Postanowiłem pobawić się trochę robieniem twarzy do pesa 6. Chciałbym swoje pierwsze pracę wam pokazać, i proszę o jakiś komentarz z waszej stony. Piszcie co mam poprawić, co zmienić itd.

[attachmentid=119][attachmentid=120]
Straszne. Pooglądaj tutoriale , znajdziesz je na forum.
A podgląd mord dawaj w jpg i wrzucaj na jkiś imageshack czy fotosik.
QUOTE(alter @ Nov 18 2006, 14:00:00) [snapback]98409[/snapback]
Straszne. Pooglądaj tutoriale , znajdziesz je na forum.
Ok. ale może napisałbyś co jest złe?? Robię mordy w/g tutka MuRaZora, i postępuje dokładnie tak jak to pokazuje autor
A to kolejna morda:D
Oglądnij tutek Mystiq`a odnośnie OEdita, bo samo przesunięcie kropek w UV Map Editor nie wystarczy. A BMP musisz sam wyćwiczyć, zobacz na swojego Diarre.
Carlos już troszkę lepszy.
don rxf
Nov 18 2006, 13:52
QUOTE(corey @ Nov 18 2006, 16:39:21) [snapback]98423[/snapback]
Juz jest lepiej niz wczesniej. Ale musisz bardziej w OEdit pracowac jak to powiedzial alter samo przsuniecie kropek w UV Map Editor nie wystarczy.
Ok pokombinuje jeszcze. W zasadzie od wczoraj uczę się robić facjaty więc jeszcze dłuuuuga droga przede mną

daje kolejne mordy, nadal nie są wybitne ale zawsze

Bartezz
Nov 19 2006, 09:17
Wszytkie oceniam na 5/10
ps.U mnie też mozesz dawac swoje twarze.
Mortin
Nov 19 2006, 11:27
kolego, musisz zrozumiec, ze lepiej jak dasz jedna twarz na 3 dni, ale dobra a nie 3 twarze w ciagu godziny, ale badziewne... wszystkie twarze sa kiepskie
pozdro
bobex77
Nov 19 2006, 11:59
nic sie z tego nie nadaje;)
Posluchaj Mortina dobrze chlopina mowi
pozdro
Ok mówicie że są badziewne, ale może napisalibyście co jest takiego do du**. Mordy robię dopiero od 2 dni, nigdy nie bawiłem się w photoschopie więc może byście coś doradzili. A tak na maginesie to w porównaniu do niektórych facjat na tym forum uważam że moje wypadają całkiem nieźle
Dominoz
Nov 19 2006, 12:28
Dzieki stary za facjatke dla mnie-ladnie sie prezentuje.
Uwazam, ze za jakis czas bedziesz bardzo dobry, skoro robisz facjatki od kilku dni dopiero.
Dwa dni - 9 'twarzy', posiedz ze 3 godziny nad jedną przynajmniej. Na BMP poświęć ze 30 minut, reszte na OEdit.
QUOTE(alter @ Nov 19 2006, 13:43:40) [snapback]98684[/snapback]
Na BMP poświęć ze 30 minut, reszte na OEdit.
Znasz jakiś tutorial który opisuje jak zrobić zajebistą twarz?? Nie sądze, każdy tutek pokazuje jak wogóle ją zrobić , a nie jak zrobić z niej mistrzostwo świata. W takim razie po co każesz mi siedzieć 30 minut nad BMP skoro nawet nie wiem co w nim zmienić! więcej cwaniakujecie niż pomagacie
Voytec
Nov 19 2006, 13:32
QUOTE(alter @ Nov 19 2006, 13:43:40) [snapback]98684[/snapback]
Na BMP poświęć ze 30 minut, reszte na OEdit.
to i tak mało, 30 min. przy dobrych wiatrach godzina przynajmniej.
Myślisz ze nauczysz się robić dobre BMP po obejrzeniu jednego tutoriala? Nie! Musisz bawić się w Photoshopie, kolorami, i wszelkimi narzędziami. I na pewno po 10 mordach nie będziesz facemakerem jak s'n.
Samo wklejenie zdjęcia piłkarza, nie uczyni dobrego BMP.
siedź i kombinuj:p nie odrazu będziesz robił b.dobre twarze:P Alter dobrze mówi:D
Postanowiłem was posłuchać i spędzić przy jednej pracy tyle czasu ile spędziłem do tej pory przy wszystkich razem

Pogrzebałem troche w photoshopie i wyszło mi coś takiego

Twarz jest nadal daleka od ideału ale chyba powoli zaczynam kapować o co w tym wszystkim chodzi
don rxf
Nov 19 2006, 21:00
QUOTE(corey @ Nov 19 2006, 23:54:45) [snapback]98834[/snapback]
Postanowiłem was posłuchać i spędzić przy jednej pracy tyle czasu ile spędziłem do tej pory przy wszystkich razem

Pogrzebałem troche w photoshopie i wyszło mi coś takiego

Twarz jest nadal daleka od ideału ale chyba powoli zaczynam kapować o co w tym wszystkim chodzi

Słaby, nie poznanał bym że to Tiago, ale pracuj, pracuj...
Ustaw rozdziałke na 1024 i detale na High. A Screeny dawaj na najwyższej jakości, bo tak, to mało widać.
Alter teraz lepiej??
Screen lepszy, ale twarz nie powala

Pracuj, szczególnie w OEDicie
Ale to znaczy że z bmp jest troszkę lepiej??
Bartezz
Nov 20 2006, 14:30
Tiago słaby
4/10
QUOTE(corey @ Nov 20 2006, 15:28:38) [snapback]98970[/snapback]
Ale to znaczy że z bmp jest troszkę lepiej??

Toszke to duże słowo. Na pewno jest lepiej niż było

Jak to się mowi - pracuj.
Ojj tak, Tiago słaby... Ale takie są początki

Nie martw się

Ćwicz, cwicz, i jeszcze raz cwicz
olivier
Nov 20 2006, 17:06
tiago słabiej niż przeciętny ale nie tragiczny,pracuj nad bmp.
O to nowa facjata, specjalnie bez podpisu, ciekawe czy zgadniecie kto to
misiek64
Nov 20 2006, 19:08
chyba ballack ale cienki 3/10
ale to dopiero początki
don rxf
Nov 20 2006, 20:05
QUOTE(corey @ Nov 20 2006, 22:06:24) [snapback]99076[/snapback]
O to nowa facjata, specjalnie bez podpisu, ciekawe czy zgadniecie kto to

o_O toż to Pokemon, niech zgadne Pikachu ?
Bardzo słaby ten Twój Ballack. 1/10.
Pracuj, pracuj i jeszcze raz pracuj...
olivier
Nov 20 2006, 20:10
po co mu dajesz takie oceny np.1/10.Dla niego potrzebne jest mówinie co do poprawy.
Popraw całe bmp, i popracuj w oedit.
Poprawiłem trochę swojego Ballacka. Muszę jeszcze porawić usta i oczy, ale myślę że jest lepszy od pierwszej wersji
NipponJapanBoy
Nov 21 2006, 16:01
QUOTE(corey @ Nov 21 2006, 18:55:38) [snapback]99241[/snapback]
Poprawiłem trochę swojego Ballacka. Muszę jeszcze porawić usta i oczy, ale myślę że jest lepszy od pierwszej wersji
matko ale żeś chłopaczyne okaleczył...
pracuj...
Mam pytaie dotyczące oedita, a w zasadzie opcji UV Map Editor. Otóż jak chce przestawić kropki, to należy je przesuwać w takim miejscu na zdjęciu w jakim powinny być, czy też w zupełnie innym ale tak żeby wyglądało to dobrze na modelu??
Przesuwasz tam gdzie być powinny, a pozniej bawisz sie na poszczególnych widokach, czy to z przodu czy z boku. Zoomujesz Ctrl+W, oddalasz Ctrl+Q
QUOTE(corey @ Nov 21 2006, 16:55:38) [snapback]99241[/snapback]

0/10. Powód...konami wykonało bardzo dobry model i aby był podobny wystarczyło nie zepsuć bmp. Ale to co Ty wykonałes to popsucie modelu oraz tekstury. Po nalozeniu foty na bmp nie byloby tak rozmyte jak to jest u Ciebie. Poogladaj tutriale od Mystiqa, oraz ten od tekstury by kemocik moze cos Ci zaswita.
Oto stworzony przeze mnie Thierry Henry

Nadal mam problemy z oeditem ale to już chyba nie jest aż tak wielki pokemon
Ale może jakaś ocenka
Nic specjalnego. Powiem nawet że słaby...
Popatrz, w 6 minut zrobiłem swojego:
- 3 minuty BMP
- 2 minuty OEdit
- 1 minuta import do gry i ustawienia

Chce ci tylko pokazać, że zrobić Henrego to zadna sztuka, a tobie i tak jakoś za dobrze nie wyszedł.
Pracuj, bo widać że nad BMP sie nie wysiliłeś, a model prawie nie tknięty.

EDIT:
Najlepiej zrób kogoś kogo jeszcze nikt nie zrobił. Tak na pewno nikt ci mordy z inną nie porówna, nawet z KONAMI
misiek64
Nov 22 2006, 21:01
Corey tego Henry straszny pokemon.0,5/10
don rxf
Nov 23 2006, 14:17
Słaby ten twoj Henry
To moja najnowsza praca, muszę jeszcze porawić oko i brwi, ale prosze już o oceny
Bardziej podony do tego wsokiego boksera z Rosji takiego mutanta
Messi najpierw sam zacznij robić twarze a nie ścierki a dopiero później oceniaj
Każdy ma prawo sie wypowiedzieć. Przyznam moje twarze są słabe ale robilem je starą metodą . Zaczęłem robic nową metodą i twarze zaczynają mi sie udawać.
Co prawda korzystałem z innego zdjęcia, ale uważam że jest on podobny. Zaczyna mnie denerwowac że oceniecie wszystkich początkujących tak jakby mieli odrazu robić twarze tej klasy co np. Norek

Jeżeli nie umiesz w niczym doradzić to po co wogóle się wypowiadasz. Oczekuje (podobnie jak inni początkujący f/m) pomocy a nie jakiegoś tępego cwaniakowania
QUOTE(bartosz05 @ Nov 23 2006, 19:02:41) [snapback]99692[/snapback]
przypatrz się i odpowiedz sobie na pytanie, czy on jest chociarz podobny w jednym calu do Butiny

Ty w ogóle porównujesz twoje twarze do zdjęć piłkarzy?
Bartosz ma racje. W niczym nie przypomina on kolesia z foty.
Prosisz aby mowic co poprawic...to teraz sluchaj: WSZYSTKO.
Zrob twarz od poczatku bo i tak nie wiele pracy tracisz gdyz w zadnym
elemencie nie jest on podobny do pana na zdjeciu.
Voytec
Nov 23 2006, 21:24
QUOTE(corey @ Nov 23 2006, 19:13:29) [snapback]99698[/snapback]
Co prawda korzystałem z innego zdjęcia, ale uważam że jest on podobny. Zaczyna mnie denerwowac że oceniecie wszystkich początkujących tak jakby mieli odrazu robić twarze tej klasy co np. Norek

Jeżeli nie umiesz w niczym doradzić to po co wogóle się wypowiadasz. Oczekuje (podobnie jak inni początkujący f/m) pomocy a nie jakiegoś tępego cwaniakowania
i po co się tak rzucasz? musisz pogodzić sie z krytyką, narazie surową.
bobex77
Nov 23 2006, 21:30
zgadzam sie z przed mowcami kolo wogole nie podobny, ale nie przejmuj sie i dzialaj dalej;)
ps. vojtec fajny avatarek ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.