Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu By JustMe1987
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Kempu
JustMe A co z menu dla mnie?
JustMe1987
QUOTE(Kempu @ Mar 4 2007, 12:05:48) [snapback]127798[/snapback]

JustMe A co z menu dla mnie?

Po avatarku widze ze lubisz R10 wiec moze to Ci styknie tongue.gif ?

Po wczorajszym meczu w lidze jest juz prawie pewne ze Barca pozegna sie LM przy takiej grze zatem zeby oslodzic nieco zycie fanom zrobilem kolejne menu Barcy:

Barcelona menu:

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

SPEEDYSHARE==> MENU BARCELONY VOL 2

PS

Polecam instalacje przez dkz poniewaz bedzie ona dla was bezproblemowa. Jesli natomiast bedziecie chcieli to zrobic przez GGS to polecam zapoznac sie dobrzez z nim poniewaz niektore pliki wymagaja zwiekszenia miejsca zeby zmiescic moje bmp.

Nie zapomnijcie ocenic! cool.gif
Mooner
JustMe.. a może zrobiłbyś menu niekoniecznie o jakiejść tematyce, ale tak ogólnie? Niekoniecznie o jakimś klubie zawodniku, ale o piłce nożnej?
Blade
QUOTE(JustMe1987 @ Mar 4 2007, 02:17:14) [snapback]127721[/snapback]

Ty chyba sobie zartujesz co? Nie sadze zeby chociaz jedna osoba byla zainteresowana takim menu..

tongue.gif Chodziło mi o to abynie robić menu jednej drużyny tylko np Joga Bonito albo coś w tym stylu
mdk66
Menusy za[beep]te a mógłbyś poprawić te liverpool'u ?
szolpas
QUOTE(JustMe1987 @ Feb 11 2007, 00:31:00) [snapback]121583[/snapback]

Menu Realu Madryt:

IPB Image IPB Image
IPB Image IPB Image

Tym razem paczuszka nie zawiera bmp. Sa tylko same pliki do podmiany przez Dkz badz GGS

RAPIDSHARE==> MENU REALU

PS.

Oceny i konstruktywna krytyka mile widziana bo ja dopiero sie ucze robic menu

Mógłby ktos te menu na inny serwer wrzucić? rolleyes.gif
JustMe1987
QUOTE(szolpas @ Mar 4 2007, 17:35:14) [snapback]127914[/snapback]

Mógłby ktos te menu na inny serwer wrzucić? rolleyes.gif

SENDSPACE
szolpas
QUOTE(JustMe1987 @ Mar 4 2007, 17:52:34) [snapback]127924[/snapback]

Dzięki biggrin.gif
Kempu
No menu Barca 8,5+/10
Dlatego tak, ponieważ jednak trudno trafić tapetką w gust w niektórych momentach. Pozdro, dzięki.

Jednak bym wolał żebyś mi zrobił trochę inne, z Różnymi piłkażami.
Jak byś miał czas to zrób, z Zidanem, (WC) Henrym, Ronnim, Messim, treneren Rejkardem. i bym prosił żeby też było w menu treningu, edycji też były nowe obrazy.
jak byś miałczs oczywsiście. A czcionka żeby była taka jak w tym menu Euro 2008. Zajebista jest,
JustMe1987
QUOTE(Kempu @ Mar 4 2007, 21:21:18) [snapback]128021[/snapback]

No menu Barca 8,5+/10
Dlatego tak, ponieważ jednak trudno trafić tapetką w gust w niektórych momentach. Pozdro, dzięki.

Jednak bym wolał żebyś mi zrobił trochę inne, z Różnymi piłkażami.
Jak byś miał czas to zrób, z Zidanem, (WC) Henrym, Ronnim, Messim, treneren Rejkardem. i bym prosił żeby też było w menu treningu, edycji też były nowe obrazy.
jak byś miałczs oczywsiście. A czcionka żeby była taka jak w tym menu Euro 2008. Zajebista jest,

Niestety przez brak czasu narazie koncze z robieniem menu ale wydam w ciagu najblizszych kilkunastu dni menu ktore bedzie zawieralo wielu pilkarzy nowa czcionke nowe ekrany poczatkowe i nowe tla w wiekszosci rozgrywek.
AdamSzmulki
Menu Barcy całkiem fajne tylko akurat nie przypadło mi do gustu to tło z Ronaldinho i Puyolem tongue.gif tongue.gif
mdk66
QUOTE(JustMe1987 @ Feb 20 2007, 21:23:30) [snapback]124359[/snapback]

Titlescreen tutorial by JustMe1987

Tutek bedzie dla najprostrzego mozliwego zrobienia titla smile.gif

Do Zrobienia swojego pierwszego titla potrzebujemy painta programu irfan view, game graphic studio i jakis tapet.

KROK 1
IPB Image

Otwieramy w GGS plik p text, interlace method musimy miec ustawione na ps2, wyszukujemy numer 387:

KROK 2
IPB Image

Prawym przyciskiem myszy zapisujemy naszego titla na pulpicie w formacie bmp.

KROK 3
IPB Image

Otwieramy titla w programie irfan view i zwiekszamy jego glebie kolorow do 24 i zapisujemy na tym samym pliku.

KROK 4
IPB Image

Otwieramy titla w paincie i pozostawiamy go bo potem sie przyda

KROK 5
IPB Image

Organizujemy sobie tapetke o jak najwiekszej rozdzialce im lepsze rodzialka tym ostrzejszy titl (minimum 600*800 chociaz ja w przykladzie posluze sie 1024*768. Rowniez otwieramy ja w paincie.

KROK 6
IPB Image

Tutaj bawimy sie w zaznaczanie i przesuwanie obrazu i przycianymy go mniej wiecej do ksztaltu kwadratu. Nastepnie zaznaczamy wszystko i dajemy wytnij tylko musimy sie upewnic czy nigdzie nie zostalo biale tlo.

KROK 7
IPB Image

Wklejamy do irfan view i zajmujemy sie jego precyzyjnym rozmiarem ctrl + r i ustalmy zgodznie z paramtereami na screenie.

KROK 8
IPB Image

Po zmianie rozmiaru kopiujemy obrazek i wracamy do kroku 4 czyli w otwartym pliku z titlem w paincie dajemy wklej a efekt powinien wygladac mniej wiecej tak. ( nie zwracajcie uwagi na ta zielen bo cos niechcacy wpelnilem hehe)

KROK 9
IPB Image

Tutaj mozemy zmieniac czcionke i slowa w prawym dolnym rogu titla. Jesli juz jestesmy gotowi zaznaczamy wszystko dajemy wytnij i wklejamy przyszlego titla do irfan view. i zmieniamy glebie na 256 kolorow ( koniecznie musicie miec zaznaczonego tego floyda tam na screenie pod glebia kolorow) i zapisujemy w bmp.

KROK 10
IPB Image

Otwieramy p text i plik 387 a u gory naszego titla w Game Graphic Studio i naciskamy jak na obrazku (set colors opaque).

KROK11
IPB Image

Potem pozostje przeciagnac naszego titla w miejsce starego.

KROK12
IPB Image

No i taki jest efekt w grze.

Jak juz wyzej napisalem jest to najprostsza mozliwosc wykonania titla. Ludzie znajacy sie na grafice i majacy do dyspozycji jakies zaawansowane narzedzie moga czarowac cuda tongue.gif

Ja robie tak jak mówisz i wychodzi czarny ekran
mdk66
Ok już wiem jaki był błąd
jest spoko ;]
KKSFan
QUOTE(JustMe1987 @ Feb 20 2007, 21:23:30) [snapback]124359[/snapback]

Titlescreen tutorial by JustMe1987

Tutek bedzie dla najprostrzego mozliwego zrobienia titla smile.gif

Do Zrobienia swojego pierwszego titla potrzebujemy painta programu irfan view, game graphic studio i jakis tapet.

KROK 1
IPB Image

Otwieramy w GGS plik p text, interlace method musimy miec ustawione na ps2, wyszukujemy numer 387:

KROK 2
IPB Image

Prawym przyciskiem myszy zapisujemy naszego titla na pulpicie w formacie bmp.

KROK 3
IPB Image

Otwieramy titla w programie irfan view i zwiekszamy jego glebie kolorow do 24 i zapisujemy na tym samym pliku.

KROK 4
IPB Image

Otwieramy titla w paincie i pozostawiamy go bo potem sie przyda

KROK 5
IPB Image

Organizujemy sobie tapetke o jak najwiekszej rozdzialce im lepsze rodzialka tym ostrzejszy titl (minimum 600*800 chociaz ja w przykladzie posluze sie 1024*768. Rowniez otwieramy ja w paincie.

KROK 6
IPB Image

Tutaj bawimy sie w zaznaczanie i przesuwanie obrazu i przycianymy go mniej wiecej do ksztaltu kwadratu. Nastepnie zaznaczamy wszystko i dajemy wytnij tylko musimy sie upewnic czy nigdzie nie zostalo biale tlo.

KROK 7
IPB Image

Wklejamy do irfan view i zajmujemy sie jego precyzyjnym rozmiarem ctrl + r i ustalmy zgodznie z paramtereami na screenie.

KROK 8
IPB Image

Po zmianie rozmiaru kopiujemy obrazek i wracamy do kroku 4 czyli w otwartym pliku z titlem w paincie dajemy wklej a efekt powinien wygladac mniej wiecej tak. ( nie zwracajcie uwagi na ta zielen bo cos niechcacy wpelnilem hehe)

KROK 9
IPB Image

Tutaj mozemy zmieniac czcionke i slowa w prawym dolnym rogu titla. Jesli juz jestesmy gotowi zaznaczamy wszystko dajemy wytnij i wklejamy przyszlego titla do irfan view. i zmieniamy glebie na 256 kolorow ( koniecznie musicie miec zaznaczonego tego floyda tam na screenie pod glebia kolorow) i zapisujemy w bmp.

KROK 10
IPB Image

Otwieramy p text i plik 387 a u gory naszego titla w Game Graphic Studio i naciskamy jak na obrazku (set colors opaque).

KROK11
IPB Image

Potem pozostje przeciagnac naszego titla w miejsce starego.

KROK12
IPB Image

No i taki jest efekt w grze.

Jak juz wyzej napisalem jest to najprostsza mozliwosc wykonania titla. Ludzie znajacy sie na grafice i majacy do dyspozycji jakies zaawansowane narzedzie moga czarowac cuda tongue.gif

Witam a jest sposób żeby pozbyc się tej czarnej otoczki w tekscie w efekcie koncowym, lub żeby tak było jak title z OE Patcha zeby nie mrugał ten napis... Podro wink.gif
czarek
w ggs opacity na 0 lub 100%
matthew
QUOTE(JustMe1987 @ Mar 4 2007, 15:56:35) [snapback]127873[/snapback]

Po avatarku widze ze lubisz R10 wiec moze to Ci styknie tongue.gif ?

Po wczorajszym meczu w lidze jest juz prawie pewne ze Barca pozegna sie LM przy takiej grze zatem zeby oslodzic nieco zycie fanom zrobilem kolejne menu Barcy:

Barcelona menu:

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image
SPEEDYSHARE==> MENU BARCELONY VOL 2

PS

Polecam instalacje przez dkz poniewaz bedzie ona dla was bezproblemowa. Jesli natomiast bedziecie chcieli to zrobic przez GGS to polecam zapoznac sie dobrzez z nim poniewaz niektore pliki wymagaja zwiekszenia miejsca zeby zmiescic moje bmp.

Nie zapomnijcie ocenic! cool.gif

Super! Dzieki! wink.gif
don rxf
Super.
sawyer
Niezle tongue.gif
Mooner
JustMe, podjąłbyś się zrobienia jakiegoś dobrego menu, ale o ogólnej tematyce? Niekoniecznie o jakimś klubie, zawodniku.. Ogólnie..
Kubbas
QUOTE(Mooner @ Mar 20 2007, 21:20:25) [snapback]132328[/snapback]

JustMe, podjąłbyś się zrobienia jakiegoś dobrego menu, ale o ogólnej tematyce? Niekoniecznie o jakimś klubie, zawodniku.. Ogólnie..

dolanczam sie do prosby
jakies ogolne kilku najlepszych pilkarzy swiata w nim i zeby byly pozmieniane tla master ligi i innych lig
i jakbys mogl jeszcze to wydac to w angielskiej wersji i polskiej
prosze zrob takie menu
Kubbas
jak wydasz takie menu??
bardzo prosze(simy)
Kempu
Pewnie wyda, ja go od paru tygodni o takie męcze.
JustMe1987
QUOTE(kubbas @ Mar 20 2007, 21:24:11) [snapback]132329[/snapback]

dolanczam sie do prosby
jakies ogolne kilku najlepszych pilkarzy swiata w nim i zeby byly pozmieniane tla master ligi i innych lig
i jakbys mogl jeszcze to wydac to w angielskiej wersji i polskiej
prosze zrob takie menu

QUOTE(kubbas @ Mar 21 2007, 16:49:54) [snapback]132534[/snapback]

jak wydasz takie menu??
bardzo prosze(simy)

QUOTE(Kempu @ Mar 21 2007, 16:58:02) [snapback]132538[/snapback]

Pewnie wyda, ja go od paru tygodni o takie męcze.

To ze mnie meczysz to nie znaczy ze je zrobie laugh.gif

Mam bardzo malo czasu ale staram sie zrobic to menu. Dzisiaj wlasciwie zaczelem to robic i na dowod tego dam probke i z gory prosze o cierpliowsc..

Mooner
No i bosko.. ;] A wyrozumiali będziemy.. ;] Liczy się jakość.. wink.gif
Kempu
no męcze męcze i może coś z tego wyjdzie.
Przynajmniej mam taką nadzieje, życze dużo wolnego czasu.
Kubbas
i jak tam prace z naszym pieknym menu??biggrin.gif:D
ps beda w nim tla do master ligi i innych lig itp??
mam nadzieje ze tak smile.gif
Kempu
Jak wyda menu to napisze posta, a narazie nie widzę tu żadnego nowego. Pewnie będą nowe menu w Master Lidze
JustMe1987
Oto dowod ze prace nie stoja w miejscu:

IPB Image

Niestety nie wydam tego menu za szybko ale mysle ze warto robic powoli ale dokladnie biggrin.gif
Mooner
No dokładnie, najważniejsza jest jakość, ale nie każ nam czekać cały kwiecień czy coś... ;]
Menu pomysłowo, zycze milej pracy.. ;]
mdk66
super ;]

przesłałbyś mi na gg (6654343) szablon tego gdzie się wstawia czcionke do menu? bo nie chce tego zrobić za wysoko ani za nisko ;p
proszę unsure.gif

[attachmentid=652]
Kempu
No mi się główne menu podoba.
sawyer
Super wink.gif
.:KUNA:.
Czy moglbys zamienic to na polskie napisy????????pROSZE!!!

IPB Image
Kempu
Co z menu?
JustMe1987
Cytat(Kempu @ Apr 18 2007, 20:01:41) [snapback]140189[/snapback]
Co z menu?

Nie mam kompletnie czasu nad nim posiedziec ale dogadalem sie z Pablem 109 i wydamy na nastepny weekend wspolne..
Kempu
Dzięki za info, czekam. Czy to menu bedzie z tym co pablo wymyślił w karnych?
p@blo
Raczej tak tongue.gif A chcecie to wogóle mieć??
sawyer
Ja bardzo chetnie biggrin.gif
Kempu
To w karnych fajne. Ja jestem na tak.
milano
Ej widze ze robisz pelno barcy celtic moze MILANU byc zrobil??
Bardzo by mi sie przydal
Kempu
To nie koncert życzeń.
JustMe1987
Zakonczylismy prace nad menu wraz z Pablo109 i jest to raczej wersja final ale pewnie jakies poprawki beda naniesione zwlaszcza jezeli chodzi o Pabla bo ja nie mam czasu. Jest to caly p_text wiec problemow z instalka nie bedziecie miec..

P.S

Podziekowania dla ludzi tworzacych tapetki bo to dzieki nim mozemy cieszyc sie takimi a nie innymi tlami

TOTAL MENU
mdk66
Zajebiste MENU !!!
sawyer
Świetne menu....Tak 3maj wink.gif
p@blo
Zaraz wyjdzie pierwsza poprawka ode mnie do tego menu
Kempu
Tak, No zajebiste, zrób mi tego patcha jak najszybciej.
Kempu
Tak, ale kiedy zrobisz mi tego patcha czy to już ten patch.?
p@blo
A nie mozesz sciagnac i podmienic sobie w dat
sawyer
Super...dziex tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.