No z tym zmeczeniem jest licho. Odkad pamietam to w kazdym pesie tak bylo. Zmeczenie podczas meczu to jeszcze moze byc, ale miedzy meczami jak sie gra w ML to lipa

Bez zmiennika na kazda pozycje nie da rady grac. Chociaz bramkarze tak sie nie mecza, jak to sie zdarzalo w innych PES-ach

Z kontuzjami tez licho: przez trzy sezony w ML mialem moze jedna kontuzje w zespole
p.s. gralem Wisla Krakow
MakssPl
Feb 6 2008, 16:54
1. Regulamin... Szybko wyłącz sygnaturę!
mexx, nie musisz ani bawić się w moda, ani spamować. Jakiś mod i tak by go upomniał.
A wracając do tematu, to z tym zmęczeniem jest naprawde kicha. Jeszcze tak nie było, żebym dwa mecze z rzędu grał tym samym składem. Pomijam to, że gram FC Basel 1893 (chyba ta data

). Przecież to jest bez sensu...
Pozdro.
WojoTorres
Feb 7 2008, 12:45
Niewiem czy już było takie pytanie...
Czy w Pesie2008 po za tym że są nowe tricki to są te które były w 6?
Orange_91
Feb 7 2008, 13:58
Cytat(WojoTorres @ Feb 7 2008, 12:49:34)

Niewiem czy już było takie pytanie...
Czy w Pesie2008 po za tym że są nowe tricki to są te które były w 6?
Są wszystkie stare z 6.
WojoTorres
Feb 7 2008, 14:59
+ ile nowych?
Orange_91
Feb 7 2008, 15:02
Cytat(WojoTorres @ Feb 7 2008, 15:03:12)

+ ile nowych?
Nie wiem nie gram w PES 08 ale tutaj masz listę zagrań specjalnych:
http://www.issonline.pl/index.php?cmd=poka...p;id=1191084211
WojoTorres
Feb 7 2008, 17:19
THX
kristoffpes
Mar 24 2008, 20:02
sorki że to może pytanie z księżyca ale jak oddać strzał krzyżakiem lub wrzucić krzyżakiem oraz jak zrobić rulete?
gram na klawie i mam standardowy konfig
proszę o odpowiedz!
marcin_p
Mar 24 2008, 20:15
a więc tak: ostatnio strzelilem gola Quaresma z krzyzaka i normalnie nacisnalem D no i kierunek strzalu..Ricardo sam wykonal ten strzał.
barylatko
Mar 25 2008, 02:02
siemka
a jaak zrobic zeby mi zawodnik podał piłke do boku jak udezam z wolnego. jak zrobie zee mam 2 zawodników to nie wiem pozzneij jak to zrobic
pprosze o pomoc
Kuba793
Apr 4 2008, 20:08
jak już masz 2 zawodników to naciszkasz:

+

Cytat
sorki że to może pytanie z księżyca ale jak oddać strzał krzyżakiem lub wrzucić krzyżakiem oraz jak zrobić rulete?
gram na klawie i mam standardowy konfig
proszę o odpowiedz!
to sie nie da zrobić rulety. musisz zmienic ale na klawie to i tak przeszkadza w grze ;p
Rivaldinho
Apr 4 2008, 21:08
ALT+F4 -teleportuje bramkarza pod pole karne przeciwnika.
Kuba793
Apr 4 2008, 21:24
Cytat(Rivaldinho @ Apr 4 2008, 21:12:52)

ALT+F4 -teleportuje bramkarza pod pole karne przeciwnika.
Hehe...niestety nie skorzystam ;p
oki a może teraz podpowiedźcie coś do obrony ;D
jak odbierać dobrze piłkę, grać ciałem itp.
E+S, wtedy zawodnik sam biegnie do piłki i próbują ją odebrać.
Cytat(Beto @ Apr 7 2008, 12:57:34)

E+S, wtedy zawodnik sam biegnie do piłki i próbują ją odebrać.
a na padzie to jak to będzie

rozumiem, że X i coś jeszcze
Czesc panowie, gram na klawiaturze i jesli ktos rowniez to z checia zdradze mu jak zrobic rulete na klawiaturze. Pierwsza rzecz ustawienie klawiszy odpowiadajacych za prawa galke pada (ta ktora na padzie kreci sie rulete)
R^ ustaw klawisz F
R< ustaw klawisz H
Rv ustaw klawisz R
R> ustaw klawisz G
Rulete robimy w nastepujacy sposob wcisnij jednoczenie klawisze F oraz G doslownie ulamek sekundy przytrzymaj a potem pusc i szybciutko wcisnij klawisz H. Ta kombinacja dzial na 100% tylko troche trzeba pocwiczyc da sie to wszystko zrobic jedym palcem (wskazujacym)
Kolejna zwod a raczej sztuczka przy tym ustawieniu klawiszy, wcisnij R a potem szybciutko F a zawodnik podrzuci sobie pilke. Mam nadzieje ze pomoglem milosnikom gry na klawiaturze. Pozdrawiam
ProKuba
Apr 9 2008, 14:13
Siemka!
mam pytanie... nie umiem zrobić triku "Diving"
wciskam

na raz i nie udaje mi sie!
trzeba jakiś inny klawisz nacisnąć czy jak???
z góry dzięki
a jakie są tricki na klawiaturze? może mi ktoś podać kombinacje na klawiaturze, plis?
CYTAT(Longd @ czw, 17 kwi 2008 - 19:53)

a jakie są tricki na klawiaturze? może mi ktoś podać kombinacje na klawiaturze, plis?
http://pl.youtube.com/watch?v=GBWLwULuRAA filmik z opisami in english a wystarczy w google wpisac ale ludzie sa za leniwi
RaaDeeK
May 28 2008, 22:21
na klawiaturze nie da sie symulowac faulu.
CYTAT(RaaDeeK @ śro, 28 maj 2008 - 22:25)

na klawiaturze nie da sie symulowac faulu.
i tu się bardzo mylisz przyjacielu
oczywiście że da się na klawiaturze. ustaw sobie w settings L1 na Q R1 na E i L2 na R i jak będziesz przy piłce naciśnij te 3 przyciski na raz.

masz jedynie racje w tym że nie na wszystkich klawiaturach można to wykonać z tego względu że są ustawienia przez które po wciśnięciu 3 przycisków na raz nie można robić nic innego i często komp wydaje dziwne dźwięki. ja akurat mam tak że mogę swobodnie używac więcej niż 3 przycisków na raz.
pietja
May 29 2008, 02:24
z cyklu malo znane/malo przydatne tricki
hmm, nie wiem jak to sie nazywa nawet, powiedzmy 'maly drag back'.

Kiedy stoimy zawodnikiem w miejscu, wciskamy najpierw kierunek 'oddalony' o 135 stopni od kierunku w ktorym patrzymy, a nastepnie oddalony o 45 stopni lub kierunek w ktorym patrzymy lub costam jeszcze, nie pamietam

pierwszy kierunek musi byc od strony dominujacej nogi zawodnika. trick ogolnie trudny (trzeba to wcisnac naprawde szybko) i malo przydatny, ale co tam, sobie jest

(byl w pes6 zreszta tez...)
aha, jeszcze mala ciekawostka, ten trick (znowu problem z nazwa

) w ktorym stojac i patrzac np. w lewo wciskamy szybko dol gora moze byc wykonywany tez z 'truchciku'... nie wiem czy bylo juz tak w 6 w sumie, nigdy nie pomyslalem o tym...
Peace...
pietja
May 30 2008, 02:44
heh znowu mi sie w nocy nudzi to cos napisze
takie male 'combo' : bierzemy zawodnika ktory umie ten nowy obrot w bok pietka (np. henry, c.ronaldo, drogba), robimy 2x l1 a potem dokladnie w momencie polowy drugiego obrotu nogi zawodnika nad pilka robimy R1 + kierunek 45 stopni w strone gorszej nogi, to przedluza to na pietke... wg. mnie wyglada calkiem efektownie

ekhm, no, a z takich popularniejszych rzeczy to R2 po strzale potrafi zdzialac cuda:P (napewno wiekszosc znala, ale co tam). albo ze stania kierunek 90 stopni + R1 tez jest spoko... (duzo lepszy niz 45, w ktorym tak malo pilke wysuwa)
a z takich porad praktycznych to warto tez zastanawiac sie po strzale czy uderzylo sie w dobry rog bramki, zeby w nastepnych akcjach juz wybrac ten lepszy:) (generalnie wydaje mi sie ze czesciej lepsze efekty daje strzal na krotki slupek). albo jak biegnie sie skrzydlem i podaje kolesiowi kolo bramki (po ziemi) zeby walnal z pierwszej to zawsze lepiej celowac w rog od strony tego podajacego, w ten drugi to prawie zawsze pudlo... (nie to co w pes6 w ktorym strzal z pierwszej byl grubo przegiety...)
ehh, trzeba by isc spac w koncu...
Przydały by się filmiki z tymi trickami Twoimi. ;p
Mam pytanie co do "nurkowania" w jakim momencie mozna wymusic karnego, bo wszystkie moje nieudolne proby zawsze koncza sie jeloł kart albo nawet red jak 2 razy
CYTAT(XxKuRkAxX @ pią, 06 cze 2008 - 14:37)

Mam pytanie co do "nurkowania" w jakim momencie mozna wymusic karnego, bo wszystkie moje nieudolne proby zawsze koncza sie jeloł kart albo nawet red jak 2 razy

nigdy nie probowalem, ale tak na logike wydawaloby sie ze musisz sie ustawic tak zeby sedziemu jacys inni pilkarze widok zaslaniali

(chociaz to przeciez oczywiste, wiec nie wiem po co to pisze:) )
CYTAT(kostek @ pią, 06 cze 2008 - 13:08)

Przydały by się filmiki z tymi trickami Twoimi. ;p
a co, nie zrozumiales czegos? jak tak to moge ci na PM wytlumaczyc jak chcesz, pisz:)
ej wczoraj 'odkrylem' taki triczek maly, ktorego jeszcze na zadnym filmiku nie widzialem:) jak robimy 2xl1, to potem w momencie 1,5 obrotu noga wciskamy strzalke 90stopni od kierunku biegu, w strone lepszej nogi. niestety jest troche niedopracowany, bo pilka przechodzi zawodnikowi przez noge troche... nie jest to jakies tam efektowne bardzo, zobaczcie sobie sami. takie niby nic, ale zawsze cos
Fajne tricki zauwazylem znaczy tak. Ustawiamy prawa galke analogowa do gory jako X a prawa galke analogowa na dol jako V. Klikamy kilkakrotnie najpierw X a potem V(X-V-X-V-X-V) Czasem moze wyjsc podrzucenie pilki bardzo wysoko(mozna lobnac obronce). Zauwazylem tez ze przyjecie pilki na klatke piersiowa to RT(jak pilka leci na wysokosci klatki albo glowy jak na glowy to wyskoczy) U mnie RT jest jako C. Pozdrawiam
podbicie pilki robisz po prostu raz na dol, raz do gory, ale musisz timing wyczuc. to jak wysoko to zrobi zalezy od zawodnika i od tego jak mu sie uda. Generalnie pdst. uzyciem tego tricku jest tzw. drive shot, b. trudny strzal ktorego nie widzialem jeszcze zeby ktos w meczu zrobil.

robi sie go tak ze musisz wcisnac strzal zaraz przed tym jak ta podbita pilka dotknie ziemi. wychodzi z tego taka bomba mocna podkrecona w dol, ale timing jest naprawde trudny.
a R2 przy przyjeciu to po prostu zgaszenie pilki. mozesz tez dodac do tego jakis kierunek zeby w jakas inna strone sie ustawic. (bo samo R2 ustawia w strone bramki). a jesli chodzi o podbicie klatka, to niektorzy mowia ze robi sie to na 2x R1, chociaz osobiscie nie jestem pewien czy to cos daje.
W PESie 6 byl jeszcze taki motyw ze jak pilka do ciebie leciala po ziemi, to mogles ja podbic jak wcisnales

+X w momencie przyjecia, ale w 2008 jakos nie chce mi to wyjsc. wie ktos moze cos o tym?
RaaDeeK
Jun 9 2008, 22:10
a ja mam pytanie czy da sie zrobic cos takiego ze biegniemy z piłką, przeciwnik robi wślizg, a my podskakujemy z piłką nad przeciwnikiem (taki trkich od zawsze byl w fifie). Nie widzialem takiego tricku na youtube ;/
A czy da sie zrobic cos takiego ze jakby łapiemy piłke między piętkę i wewnetrzna strone drugiej stopy i przerzucamy piłkę nad sobą?? (ten trick tez byl w fifie od zawsze). Jezeli sie nie da zrobic tych trickow to ta gra nie powinna sie nazywac Pr0 evolution... wiem, wiem zaraz powiecie ze fifa to arcade, ze pes realistyczny itd. bla bla bla... ale takich trickow nie robią piłkarze?? robią. Wiec pytam jak je zrobić. (w instrukcji nic nie ma na ten temat)
pietja
Jun 10 2008, 01:51
pilki nie mozesz przerzucic (no chyba ze dol gora na prawym analogu do tego uzyjesz), mozesz za to przeskoczyc nad wslizgiem na R2. Co do tego drugiego tricku, to ile razy widziales zeby ktos go na meczu zrobil? bo ja moze z raz gdzies na youtube i to nawet nie pamietam kto to sie tak zabawil... powiedzmy sobie szczerze, to nie futsal tylko football

Peace
RaaDeeK
Jun 11 2008, 22:31
tez widzialem ten trick z raz w zyciu na meczu, ale w pesie powinny byc duuuuuzo wiecej trickow niz w szmacianej fifie, a tak nie jest. KIedys kumpel mi opowiadał ze zeby zrobic wszystkie tricki w pesie (wtedy to byl jakis stary pes ... pewnie 4) to trzeba w to grac ROK xD... a z tego co widze po pesie 2008 to po miesiącu mozna juz zobaczyc wszystkie tricki ktore coś dają ;/ A to przeskakiwanie nad wślizgiem R2 nie działa xD Swoją drogą najlepszy zwód to markowanie strzalu LUB zatrzymanie sie (R2).
pietja
Jun 12 2008, 02:00
przeskakiwanie dziala, chociaz moze nie zawsze

ciezko moment wyczuc, mi to zawsze wychodzi 'samo'
z tym ze zatrzymywanie sie z R2 to najlepszy 'trick' sie zgodze w zupelnosci

a jesli chodzi o najlepsza zagrywke w ogole, to zastanawialbym sie nad L1+X (jak sie juz tego nauczy to trzeba pokochac:P) oraz L1+

. ale przeciez czasami trzeba sobie gre czyms innym urozmiaicic, nieprawdaz?
CYTAT(RaaDeeK @ śro, 11 cze 2008 - 23:35)

a z tego co widze po pesie 2008 to po miesiącu mozna juz zobaczyc wszystkie tricki ktore coś dają ;/
wiesz, jak odpalisz sobie jakies tutoriale z pesa 5,6 i 08 powiedzmy to mozesz zobaczyc je wszystkie nawet w 15 min...
a swoja droga jak powiesz mi ze uzywasz w meczu polowy trickow ktore znasz, to ci nie uwierze...
PES2008USER
Jun 15 2008, 13:28
Ej jak można wkręcać piłki w PESIE shiftem ?? i kierunek ??
A to dla filmowców frap pełna wersja
Ajo.pl - poszukajcie dużo o frapsie temató
Chomikuj.pl - jeden fraps pełny
RaaDeeK
Jun 15 2008, 18:28
poczytaj instruckje. tam masz napisane jak się wkręca piłkę

W pesie 2008 praktycznie nie da sie podkrecic pilki

To podkrecanie to jakiś żart.
Juniorzwl
Jun 29 2008, 22:32
A umiecie zrobic taki trik jak w tym filmiku?
http://www.maxior.pl/film/75948/PES_2008_Mix_zagran dokladnie dzieje sie sto w 1:50 sek. kiedy ronaldinho podaje przekrecajac glowe w zupelnie inna strone taka fajna zmylka wie ktos jak ja zrobic?
Jest mi ktoś w stanie wyjaśnić jak się strzela bramki z rzutów wolnych z bliskiej odległości? W poprzedniej części PES można było strzelać z wrzutki i bodajże następnie naciskać podanie bądź strzałkę w dół. Komputer bez trudu strzela takie bramki, a mi wychodzą mocniejsze strzały i zazwyczaj idzie nad poprzeką . Jak patrzyłem to niby wszystko jest po staremu ale strzelać w ten sposób się nie da, a może jest jakiś inny sposób?
najprostrzy sposob to:
1) wciskamy strzalke w dol (slaby strzal)
2) napelniamy strzal do pol mocy
3) ze strzalki w dol przejezdzamy palcem na np. dol-prawo (w zaleznosci w ktora podkreca zawodnik)
4) zaraz przed kopnieciem wciskamy trojkat lub X (mniejsze/wieksze podkrecenie)
dzieki wcisnieciu trojkata pilka leci po mniejszym luku, dzieki czemu latwiej nia wycelowac. z bliskiej odleglosci trzeba skupic sie na tym zeby strzal minal mur, a wiec wybrac tor lotu pilki nad najmniejszym zawodnikiem w murze. kiedy juz wiemy nad kim chcemy kopnac, wybieramy czy wcisnac X czy trojkat zeby odpowiednio zwiekszyc lub zmniejszyc (ale tylko troche) podkrecenie. mozna tez sprobowac wariantu z mocnym strzalem po niekrytym przez mur slupku. wtedy zamiast strzalki w dol wciskamy w gore, a na koncu najlepiej X (bo bramkarz ma wtedy troche gorsza reakcje, a w tym rodzaju strzalu to najwazniejsze.) ewentualnie jest jeszcze wariant kopniecia pod murem, ale to tylko jak pilka jest na samej linii. celujemy wtedy miedzy nogami zawodnika w murze i wykonujemy manual pass na mniej wiecej 3/4 mocy. (chociaz ten strzal to juz bardziej 'dla zwaly' niz na powaznie:P )
ciesze sie jesli udalo mi sie komus pomoc.
pozdro
RaaDeeK
Jul 1 2008, 13:53
omg. skad Ty to wszystko wiesz???

Przeciez w instrukcji nie ma takich rzeczy

nie napisales jeszcze jak zrobic no look pass. (wydaje mi sie ze to nic nie daje tylko fajnie wyglada... ciekawe)
hehe, ja tez wlasnie czekalem az ktos to napisze jak zrobic:)
dzisiaj wieczorkiem moze przysiedze troche, kto wie, moze uda sie to rozgrysc

pozdro
RaaDeeK
Jul 4 2008, 12:37
widzialesm filmik na youtube z no look pass, napisalem do typa jak to zrobil, a on mi odpisał:
bro...uh...i can't say...i've seen others do it in other situations, i guess you just have to be lucky, all i did was press X and he did that, it's just PES magic lool
peace man
Juniorzwl
Jul 4 2008, 15:56
a po Polsku jak?? bo nie znam angielskiego...
RaaDeeK
Jul 5 2008, 13:23
CYTAT
bro...uh...i can't say...i've seen others do it in other situations, i guess you just have to be lucky, all i did was press X and he did that, it's just PES magic lool
peace man
ziom.. uh... nie moge powiedziec...widziałem jak inni to robili w innych sytuacjach i wydaje mi sie ze tzreba miec szczescie, wszystko co zrobilem to wcisniecie X a on zrobil no look pass automatycznie, to magia PESA lool
pokój ziom
herubq3
Jul 17 2008, 16:37
Nie przeglądałem całego tematu bo jest dużo postow nie chce mi sie szukać
mam pytanie ja podkręcic piłke podczas wykonywania rzutu wolnego
i jak wkręci z rożnego z góry dziękuje
RaaDeeK
Jul 17 2008, 20:32
podkrecanie wolnych masz na stronie 12 tego tematu (na samym dole) oraz w instrukcji do gry. Z rzutu roznego wkreca sie strzałką w bok

Rzadko wychodzi (mi wyszedł tylko samoboj bramkarza.. sam nigdy nie wkrecilem pilki tak zeby bramkarz nie dobił.)
mattis78
Jul 18 2008, 15:47
a mozże ktos napisac jak mozna wymusic faul bo juz tyle razy próbowałem i zawsze dostawałem zółć
Wujek21
Jul 20 2008, 20:29
Ja mam takie pytanie...
Czy w PES2008 da się przerzucić piłke nad sobą???
jak się da to jak to zrobić??
w ISS2000 się dało:)
pietja
Jul 20 2008, 21:06
hmm, ale chodzi ci o ten trick popularny w fifie gdzie przerzucasz pilke zza plecow przed siebie? czy o obojetnie jakie przerzucenie pilki?
tego pierwszego sie nie da zrobic (i dobrze wg. mnie, to nie halowka przeciez)
mozna za to przerzucic pilke ktora jest w powietrzu, po tym jak zawodnik przyjmie ja na klate (lub wysoko noga) trzeba wcisnac w odp. momencie strzalke w przeciwna strone i wtedy czasami sobie ja przerzuci nad glowa. ale timing tego tricku jest tak trudny ze raczej nie ma mowy o jego swiadomym uzywaniu podczas meczu. no chyba ze jestes kozak

Peace
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.