Informuję, że swoje mecze zacznę grać od poniedziałku lub wtorku. Mam nadzieję, że ten post zaoszczędzi wasz czas na spamowanie.
chelsonik
Jan 12 2014, 00:07
Ja mecze mogę rozgrywać tylko od piątku do niedzieli, ale myślę, że to nie będzie problem
zibii75
Jan 13 2014, 18:53
Witam
Panowie nie wiem jak u Was, ale w moim arkuszu był błąd. Mianowicie chodzi o sumowanie zdobytych bramek,
Formuła ma wyglądac tak =SUMA(R$1:R$1048576;X$1:X$1048576)
a dla straconych tak =SUMA(S$1:S$1048576;Y$1:Y$1048576)
Pozdrawiam
zuang1995
Jan 17 2014, 02:08
"Serdecznie dziękuję za rady Zuang. Gram w PESa po raz pierwszy i taki staż w Vallecano na pewno pomoże mi w kolejnych meczach, by te nie wyglądały tak, jak ta zabawa z piłką niewinnego lwiątka.

"
Haha okej, trzymam za słowo. Najważniejsze to mieć z tego frajdę

.
Jak coś to do sparingów jestem chętny z każdym. Tylko nie o każdej porze
Specjalnie dla Rudnieva zastanawiam się nad wyjściem defaultowym składem, by nie mówił "Znowu przez defaulta przegralem. ", ale to jeszcze skonsultuje z piłkarzami Rayo xD
rudniev
Jan 17 2014, 09:03
Wtedy już nie będziesz miał szans, lub spadną
zuang1995
Jan 17 2014, 13:21
Ziomek haha zobaczymy. Już gram lepiej gk. Ostatnio ćwiczyłem ten fragment. Piłkarze Chelsea i Barcelony, którym specjalnie dawałem po 5 setek na mecz mieli kłopoty. Przyznam od razu, że kilka razy komp za długo piłkę wypuścił, ale tak to świetne interwencje mojego gk(mnie).
Poza tym Bangoura, Nery Castillo i as Seba Fernandez nie są słabi , zobaczysz.
rudniev
Jan 17 2014, 14:07
ok
Jason Bourne
Jan 17 2014, 23:11
Nastąpiła drobna pomyłka.
http://board.issonline.pl/index.php?showto...mp;#entry357236 Piłkarz Roger Johnson gra u mnie (Celticu0, a nie u Chelsonika
aniatos102
Jan 18 2014, 04:16

Miałeś jedyna klarowną sytuacja która wykorzystałeś szczesliwie i ty powiadasz ze Wyrównany mecz, który zakończył się szczęśliwym zwycięstwem przyjezdnych?
Dziekuje chelsonik za ciepłe słowa napewno wygrałem szczesliwie.
Opis meczu to subiektywna ocena do której ma prawo każdy gospodarz.
chelsonik
Jan 18 2014, 10:18
Stary, wstawiłem wynik po tygodniu, a z tego co pamiętam, to mecz był serio wyrównany i głupio przegrałem, ale Ty możesz się z tym nie zgadzać, masz do tego prawo. Wygrałeś - gratuluję i życzę powodzenia dalej.
I mogłeś darować sobie ironiczne "Dziekuje chelsonik za ciepłe słowa napewno wygrałem szczesliwie. "
Powodzenia! :-)
Jason Bourne
Jan 18 2014, 12:39
Rudniev wpisujemy mecze zgodnie z szablonem, a nie jak na pesl... i pesw...

Wyglada to tragicznie.
Zwróciłem mu już uwagę na gg.
zuang1995
Jan 18 2014, 21:00
Mam nadzieję, że mi nie zwrócicie pomyłki, bo zamiast Iaquinta napisałem Vincenzo Iaquinta w strzelcach, bo przemosek się pruł xD
A to akurat mały detal.
Rudniev i co ... ? Pochwal się jak to ładnie przegrałeś na defaulcie z moim defaultem ? Gra na czas ? Bo mam lepszy skład ? Jeszcze jakieś wymówki ?

Proszę hah xD
rudniev
Jan 18 2014, 22:17
2:1 przegralem, bo te cioty z partizanu przejebaly akcje, grales na czas od 80 minut i to bylo widać w tyle przez 5 minut... przypadek? nie sądze. Lepszy miałes sklad i nie był caly default -.-. Pozatym 1 bramkę, która mi strzeliles to byl przypadek
zuang1995
Jan 19 2014, 00:43
5 minut ? A ta ostatnia akcja twego zespołu co mój gk obronił to w jakiej minucie była ? W 83' po tym jak przejąłeś na 35-45 m twojej połowy(BO ATAKOWAŁEM)

. Pamiętam jak jeszcze na gg pisałeś, że jak zagram defaultem to już w ogóle nie mam z Tobą szans hah. Ciesz się, że Iaquinta nie grał, bo by Ci z 5 brameczek wpakował

. Szkoda, że nie masz swoich ziomków, bo byłyby ciekawsze mecze w lidze, a tak masz mniejsze szanse nawet z przeciętnymi graczami przez skład. Choć przyznam, że Beko Fofana dobrze się z zadań ofensywnych wywiązuje.
Nie był cały default ? LOL ?
Kto niby nie był z Defaulta ? Zobacz sobie w zdjęciach składu. Każdy gracz pochodzi z Rayo, a zmian nie robiłem. Ten piękny "przypadek" może Jonathana Viery z 30 m ?
rudniev
Jan 19 2014, 10:23
ty masz przynajmniej jakies naziwska zobacz, sobie kogo ja mam w tym składzie partizanu .... nikt znany a ty Seba fernandez z malagi, swietny napastnik, zajebisty pomocnik viera..
Beka z was. Kłócicie się o grę jak małe dzieci z podstawówki, którym nie podoba się kolor spodni koleżanki/kolegi.
zuang1995
Jan 19 2014, 15:58
To dobrze, bo to "nasza kłótnia" i nie musisz się wtrącać, a tym bardziej jej komentować. My z Astro zawsze się kłócimy, wyzywamy, piszemy, że jesteśmy najlepsi. To, że ty to na serio bierzesz to nie moja broszka.
Ruddi chcesz to Ci Viere czy Castillo sprzedam po promocyjnych cenach, bo u mnie ławę grzeją

. Sebek zostaje, bo szybki
Musi, bo jest modem tego forum. Można napisać sobie, post dwa dla żartów, ale bez przesady. To się robi spam. Prowadźcie sobie takie dyskusje na gg.
Skoro to wasza "kłótnia" to sobie piszcie na PW lub GG, a nie tutaj. To, że ten temat jest Offtopiciem nie znaczy, że możesz sobie robić co chcesz, tym bardziej, że nie jesteś w swojej piaskownicy.
Jason Bourne
Jan 20 2014, 16:58
Proszę o usuniecie wyniku 1-1 z Goofym. Wynik dublowany.
zuang1995
Jan 22 2014, 01:24
Goofy przepraszam za Martineza. Z tego co pamiętam to wtedy miałem sterowanie na kimś z pomocników, a stosowałem pressing kompem i Iaquinta go sfaulował-czysty pech.
Jason Bourne
Jan 26 2014, 16:32
Nawiązując do gracza Rudnieva i całej sytuacji. Napisałem tak, bo sądziłem, że twoja bramka q+w to wypadek przy pracy. Dalej obstaję, że moja bramka od Twojej niczym wielkim się nie różniła- podanie dołem- podanie górą. Lama jest z zamachem, moja nie była. Twój styl jest żywcem wzięty od Szopy. Jednak dwie mijanki plus ciągłe granie q+w sprawiły, że niestety, ale musiałem się do twojego stylu dostosować. Przyszedłeś z łatką lamera, bo na pes.... z tego jesteś znany, jednak wystartowałeś z tabularazą. Niestety łatka z innej stronki to nie przypadek. Masz w dupie wstawianie poprawnie wyników, masz w tyłku robienie ss. Masz w dupie to, że sam grasz jak lamer, a patrzysz na innych. Dlaczego inni nie mogą lamić z tobą, jak sam to robisz? Kolego tfu, przepraszam, jak mozemy być kolegami skoro nawet legalnie nie mozemy wypić. Gram dłużej lat w pesa niż ty. Kiedy pes wyszedł, ty pewnie miałeś dylematy czy oglądać Hanne Montanę, czy może poprosić mamę o kupno nowego Kaczora Donalda. Dalej się posunę i zacytyje klasyka- "Kiedy ty dłubałeś w nosie i zjadałeś swoje gile, skakałem jak żabka po głowach takich jak ty... Rudnev nie ucz ojca robić dzieci. Mam w pesa taki staż, ile ty miałeś lat, kiedy wyszła ta gra. A miałeś niewiele (7?). W dzisiejszych czasach (gender, bojkotu gimbazy, tolerancji) mógłbym być Twoim ojcem. Dla Zibiego to nie wspomnę kim mógłbyś być, bo nie chcę kolegę zawstydzić. Ale tutaj nie ma dyskryminacji ze względu na wiek. Grał kiedyś WItu, gra Chelsonik i wielu innych, ale mają/mieli całkiem inne podejście niż ty. Dlaczego mam robić z siebie frajera, skoro raz zlamiłem (nie zrobiłbym tego, gdybyś ty nie grał jak lamer), a ty co najmniej 3 krotnie. I do tego postępujesz nie fair z innymi graczami. Przyznaję z tobą grałem schematycznie, lamersko. Ale kiedy zauważyłem jak sam grasz, to nie było wyjścia. Na szacunek się pracuję. Szczgólnie wtedy, gdy pojawiasz się po raz pierwszy w gronie innych ludzi. Ogarnij się, bo coś czuje, że długo tu miejsca nie zagrzejesz. My- gracze czy opiekunowie nie jesteśmy od wychowania. A nie mam zamiaru zniżać się do takiego poziomu, jaki zaprezentowałeś w trakcie i po meczu. Gimbazę kończyłem 8 lat temu i przeszła mi już ochota na kłótnie, wszczynani awantura itp.
zibii75
Jan 26 2014, 17:44
zibii75
Jan 30 2014, 19:04
Czy są przewidziane rozgrywki Pucharu Ligi?
rudniev
Jan 30 2014, 20:50
@Jason ; Lamiłem? strzały z trójkąta to normalne gole to samo mijanki

? Co mam podawac i strzelac z woleja? chyba nie bede sadził jak debil w bramkarza wole se ominać i mam bramke

. Pozatym nigdy nie lamiłem, staram sie grać prawidlowo, a twoja bramka to była lama, pozatym lama to nie jest wrzutka na głowe ?
mówisz ze strzelilem tez podobnie, tylko ze główka tzn. podanie na głowke to nie lama

Skąd jestem znany jako lamer? hahahahahahaha =)
Grając w wszystkich ligach, nigdy nie mówili ze jestem lamerem więć mnie tu nie obrazaj ziomuś :]
Ale za takie zagrania wielu znanych użytkowników już tutaj nie ma. Mijanie bramkarza czy wykładanie na środek pola karnego na głowę, nogę, czy też pośladki to zagrania mające na celu zdobycie łatwych bramek, zresztą ze mną też to zaprezentowałeś. Nikt ci tak grać nie broni, a ja sam wspominam tylko o tym tutaj, bo widzę, że trwa dyskusja nt zdobywania bramek po mijankach, czy wykładaniu piłki na środek pola karnego do zawodnika, który praktycznie w 90% strzeli bramkę. Róbta co chceta.
rudniev
Jan 31 2014, 01:28
To co mam jak strzelac? podawac w bok i wrzutka i z woleja strzelać? bo nie rozumiem XD jakoś bramke trzeba strzelic a to ze jest takie cos jak mijanie i jest dozwolone to korzystam, nie bije jak głupi tylko myśle i se uproszczam gre - proste. Pozatym ktoś kto ogarnia obrone nie dopusci do takich sytuacji by była mijanka, albo poprostu ogarnia gre bramkarzem i se radzi z tego typu strzalami =)
chelsonik
Jan 31 2014, 22:25
Przepraszam za niegranie meczy w tym tygodniu, ale miałem wypadzik na ferie, wszystko z czasem nadrobię :-)
Jason Bourne
Jan 31 2014, 23:28
rudniev. Był tu taki kksm, był tu taki miler, był tu taki blue, był tu taki Ogryzek, był tu taki Szopa, było tu takich ..... wielu. I mecz z nimi był koszmarem. Graj jak chcesz, to tylko gra. Po co się kłócić. Wkurw... mnie tylko to, że ja za jedną lamerskie zagranie dostanę zero pkt., a Ty za mijanki i bramkę prawie jak moja zdobędziesz łatwe punkty. Co do tego lamerstwa to trochę mnie poniosło, jeśli chodzi o Twoją osobę. To co inni mi pisali i czytam czasem na pes"świecie" to powinno zostać dla mnie. Pamietaj szacunku na forum nie wypracujesz sobi takimi zagraniami. Bawmy się XD PS Szkoda, że już wyszedłem z wprawy, bo każdy mecz to katorga

Z zawodników starych, co tutaj grają to akurat wszyscy są tacy, ze jeśli sam nie zlamisz, to oni też tego nie zrobią. No chyba, że jeden kolega, który przchodzi "transformację" ( sam nie wim jak to określić

).
Podbijam pytanie Zibiego
Puchar będzie po okienku transferowym które już wkrótce.
zibii75
Feb 1 2014, 14:24
CYTAT(Jason Bourne @ Jan 31 2014, 23:28)

rudniev. Był tu taki kksm, był tu taki miler, był tu taki blue, był tu taki Ogryzek, był tu taki Szopa, było tu takich ..... wielu. I mecz z nimi był koszmarem. Graj jak chcesz, to tylko gra. Po co się kłócić. Wkurw... mnie tylko to, że ja za jedną lamerskie zagranie dostanę zero pkt., a Ty za mijanki i bramkę prawie jak moja zdobędziesz łatwe punkty. Co do tego lamerstwa to trochę mnie poniosło, jeśli chodzi o Twoją osobę. To co inni mi pisali i czytam czasem na pes"świecie" to powinno zostać dla mnie. Pamietaj szacunku na forum nie wypracujesz sobi takimi zagraniami. Bawmy się XD PS Szkoda, że już wyszedłem z wprawy, bo każdy mecz to katorga

Z zawodników starych, co tutaj grają to akurat wszyscy są tacy, ze jeśli sam nie zlamisz, to oni też tego nie zrobią. No chyba, że jeden kolega, który przchodzi "transformację" ( sam nie wim jak to określić

).
Podbijam pytanie Zibiego

Nie ma co się wkur...ć, niech każdy gra jak chce tylko niech potem nie ma pretensji jak dostanie lame, taką wbiłem rudnievowi bo miałem doś gry kolegi i tyle, lubi tak grac niech gra bo mnie nie satysfakcjonuje walenie schematu i każdy gol praktycznie taki sam bo ważny wynik a nie zabawa, czy też gra na tak zwaną patelnie( rozklepanie obrony podaniami i wystawka na środek przed bramkarza do napadziora gdzie 99% to gol) Każdy lubi co lubi, sam nie jestem idealny ale chce czerpać zabawę z tej gry, a jak widać zabawa dla każdego znaczy coś innego.; Dla kogoś zabawą jest pakowanie goli cały czas w ten sam sposób i parcie na wynik dla innych po prostu rozegranie meczu i stwarzanie jakiś kombinacyjnych akcji bez powtarzania tych samych zagrań, oczywiście miłe jest wygrywanie bo w sumie o to chodzi ale czy za wszelką cene ???? kosztem przeciwnika ( dobrze wiadomo że jeśli odpowiednio wyćwiczysz schemat to nie ma siły, połowa akcji kończy się golem, no chyba że faul ) mnie najbardziej denerwują przegrane 1 bramką po wyrównanej grze i fer ( jak dla mnie to jest zdrowy nerw) a nie te które przegrywam z graczami którzy """grają jak grają """ bo zakładam przed meczem ze przegram i odpuszczam sobie adrenalinę.
Była to ostatnia moja wypowiedź na temat stylu gry kogokolwiek, bo jak dobrze kojarzę to jest to zabronione nawet w opisach meczu gdzie ma widnieć tzw relacja z meczu a nie opis stylu przeprowadzanych akcji gry przeciwnika.
pozdro
zuang1995
Feb 3 2014, 16:44
Słucham ?
Jaka obrażliwa wiadomość ?
Nie rozumiem ?
Chodzi o komentarz "Nic nie szkodzi(Ty śmieciu )

" ?
Przecież to jest ustawione w tym tym f1 itd. Ja to wciskam bardzo często i z przyzwyczajenia/nawyku, więc gdzie tu mowa o obrażaniu gracza?
Wyzwałem gdzieś go na gg, podczas meczu sam napisałem ? NIE .
To nie traktujcie tego komentarza. W naszym meczu to samo zrobiłem też sobie to wcisnąłem.
Dziwię się, że TAKI ŚMIESZNY powód jest uznawany jako ARGUMENT za wyzywanie gracza. Przecież mam do WOLRIDA szacunek, podczas gry też.
Wnoszę o cofniecie tego ostrzeżenia.
Nazwanie kogoś śmieciem to nie jest obraza? Wpisałeś sobie taką formułę i naciskasz ją bardzo często? To tym lepiej o Tobie świadczy.
Zuang,
szczerze to nie dbam o to czy masz do mnie szacunek, po prostu zlewam takich gości którzy nie widzą świata poza wirtualną grą. W odniesieniu do opisu meczu, nie wziąłem tego do siebie , bo to żaden wstyd przegrać z "najlepszym graczem w historii KONAMI".
Jason Bourne
Feb 3 2014, 20:01
O Boze jaki gimbusowy to komentarz :D Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać (zboczenie zawodowe :P). Muszę coś napisać. Zuang jaki masz szacunek? Do Nalepa też miałeś? "Nie chcę obrażać mojego przeciwnika, nie okazywać mu szacunku, a coś czuję, że tym wpisem będę musiał." Wybacz, ale czegoś to nie rozumiem? Miałem psychologie na studiach, więc co nieco wiem. I z tego co wiem twoja wypowiedź jest nasycona szleńczą pogonią do bycia the best, do tego z można łatwo wywnioskować, że to pokazywanie i udowodnianie wyższości nad drugą osobą. A jeśli zaprzeczasz to takie zjawisko klasyfikuje się jako zaburzenie dysocjacyjne tożsamości. WKS, Wolrid, Nalep. Jest już trójka, kto będzie dissowany następny? Szczerze to jest trochę chore, takie podniecanie się wygraniem (for fun) z kimś spotkania wirtualnego. Nie mam nic do Ciebie, osobiście mi nei podpadłeś, ale kurde stary zbastuj. Możesz i wygrywać z każdym i to po 5-0. Sądzę, że wielu tutaj graczy podchodzi do tego podobnei jak ja- " 5 minut po meczu już o tym nei pamietam i zyje realistycznym światem". Po co przyklejać sobie łatkę drugiego Szopy, Ogryza, Blu cyz wesołego? Ale z tym śmieciem to przegięcie. Moim zdaniem takie coś to nawet nei wypada do psa powiedzieć. Dlaczego nie podchodzą ludzie do tej gry for fun. Wygrałeś- gratuluje, grałeś fair, nie lamiłeś, zasłużyłeś. A nawet nie to taki jest wirtualny świat. Nie zawsze najlepeszy wygrywa. A te komentarze do meczu hmmmm. Mógłbyś zachować dla siebie. Nie chce myśleć co Ty tam się dzieje u Ciebie jak wygrasz mecz :D Ludzie- mame oszukaci, tatę oszukacie, pesa oszukacie, ale zycia nie oszukacie... :(
PS To, że ktoś z Tobą przegrał w meczu wirtualny zmusza Cię i nakazuje do takiego traktowania człowieka, którego nawet na oczy nie widziałeś...? Ten świat spada na psy... Co najlepsze te osoby dobrze wiecie, żę są starsze. Szacunek do każdej osoby powinno się mieć, nie tylko starszej od nas samych......
Niech sobie szczeka, kaganiec kupiony, długo to nie potrwa.
Strach pomyśleć co by to było jakby była "zrzuta" na jakiś taki prawdziwy puchar, jak już bywało w historii naszego ISSOnline... "Nie poszli ludzie z ISS na pesabc. Pesabc przyszło na ISS". To smutne.
zibii75
Feb 3 2014, 23:09
zuang, teraz właśnie przeczytałem opis meczu z Worlidem hmmmm.... jak dla mnie jesteś mistrz świata nawet większy od Chucka Norrisa. Opisujesz że kolega grał piach bo dobrze ustawił obronę i bramkarza miał w formie????, ponoć każdy zespół buduje się od obrony ( może sie nie znam, ale każdy trener tak twierdzi). Że grał jedynie z kontry, inaczej z Tobą nie idzie grać bo śmigasz jedynie podania na patelnie, zagrałem otwarcie z Tobą i skończyło się 4 w plecy więc tym bardziej wynik Worlida choć przegrany zasługuje bynajmniej w opisie meczu na dobór odpowiednich słów w komentarzu, BO PRZEGRAŁ JEDNĄ BRAMKĄ !!!!, bo ani razu cie nie sfaulował a Ty GO aż 6 z tego dwa na żółtko. Na prawdę ogarnij się
zuang1995
Feb 4 2014, 17:42
Jason ja nie miałem psychologi na studiach, nie będę miał, ale o psychologi wiem bardzo wiele. Tylko, że ten twój kolega czy kto tam, bo nie chcę mi się wjeżdzać wyżej coś pomylił lub Ty stosując tę zasadę do mojej osoby. Nie chciałem obrazić WOLRIDA i jeśli bym wpisem obraził to już na starcie napisałem, że to przypadek. Trudno to zrozumieć ? Każdy ma swoje subiektywne zdanie i często nie jest obiektywne ogółem, więc ktoś "po drugiej stronie" może to na opak zrozumieć. Co do Nalepa i WKS nic nie mam. To, że użyłem tej formułki to znaczy, że go nie szanuje ? Dla mnie to jest śmieszne, bo nie wyzwałem żadnego z was nigdy. Jeśli patrzycie na te formułki to czemu nie przypatrzyliście się jak ich używam ?
Raz, że to nawyk co pisałem goofemu. Jak jest ładna akcja to nie skomentuje chyba " Uff było blisko" czy "Przepraszam niechcący" , a tam gdzie ja grałem to mecze się komentowało formułkami, dla zabawy chociażby, bo ja gram na klawie to nie mogę wpisać nic jak gram, a Ci co na padach mogą.
Po drugie np jak któryś z was, a raczej jego zawodnik skosi mojego to nie mogę użyć tego ? To co jest w nawiasie jest do zawodnika.
Poza tym moje formułki i inne nie są do żadnego z graczy z jakimkolwiek grałem, więc o obrazie nie ma prawa być mowy.
Dla mnie to śmieszne, ale jeśli macie takie zasady to spoko. Postaram się nie używać tego, co nie będzie z dnia na dzień takie proste.
To tyle w temacie. Na dalsze wypowiedzi w tym zakresie nie odpowiadam już. Dobranoc.
Po pierwsze, mówisz, że nie chcesz kogoś obrażać a zaimki osobowe piszesz z małej litery. Po drugie możesz sobie mówić i myśleć co chcesz, nas to nie obchodzi, ale nazywanie kogoś śmieciem to jest obraza, koniec kropka. Obojętnie w jakiej to było sytuacji i w jakim kontekście, takie słowa pod adresem drugiego gracza na tym forum nie będą tolerowane.
zuang1995
Feb 5 2014, 21:57
Goofy jako, że coś tam wykryłeś, że nie zgadza się w mym arkuszu chciałbym wiedzieć jaki mam budżet nie licząc bonusów za mecze.
zuang1995
Feb 6 2014, 19:18
Czyli plus premie za zwycięstwa itd. mam
13.110.000.
zuang1995
Feb 8 2014, 18:35
Nie chcę spamować w dziale transferów i ten temat wydaje mi się odpowiedni.
Interesuje mnie Rudniev. Budżet ma na minusie, a jak nie na minusie to na zero mu wychodzi. Za mecze dostaje 2,550, a on chcę kupić od przemoska
za 1,6mln jakiegoś gracza, ode mnie Lugano za 1,1mln i Berbatova za 3,6 mln , więc pytam się skąd on ma na to kasę ?
Raz, że powinien mieć na minusie budżet za te kary nawet jakby wygrał wszystkie mecze ligowe, dwa na razie nie będę go przebijał w moich ofertach, poczekam na decyzję adminów w tej sprawie.
Rudniev ma budżet około 5 mln na minusie, ale jak uważa, że nadal może brać zawodników w kredyt to klub przejmie komornik.
zuang1995
Feb 8 2014, 20:17
Czyli, by kupić Berbatov'a i Lugano muszę go przebić, bo jego oferta się liczy ? Bo budżet mogę o 160 tysięcy jedynie przekroczyć jakbym chciał jeszcze jednego poza (burdiso, lugano,berbatovem) kupić, a gdyby nie jego przebijanie to śmiało tą kwotę bym miał i bym był 400 do przodu.
Liczy się, ale on tych graczy i tak nie dostanie, bo jest zadłużony.