Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadiums By E9
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Tomas
Witam.
Super ze prace tak dobrze ida smile.gif
Wklejam zdjecie na ktorym zaznaczylem male poprawki.

Na podstawie tych zdjec robione:
http://lechianet.glt.pl/foto/2007_2008/200....murawie/1.html
http://lechianet.glt.pl/foto/2007_2008/200...murawie/14.html
I teraz pytam czy takie rzeczy jak ploty oddzielajace sektory da sie przesuwac ?
Czy zolte schodki miedzy sektorami da sie przesuwac ?
Powiedz ktora z tych dwoch rzeczy prosta i do wykonania a jak trudne no to juz mniejsza o to...

PS. co do kibicow to bardzo sie ciesze ze da sie gosci umiescic w klatce
wymarzone by bylo jak by gosci w klatce dwa bufory po boku puste i reszta stadionu komplet... bajka smile.gif
E 9
Da się wszystko wink.gif .. Napisz tylko dokładnie co, gdzie i jak to spróbujemy w czwartek,piatek zrobic wink.gif

pzdR
Tomas
Ok super! smile.gif
To ja przygotuje i jutro jakos przed poludniem mniej wiecej powinienem wrzucic zdjecie z zaznaczeniem co i jak smile.gif

EDIT: moglbys dac screen taki jak przed chwila tylko rowno na wprost i z wylaczonymi teksturami tzn kolorami lawek itp ? to wtedy ja ladnie wedlug zdjec pozaznaczam wszystko a moze nawet wpadne na stadion by bylo idealnie biggrin.gif

EDIT 2: to w takim razie niech ten poprzedni moj screen bedzie nieaktualny, jak dasz mi taki na wprost i bez koloru lawek to zaznacze schodki i płoty.

Pozdrawiam
E 9
Info małe: Schodki zrobione są dokładnie tylko krytej trybunie i tej na przeciwko niej. Na łukach i ich okolicach schodków nie bedzie, bo nie chce mi sie modelu przerabiac aż tak, aby teksturka pod schodki pasowała idealnie...a na nowe textury poprstu miejsca brak.
Za to siatki porobie wink.gif ... zaznacz mi na poprzednim screenie gdzie dać siatki, bo kompletnie nie mam czasu aby dawać nowe zdjęcia itp.

pzdR
Tomas
no wlasnie najbardziej niedopracowane sa łuki, bo obie proste sa dobrze odwzorowane...
Siatki w sensie płoty oddzielajace sektory? No ok pozaznaczam na tamtym i wrzuce obrazek.
Tomas
Przygotowalem cały łuk za bramką.
Zaznaczylem chyba wszystko co mozliwe smile.gif

Pozdrawiam
E 9
Pewien etap "remontu" za mną więc daję screeny:

No i coś z Jagi, bo dawno nic nie dawał ja:

closedeyes.gif
Tomas
Pieknie pieknie smile.gif

Co do Lechii to:
Napisales ze pewny etap juz za Toba wiec poczekam na ostateczny tego łuku co rozrysowalem wszystko.

Co do luku tego z zegarem to moze napisze jak skonczysz ten by wszystkiego w jednym czasie nie robic, no chyba ze chcesz to moge tez tamtego łuku taki sam obrazek przygotowac?

Jaga tez bardzo ladnie.
E 9
Z tym łukiem co wczoraj mi dałeś już nic więcej nie wymyśle, bo żeby wszędzie dac schodki to trzeba by gruubo grzebać w modelu, a na to już ochoty nikt nie ma jak jest tyle zrobione. A z siatkami postaram się jeszcze pokombinować, bo tylko w jednym miejscu nie dam rady zrobić ale poradzę sobie. Co do niektórych siatek to dałem je trosze w lewo lub troche w prawo, bo jakbym dał je np. na środku ławek to nie miałoby swego wyglądu...probowałem i naprawdę wygląda paskudnie...

Dawaj drugi łuk wink.gif
Tomas
Witam.
Przepraszam ze tak dlugo ale mialem straszne urwanie glowy i drobne problemy sad.gif
Dostarczam luk z zegarem.

I tu jeszcze raz zegar z bliska, moze mogl by byc tak zrobiony ze cos sie na nim pali, chociazby 0:0
http://lechianet.glt.pl/foto/2007_2008/200...murawie/15.html
Zapalony:
http
://lechianet.glt.pl/foto/2007_2008/200...dario/138.html

PS. Czy jupitery jak sie wybierze mecz wieczorem beda swiecic ??

Pozdrawiam wink.gif

MaTi10
Fajny stadion się szykuje;], może zaczniesz budować coś na Ojro 2012;d

Strzałeczka Mistrzu;]
Tomas
Witam
Jak ida prace smile.gif ?

Pozdrawiam
E 9
Tomas: nie miałem na to czasu wink.gif Na dniach postaram się coś zrobić.

Może z nudów może nie wiem z czego huh.gif postanowiłem zabrać się dziś wieczorem za edycję stadionów w stylu Vadima czy też milerinho. Wiadomo oczywiście nie ta klasa...i umiejętności.

Na pierwszy ogien poszło ESTADIO AZTECA:
Zedytowane zostało:
*murawa(by Vadim, wzięta ze stadionu Wisły)
*siatki
*chorągiewki
*linie boiska
*niebo.
Screeny:

DOWNLOAD

Stadion edytowany na podstawie dostępnych zdjęc.

drugim stadionem jest STADION PIASTA GLIWICE. Jeżeli będą chętni to udostepnie.

Salu
Tomas
ciekawie ciekawie smile.gif
ok to czekam dalej, ja staralem sie robic bandy Lechii i flagi. Robilem elektroniczne ze zdjec z meczow z Legia z pucharu polski np itp. Sa tam bandy charakterystyczne wlasnie dla Gdanska i moze sie przydadza do nowego stadionu jak skoncze smile.gif
Pozdrawiam

PS. pokaz screeny Piasta
E 9
STADION PIASTA GLIWICE:
Zedytowane zostało:
*murawa
*siatki
*chorągiewki
*niebo
*linie boiska
Screeny:

DOWNLOAD

Dzięki za opinie i komentarze, rzeczywiście jest dla kogo robić huh.gif
T-Mac
nice smile.gif
to byl pierwszy stadion jaki zrobilem do pes smile.gif
gdyby nie format dysku i polroczna przerwa pewnie jeszcze bym cos zrobil a tak to D....
MaTi10
stadiony dobrze zedytowane;]] Bartku narazie zarzutuów ni ma;p,czekam na kolejne edit'y;]

Elo
mariolazi
W końcu ktoś się zabrał za Aztecę smile.gif
Orygnialna wersja nie była najlepsza.
Dzięki za dwonload wink.gif

E 9
Następnym stadionem, który troszeczke się bawiłem jest Maracana. Praktycznie mam ją skończoną, ale chciałbym dodać jedną ciekawą rzecz...

takie bramki, tylko, że bez belek na dole. Czy mógłby ktoś kumaty mi napisać jak to zrobić. Wtedy stadion będzie gotowy i wiadomo co ;D

pzDr i czekam na pomoc ; *
Kubbas
Fajne edity wink.gif

Maracana się przyda bo ta goła chujowa ;]

pzdr
Orange_91
Maracana bardzo fajnie wygląda, zwłaszcza murawa.
mariolazi
Dobry pomysł z tymi bramkami wink.gif
Stara wersja Maracany aż odstraszała, dobrze że się za nią zabrałeś...
Pozdro!
E 9
Próbowałem nauczyć się dodawać belki w bramkach. Wszystko ok belki się dodają ale na stadionie robią sie takie ogromne błędy w modelu trybun, ze szok ... Wie ktoś czym to jest spowodowane. prawdopodnie pomoże mi dikhet ale jeżeli ktoś da radę szybciej wytłumaczyć to będę wdzięczny ; **
E 9
Sry, że post pod postem.

MARACANA, RIO DE JANEIRO
Zedytowane zostało:
*murawa(by milerinho, wzięta ze stadionu Górnika)
*linie boiska
*siatki
*chorągiewki
Screeny:

Zdjęcie:

DOWNLOAD
mcraczek
Genialnie jeszcze tylko przydałyby się odświeżone białe linie na boisku ( takowe jak w stationach Vadima ) i byłoby bosko smile.gif
E 9
Taka mała zapowiedź tego co nadchodzi cool.gif

MaTi10
Coś dla mnie;]].a Maracana wylądowała w grze;] pzdr
E 9
Kolejne screeny:
Stadion im. Jana Pawła II, Kraków:

na podst. tego:

Stadion im. Ernesta Pohla, Zabrze:

Dzięki za komentarze ;\ ... rzeczywiście aż miło...Widze, że nie ma dla kogo dalej robić...

pzdR
JustMe1987
Jak nie ma jak jest cool.gif Niezle wyedytowane. Fajnie wyglada to niebo.
perONE
No jest dla kogo robic wink.gif stadiony bdb az milo sie na nich gra.
pkar
Jakbyś pokusił się o wykonanie stadionu Śląska Wrocław to komentarzy byłoby z całą pewnością więcej wink.gif biggrin.gif
mcraczek
Elegancko. Trzymaj tak dalej smile.gif
Tomi84
Świetne stadiony, kawał dobrej roboty.

CZekam z niecierpliwością na Ł3.
MaTi10
Poprzednie stadiony bardzo dobre;]. Może jakieś screeny z Łazienkowskiej 3??
Tomas
Pokaz screeny z Lazienkowskiej jak mozesz.

PS. Jak tam Lechia smile.gif ?

Pozdrawiam
Arek.PL
CYTAT(E 9 @ Jul 6 2008, 21:14) *
Sry, że post pod postem.

MARACANA, RIO DE JANEIRO
Zedytowane zostało:
*murawa(by milerinho, wzięta ze stadionu Górnika)
*linie boiska
*siatki
*chorągiewki
Screeny:

Zdjęcie:

DOWNLOAD

YMoże mi ktoś upnąć ten stadionik na inny server ?
Będę bardzo wdzięczny smile.gif

Na skrinach stadiony w Zabrzu i Krakowie prezentują się wyśmienicie.
ZGRywus
Maracana wyjebana w kosmos ;d;d A jeśli wziąłeś się za tworzenie gigantów, to może zrobiłbyś Stadion Strahow w Pradze ;] ?? Ten gigant może pomieścić 250 tyś widzów!! Może podjąłbyś się stworzenia tego stadionu ? Chyba jeszcze nikt go nie wykonał tongue.gif
Tomi84
Ja pisałem już o tym w temacie Gwidonia. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby stworzenie nowego Stadionu Slavii Praga: Slavii Praga - Eden Stadium. Obiekt prezentuje się naprawdę okazale.

Tutaj troszkę zdjęć stadionu:

http://stadiony.net/stadium.php?s=825
http://stadiony.net/w_budowie/stadion_eden

Jakby któryś z magików od stadionów podjął się tego zadania to byłoby elegancko smile.gif
ZGRywus
Faktycznie stadion piękny i jeszcze ta nazwa "Rajski Stadion" ;d Chyba z tego Strahova nici, bo ciężko o dobre zdjęcia i jest ich mało ;/
E 9
Narazie nie mam w planach żadnych stadionów do zrobienia...oprócz dokończenia update Lechii.

Dawać mi tu lepiej pomysły na edity cool.gif
Tomas
CYTAT(E 9 @ Jul 10 2008, 23:29) *
Narazie nie mam w planach żadnych stadionów do zrobienia...oprócz dokończenia update Lechii.

Dobrze ze dokonczenie Lechii aktualne, ufff biggrin.gif
perONE
CYTAT(Arek.PL @ Jul 10 2008, 20:59) *
YMoże mi ktoś upnąć ten stadionik na inny server ?
Będę bardzo wdzięczny smile.gif
Maracana

stadiony bdb wink.gif czekam na wiecej

Tomi84
QUOTE(E 9 @ Jul 10 2008, 23:29) *

Jakbyś mógł to byłbym wdzięczny za wyedytowanie muraw na dwóch stadionach z Norwegii:

NOR - Lerkendal Stadion, Rosenborg Trondheim
NOR - Ullevaal Stadion, Vaalerenga Oslo

NORWEGIAN STADIUMS

Murawy w obu są o kant dupy potłuc, mimo że oba stadiony są bardzo ładnie zrobione.
E 9
CYTAT(Tomi84 @ Jul 11 2008, 09:50) *
Jakbyś mógł to byłbym wdzięczny za wyedytowanie muraw na dwóch stadionach z Norwegii:

NOR - Lerkendal Stadion, Rosenborg Trondheim
NOR - Ullevaal Stadion, Vaalerenga Oslo

NORWEGIAN STADIUMS

Murawy w obu są o kant dupy potłuc, mimo że oba stadiony są bardzo ładnie zrobione.

Jeżeli wezmę się za któryś z tej dwojki to za Ulleval. JAk chcesz pomóc to podeslij troche fotek tego stadionu z widoczna murawa, przydalyby sie tez zdjecia z okresu zimowego itd. itd.
seen
E9, kiedy kończysz stadion Lechii? biggrin.gif Bo bym se zagrał na nim cool.gif cool.gif
E 9
Skonczyc to ja moge na dniach ;] ... ale trzeba osoby do importu...a ja znam tylko jedną <cwaniak2>

Wszystko zależy od nas dwóch cool.gif

EDIT:
Po tym jak napisał seen pomyślałem, że dziś skończę łuk z zegarem cool.gif

i jak? ; ]
Tomas
CYTAT(E 9 @ Jul 12 2008, 18:55) *
Skonczyc to ja moge na dniach ;] ... ale trzeba osoby do importu...a ja znam tylko jedną <cwaniak2>

Wszystko zależy od nas dwóch cool.gif

EDIT:
Po tym jak napisał seen pomyślałem, że dziś skończę łuk z zegarem cool.gif

i jak? ; ]

Super super, pieknie! smile.gif
dzis jak wroce do domu zostawie Ci na gg info co do szczegolow kosmetycznych smile.gif

Pozdrawiam
E 9
Dodana ochrona i ty by było na tyle:

cool.gif
MaTi10
Fajna Lechia,czekam na "skriny" z Legii
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.