Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pp 3.0 I Oe 2.0 - Wyjasnienia
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > Nasze produkcje
Stron: 1, 2, 3, 4
T-Mac
cze
jak juz pisalem PP 3.0 nie wyjdzie to samo z OE2.0
jedynie wyjdzie update do orange ale nie bedzie to tak wielki patch(update) jakim mial byc w postaci wersja 2.0

to samo tyczy sie PP - norek cos tam dlubie aktualizuje sklady no ale zobaczymy czy starczy mu zapalu oby tak

jak wroce z pracy to postaram sie napisac co bedzie zawieral update do orange
pozdro
Capitan Tsubasa
No to nie pozostaje nam nic innego jak trzymac kciuki za Norka wink.gif
W zasadzie olalem to okienko z nadzieja ze wyjdzie PP 3.0 w ktorym bede mial wszystko eleganco...wielka szkoda.

PS. Nawet PESa juz wyjabalem zeby PP 3.0 zainstalowac na czystego, hehe.
AdrianJ
Tylko dlaczego??Z braku czasu?Przecież ludzie co rusz wrzucają materiały do updateów-trzeba to tylko w całość złożyć-może i bym to zrobił,ale nie mam pojęcia jak. Szkoda,że nie b edzie już PP3 ani OE2.0..
Karolpezet
w sumie to po co robić pp3 jak w październiki bedzie juz pes6 i wtedy zacznie sie na nowo patchowanie
kemocik
QUOTE(Ader111 @ Sep 1 2006, 14:53:06) [snapback]87365[/snapback]

Tylko dlaczego??Z braku czasu?Przecież ludzie co rusz wrzucają materiały do updateów-trzeba to tylko w całość złożyć-może i bym to zrobił,ale nie mam pojęcia jak. Szkoda,że nie b edzie już PP3 ani OE2.0..

Tylko?? :DDDDDDDDD
Nie wiem, czy wiesz smile.gif, ale nie ma takiego konwertera, który po wrzuceniu adresu strony html ze składem, wiekiem piłkarzy, pozycjami, wypuściłby poprawiony OF (dziwne?!). To wszystko naprawdę trzeba wklepywać ręcznie. Dodam jeszcze, że wszyscy chcieliby jak najlepiej odwzorowane statystyki, a to tez trzeba wpisywać na klawiaturce...
Z przyśpiewkami w sumie jest najmniej roboty: wyciąć, skonwertować i wiedzieć, za który plik wrzucić.
Wygląd - też masa roboty, nadal nie ma konwertera, który ze zdjęcia stworzyłby bina albo zmienił Appearance w Edit Mode (też dziwne, co nie?!).
Przemnóżcie to teraz przez 16 drużyn i przez 20 kilku zawodników...
Stworzenie patcha lub updatu to jest naprawdę ogromna kupa czasu i ja, pomimo, że w PESa nie grywam, staram się pomóc tworząc twarze kopaczy "pomarańczowej ligi"...
Na forum znajdują się tutoriale nt edycji gry i możnaby spróbować coś zrobić...
AdrianJ
Źle zrozumiałeś to co napisałem..NIE chodziło mi o to,że nie robią tego patcha TYLKO Z BRAKU CZASU.
Co do dalszej części Twojego posta wiem wiem-ostatnio ręcznie wpisywałem w pliki map ponad 1300 nazwisk,nie mówiąc już o strojach.Poprawione statystyki zawodników?To akrat jest do niczego niepotrzebne-chyba że mówisz o OE patch-tam by trzeba było tworzyć zawodników od zera.Powiem tak- mam UPDATE DO OE tylko nie wiem jak go wsatwić/zrarować(na części) itd.Ktoś mi pomoże-wstawię.Tylko,że orange ekstraklasa jest nieruszona-nie lubie polskiej pilki..Poza tym mam-ponad 1300 mordek,wszystkie stroje 2006/2007(duuuzo HD)no i transfery.może uda mi się jednak dzisiaj wstawic,T-Mac by cos do tego dolozyl i by jakis tam update byl(jak mowielm druzyny polskie nie sa ruszone..)
Pozdro
T-Mac
brak czasu pewnie ze brak czasu jezeli ktos pracuje po 12/24 h to nie uwazacie ze wraca do domu to chce odpaczac a nie siedziec i meczyc sie z patchem, wczesniej byla inna sytuacja mialem wiecej czasu a i tak PowerPatch powstawal ponad 3miesiace
dajcie na luz
ludzie z zagranicy cos zaraz splota a orange nikt nam nie zrobi tylko my musimy polacy
norek
Drobna poprawka.
Wyjdzie nowy OF do PP. Tyle że do wersji bez orange ekstraklasy.
Znajdą się w nim wszystkie transfery z tego okna transferowego oraz poprawione
składy drużyn. Wspólnie z Mortinem podjeliśmy się tego i projekt dochodzi do mety.
Już na dniach powinniśmy skończyć. Pozdrawiam.
Być może uda się zaktualizować stroje do kitservera.
Nie chcę nic więcej obiecywać bo nie wiem na ile czas pozwoli.
Na dzień dzisiejszy Option File do PP wyjdzie na 100%.
Capitan Tsubasa
QUOTE(norek @ Sep 1 2006, 15:29:45) [snapback]87418[/snapback]

Drobna poprawka.
składy drużyn. Wspólnie z Mortinem podjeliśmy się tego i projekt dochodzi do mety.

I chwala wam za to !

Pozatym w PP nic do poprawienia nie ma, oporcz aktualizacji transferow i nowych kitsow na sezon 06/07 smile.gif

pozdro
AdrianJ
YEAAAH!Super wiadomość !Dzięki wam chłopaki biggrin.gif Tak jak mówię-do OE musi się ktoś zając aktualizacją składów polskiej orange ekstraklasy.A resztę wrzucę ja biggrin.gif
pkar
QUOTE(norek @ Sep 1 2006, 15:29:45) [snapback]87418[/snapback]

Drobna poprawka.
Nie chcę nic więcej obiecywać bo nie wiem na ile czas pozwoli.
Na dzień dzisiejszy Option File do PP wyjdzie na 100%.

Świetnie że się za to bierzecie brawa dla was wink.gif Ja mam ze swojej strony takie pytanie, czy w tym OF-ie będą nowe zespoły? (beniaminkowie w ligach, Juve w Other Teams, zespoły które będą grały w LM takie jak Levski Sofia, Spartak Moskwa) Powodzenia życze
Mike85
Delikatnie mowiac uwazam ze jest do glupota jezeli update do OE patch ma wyjsc tylko dla polskiej ligi...w takim wypadku caly patch traci na atrakcyjnosci...bo komu bedzie chcialo sie grac ML polskimi klubami jezeli zagraniczne nie beda na czasie? Rozumiem T-mac ze nie masz czas, ale wydaje mi sie ze lepiej poczekac troche dluzej niz miec update tylko do polskich klubów. Rozumiem tez ze niedlugo wychodzi nowy PES ale ludzie i tak beda tez dalej pykac w 5 tym bardziej jak beda uaktualnione składy. Jest tworzony update do PP wiec moza polaczyc OE z PP jezeli chodzi o sklady wszystkim oprócz ligi francuskiej...Bez kitu patch jest zajebisty i mysle ze ludzie chcialiby miec uaktualnione skład ligi polskiej i zagranicznych lig...bo naprawde w takim przypadku OE traci w ogole sens i wychodzi na to ze nie bylo po co go tworzyc, juz nie mowiac o wysiłku i pracy włozonym w ten patch...Tyle z mojej strony zaznaczam iz nie jest to krytyka a moje prywatne zdanie...Zrobicie jak uważacie, ale mam cicha nadzieje ze wezmiecie pod uwage moja wypowiedz

Pozdrawiam
AdrianJ
Napisałem do T-Maca żeby pracował na moim OF z orange-ja mam wszystkie transfery klubów zagranicznyh,brakuje tylko właśnie transferów orange ekstraklasy.Jak narazie - bez odzewu...
T-Mac
update do PP wyjdzie w tym tygodniu a OE prawdopodobnie w nastepnym
norek
QUOTE(pkar @ Sep 2 2006, 09:40:45) [snapback]87485[/snapback]

Świetnie że się za to bierzecie brawa dla was wink.gif Ja mam ze swojej strony takie pytanie, czy w tym OF-ie będą nowe zespoły? (beniaminkowie w ligach, Juve w Other Teams, zespoły które będą grały w LM takie jak Levski Sofia, Spartak Moskwa) Powodzenia życze

pytaj Timaka on se to robi..wiec pytania kieruj do niego...ja poprostu wiecej produkcji nei tworze....
mialem robic OFA ale go nie robie bo zostalem wykiwany...pozdro.
T-Mac
wykiwany moze i tak
wyjasnie bo zaraz bedzie zamieszanie
norek napisal do mnie w czwartek ze robi ofa pod PP2.6 dostalem probna wersje jego pracy sklady oki ale pare rzeczy sie nie zgadzalo duzo zawodnikow miala poprzestawiane mordy trzeba bylo siedziec i siedziec nad tym
w piatek odezwal sie do mnie Riki ktory zrobil to samo co norek + okolo 1000 mord w faceserverze wszystko dobrze ulozone wiem ze wtedy powinienem napisac do norka ze mam juz dobry material zeby odpuscil sobie, ja to zrobilem dopiero wczoraj, tyle mam na glowie ze sam sie dziwie ze daje jeszcze rade z netem(patchami)
sorry norek moja wina
AdrianJ
Ja juz nic z tego nie kumam huh.gif Czyli co w koncu wyjdzie OE 2.0 i PP3 czy tylko OE??
had2
QUOTE(T-Mac @ Sep 5 2006, 13:46:02) [snapback]87922[/snapback]

wykiwany moze i tak
norek napisal do mnie w czwartek ze robi ofa pod PP2.6 dostalem probna wersje jego pracy sklady oki ale pare rzeczy sie nie zgadzalo duzo zawodnikow miala poprzestawiane mordy trzeba bylo siedziec i siedziec nad tym
w piatek odezwal sie do mnie Riki ktory zrobil to samo co norek + okolo 1000 mord w faceserverze wszystko dobrze ulozone wiem ze wtedy powinienem napisac do norka ze mam juz dobry material zeby odpuscil sobie, ja to zrobilem dopiero wczoraj, tyle mam na glowie ze sam sie dziwie ze daje jeszcze rade z netem(patchami)
sorry norek moja wina

Chłopie wiem co to znaczy praca ja pracuje po 8 godzin a do tego nauka w weekendy i powiem ci tylko- chwała ci! i jestem pod wrażeniem że powstał wogóle tak wielki path jak PP czy OE z takim poświęceniem sił!!!

POZDRO WAM------------------------a i jeszcze jedno jestem teraz forumowiczem wyłącznie ISS bo te skurwysyny z pro-evo(moderatorzy) życie tylko tam trują.
Mike85
Nie nie w ogole zajebiscie...to w ogole co wyjdzie czy nie??? Jezeli grupa ISS sie za to nie zabierze to jedna wielka lipa, bo te matoły z pro-evo to jakas farse robia z PES'a wczoraj ogladalem screeny z jakiegos patcha to rece opadaja
Riki101
QUOTE(Ader111 @ Sep 5 2006, 16:30:59) [snapback]87930[/snapback]

Ja juz nic z tego nie kumam huh.gif Czyli co w koncu wyjdzie OE 2.0 i PP3 czy tylko OE??

Wyjdzie to i to pp zajmuje się ja i T-mac a z tego co mi wiadomo to pracuje on także nad oe smile.gif więc bądźcie cierpliwi
siano
QUOTE(had2 @ Sep 5 2006, 14:32:31) [snapback]87931[/snapback]

POZDRO WAM------------------------a i jeszcze jedno jestem teraz forumowiczem wyłącznie ISS bo te skurwysyny z pro-evo(moderatorzy) życie tylko tam trują.

to mogles pominac tongue.gif
Simon
nie moge sie juz doczekac ofa norka i mortina. mam nadzeje ze wyjdzie lada dzien
T-Mac
nie wyjdzie bo jest inny robiony w tamtym za duzo bylo problemow z mordami nie wspopracowaly z tymi z PP
Mike85
dobra najwazniejsze zeby w ogole jakis wyszedl do PP i OE
Simon
no to juz sam nie wiem. ale mam nadzieje ze issonline zrobi tak zeby bylo dobrze biggrin.gif jeszcze sie nigdy nie zawiodlem na iss i mam nadzieje ze nie zawiode laugh.gif
Kriss91
QUOTE(Mike85 @ Sep 5 2006, 16:04:21) [snapback]87948[/snapback]

Nie nie w ogole zajebiscie...to w ogole co wyjdzie czy nie??? Jezeli grupa ISS sie za to nie zabierze to jedna wielka lipa, bo te matoły z pro-evo to jakas farse robia z PES'a wczoraj ogladalem screeny z jakiegos patcha to rece opadaja

A mogę wiedzieć z jakiego patcha oglądałeś screeny i kiedy??

A co do OFa oczywiście, że czekam. Ale przydałby się jeszcze zbiór twarzy i kitsów (dobrych).
T-Mac
tak ostatnio sobie myslalem i wymyslilem ze nad update do OE bardziej sie skupimy
wypisze co bede zawieraly updaty do pp i oe
a wiec
PP
wiekszosc update wykonuje Riki (sklady+faceserver) oraz Tsuyoshi (kitserver-kitsy)
- aktualne skladu 06/07
- nowe kitsy
- ogromna ilosc twarzy w face servewrze
brak beniaminkow

OE
- aktualne skaldy 06/07 (polskie i zagraniczne)
- beniaminki ligi angielskiej
- duza ilosc mord
- nowe przyspiewki
- Zawisza Bydgoszcz
- nowe kitsy

updaty wyjda jak sie je zrobi czyli nidlugo wink.gif
Dj_Dario
dla mnie bomba - powodzenia!
norek
QUOTE(T-Mac @ Sep 5 2006, 13:46:02) [snapback]87922[/snapback]

wykiwany moze i tak
sorry norek moja wina

Kolega Riki robil ofa 894278094326824390324 godzin....ja zaczalem w czwartek i chcesz zebym
w piatek oddal Ci perfekta? LOL....haha Timak nie rozsmieszaj.
had2
no to niezły pasztet to znaczy mam rozumieć że do niedzieli nic z tego???
Adanio
Timac dlaczego benjaminki z Premiership bede w Ofie OE 2.0 a nie w PP 3.0??? blink.gif
Mike85
Wlasnie T-mac jak juz beniaminki sa w OE to niech tez beda w lidze angielskiej....to juz chyba nie jest duzy problem ;P
had2
QUOTE(Mike85 @ Sep 8 2006, 09:38:27) [snapback]88273[/snapback]

Wlasnie T-mac jak juz beniaminki sa w OE to niech tez beda w lidze angielskiej....to juz chyba nie jest duzy problem ;P

Potwierdzam czy beniaminki to taki problem? to tylko herby, pare strojów i postaci i tyle to. dla takich pathmakerów jak wy to taki problem???? Pozdro! rolleyes.gif
baski18
Kurde to sami sobie zrobcie te beniaminki jesli to tylko kilka herbow nazw i zawodnikow ... az rece opadaja ...

Pozdro
had2
Jak to ma być łata z nazwą 3.0 to niech będzie dobra a nie tylko poprawione składy na nowy sezon!!!
AdrianJ
To se zrób sam-nikt nie karze Ci ściągać dry.gif
had2
QUOTE(Ader111 @ Sep 8 2006, 11:00:29) [snapback]88283[/snapback]

To se zrób sam-nikt nie karze Ci ściągać dry.gif

a co ci nie będzie przeszkadzał brak beniaminków???
AdrianJ
Sczerze?-cieszy mnie to,że wogóle pojawi się update do PP.A nie wiem czy zauważyłeś,ale to nie będą tylko same poprawione składy-jak to napisałeś pare postów wyzej..Czytaj to co pisza DOKŁADNIE.
Edit- i PP 3.0 nie robi norek-nie wiem skąd to wyczytałeś.
no to niezły pasztet to znaczy mam rozumieć że do niedzieli nic z tego???

Dlaczego?Norek napisał,że się nie wyrobił,a T-Mac oddał robotę komu innemu-ot cały pasztet.I jak pisali wcześniej patch będzie w tym tygodniu(oczywiście z norkiem zagranie było nie fair-do czego T-Mac się przyznał i przeprosił.).
Edit 2:Nie tyle norek się nie wyrobił,co późno zaczął tongue.gif
Teofilowiak1908
Od czasu wydania OE patch nic sie nie zmienilo jesli chodzi o Zawisze
ZAWISZA JEST JEDEN
wiec prponuje zebyscie sobie darowali robienie hydrogowna mniej pracy a nikt nie bedzie plakal jak nie bedzie hydrotworu
E 9
a pojawią sie jakies nowe stadiony z Poskiej Ligi? Czekam na ODp biggrin.gif

Ps:A czy bedzie jaga i jej przyspiewki i nowe stroje?
T-Mac
QUOTE(Adanio @ Sep 8 2006, 08:57:25) [snapback]88270[/snapback]

Timac dlaczego benjaminki z Premiership bede w Ofie OE 2.0 a nie w PP 3.0??? blink.gif

Poniewaz kiedys zaczolem robic PP 3.0 na binach i tam zrobilem beniaminkow, a update OE tez jest robiony na binach wiec moge sobie kazdego gracze exportowac/importowac, pdate do PP jest robiony na OFie i nie da sie tego przeniesc, bo jak wiecie a moze i nie sklady na binach tworza OF
jezeli of jest w savach to zawsze czyta sklady z niego nie z binow
Mike85
Nie no jak juz robicie update PP to zróbcie go porzadnie z beniaminkami a nie jakas lipe odstawiacie, nie po to sciagalem tyle czasu PP i walczylem z nim zeby dobrze chodzil zebym nie bylo update w 100% bo zaraz sie okaze ze lepiej bylo grac na superpatch... Mam jednak nadzieje T-mac ze PP wyjdzie tak jak to mialo miejsce do tej pory - czyli niczego mu nie brakowalo.
Poza tym z tego co widze to ludzie maja wymagania...nowe przyspiewki, nowe stadiony itd itp. A ja (podobnie jak wiekszosc graczy PES) chcialoby miec w 100% odwzorowane sklady i druzyny....

Pozdro

PS Had2 nie poddawaj sie smile.gif
had2

Pozdro

PS Had2 nie poddawaj sie smile.gif
[/quote]
ja sie nie poddam ale pathmakerzy żeby sie nie poddali smile.gif

Pozdro!
T-Mac
ludzie ja nie jestem robotem, co bedzie to bedzie musicie sie z tym pogodzic
zreszta jest to robione za darmo i nikt nikogo nie zmusza zeby gral na PP
AdrianJ
QUOTE(T-Mac @ Sep 9 2006, 10:26:53) [snapback]88409[/snapback]

ludzie ja nie jestem robotem, co bedzie to bedzie musicie sie z tym pogodzic
zreszta jest to robione za darmo i nikt nikogo nie zmusza zeby gral na PP

Amen!
Poza tym ludzie mają życie poza robieniem PP-praca,dziewczyny itp. musicie pewne rzeczy zrozumieć.
Kriss91
Ludzie wy chyba żeście ocipieli. Najpierw składacie modły o to, żeby pojawił się update chociaż z transferami (bez beniaminków), strojami i twarzami, a teraz już mówicie, że bez nowych drużyn będzie d*pnie i, że wyjdzie przez to kaszana. Cieszcie się, że wogóle T-macowi i reszcie chce się coś zrobić. Mówicie, że nie ma co wypuszczać upadatu bez beniaminków?? No to k*rwa ruszcie trochę łbami i sami zróbcie coś lepszego. Spox T-mac. Człowiekowi nigdy nie dogodzisz. Choćby ktoś był miliarderem to i tak powie, że czegoś nie ma albo, że jest mu źle.
had2
Dobra kurwa przeżyję niech powstanie tak jak ma powstać ten uptade i tak PP nie zmienie na nic innego tongue.gif i życzę miłej pracy np. przy browarku biggrin.gif i nie będę wam nerwów truł hehe laugh.gif

POZDRO!!!! i powodzenia !!!!!!!! CZEKAMY !!!!!!!
Mike85
To juz lepiej zeby były beniaminki a kitsy czy mordy to kazdy moze sobie wgrac. Bedzie jak bedzie...

Ale szczerze mowiac juz wole poczekac te pare dni dluzej i cieszyc sie pełnym update'm, bo wierze T-mac ze jezeli wzielibyscie pod uwage tez beniaminki to zajelo by to góra pare dni dluzej, a logiczne ze lepiej poczekac te pare dni i miec "lepszego" PES'a, chociaz zdaje sobie sprawe z tego ze to zajmuje troche czasu....ale bez kitu mysle ze nie tylko ja ale i inni uzytkownicy wola poczekac troszke...bo glupio bedzie grac np. Master League ze starymi druzynami...

Pozdro
snok3r
QUOTE(Mike85 @ Sep 9 2006, 09:57:41) [snapback]88406[/snapback]

Nie no jak juz robicie update PP to zróbcie go porzadnie z beniaminkami a nie jakas lipe odstawiacie, nie po to sciagalem tyle czasu PP i walczylem z nim zeby dobrze chodzil zebym nie bylo update w 100% bo zaraz sie okaze ze lepiej bylo grac na superpatch... Mam jednak nadzieje T-mac ze PP wyjdzie tak jak to mialo miejsce do tej pory - czyli niczego mu nie brakowalo.
Poza tym z tego co widze to ludzie maja wymagania...nowe przyspiewki, nowe stadiony itd itp. A ja (podobnie jak wiekszosc graczy PES) chcialoby miec w 100% odwzorowane sklady i druzyny....

QUOTE(Mike85 @ Sep 9 2006, 16:44:41) [snapback]88457[/snapback]

To juz lepiej zeby były beniaminki a kitsy czy mordy to kazdy moze sobie wgrac. Bedzie jak bedzie...

czlowieku, wszystko ci nie pasuje! huh.gif jak tak bardzo chcesz to wez sie sam i zrob. ktos poswieca swoj czas zeby update zrobic a ty go jeszcze opieprzasz i mowisz mu co i jak ma zrobic. skoro ci sie to takie latwe/proste/przyjemne wydaje zacznij robic swego wlasnego patcha. wtedy bedziesz mial beniaminkow/stroje/twarze i co tam jeszcze sobie zazyczysz. nie pasuje ci cos to wez nie instaluj i po bolu, a nie co chwila z jakimis pretensjami wyjezdzaj.
Riki101
Naprawdę ludziom to nie można dogodzic (tak jak ktoś wyżej napisał) najpierw chciano żeby wyszedł tylko of z aktualnymi składami kiedy wkońcu postanowiliśmy coś zrobic to wymagania stopniowo rosną mad.gif . Pracujemy w pocie czoła nad updatem i powoli powoli zblirzamy się do końca .Omówiliśmy to co mamy dodac do aktualizacji i nie mamy zamiaru tego zmieniac tongue.gif co nie znaczy że będzie dupnie zresztą sami niedługo się przekonacie jak będzie smile.gif cierpliwości
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.