GigaByte
Sep 1 2007, 04:32
Postanowiłem się włączyć do projektu i pomóc autorom. Już dziś o 5 zacząłem prace nad pełną wersją. Zastępuję średniawe komentarze Szpaka i Szarana na bardziej ożywcze i dodaje trochę nowych. Być może jeszcze w tym tygodniu zuploaduję.
Hojrak Red Devil
Sep 1 2007, 11:47
Cytat(BurroX @ Sep 1 2007, 05:36:16) [snapback]180495[/snapback]
Postanowiłem się włączyć do projektu i pomóc autorom. Już dziś o 5 zacząłem prace nad pełną wersją. Zastępuję średniawe komentarze Szpaka i Szarana na bardziej ożywcze i dodaje trochę nowych. Być może jeszcze w tym tygodniu zuploaduję.

Pomoc sie przyda
Z tymi pustymi plikami to jest tak jak napisał Phantom
toszman
Sep 3 2007, 10:22
Mozna ten komentarz szaranowicza wrzucic na inny serwer bo z filefronta mi scaigna ze slabym transferem ;( najlepej na rapidshare ;] bardzo prosze ;]
Siemka moze ktos napisac jak dodac ten koment do pesa bo jestem troche zielony w tym patchowaniu
Sciagasz komentarz i 2 updaty
Nastepnie wypakowujesz komentarz i wklejasz do folderu "dat"(jak masz wersje angielska to zmien nazwe na e-sound)
Wypakowujesz obydwa updaty
Nastepnie musisz pobrac program DKZ Studio
Otwierasz w nim p_sound/e_sound klikasz "Import All Filles" wybierasz folder "update"(ten ktory wypakowales) i klikasz "OK"
Pliki Ci sie zaimportuja.
Tak samo robisz z drugim updatem
Potem zapisujesz jako p_sound1/e_sound1
Wylaczasz DKZ
Wchodzisz do folderu z gra usuwasz p_sound/e_sound i zmnieniasz nazwe z p_sound1/e_sound1 na p_sound/e_sound
Jezeli napisalem cos nie tak to prosze mnie poprawic
Cytat(Oskar @ Sep 6 2007, 15:27:59) [snapback]181880[/snapback]
Sciagasz komentarz i 2 updaty
Nastepnie wypakowujesz komentarz i wklejasz do folderu "dat"(jak masz wersje angielska to zmien nazwe na e-sound)
Wypakowujesz obydwa updaty
Nastepnie musisz pobrac program DKZ Studio
Otwierasz w nim p_sound/e_sound klikasz "Import All Filles" wybierasz folder "update"(ten ktory wypakowales) i klikasz "OK"
Pliki Ci sie zaimportuja.
Tak samo robisz z drugim updatem
Potem zapisujesz jako p_sound1/e_sound1
Wylaczasz DKZ
Wchodzisz do folderu z gra usuwasz p_sound/e_sound i zmnieniasz nazwe z p_sound1/e_sound1 na p_sound/e_sound
Jezeli napisalem cos nie tak to prosze mnie poprawic
Wielkie dzieki:)
Cytat(bjk @ Sep 6 2007, 18:43:18) [snapback]181960[/snapback]
Wielkie dzieki:)
sorki ale mam jeszcze małe pytanko bo chyba cos zle zrobilem no wsumie mam komentarz szpakowskiego ale przeplata sie on z angielskim wlasciwie to angielskiego jest wiecej:D
Hojrak Red Devil
Sep 8 2007, 10:22
Cytat(bjk @ Sep 8 2007, 11:19:17) [snapback]182343[/snapback]
sorki ale mam jeszcze małe pytanko bo chyba cos zle zrobilem no wsumie mam komentarz szpakowskiego ale przeplata sie on z angielskim wlasciwie to angielskiego jest wiecej:D
Masz tak dlatego, ze pobrałeś wersję Rademenesa w której bazował na angielskiej wersji. Nie wszystkie pliki sa zamienione i dlatego słyszysz tez angielskich komentatorów.
pozdro:)
To mój pierwszy post. Witam zatem wszystkich i dziękuję za wspaniałą pracę nad komentarzem. Odwalacie naprawdę kawał solidnej roboty zastępując tę kaszanę Borka i Kołtonia (w mniejszym stopniu). Zastanawiam się czasem, czy jeśli Borek gra w pesa to na jakim gra. Ja bym chyba wyłączył żeby nie załapać doła

Kołtoń jeszcze może być, ale Borek wypada tak, jakby nagrywał swoje kwestie na ostrym kacu

. Po za tym komentarze B&K są pozbawione tego brudu, typowego dla komentarzy, który jest obrcny w komentarzu Szaraka i Szpaka.
Mam również sugestię dla ludzi którzy zajmują się komentarzem. Wiele kwestii jest w Fifie 06, gdzie komentarz jest nieco inny. Bardzo możliwe, że tam znajdziecie wiele kwestii potrzebnych. Pamietam ze w 06 bardziej podobały mi się kwestie związane z pożegnaniem się komentatorów. Opieram się jednak na wspomnieniach i mogę się mylić. Niemniej w 06 jest wiele kwestii, a także nazwisk, zmienionych, które mogą znaleźć zastosowanie w Pesie.
Jeszcze raz gratsy za to co robicie i mega dzięki.
Pozdro dla Pesomaniaków.
TOMaSSon 94
Sep 11 2007, 13:29
Jak idzie praca nad finalem?
Bo trochę cisza jest w tym temacie
PS. Rozumiem, że dużo pracy jest nad tym...
Siemka. Pisze ten post w imieniu Hojraka, ponieważ rozmawiałem z nim przed chwilą na gg. Bowiem istnieje mały problem, a jest on taki, że niektórzy użytkownicy mają problem z pobieraniem tego komentarza z Filefronta. Tak samo jest ze mną. Szybkość pobierania wacha sie między 5 a 6 KB/s. I teraz prośba do was. Dajcie link do jakiegoś ogólnodostepnego serwera z uploadem i z limitem do 400 lub wiecej mb. Aha serwer ma mieć dobre transfery. Jeżeli ktoś poda dobry serwer Hojrak postara sie już na jutro wstawić p_sound ze wszystkimi dotychczasowymi uptadami. Ale jest też taka opcja, że gdy ktoś posiada szybkie łącze może wrzucic podstawową wersje komentarza na inny serwer o wiele szybciej niż Hojrak. Jeżeli tak się stanie my i wielu uzytkowników bedziemy bardzo wdzieczni.
Pomóżcie.
Za finalem bedzie trzeba troche(troche dużo,bo pewnie zara padną posty troche-czyli ile jeszcze zaczekać.)
TOMaSSon 94
Sep 11 2007, 17:12
Cytat(kksm @ Sep 11 2007, 15:08:39) [snapback]183090[/snapback]
Siemka. Pisze ten post w imieniu Hojraka, ponieważ rozmawiałem z nim przed chwilą na gg. Bowiem istnieje mały problem, a jest on taki, że niektórzy użytkownicy mają problem z pobieraniem tego komentarza z Filefronta. Tak samo jest ze mną. Szybkość pobierania wacha sie między 5 a 6 KB/s. I teraz prośba do was. Dajcie link do jakiegoś ogólnodostepnego serwera z uploadem i z limitem do 400 lub wiecej mb. Aha serwer ma mieć dobre transfery. Jeżeli ktoś poda dobry serwer Hojrak postara sie już na jutro wstawić p_sound ze wszystkimi dotychczasowymi uptadami. Ale jest też taka opcja, że gdy ktoś posiada szybkie łącze może wrzucic podstawową wersje komentarza na inny serwer o wiele szybciej niż Hojrak. Jeżeli tak się stanie my i wielu uzytkowników bedziemy bardzo wdzieczni.
Pomóżcie.
Za finalem bedzie trzeba troche(troche dużo,bo pewnie zara padną posty troche-czyli ile jeszcze zaczekać.)
Tak, rozumiem, że to bardzo ciężka praca, lecz mam słabe łącze i nie dam rady wrzucić :/
Przyłączam się do prośby kksm-a
PS. Może mi się uda
toszman
Sep 11 2007, 20:31
Bylbym bardzo szczesliwy gdybyscie wrzucili ten koment na inny serwer ;P
Z tego co wiem to takie duze pliczki mozna takze wrzucic na
http://www.nakido.com/
Hojrak Red Devil
Sep 11 2007, 21:33
Na 99% wrzucę na inny serwer
pozdro:)
toszman
Sep 13 2007, 14:45
Hojrak a kiedy sie mozna tego spodziewac na nowym swerwerze? ;>
Hojrak Red Devil
Sep 18 2007, 18:43
W sobote prawdopodobnie wydam full version komentarza
rozumiem ze w tą sobotę? Już sie nie mozemy doczekac ;]
Ło to superancko tylko wstawiaj na wszystko co chcesz oprócz filefronta
Phantom
Sep 19 2007, 00:37
A właśnie najlepiej na Filefronta. Brak limitów i szybkie ściąganie.
W końcu Full, czyli rozumiem, że bez Borka i Kołtonia?
Hojrak Red Devil
Sep 19 2007, 07:31
Tak bez Borka i Kołtonia , na FileFronta dam na pewno ale nie wiem jaki inny serwer? Jak znacie jakiś dobry z max. limitem do 400MB to piszcie.
Na
http://www.gigasize.com/ masz 600MB limitu tylko musisz sie bezplatnie zarejestrowac
toszman
Sep 19 2007, 13:57
Martinst90
Sep 22 2007, 13:50
to kiedy bedziesz wrzucal???
elotto
Sep 22 2007, 15:11
chyba z tego komentarza nic nie bedzie, na pro-evo Hojrak pisal ze robil format dysku i caly komentarz przepadl
Niestety tak bywa. Jednak nie możemy z nić obwiniać Hojraka. To TYLKO z jego dobrej woli mieliśmy ten niekompletny komentarz. Ja i tak mu dziekuje za to co
juz zrobił: )
Pzdr
Hojrak Red Devil
Sep 22 2007, 15:36
Komentarz wyjdzie jutro wraz z OE patch .
barman_2000
Sep 22 2007, 16:53
to dobrze bo po wcześniejszych postach myślałem że nic z tego nie będzie pzdr
@Hojrak, będzie to dzisiaj ? bo nie wiem czy sprawdzać stronke/forum co 10min ;D Pozdro.
TOMaSSon 94
Sep 23 2007, 16:52
Cytat(herus @ Sep 23 2007, 17:41:24) [snapback]186159[/snapback]
@Hojrak, będzie to dzisiaj ? bo nie wiem czy sprawdzać stronke/forum co 10min ;D Pozdro.
Ehh... Czytajcie ludzie czasami forum...
Było napisane że wyjdzie RÓWNO (czyt. DZISIAJ) z OE PATCHEM
Hojrak Red Devil
Sep 30 2007, 19:21
Pobierz
ronaldo_9
Sep 30 2007, 19:44
kiedy wersja 100%?
ja sciagnolem razem z oe3.0 i potem uptade ale dalej sie borek wtraca.
czy to co dalej teraz to 100%?
tak w ogole to podziwiam cie za to, ja bym nie mial czasu zeby to zrobic.
ty pewnie tez robiles to kosztem wielu wyrzeczen.
tym bardziej szacun dla ciebie. pozdro
Damian.
Sep 30 2007, 20:00
Ten link co dales , to jest plik p_Sound razem z updatem czy cos jescze dodales?
GeloElo
Dec 24 2007, 12:42
mozna dodac na inny serwer ?? bo filefronta ide jak krew z nosa
Po przetestowaniu tego komentarzu podzielę się swoją opinią na temat owej pracy.
Po pierwsze: Brakuje mi paru fajnych tekstów, które były w FIFI'e np. "Nie wyszedł mu ten strzał. Teraz kręci głową tylko, żeby sobie nie skręcił karku" lub "To nie beasball. Tu nie ma punktów za wybicie na trybuny". Po prostu brakuje tekstów, które są specyficzne dla tych komentatorów.
Po drugie: Za często się wcina Borek. Np. "Oto Deco", "Odonkor" i inne odzywki.
Więc... Hojrak, jeśli jeszcze będziesz poprawiał ten komentarz to mam nadzieję, że skorzystasz z moich uwag i dodasz kilka nowych tekstów. Pozdrawiam i liczę na uptade.
Hojrak Red Devil
Jan 17 2008, 12:43
Cytat(zywul @ Jan 10 2008, 21:53:33)

Po przetestowaniu tego komentarzu podzielę się swoją opinią na temat owej pracy.
Po pierwsze: Brakuje mi paru fajnych tekstów, które były w FIFI'e np. "Nie wyszedł mu ten strzał. Teraz kręci głową tylko, żeby sobie nie skręcił karku" lub "To nie beasball. Tu nie ma punktów za wybicie na trybuny". Po prostu brakuje tekstów, które są specyficzne dla tych komentatorów.
Po drugie: Za często się wcina Borek. Np. "Oto Deco", "Odonkor" i inne odzywki.
Więc... Hojrak, jeśli jeszcze będziesz poprawiał ten komentarz to mam nadzieję, że skorzystasz z moich uwag i dodasz kilka nowych tekstów. Pozdrawiam i liczę na uptade.
Niedługo powinienem wydać update , na pewno skorzystam z twoich rad , aczkolwiek jeśli chodzi o wypowiadanie niektórych nazwisk przez Borka to ja tutaj nic nie mogę zrobić - Szpaq nie wypowiada w fifie wszystkich nazwisk
pozdro
ronaldo_9
Jan 17 2008, 12:58
ten tekst ze skręceniem karku jest ale bardzo rzadko go szpak wypowiada, wydaje mi sie ze w fifie jest koment deco, ale i tak twoja pracka jest zajebista i bardzo czasochłonna, pozdro
Omar33
Jan 21 2008, 22:59
Hojrak pozwole sobie spytac: czy jest szansa ze wykonasz komentarz do PES2008? A jesli tak, to kiedy mozna sie go spodziewac? I czy bedzie dostepny osobno, czy trzeba bedzie sciagac dodatkowy balast w pakiecie?

edit: Ups! Nie doczytalem ze to temat o PES2008
Pytania sie zdezaktualizowały....
Hojrak Red Devil
Jan 22 2008, 08:20
Cytat
edit: Ups! Nie doczytalem ze to temat o PES2008
Pytania sie zdezaktualizowały....
Wydawało mi się że do Pes 6
Cytat
Hojrak pozwole sobie spytac: czy jest szansa ze wykonasz komentarz do PES2008? A jesli tak, to kiedy mozna sie go spodziewac? I czy bedzie dostepny osobno, czy trzeba bedzie sciagac dodatkowy balast w pakiecie?
Tak mam zamiar wydac komentarz do Pes 2008 , nie wiem kiedy będzie możńa sie go spodziewac, dostępny będzie osobno
Pozdro
Omar33
Feb 13 2008, 22:54
Hojrak, jako ze jestem ogromnie zainteresowany Twoim patchem, pozwalam sobie spytac, czy od Twojej ostatniej wypowiedzi w tym watku prace nad komentarzem do PES2008 posunely sie do przodu? Jesli tak, to w jakim stopniu?
Pozdrawiam
Hojrak Red Devil
Feb 15 2008, 15:55
Cytat(Omar33 @ Feb 13 2008, 22:58:31)

Hojrak, jako ze jestem ogromnie zainteresowany Twoim patchem, pozwalam sobie spytac, czy od Twojej ostatniej wypowiedzi w tym watku prace nad komentarzem do PES2008 posunely sie do przodu? Jesli tak, to w jakim stopniu?
Pozdrawiam
Tak moje prace posunęły sie do przodu , zrobione jest około 40 % komentarza .
Omar33
Feb 16 2008, 21:44
Dzieki za odpowiedz

Nie moge sie doczekac momentu osiagniecia 100%!
Oby jak najszybciej!
Pozdrawiam
czapel10
Feb 19 2008, 20:11
i jak panowie ile macie juz % komenta, wystarczy usunac tego borka i bedzie git.
Kempes
May 15 2008, 12:03
Maharadza
May 18 2008, 22:29
dawno mnie wogole na stronce nie było i mam takie pytanie,sory jesli sie powtorzy,ktos cos wie o jakims nowym pesie?bedzie w tym roku cos?
patrykb1991
May 27 2008, 11:38
Jak idą pracę??
robien92
Jun 1 2008, 00:02
??? czemu temat zgasł ????
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.