Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komentarze
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Stron: 1, 2, 3
k0rdian
Wiadomo już chociaż nieoficjalnie kto będzię komentował w PES 08? I czy wogole bedzie polski komentarz? Mysle ze jak w PES6 byl to i tutaj bedzie wink.gif
Mam nadzieje ze poprawia mizerne komentarze Borka i Kołtonia
Hojrak Red Devil
Raczej Borek i Kołtoń , też mam nadzieje ze poprawią ten nudnawy komentarz
zyga
W sumie to nie wiadomo, troche czasu do premiery zostalo wiec nie ma jeszcze co myslec nad tym. Fajnie by bylo uslyszec zywszy komentarz Borka i Koltonia, chociaz ten drugi lepiej wypadl jak dla mnie.

No i zeby wkoncu powiedzieli w trakcie meczu kto z kim gra!!! blink.gif
k0rdian
Ja osobiście wolałbym usłyszeć Szaranowicza wink.gif
Baleron
Chętnie usłyszałbym Szpakowskiego i Mielcarskiego rolleyes.gif . Jak oni we dwójkę komentują mecz to aż chce się słuchać

http://pl.youtube.com/watch?v=OOg1vRJ--yg
http://pl.youtube.com/watch?v=2ucGlDFOrAs&...ted&search=

Pare przykładów (polecam 2 filmik wink.gif )
k0rdian
Cytat(Baleron @ Jul 27 2007, 02:13:25) [snapback]167850[/snapback]
Chętnie usłyszałbym Szpakowskiego i Mielcarskiego rolleyes.gif . Jak oni we dwójkę komentują mecz to aż chce się słuchać

http://pl.youtube.com/watch?v=OOg1vRJ--yg
http://pl.youtube.com/watch?v=2ucGlDFOrAs&...ted&search=

Pare przykładów (polecam 2 filmik wink.gif )

Drugi link - Mecz POL-POR... Mmm wink.gif Byłem na tym meczu a pozniej sciagnalem ten mecz z neta i ogladalem i jak sluchalem to az sie lezka w oku krecila wink.gif
Takie komentarze jakbym mial w PES'ie to bym pewnie plakal ze wzruszenia biggrin.gif
JuveR
Cytat(zyga @ Jul 26 2007, 05:54:58) [snapback]167570[/snapback]
W sumie to nie wiadomo, troche czasu do premiery zostalo wiec nie ma jeszcze co myslec nad tym. Fajnie by bylo uslyszec zywszy komentarz Borka i Koltonia, chociaz ten drugi lepiej wypadl jak dla mnie.

No i zeby wkoncu powiedzieli w trakcie meczu kto z kim gra!!! blink.gif

Nierealne dry.gif Bo wystarczy że zmienisz Ofa tam będą inne drużyny i kicha rolleyes.gif
Zapewne w Pesie dalej będą komentowali Borek I Kołtoń mad.gif
Hojrak Red Devil
Cytat(JuveR @ Jul 27 2007, 08:54:06) [snapback]167861[/snapback]
Nierealne dry.gif Bo wystarczy że zmienisz Ofa tam będą inne drużyny i kicha rolleyes.gif

no w sumie tak, ale mogliby to zrobić. o ile sie nie mylę w ang. wersji mówią ktoz kim gra.

no i druga sprawa to też chciałbym żeby w nowym pes komentował Szpakowski i Mielcarski
Baleron
Cytat(JuveR @ Jul 27 2007, 08:54:06) [snapback]167861[/snapback]

Można by było zdobyć pare urywków ze spotkań wyciąć nazwydrużyn i wrzucić do Pes`a (ewentualnie usunąć) wink.gif . Wszystko da rade zrobić...
GigaByte
Może wraz z nowym silnikiem gry wzrośnie też możliwość wzbogacenia komentarza - jakby tak komentowali jak przy golu Smokarka w meczu z Portugalią (z klepki Lewandowski, jest szansa - ACH! Niewiele brakowało, ale tam jest jeszcze Ebi Smolarek! Gol! A więc jest! Ebi Smolarek, jak 20 lat temu jego ojciec tongue.gif) to by bylo super.
Ujmeny
Cytat(BurroX @ Aug 4 2007, 10:30:03) [snapback]170533[/snapback]
Może wraz z nowym silnikiem gry wzrośnie też możliwość wzbogacenia komentarza - jakby tak komentowali jak przy golu Smolarka w meczu z Portugalią (z klepki Lewandowski, jest szansa - ACH! Niewiele brakowało, ale tam jest jeszcze Ebi Smolarek! Gol! A więc jest! Ebi Smolarek, jak 20 lat temu jego ojciec tongue.gif) to by było super.

Rzecz nieosiągalna. Ilość kombinacji/zagrań, które należałoby objąć indywidualnym komentarzem jest porażająca. Stworzenie samego kodu, i dodanie do niego dźwięków, żmudne testy wydłużyłoby wydanie gry o minimum 12 miesięcy.

Wątpię, aby kiedykolwiek doczekaliśmy się zmiany polityki KONAMI, tj. wycofanie się z corocznego wydawania produktu, i przejście na 2 letni okres tworzenia gry. Czas wyznaczony przez producentów jest zbyt krótki, aby wprowadzić jakiekolwiek rewolucje. Od dawien dawna gra poraża antyczną grafiką, szpetnym menu, tandetnymi dźwiękami...
Hojrak Red Devil
Cytat(BurroX @ Aug 4 2007, 10:30:03) [snapback]170533[/snapback]
Może wraz z nowym silnikiem gry wzrośnie też możliwość wzbogacenia komentarza - jakby tak komentowali jak przy golu Smokarka w meczu z Portugalią (z klepki Lewandowski, jest szansa - ACH! Niewiele brakowało, ale tam jest jeszcze Ebi Smolarek! Gol! A więc jest! Ebi Smolarek, jak 20 lat temu jego ojciec tongue.gif) to by bylo super.

Teoretycznie jest to możliwe ale w praktyce za dużo pracy by z tym było.
na razie nieosiągalne.
chatek
Ja bym wolał żeby komentowali Panowie z Canal + Smokowski i Twarowski smile.gif ciekawie komentują, poprawnie wypowiadają nazwiska i IMO są lepszi od Borków, Kołtoniów, Szaranowiczów i Szpakowskich. Ktoś podziela moje zdanie ?
T-Mac
od Koltonia to chyba kazdy lepszy jest choc w pes6 to on nadaje troszke rytmu smile.gif

dla mnie numer jeden to Jacek Laskowski smile.gif poprostu podchodzi mi jego sposob w jaki komentuje spotkanie
no i jak sie pomyli i powie ze ktos inny jest przy pilce to nie leci dalej jak szpakowski tylko przeprasza i poprawia smile.gif

a teraz ulubiony przeze mnie cytat Szpaka
mundial Niemcy - Polska
"Janas chyba zmienił zdanie, choć Brożek był już rozebrany"
Hojrak Red Devil
Ja bym wolał żeby komentowali Panowie z Canal + Smokowski i Twarowski smile.gif ciekawie komentują, poprawnie wypowiadają nazwiska i IMO są lepszi od Borków, Kołtoniów, Szaranowiczów i Szpakowskich. Ktoś podziela moje zdanie ?

W sumie masz racje Kołtoń i borek są do kitu szpak z Szaranowiczem jeszcze by uszli ,komentują bardziej z życiem ale oni już robią kom. dla FIFY. Wydaje mi sie że KONAMI nie będzie na razie zmieniało komentatorów
andree-e
Polski komentarz w pes 6 poprostu jest przetłumaczony z komentarza angielskeigo,i jest bez życia całkowicie-BOREK jest dobrym komentatorem ,ale gdyby w PESIE komentował a nie czytał z kartki byłoby o wiele ciekawiej..Wystarczy troche serca włożyć w ten komentarz a naprawde byłoby dużo lepiej..I jakieś nowe teksty mogłyby padać bo tekst TEN STRZAL BYŁ FATALNY,POWINIEN WRÓCIC DO SZKÓLKI PIŁKARSKIEJ czy jakos tak:)jest poprostu smieszny..Panu Szpakowskiemu zdarzają sie mecze gdzie dobrze komentuje ale są i takie gdzie ubaw po pachy(nie obrażając wyżej wymienionego).Nie wiem jak w fifie bo gram tylko w PESA..Gra może i poraża antycznym menu itd ale co z tego skoro gra sie w nia o niebo lepiej niz w fife(nie obrazajac fanów fify-kazdy ma swoje gusta) i mozna pobrac roznego rodzaju patche itd..pozdro
dj_adriano
Cytat(chatek1 @ Aug 4 2007, 13:34:00) [snapback]170595[/snapback]

ja też uważam że ta para z C+ przypasowała by do PES'a(bo reszta te wszystkie Szpakowskie Borki ,Kołtonie itd..juz naprawde przereklamowani) bo ja też szególnie jestem uczulony na niepoprawne wymawianie nazwisk..

pzdr.. wink.gif
Tomak
Cytat(andree-e @ Aug 5 2007, 03:45:08) [snapback]170821[/snapback]
BOREK jest dobrym komentatorem

Borek najlepiej komentuje w duecie, natomiast sam... hmmm... nie jestem przekonany.

Napewno nikt nie przekazuje tak emocji jak SzpaQ ;] Fajnie byłoby usłyszeć Go w nowym PESie. Dobrałby kogoś do pary, i byłaby gitarka wink.gif
batman
Cytat(Tomak @ Aug 16 2007, 20:47:58) [snapback]174840[/snapback]
Borek najlepiej komentuje w duecie, natomiast sam... hmmm... nie jestem przekonany.

Napewno nikt nie przekazuje tak emocji jak SzpaQ ;] Fajnie byłoby usłyszeć Go w nowym PESie. Dobrałby kogoś do pary, i byłaby gitarka wink.gif

Tomak zdecydowanie masz rację!!!Fajnie byłoby gdyby SZPAQ komentował z Mielcarskim
Jacmen
Wiecie co może niech konami znaczy sie CD Project da sobie spokój z polską wersją językową. Mi ten polski komentarz nie przypomina meczu jak moja siostra która sie nie zna kompletnie na piłce słysząc ten komentarz zapytała sie czy nagrywał go ten koleś w łóżku jak by spał. Jest to totalny obciach dla Firmy konami ze pod jej nazwą jest taki bubel czyli polska wersja językowa nawet w napisach są błędy treninuj zawody <hahaha> To jest moje zdanie a co do tego kto mógłby komentować mecz to Pan Kaczyńsk* ten co sie ożenił z najpiękniejszą kobietą od najzabawniejszych zwierząt Świata z jego Bratem. Nie widział bym duzej róźnicy wink.gif Niechce żeby tak wyglądał Pes 2008 sad.gif
batman
Cytat(jacmen @ Aug 16 2007, 21:46:23) [snapback]174855[/snapback]
Wiecie co może niech konami znaczy sie CD Project da sobie spokój z polską wersją językową. Mi ten polski komentarz nie przypomina meczu jak moja siostra która sie nie zna kompletnie na piłce słysząc ten komentarz zapytała sie czy nagrywał go ten koleś w łóżku jak by spał. Jest to totalny obciach dla Firmy konami ze pod jej nazwą jest taki bubel czyli polska wersja językowa nawet w napisach są błędy treninuj zawody <hahaha> To jest moje zdanie a co do tego kto mógłby komentować mecz to Pan Kaczyńsk* ten co sie ożenił z najpiękniejszą kobietą od najzabawniejszych zwierząt Świata z jego Bratem. Nie widział bym duzej róźnicy wink.gif Niechce żeby tak wyglądał Pes 2008 sad.gif

Masz racje ale dobrze że w ogóle w PESie 6 była PL wersja językowa
zyga
No wlasnie, KONAMI docenilo Polakow smile.gif , ale co seria powinien byc postep. Licze na cos lepszego, ale i tak czesto wylaczam komentarz.
batman
Cytat(zyga @ Aug 16 2007, 22:18:35) [snapback]174871[/snapback]
No wlasnie, KONAMI docenilo Polakow smile.gif , ale co seria powinien byc postep. Licze na cos lepszego, ale i tak czesto wylaczam komentarz.

Wcale się tobie nie dziwie tak dennego polskiego komentarza jeszcze nie słyszałem - ja też często wyłączam komentarz albo zmieniam np na j. angielski
Hojrak Red Devil
Cytat(batman015 @ Aug 17 2007, 10:43:43) [snapback]174926[/snapback]
Wcale się tobie nie dziwie tak dennego polskiego komentarza jeszcze nie słyszałem - ja też często wyłączam komentarz albo zmieniam np na j. angielski

Nie przesadzaj wcale ten komentarz nie jest taki najgorszy a co do angielskiego to ja nie
widze różnicy - gadają do samo i kompletnie bez emocji
a ja w PES 6 używam Szpakowskiego i Szaranowicza
mati_910
a masz skonwertowany polski komentarz z fify07 do pes6 ???
Hojrak Red Devil
Cytat(mati_910 @ Aug 19 2007, 10:53:01) [snapback]175534[/snapback]
a masz skonwertowany polski komentarz z fify07 do pes6 ???

Tak , ale nie w 100%
TOMaSSon 94
Cytat(Hojrak Red Devil @ Aug 19 2007, 10:59:27) [snapback]175536[/snapback]
Tak , ale nie w 100%

A mógłbyś wrzucić?
Hojrak Red Devil
Cytat(TOMaSSon 94 @ Aug 19 2007, 11:18:37) [snapback]175541[/snapback]
A mógłbyś wrzucić?

No mogę tyko to nie jest 100 % przekonwentrowane , i mam w związku z tym pytanie czy ktoś pomógł by mi dokończyć
ten komentarz ponieważ osoba z którą to robiłem coś sie nie odzywa a we dwóch skończylibyśmy to szybciej. Tak wiec jeśli ktoś byłby chętny to niech pisze.
wali-góra
ja jestem chetny i to bardzo
Hojrak Red Devil
No to zapraszam na gg 218866
Martinst90
wrzuc go zobaczymy
mati_910
to fantastycznie, ze w koncu ktos podjal sie tego zadania. Teraz nasz pes napewno bedzie zywszy xD
Hojrak Red Devil
Cytat(Martinst90 @ Aug 19 2007, 13:44:02) [snapback]175589[/snapback]
wrzuc go zobaczymy

No spoko jutro postaram się wrzucić

mati_910
Hojrak - to wez sie postaraj z tym komentarzem. Bo sam chcialbym przetestowac to w pesie. smile.gif Z gory dzieki.
POZDRAWIAM wink.gif
Hojrak Red Devil
Cytat(mati_910 @ Aug 20 2007, 18:21:02) [snapback]175975[/snapback]
Hojrak - to wez sie postaraj z tym komentarzem. Bo sam chcialbym przetestowac to w pesie. smile.gif Z gory dzieki.
POZDRAWIAM wink.gif

No już go wrzucam na serwer za jakieś 2,5 godzinki będzie gotowe.
Jacmen
Nie mogę sie doczekać jak Hojrak wrzuci komentarz na serwa jeszcze trochę czas trzeba poczekać wink.gif
Hojrak Red Devil
Ej mam pewien problem
konkretnie

plik już mi się dawno zuploadował ale nie wyskakuje mi to pod jakim linkiem będzie dostępny plik
czekam już od 20 min. może ktoś wie co zrobić , bo jak nie to będę musiał wrzucać jeszcze raz
Bardock
Wrzuć na speedyshare
Hojrak Red Devil
Sorry, że tak długo ładowałem ten plik, ale sie udało
trzymajcie DOWNLOAD
szołpas
Cytat(Hojrak Red Devil @ Aug 21 2007, 15:43:54) [snapback]176296[/snapback]
Sorry, że tak długo ładowałem ten plik, ale sie udało
trzymajcie DOWNLOAD

Dzieki wink.gif juz pobieram smile.gif)
kksm
Ja też pobieram ale powiem wam że jak narazie mam strasznie słaby transfer.Prosze o wstawienie na speedyshare lub jeszcze co innego ale żeby szybkie transfery były bo na FF są z tego co wiem najsłabsze.Z góry dzięki Hojrak.
Jacmen
Wielkie dzięki juz zasysam wink.gif
mati_910
Bóg zapłać Hojrak xD
juz pobieram, cso z tym transferem jest nie tak na FF, ale "dla wytrwalych nagroda" biggrin.gif
POZDRAWIAM ; )
jestin
Niech ktos napisze czy warto
Domelx
Jeśli nie lubisz drętwych kmentów Borka i Kołtonia, to napewno warto ściągnąć trochę mniej drętwego Szpakowskiego i Szaranowicza rolleyes.gif
szołpas
warto warto rolleyes.gif Mi osobiscie sie bardzo podoba ten komentarz biggrin.gif .. juz nie jest taki nudny ;] ... ale i tak Szaranowicz pierdoli głupoty laugh.gif

edit: co do błedów to chyba coś po angielsku raz usłyszałem ;pp ale nie pamietam nawet co :/ ... chyba ze mi sie przeslyszało ...
Hojrak Red Devil
Cytat(sZ0lpAs @ Aug 21 2007, 21:14:21) [snapback]176436[/snapback]
warto warto rolleyes.gif Mi osobiscie sie bardzo podoba ten komentarz biggrin.gif .. juz nie jest taki nudny ;] ... ale i tak Szaranowicz pierdoli głupoty laugh.gif

No to jest dopiero wczesna wersja tego komentarza wiec jak wypuścimy pełna to myślę że będzie jeszcze lepsza
mam prośbę do tych którzy to ściągneli jak usłyszycie jakieś poważne błędy w tym komentarzu to piszcie
batman
Zassysam - pomysł z tym komentarzem jest na prawde świetny
Domelx
Wychwyciłem pare błędów:
1. Nie wiem czy tak jest tylko u mnie (i czy przyoadkiem nie miało tak być blink.gif ) ale u mnie komentują wszyscy razem !! Połączenie Kołtonia i Borka razem z Szaranowiczem i Szpakowskim niezabardzo wpada w ucho dry.gif
2. Trochę się rzadko odzywają (chodzi mi o Szpaka i Szarana)

Mam nadzieje że w finalu to będzie poprawione rolleyes.gif

P.S Jak coś jeszcze znajdę to na pewno napiszę rolleyes.gif
GigaByte
Co do pierwszego punktu to się zgodzę, a co do drugiego to niezbyt bo odzywają się często - tylko niestety często też nie Ci, co trzeba. dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.