Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Faces By corey
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
Stron: 1, 2, 3
corey
Postanowiłem pobawić się trochę robieniem twarzy do pesa 6. Chciałbym swoje pierwsze pracę wam pokazać, i proszę o jakiś komentarz z waszej stony. Piszcie co mam poprawić, co zmienić itd. smile.gif [attachmentid=119][attachmentid=120]
Straszne. Pooglądaj tutoriale , znajdziesz je na forum.

A podgląd mord dawaj w jpg i wrzucaj na jkiś imageshack czy fotosik.
corey
QUOTE(alter @ Nov 18 2006, 14:00:00) [snapback]98409[/snapback]

Straszne. Pooglądaj tutoriale , znajdziesz je na forum.

Ok. ale może napisałbyś co jest złe?? Robię mordy w/g tutka MuRaZora, i postępuje dokładnie tak jak to pokazuje autor

A to kolejna morda:D
IPB Image
Oglądnij tutek Mystiq`a odnośnie OEdita, bo samo przesunięcie kropek w UV Map Editor nie wystarczy. A BMP musisz sam wyćwiczyć, zobacz na swojego Diarre.

Carlos już troszkę lepszy.
don rxf
QUOTE(corey @ Nov 18 2006, 16:39:21) [snapback]98423[/snapback]

IPB Image

Juz jest lepiej niz wczesniej. Ale musisz bardziej w OEdit pracowac jak to powiedzial alter samo przsuniecie kropek w UV Map Editor nie wystarczy.
corey
Ok pokombinuje jeszcze. W zasadzie od wczoraj uczę się robić facjaty więc jeszcze dłuuuuga droga przede mną tongue.gif

daje kolejne mordy, nadal nie są wybitne ale zawsze
IPB Image
IPB Image
corey
Daję kolejną porcję moich mord, proszę o ocenę, najlepiej w skali 1-10 smile.gif
IPB Image
IPB Image
IPB Image
Bartezz
Wszytkie oceniam na 5/10

ps.U mnie też mozesz dawac swoje twarze.
Mortin
kolego, musisz zrozumiec, ze lepiej jak dasz jedna twarz na 3 dni, ale dobra a nie 3 twarze w ciagu godziny, ale badziewne... wszystkie twarze sa kiepskie
pozdro
bobex77
nic sie z tego nie nadaje;)
Posluchaj Mortina dobrze chlopina mowi
pozdro
corey
Ok mówicie że są badziewne, ale może napisalibyście co jest takiego do du**. Mordy robię dopiero od 2 dni, nigdy nie bawiłem się w photoschopie więc może byście coś doradzili. A tak na maginesie to w porównaniu do niektórych facjat na tym forum uważam że moje wypadają całkiem nieźle
Dominoz
Dzieki stary za facjatke dla mnie-ladnie sie prezentuje.
Uwazam, ze za jakis czas bedziesz bardzo dobry, skoro robisz facjatki od kilku dni dopiero.
Dwa dni - 9 'twarzy', posiedz ze 3 godziny nad jedną przynajmniej. Na BMP poświęć ze 30 minut, reszte na OEdit.
corey
QUOTE(alter @ Nov 19 2006, 13:43:40) [snapback]98684[/snapback]

Na BMP poświęć ze 30 minut, reszte na OEdit.

Znasz jakiś tutorial który opisuje jak zrobić zajebistą twarz?? Nie sądze, każdy tutek pokazuje jak wogóle ją zrobić , a nie jak zrobić z niej mistrzostwo świata. W takim razie po co każesz mi siedzieć 30 minut nad BMP skoro nawet nie wiem co w nim zmienić! więcej cwaniakujecie niż pomagacie
Voytec
QUOTE(alter @ Nov 19 2006, 13:43:40) [snapback]98684[/snapback]

Na BMP poświęć ze 30 minut, reszte na OEdit.

to i tak mało, 30 min. przy dobrych wiatrach godzina przynajmniej.
Myślisz ze nauczysz się robić dobre BMP po obejrzeniu jednego tutoriala? Nie! Musisz bawić się w Photoshopie, kolorami, i wszelkimi narzędziami. I na pewno po 10 mordach nie będziesz facemakerem jak s'n.

Samo wklejenie zdjęcia piłkarza, nie uczyni dobrego BMP.
Pelas
siedź i kombinuj:p nie odrazu będziesz robił b.dobre twarze:P Alter dobrze mówi:D
corey
Postanowiłem was posłuchać i spędzić przy jednej pracy tyle czasu ile spędziłem do tej pory przy wszystkich razem smile.gif Pogrzebałem troche w photoshopie i wyszło mi coś takiego IPB Image

Twarz jest nadal daleka od ideału ale chyba powoli zaczynam kapować o co w tym wszystkim chodzi tongue.gif
don rxf
QUOTE(corey @ Nov 19 2006, 23:54:45) [snapback]98834[/snapback]

Postanowiłem was posłuchać i spędzić przy jednej pracy tyle czasu ile spędziłem do tej pory przy wszystkich razem smile.gif Pogrzebałem troche w photoshopie i wyszło mi coś takiego IPB Image

Twarz jest nadal daleka od ideału ale chyba powoli zaczynam kapować o co w tym wszystkim chodzi tongue.gif

Słaby, nie poznanał bym że to Tiago, ale pracuj, pracuj...

Ustaw rozdziałke na 1024 i detale na High. A Screeny dawaj na najwyższej jakości, bo tak, to mało widać.
corey
Alter teraz lepiej?? IPB Image
Screen lepszy, ale twarz nie powala wink.gif Pracuj, szczególnie w OEDicie smile.gif
corey
Ale to znaczy że z bmp jest troszkę lepiej?? smile.gif
Bartezz
Tiago słaby

4/10

QUOTE(corey @ Nov 20 2006, 15:28:38) [snapback]98970[/snapback]

Ale to znaczy że z bmp jest troszkę lepiej?? smile.gif

Toszke to duże słowo. Na pewno jest lepiej niż było wink.gif

Jak to się mowi - pracuj.
Qbeks
Ojj tak, Tiago słaby... Ale takie są początki tongue.gif Nie martw się tongue.gif Ćwicz, cwicz, i jeszcze raz cwicz tongue.gif
olivier
tiago słabiej niż przeciętny ale nie tragiczny,pracuj nad bmp.
corey
O to nowa facjata, specjalnie bez podpisu, ciekawe czy zgadniecie kto to tongue.gif
IPB Image
misiek64
chyba ballack ale cienki 3/10
ale to dopiero początki
don rxf
QUOTE(corey @ Nov 20 2006, 22:06:24) [snapback]99076[/snapback]

O to nowa facjata, specjalnie bez podpisu, ciekawe czy zgadniecie kto to tongue.gif
IPB Image

o_O toż to Pokemon, niech zgadne Pikachu ?
Bardzo słaby ten Twój Ballack. 1/10.
Pracuj, pracuj i jeszcze raz pracuj...

olivier
po co mu dajesz takie oceny np.1/10.Dla niego potrzebne jest mówinie co do poprawy.

Popraw całe bmp, i popracuj w oedit.
corey
Poprawiłem trochę swojego Ballacka. Muszę jeszcze porawić usta i oczy, ale myślę że jest lepszy od pierwszej wersji
IPB Image
NipponJapanBoy
QUOTE(corey @ Nov 21 2006, 18:55:38) [snapback]99241[/snapback]
Poprawiłem trochę swojego Ballacka. Muszę jeszcze porawić usta i oczy, ale myślę że jest lepszy od pierwszej wersji
IPB Image

matko ale żeś chłopaczyne okaleczył... blink.gif pracuj...
corey
Mam pytaie dotyczące oedita, a w zasadzie opcji UV Map Editor. Otóż jak chce przestawić kropki, to należy je przesuwać w takim miejscu na zdjęciu w jakim powinny być, czy też w zupełnie innym ale tak żeby wyglądało to dobrze na modelu??
Przesuwasz tam gdzie być powinny, a pozniej bawisz sie na poszczególnych widokach, czy to z przodu czy z boku. Zoomujesz Ctrl+W, oddalasz Ctrl+Q
norek
QUOTE(corey @ Nov 21 2006, 16:55:38) [snapback]99241[/snapback]

IPB Image

0/10. Powód...konami wykonało bardzo dobry model i aby był podobny wystarczyło nie zepsuć bmp. Ale to co Ty wykonałes to popsucie modelu oraz tekstury. Po nalozeniu foty na bmp nie byloby tak rozmyte jak to jest u Ciebie. Poogladaj tutriale od Mystiqa, oraz ten od tekstury by kemocik moze cos Ci zaswita.
corey
Oto stworzony przeze mnie Thierry Henry rolleyes.gif Nadal mam problemy z oeditem ale to już chyba nie jest aż tak wielki pokemon biggrin.gif
IPB Image
corey
Ale może jakaś ocenka tongue.gif
Nic specjalnego. Powiem nawet że słaby...

Popatrz, w 6 minut zrobiłem swojego:
- 3 minuty BMP
- 2 minuty OEdit
- 1 minuta import do gry i ustawienia
IPB Image

Chce ci tylko pokazać, że zrobić Henrego to zadna sztuka, a tobie i tak jakoś za dobrze nie wyszedł.

Pracuj, bo widać że nad BMP sie nie wysiliłeś, a model prawie nie tknięty. smile.gif

EDIT:

Najlepiej zrób kogoś kogo jeszcze nikt nie zrobił. Tak na pewno nikt ci mordy z inną nie porówna, nawet z KONAMI wink.gif
misiek64
Corey tego Henry straszny pokemon.0,5/10
don rxf
Słaby ten twoj Henry
corey
To moja najnowsza praca, muszę jeszcze porawić oko i brwi, ale prosze już o oceny
IPB Image
Messi
Bardziej podony do tego wsokiego boksera z Rosji takiego mutanta
corey
Messi najpierw sam zacznij robić twarze a nie ścierki a dopiero później oceniaj
Messi
Każdy ma prawo sie wypowiedzieć. Przyznam moje twarze są słabe ale robilem je starą metodą . Zaczęłem robic nową metodą i twarze zaczynają mi sie udawać.
corey
Co prawda korzystałem z innego zdjęcia, ale uważam że jest on podobny. Zaczyna mnie denerwowac że oceniecie wszystkich początkujących tak jakby mieli odrazu robić twarze tej klasy co np. Norek wink.gif Jeżeli nie umiesz w niczym doradzić to po co wogóle się wypowiadasz. Oczekuje (podobnie jak inni początkujący f/m) pomocy a nie jakiegoś tępego cwaniakowania
norek
QUOTE(bartosz05 @ Nov 23 2006, 19:02:41) [snapback]99692[/snapback]

przypatrz się i odpowiedz sobie na pytanie, czy on jest chociarz podobny w jednym calu do Butiny
IPB ImageIPB Image
Ty w ogóle porównujesz twoje twarze do zdjęć piłkarzy?

Bartosz ma racje. W niczym nie przypomina on kolesia z foty.
Prosisz aby mowic co poprawic...to teraz sluchaj: WSZYSTKO.
Zrob twarz od poczatku bo i tak nie wiele pracy tracisz gdyz w zadnym
elemencie nie jest on podobny do pana na zdjeciu.
Voytec
QUOTE(corey @ Nov 23 2006, 19:13:29) [snapback]99698[/snapback]

Co prawda korzystałem z innego zdjęcia, ale uważam że jest on podobny. Zaczyna mnie denerwowac że oceniecie wszystkich początkujących tak jakby mieli odrazu robić twarze tej klasy co np. Norek wink.gif Jeżeli nie umiesz w niczym doradzić to po co wogóle się wypowiadasz. Oczekuje (podobnie jak inni początkujący f/m) pomocy a nie jakiegoś tępego cwaniakowania

i po co się tak rzucasz? musisz pogodzić sie z krytyką, narazie surową.
bobex77
zgadzam sie z przed mowcami kolo wogole nie podobny, ale nie przejmuj sie i dzialaj dalej;)
ps. vojtec fajny avatarek ^^
corey
IPB Image
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.