QUOTE(TeDi @ Jul 29 2005, 19:09:39)
Tak szczerze to ja nie lubie rzadnego polskiego zespołu i nie ekscytuję się polską ligą, bo uważam, że nie ma czym. Może to wina tych wszystkich afer i słabą organizacją ligi przez PZPN (czytaj grzechy PZPNu ), ale jak gra obojętnie ktòry zespòł polski w pucharach to mu kibicuje nawet jak gra z moim ulubionym zespołem z Europy.
Grzechy PZPNu
-afery korupcyjne, sprzedawnie meczy przez zawodnikòw, kluby i sędziòw.
-gdzie kto widział, żeby jedna drużyna spadała z ligi a jedna grała o baraż ( tak było w zeszłym sezonie).
-albo, żeby przerwa między rundami wynosiła 4-5 miesięcy, gdzie w innych ligach to miesią lub dwa. Polscy ligowi piłkarze nażekali jak wchodzili w trzydniowy etap meczowy to już się tłumaczyli, że są zmęczeni, a w europie takim trybem cały sezon grają.
-Niech ten PZPN zrobi porządną lige, gdzie będzie się o coś grało a nie drużyny w środku tabeli cieszą się, że zostaną w lidze i już się mniej przykładają. Ja bym zrobił lige gdzie jest z 18 zespołòw 2 lub 3 ostatnie spadają automatycznie a 4 grają w barażach i wszyscy by o coś grali.
-szkolenie młodzieży ( tylko wymieniłem bo to temat rzeka ).
-chuligaństwo na stadionach, dlaczego w Anglii nie ma krat i kibice nie wchodzą na murawe, bo mają świetne przepisy prawne, ktòre to wszystko regulują i jak ktoś wejdzie to tak ostro zabuli, że aż mu w pięty pòjdzie i opròcz tego dostanie zakaz wchodzenia na stadion. Ja bym chciał w przszłość pòjść ze swoimi dziećmi na stadion i bawić się widowiskiem, ktòry stworzą piłkarze a nie bać się o swoje pociechy.
To moje zdanie nie każdy musi się z nim zgadzać, ale musiałem to wyrzucić z siebie. Z pewnością tych błedòw jest więcej, ale wymieniłem te.
pozdr
[right][snapback]31221[/snapback][/right]
1) Afery korupcyjne - Jezeli nie interesujesz sie specjalnie Extraklasą to zapewne zainteresowany jesteś innym rozgrywkami - popatrz co sie dzieje w Bundeslidze czy Serie A
2) Niestety jest tak w KAŻDEJ lidze że pod koniec sezonu ekipy środka tabeli o nic nie grają.
3)Szkolenie młodzieży nie jest złe- problem w tym że większośc naszych utalentowanych młodzieżowcòw w pewnym momęcie przestaje sie rozwijać - patrz złotą kadre Globisza. Wiele w tym pozasportowych powodòw
4)Chuligaństwo? - zauważ że TYLKO Anglicy sobie z tym poradzili