Mam takie małe pytanko. Otóż w wielu postach pojawia się słowo IMO, wstyd się przyznać ale nie badzo wiem co to takiego

Mógłby ktoś mi to wytłumaczyć??
Hayalet
Dec 10 2006, 09:43
In My Opinion (moim zdaniem)
Żeby nie robić offtopa: BMP robisz średniawe, liedson dość dobry model, gorzej z bmp, natomiast u Smitha to i to słabe.
Kuranyi
Dec 10 2006, 10:57
Może nieznam sie na facemakingu , ale cos mi sie wydaje ze ty robisz 3 twarze dziennie zamiast jedna twarz co 3 dni.
3 twarze dzinnie?? to popatrz najpierw na daty
Kuranyi
Dec 10 2006, 11:07
Chodzi mi oto ze idziesz na ilość , a nie na jakość
Hahah, śmieszny jestes, po co niby mialbym robic w chuj twarzy?? pomyśl trochę. Robię mordy bo mi się nudzi a jeśli twój czas pozwala ci na zrobienie tylko jednej twarzy w ciągu tgodnia, to przecież jest twoja sprawa.
Ziemniak201
Dec 10 2006, 17:38
Nadal nie rozumiesz :/
Wiem że moje bmp jest słabe, więc może zdradził by mi ktoś co w nim zmienić

Próbowałem na wszystkie sposoby i nadal nie wiem ja zrobić bmp choć troszkę dorownywujące majlepszym facemakerom. Dajcie choć jedną wskazówkę
Ziemniak201
Dec 11 2006, 21:25
pokaż jedną ze swojich bmp
QUOTE(Ziemniak201 @ Dec 11 2006, 21:29:13) [snapback]102985[/snapback]
pokaż jedną ze swojich bmp
Nie widzisz na modelach? Łap 30 % ostrzezenia za swoja glupote. Udajesz specjaliste w kazdym calu i wypowiadasz sie w sposob bezsensowny.
Ej a mogł byś mi wykonać moją twarz? przy okazji zobacze sie w pesie a chcem zobaczyć jak ci wyjdzie bo ja kombinowałem ale niezabardzo jeszcze. Oto fotki przydatne
http://www.art-meb.pl/BOK.jpghttp://www.art-meb.pl/przod.jpgNapisz czy byś cos pokmbvinował
no fajnie, wszyscy się wypowiedzieli a na pytanie odpowiedzi nadal nie uzyskałem
Nie ma na to metody typu: wyostrz o tyle, ustaw kolory na tyle. Ćwicząc nauczysz się robić dobre BMP.
Mi sie wydaje że trzeba troche posiedziećnad tym BMP w photoshopie i próbować z kolorami i rysami twarzy, troche je zrobić zeb ybyły bardziej widoczne, trzeba pokombinować. Ja zrobiłem swoje BMP nawet niezłe tylko mam problem z doborem kstałtu czaszki w Oedicie.
To moja najnowsza praca. chciałem sie bardziej skupić na zrobieniu lepszego bmp, więc prosiłbym o ocenę własnie bmp, a nie modelu
don rxf
Dec 12 2006, 18:07
Wogole nie podobny, no i BMP straszne i przeostrzone.
popraw troche nos (bmp ofkoz) i caly model

ale tak to w sumie twarz calkiem niezla
Mortin
Dec 13 2006, 14:11
niestety slaby ten sheva.. bmp jest przeostrzone i nie ladne, takie nieschludne... zrob go moze z innej, lepszej fotki..
pozdro
Bankoo
Dec 13 2006, 15:03
super szefczenko daj bim
niestety slaby ten sheva.. bmp jest przeostrzone i nie ladne, takie nieschludne... zrob go moze z innej, lepszej fotki..
pozdro
ty jestes slaby slepy martinsie
+20% pachniesz banem / Bakel
;d
Twoja stara jest ślepa:\
Ten Bankoo zasługuje na bana:p
a co do samej twarzy to niestety nie jest rewelacyjna:\ mi się niestety nie podoba
olivier
Dec 13 2006, 15:09
Bankoo skąd ty sie urwałeś?Z choinki?ja bym od razu dał ci bana!!
a co do shevy to słaby.
Proszę
Kuranyi
Dec 14 2006, 16:09
Cos tam broda niezabardzo. Inny kolor twarzy
zgadzam się z poprzednikiem:D pracuj dalej
Bartezz
Dec 14 2006, 17:21
Popraw kolor BMP
Pprawilem nieco kolor
Jak dla mnie - niepodobny.
Nos dziwny i za chudy, broda za wąska i z nisko, i generalnie ryjek za szczupły.
On raczej biały jest. A podobieństwa trudno tu szukać.

EDIT:
Widziałeś kiedyś fina o takim kolorze skóry ?
ja się doszukuje w brodzie:D
pracuj dalej a napewno będzie lepiej
Mortin
Dec 19 2006, 19:54
QUOTE(corey @ Dec 19 2006, 19:54:33) [snapback]104948[/snapback]
slabiutko, nie ten kolor skory... mika ma dosc wysokie czolo, ale ty zrobiles mu wodoglowie... niestety w ogole nie podobny..
pozdro
wie ktoś może jak nadać w photoshopie połysk??
To moja pierwsza twarz z której jestem w pełni zadowolony
Usuń te plamy z BMP. Broda wyżej, nos za szczupły, i zrób bardziej zaokrągloną dolną partię głowy, tak jak na focie:
Ok dzięki za porady
Proszę o nie dawania komentów typu "nie podobny", bo doskonale wiem że podobieństwo jest nikłe, ale jak narazie chcę się wyuczyć robić dobre bpm, i wolałbym żebyście póki co ocenili moja pracę raczej pod tym kontem.
chatek
Dec 27 2006, 16:07
Słaby . Nos dziwny . Może zrób drugie bmp.
Kami(L)
Dec 27 2006, 16:08
Mi się, nie za bardzo podoba...nos popraw...
Pozdro
QUOTE(corey @ Dec 27 2006, 15:34:17) [snapback]107566[/snapback]
Proszę o nie dawania komentów typu "nie podobny", bo doskonale wiem że podobieństwo jest nikłe, ale jak narazie chcę się wyuczyć robić dobre bpm, i wolałbym żebyście póki co ocenili moja pracę raczej pod tym kontem.

Jedna z gorszych twarzy jakie ostatnio widzialem. Beznadziejne bmp porozmazywane i porosciagane i do tego model nie przypominajacy gracza ktorego to nazwa widnieje na skrinie.
Szkiełol
Dec 27 2006, 22:54
Norek ma racje. Pobaw się troszkę w Oedit. A może coś lepszego wyjdzie. Pozdro
Ściągnąłem ostatnio paczkę ze sporą ilością twarzy, ale nie chce mi się tyle klikać żeby je wszystkie wrzucić do gry. Czy jest jakis inny, szybszy sposób??
aha chciałem dodać że mam oczywiście pliki w formacie bin, no i jakis plik map.txt, z którym nie bardzo wiem co zrobic
Ja chciałbym przypomnieć, że istnieje opcja EDYTUJ.
A jak wgrywać twarze masz w manual`u załączonym do KitServer`a, i naczej się nie da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.