Po wielu przeciwnosciach losu wykonałem swoją pierwszą w życiu twarz. Nie spodziewajcie sie cudów. Następna napewno będzie lepsza gdzyz nie popełnie tych błedów co w tej zrobiłem. Oto i ona. Zaznaczam że włoski nie moje bo ja nie robie jak narazie.
John Terry ( Chelsea Londyn)
Damian.
Mar 6 2007, 15:42
Po :
1. Dawaj większe screeny
2.
http://www.gamingaccess.com/index.php?news_id=6505 (Duzo ci pomoże ten tutek)
3. Pracuj w oedicie (źle zampowany nos , usta krzywe ,)
4. Powodzenia
Bardzo niedopracowana twarz
Dominoz
Mar 6 2007, 16:14
Heh...widac,ze wiele w modelu nie ruszyles nie mowiac juz o zmapowaniu BMP
jako niedoświadczony facemaker składam zapytanie co to jest mapowanie BMP i jak to wykonać ???
QUOTE(szolik @ Mar 6 2007, 15:40:27) [snapback]128451[/snapback]
Po wielu przeciwnosciach losu wykonałem swoją pierwszą w życiu twarz. Nie spodziewajcie sie cudów. Następna napewno będzie lepsza gdzyz nie popełnie tych błedów co w tej zrobiłem. Oto i ona. Zaznaczam że włoski nie moje bo ja nie robie jak narazie.
John Terry ( Chelsea Londyn)

Średnio, powiem więcej, słabo. Ale to dopiero początek więc większych pretensji nie mam. Powodzenia w następnych pracach
Coś te usta takie powykrzywiane a i ogólnie ma nieład na twarzy;-)
Ale jak na pierwszą prace to widać że możesz być w tym dobry.
Damian.
Mar 6 2007, 19:55
szoolik chyba nieużywałes oedit. Bo w pes6 mam indentycznego KONAMI.
QUOTE(Damianinho @ Mar 6 2007, 19:59:35) [snapback]128605[/snapback]
szoolik chyba nieużywałes oedit. Bo w pes6 mam indentycznego KONAMI.
No nie przesadzaj że ten Konami jest identyczny. Narazie dopiero poznaje te programy. Faktycznie niewiele w nim robiłęm. Jutro moze zrobię go od początku i napewno wyjdzie zdecydowanie lepszy bo nie popełnie już tych błędow co zrobiłem przy pierwsze mordce.
użyj innej foty bo z tej często wychodzi dziwny
Zrobiłem jeszcze raz Terrego z tej samej foty ale na tutorialu by Jay (BMP) Troszke sie pobawiłem w Oedit ale i tak jestem niezadowolony z paru rzeczy. Ale juz nabieram wprawy. Oto i nowe dzieło. Na pierwszy rzut oka widac ze jest lepszy od poprzedniego ale tez nie jest najlepszy, mogłem zrobic jeszcze lepszego. Jak na drugą twarz to mysle ze nienajgorzej wyszło
QUOTE(szolik @ Mar 7 2007, 18:15:23) [snapback]128761[/snapback]
Zrobiłem jeszcze raz Terrego z tej samej foty ale na tutorialu by Jay (BMP) Troszke sie pobawiłem w Oedit ale i tak jestem niezadowolony z paru rzeczy. Ale juz nabieram wprawy. Oto i nowe dzieło. Na pierwszy rzut oka widac ze jest lepszy od poprzedniego ale tez nie jest najlepszy, mogłem zrobic jeszcze lepszego. Jak na drugą twarz to mysle ze nienajgorzej wyszło

slabiutko
zle wtopione bmp. szczegolnie na czole to widac
QUOTE(calwin @ Mar 7 2007, 16:26:22) [snapback]128763[/snapback]
slabiutko
ale żes sie rozpisał. Napisz konretnie co Ci sie nie podoba i co poprawic
mam pytanie bo zrobiłem kolejną twarz. I wrzucam przez GGS twarz jeszcze nim robiłem w Oedit i wrzuca sie normalnie i jest dobrze a jak wrzucam juz po tym jak poprawiałem ją w Oedit to jak importuje to wyskakuje takie okinko z napisem "The new file uses a different header ... Try to import anyway?" i jak dam yes to pisze ze zaimportowano a w lewym dolnym rogu nie ma tych twarzy. O co chodzi ??? Prosze o odpowiedz jak najszybszą
don rxf
Mar 7 2007, 20:09
QUOTE(szolik @ Mar 7 2007, 18:15:23) [snapback]128761[/snapback]

Słaba jakość, słabe wtopienie, słaby model, ogolnie słabo ale ćwicz.
o co chodzi wam z tym wtopieniem bo ja tam nic nie widze. Wytłumaczcie mi to jak to zrobic lepiej. I prosze niech ktos odpowie na to wczesneijsze pytanie bo kolejne twarze czekają. Aha mam prosbe do jaiegoś dobrego facemaker. Niech mi opisze proces wrzucania zrobionej przezemnie twarzy przez GGS. Bo ciągle albo wychodzi do windy albo pojawia sie okienko z napisem "The new file uses a different header ... Try to import anyway?" i nie importuje albo widac w edit mode same zęby. juz kombinowałem ale nerwica mnie bierze. Prosze bardzo kogoś o to. Bo nim porobie cos w Oedit to sie dobrze importuje a jak juz tam kombinuje to nie da rade poźniej. jeszcze raz bardzo kogos prosze o instrukcje.
Szarzan
Mar 7 2007, 20:28
Kolor zdjecia rózni sie od tego bmp na którym nakładałes zdjecie. Wtapiasz to za pomoca rozmycia i smuzenia.
Dominoz
Mar 7 2007, 20:28
Poogladaj se tutki, jak zrobic dobre BMP. To u Ciebie zdecydowanie zawodzi (nie mowiac o modelach

)
Pozdro.
Szarzan
Mar 7 2007, 20:30
Obejrzyj dokladnie tuta Jay`a. Tam jest bardzo dobrze pokazane jak sie robi BMP zeby fajnie wygladało
oglądałem i robiłem dokładnie tak jak on i niezbyt mi to wyszło.
majcher_
Mar 7 2007, 20:53
To nie chodzi o to, żeby zrobić DOKŁADNIE tak jak Jay... popatrz na jego prawa strone czola. jest tam jasna twarz bo tak padalo swiatlo na fotce. wiec zrob bmp od nowa i jak bedziesz wycinal twarz z fotki to pomin to miejsce... albo wygumuj po skopiowaniu... wtopienie twarzy to:
1. Masz 2 warstwy: BMP i wycieta fotke
2. Jeżeli nie zlewają się one dostatecznie bierzesz narzędzie o nazwie: Blur Tool i jeździsz po miejscu gdzie sie te 2 warstwy łączą ( tylko staraj sie nie rozmazywac fotki bo wtedy twarz straci na jakosci).
Pobaw sie wiecej w fotoszopie, otworz jakas fotke i zobacz co do czego sluzy ITP.
EDIT:
Oglądnij dokladnie tutorial Mystiq'a do OEDIT ze 3 razy, a potem czwarty raz juz robiac tak jak on...
Mam nadzieje ze ci pomoglem
pozdrawiam
no troch mi to wytłumaczyłeś. Ale i tak nie moge robić twarzy bo mam problem z importowaniem. A nikt mi narazie nie pomógł w tej sprawie
Dominoz
Mar 7 2007, 20:59
QUOTE(szolik @ Mar 7 2007, 21:01:31) [snapback]128858[/snapback]
no troch mi to wytłumaczyłeś. Ale i tak nie moge robić twarzy bo mam problem z importowaniem. A nikt mi narazie nie pomógł w tej sprawie
Czyli co...jak je robisz w ogole...?
Uzywasz oEdita,czy nie...?
Szarzan
Mar 7 2007, 20:59
Problem z importem twarzy? Używasz face i hair server?
juz wszystkim próbowałem imprtowac i ciągle te same błędy albo wychodzi albo to okienko i nie ma nic w tym lewm dolny rogu(GGS)
Szarzan
Mar 7 2007, 21:09
Jeżeli robisz wg tuta Jay`a to moze nie zmieniłeś wielkosci twarzy. BMP powinno byc 64 x 128
majcher_
Mar 7 2007, 21:10
Opisz wszystko dokładnie od początku do końca to sprobuje ci pomoc
QUOTE(szerszeń @ Mar 7 2007, 21:13:23) [snapback]128863[/snapback]
Jeżeli robisz wg tuta Jay`a to moze nie zmieniłeś wielkosci twarzy. BMP powinno byc 64 x 128
jest 64x128
Szarzan
Mar 7 2007, 21:11
A zapisujesz jako kolor indexowany ?
QUOTE(majcher_ @ Mar 7 2007, 21:14:25) [snapback]128864[/snapback]
Opisz wszystko dokładnie od początku do końca to sprobuje ci pomoc
no robie Bmp i jak próbowałem wrzucic (jak nie robiłem jeszcze w Oedit) to było dobrze ale do czasu bo jak poźniej chciałem wrzucic to było widać tylko żeby i aoczy (znany juz problem) A jak juz robiłem w Oedit to jak importowałem w GGS to wyskakuje okienko "The new file uses a different header ... Try to import anyway?" i pokazuje ze zaimportował a w lewym dolnym rogu tam gdzie powinny byc te dwa BMP to nie ma nic. a jak wrzuacam prze kitserver to wychodzi do windy
QUOTE(szerszeń @ Mar 7 2007, 21:15:28) [snapback]128866[/snapback]
A zapisujesz jako kolor indexowany ?
tak
Szarzan
Mar 7 2007, 21:17
Zapisz zrobiona twarz w Photoshopie zapisac jako PNG i podmienic.
QUOTE(szerszeń @ Mar 7 2007, 21:21:22) [snapback]128869[/snapback]
Zapisz zrobiona twarz w Photoshopie zapisac jako PNG i podmienic.
nie rozumiem.
Szarzan
Mar 7 2007, 21:23
No jak robisz twarz tzn. naklejasz zdjecie wyostrzasz itp. to w jakim formacie zapisujesz ?
QUOTE(szerszeń @ Mar 7 2007, 21:27:54) [snapback]128871[/snapback]
No jak robisz twarz tzn. naklejasz zdjecie wyostrzasz itp. to w jakim formacie zapisujesz ?
BMP
Szarzan
Mar 7 2007, 21:25
To zapisz jako PNG i dopiero sprobuj podmienic
QUOTE(szerszeń @ Mar 7 2007, 21:29:46) [snapback]128873[/snapback]
To zapisz jako PNG i dopiero sprobuj podmienic
Ok spróbuje ale to juz raczej nie dzisiaj. Mam nadzieję ze to pomoze. dzieki za zainteresowanie i za pomoc. Pozdro
Już jest wszystko w porządku zamienia sie juz dobrze. Ale nie importuje tylko otwieram BMP i przeciągam na dół. Zrobiłem C.Ronaldo i nie mogłem go wrzucic ale lepiej nie bede go pokazywał bo wyszedł po prostu słabo. I mam pytanie która wersja Terrego jest według was lepsza ??? Bo robiłem je na innych tutorialach i teraz nie wiem z którego mam korzystac. Aha bym zapomniał. Wielkie podziękowania dla szerszenia za pomoc. Bez niego do tej pory bym się męczył. Pozdro
Szarzan
Mar 8 2007, 16:04
Nie ma za co

Rob na tutorialu Jay`a bo moim zdaniem jest to aktualnie najlepszy tutorial
Oto najnowsza praca. Troche za żółty wyszedł. I za bardzo się świeci. Prosze o komenty i oceny. I nie wiem czemu na włosach jest takie białe.
z tego co widac jakosc dobra ale podobienstwo, kolor i to cos wystajace niezbyt
to wystające to nie z mojej winy. Czasami takie coś jest też w grze przy powtórkach jak zrobi sie zblizenie zawodnika. I nie wiem niestety jak to zlikwidować
to sie nazywa łączenie włosów

musisz w OEdit obniżyć takie kropeczki u góry twarzy na dol
Twarz bardzo słaba
Uwazacie ze nie ma podobienstwa ??? Ja przed chwilą spytałem się swojego 4 letniego siostrzenca kto to jest to nie zastanawiał sie nawet sekunde tylko odpowiedział że Cristiano Ronaldo !!! Takze jesli uwazacie ze tu nie ma podobienstwa to ja nie wiem.
dawno sie tak nie uśmiałem
chyba obrazek jest podpisany wiec nie powinno być problemów z rozpoznaniem

A teraz spokojnie zaparz sobie ziółka spójrz na twoją twarz, fotkę , i twarz np. S'N
Wątpliwości rozwiane ??
QUOTE(..::BILAK::.. @ Mar 9 2007, 19:02:25) [snapback]129323[/snapback]
dawno sie tak nie uśmiałem
chyba obrazek jest podpisany wiec nie powinno być problemów z rozpoznaniem

A teraz spokojnie zaparz sobie ziółka spójrz na twoją twarz, fotkę , i twarz np. S'N
Wątpliwości rozwiane ??

tylko jesli chciałbys wiedziec to on nie umie jeszcze czytać. I nie bądź taki cwaniaczek i sam sobie zaparz ziółka. A jak ci sie nie podoba to nie musisz oceniac. I teraz to mi sie chce z ciebie śmiać, bo sie zgnoiłeś
tylko ze ja tak bardzo nie pyskowalem ze jest niepodobny itd.
Weź wogole wyluzuj
Nie odpisuj na tego posta bo nie chce robic awantury
No ja rozumiem ze nie pyskowałeś. Ja zamieszczam na forum twarz po to zeby forumowicze ją oceniali. I jesli ktos pisze jest niepodobny to ok rozumiem kazdy ma swoje zdanie. A napisałem to ze on go poznał z łatwością tak sobie. Bo ja uwazam ze mozna spokojnie poznać co to za zawodnik. Ale szanuje zdanie oceniających. Dobra koniec. Teraz prosze o komentarze i ocenki
Oczywiscie ze mozna poznac kto to jest,dlaczego?Poniewaz robiles texture ze zdjecia Ronaldo,i wlasciwie ta twarz ma tylko tyle wspolnego z tym panem.Ust wogole chyba nie ruszales,nost nie ten,oczy itd.
Pozdrawiam
no dziwne zebym robił ze zdjęcia beckham i wyszedł mi podobny do Ronaldo

A własnie ze ruszałem nos i usta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.