brama.
Zazwyczaj w PES 2008 piłka leci nad poprzeczką...
Zaznacze jeszcze, że gram na klawiaturze.
Pozdrawiam.
gryslaw
Nov 28 2007, 12:53
NO LOOK PASS - jak to zrobić ???
Kuras71wro
Dec 6 2007, 02:13
Witam, mam male pytanko.
Otoz kolega pozyczyl mi Pes'a 2008 "prawie orginalnego" na PS2

i mam z nim maly problem, gdyz nie moge robic zadnych nowych trickow ;/
moze ktos z was mial podobny problem i zna odpowiedz...
ja mam wzgledem tego 2 teorie:
albo po prostu nowe tricki itp. zostaly wydane tylko na PS3, Xbox360, Pc;
lub mam jakas "odchudzona" wersje pesa
w wersji na ps2 nie ma nowych tricków. pes2008 na ps2 to troche poprawiona "szóstka" na tym samym silniku.
bolek19
Dec 10 2007, 12:32
Witam czy moze ktoś napisac jak przelobowac bramkarza w sytuacji sam na sam z gory thx
Cytat(bolek19 @ Dec 10 2007, 12:36:16)

Witam czy moze ktoś napisac jak przelobowac bramkarza w sytuacji sam na sam z gory thx
L1+Strzał-tylko musisz poćwiczyć to lobowanie bo jak przesadzisz ze strzałem to piłka wylatuje za bramke.
Stepover
Dec 10 2007, 19:17
Cytat(Dominoz @ Nov 28 2007, 12:20:24)

Ja mam takie pytanie: jak dobrze strzelić z rzutu wolnego nad murem, żeby piłka leciała w światło?
Jeszcze nie strzeliłem gola z rzutu wolnego...A w PES6 prawie zawsze była brama.
Zazwyczaj w PES 2008 piłka leci nad poprzeczką...
Zaznacze jeszcze, że gram na klawiaturze.
Pozdrawiam.
Ale z ciebie cieniak... :/ Spróbuj zawodnikiem dysponującym mocnym strzałem i strzel nie nad murem... tylko w bramkarza. Jak dobrze wejdzie to bramkarz albo zbije do bramki albo wogóle nie obroni.
P.S. wracając do PESa 6 to dla mnie strzelić gola z wolnego to do tej pory jest sztuka... nie powiem udawało się ale raczej rzadko. Jak zagrałem w PESa 2008 to odrazu pierwszy wolny i bramka i powiem, że się aż zdziwiłem.
Cytat(Stepover @ Dec 10 2007, 19:23:06)

Ale z ciebie cieniak... :/ Spróbuj zawodnikiem dysponującym mocnym strzałem i strzel nie nad murem... tylko w bramkarza. Jak dobrze wejdzie to bramkarz albo zbije do bramki albo wogóle nie obroni.
P.S. wracając do PESa 6 to dla mnie strzelić gola z wolnego to do tej pory jest sztuka... nie powiem udawało się ale raczej rzadko. Jak zagrałem w PESa 2008 to odrazu pierwszy wolny i bramka i powiem, że się aż zdziwiłem.
facet co jest z Tobą?! po kiego wała dublujesz swoje posty i śmietnik robisz?
Jakby to był jakiś lag, to różnica w dodanych postach była by w sekundach a nie w minutach.
Sory za ot.
Triki w stylu ruletka, flip flap, opisane są w instrukcji dołączonej do gry, nie piszcie bez sensu tylko włączcie trening, poczytajcie instrukcje i już.
MieteK
Dec 31 2007, 18:56
Ktoś pytał wcześniej jak chwycić za koszulkę. nikt nie odpowiedział (chyba). chwyt za koszulkę wykonuje się przyciskiem

, trzeba biec tuż za napastnikiem, jednak to g... daje imho
Cyganos
Dec 31 2007, 19:33
Cytat(MieteK @ Dec 31 2007, 19:00:14)

Ktoś pytał wcześniej jak chwycić za koszulkę. nikt nie odpowiedział (chyba). chwyt za koszulkę wykonuje się przyciskiem

, trzeba biec tuż za napastnikiem, jednak to g... daje imho
Nie trzeba wciskac

chwyt wykonuje sie sam jak zawodnik biegnie za zawodnikiem
MakssPl
Dec 31 2007, 20:43
Cytat(olo @ Nov 27 2007, 17:21:24)

od czego zależy czy sędzia nabierze sie na wymuszenie faulu czy nie? bo ja już wiele razy
próbuje i za każdym razem nie daje sie nabrać ;p same żółtka dostaje... to zależy od zawodnika tez? ja sie przewracam jak gościu biegnie zaraz za mną a sędzia jest daleko za moimi plecami i nic

Najlepiej zrobić to tak aby obok Ciebie było dużo zawodników... jak grasz na Topplayer to będzie trudniej zasymulować niż na REGULAR etc.
Stepover
Dec 31 2007, 20:57
Cytat(BoBaN @ Dec 10 2007, 19:52:10)

facet co jest z Tobą?! po kiego wała dublujesz swoje posty i śmietnik robisz?
Jakby to był jakiś lag, to różnica w dodanych postach była by w sekundach a nie w minutach.
Sory za ot.
Dziecko a gdzie Ty widzisz ten post
Dziecko, jakbyś nie wpadł na to że modzik już je usunął
Marcin28J
Jan 23 2008, 10:31
Cytat(olo @ Nov 27 2007, 17:21:24)

od czego zalezy czy sedzia nabierze sie na wymuszenie faulu czy nie? bo ja juz wiele razy prubuje i za kazdym razem nie daje sie nabrac ;p same zoltka dostaje... to zalezy od zawonika tez? ja sie przewracam jak gosciu biegnie zaraz za mna a sedzia jest daleko za moimi plecami i nic

Musisz symulować tam gdzie jest ciasno
jacekz40
Jan 24 2008, 20:42

A kto znowu wypisuje głupoty, że gra jest bardzo prosta? Pewnie prosta tradycyjnie dla drużyn typu MU, Inter, Barca..itp. Ja odnoszę inne wrażenie, że jest małe przegięcie jeśli chodzi o kondycję zawodników słabych klubów, po trzech meczach ligowych, wkaźniki siły sięgają prawie zera, bezsens

, w rzeczywistosci, gdyby tak miało być, połowa drużyn każdej ligi nie miała by kim grać w połowie rozgrywek!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.