QUOTE(szolik @ Mar 9 2007, 19:29:32) [snapback]129337[/snapback]
no dziwne zebym robił ze zdjęcia beckham i wyszedł mi podobny do Ronaldo

A własnie ze ruszałem nos i usta.

Skoro ruszales nos i usta to dlaczego nie wygladaja tak jak na focie?
PS.Byly i takie przypadki ze ktos robil zawodnika,a gosc przypominal zupelnie kogos innego.
Ok następnym razem bardziej się postaram.
Poprawiełm troszke Cristiano. Zaznaczam troszke. Zeby nie było ze bedziecie mowili ze nic. Bo porownywałem i roznice są. Kolor zółty troche ciezko teraz zmienic. Poprawiłem czubek głowy ale jeszcze mała plama zostala z lewje strony

QUOTE(szolik @ Mar 9 2007, 22:26:47) [snapback]129379[/snapback]
Poprawiełm troszke Cristiano. Zaznaczam troszke. Zeby nie było ze bedziecie mowili ze nic. Bo porownywałem i roznice są. Kolor zółty troche ciezko teraz zmienic. Poprawiłem czubek głowy ale jeszcze mała plama zostala z lewje strony

Jak moze byc ciezko zmienic kolor zolty? Wchodzisz w barwa/ nasycenie zakladka yellow i zmieniasz to na kolor jaki Ci pasuje....Pozdrawiam.
szolik
Mar 10 2007, 14:48
Próbuje zrobic to bmp zeby nie było takie zółte ale jak imprtuje do gry to jest ciągle takie same. Oto dwa zdjęcia pierwsza wersja i ostatnia oraz pierwsza i sotatnia wersja bmp. Chyba widac roznice w bmp a w grze nie ma wogóle roznicy w kolorze. Czemu tak sie dzieje ?? Prosze o pomoc
Pierwsza wersja

ostatnia wersja

A oto bmp
pierwsze
ostatnie

I jak widzicie dalej jest on żółty
papry11
Mar 10 2007, 14:52
a w ogóle importowałeś bmp?

a zresztą to 2 bmp może już się schować
teraz to bmp to fiolek
przesadziles
upewnij sie ze dajesz bmp po zpisaniu w oedicie i czy dajesz bmp napewno do tej wersji w grze
szolik
Mar 10 2007, 15:05
QUOTE(papry11 @ Mar 10 2007, 14:56:51) [snapback]129518[/snapback]
a w ogóle importowałeś bmp?

a zresztą to 2 bmp może już się schować

To drugie to sie wkurzyłem i na bardzo mocno rozjasniłem. Ale mam jescze kilka wczesniejszych wersji takze spoko. O importowanie to chodzi czy w Oedit ??? czy w GGS
Dominoz
Mar 10 2007, 15:06
Bmp dosyc slabe...
Twarz raczej przecietna...
szolik
Mar 10 2007, 15:18
niech ktoś mi opisze krok po kroku od momentu jak juz koncze robić bmp i zapisuje po Oeidt i importowanie. Bo mam ciągle z tym wielkie problemy. Ale tak bym prosił szczegółówo i zrozumiale. Jaki format i wogóle takie istotne szczegóły. Prosze
Otwierasz GGS, znajdujesz obojętnie jaką twarz, klikasz na nią import, importujesz to co zrobiłeś w OEdicie (nieważne czy .bin czy .str), otwierasz bmp, przeciągasz na tego bina (konretnie na te rysuneczki na dole), dajesz export. To co wyeksportowałeś wrzucasz do kitservera i powinno śmigać.
szolik
Mar 10 2007, 15:56
Zrobiłem tak jak napisałeś i pięknie działa. Wielkie dzięki luke89. Za jakąs godzine wrzuce nowego Cristiano tym razem juz nie zółtego.
szolik
Mar 10 2007, 16:40
Oto i nowa wresja Ronaldo. Juz nie mam ochoty go poprawiac. Zacznę robic kogo innego.
Damian.
Mar 10 2007, 16:57
Model poprawiłeś. Kolor BMP do bani.
don rxf
Mar 10 2007, 16:58
QUOTE(szolik @ Mar 10 2007, 18:44:05) [snapback]129545[/snapback]
Oto i nowa wresja Ronaldo. Juz nie mam ochoty go poprawiac. Zacznę robic kogo innego.

mi sie wydaje to to jest ciagle to samo BMP ;|
.:CR7:.
Mar 10 2007, 17:20
Czy ty nie widzisz jego koloru??
szolik
Mar 10 2007, 21:33
jednak zdecydowałem sie go poprawic. Widac efekty? Prosze o ocenki
wyglada jeszcze gorzej
czlowieku,czy tak trudno zmienic kolor ?
Masz PS'a czy Gimpa.Jesli PS'a to to jeszcze latwiejsze
szolik
Mar 10 2007, 21:41
No zmienialem. Ale juz sam nei wiem na jaki. Bo jak bym nie zmienił to mówicie ze źle.
Szarzan
Mar 10 2007, 23:00
QUOTE(szolik @ Mar 10 2007, 21:45:00) [snapback]129669[/snapback]
No zmienialem. Ale juz sam nei wiem na jaki. Bo jak bym nie zmienił to mówicie ze źle.
Popatrz ze kolor twarzy wogole nie jest podobny do tego z szyi. Nie patrz na innych jak ci kaza tylko baw sie z kolorami.
Pozdro.
Zarzuc bina do kaczynskiego kolego.
szolik
Mar 11 2007, 19:40
Oto nowa praca. Włoski oczywiscie nie moje i nie wiem kogo, poprostu mam takie w KS
Karol Johnn
Mar 11 2007, 19:50
U ronaldo usun te biale "cos" kolo brwi... tak to calkiem calkiem
pzdr
chatek
Mar 11 2007, 20:09
C. Ronaldo słaby bo bmp beznadziejne, Becks troche lepszy ale też nie powala.
Ty robisz na swoich modelach czy kogoś ?
szolik
Mar 11 2007, 20:21
Wgrywałem sobie specjalnie czystego 0_text.
don rxf
Mar 11 2007, 21:04
QUOTE(szolik @ Mar 11 2007, 21:44:15) [snapback]129949[/snapback]
Oto nowa praca. Włoski oczywiscie nie moje i nie wiem kogo, poprostu mam takie w KS

Nastepny Beckham...slaby, slaba jakosc
szolik
Mar 11 2007, 23:22
Jutro zrobię Henrego. don rxf ja narazie robie twarze tych znanych zeby sobie pocwiczyc. A jak bede miał juz wprawe i bedą mi w miarę ładne wychodzic to wtedy bede robił tych których nikt jeszcze nie zrobił albo tych ktorych face są ale słabe. Takze narazie trenuje
szolik
Mar 12 2007, 14:35
poprawiłem troszke Beckhama i biore sie własnie za Henryego. Prosze o ocenki w skali do 10.
to moze po henrym zrob ronaldinho a potem c.ronaldo? rob mordy ktore nie maja modelow i nie byly jeszcze robione przez lepszych mordorobow niz Ty... a beckham slabt... jedynie sa dobre wloski ktore sa nie Twoje... jct nie pisz zebym napisal co do poprawy bo ogolnie to wszystko
.:CR7:.
Mar 12 2007, 15:08
Bmp powinno byc o niebo lepsze,
i źle zmapowany jest. Kolego.. PODSTAWY!
szolik
Mar 12 2007, 15:27
QUOTE(o.l.o1 @ Mar 12 2007, 14:48:54) [snapback]130140[/snapback]
to moze po henrym zrob ronaldinho a potem c.ronaldo? rob mordy ktore nie maja modelow i nie byly jeszcze robione przez lepszych mordorobow niz Ty... a beckham slabt... jedynie sa dobre wloski ktore sa nie Twoje... jct nie pisz zebym napisal co do poprawy bo ogolnie to wszystko
to podrzuc zdjęcie jakiegos mniej znanego piłkarza (tylko dobre bo ja nie jeste T-Mac ze z jakiejs miniaturrki wyciągne piękną twarz) I zrobie.
szolik
Mar 12 2007, 18:51
Zrobiłem gp tak jak chciałes ale mi zdecydowanie nie wyszedł i nie mam czasu teraz go poprawiać. A do poprawy idą później oczy i usta i za duze troche uszy ma.
chatek
Mar 12 2007, 19:03
Dużo słabszy od tego spod ręki Calwina. pozdro
Z takiej foty... taki beznadziejny
szolik
Mar 12 2007, 20:38
QUOTE(GoooooFy @ Mar 12 2007, 19:49:01) [snapback]130267[/snapback]
Z takiej foty... taki beznadziejny

to zrob lepszego. Czekam
Człowieku... to że robie niezadobre twarze nieznaczy że mam cię chwalić kiedy robisz twarze do
DUPYWcale niemówie że zrobie lepszego... ale zachowujesz się jak idiota po co wystawiasz twarz skoro jerzeli ktoś ją oceni nie po twojej myśli zaraz wyjeżdżasz z tekstami tego typu

...
Są ludzie i parapety...
cienko:|
Gooooofy chyba jesteś ostatnim który, może go tak krytykować bo sam nie robisz lepszych face'ów. On przynajmniej postarał się kogoś zrobić kogo nie ma w pesie a ty panie Gooooofy ciągle nawalasz Beckhamów, i innych.
Ps2. Szolik pracuj więcej bo przez takie prace możesz zostać zjechany:\ pracuj dalej
QUOTE(szolik @ Mar 12 2007, 18:55:57) [snapback]130223[/snapback]
Zrobiłem gp tak jak chciałes ale mi zdecydowanie nie wyszedł i nie mam czasu teraz go poprawiać. A do poprawy idą później oczy i usta i za duze troche uszy ma.

Zebys go zmapowal,ale gdzie tam...
szolik
Mar 12 2007, 20:48
no bo zabrzmialo to jakbys ty potrafił zrobic zdecydowanie lepszego. Zresztą ja ci nie kaze chwalic bo sam widze ze wyszło badziewie. Ale to brzmi tak jakbys ty potrafił zrobic lepszego i tak phhhh z takiej foty taki słaby. Naprawde spróbuj zrobic a sie przekonasz ze ciezko go bardzo zrobic.
don rxf
Mar 12 2007, 22:25
twarz słaba, ale ćwicz więcej w OEdit
szolik
Mar 31 2007, 19:25
Po kilkunastodniowej przerwie powracam z nowym facem. Tym razem zawodnik Sevilli Jesus Navas
Jesus Navas (Sevilla)
Kr4W!3C
Mar 31 2007, 20:42
beznadzieja, Bmp do dupy, podejrzewam ze jest nie podobny, kanciasty, oczy zle zmapowane, do tego jest symetryczny i to az nadto lewa strona odbiciem prawej co jest totalnie nienaturalne
pozrdo pracuj dalej
papry11
Mar 31 2007, 20:43
niestety,ale zgadzam się z poprzednikiem w 120%
Damian.
Mar 31 2007, 20:45
szczeka , oczy , nos . Popraw to a będzie o niebo lepszy
przerwa nie wyszła Ci na dobre,słaba twarz
Słaba morda..kanciata szczęka, kwadratowy nos, cienkie bmp. Dawaj większe screeny.
don rxf
Mar 31 2007, 21:06
QUOTE(szolik @ Mar 31 2007, 20:29:51) [snapback]135166[/snapback]
Po kilkunastodniowej przerwie powracam z nowym facem. Tym razem zawodnik Sevilli Jesus Navas
Jesus Navas (Sevilla)

hMm słabe BMP, zle wtopione, model również niedopracowany popraw oczy ( lepiej zmapuj ), usta jakoś dziwnie wyglądają, nos chyba za mały
pozdro
lewusek
Mar 31 2007, 21:34
Według mnie to zle jest to ze :ma rozowe usta,zbyt sie swieci i jakby ma zeza
Pozdro
Mała poprawka Navasa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.