Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kitserver 6.5.3
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Tools
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
świstak
Rzeczywiście duży stadiums. smile.gif No to może wrzucaj w pojedyńczych partach, tak po 20 twarzy albo po całym zespole (bo to mnie najbardziej interesuje). Tylko nie na rapidshare.
Giovani
Nie wiem czy to jest błąd Kitservera ale sprawa wygląda tak.
Strzeliłem ładną bramkę ale gdy chcę ją później pokazać kumplowi, to w czasie powtórki nie ma twarzy ani włosów z Kitservera huh.gif
Proszę o pomoc wink.gif Sorka, że odświeżyłem temat tongue.gif
djclanv1r00z
to tak w każdym kitserverze tongue.gif jakby nie daje mordek do powtórek tongue.gif zrobiłem kolejną kompilacje moich bramek i żaden z moich graczy nie miał face z KS tongue.gif tylko np Lampard bo miał orginalną od KONAMI tongue.gif

pozdro cool.gif
popolupo
chyba w dobrym dziale zadam to pytanko:

czy u was tez w trybie meczu towarzyskiego po odpaleniu rewanzu kolory druzyn sa pozmieniane na radarze? mozna cos z tym zrobic?
Mani3k
CYTAT(popolupo @ Oct 13 2008, 22:25) *
chyba w dobrym dziale zadam to pytanko:

czy u was tez w trybie meczu towarzyskiego po odpaleniu rewanzu kolory druzyn sa pozmieniane na radarze? mozna cos z tym zrobic?

Niestety nie, jedynie możesz wziąć PAUZE -> ustawienia ekranu i tam zmienić.
Pozdrawiam
popolupo
tak wlasnie robie, ale zal cennego czasu, aby za kazdym razem to zmieniac hehe

dzieki za odp

karwocha
Version 6.6.0 released
======================
NEW in 6.6.0:
- AFS2FS module (same functionality as in Kitserver 7 and 8, but with multiple roots support)

Features:
- kits support for licensed/unlicensed (including 'Other C') teams. Kit format: paletted or truecolor (PNG or BMP). HD-kits supported.
- 3rd,4th,etc. (extra) kits selection using '1' and '2' buttons (for both players and gk)
- kit parts mixing is possible, and also no shared palette headache.
- all kit attributes supported (model, collar, number/name placement). New attribute: 'shirt.number.location' to set where number on the front of the shirt (for national teams) appears: center or topright.
- Faceserver (with hairserver)
- Bootserver (unlimited amount of boots: each player can get its own)
- Ballserver
- LODmixer (LODs, camera-fix, aspect ratio correction, attendance settings, etc.)
- Stadium Server
- AFS2FS (with multiple roots support)
- gamepad/keyboard hotkeys support

PES 6 is one of Konami's highly successful Pro Evolution Soccer franchise and probably the best game of the series.

Może ktoś to wszystko przetłumaczyć?
Kubbas
W sumie to nie wiem co nowego z ważnych rzeczy dodano

Ale dobrze, że Juce wrócił
qazwsx
CYTAT(karwocha @ May 17 2009, 19:59) *
Może ktoś to wszystko przetłumaczyć?

- AFS2FS moduł (tak samo funkcjonuje jak w Kitserverze 7 i 8, ale ze wspomaganiem wielokrotnych ...wpisów?(roots?)
Zawiera:
- stroje dla licencjonowanych/nielicencjonowanych (włącznie z 'Other C') drużyn. Format kitsów: paletted or truecolor (PNG lub BMP). Kitsy HD wspomagane
- 3-cie,4-te itd. (ekstra) stroje do wyboru przez przyciski '1' i '2' (dla 2 drużyn; gracz z pola + bramkarz)
- możliwe miksowanie części kitsa , a także brak problemu palet ? (Nie rozumiem tej części wink.gif)
- Dla wszystkich kitsów wprowadzone artrybuty (model, kołnierz, numer/nazwa). Nowy atrybut: 'shirt.number.location' (koszulka.numer.lokalizacja) do ustawienia, gdzie numer ma być na przodzie koszulki (dla narodowych drużyn): na środku lub w prawym górnym rogu
- Faceserver (z hairserverem) - Mordki + Włosy
- Bootserver (Nielimitowana liczba butów: każdy gracz może mieć swój model)
- Ballserver - piłki
- LODmixer (LOD, poprawka kamery, aspect ratio correction, attendance settings, etc.) - nie do końca pamiętam ustawienia w pesie, ale to o nie chodzi ;]
- Stadium Server - Stadiony
- AFS2FS ( ze wspomaganiem wielokrotnych ...wpisów?(roots?))
- gamepadowe/klawiaturowe skróty obsługiwane

Pes 6 jest jednym z najbardziej udanych PESów i prawdopodobnie najlepszą grą serii
_________
Sorki za wielokrotne użycie słowa 'wspomaganie', lecz jakoś tak na szybko nie potrafiłem wymyślić synonimu wink.gif Tłumacz ze mnie nie jest wielki, więc jeśli ktoś mógłby to na PW albo coś zgłaszać błędy to wyedytuje smile.gif
Poprawka kamery - pewnie chodzi o kąt odchylenia (0-9 jak pamiętam), nie jestem pewny. Sądzę, że wszystko ustawia się w LODmixerze (w folderze kitservera nazywało się to lodcfg, nie wiem jak teraz)
karwocha
dzięki qazwsx, a nie wiecie na czym polega ta "poprawka kamery"? bo nie wiem nawet jak to ustawić itp.
lukasz44
Wileki powrót Juce! Mamy nowy kitserwer do pes6 !!!

Zdecydowanie za długo czekaliśmy na powrót Jucc`a, a to, że wróci było pewne. Każdy kto raz zasmakował Pro Evolution Soccer zostanie zawsze przy tej grze. Najlepszy patchamker na świecie, zniechęcony pes2009 postanowił powrócić do pes6, a owoc jego pracy mamy już dziś. W KITSERVER 6.6.0
znajdziemy:

* moduł AFS2FS, taki jak w 7 i 8 części kitservera.
* wsparcie dla trykotów drużyn z "Other C". Format stroju: paletted lub truecolor (PNG lub BMP).
* możliwość wyboru stroju 3, 4, 5, itd poprzez użycie przycisków R1 i L1.
* wsparcie dla wszystkich atrybutów trykotów.
* Faceserver z możliwością obróbki włosów.
* Bootserver (bez limitu ilości butów).
* Ballserver
* LODmixer
* Stadiumserver
Kubbas
świetna sprawa z tym folderem dat w KS'ie ala PES 09, jedyna chyba znacząca poprawka w nowym kitserverze
demiano7
Kubbas możesz wytłumaczyć na czym to polega i w czym pomaga??? smile.gif
Damian.
zamiast wrzucać pliki do o_texta, p_texta itd. wrzucasz do folderów, o naziwe O_text itd. smile.gif
demiano7
Czyli ryjce tak jak sie wrzucało jak sie wrzuca tyle że np tło jest łatwiej zmienic i takie pierdółki tak??
tomaj
CYTAT(Damian. @ Jun 6 2009, 13:05) *
zamiast wrzucać pliki do o_texta, p_texta itd. wrzucasz do folderów, o naziwe O_text itd. smile.gif

Rozumiem, że folder dat jest czymś na wzór folderu img w PES2009. Tylko mam małe pytanie. Czy przykładowy folder powinien wyglądać tak: 0_text czy 0_text.afs? Chodzi mi o to rozszerzenie. Bo rozumiem, że w tych folderach umieszczamy już tylko pliki bin?
Kubbas
CYTAT(tomaj @ Jun 7 2009, 10:29) *
Rozumiem, że folder dat jest czymś na wzór folderu img w PES2009. Tylko mam małe pytanie. Czy przykładowy folder powinien wyglądać tak: 0_text czy 0_text.afs? Chodzi mi o to rozszerzenie. Bo rozumiem, że w tych folderach umieszczamy już tylko pliki bin?

Ja mam z końcówką afs i śmiga
torin
Naprawde fajna sprawa to rozwiazanie z KS do 2009, gratulacje dla autora biggrin.gif
Co do folderow to musza one miec identyczna nazwe jak pliki czyli np. 0_text.afs. Pozdrawiam.
hak23
a powiedcie mi jakie dokładnie dodatki można wrzucać do tego folderu dat w KS?, i jeślo możecie to napiszcie pod jakie nazwy poszczególnych folderów wrzuca się dodatki.
perONE
+1
demiano7
+2, bardzo to nam potrzebne, nie wszyscy są obcykani wink.gif
Kubbas
Loga, scoreboardy, rostery online

chyba jasne, że każdy dodatek, który jest do instalowania przez dkz do folderu dat można teraz wgrać przez KS'a. Poprzez dodawanie plików do folderów zamiast do plików afs w dacie.
hak23
Mógłby ktoś mi napisać jak ma wyglądać dokładny wpis aby mieć nowe bandy przez ten folder dat w KS, bo jak robie tak jak jest podane w manualu to nie ma niestety, sa tylko te KONAMI.
U1203et
Bardzo ciekawe podejście, mogę prosić o rozwinięcie wątku?

Ubot3030 - To jest to: http://www.forum.moto-portal.pl/index.php?...ec/#entry292747
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.