Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu By JustMe1987
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
.:KUNA:.
mozesz dac mi ta czcionke??
JustMe1987
QUOTE(igor14 @ Feb 19 2007, 17:43:39) [snapback]124076[/snapback]

mozesz dac mi ta czcionke??

Jak dac? Chcesz ja miec w pesie czy chcesz ja miec poprostu np w wordzie? Sprecyzuj sie.

Tutek bedzie odnosnie titla-1 potem drugi odnosnie menu i odnosnie czcionki nie wiem czy zrobie bo ja sie jeszcze dobrze na tym nie znam.
do pes'a;)
JustMe1987
Screen:

IPB Image

Download:

SPEEDYSHARE==> CENOBIT FONT

Plik podminiamy przez Game graphic studio. Otwieramy p text znajdujemy plik 356 i szukamy w nim tla numer 8 jak juz wiemy ktore to to otwieramy w prawym gornym rogu moj cenobit font i przeciagamy na tlo numer 8 bez niczego NIE wciskamy nawet tego czarnego kwadracika po prawej.

Nie wiem czy na innych tlach tez tak fajnie bedzie wygladac takze podmieniacie sobie na wlasna odpowiedzialnosc tongue.gif
Pelas
popracuj jeszcze nad czcionką bo ta jest do bani IMO
JustMe1987
QUOTE(Pelas @ Feb 19 2007, 18:46:45) [snapback]124098[/snapback]

popracuj jeszcze nad czcionką bo ta jest do bani IMO

To jest kwestia tego co komu sie podba czy jakies graficiarskie czy futrystyczne czy zwykle czy z horroru jak ta tutaj takze Twoja sprawa jak Ci sie nie podoba pobierac nie musisz tongue.gif
tadzik_666
Ja prosiłbym o menu z Frankiem Lampardem.Z góry THX
grzegorz1981989
nie da rady nic z valencja ?? z góry thx .
Fajna czcionka rolleyes.gif
Just mam do ciebie mala prosbe czy moglbys zrobic logo man utd do menu glowne, jakbys mogl to to zrob ale nie musisz sie spieeszyc kiedy zrobisz bedzie dobrze;)
JustMe1987
QUOTE(tadzik_666 @ Feb 19 2007, 19:13:29) [snapback]124107[/snapback]

Ja prosiłbym o menu z Frankiem Lampardem.Z góry THX

QUOTE(grzegorz1981989 @ Feb 19 2007, 19:24:50) [snapback]124110[/snapback]

nie da rady nic z valencja ?? z góry thx .
Fajna czcionka rolleyes.gif

QUOTE(igor14 @ Feb 19 2007, 19:28:00) [snapback]124114[/snapback]

Just mam do ciebie mala prosbe czy moglbys zrobic logo man utd do menu glowne, jakbys mogl to to zrob ale nie musisz sie spieeszyc kiedy zrobisz bedzie dobrze;)

W tym badz przyszlym tygodniu zamieszcze poradnik jak robi wlasnego titlescreena i menu wiec od tej pory kazdy kto ma jakies tapetki bedzie mogl sobie sam wedlug wlasnego gustu robic menu itd.
czarek
tylko napisz co i jak z czcionkami, jak zmieniac itp. pozdrawiam
don rxf
nie podoba mi sie czcionka ale samo tlo fajne.

PS. Nareszcie inna czcionka niż domyślna, lecz mi się nie podoba tongue.gif
Nowin33
No a tego Bayernu to chyba nie zrobisz...
p@blo
Dobra wiem jak robić titlle screen
pablo to prosze napisz jak???
p@blo
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6d056a684cf51fd8
i wklejasz to na sam dół na wybrane zdjęcie
tadzik_666
Mógłby ktoś to zdjęcie zahostować na imageshack??????Z góry
JustMe1987
Titlescreen tutorial by JustMe1987

Tutek bedzie dla najprostrzego mozliwego zrobienia titla smile.gif

Do Zrobienia swojego pierwszego titla potrzebujemy painta programu irfan view, game graphic studio i jakis tapet.

KROK 1
IPB Image

Otwieramy w GGS plik p text, interlace method musimy miec ustawione na ps2, wyszukujemy numer 387:

KROK 2
IPB Image

Prawym przyciskiem myszy zapisujemy naszego titla na pulpicie w formacie bmp.

KROK 3
IPB Image

Otwieramy titla w programie irfan view i zwiekszamy jego glebie kolorow do 24 i zapisujemy na tym samym pliku.

KROK 4
IPB Image

Otwieramy titla w paincie i pozostawiamy go bo potem sie przyda

KROK 5
IPB Image

Organizujemy sobie tapetke o jak najwiekszej rozdzialce im lepsze rodzialka tym ostrzejszy titl (minimum 600*800 chociaz ja w przykladzie posluze sie 1024*768. Rowniez otwieramy ja w paincie.

KROK 6
IPB Image

Tutaj bawimy sie w zaznaczanie i przesuwanie obrazu i przycianymy go mniej wiecej do ksztaltu kwadratu. Nastepnie zaznaczamy wszystko i dajemy wytnij tylko musimy sie upewnic czy nigdzie nie zostalo biale tlo.

KROK 7
IPB Image

Wklejamy do irfan view i zajmujemy sie jego precyzyjnym rozmiarem ctrl + r i ustalmy zgodznie z paramtereami na screenie.

KROK 8
IPB Image

Po zmianie rozmiaru kopiujemy obrazek i wracamy do kroku 4 czyli w otwartym pliku z titlem w paincie dajemy wklej a efekt powinien wygladac mniej wiecej tak. ( nie zwracajcie uwagi na ta zielen bo cos niechcacy wpelnilem hehe)

KROK 9
IPB Image

Tutaj mozemy zmieniac czcionke i slowa w prawym dolnym rogu titla. Jesli juz jestesmy gotowi zaznaczamy wszystko dajemy wytnij i wklejamy przyszlego titla do irfan view. i zmieniamy glebie na 256 kolorow ( koniecznie musicie miec zaznaczonego tego floyda tam na screenie pod glebia kolorow) i zapisujemy w bmp.

KROK 10
IPB Image

Otwieramy p text i plik 387 a u gory naszego titla w Game Graphic Studio i naciskamy jak na obrazku (set colors opaque).

KROK11
IPB Image

Potem pozostje przeciagnac naszego titla w miejsce starego.

KROK12
IPB Image

No i taki jest efekt w grze.

Jak juz wyzej napisalem jest to najprostsza mozliwosc wykonania titla. Ludzie znajacy sie na grafice i majacy do dyspozycji jakies zaawansowane narzedzie moga czarowac cuda tongue.gif
mdk66
da się to zrobić zamiast w GGS to w DkZ Studio?
JustMe1987
QUOTE(mdk66 @ Feb 21 2007, 14:19:34) [snapback]124456[/snapback]

Nie wiem raczej sie bez GGS nie obejdziesz chociaz moze sie da ale nic mi o tym nie wiadomo.
mdk66
Szkoda... nie chce mi się GGS ściągać tongue.gif
SWiergi
QUOTE(JustMe1987 @ Feb 20 2007, 21:23:30) [snapback]124359[/snapback]

Titlescreen tutorial by JustMe1987

Tutek bedzie dla najprostrzego mozliwego zrobienia titla smile.gif

Do Zrobienia swojego pierwszego titla potrzebujemy painta programu irfan view, game graphic studio i jakis tapet.

KROK 1
IPB Image

Otwieramy w GGS plik p text, interlace method musimy miec ustawione na ps2, wyszukujemy numer 387:

KROK 2
IPB Image

Prawym przyciskiem myszy zapisujemy naszego titla na pulpicie w formacie bmp.

KROK 3
IPB Image

Otwieramy titla w programie irfan view i zwiekszamy jego glebie kolorow do 24 i zapisujemy na tym samym pliku.

KROK 4
IPB Image

Otwieramy titla w paincie i pozostawiamy go bo potem sie przyda

KROK 5
IPB Image

Organizujemy sobie tapetke o jak najwiekszej rozdzialce im lepsze rodzialka tym ostrzejszy titl (minimum 600*800 chociaz ja w przykladzie posluze sie 1024*768. Rowniez otwieramy ja w paincie.

KROK 6
IPB Image

Tutaj bawimy sie w zaznaczanie i przesuwanie obrazu i przycianymy go mniej wiecej do ksztaltu kwadratu. Nastepnie zaznaczamy wszystko i dajemy wytnij tylko musimy sie upewnic czy nigdzie nie zostalo biale tlo.

KROK 7
IPB Image

Wklejamy do irfan view i zajmujemy sie jego precyzyjnym rozmiarem ctrl + r i ustalmy zgodznie z paramtereami na screenie.

KROK 8
IPB Image

Po zmianie rozmiaru kopiujemy obrazek i wracamy do kroku 4 czyli w otwartym pliku z titlem w paincie dajemy wklej a efekt powinien wygladac mniej wiecej tak. ( nie zwracajcie uwagi na ta zielen bo cos niechcacy wpelnilem hehe)

KROK 9
IPB Image

Tutaj mozemy zmieniac czcionke i slowa w prawym dolnym rogu titla. Jesli juz jestesmy gotowi zaznaczamy wszystko dajemy wytnij i wklejamy przyszlego titla do irfan view. i zmieniamy glebie na 256 kolorow ( koniecznie musicie miec zaznaczonego tego floyda tam na screenie pod glebia kolorow) i zapisujemy w bmp.

KROK 10
IPB Image

Otwieramy p text i plik 387 a u gory naszego titla w Game Graphic Studio i naciskamy jak na obrazku (set colors opaque).

KROK11
IPB Image

Potem pozostje przeciagnac naszego titla w miejsce starego.

KROK12
IPB Image

No i taki jest efekt w grze.

Jak juz wyzej napisalem jest to najprostsza mozliwosc wykonania titla. Ludzie znajacy sie na grafice i majacy do dyspozycji jakies zaawansowane narzedzie moga czarowac cuda tongue.gif

ja tylko dodam, że jak ktoś niechce mieć tego czarnego paska gdzie pisze wcisnij dowolny przycisk to niech ustawo opacity na 0% wtedy bedzie elegancko wszystko widac smile.gif
Orange_91
QUOTE(mdk66 @ Feb 21 2007, 14:19:34) [snapback]124456[/snapback]

Da sie po prostu importujesz plik.
JustMe1987
Moje kolejne menu:

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

Dwa pierwsze to ekrany poczatkowe witajace nas tuz po odpaleniu gry ktore posiadaja jedynie 16 kolorow wiec cudow tam nie wyskrobalem ale mysle ze jest to lepsze niz to co proponuje nam KONAMI tongue.gif

Oceniamy!
maku1988
A mógłbyś pobawić się i wydać takie właśnie menusy, które zamieniłyby te konamowskie które są podczas edycji, menu lig etc.
JustMe1987
QUOTE(maku1988 @ Feb 22 2007, 16:31:33) [snapback]124750[/snapback]

A mógłbyś pobawić się i wydać takie właśnie menusy, które zamieniłyby te konamowskie które są podczas edycji, menu lig etc.

Moglbym gdybym mial czas ale niestety studia bardzo wiele mi go pozeraja wiec nie sadze..
mdk66
Daj do pobrania bo mi sie bardzo podoba tongue.gif
JustMe1987
QUOTE(JustMe1987 @ Feb 22 2007, 16:04:27) [snapback]124739[/snapback]

Moje kolejne menu:

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

Dwa pierwsze to ekrany poczatkowe witajace nas tuz po odpaleniu gry ktore posiadaja jedynie 16 kolorow wiec cudow tam nie wyskrobalem ale mysle ze jest to lepsze niz to co proponuje nam KONAMI tongue.gif

Oceniamy!

Download:

SPEEDYSHARE: HENRY MENU
Orange_91
Menu z henrym fajne jedyne co mi sie nie podoba to ta czcionka i ta ramka wkolo tak jakos prosto wyglada i srednio pasuje.
Czcionka w menu dla mnie nie pasuje, ale widać znaczną poprawę wink.gif
michal_f
moglbys zrobic menusy o tematce 3 najlepszych lig europy(premiership, la liga i serie a) ??
JustMe1987
QUOTE(michal_f @ Feb 24 2007, 16:13:17) [snapback]125418[/snapback]

moglbys zrobic menusy o tematce 3 najlepszych lig europy(premiership, la liga i serie a) ??

Nie mam teraz czasu siedziec przy calym menu.

Zrobilem nowego fonta z czerwonym podswietleniem:

IPB Image

SPEEDYSHARE: HYPER SPEED FONT
Pelas
powiem ci że czcionka jest o wiele lepsze:D tylko ta biała obwódka IMO jest do dupy
Kempu
A zrobiłbyś dla mnie menu Korony tylko bez efektów negatyw itp. I czy dałoby sie zrobić żeby nie trzeba było tego wgrywać przez GGS ja nie umiem obsługiwać tego progsa, nawet nie musi być patch DkZ bo pliki sobie podmienie. Aha Bo jeszcze ewentualnie można zrobić tak jak byś miał czas że ja ci dam te moje pliki w których jest menu i ty tam wstawisz i ja sobie je ściągne, chodzi tu o p_text bo to drugie to nie ma szans bo za dużo zajmuje.

Pozdro.
JustMe1987
QUOTE(Kempu @ Feb 28 2007, 15:23:45) [snapback]126542[/snapback]

A zrobiłbyś dla mnie menu Korony tylko bez efektów negatyw itp. I czy dałoby sie zrobić żeby nie trzeba było tego wgrywać przez GGS ja nie umiem obsługiwać tego progsa, nawet nie musi być patch DkZ bo pliki sobie podmienie. Aha Bo jeszcze ewentualnie można zrobić tak jak byś miał czas że ja ci dam te moje pliki w których jest menu i ty tam wstawisz i ja sobie je ściągne, chodzi tu o p_text bo to drugie to nie ma szans bo za dużo zajmuje.

Pozdro.

Jesli zaczekasz do weekendu to cos postaram sie skrobnac ;] Aha no i milo by bylo jakbys dostarczyl jakies materialy w duzej rodzielczosci cool.gif
Kempu
Wiesz co, zmieniłem trochę koncepcje tego menu, zmieniamy tematyke. Ale to chyba nie problem.
Te pierwsze obrazy niech będą takie jak przy menu z Henrym W menu głównym niech będzie ten obraz.
W menu edit i opcje ten, oczywiscie jeśli jest to możliwe. A we wszystkich innych ten Oczywiście jeśli masz jakieś tapety z Deco Eto'o i Ronnim, C.Ronaldo to możesz podłożyć żeby się te moje nie powtarzały. A ja się da to jeszcze bym prosił o podstawienie nowych emblematów dla lig, mam Budeslige zamiast ligi C, no tej ostatniej.

Wielkie dzięki za prace, pozdro, i nie mówisz się badzo śpieszyć, ale też żebym nie czekał do następnej wersji PES-a. Pozdro.
JustMe1987
QUOTE(Kempu @ Feb 28 2007, 22:11:11) [snapback]126671[/snapback]

Wiesz co, zmieniłem trochę koncepcje tego menu, zmieniamy tematyke. Ale to chyba nie problem.
Te pierwsze obrazy niech będą takie jak przy menu z Henrym W menu głównym niech będzie ten obraz.
W menu edit i opcje ten, oczywiscie jeśli jest to możliwe. A we wszystkich innych ten Oczywiście jeśli masz jakieś tapety z Deco Eto'o i Ronnim, C.Ronaldo to możesz podłożyć żeby się te moje nie powtarzały. A ja się da to jeszcze bym prosił o podstawienie nowych emblematów dla lig, mam Budeslige zamiast ligi C, no tej ostatniej.

Wielkie dzięki za prace, pozdro, i nie mówisz się badzo śpieszyć, ale też żebym nie czekał do następnej wersji PES-a. Pozdro.

Tak sobie oblookalem sobie te materialy i nie przypadly mi one do gustu zbytnio wiec zrobie kompletnie nowe menu z roznymi obrazami wszedzie i nowym fontem. Wreszcie weekend wiec mam czas popracowac.
Kempu
Dobra, tylko chyba podłapałeś o co mi chodzi, no nie?

PS. Czy menu bedzie ejszcze dziś?
JustMe1987
Mialo byc z pilkarzami ale pomyslalem sobie ze jedni lubia tego inni tamtego a napewno kazdy lubi ogladac Mistrzostwa Europy i o takiej wlasnie tematyce jest kolejne proste ale chyba dobre tongue.gif menu.

Menu Euro 2008:

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

SPEEDYSHARE==> MENU EURO 2008

Kto zgadnie gdzie mozna spotkac ta czcionke ktorej uzylem? Podpowiem ze raczej kazdy z was ja widzial w tv laugh.gif
Bialy10
Menu Euro 2008 jest super!! Brawo JustMe!!
dikhet
nom euro rzeczywiscie fajne. mi ta czcionka pachnie waltem disneyem ale moze to zludzenie
JustMe1987
QUOTE(dikhet @ Mar 3 2007, 21:47:51) [snapback]127669[/snapback]

nom euro rzeczywiscie fajne. mi ta czcionka pachnie waltem disneyem ale moze to zludzenie

Brawo zgadles widac ze ogladales baje laugh.gif
Blade
Proszę. Napiszcie mi w skrócie jak się wgrywa menu?? Bo nie mogę sobie poradzić sad.gif
JustMe1987
QUOTE(Blade @ Mar 3 2007, 22:48:56) [snapback]127687[/snapback]

Proszę. Napiszcie mi w skrócie jak się wgrywa menu?? Bo nie mogę sobie poradzić sad.gif

Najlepiej przez program Dkz poszukaj w pliku p text plikow o numerach ktore sa w moim archwium i daj import i wybierz plik o tym samym numerze. Przy wyszukiwaniu plik do importu daj sobie na all files i jak juz zaimportujesz wszystkie numery to zapisz p text jako p text1 a tamten wywal i zmien nazwe na p text
Blade
Ok...zrobiłem. Dzięki smile.gif

Zrobiłbyś może menu niezwiązane z piłką?? Jakiś taki luźny temat tongue.gif
JustMe1987
QUOTE(Blade @ Mar 3 2007, 22:52:54) [snapback]127693[/snapback]

Ok...zrobiłem. Dzięki smile.gif

Zrobiłbyś może menu niezwiązane z piłką?? Jakiś taki luźny temat tongue.gif

Co konkretnie masz na mysli?
dikhet
QUOTE(JustMe1987 @ Mar 3 2007, 22:06:59) [snapback]127674[/snapback]

Brawo zgadles widac ze ogladales baje laugh.gif

pewnie ze ogladalem litera G mi sie pokojarzyla tongue.gif
Blade
QUOTE(JustMe1987 @ Mar 4 2007, 01:05:32) [snapback]127699[/snapback]

Co konkretnie masz na mysli?

Np motywy skejtowski/// grafiti, deski itp. Byłoby ciekawie
JustMe1987
QUOTE(Blade @ Mar 4 2007, 00:07:24) [snapback]127719[/snapback]

Np motywy skejtowski/// grafiti, deski itp. Byłoby ciekawie

Ty chyba sobie zartujesz co? Nie sadze zeby chociaz jedna osoba byla zainteresowana takim menu..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.